هوش اجتماعی، کلید هوش اجتماعی اینجاست - روابط اجتماعی موفق
در این بخش از سایت برگزیده ها مطالبی در مورد هوش اجتماعی را برای شما آماده کرده ایم ، امیدواریم که مورد توجه شما قرار گیرد.
برگزیده ها: هوش اجتماعی، صرفاً یعنی قدرت کنار آمدن و ارتباط برقرار کردن با دیگران. انسان به هر حال یک موجود اجتماعی بوده و این امر برای این که بتوانیم زندگی کنیم و از آن لذت ببریم، بسیار ضروری است. با برگزیده ها همراه شوید تا با خواندن این مطلب با هوش اجتماعی بیشتر آشنا شوید.
هوش اجتماعی
امروزه موفقیت به صورت یک علم اکتسابی درآمده است. علمی با شاخص های خاص که حتی می شود به صورت یک سرفصل یا حتی یک رشته آن را آموخت.
وسعت و گستردگی عوامل موفقیت ساز، بسیار است و انسان های موفق کسانی هستند که عوامل موفقیت را در زندگی روزمره خود به صورت عملی و کاربردی استفاده می کنند. یکی از این تکنیک ها «قدرت هوش اجتماعی» است. اگر همه ما کمی صداقت به خرج دهیم، متوجه خواهیم شد که توانایی های اجتماعی مان به یک گردگیری احتیاج دارد. برای شروع باید بتوانیم با مردم رابطه ای مناسب داشته باشیم؛ این مردم ممکن است گروهی کوچک یا یک سالن پر از جمعیت باشد. افرادی که از هوش اجتماعی بهره مندند، باید بتوانند از تمام قدرت مغزی و جسمانی خود استفاده کنند تا بتوانند با بقیه ارتباط قوی و موثری برقرار کنند. آنها باید شخصیتی داشته باشند که دیگران را تحت تاثیر قرار دهند و بدانند چطور دوست پیدا کنند و چطور آنها را نگه دارند. این هوش مهم باید بتواند هنر کنار آمدن در اوج درگیری ها و مذاکرات را دریابد...
● تو کیستی؟
اگر می خواهید خودتان را بشناسید، به رفتار بقیه نگاه کنید و اگر می خواهید بقیه را درک کنید، به قلب خودتان نگاه کنید. کلید هوش اجتماعی در این است که بتوانید با بقیه ارتباط مثبت برقرار کنید و آنها بتوانند در کنار شما احساس آرامش و خوشحالی کنند.
اگر شما با خودتان در آرامش هستید، اعتماد به نفس هم دارید، پس ارزش ها و معیارهای خودتان را می شناسید. قدم اول در هوش اجتماعی این است که باور کنیم انسان موجودی اجتماعی است. حال که به این واقعیت ایمان پیدا کردیم، باید توانایی هایمان را بشناسیم و به اصطلاح این نیروهای بالقوه را بالفعل کنیم.
● معاشران هوشمند
اصل معاشرت می گوید اگر می خواهید از نظر روانی، جسمانی و اجتماعی تعادل داشته باشید، باید معاشرت کنید. اگر می خواهید خوب یاد بگیرید، باید با محیط اطرافتان رابطه درستی برقرار کنید. اگر می خواهید همه چیز را به یاد آورید باید بتوانید بین چیزهایی که به یاد می آورید و چیزهای جدیدی که قرار است حفظ کنید، رابطه شفافی به وجود آورید. اگر می خواهید از نظر اجتماعی موفق باشید، باید معاشرت و ارتباط خود با دیگران را بیشتر کنید.
● همه دنیا در یک لبخند
راز هوش اجتماعی، لبخند زدن به مردم است. لبخند انسان منعکس کننده گرما، اعتماد، رفتار مثبت و خوشحالی است و ضمناً باعث می شود دیگران هم جذب شما شوند. یک ضرب المثل چینی می گوید کسی که چهره خندان ندارد نباید کسب و کار راه بیندازد.
یک لبخند ساده بهترین راه پیدا کردن دوست و تحت تاثیر قرار دادن مردم است. وقتی ما لبخند را می بینیم، مغز ما هم واکنش نشان می دهد و به عضلات مخصوص لبخند فرمان می دهد و لبخند آنها را جواب می دهیم. در واقع لبخند ما امضا ماست. همیشه با لبخند به مردم خوشامد بگویید به خصوص اگر اولین باری باشد که آنها را می بینید، زیرا اولین برخورد در خاطر همه می ماند. به این پدیده اصطلاحاً اثر اولین برخورد یا اصل اولین برخورد می گویند.
در شروع آشنایی ها، لبخند اثر مثبت و حس خوشی به جا می گذارد و شما به تدریج دیگران را تحت تاثیر قرار می دهید. اگر بتوانید به خودتان بخندید، دنیا بلندتر به شما خواهد خندید. توانایی خندیدن به خود نشان می دهد که شما می توانید از خودتان بیرون بیایید و همه چیز را با دید دیگری نگاه کنید.
● آغوش مهربان، روح بزرگ
وقتی در حال توضیح نکته ای هستید، سعی کنید بدنتان با حرف هایتان هماهنگی داشته باشد. سعی کنید صدایتان هماهنگ با آن نکته ای باشد که مشغول توضیح دادنش هستید و با حرکات دست مانند یک مجسمه ساز، نکات یا صحنه ها را تعریف کنید.
از حرکات محبت آمیز استفاده کنید. در بعضی از فرهنگ ها، همدیگر را زیاد بغل می کنند، مثلاً در روسیه مردم وقتی به هم می رسند، یکدیگر را بغل می کنند. دکتر «هارولد فالک» در مورد بعضی از نکات مثبت در آغوش گرفتن، اعتقاد دارد: سیستم ایمنی بدن را هماهنگ می کند و باعث می شود خستگی فرد کاهش یابد و احساس شادابی کند. همچنین بغل کردن باعث افزایش هموگلوبین خون می شود. همان طور که می دانید هموگلوبین حامل اکسیژن به نقاط مهم بدن از قبیل قلب، مغز و بقیه اندام هاست. به طور کلی در آغوش گرفتن عملی است برای افزایش اعتماد به نفس و هوش اجتماعی.
● آینه؛ راستگوترین دوست
قبل از هر ملاقات خودتان را در یک آینه تمام قد نگاه کنید. به جای یک نگاه سطحی، فکرکنید شما مدیر تدارک لباس یا تهیه کننده فیلم هستید و باید لباس همه افراد را بررسی و آنها را با صحنه های مناسب فیلم هماهنگ کنید. حالا این کار را به جای این که در مورد هنرپیشه ها انجام دهید، روی خودتان پیاده کنید، زیرا شکل و نوع لباس باعث ایجاد آرامش و اعتماد به نفس می شود.
● هنر گوش دادن
«پابلیلیوس سایروس»، شاعر رومی، عقیده دارد: ما هم برای کسانی که برای ما جالب اند، جالب هستیم. او که راجع به هوش اجتماعی اطلاعات زیادی داشته، می گوید: اگر کسی علاقه مند به آشنایی با ما باشد و بخواهد ما را بهتر بشناسد، ما هم به همین نسبت به طرف او جذب می شویم. گوش کردن به حرف های طرف مقابل، یکی از بهترین و موثرترین راه هایی است که نشان می دهد او برای ما جالب است. منظورم این است که واقعاً گوش کنیم، یعنی چنان روی حرف هایش متمرکز شویم که انگار خودمان می خواهیم موضوعی را تعریف کنیم. چنین گوش کردنی، نشان می دهد آن شخص برای ما قابل توجه است و ما به عنوان یک فرد برای او ارزش قایلیم.
تحقیقات نشان داده است انسان چیزی حدود ۵۰ تا ۸۰ درصد زمان بیداری اش را صرف ارتباط گیری می کند و به طور متوسط نیمی از این ارتباطات از طریق گوش است.
● شروع هیجان انگیز
راه های زیادی برای سلام و احوالپرسی با مردم وجود دارد. دوست، رئیس، همکار، کسانی که در طول روز می بینیم و بالاخره کسانی را که برای اولین بار ملاقات می کنیم. فرمول زیر در همه موقعیت ها جواب می دهد:
- با روحیه مثبت و نیک اندیشی به مردم نزدیک شوید.
- لبخند بر لب داشته باشید.
- با آنها دست بدهید یا با گرمی آنها را بغل کنید.
- برای باز کردن سر حرف، از مطالبی که مد نظر آنهاست، شروع کنید.
شما موفق شدید!
● پایان به یاد ماندنی
موقعیت های خدا حافظ ی یا آخرین دیدار افراد با یکدیگر بهتر است که با ساعات یا دقایق بسیار شاد و سبک برگزار شود. وقتی با لبخند و شادی و حرف های مثبت صحنه ملاقات را ترک می کنید، اثر بسیار خوبی از خودتان به جا می گذارید که همیشه به یاد می ماند. به موازات آن، انرژی مادی و نیروی سلامتی برای خود و دوستانتان باقی می ماند. ملاقات های مثبت در اولین و آخرین بار، مقاومت بدن را در مقابل بیماری افزایش می دهد و قدرت ایمنی بدن را تقویت می کند. به یاد داشته باشید که خلاف آن هم صدق می کند، یعنی اگر با روابط و احساسات تلخ دوستان و همکاران را ترک کنید، مانند این است که سم وارد بدن خود و دیگران کرده باشید، بنابراین انتخاب با خود شماست.
● ارتباطات گسترده
ایجاد شبکه ارتباطی با دیگران، در واقع بخشی از معرفی خود است و افراد دارای هوش اجتماعی این کار را به خودی خود انجام می دهند. منظور از ایجاد شبکه ارتباطی این است که ارتباطتان را با کسانی که پیشتر با آنها آشنا شده اید، به نوعی حفظ کنید و نشان دهید که برای دوستی آنها ارزش قائلید. این ارتباط به اندازه آشنایی با یک فرد تازه ارزشمند است.
در هر فرصت ممکن با مردم گفت وگو کنید. روزانه حتی چند کلمه صحبت با مغازه دار یا راننده تاکسی به ایجاد اعتماد به نفس در شما کمک می کند و اگر هنوز مایل به صحبت کردن با افراد غریبه نیستید، خودتان را جای آنها بگذارید و ببینید که آنها چقدر با محبت با شما رفتار خواهند کرد.
● ۱۰عادت بد در شنونده بودن
۱۰ عادت بد وجود دارد که می تواند به توان شنونده بودن و هوش اجتماعی شما لطمه بزند. اینها عبارتند از:
۱ ) تظاهر به گوش کردن درحالی که گوش نمی دهید.
۲ ) در حین گوش دادن کارهای جانبی انجام دهید.
۳ ) نشان دهید که موضوع صحبت جالب نیست.
۴ ) نشان دهید که گوینده طرز بیان جالبی ندارد.
۵ ) با گوینده بیش از حد بحث کنید، طوری که موضوع اصلی صحبت گم شود.
۶ ) بیش از حد هیجان نشان دهید.
۷ ) بیشتر روی موضوعات جانبی تکیه کنید تا اصل موضوع.
۸ ) با موضوع یک بعدی برخورد کنید.
۹ ) فقط به اصل موضوع بپردازید.
۱۰ ) مسائل مشکل و پیچیده را نادیده بگیرید.
● خنده؛ سفیر شادی
ـ خنده مسری است مانند سرماخوردگی ؛
ـ وقتی کسی به من لبخند بزند، من هم لبخند می زنم.
ـ امروز که از خیابان می گذشتم به کسی لبخند زدم و متوجه شدم که لبخند به او هم سرایت کرد.
ـ وقتی راجع به لبخند فکر کردم، ارزشش را فهمیدم؛ یک لبخند ساده مثل لبخند من می تواند به دور دنیا سفر کند.
ـ وقتی حال لبخند زدن داری، لبخند بزن، بگذار لبخندت به همه سرایت کند و آن را به دور دنیا بفرست.
گردآوری: بخش خانواده برگزیده ها
روابط اجتماعی موفق ,