آموزش برنامه نویسی در اندروید - قسمت اول

شروع برنامه نویسی برای سیستم عامل اندروید

اگر برنامه نویسی برای اندروید را به تازگی شروع کردید و نمی دانید که از کجا باید شروع کنید، این مطلب می تواند برای شما مفید باشد. جهت برنامه نویسی با اندروید باید مراحل زیر را طی کنید.

گام اول: نصب پیش نیازهای برنامه نویسی

1-      ابتدا کیت توسعه برنامه های جاوا (Java Development Kit) را بر روی سیستم خود نصب کنید. جهت اطلاع از آخرین نسخه جاوا و دانلود آن می توانید به آدرس http://java.sun.com/javase/downloads/index.jsp یا http://www.oracle.com/technetwork/java/javase/downloads/index.html مراجعه کنید. ممکن است به دلیل تحریم نتوانید این برنامه را دانلود کنید. برای این منظور می توانید از لینک http://wdl.persiangig.com/pages/download/?dl=http://mkhoshbakht.persiangig.com/Software/jdk-7u2-windows-i586.exe  جهت دانلود نسخه 32 بیتی و لینک http://wdl.persiangig.com/pages/download/?dl=http://mkhoshbakht.persiangig.com/Software/jdk-7u2-windows-x64.exe  جهت دانلود نسخه 64 بیتی JDK استفاده نمایید.

2-      در این مرحله به یک محیط توسعه یا ابزاری جهت تولید برنامه های جاوا به منظور برنامه نویسی در محیط اندروید نیاز دارید. IDE یا محیط توسعه یکپارچه ای که توسط گوگل توصیه می شود Eclipse می باشد که می توانید از آدرس http://www.eclipse.org/downloads یا http://www.springsource.com/products/eclipse-downloads دانلود کنید.

3-      حالا نوبت به نصب کیت شروع توسعه اندروید یا Android SDK Starter Package رسیده است. این کیت فقط شامل ابزارهای اصلی تولید برنامه های تحت اندروید می باشد و یک محیط کامل جهت کدنویسی نیست. پس از نصب این کیت شما میتوانید کامپوننت های مورد نیاز را با اتصال به اینترنت دانلود نمایید. این کیت را می توانید از آدرس http://developer.android.com/sdk/index.html دانلود کنید. در این بخش 2 آیتم جهت دانلود وجود دارد. یک مورد به صورت فایل فشرده و مورد دیگر بصورت Windows Installer جهت نصب بر روی ویندوز می باشد. Windows Installer بصورت خودکار عمل نصب و تشخیص نیازمندیهای نرم افزار را انجام می دهد ولی فایل فشرده باید به صورت دستی در محلی از هارد دیسک از حالت فشرده خارج شود و نصب گردد. همچنین امکان دانلود این دو فایل از لینکهای http://wdl.persiangig.com/pages/download/?dl=http://mkhoshbakht.persiangig.com/Software/android-sdk_r16-windows.zip  و http://wdl.persiangig.com/pages/download/?dl=http://mkhoshbakht.persiangig.com/Software/installer_r16-windows.exe  نیز وجود دارد. محل نصب SDK را بخاطر بسپارید زیرا در زمان انجام تنظیمات ADT Plugin و استفاده از SDK Tools از طریق خط فرمان به این مسیر نیاز دارید. بعدا در این مورد بیشتر توضیح خواهم داد.
پس از نصب کیت باید از مسیر نصب فایل
SDK Manager.exe را اجرا نمایید. توجه داشته باشید که حتما باید با ابزارهای دور زدن تحریم به اینترنت وصل شده باشید تا تحریم را دور بزنید. این فایل پس از اجرا موارد مورد نیاز جهت نصب را لیست می نماید که شما باید با انتخاب آنها از لیست اقدام به نصب ابزارهای مورد نیاز نمایید. برخی از آیتم های این لیست عبارتند از:

1)      Tools

1.Android SDK Tools (که قبلا نصب شده است)

2.Android SDK Platform-Tools

2)      Android (API ) (در این بخش لیست کاملی از نسخه های مختلف اندروید را مشاهده می کنید که ممکن است شامل برخی از گزینه های زیر باشد.)

1.Documentation for Android SDK

2.SDK Platform

3.Samples for SDK

4.ARM EABI v7a System Image

5.Google APIs by Google Inc.

6.Source for Android SDK

3)      Extras

1.Android Support Package

2.Google Admob Ads SDK Package

3.Google Analytics SDK Package

4.Google Market Billing Package

5.Google Market Licensing Package

6.Google USB Driver Package

7.Google Web Driver Package

تمام گزینه های زیر مجموعه Tools و Extra را جهت نصب انتخاب نمایید. همچنین باید حداقل یکی از نسخه های اندروید را نیز انتخاب نمایید مثلا گزینه Android 4.0.3 (API 15). اگر امکان دسترسی به ابزارهای دور زدن تحریم ندارید، می توانید برخی فایلهای مورد نیاز جهت نصب را از لینک های زیر دانلود نمایید. توجه داشته باشید که هر فایل را باید در مسیر نصب SDK و در پوشه مناسب (که در داخل پرانتز مشخص شده) از حالت فشرده خارج کنید. در واقع محتویات پوشه نهایی فایل فشرده باید در مسیری که داخل پرانتز مشخص شده است، قرار بگیرند.

1.       Android SDK Platform-Tools (android-sdk\platform-tools)

2.       Android 4.0.3 (API 15) (android-sdk\platforms\android-15)

2.1.    Documentation for Android SDK (android-sdk\docs)

2.2.    Samples for SDK (android-sdk\samples\android-15)

2.3.    ARM EABI v7a System Image (android-sdk\system-images\android-15\armeabi-v7a)

2.4.    Google APIs by Google Inc. (android-sdk\add-ons\addon-google_apis-google_inc_-15)

2.5.    Source for Android SDK (android-sdk\sources\android-15)

3.       Android Support Package (android-sdk\extras\android\support)

4.       Google Admob Ads SDK Package (android-sdk\extras\google\admob_ads_sdk)

5.       Google Analytics SDK Package (android-sdk\extras\google\analytics_sdk)

6.       Google Market Billing Package (android-sdk\extras\google\market_billing)

7.       Google Market Licensing Package (android-sdk\extras\google\market_licensing)

8.       Google USB Driver Package (android-sdk\extras\google\usb_driver)

9.       Google Web Driver Package (android-sdk\extras\google\webdriver)

تا اینجا پیش نیازهای مربوط به برنامه نویسی اندروید را نصب کردید و آماده برنامه نویسی اندروید هستید. اما برای برنامه نویسی و تولید کد راحت تر و موثرتر بهتر است مراحل بعدی را هم انجام دهید.

گام دوم: نصب ADT Plugin یا ابزار توسعه اندروید

اندروید یک پلاگین سفارشی برای Eclipse IDE فراهم کرده است که با نصب آن بر روی Eclipse امکاناتی را جهت تولید سریعتر و قدرتمندتر نرم افزارهای تحت اندروید اضافه می کند. برخی از این امکانات عبارتند از ایجاد سریع پروژه های اندروید، ایجاد رابط کاربری اندروید، خطایابی برنامه ها توسط Android SDK Tools و حتی تولید خروجی APK جهت توزیع برنامه ها. نصب ADT شدیدا توصیه می شود زیرا تولید برنامه های اندروید را سرعت می بخشد. شایان ذکر است که اگر از IDE دیگری غیر از Eclipse استفاده می کنید، نیاز به نصب Eclipse و همچنین ADT ندارید. به دو طریق می توان ADT Plugin را بر روی Eclipse نصب نمود.

روش اول:

1-      Eclipse را اجرا کنید و منوی Help > Install New Software را انتخاب نمایید.

2-      دکمه Add را کلیک کنید

3-      در پنجره ظاهر شده (Add Repository) نام پلاگین را به دلخواه بنویسید (به عنوان مثال ADT Plugin) و در بخش Location آدرس https://dl-ssl.google.com/android/eclipse/ را تایپ کنید.

4-      دکمه OK را انتخاب نمایید.

توجه: اگر در زمان اضافه شدن پلاگین با خطا مواجه شدید به جای https در آدرس مربوط به Location از http استفاده کنید.

5-      پس از بازگشت به پنجره Available Software گزینه Developer Tools را انتخاب کنید و دکمه Next را بزنید.

6-      در پنجره بعدی لیست ابزارهایی را مشاهده می کنید که باید دانلود شوند. Next را انتخاب کنید.

7-      License Agreements را مطالعه  و I accept the terms … را انتخاب نمایید و دکمه Finish را بزنید.

توجه: اگر با پیغام هشدار امنیتی (Security Warning) مبنی بر امکان بررسی صحت و اعتبار نرم افزار (the authenticity or validity of software can't be established)  مواجه شدید، OK را انتخاب نمایید.

8-      پس از نصب پلاگین Eclipse را مجددا راه اندازی نمایید.

روش دوم:

1-      با مراجعه به آدرس http://developer.android.com/sdk/eclipse-adt.html پلاگین ADT را دانلود کنید. همچنین امکان دانلود از لینک http://wdl.persiangig.com/pages/download/?dl=http://mkhoshbakht.persiangig.com/Software/ADT-16.0.1.zip هم وجود دارد. پس از دانلود فایل را ازحالت فشرده خارج کنید.

2-      Eclipse را اجرا کنید و منوی Help > Install New Software را انتخاب نمایید.

3-      دکمه Add را کلیک کنید

4-      در پنجره ظاهر شده (Add Repository) نام پلاگین را به دلخواه بنویسید (به عنوان مثال ADT Plugin) و دکمه Local را انتخاب نمایید. سپس مسیر پوشه ADT را (که در مرحله 1 دانلود نمودید) انتخاب کنید.

5-      دکمه OK را انتخاب نمایید.

6-      پس از بازگشت به پنجره Available Software گزینه Developer Tools را انتخاب کنید و دکمه Next را بزنید.

7-      در پنجره بعدی لیست ابزارهایی را مشاهده می کنید که باید نصب شوند. Next را انتخاب کنید.

8-      License Agreements را مطالعه  و I accept the terms … را انتخاب نمایید و دکمه Finish را بزنید.

توجه: اگر با پیغام هشدار امنیتی (Security Warning) مبنی بر امکان بررسی صحت و اعتبار نرم افزار (the authenticity or validity of software can't be established)  مواجه شدید، OK را انتخاب نمایید.

9-      پس از نصب پلاگین Eclipse را مجددا راه اندازی نمایید.

تنظیمات پیکره بندی ADT Plugin

پس از راه اندازی مجدد Eclipse با پنجره Welcome to Android Development مواجه می شوید. در این پنجره گزینه Use existing SDKs را انتخاب کنید و توسط دکمه Browse مسیر Android SDK را مشخص نمایید. مسیر Android SDK را در زمان اجرای Windows Installer مشخص کرده بودید که معمولا در مسیر :\Program Files\Android\android-sdk نصب می شود. پس انتخاب مسیر دکمه Next را انتخاب نمایید. در مرحله بعد گزینه Yes انتخاب شده باشد تا مشکلات SDK برای گوگل ارسال شود. با انتخاب Finish به پیکره بندی ADT خاتمه دهید.

توجه: اگر در زمان پیکره بندی با خطایی مبتنی بر نقص SDK مواجه شدید، حتما فایل SDK Manager.exe را مجددا اجرا نمایید و مرحله 3 از گام اول را تکرار نمایید.

ممکن است پس از راه اندازی Eclipse پنجره Welcome to Android Development را مشاهده نکنید. اگر این اتفاق افتاد به منوی Window > Preferences مراجعه کنید و از گوشه سمت چپ پنجره ظاهر شده گزینه Android را انتخاب نمایید. در پنجره سمت راست با انتخاب Browse مسیر Android SDK را مشخص نمایید. اگر با پنجره ارسال مشکلات SDK به گوگل مواجه شدید، گزینه Yes را انتخاب نمایید و دکمه Proceed را کلیک نمایید.

اکنون آماده اید تا به برنامه نویسی در اندروید بپردازید.


مطالب مشابه :


آموزش برنامه نویسی اندروید - قسمت ۵: آماده سازی محیط اندروید استودیو

اهداف آموزشی این قسمت عبارتند از: 1. روش نصب jdk جاوا 2. معرفی محیط برنامه نویسی اندروید استودیو




آموزش برنامه نویسی اندروید - قسمت ۵: آماده سازی محیط اندروید استودیو

روش نصب جاوا . به آموزش برنامه نویسی جاوا در سایت برنامه اندروید استودیو




نصب برنامه بازی روی نوکیا N9

نصب برنامه بازی است لازم دیدیم که روش نصب بازی و نرم افزار با انگشت در اندروید




ساده ترین روش نصب برنامه ها بر روی اندروید توسط برنامه PC Suite

روش نصب برنامه ها بر روی اندروید توسط برنامه PC Suite - همه چی در نصب برنامه های اندروید




آموزش برنامه نویسی جاوا و اندروید - قسمت اول مقدمه

پلتفورم اندروید نصب شده برنامه نویسی جاوا در از روش برنامه نویسی در c++




دانلود نرم افزاری برای نصب برنامه بر روی مموری اندروید و اموزش روت و برنامه ان

دانلود نرم افزاری برای نصب برنامه بر آندروید را در روش دوم. با دانلود و نصب




دانلود برنامه ساخت کتابچه برای موبایل (جاوا و اندروید) نسخه 5.3

(جاوا و اندروید) در سنخه ویندوز روش نصب بسیار ساده است. برنامه آندروید;




آموزش برنامه نویسی اندروید - قسمت ۷: آماده سازی محیط اکلیپس برای توسعه

های مورد نیاز توسعه اندروید روش نصب jdk جاوا . اولین پروژه در محیط برنامه نویسی اکلیپس




آموزش اجرای اندروید 4.0.3 بر روی رایانه شخصی و نصب اپلیکیشن‌ بر روی آن

ادامه نحوه نصب آندروید را بر روی برای نصب این برنامه با نصب جاوا٬ در قدم دوم




طریقه نصب برنامه توسط AndroidSDK و Android Debug Bridge

روش جهت نصب برنامه ها بر روی گوشی های دارای سیستم عامل اندروید روش میباشد و در




برچسب :