مقالات پایگاه داده
دانلود اخرین ویراست جزوه پایگاه داده مهندس نوری اینجاکلیک کنید.چگونه می توانید یک سایت داشته باشید ؟
در ابتدا باید یک نام یا همان دامین (Domain) را ثبت کنید.
سپس باید یک فضا (Host) خریداری کنید.
طراحی و ساختن صفحات سایت .
بارگذاری (Upload) صفحات به روی Host
برای ثبت دامین چه باید کرد ؟
برای ثبت دامین اول باید مطمئن شوید که دامین مورد نظر شما قبلا ثبت نشده باشد، برای تست این موضوع باید از جستجوی دامنه ویا ثبت دامنه استفاده کنید. کافی است در قسمت جستجوی دامنه نام مورد نظر خود تایپ کرده و دکمه جستجو را بزنید.اگر نام مورد نظر آزاد باشد می توانید آنرا ثبت کنید. برای ثبت بر روی لینک سفارش آنلاین کلیک کنید سپس مراحل ثبت را طی کنید.
برای خرید فضا (Host) چه باید کرد ؟
برای خرید فضا ابتدا تصمیم بگیرید از چه نوع میزبانی می خواهید استفاده کنید (لینوکس یا ویندوز - که ما لینوکس را پیشنهاد می کنیم) سپس ورارد قسمت میزبانی مورد نظر شوید و بسته میزبانی دلخواه را انتخاب و سفارش آنلاین یسته مربوطه را کلیک کرده و مراحل ثبت را دنبال کنید .
برای طراحی و ساختن صفحات سایت چه باید کرد ؟
برای طراحی و ساختن یک سایت می توانید از شرکتهایی که در این زمینه فعالیت می کنند کمک بگیرید و خریداری نمائید .
برای بارگذاری (Upload) صفحات به روی Host چه باید کرد ؟
برای بارگذاری (Upload) صفحات به روی Host شما میتوانید به صورت ftp آنرا Upload کنید.توضیحات بیشتر در مورد ftp را می توانید در همین بخش مشاهده کنید.
DNS چیست ؟
DNS مخفف Domain Name Service میباشد، که یکی از سرویس های سرویس دهنده های وب میباشد و کار آن به این صورت است که وقتی شما نام دامینی را در Browser خود وارد میکنید این آدرس به DNS شرکتی که از آن Host تهیه کرده اید فرستاده می شود (به این دلیل که شما در قسمت تنظیمات دامین خود تنظیم DNS های دامین خود را به این DNS ها ست کرده اید) آن DNS نیز آنرا به آدرسی سروری که سایت شما در آن قرار دارد می فرستد.
آیا می توان دامین و فضا را از دو شرکت مختلف خریداری کرد ؟
بله، کافی است در قسمت Domain Management تنظیم DNS های خود را به DNS های شرکتی که از آن Host تهیه کردید تغییر دهید، با این تنظیم پس از زدن آدرس سایت شما(Domain) در Browser این آدرس به DNS سرور شرکتی که از آن Host تهیه کرده اید فرستاده میشود و نهایتا برروی آن سرور صفحه پیش فرض پیدا شده و به کاربر فرستاده میشود.
این درخواست را میتوانید با تماس با شرکتی که از آن دامین خریداری کرده اید نیز انجام دهید.
چگونه فایلهای خود را Upload کنم؟
برای Upload فایهای خود می توانید از طریق ftp عمل کنید، به این صورت که در قسمت آدرس بار پنجره Explorer خود با زدن آدرس ftp://YourDomain و پس از وارد کردن نام کاربری و رمز عبور مربوط به ftp، به فضای Host خود دسترسی پیدا کرده و سپس می توانید فایلهای خود را در آنجا کپی کنید.همچنین برای راحتی کار می توانید از نرم افزار CuteFTP استفاده کنید.
چگونه می توان به قسمت Mail مربوط به سایت خود رفت؟
برای رفتن به email مربوط به سایت خود کافی است پس از باز کردن پنجره explorer آدرس http://mail.yourdomain یا http://yourdomain:8383 را وارد کرده و پس از وارد کردن نام کاربری به صورت کامل (user@YourDomain) و رمز عبور به mailbox خود وارد شوید.
دامین (Domain)و ساب دامین SubDomain چیست؟
Domain :نامی است که شما برای وب سایتتان ثبت می کنید و کاربران با نوشتن آن در آدرس بار Browser شان می توانند سایت شما را ببینند، به طور مثال yahoo.com یک Domain است ، Domain ها شامل یک پسوند می باشند مثلا در اینجا پسوند com میباشد، هر پسوندی متناسب با محتوای سایت باید باشد، مثلا پسوند com تجاری (commercial) می باشد، پسوند org برای ارگانها و سازمانها (organization) می باشد و یا gov برای سایتهای دولتی و ... . شما هم سعی کنید پسوند منایب برای Domain خود انتخاب کنید.
SubDomain : وقتی شما Domain ثبت می کنید مثل yahoo.com، این اسم و هر کلمه ای که با یک dot (.) پشت سر آن قرار گیرد برای شما میباشد (مثل mail.yahoo.com) که این یک SubDomain میباشد، حتی www.yahoo.com نیز یک SubDomain است منتها چون یک SubDomain روتین و پر کاربرد میباشد همه به اشتباه با Domain اشتباه میگیرند.
امکان استفاده از SubDomain ها توسط شرکتهای هاستینگ در اختیار کاربران قرار می گیرد. رایاهاست به طور پیش فرض Subdomain های www ، ftp ، mail را برای شما ثبت می کند.
همه چيز در مورد وب 2 (وب2 چيست؟)
اشاره :
تا سال 2001 ، وب به صورت انفجاري رشد پيدا کرده بود و کارشناسان و خبرگان فن پيشبيني ميکردند که سايتها و جاذبههاي اينترنت نتوانند با همان توان به جذب مخاطب و کاربر ادامه دهند و دير يا زود از شتاب اين رشد کاسته خواهد شد. در اجلاسي که ناشر بزرگ کتابهاي کامپيوتري ، O’Reilly Media Inc هم يکي از اعضاي آن بود ، براي اولين بار معاون اين شرکت به نام Dale Dougherty ، عنوان کرد که وب رو به افول نيست و سايتها و سرويسهاي جذابي در حال شکل گرفتن هستند که جاي سايتها و رسانهها سنتيتر اينترنتي را خواهند گرفت ، وي از واژه «وب2» براي نخستين بار جهت نامگذاري مجموعه اين سايتها و سرويسهاي اينترنتي استفاده کرد. از آن زمان تا به کنون ، واژه «وب2» يکي از تکيه کلامهاي سايتهايي شده که به فنآوري اطلاعات ميپردازند ، حتي بعضي از سايتها و وبلاگهاي برجسته آيتي ، صرفا به معرفي سايتهاي اصطلاحا وب دويي اقدام ميکنند.
چيست؟
اما وب2 چيست و وقتي سايتي را وب دويي ميناميم ، منظورمان کدام ويژگيها و خصايص سايت است؟
شايد نگاهي به جدول 1 ، بتواند شما را تا حدي با مفهوم کلي وب2 آشنا کند:
جدول 1
وب2 به عنوان يک پلتفرم
مانند بسياري از مفاهيم ديگر ، وب2 يک گستره يا طيف است. به عبارت ديگر ميتوان مجموعهاي از اصول و ويژگيها را براي وب2 تعريف کرد و بعد بر حسب اينکه کدام سايتها از همگي يا تعدادي از اين اصول پيروي کنند ، آنها را وب دويي دانست
شکل 1 : لوگوي بعضي سايتهاي وب2
• نت اسكيپ در مقابل گوگل :
اگر نتاسكيپ را نماد وب1 بدانيم ، بيشک ميتوان گوگل را نماد شاخص وب2 دانست. محصول اصلي شرکت نتاسکيپ يک نرمافزار مرورگر بود و اين شرکت قصد داشت با استفاده از محبوبيت اين مرورگر ، مقدمات فروش محصولات مربوط به سرورهاي پربها را فراهم نمايد. در مقابل شرکت گوگل از روز اول روي برنامههاي تحت وب فعاليت ميکرد. محصولات اين شرکت به صورت بستههاي نرم افزاري فروخته نميشوند ،بلکه به صورت سرويسهاي آنلاين ارائه ميشوند ، محصولاتي که مشتريان به صورت مستقيم يا غيرمستقيم به آن پول ميدهند. در واقع گوگل مجموعه اي از بستههاي نرمافزاري نيست ، بلکه يک پايگاه داده تخصصي است.
• سايت DoubleClick در مقابل Overture و AdSense :
علت اصلي موفقيت Overture و آگهيهاي متني گوگل را بايد در ديد و برداشت اين دو شرکت دانست. در حالي که «DoubleClick» باور داشت آگهيدهندگان صاحب اختيارند، نه مصرفكنندگان ، اين دو شرکت اعتقاد دارند که وب مشارکت است و نه انتشار.
استفاده از خدمات سايت DoubleClick نياز به امضاي يك قرارداد رسمي دارد كه موجب محدودشدن بازار اين شركت به صرفا چند هزار سايت بزرگ شده است. Overture و گوگل دريافتهاند كه چگونه ميتوان تبليغات را تقريبا روي هر صفحه اينترنتي قرار داد. از آن مهمتر، اين شركتها فرمتهاي تبليغاتي مورد علاقه ناشران و آژانسهاي تبليغاتي، مثل بنر و آگهيهاي Pop-up را كنار گذاشتند و بهجاي آن از تبليغات متني استفاده ميكنند كه آزاردهنده نيستند، به محتواي صفحه حساسند و بيشتر با توجه بازديدکنندگان همراه هستند.
جاي شگفتي نيست که سرويسهاي اينترنتي موفق ديگر هم رفتاري مشابه از خود نشان ميدهند ، eBay معاملات کوچک چند دلاري را بين افراد مختلف ممکن ميسازد و نپستر هم با تبديل سيستم هر کاربر به يک سرور کوچک ، مبادله فايلهاي صوتي را امکانپذير ميکرد.
• Akamai در مقايسه با BitTorrent :
Akamai براي بهتر كردن خدمات خود بايد تعداد سرورهايش را افزايش دهد ولي BitTorrent مانند ساير سرويسهاي مبادله پاياپاي داده P2P ، قصد تمرکز زدايي از وب را دارد.اين سرويس هر كلاينت را مبدل به يک سرور ميکند.فايلها به قطعات كوچكي تقسيم ميشوند كه از چندين محل ارسال ميشوند و بهاينترتيب يک شبكه از سيستمهاي داراي فايل براي ساير كاربران پهناي باند و داده فراهمميكند. به اين ترتيب هرچه يک فايل پرطرفدارتر باشد، سرعت انتشار آن بيشتر خواهد شد ، چون كاربران بيشتري پهناي باند آن را فراهم ميکنند.
هرچه تعداد كاربران يك سرويس بيشتر باشد، كيفيت آن بهتر خواهد شد ، اين يکي از اصول اساسي وب2 است.
• استفاده از خرد جمعي و ويکيها:
سرويسهاي شاخص وب 1 مانند ياهو بيشتر به دنبال پديد آوردن دايرکتوريها و پورتالهاي اينترنتي بودند ، اين دايرکتوريها و پورتالها با استفاده از دانش و سليقه گروه بسيار محدودي از مديران ، صفحات را ارزشيابي ميکردند و به آنها لينک ميدادند.
اما در وب2 ، همگان به پردازش اطلاعات ميپردازند. در سايت eBay هزاران کاربر در مورد کيفيت محصولات ابراز نظر ميکنند؛سرويسهاي و ابزارهاي متنوعي به همگي امکان ميدهند ، صفحات و فايلهاي چند رسانهاي را برچسبگذاري کنند.
يکي از شاخصترين سايتهاي وب2 ، wikipedia ، همه کاربرانش را مبدل به نويسندگان بزرگترين دانشنامه آنلاين جهان کرده است.
وبلاگنويسي و خرد تودهها:
وبلاگها و سرويسهايي که وبلاگنويسي را آسان ميکنند ، بيشک يکي از مظاهر وب2 هستند. اما وبلاگها چه تفاوتي با سايتهاي قديمي شخصي دارند که در آنها هم ممکن بود نوشتههاي شخصي را بخوانيم؟تفاوت را بيشتر ميتوان در چند چيز خلاصه کرد:
توالي زماني عرضه نوشتهها يکي از تفاوتهاي موجود است. به علاوه امکان تعامل خوانندگان و بازديدکنندگان وبلاگها را با صاحب وبلاگ و نوشتههايش را ميتوان تحولي ديگر فرض کرد. اين تعامل از راههاي مختلفي مانند گذاشتن کامنت و Trackback صورت ميگيرد.
وبلاگستان يک جريان دائمي و سيال افکار است. وبلاگنويسها علاوه بر اينکه توليدکننده محتوي هستند يک گروه بزرگ پردازشکننده اطلاعات وب هم محسوب ميشوند،آنها به عنوان گروهي که بيشتر از ساير مردم وب را رصد ميکنند ، با دادن لينک چه به صورت ساده در وبلاگهايشان و چه در سرويسهاي لينکدهي جمعي و برچسبگذاري روي صفحههاي وب ، صفحات وب را ارزشيابي کنند.
• Feed وRSS :
feed وسيلهاي براي انتشار همزمان و ساده اطلاعات است. از طريق آن کاربران ميتواند به جاي مشاهده و مراجعه ساده به صفحات اينترنتي ، مشترک آنها شوند و به محض به روزرساني يک صفحه ، از آخرين تغييرات آن آگاه شوند. در حال حاضر برنامههاي آنلاين و دسکتاپ زيادي براي مطالعه فيدها وجود دارد.
•مشارکت همگان در توليد محتوا :
اين روزها در وب کمتر از صحبت مالکيت ديتا ميشود. ديگر ، توليدکنندههاي انواع محتوا ، از متن و عکس گرفته تا ويدئو ، به چند سايت بزرگ با توانايي مالي زياد محدود نميشود. هر کسي ميتواند به راحتي با استفاده از يکي از سايتهاي رايگان همچون flickr، Youtube ، wikipedia ، odeo ، سرويسهاي متنوع وبلاگنويسي ، يک توليدکننده محتوا باشد.
سايبر ژورناليست ، اصطلاحي است که به تعدادي از همين توليدکنندگان محتوا اطلاق ميشود. کساني که در مورد پديدههاي مختلف از امورات شخصي و اجتماعي گرفته تا ورزش و سياست و فنآوري ابراز نظر ميکنند ، آن هم به صورت چندرسانهاي. رفته رفته آنها نه تنها تبديل به همکاراني براي روزنامهنگاران عادي و کاغذي شدهاند ، بلکه وارد يک ميدان رقابت با آنها ميشوند.
• رفع محدوديت سختافزاري:
وب2 ، ديگر صرفا وسيلهاي براي اتصال کامپيوترهاي شخصي به هم نيست ، وب2 ميکوشد همه اسباب و لوازم الکترونيکي را به هم متصل کند. iPodها ، گوشيهاي موبايل ، تلويزيونهاي اينترنتي و دوربينهاي ديجيتالي همه و همه در دنياي وب2 ميتوانند بدون واسطه با اينترنت ارتباط برقرار کنند ، داده بگيرند و خود بر غناي محتواي آن بيفزايند.
وب2 و رسانههاي سنتي:
بيترديد رسانههاي سنتي با رواج وب2 ، راهي جز همراهي با آن و شاخصههايش را ندارند. چنين همراهي و هماهنگسازي را ميتوانيد اين روزها در سايت روزنامهها و خبرگزاريهاي بزرگ جهان ببينيد.وبلاگهاي شخصي در کنار مطالب اصلي روزنامهها ، استفاده از فنآوري Feed ، مهيا کردن امکاناتي براي آسان کردن ارسال مطالب به سايتهاي لينکدهي جمعي و قسمت نظرخواهي ، همگي جلوههايي از همراهي رسانه هاي سنتي با وب2 هستند.
به عبارت ديگر رسانههاي سنتي دريافتهاند که در صورت عدم همراهي با جريان گسترده وب2 با حجم بالاي محتواسازي و پردازش اطلاعات ، امکان رقابت و هماوردي با آنها را ندارند.
سخن پاياني:
گرچه معيارها و مثالهاي زيادي در اين نوشته براي تعريف وب و تمايز آن با نسخه قبلي وب ، زده شد. اما وب2 را ميتوان تنها در يک کلمه خلاصه کرد : مشارکت!
مشارکت همگان در توليد ، ارائه و پردازش اطلاعات. در واقع همه سرويسها و برنامههاي آنلاين تنها ظرفي براي اين مشارکت فراهم ميآورند. وب 2 موجی زودگذر یا آینده وب؟
در یکی دو سال اخیر کسب و کارهای مختلف، مراجع دانشگاهی و متخصصان فنی به بحثهای بسیاری درباره "وب 2" پرداخته اند. اخبار، نوشته ها، نقدهای مرتبط با "وب 2" آنقدر بالا بود و هست که باید اذعان کرد که "وب 2" اینترنت را تکان داد. سایتهایی بسیاری برای گسترش مفهوم آن راه اندازی شده است، کنفرانسهایی برای آن برگزار شد و حتی نخستین مجله با موضوع تخصصی "وب 2" پا به عرصه وجود گذاشت.
از دیگر سو گوگل و مایکروسافت عنوانهای خبری را پشت سر هم می قاپند. یاهو با خرید سایتها و تکنولوژیهای جدید خیز بلندی برداشته است تا بازیگز اصلی "وب 2" باشد. یاهو با خرید del.icio.us، Flickr و راه اندازی My Web 2.0، گوگل با Google Maps و MSN با ارایه ESS که مبتنی بر RSS است (RSS دو طرفه) همه و همه به "وب 2" کمک کرده اند. ضمن آنکه همه آنها به Secioal Search توجه ویژه ای نشان داده اند.
مخالفان "وب 2" آنرا تنها موجی گذرا می دانند که به جان اینترنت افتاده است. اما آنچه که روشن است "وب 2" و هر چه مرتبط با آن است هواداران بسیاری دارد. نکته جالب آنجاست که هر کس آنرا به گونه ای تعریف می کند و برداشت متفاوتی از آن ارایه می دهد.
"وب 2" را می توان چتری دانست بر تکنولوژیهای جدید. تکنولوژیهای جدیدی که به کاربر تجربه حضور بهتر در وب فراتر از تواناییهای HTML کلاسیک (وب 1) ارزانی می دارد.
می توان آنرا یک سری از فعالیتها دانست که به کاربران کمک می کند تا سایتهایی طراحی کنند که به راحتی به اجتماعات آنلاین، خدمات و ابزار وب ارتباط برقرار می کنند. عموما این فعالیتها به کمک راه حلهای کد باز پیاده سازی می شوند.
"وب 2" تمرکز از تولید کننده اطلاعات را به کاربر اطلاعات منتقل می کند و این کار را با جذاب کردن اطلاعات انجام می دهد. قدرت "وب 1" در ناوبری آن بود و کاربر به مرور وب می پرداخت تا اطلاعات خود را بیابد. اما "وب 2" می گوید همان اطلاعات ویژگیهایی دارد و همین ویژگیها یکدیگر را دنبال می کنند و به هم ارتباط می یابند.
"وب 2" کاری می کند که اطلاعات به دنبال ما حرکت کند تا هر وقت مورد نیاز بود از آن استفاده کنیم و این در صورتی امکان پذیر است که به اطلاعات امکان استفاده از آن در سایر ابزار و رسانه ها داده شود.
یکی از ویژگیهای برجسته "وب 2" این است که اطلاعات را برای ما جذاب می کند. اطلاعات به سوی ما می آید و ما در حین رفتن از مکانی به مکان دیگر تعیین می کنیم که کدام اطلاعات و چگونه به سوی ما بیایند.
نکته کلیدی در "وب 2" مشارکت کاربر و اعتماد به وی است. سرویسهایی که در "وب 2" ارایه می شود قابلیت استفاده مجدد از آنرا در سایر ابزار و رسانه ها فراهم می آورد. دسترسی به آنها آسانتر می شود و ابزار قابلیت اطمینان بیشتری می یابند.
"وب 2" سایتهایی نیستند که اطلاعات تولیدی کاربران در آنها بالاست. نظیر آمازون و ای بی، زیرا آنها از همان ابتدا با این ایده طراحی شده اند. "وب 2" همچنین ایجاد ارتباط و سازگاری بین سایتها و ابزار نیست. شمارشگران سایت سالهاست که فعالیت می نمایند و کدهای ساده جاوا اسکریپت پیامهایی را بین سایتها و ابزار آنها فراهم می کنند. اینها موارد تازه نیستند، هیجانی هم ندارند و البته "وب 2" هم نیستند.
AJAX هم "وب 2" نیست. هر چند که ابزار قدرتمندی برای طراحی ابزار "وب 2" است. RSS، Social Networking ، Tagging و XHTML/CSS هسته اصلی "وب 2" هستند. اگر قرار باشد به هر چیز تازه و بامزه ای "وب 2" اتلاق گردد آنگاه "وب 2" بی معنی خواهد شد.
وب 2 همینجاست. کافیست سری به سایتهایی نظیر Flickr، del.icio.us، Kiko و meebo بزنید.
"وب 2" بر قابلیت ترکیب مجدد و سازگارسازی بدون مذاکره و حتی اجازه استوار است. "وب 2" یعنی گرفتن اطلاعات و داده های یک سایت به کمک RSS یا Open API، ترکیب آن با داده هایی از همان نوع اما دریافت شده از منابع دیگر و تولید چیزی جدید.
"وب 2" را یک رویکرد نو می دانند نه یک تکنولوژی تازه. خمیرمایه "وب 2" مشارکت با دیگران برای انجام دادن چیزهایی است که به تنهایی امکان انجام دادن آنها را نداریم.
کی از "وب 1" به "وب 2" مهاجرت می شود؟
وب 2 هنوز محقق نشده است بنابراین هنوز مهاجرتی در کار نیست. اما تلاشهای بسیاری در حال انجام است. به هر حال هر چه هست، اتفاقی نیست که به یکباره انجام شود و شاید سالها طول بکشد تا اکثر سایتها خود را با تکنولوژیهای "وب 2" منطبق کنند. فراموش نکنید هنوز هم هستند افرادی که با ویندوز 3.1 کار می کنند. بنابراین تا آنزمان که سایتهای وب به طور کامل پوست اندازی کنند و با تکنولوژیهای "وب 2" طراحی شوند، راه بسیاری مانده است.
سایتهایی که اکنون بر مفهوم "وب 2" کار می کنند عموما در حالت بتا هستند. گروهی "وب 2" را به جدی یا به شوخی دنیای "بتا" می خوانند. جالب است بدانید سایتهایی هم هستند که در حالت آلفا در اختیار عموم قرار داده شده اند.
چه تاثیری بر کاربران، تولیدکننگان محتوا، طراحان دارد؟
افراد بسیاری با شنیدن نام HTML گیج می شوند و هنوز در آرزوی داشتن یک سایت ساده هستند. اما اکنون زمانه تغییرات است. وب توسط متخصصان فنی و برنامه نویسان شروع شد و به همین خاطر برای آنان بود. اکنون وب برای مردم عادی است.
اکنون سیستمهای مدیریت محتوا به کاربران عادی کامپیوتر اجازه می دهند تا سایتهای حرفه ای داشته باشند. دلیل اقبال به وبلاگها نیز همین بود که افراد بدون نیاز به دانش فنی می توانستند به راحتی مطالب خود را منتشر کنند.
تولیدکنندگان محتوا و طراحان وب باید محتوا و ابزار را به گونه ای توسعه دهند که در سایر ابزار و رسانه ها قابل استفاده باشد. در حقیقت استفاده چندین باره از اطلاعات از مشخصه های اصلی "وب 2" است. خروجی یک سایت باید پس از استفاده در سایتهای دیگر و بازگشت به سایت مادر همچنان قابل استفاده باشد.
برای آنکه اهمیت و اقبال به "وب 2" بهتر بیان شود به مقایسه دو سایت از "وب 1" و "وب 2" می پردزیم.
وب شاتس در سال 1999 راه اندازی شد و توانست به عنوان یک سرویس دهنده عکس به محبوبیت فوق العاده دست یابد. اما فلیکر در سال 2004 راه اندازی شد و توانست در کمتر از 2 سال وب شاتس را به پایین بکشد.
جالب است بدانید که وب شاتس 15 میلیون کاربر دارد و فلیکر تنها 1.5 میلیون. فلیکر کلمه ای است که به سختی نوشته می شود و تلفظ آنهم ساده نیست! اما چگونه است که فلیکر تاز از راه رسیده، وب شاتس محبوب و پر طرفدار را به پایین می کشد؟
هر چند به طور دقیق نمی توان دلایل موفقیت آنرا بیان کرد اما می توان به ویژگیهایی از آن اشاره کرد که به خوبی حکایت از برتری "وب 2" دارد:
- سیستمی است ساده که به راحتی فهمیده می شود.
- دارای ظاهری است واضح که بر کارایی تمرکز دارد.
- قابلیتهایی دارد که به درد اجتماعات آنلاین می خورد نظیر تگینگ،گروهها، کامنت گذاری، ارزیابی و...
- RSS Feeds
- Open API
در هر صورت رویدادهای تازه ای در حال وقوع است و "وب" تکان خورده است. ذائقه کاربران تغییر کرده است و وب را با مزه ای دیگر می خواهند. چه این رویدادهای در حال وقوع را "وب 2" بنامیم و چه با نام دیگر بخوانیم، به هر حال خواهند آمد و با خود تغییرات بسیار خواهند آورد. نیک می دانیم که وب دنیای تغییرات است پس چه خوب است اگر مفاهیم نوین مطرح شده را جدی تر دنبال کنبم.
این مقاله برای مجله دنیای کامپیوتر و ارتباطات نوشته شده است.
وب ۲.۰ چیست ؟
امروز معرفی و مبانی وب ۲.۰ و معروف ترین سایت های وب ۲.۰ را خواهید خواند . از زمانی که بزرگترین شبکه کامپیوتری یعنی اینترنت بوجود آمد تا کنون بیش از ۱۹ سال می گذرد . در ابتدا دیزاین و خدمات سایت های اولیه ای که در اینترنت ساخته می شدند بسیار ابتدایی و محدود بود یعنی به این شکلی که شما هم اکنون می بینید نبود اینترنت بعد از آن سال ها پیشرفت قابل توجه ای به خود داشت یعنی سایت های جدید با خدمات جدید و متفاوت ساخته شدند و زبان های طراحی وب جدید و اسکریپت های جدید برای سایت ها نوشته شد و در کل اینترنت تغییر اساسی کرد . این اصلاحات را وب ۲.۰ می گویند و ….. ( اگر میخواهید ادامه مطلب + جدیدترین سایت های وب ۲.۰ را شما بخوانید پس روی ” بیشتر بخوانید ” کلیک کنید .
یعنی ورژن و نسخه جدید وب یا اینترنت . سایت هایی که ادعا وب ۲.۰ بودن را میکنند بطور معمول خدمات اجتماعی و بیشتر در حیطه آی تی هستند . اولین سایت فارسی زبان ایرانی که با وب ۲.۰ ایجاد شد ؛ بالاترین نام دارد . یکی از ویژگی های بیشتر سایت های وب ۲.۰ اینست که خوانندگان و بینندگان سایت در سایت کار میکنند یعنی مثلا مطلب میدهند یا مثلا به مطالب سایت امتیاز میدهند یا نظر میدهند یا …. در زیر شما بهترین سایت های وب ۲.۰ را خواهید خواند : FaceBook یکنوع سایت اجتماعی و دوستیابی است که امکانات و اعضای بسیار بسیار زیادی دارد . Flickr در این سایت میتوانید عکس هایتان را آپلود و به اشتراک دیگران بگذارید .
Digg به اشتراک گذاشتن لینک های جالب یا خبری با دیگران !! Wikipedia دانشنامه ای آزاد با بیش از ۲۰۰ هزار مطلب گوناگون و به زبان های مختلف از جمله فارسی Twitter این سایت به اصطلاح یک مایکرو بلاگینگ است که شما میتوانید کار هایی که همین اکنون انجام میدهید را بنویسید !
داده كاوي چيست ؟
جامعه مبتنی بر اطلاعات را می توان به عنوان جامعه ای تعريف نمود که بخش غالب اجتماع به جای کارهای فيزيکی در گيركارهاي فکری هستند. در چنين جامعه ای بيشترين توجه به فعاليتهای اطلاعاتی از قبيل : فراهم آوری، پردازش، توليد، ثبت، انتقال، اشاعه و مديريت اطلاعات مبذول می گردد وبيشترين هزينه ها صرف فرايندهای اطلاعاتی می شود
با گسترش سيستمهاي پايگاهي و حجم بالاي داده ها ي ذخيره شده در اين سيستم ها ، به ابزاري نيازاست تا بتوان اين داده ها راپردازش کرد و اطلاعات حاصل از آن را در اختيار کاربران قرار داد.معمولا"کاربران پس از طرح فرضيه اي بر اساس گزارشات مشاهده شده به اثبات يا رد آن مي پردازند ، در حالي که امروزه به روشهايي نيازداريم كه به اصطلاح به کشف دانش(Knowledge Discovery) بپردازند يعني روشهائي كه با کمترين دخالت کاربر و به صورت خودکار الگوها و رابطه هاي منطقي را بيان نمايند.
يکي از روشهاي بسيار مهمي كه با آن مي توان الگوهاي مفيدي را در ميان داده ها تشخيص داد،داده كاوي است ،اين روش كه با حداقل دخالت كاربران همراه است اطلاعاتي را در اختيار آنها وتحليل گران قرار ميدهد تا براساس آنها تصميمات مهم و حياتي در سازمانشان اتخاذ نمايند .
بايد توجه داشت که اصطلاح داده کاوي زماني به کار برده مي شود که با حجم بزرگي از داده ها ، در حد مگا يا ترابايت ، مواجه باشيم . در تمامي منابع داده کاوي بر اين مطلب تاکيد شده است . هر چه حجم داده ها بيشتر و روابط ميان آنها پيچيده تر باشد دسترسي به اطلاعات نهفته در ميان داده ها مشکلتر مي شود و نقش داده کاوي به عنوان يکي از روشهاي کشف دانش ،آشكارتر مي گردد.
داده كاوي از چندين رشته علمي بطور همزمان بهره ميبرد نظير : تكنولوژي پايگاه داده،هوش مصنوعي ،شبكه هاي عصبي،آمار،سيستم هاي مبتني بر دانش،بازيابي اطلاعات وغيره كه براي پرهيز از اطاله كلام مي توان آن به لحاظ تاريخي به اختصار به مراحل زير تقسيم كرد:
مرحله اوليه: گردآوري وايجاد پايگاه اطلاعاتي(تا دهه 1960)
مرحله دوم : نظامهاي مديريتي مبني بر پايگاه اطلاعاتي(دهه1970 واوايل دهه 1980)
مرحله سوم : نظامهاي پايگاه اطلاعاتي پيشرفته (اواسط دهه 1980 تازمان حاضر)
مرحله چهارم : انبارش اطلاعات وداده كاوي (اواخر دهه 1980 تا به امروز)
مرحله پنجم : نظام پايگاه اطلاعاتي مبني برشبكه (دهه 1990 تا كنون)
مرحله ششم : نسل نوين نظامهاي اطلاعاتي يكپارچه شده(از 2000 به بعد)
بدين ترتيب فعاليتي كه از دهه 1960 شروع شده بود در دهه 1990 گامهاي بلندي برداشت وانتظار ميرود در اين قرن به رشد و بالندگي خود ادامه دهد.
تعريفي از داده كاوي
بطور كلي، داده كاوي (كه گاهي اوقات اكتشاف اطلاعات يا دانش ناميده ميشود)عبارت از فرآيندي است كه از چشم اندازهاي مختلف به تحليل داده ها مي پردازد و جمعبندي آنها را در قالب اطلاعات مفيدي ارائه ميكند . اين اطلاعات را ميتوان براي افزايش در آمد ، كاهش هزينه ها يا هردوبه كاربرد. نرم افزار داده كاوي يكي از ابزارهاي تحليل اطلاعات است .اين نرم افزار به كاربران امكان مي دهد اطلاعات را از ابعاد وزواياي بسيار متفاوت تحليل و طبقه بندي كنند وروابطي را كه در آن ها شناسائي نموده اند به اجمال بيان نمايند.
به لحاظ فني، داده كاوي عبارت از فرآيندي است كه در ميان حوزه هاي گوناگون بانكهاي اطلاعاتي ارتباطي بزرگ، همبستگي ها يا الگوهايي را پيدا مي كند. البته اين ويژگي به معناي يكسان دانستن داده كاوي وآناليزآماري نيست كه درجدول زير اين تفاوتها آورده شده است :
داده كاوي |
آنالیز آماری |
به فرضیه احتیاجی ندارد. الگوریتمهای داده كاوي در ابزارها بطور اتوماتیک روابط را ایجاد میکنند. ابزارهای داده كاوي از انواع مختلف داده و نه فقط عددی میتوانند استفاده کنند. داده كاوي به داده های صحیح و درست طبقه بندی شده بستگی دارد. نتایج داده كاوي آسان نیست و همچنان به متخصصان آمار برای تحلیل آنها و بیان آنها به مدیران نیاز است. |
آمارشناسان همیشه با یک فرضیه شروع به کار میکنند. آمارشناسان باید رابطه هایی را ایجاد کنند که به فرضیه آنها مربوط شود. آنها از داده های عددی استفاده میکنند. آنها میتوانند داده های نابجا و نادرست را در طول آنالیز تشخیص دهند. آنها میتوانند نتایج کار خود را تفسیر کنند و برای مدیران بیان کنند. |
پنج ويژگي مهم داده كاوي عبارت است از :
استخراج ،دگرگوني وبارنمودن داده هاي تراكنشي برروي سيستم انبار داده ها .
· ذخيره ومديريت داده ها در سيستم بانك اطلاعات چند بعدي.
· فراهم آوردن امكان دسترسي تحليل گران تجاري ومتخصصان تحليل اطلاعات به داده ها .
· تحليل داده ها با استفاده از نرم افزاركاربردي .
· معرفي نمودن ، در يك قالب بندي سودمند ، همانند گراف يا جدول
داده كاوي به چه كار مي آيد؟
امروزه در درجه اول شركتها ازداده كاوي استفاده مي كنند.(با توجه بسيار زياد به مصرف كننده ، خرده فروشي،مالي ، ارتباط،وسازمانهاي بازاريابي). داده كاوي اين شركتهارا قادر مي سازد كه رابطه عوامل "دروني" (مانند قيمت ، موقع يابي فرآورده ،يا مهارت هاي كارمندان) ، را با عوامل "خارجي" (مانند شاخص هاي اقتصادي ، رقابت وآمارگيري جمعيتي مشتري ) مشخص كنند؛ داده كاوي شركت ها را قادر مي سازد اثر گذاري بر مشتري ، رضايتمندي مشتري و منافع شركت را تعيين كنند.بالاخره ، شركتها را قادر مي سازد كه فشرده اطلاعات را براي ديدن داده هاي معاملاتي دقيق"حفاري" نمايند.
برخي از کاربردهاي داده کاوي در محيطهاي واقعي عبارتند از :
1. خرده فروشي : از کاربردهاي کلاسيک داده کاوي است که مي توان به موارد زير اشاره کرد :
· تعيين الگوهاي خريد مشتريان
· تجزيه و تحليل سبد خريد بازار
· پيشگويي ميزان خريد مشتريان از طريق فروش الکترونيکي
2. بانکداري :
· پيش بيني الگوهاي کلاهبرداري از طريق کارتهاي اعتباري
· تشخيص مشتريان ثابت
· تعيين ميزان استفاده از کارتهاي اعتباري بر اساس گروههاي اجتماعي
3. بيمه :
· تجزيه و تحليل دعاوي
· پيشگويي ميزان خريد بيمه نامه هاي جديد توسط مشتريان
4. پزشکي :
· تعيين نوع رفتار با بيماران و پيشگويي ميزان موفقيت اعمال جراحي
· تعيين ميزان موفقيت روشهاي درماني در برخورد با بيماريهاي صعب العلاج]2[
نتيجه اينكه :
بسياري از سازمانها بر معادني از طلا تكيه زده اند .اين گنجينه گرانبها در شركتهاي بيمه همان داده هاي جمع آوري شده از بيمه گذاران،بيمه شدگان ، زيانديدگان ، مقصران حادثه وانواع بيمه هاي فروخته شده است كه مي بايد با بهره گيري از تكنولوژيهاي جديد وابزارهاي خودكاري كه بصورت هوشمند آنهارا تجزيه وتحليل مي كنند ،گردآوري وپردازش شده وبه دانش تبديل وبه كار گرفته شوند.
زیرساختهای ابری |
رایانش ابری چیست؟
با وجود آینده روشن فناوری اطلاعات در کنار رایانش ابری، اما به نظر می رسد که اغلب مردم از آنچه در آن می گذرد مطمئن نیستند. در واقع اینترنت یک فضای مناسب برای ابر های بزرگ محسوب می شود. در رایانش ابری داده ها کمتر بر روی کامپیوترهای شخصی یا سرورهایی که در محیط تجاری شما قرار دارند ذخیره می شوند. پس هدف رایانش ابری نگهداری اطلاعات شما در مکانی خارج از محیط فیزیکی تجارت شما می باشد. شما این کار را با روش های زیادی می توانید انجام دهید، اما اگر به ادعای فروشندگان برای اجرای رایانش توجه کنید، به پیچیدگی های آن پی خواهید برد. در این زمان است که درک اصطلاحاتی مانند SaaS )Software-as-a-Service) و PaaS )Platform-as-a-Service) برای ارزیابی ادعای فروشندگان ارزشمند می شود. تفاوت های اساسی بین فرم های مختلف رایانش ابری وجود دارد و بسیاری از این پیشنهادات سودمند توسط آنها مطرح نمی گردد.
در زیر به شرح برخی از منطق های محاسباتی و سوالات متداول می پردازیم
مزایای رایانش ابری چیست؟
بر پایه ایده رایانش ابری، در زمانی که خدماتی مانند پست الکترونیک و یا سرویس وب میتوانند بواسطه شرکت ها و متخصصین آن ها ارائه و نگهداری شوند، سرمایه های کاری نباید صرف این خدمات و همچنین مصرف منابع انرژی مانند آب و برق گردد. در بسیاری از این روش ها این استدلال وجود دارد که سرویس های حیاتی IT به بهترین شکل می توانند در خارج از سازمان مدیریت گردند.
ارائه برنامه به عنوان سرویس (Software-as-a-Service (SaaS چیست ؟
سرویسی که شما به سادگی با استفاده از نرم افزارهای مرورگر خود به آن دست پیدا می کنید. Google Mail وGoogle Docs نمونه های عملی ازاین نوع رایانش ابری هستند.
ارائه بستر به عنوان سرویس (Platform-as-a-Service (PaaS چیست ؟
در این بستر مجموعه ای از حداقل های مورد نیاز برای ساخت یک برنامه خصوصی و ارائه آن توسط ابر مهیا می شود. مانند یک سیستم عامل یا مفسر زبان کامپیوتری و یا یک سرور. Microsoft Azure و Google App Engine مثال هایی برای PaaS هستند.
ارائه زیرساخت به عنوان سرویس (Infrastructure-as-a-Service (IaaS چیست؟
هدف این بستر آماده کردن سرورهای مورد نیاز سازمان ها به صورت فیزیکی یا مجازی می باشد. که در اغلب اوقات سرویس های اضافی نیز همراه با IaaS ارائه می شود. VMware vCloud Director یا Amazon's Elastic Compute Cloud (EC2) نمونه هایی از IaaS میباشند.
برنامه Rich Internet Application (RIA) چیست ؟
امروزه مرورگران صفحات وب با قرار دادن موتورهای اسکریپت، محیط های گرافیکی و plug-in های قوی ترمانند Adobe Flash باعث گسترش امکانات مرورگرها شده اند. با اجرای برنامه Rich Internet Application ، مرورگران وب با قدرت گرافیکی بالا تبدیل به یک واسط کاربری سطح بالا می شوند. البته این برنامه های کاربردی به برنامه های استفاده کننده از Flash plug-in یا برنامه های تحت HTML وابسته هستند.
چیست ؟ Multi-Tenancy
Hosted Cloud جایی است که یک برنامه دربین چندین مشتری به اشتراک گذاشته می شود، بدون اینکه مشتریان به اطلاعات سایرین دسترسی داشته باشند. مانند Salesforce.com. به دلیل به اشتراک گذاشته شدن برنامه ها بیشتر هزینه کار Multi-Tenancy مربوط به تشکیل رایانش ابری می شود.
تفاوت بین ابر عمومی ، خصوصی و ترکیبی چیست ؟
بسیاری از سازمان ها، بخصوص سازمان های بزرگ، با وجود نیازشان به رایانش ابری خطر عرضه داده هایشان را توسط شخص ثالثی نمی پذیرند. این سازمان ها با ایجاد یک ابر خصوصی در زیر ساخت مرکز داده خود، از یک نوع رایانش ابری استفاده کرده اند. این نوع ابر یک ابر خصوصی نامیده می شود. در ابر عمومی کاربران به سرویس های که توسط تولید کنندگانشان به اشتراک عموم گذاشته شده است دست می یابند مانند Amazon، Google، salesforce.com، که سرویس هایشان را برای عموم به اشترک گذاشته اند. در روش ترکیبی از هر دو روش سرویس دهی ابر خصوصی و عمومی استفاده می شود.
مجازی سازی چیست ؟
مجازی سازی شبیه سازی سخت افزار ها در سخت افزار است، برای اینکه یک یا چند کامپیوتربه طور همزمان در یک کامپیوتر سخت افزاری اجرا شوند. این از مزایای رایانش ابری است که: سرویس دهندگان با ایجاد چندین سرور مجازی بر روی بستر سخت افزاری مراکز داده از سخت افزار خود به طور بهینه استفاده کنند.
زیر ساخت محاسباتی یک رایانش ابری شبیه چیست؟
شاید عجیب به نظر برسد که یک خرده فروش آنلاین، به یک ارائه دهنده زیرساخت های ابری تبدیل شده باشد. اما منطق، ظاهرا این را نشان می دهد که تکنیک های آموخته شده از تجربه تجارت کالا آن را به سمت ارائه این سرویس برده باشد. سرویس هایی شامل Elastic Compute Cloud )EC2) برای ماشین های مجازی اجرا شده در لینوکس یا ویندوز وSimple Storage Service )S3) برای ذخیره فایل ها در ابر فراهم شده است. این ویژگی ها ابر را از یک برنامه کاربردی آماده اجرا به یک زیر ساخت انعطاف پذیر و قابل گسترش تبدیل کرده است.
زیر ساخت محاسباتی ابری Google شبیه چیست؟
Google شامل امکاناتی از قبیل ایمیل (که دارای اسناد آنلاین، واژه پردازها، و ارائه گرافیکی ذخیره شده بر روی ابر و ویرایش در مروگراست)، خدمات نقشه برداری و پرداخت است. همچنین Google زیر ساختی برای اجرای برنامه های سفارشی نوشته شده توسط یکی از دو زبان برنامه نویسی پایتون یا جاوا نیز محسوب می شود.
زیر ساخت محاسباتی مایکروسافت شبیه چیست؟
مایکروسافت بیشتر سرمایه خود را از نرم افزارهایی مانند Windows و Office تامین می کند. با این حال زیر ساخت های ابری خاص خودش را که شامل خدمات مصرفی رایگان مانند ایمیل، وبلاگ نویسی و ذخیره سازی آنلاین فایل ها تحت نام Windows Live است را نیز گسترش داده است. این زیر ساخت همچنین شامل نسخه های میزبانی از سرورهای تجاری خود مانند تبادل ایمیل و زیرساخت برنامه های کاربردی ( با نام Windows Azure ) است که پیشنهاد آنها ذخیره سازی آنلاین فایل و خدمات پایگاه داده است. همچنین مایکروسافت نرم افزاری را برای ساخت زیر ساخت های ابری به سازمان ها ارائه کرده است.
زیر ساخت محاسباتیشبیه چیست؟salesforce.com
هسته زیر ساختی این نرم افزار ها برای مدیریت ارتباط با مشتریان (CRM) است. که با زیر ساختی برای برنامه های سفارشی با نام Force.com گسترش یافته است.
رایانش ابری چه خطراتی می تواند داشته باشد؟
محاسبات ابری مزایای بسیاری دارد، اما دلایلی برای احتیاط هم وجود دارد. خطراتی از قبیل از دست دادن سرویس ها در صورت ایجاد مشکل و از کار افتادن سرویس های ارائه دهنده رایانش ابری و یا تعطیل شدن تجارت آنها نیز وجود دارد. مشکلات قانونی در زمانی که اطلاعات شخصی در سطح بین المللی ذخیره شده اند و نگرانی های امنیتی زمانی که کاربران کنترل حفاظت داده های خود را از دست داده اند ایجاد می شود. از این رو خدمات یک طرفه ای به کاربران برای جبران خسارات احتمالی در زمان وقوع یک فاجعه داده می شود
منبع:
ERD بیمارستان
مثال:فرض كنيد در محيط يك بيمارستان پس از تجزیه و تحلیل و شناخت دقیق مسئله Query های مورد نیاز کاربران را به شرح زیر پیدا کنیم و می خواهیم بر اساس این Query ها پایگاه داده ای برای یک بيمارستان تهیه می کنیم:
1. نام – نام خانوادگی – سن – جنسیت تمام بیماران.
2. نام - نام خانوادگی - پزشک معالج یک بیمار مشخص.
3. نام بخشی که پزشک در آن کار می کند.
4. نام - نام خانوادگی - تخصص - شماره نظام پزشکی تمام پزشکان.
5. نام – نام خانوادگی بیمارانی که بیماری خاصی دارند به همراه کد بیمار.
6. نام – نام خانوادگی بیماران تحت معالج یک پزشک خاص.
7. نام – نام خانوادگی - شماره پرسنلی - میزان حقوق کلیه پرستاران.
8. نام بخش - تلفن - نام رئسای تمام بخش های بیمارستان.
9. نام – نام خانوادگی بیماران بستری در یک بخش خاص.
10. گنجایش بخش های مختلف (تعداد تخت در هر بخش).
شناسايي موجوديت ها و صفات خاصه:
بیمار (نام – نام خانوادگی – سن – جنسیت - کد بیمار)
پزشک (نام - نام خانوادگی - تخصص - شماره نظام پزشکی)
پرستار (نام – نام خانوادگی - شماره پرسنلی - میزان حقوق)
بخش (گنجایش - نام بخش - تلفن - نام رئیس)
شناسایی ارتباط ها:
بیمار - پزشک (کد بیمار – شماره نظام پزشکی - نوع بیماری)
بیمار - بخش (کد بیمار – نام بخش)
بخش - پزشک (شماره نظام پزشکی - نام بخش)
برای دانلود چند نمونهERD اینجاکلیک کنید
مطالب مشابه :
جديدترين قيمت جديدترين گوشي ها - فروشگاه بانه شاپ (baneh e shop)
جديدترين قيمت جديدترين گوشي موجود در بازار بانه به hc fhki خريد از بانه، l,fhdg موبايل
شارژر اتمی موبایل
*حتما به هنگام خريد مدل گوشي خود را در قيمت : 7000 تومان. موبايل قيمت:9000 تومان. در ضمن
فندهای گوشی نوکیا
tft وضوح بالاتر و ضخامت كمتري داشته اما گرانقيمت است.نوع stn ارزان قيمت در موبايل 1-گوشي
از خانهداری الکترونیک تا محصولات نظامی CES
از تجارب سالها تدریس، به همراه عکس و مقاله های گوناگون و متنوع در بیش کار و فناوری بانه
مقالات پایگاه داده
کند. iPodها ، گوشيهاي موبايل ، تلويزيونهاي قيمت ، موقع در واقع اینترنت یک
برچسب :
قيمت گوشي موبايل در بانه