دانلود طرح توجیهی پرورش بوقلمون
احداث و راه اندازی هر واحد تولید نیازمند شناخت مبانی تئوریک و دیدگاه های عملی متناسب با شرایط اقتصادی موجود جامعه به منظور نیل به اهداف تولید می باشد . بررسی امکان احداث واحد (امکان سنجی) ایجاب می کند که پارامترهای مختلف و چند جانبه اقتصادی-صنعتی در یک طرح جامع توجیهی مورد نظر قرار گیرند.
هدف از ارائه طرح توجیهی احداث باغ میوه ایجاد و احداث مزرعه پرورش بوقلمون می باشد . هدف از تولید این محصول افزایش ارزش افزوده ، حاشیه سود بالاتر ، سهولت عرضه ، افزایش مدت ماندگاري ، سهولت مصرف با رعایت جنبه هاي بهداشتی آن براي مصرف کنندگان می باشد.
برخلاف تصوري كه از اسم لاتين بوقلمون به ذهن ميرسد، جانورشناسان منشاء اوليه بوقلمون را آمريكاي شمالي و مركزي، به خصوص مكزيك عنوان ميكنند. اين پرنده بعدها توسط كاشفان اروپايي به قاره اروپا برده شد و پس از مدت كوتاهي مورد توجه پرورشدهندگان قرار گرفت به طوريکه تا سال 1500 ميلادي در ايتاليا، فرانسه و انگلستان مزارع زيادي در رابطه با پرورش بوقلمون وجود داشتند.
در مورد زمان ورود بوقلمون به ايران ميتوان به سفرنامه تاورين، جهانگرد فرانسوي استناد كرد كه در آن به اهداي بوقلمون به دربار شاه عباسصفوي توسط تجار ارامنهاي كه از ونيز برگشته بودند اشاره شدهاست. از آنجائيكه طعم گوشت اين پرنده مورد قبول واقع شد، شاه عباس دستور تكثير و پرورش آنرا صادر نموده و از آن زمان به تدريج نگهداري و پرورش اين پرنده در ايران مرسوم شد.
اصلاح نژاد بوقلمون از چندين دهه گذشته در كشورهاي صاحب نام صورت گرفته و در حال حاضر نيز به اسامي تجاري گوناگوني در نقاط مختلف دنيا عرضه ميگردند كه هركدام از اين نژادها داراي خصوصيات جداگانهاي بوده و عموماً به سه سويه سبک، متوسط و سنگين تقسيم ميشوند.
جانور شناسی بوقلمون
در طبقه بندي جانوري بوقلمون از خانواده مله اگرينه (meleagrinae) و جنس مله اگريس (meleagris) مي باشد که در اين جنس 3 گونه زير وجود دارد:
گونه مکزيکي، آمريکائي و هندوراسي که دوگونه اول اجداد بوقلمونهاي فعلي بوده ولي گونه سوم هنوز به صورت وحشي باقيمانده است.
در حال حاضر در جهان نژادهاي متنوعي از اين پرنده مورد پرورش قرار ميگيرند كه با توجه به مقاومت خوب در برابر بيماريها، تلفات كم، ضريب تبديل مناسب و همچنين اقتصادي بودن اين صنعت شاهد فراگير شدن آن در كشورهاي گوناگون ميباشيم به گونهاي كه در سالهاي اخير سهم توليد و مصرف گوشت بوقلمون در كشورهاي اروپايي در حال رشد بوده و هم اكنون در كشورهايي نظير فرانسه و انگلستان و … اين محصول در رژيم غذايي مردم سهم به سزايي دارد.
پيشرفت در علم ژنتيك، تغذيه و مديريت عملي بوقلمون باعث شدهاست كه بوقلمونهاي صنعتي از نظر ضريب تبديل و توليد پروتئين در مرتبهاي برتر از بوقلمونهاي وحشي قرار گيرند. بوقلمونهاي صنعتي همواره از جهتي تحت اصلاحنژاد قرار ميگيرند كه از نظر گوشت سينه و رانها توليد بيشتري داشتهباشند. همچنين يكي ديگر از فاكتورهايي كه مورد توجه اصلاحكنندگان قرار دارد توليد پرهاي سفيد و برطرف نمودن هرگونه نقطه يا لكهاي ناشي از پيگمانهاي رنگي روي پوست در هنگام پركني است.
مقدمه اي بر صنعت پرورش بوقلمون
همانطور كه پيشرفت مرغداري در كشور ما نقشي اساسي در توليدات دامپروري جهت تامين نيازمنديهاي گوشت سفيد مرغ داشته، بدون شك صنعت در حال پيشرفت و سودآور پرورش بوقلمون نيز ميتواند بسياري از احتياجات و نيازمنديهاي پروتئيني كشور را تامين نمايد.
از طرف ديگر با توجه به رشد و افزايش جمعيت كره زمين، نيازمنديهاي خوراكي نيز از لحاظ مواد غذايي پروئيني از نوع سفيد افزايش مييابد و بديهي است که تامين نيازهاي غذائي اين جمعيت رو به رشد تنها با الگو گرفتن از روشها و سنتهاي قديمي جوابگو نخواهد بود.
بنابراين پيشرفت علم و صنعت، خصوصاً در بخش دامپروري به كمك ما آمده تا بتوانيم با استفاده از حداكثر پتانسيل ژنتيكي بر عوامل محدودكننده فشار آورده و بر آن غلبه نماييم كه از جمله فوايد آن توليد و بوجود آوردن نژادهاي مطمئن و پر بازده در بخش طيور و ساير ماكيان ميباشد، كه طرح پرورش بوقلمون صنعتي نيز از چنين طرحها است.
بايد توجه داشت كه براي موفقيت در اداره يک پروژه، يك پرورش دهنده بايد به سه عامل توجه داشته باشد:
1- برنامهريزي
2- نظم در اجرا
3- كنترل، آگاهي و تسلط كافي در اجراء
بهترين قانون مديريت در واحد پرورش بوقلمون، تامين احتياجات اوليه اين پرنده، شناخت و ارزشيابي مواد غذائي و همچنين تشخيص نيازمنديهاي دام در جهت تامين حداكثر توليدات با حداقل هزينه ميباشد. به همين جهت در سالهاي اخير پرورش بوقلمون مورد توجه عده كثيري از توليدكنندگان قرار گرفته و به خصوص در اطراف شهرهاي بزرگ نگهداري بوقلمون به علت رونق بازار آن در حال افزون شدن است.
همچنين امروزه با توجه به ماشيني شدن زندگي و به طبع آن وقت کم، بسياري از مردم از رژيم صحيح غذائي غافل هستند که اين امر در دراز مدت مي تواند منجر به تغيير الگوهاي مصرف و استفاده از غذاهاي آماده گردد که همين مطلب در کنار زندگي کم تحرک و ماشيني امروزي منجر به بروز يکي از بزرگترين معضلات نسل فعلي بشر يعني چاقي بيش از حد و بيماري قلبي و عروقي مي شود. با توجه بدين موارد و از آنجا که گوشت بوقلمون علاوه بر مرغوبيت داراي ويژگيهاي غذائي منحصر به فرد ديگري از جمله کلسترول پائين مي باشد لذا مي توان از اين گوشت بعنوان غذائي رژيمي و مقوي در سفره هاي غذائي مردم استفاده نمود .
محصولات تولیدی بوقلمون
اين پرندگان عموماً به منظور استفاده از گوشت پرورش دادهميشوند و توليد گوشت آنها معمولاً داراي توجيه اقتصادي مناسب ميباشد.
دلايل اصلي توليد و مصرف گوشت بوقلمون در اروپا و آمريكا را ميتوان چنين عنوان كرد:
-گوشت بوقلمون از نظر چربي و كالري فقير و از نظر فيزيولوژي تغذيه بسيار بااهميت ميباشد و ارزش رژيمي آن شبيه به گوشت بدون چربي گوسالههاي بسيار جوان است.
-امكان عرضه اين گوشت به اشكال گوناگون وجود داشته و ميتوان آنرا به صورت لاشه كامل، قطعات ران و سينه و يا به صورت كالباس، سوسيس و … وارد بازار نمود.
-گوشت بوقلمون از نظر سلامت بسيار مورد توجه است زيرا تقريباً ميتوان گفت كه هيچ نوع بيماري از طريق مصرف آن به انسان منتقل نشده و حتي اين حيوان در برابر بيماريهاي شايع بوقلمون نيز از خود مقاومت نشان ميدهد و نسبت به طيور ديگر مانند مرغ ميزان ابتلا كمتر ميباشد، به عبارت سادهتر بيماري مشتركي بين انسان و بوقلمون وجود نداشته و به همين دليل اگر پس از كشتار، عمليات پركني و ذخيره آن به صورت بهداشتي صورت گيرد هيچگونه خطري را براي انسان نخواهد داشت
پرورش و توليد مثل بوقلمون
بلوغ جنسي مرغها در سن 30 هفتگي بوده اما به طور نرمال 3 هفته بيشتر زمان ميدهند تا اولين تخمگذاري انجام گيرد. جهت توليدمثل بوقلمونها از روش تلقيح مصنوعي استفاده ميشود. در طي 25 هفته سيكل تخمگذاري، يك مرغ به طور نرمال 100 الي 120 تخم ميگذارد. البته افزايش ميزان دوره نوردهي از 8 ساعت به 14 ساعت باعث تحريك بوقلمونهاي ماده به تخمگذاري بيشتر ميشود.
پرورش و توليدمثل بوقلمون
بلوغ جنسي مرغها در سن 30 هفتگي بوده اما به طور نرمال 3 هفته بيشتر زمان ميدهند تا اولين تخمگذاري انجام گيرد. جهت توليدمثل بوقلمونها از روش تلقيح مصنوعي استفاده ميشود. در طي 25 هفته سيكل تخمگذاري، يك مرغ به طور نرمال 100 الي 120 تخم ميگذارد. البته افزايش ميزان دوره نوردهي از 8 ساعت به 14 ساعت باعث تحريك بوقلمونهاي ماده به تخمگذاري بيشتر ميشود.
مهمترين نكات در مورد جوجهكشي بوقلمون
ناگفته پيداست كه مهمترين فاكتور جهت بدستآوردن بهترين نتيجه در جريان جوجهكشي، رعايت و اعمال مطلوبترين درجه حرارت جهت رشد جنين ميباشد.
با وجود اينكه رطوبت، تهويه و چرخش هوا در دستگاهها از موارد مهمي هستند كه اگر به درستي كنترل نشوند عوارض نامطلوب جبرانناپذيري برروي نتيجه جوجهكشي خواهندداشت، اما در نهايت تخمها به تغييرات جزئي اين سه فاكتور از حد متوسط و نرمال چندان حساس نميباشد، ولي يك تغيير جزئي در ميانگين درجهحرارت قابل تحمل براي جنين و افزايش يا كاهش غيرضروري آن ميتواند تاثير بسزايي در كاهش قابليت جوجهدرآوري تخمها داشتهباشد.
با توجه به اهميت اين موضوع طي چند سال اخير كمپانيهاي بزرگي تحقيقات بسياري در جهت بدستآوردن درجه حرارت متعادل و مطلوب در جوجهكشي بوقلمون انجام دادهاند وبسياري از اطلاعاتي كه هماكنون در اختيار پرورشدهندگان بوده و در اين صنعت مورد استفاده قرار ميگيرند، حاصل آزمايشات ويژه اين شركتها در آزمايشگاههاي اختصاصي خود ميباشد، در مكانهايي كه امكان مطالعه برروي اثرات گوناگون تغييرات درجهحرارت، در مراحل مختلف جوجهكشي به راحتي وجود دارد.
دستگاههاي موجود در اين آزمايشگاهها توانايي تنظيم در دماهاي گوناگون را داشته و جهت سنجش و بررسي بهتر حالات واقعي درون ماشينها و چگونگي انجام مراحل جوجهكشي به مانيتورهاي ويژهاي مجهز هستند.
در تمامي 15 سال گذشته محققان با بازديد از بسياري از موسسات جوجهكشي معتبر در سطح جهان و اندازهگيري دما در انواع مختلف دستگاهها و سيستمها بدين نتيجه رسيدهاند كه دماي واقعي تخمها در درون ماشين ميتواند بطور قابل ملاحظهاي متفاوتتر از دماي نشان داده شده بوسيله نشانگرهاي دستگاه جوجهكشي باشد، بعنوان مثال در جدول انتهايي صفحه چند نمونه از دماهاي ثبت شده در جوجهكشيهاي آمريكايشمالي و اروپا ديده ميشود.
بايد توجه داشت كه بهترين دما در جوجهكشي بوقلمون، دمايي در حدود 5/37 درجه سانتيگراد ميباشد، اما همانطور كه از جدول مشاهده ميگردد دما در ميان تخمها و در درون دستگاه اغلب متفاوت از اين ميزان است.
در هر حال مهمترين هدف در اين تحقيقات بدستآوردن دامنه تغييرات دمايي است كه جنين بوقلمون ميتواند آنرا بدون هيچگونه اثر سوئي در نتيجه هچ تحمل نمايد.
بعنوان مثال انجام جوجهكشي در دماي بالاتر از 38 سانتيگراد و در روزهاي 24 - 18 كاهش قابل ملاحظهاي را در قابليت جوجهدرآوري و افزايش تلفات جنين در پي داشته و نشانههاي ويژهاي را از نظر آسيبشناسي ازقبيل: وارونگي و جابهجاشدگي جنين، آبآوردنچشمها، تورم و ادم سر و گردن بوجود خواهدآورد.
همچنين پيوسته نگهداشتن دما در حدود 5/36 سانتيگراد نيز تاخير در زمان هچ (حدود45ساعت) را نشان ميدهد. مشاهدات فوق مؤيد اين نكته هستند كه بهترين درجه حرارت جهت انجام يك جوجهكشي موفقيتآميز، درجهحرارتي در حدود 5/37 سانتيگراد ميباشد.
همچنين درجهحرارتهاي بالاتر از اين مقدار نسبت به درجهحرارتهاي پائينتر به مراتب اثرات مخربتري را در نتيجه جوجهكشي خواهندداشت. اگر دما براي 3 روز يا كمتر در حدود 5/38 درجه سانتيگراد و در هر يك از مراحل جوجهكشي اعمال شود اثر چنداني را بر روي قابليت جوجه درآوري نخواهندداشت اما اعمال همين دما به مدت 5 روز يا بيشتر ميزان هچ را به طرز قابل ملاحظهاي كاهش خواهد داد. بايد خاطرنشان كرد كه بيشترين كاهش در ميزان هچ هنگامي مشاهده ميشود كه درجه حرارتهاي بالا در طول هفته دوم جوجهكشي اعمال شوند. به عبارت ديگر اعمال دماي 38 سانتيگراد هنگامي تاثيري بر نتيجه هچ نخواهدداشت كه به مدت 6 روز و در هفته اول، سوم و چهارم جوجهكشي اعمالگردد اما در هفته دوم جوجهكشي اعمال همين دما، كاهش در ميزان هچ را در پي خواهد داشت، اين مسئله نشاندهنده حساسيت ويژه جنين بوقلمون به دماهاي بالا بخصوص در هفته دوم جوجهكشي ميباشد...
مطالب مشابه :
دانلود طرح توجیهی پرورش بوقلمون
داراي توجيه اقتصادي جوجهكشي نشانگرهاي دستگاه جوجهكشي باشد
پرورش بلدرچین
شرح مختصری درباره گیلوان‘دانلود نرم افزارإدانلود رایگان‘دانلود کلیپ‘دانلود نرم افزار و تم
بلدرچین
لذا در مورد توجيه اقتصادي اگر دستگاه جوجه کشي ترکيبي انواع كنترلر هاي جوجه كشي
نحوه آغاز يک پروژه گاوداری
دستگاه جوجه دام منطقه و توجيه اقتصادي آن با كارخانجات جوجه كشي و ميادين
اثر برخي آنتيبيوتيكها بر ميزانبازدهي جوجههاي گــوشتي
اثر برخي آنتيبيوتيكها بر ميزانبازدهي جوجه كشيها به جوجه اقتصادي اهميت
ضوابط و دستورالعمل صدور پروانه داروخانه و مجوز توزيع دارو 1
در استانها در صورت نداشتن توجيه اقتصادي نقص طبيعي تخم مرغهاي جوجه كشي دستگاه گوارش
نکاتی مهم پیرامون پرورش طیور
ها مجددا به دستگاه جوجه کشی منتقل که از لحاظ اقتصادي اهميت هاي جوجه كشي
مصرف آنتي بيوتيك ها در طيور و ايجاد مقاومت (بخش دوم)
حرکت و پيشرفت آب مصرفي در دستگاه گوارش كشي يك آنتي رايج در جوجه ها را توجيه
برچسب :
توجيه اقتصادي دستگاه جوجه كشي