گزارش صعود ( قلل سهند و جام )

بسمه تعالی<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

زمان اجرا: 13 الی 16 خرداد 87

سرپرست برنامه: آقای شاهین صفوی

اعضا: آقایان مهدی (آرمان) هاشمی (عکاس)، امیر یاسین (نیما) فلاح، شاهین (علی) صفوی و احمد خاکزاد (گزارش نویس)

 

دوشنبه 13 خرداد 87

21:00  شروع برنامه: ترمینال غرب تهران (ساعت 21:30 برای مراغه بلیط داریم، ترمینال بسیار شلوغ است.)

21:30  در اتوبوس هستیم، بقدری مسافر زیاد است که حتی در قسمت بار اتوبوس هم مسافر سوار شده!

22:15  با 45 دقیقه تاخیر، اتوبوس حرکت می­کند. اتوبان کرج دارای ترافیک سنگین می­باشد.

 

سه­شنبه 14 خرداد 87

01:00  همچنان در ترافیک هستیم، حتی در اتوبان قزوین!

03:00  بالاخره به قزوین می­رسیم، دقایقی توقف در کنار اتوبان و سپس ادامه مسیر. دیگر خبری از ترافیک سنگین نیست. خواب به سراغ اعضای تیم می­آید!

07:15  کم­کم از خواب بیدار می­شویم، در جاده­ای سرسبز و خلوت پیش می­رویم.

07:45  به مراغه می­رسیم، شهری که از تصوری که من از آن داشتم، بزرگتر است. در ترمینال پیاده می­شویم و با تاکسی به میدان مسلم می­رویم. (پیش به سوی کله پاچه!)

08:50  پس از صرف صبحانه، با تاکسی عازم میدان مجلس می­شویم تا از آنجا راهی روستای کرده­ده و درنهایت، چهل چشمه (قخ بولاق) بشویم. (جبهه جنوبی سهند و جام)

09:00  در میدان مجلس هستیم، این طور که معلوم است می­نی­بوس این مسیر تنها ساعت 15 هر روز عصر حرکت می­کند و برای ما خبر خوبی نیست. سرپرست تصمیم می­گیرد با توجه به شرایط موجود، با یک اتومبیل سواری به صورت دربست، تا چهل چشمه برویم. خریدهایمان را تکمیل می­کنیم و آماده حرکت می­شویم. (توضیح: بهتر بود به پل کاشانی در مراغه می­رفتیم و از آنجا با خطی­ها، راهی کرده­ده می­شدیم و .... البته پس از بازگشت به این امر واقف شدیم که دیگر دیر بود!)

09:35  حرکت به سمت چهل چشمه (با سواری پیکان).

09:40  تا اینجا همان جاده تهران را آمده­ایم و اکنون از سه راهی داش­آتان، رو به شمال شرق ادامه مسیر می­دهیم (جاده آسفالته).

10:05  روستاهای مردق، آقاجری و ... را پشت سر گذاشته­ایم و اکنون به روستای کرده­ده که آخرین روستای این مسیر است، رسیده­ایم. ظاهرا شغل اصلی مردم این منطقه، باغداری (غالبا سیب) و دامداری است. تا اینجا، جاده آسفالت بود و از اینجا به بعد، خاکی. باغهای سیب جای خودشان را به دشت­های سرسبز می­دهند و هوا بسیار مطبوع است.

10:50  از ماشین پیاده می­شویم و محو تماشای سهند و دشت­های اطراف آن.

11:05  از اینجای مسیر به بعد را تا پای کوه (حدودا 2 کیلومتر) پیاده می­رویم.

11:35  به چشمه که درست در پای یال اصلی خط­الراس قرار دارد، می­رسیم. آب خنک و گوارای آن یک روز بیادماندنی را نوید می­دهد.

11:45  صعود را شروع می­کنیم. (رو به شمال می­رویم و یالی را پیش می­گیریم که منتهی به قله سهند است.) دامنه بسیار زیباست، هوا که تا این لحظه آفتابی و خنک بود، ابری و سرد می­شود و چیزی نمی­گذرد که مخلوطی از باران و رگبار و تگرگ و باد و آفتاب و ... به سراغمان می­آید. به ناچار مجبوریم لباسمان را با شرایط هماهنگ کنیم! برنامه سرپرست برای صعود با توجه به سنگینی کوله­ها و خستگی ناشی از تردد طولانی با وسایل نقیله، به صورت 30 دقیقه کوه­پیمایی و 5 دقیقه استراحت تنظیم شده­است که تیم تا حد امکان آنرا رعایت می­نماید. آنچه که در خور بیان است، منظره زیبای دامنه­های سهند می­باشد که ابر و آفتاب و باران و تگرگ، زیبایی­های آنرا دوچندان نموده­اند. در شرق این یال، برفچال عظیمی قرار دارد. بسته خرمایی که برای برنامه تدارک دیده شده بود، کارایی خودش را اثبات می­کند! اعضای تیم با خوردن خرما، جان تازه­ای یافته­اند.

15:30  قله سهند! شادی و حرکات موزون و عکس و استراحت و .... با تشخیص سرپرست، در ضلع شمالی قله (خط­الراس) که باد کمتر است، مشغول صرف ناهار می­شویم که از قرار کنسرو ماهی تن می­باشد.

16:30  شروع حرکت به سمت قله جام از روی خط­الراس (رو به شرق). قله جام همونطور که از ظاهر آن نیز مشخص است، در حدود 50 متر بلندتر از قله سهند است. (طبق اطلاعات مندرج در نقشه­های گیتاشناسی، ارتفاع سهند 3707 متر می­باشد.) روی خط­الراس، مدفن یکی از کوهنوردان پسشکسوت، چند لحظه­ای توجهمان را به خودش جلب می­کند تا فاتحه­ای برایش بخوانیم. شدت باد بیشتر می­شود و تگرگ با سرعت می­بارد.

17:15  قله جام! باد بسیار شدید شده و تگرگ­ها به صورت افقی در هوا حرکت می­کنند! عکس می­گیریم، اما طوفان و تگرگ اجازه انجام مراسم قله (حرکات موزون و ...!) را نمی­دهند. برای بازگشت آماده می­شویم، اما وزش باد و ریزش تگرگ بقدری شدید می­شود که به صلاح دید سرپرست، چند دقیقه­ای را در پناه سنگ­چین روی قله، به استراحت می­پردازیم. در همین سنگ­چین است که آن گودال معروف آب واقع شده است. یک نفر (شاید هم بیشتر!) روی قله و در پناه سنگ­ها چادر زده است و ....

17:45  از شدت وزش باد کمی کاسته شده و این فرصت مناسبی برای پایین آمدن است. در حدود دو سوم از خط­الراس را رو به سهند باز می­گردیم و سپس از پاکوب روی یال منتهی به چشمه، پایین می­آییم. سرپرست با توجه به نزدیک بودن شب و فرا رسیدن تاریکی و شرایط جوی، تصمیم می­گیرد دو نفر سریعتر به پایین بروند و چادر را در مکان مناسبی، برپا کنند. برای این منظور، خودش (شاهین) و احمد را بر می­گزیند.

19:00  به چشمه می­رسیم و چادر را برپا می­کنیم و با توجه به این که دیگر از بارش خبری نیست، لباسهایمان را پهن می­کنیم تا خشک شوند. لازم به ذکر است در این محل مکان­های مناسبی برای برپا کردن چادر وجود دارد، اما از پناه­گاه خبری نیست. همچنین چند سرویس بهداشتی بسیار اولیه نیز وجود دارد.

19:35  آرمان و نیما هم به جمعمان اضافه می­شوند. دور چادر را به گونه­ای در می­آوریم که در صورت باریدن باران، آب زیر آن نیاید.

20:00  چای و کافی میکس و بیسکوییت و ....

21:15  شام (سوپ) را آماده کردیم.

21:41  داریم سوپ می­خوریم. از طوفان و باران خبری نیست، هوا خنک است و آسمان پر ستاره.

22:30  وسایلمان را جمع و جور می­کنیم و کم­کم برای خواب آماده می­شویم. چادرمان چهار نفره است و به زحمت همراه با وسایلمان در آن جا می­شویم.

23:45  شب بخیر! اول شاهین، بعد احتمالا خودم!

 

چهارشنبه 15 خرداد 87

07:15  کم­کم بیدار می­شویم، شاهین، آرمان و احمد. نیما: "تو رو خدا بذارین بخوابیم!" شستن دست و صورت با آب چشمه صفای خاصی دارد.

08:00  برای صبحانه، حلواارده و نان داریم، آرمان هم از عشایر نان محلی می­گیرد و ....

08:45  همچنان داریم می­خوریم! منطقه از لحاظ افراد محلی شلوغ است، اما کوهنوردان زیادی حضور ندارند (با توجه به تعطیلات). شاید در مجموع پنج تیم مختلف کوهنوردی در اینجا حضور داشته باشند.

09:10  جمع و جور کردن وسایل و چادر و بستن کوله­ها و آماده شدن برای بازگشت به مراغه و در نهایت عزیمت به تهران.

09:50  حرکت به سمت روستای کرده­ده. (در حدود 13 کیلومتر جاده خاکی تا روستا). وسیله­ای برای بازگرداندن­مان موجود نیست و بنابراین و با توجه به هوای خوب و دشت­های سرسبز و زیبای پیش رو، سرپرست فرمان پیاده­روی را صادر می­نماید!

11:20  5 دقیقه استراحت.

12:30  10 دقیقه استراحت.

13:15  به کرده­ده می­رسیم. باغ­های سیب و جویبارهای فراوان و احشام و .... کمی در سایه­سار درختان و کنار نهر آب استراحت کردیم. (توضیح: از چشمه تا روستا، ما با چشمه دیگری برخورد نکردیم.)

13:45  تخم­مرغ، کره، نوشابه و ماست خریدیم و در مکان مناسبی در زیر درختان، مشغول تهیه نیمرو و صرف آن شدیم.

14:50  جمع کردن وسایل و آماده شدن برای حرکت به سمت مراغه.

15:10  با یک اتومبیل سواری راهی مراغه شدیم.

15:50  جلوی درب ایستگاه راه­آهن مراغه پیاده شدیم. با توجه به موجود بودن بلیط قطار (17:25عصر) برای تهران و همچنین عدم اطلاع­مان از وضعیت حرکت اتوبوس­ها (عدم اطلاع رسانی مناسب)، به این نتیجه رسیدیم که علی­رغم از دست دادن وقت، با قطار برگردیم. بدین منظور برای یک کوپه کامل بلیط گرفتیم تا آسوده باشیم! (کوپه­ها شش نفره هستند.)

17:10  سوار قطار می­شویم.

17:27  حرکت. بازی و سرگرمی و خوردن و آشامیدن و باز هم حرکات موزون! بعد از شام بحث­های فلسفی و اعتقادی و عرفانی و .... برای من جالب بود که بحث کردیم و نه جدل.

 

پنج­شنبه 16 خرداد 87

02:00 هنوز بیداریم. دیگران را نمی­دانم، ولی من که دلم نمی­آید بخوابم! در هر صورت کم­کم صدای خر و پف کوپه را فرا می­گیرد.

04:10  مسئول واگن بیدار باش می­دهد.

04:50  خدا را شکر، تهران! در ایستگاه راه­آهن، کمی به سر و ضعمان می­رسیم. برنامه اینجا رسما خاتمه می­پذیرد، اما هنوز با هم هستیم. با یک اتومبیل سواری راهی ترمینال غرب می­شویم، نیما در میدان آزادی از جمع جدا می­شود و سایرین سوار اتومبیل سرپرست! شاهین اول آرمان را به خانه می­رساند و بعد هم احمد را و این پایان ماجراست.

 

جای سایر اعضای گروه خالی بود.

 

تصاویر منتخب از صعود به قلل سهند و جام


مطالب مشابه :


گزارش برنامه یخچال سبلان

گزارش برنامه های از ترمینال غرب (آزادی) حرکت بودیم که اتوبوس های مشکین شهر




گزارش صعود ( قلل سهند و جام )

21:00 شروع برنامه: ترمینال غرب اتوبوس حرکت راهی ترمینال غرب می­شویم، نیما




سفرنامه یونان(بخش اول) ویزا، گذر از ترکیه به سمت تسالونیکی

بازی های برنامه حرکت قطارها و اتوبوس ها به رو به ترمینال رسوندم اتوبوس هم




صعود کوهنوردان خانه کوهنوردان تربت حیدریه به قله علم کوه (حصار چال) از وبلاگ تربت کوه

را به ترمینال غرب رساندیم و از انجا با سوار شدن بر اتوبوس حرکت خود را برنامه ما




مطالعات طراحی پایانه (بدون تصویر و جدول) ۲۰۹ص

تفکیک حرکت مسافر و حرکت اتوبوس ۳-۲-۶- ترمینال اتوبوس در و عملکردی ترمینال های




سفر به اذربایجان

با اتوبوس های های مسافری ترمینال غرب در کشور حرکت و از گمرک‌های




برچسب :