واكنش به انتقاد تند عليه جراحي با ليزر

هنوز يك هفته از انتشار خبر درمان بزرگي خوش خيم پروستات با مدرن‌ترين نوع ليزر موسوم به KTP براي اولين بار در ايران و در يكي از بيمارستان‌هاي خصوصي تهران در مطبوعات و خبرگزاري‌ها نگذشته بود كه رئيس جامعه ي جراحان ايران(دكتر فاضل)، تبليغاتي كه در خصوص مزاياي گسترده ي ليزر در انواع جراحي "توسط برخي افراد" انجام مي‌ شود را "عوام ‌فريبي"خواند، جملاتي كه واكنش‌هايي را در محافل پزشكي برانگيخت.جراحي با ليزر

بخش قابل توجهي از صحبت‌هاي روز دوشنبه ي(10 ارديبهشت) دكتر ايرج فاضل در جمع خبرنگاران، در مورد تبليغات گمراه ‌كننده ي پزشكي بود.

رئيس جامعه ي جراحان با بيان اينكه پزشكان حق ندارند به غير از معرفي خود و يا اعلام تغيير مكان خود از لحاظ ديگري تبليغات انجام دهند، گفت: ليزر نيز مانند نخ جراحي يكي از ابزار پزشكي است كه بيشتر در چشم پزشكي كاربرد دارد، اما متأسفانه برخي پزشكان با تبليغ اينكه خدمات پزشكي و اعمال جراحي را با ليزر انجام مي ‌دهند ،در صدد القاي اين پيام هستند كه خدمات بهتري ارائه مي ‌كنند و اين عوام ‌فريبي مثل اين است كه فردي نخ جراحي خارجي خود را به رخ مريض بكشد و پول بيشتري بگيرد. به گفته ي دكتر فاضل برخي تبليغات كه در خصوص كاربرد ليزر در جراحی های زیبایی بینی ، جراحي استخوان و ساير جراحي‌ها مي‌ شود، نوعي روش براي جلب توجه مردم است.

زنجيره ي به ‌هم پيوسته

كارشناسان مي ‌گويند مشكلات نظام سلامت در كشور ما، كه تبليغات پزشكي بخش كوچكي از آن است، زنجيره ي به‌ هم پيوسته ‌اي است، چنانكه معضلاتي مثل تبليغات و زيرميزي هم به وضعيت اقتصادي پزشكان و به بحث تعرفه‌ها و بالاخره سرانه سلامت ربط پيدا مي ‌كند.

واكنش رئيس جامعه جراحان ايران به تبليغات غير واقعي پزشكي هم اگرچه با الفاظ تندي بيان شد، اما در بخش ديگري از گفته‌هاي خود او، مي‌ توان آن را ريشه ‌يابي كرد.

جايي كه او به بحث تعرفه ‌هاي پزشكي پرداخت و گفت: ما نمي ‌خواهيم وضعيت كشور را با اروپا و آمريكا مقايسه كنيم، اما حتي در مقايسه با كشورهاي عربي اطراف يا حتي پاكستان و بنگلادش نيز مي ‌بينيم كه معدل ويزيت يك پزشك عمومي در اين كشورها 4 برابر تعرفه پزشك عمومي در كشور ماست و در حالي كه در اين كشورها متوسط‌ ويزيت يك پزشك عمومي 20 دلار است، هزينه ي يك خودرو 12 هزار دلار است، اما در كشور ما بدون دليل قيمت يك خودرو 3 برابر است و هيچ كس هم اعتراض نمي ‌كند.

فاضل افزود:‌ حتي تعرفه‌هاي پزشكي بخش خصوصي كه نظام پزشكي اعلام مي ‌كند نيز عادلانه و واقعي نيست و حداقل بايد 10 برابر شود و متأسفانه اين خود ما هستيم كه با واقعي نكردن تعرفه‌هاي پزشكي زمينه رشوه گرفتن و پول‌هاي زيرميزي و اجحاف در حق بيمار و پزشك را فراهم مي ‌كنيم.

وي گفت: اين وضعيت نابسامان باعث شده است كه تعداد زيادي از پزشكان جوان اكنون در حاشيه ي خط  فقر زندگي مي ‌كنند. تعداد زيادي از پزشكان وضعيت معيشتي بيماران و مردم را در نظر مي ‌گيرند اما هيچ‌ وقت درباره ي آن صحبت نمي‌ شود. اما همين كه يك پزشك پول زيادي گرفت، همه ي رسانه‌ها مي ‌نويسند.

اخلاقيات حرف اول را مي‌ زند

دكتر فاضل با بيان اين كه دريافت هزينه ي اضافي كه در برخي بيمارستان‌هاي خصوصي از بيماران در هنگام عمل جراحي اخذ مي ‌شود تخلف است، گفت: پزشكاني كه بيماران خود را به بيمارستان‌هاي خصوصي براي انجام عمل جراحي ارجاع مي ‌دهند هم متخلفند، اما برخي پزشكان تمام اعمال جراحي خود را در بيمارستان‌هاي خصوصي انجام مي ‌دهند كه اين مانعي ندارد.

رييس جامعه ي  جراحان ايران، اگرچه در بخشي از سخنانش درباره ي تبليغات پزشكي به پزشكان انتقاد كرد، اما در جاي ديگري هم گفت: اخلاقيات همچنان در جامعه ي پزشكي بسيار بيشتر از ساير اقشار رعايت مي‌ شود، در هيچ حرفه ‌اي مثل پزشكي چنين خدمات رايگاني به مراجعان ارائه نمي‌ شود، همچنان كه در بسياري از موارد پزشكان، بيماران را بدون دريافت حق ويزيت معاينه مي ‌كنند.

گفتني است همزمان با صحبت‌‌هاي دكتر فاضل، سازمان نظام پزشكي هم اعلام كرد كليه ي پزشكان از اين پس براي امور تبليغاتي خود بايد از سازمان نظام پزشكي مجوز بگيرند، زيرا تبليغات برخي از پزشكان در شأن جامعه ي پزشكي نيست.

ليزر آن‌قدر هم بي ‌فايده نيست

عليرغم گفته‌هاي دكتر فاضل، كارشناسان مي‌ گويند كاربردهاي ليزر حتي در اعمال جراحي روز به روز بيشتر مي ‌شود.

دكتر كامران كامروا، متخصص گوش، حلق و بيني مي ‌گويد: ليزر نيز مانند تيغ جراحي يك وسيله است كه به دليل دقت بيشتر و ضايعات كمتري كه به جاي مي ‌گذارد، در عمل‌هاي جراحي گوش، حلق و بيني بسيار كاربرد دارد.

او ‌با بيان اينكه ليزر در عمل‌هاي گوش، حلق و بيني كاربردهاي مختلفي دارد كه بسته به نوع آن به كار مي ‌رود، مي ‌گويد: ليزرهاي پُرتوان، در از بين بردن ضايعات توموري، برداشتن لوزه، استفاده در بيماري سينوزيت، از بين بردن پوليپ‌ها و از بين بردن ضايعات داخل تراشه و حنجره كاربرد دارد و به دليل ضايعات كمتر و دقت كار بيشتر، نسبت به تيغ و ابزارهاي ديگر مزيت دارد.

وي درمورد كاربرد ليزرهاي كم توان در گوش، حلق و بيني نيز مي‌ گويد: ليزرهاي كم توان نيز در از بين بردن ضايعات التهابي با افزايش سرعت ترميم ضايعات و كاهش زمان بهبودي، بسيار در گوش، حلق و بيني كاربرد دارند.

به گفته ي دكتر كامروا اين كاربرد ليزر حدود 4 سال است كه در ايران به انجام رسيده و مهم ترين كاربردش در تشخيص تومورهاي سرطاني است كه با استفاده از آن، از نمونه برداري‌هاي بي‌ مورد در ناحيه ي سرطاني جلوگيري مي‌ شود.

همچنين دكتر مژگان شفيعي شهيدلو دكتراي جنين شناسي نيز مي ‌گويد: دستگاه ليزر و ليزر درماني در تمام رشته‌هاي پزشكي كاربرد موثري دارد، به طوري‌ كه در سال‌هاي اخير اين روش توانسته در تسهيل درمان‌هاي ناباروري نيز نقش داشته باشد.

به گفته ي وي، عدم توانايي جنين در شكفتن و تكثير بعد از لقاح و تشكيل تخم يكي از عوامل بروز نازايي‌هاست كه به كمك ليزر درماني شرايطي فراهم مي‌ شود تا جنين ناشكوفا در زمان مقرر بدون عوارض جانبي، براي تكثير و شكوفا شدن جنين مهيا شود.

وي در ادامه با بيان اين كه ليزر در درمان نا باروری كاربردهاي وسيعي دارد، افزود: به كمك روش ليزر درماني امكان دسترسي به سلول جنين و تشخيص قبل از لانه گزيني نيز فراهم مي‌ شود. به اين وسيله جنين‌هايي كه در خطر ابتلا به ناهنجاري‌هاي ژنتيكي هستند، مورد بررسي قرار مي‌ گيرند.


منبع:تبیان


مطالب مشابه :


روش هاي درمان آرتروز

روش هاي درمان جراحی دیسک کمر عمل تعجب‌ آور اين بود كه بعد از يك سال، آن دسته از




انجام تزریقات داخل کانال نخاع تحت فلوروسکوپی

جراحی دیسک کمر عمل لیزری دیسک و اعمال جراحي مربوط به آن يكي از كابوس‌هاي مردم در تمام




جراحي زانو به روش آرتروسكوپي

جراحي زانو به روش آرتروسكوپي عمل زیبایی از بين تمام رباطهاي مفصل زانو بيشترين پارگي




فیزیوتراپی بیماری هب عضلانی اسکلتی

اين محققان گزارش کرده‌اند حتي بعد از تمرینات و نرمش های لازم بعد از برخي از نشانه‌هاي




معاینه و اقدامات تشخیصی درد زانو

جراحی دیسک کمر عمل يا استفاده از داروهاي ضد درد بعد از 3-7 روز علائم شما ادامه يافت




واكنش به انتقاد تند عليه جراحي با ليزر

او ‌با بيان اينكه ليزر در عملهاي گوش، حلق و بيني آرتروسكوپي. تمرینات کمر بعد از




جراحی آرتروسکوپیک (آرتروسکوپی یا لیزری) یعنی چه؟

درد کمتری دارند و زودتر به کار و زندگی خود برمی‌گردند، پس از عمل بعد از عمل هاي بين




برچسب :