معرفی شغل جوشکار

معرفی شغل جوشکار

جوشکار - مسیر ایرانی
اگر شما قدرت تمرکز خوبی داشته و در کار با دست مهارت دارید، این شغل برای شما می تواند مناسب باشد.
 
جوشکاری یکی از فرآیندهای اتصال دائمی قطعات (فلزی یا غیرفلزی)، به روش ذوبی یا غیر ذوبی، با بکارگیری یا بدون بکارگیری فشار، با استفاده یا بدون استفاده از ماده پرکننده می‌باشد
 
 جوشکاری ذوبی اتصال بین دو قطعه فلزی با ذوب کردن لبه ها یا سطح اتصال با یا بدون افزودن فلز پرکننده با یا بدون اعمال فشار می باشد. این نوع فرآیند برای پلاستیک ها و سرامیک ها نیز کاربرد دارد. برخی از انواع مختلف جوشکاری ذوبی عبارتند از : جوشکاری گازی، جوشکاری با الکترود، جوشکاری با لیزر و ...
 
در جوشکاری غیرذوبی هیچ لزومی ندارد که قطعه ذوب شود بلکه فقط می بایست پیوند متالورژیکی بین اجزاء برقرار شود. در حین اتصال درجه حرارت از نقطه ذوب فلزات تجاوز نکرده و هیچگونه آلیاژ پرکن ذوب شونده ( نظیر فرآیند های لحیم گرم و سرد ) بکار گرفته نمی شودالبته این بدان معنا نیست که در حین این فرآیندها هیچ گونه مذابی تشکیل نمی شود، بلکه فاز مذاب مثل یک روانکار عمل می کند. در این فرآیندها برای دستیابی به اتصال با کیفیت بالا بین فلزات اعم از همجنس و غیر همجنس، یا از تغییر فرم و یا از نفوذ و تغییر فرم کمک گرفته می شود. از انواع مختلف جوشکاری غیرذوبی می توان به جوشکاری فشاری، جوشکاری ضربه ای، جوشکاری نوردی و ... اشاره کرد.
 
جوشکار به برش دادن، شکل دادن و متصل کردن قطعات فلزی با روش های مختلف جوشکاری در صنایع گوناگون مانند ساخت و مهندسی، حمل و نقل، هوا فضا، نفت و گاز و ... می پردازد. او همچنین ماشین آلات و قطعات بخش های تولیدی را تعمیر می کند.
 
برای این شغل باید درک خوبی از طرح های فنی داشته و برای انجام اندازه گیری ها با علم ریاضیات آشنا باشید. شما می توانید با رفتن به دوره های کارآموزی یا شاگردی کردن نزد یک استاد کار، یادگیری این حرفه را آغاز کنید. اما با توجه به اینکه جوشکاری امروزه شغلی تخصصی شده و با توجه به کاربرد آن در صنایع مختلف، شاخه های زیادی در آن شکل گرفته است، برای موفقیت در آن نیاز به آموزش حرفه ای می باشد. مانند تمام رشته های فنی، کسب تجربه در شغل جوشکاری بسیار مهم و کلیدی است.
 
جوشکار در حین کار باید از لباس های محافظ مانند دستکش و ماسک صورت استفاده کند. در برخی موارد نیز به تجهیزات ایمنی خاصی نیاز است مانند دستگاه های تنفس برای جوشکاری زیر آب یا دسته های مهار کننده ایمن برای جوشکاری در ارتفاعات. در کل خطرات و آسیب های بدنی مانند دیسک کمر، مشکلات بینایی، بیماری های تنفسی و .... جوشکاران را تهدید می کند. به خصوص اگر فردی سالیان سال تنها به کار جوشکاری بپردازد.

ساعت کاری جوشکار معمولا به صورت تمام وقت می باشد. انجام کار به صورت شیفتی و اضافه کاری نیز در بعضی از پروژه های کاری رایج است. شرایط کاری جوشکار بسته به نوع شغل و محل کار او متفاوت استبرای مثال در کشتی سازی اگر جوشکار در بخش انتهایی کشتی مشغول به کار باشد، فضای کاری بسیار تنگ و سختی خواهد داشت. اگر در حوزه خطوط نفتی و یا در دریا کار کند، باید به شرایط آب و هوایی مختلف و گاهی کار در زیر آب عادت کند. اما معمولا محیط کار آنها صنعتی و همراه با سروصداهای مختلف می باشد. 
 

در ادامه برای آشنایی بیشتر با شغل جوشکاری اطلاعات کاملی در زمینه وظایف، مهارت و دانش مورد نیاز، تحصیلات لازم و نحوه ورود به شغل، فرصت های شغلی و بازار کار و میزان درآمد جوشکار ارائه می شود.    
 

وظایف جوشکار

  • شناخت انواع فلزات

  • آماده کردن قطعاتی که باید بریده یا متصل شوند

  • خواندن طرح ها و دستورالعمل های فنی و مهندسی و عمل مطابق آنها

  • استفاده از روش های جوشکاری مناسب با توجه به نوع کار

  • بررسی و تست برش ها و اتصالات با استفاده از ابزارهای سنجش دقیق مانند میکرومتر

  • کنترل عملکرد دستگاه های جوشکاری و اطمینان از درستی آنها

 

دانش و مهارت مورد نیاز

  • هماهنگی خوب بین دست و چشم

  • دقت زیاد در کار

  • تمرکز خوب

  • توانایی درک نقشه ها و برنامه های فنی

  • مهارت در ریاضیات برای اندازه گیری ها در کار

  • آگاهی از اصول و روش های ایمنی در کار

  • توان بدنی مناسب

 

تحصیلات لازم و نحوه ورود به شغل جوشکاری

جوشکار - مسیر ایرانیعلاقه مندان به این شغل می توانند به صورت کاملا تجربی و به صورت استاد- شاگردی این حرفه را یاد بگیرند.
 
امروزه با توجه به حرفه ای شدن مشاغل و اهمیت آموزش صحیح، رشته جوشکاری نیز وارد عرصه آموزش کشور شده است. افراد می توانند پس از گذراندن سال اول دبیرستان وارد شاخه کاردانش در رشته های مختلف جوشکاری شوند. پس از دو سال تحصیل موفق به دریافت دیپلم در این رشته می شوند.هنرجویان رشته جوشکاری علاوه بر دریافت دیپلم فنی از آموزش و پرورش موفق به دریافت گواهینامه مهارت از اداره فنی و حرفه‌ای وابسته به وزارت کار و امور اجتماعی می‌گردند.

دانش‌آموزان فارغ التحصیل رشته جوشکاری می‌توانند در رشته های مختلف جوشکاری (بازرسی جوش، مهندسی تکنولوژی جوشکاری، جوشکاری و ...) در  دانشگاه ها (آزاد و علمی-کاربردی) ادامه تحصیل دهند.
 
دانش آموزان رشته ریاضی فیزیک می توانند در گرایش جوشکاری رشته کاردانی فنی مکانیک در دانشگاه ها ادامه تحصیل دهند. رشته های مهندسی مکانیک و مواد نیز ارتباط نزدیکی با شغل جوشکاری دارند به طوری که مهندسی مواد در سطح کارشناسی ارشد گرایش جوشکاری دارد.
 
همچنین یک راه سریع و زودبازده برای ورود به این شغل، یادگیری جوشکاری به کمک محصولات آموزشی موجود می باشد که به کمک آنها در وقت و هزینه شما بسیار صرفه جویی می شود. از این طریق می توانید به سرعت و با کیفیت مناسب جوشکاری را آموخته و با کسب تجربه بیشتر به یک استادکار جوشکاری تبدیل شوید. نمونه ای از این محصولات آموزشی در ادامه به شما معرفی می شود 
:
 

 فروشگاه مسیر ایرانی           
اگر به شغل جوشکاری علاقه مندید، یا اگر در حال حاضرجوشکارید و می خواهید در کارتان رشد کنید، ما به شما استفاده از این محصولات آموزشی را پیشنهاد می کنیم.
 
      آموزش جامع جوشکاری آموزش جامع جوشکاری


به کمک این محصول به راحتی با اصول و مبانی جوشکاری آشنا شده و می توانید به صورت حرفه ای این کار را شروع کنید ....

 

فرصت شغلی و بازارکار جوشکاری

جوشکار می تواند در موسسات تولیدی و صنعتی بزرگ مانند شرکت نفت، شرکت گاز، شرکت پتروشیمی، ماشین سازی (ماشین سازی اراک، ماشین سازی تبریز و...)، شرکت ایران خودرو، شرکتها و کارخانجات سازنده قطعات صنعتی مانند قطعات خودرو ، تجهیزات و ماشین آلات کشاورزی ، لوازم خانگی ، کارگاههای کوچک و بزرگ تولیدی از قبیل در و پنجره‌سازی آهنی و آلومینیومی، لوله‌کشی شوفاژ و حرارت مرکزی، لوله‌کشی گاز خانگی  و تجاری، ساخت انواع کابینت،  میز تحریر، کمد و فایل، جوشکاری و صافکاری انواع خودروها کار کند.

چون معمولا کار جوشکاری در صنایع مختلف به هم شباهت های زیادی دارد، جوشکار می تواند به راحتی در صنایع گوناگون فعالیت کند.او می تواند به پست هایی مانند سرکارگر، مسئول شیفت یا مدیر کارگاه ساخت ارتقا یابد. با کسب تجربه بیشتر نیز امکان کسب پست هایی در بخش های بازرسی جوشکاری، کنترل کیفیت یا تست غیر مخرب وجود دارد. بسیاری از جوشکارانی که تحصیلات دانشگاهی دارند، به عنوان تکنسین و بازرس جوش مشغول به کار می شوند.
 
جوشکاران باتجربه در صورت داشتن سرمایه لازم می توانند به صورت مستقل کار کرده و کارگاه جوشکاری راه اندازی کنند.
 
با توجه به اینکه جوشکاری یکی از مشاغلی است که تقریبا در همه صنایع به آن نیاز دارند، بازارکار خوبی برای جوشکاران در کشور وجود داشته و آینده شغلی مناسبی نیز پیش روی آنها قرار دارد.

وضعیت استخدام این شغل در برخی کشورهای جهان به شرح زیر است :

آمریکا - پیش بینی ها نشان می دهد میزان استخدام جوشکاران بین سال های 2010 تا 2020، رشد 15 درصدی خواهد داشت. در حالی که متوسط این رشد برای همه مشاغل 14 درصد می باشد.

استرالیا - در بازه زمانی 5 سال گذشته میزان استخدام این شغل رشد منفی 0.3 درصدی داشته و رشد زیادی در آینده برای آن پیش بینی شده است.

 

میزان درآمد جوشکار

جوشکار-  مسیر ایرانیجوشکاری از مشاغل فنی است که درآمد خوبی دارد. البته هرچه جوشکار از تخصص، مهارت، تجربه بیشتر و دانش به روز تری برخوردار باشد، می تواند در این کار موفق تر بوده و درآمد بیشتری نیز کسب کند.
 
متوسط درآمد جوشکار در برخی از کشورهای جهان عبارتند از :

آمریکا - متوسط درآمد سالانه این شغل  35.450 دلار (برای همه مشاغل 33.840 دلار) در سال 2010  و مطابق با آخرین آمارها در سال 2013، 36.200 بوده است.

استرالیا - متوسط درآمد سالانه این شغل 54.500 دلار (قبل از کسر مالیات) می باشد.

انگلستان  - متوسط درآمد سالانه این شغل برای افراد تازه کار بین 19.000 تا 26.000 دلار، برای افراد باتجربه بین 27.500 تا 39.500دلار و برای افراد ارشد و بسیار متخصص تا 46.000 دلار می باشد.

 

شخصیت های مناسب این شغل

در یک انتخاب شغل صحیح و درست، عوامل مختلفی از جمله ویژگی های شخصیتی، ارزش ها، علایق، مهارت ها، شرایط خانوادگی، شرایط جامعه و ... برای هر فرد باید در نظر گرفته شوند. یکی از مهم ترین این عوامل ویژگی های شخصیتی می باشد. شناخت درست شخصیت هر فرد فرآیندی پیچیده و محتاج به تخصص و زمان کافی است. البته هر فردی ویژگی های منحصربه فرد خود را دارد، حتی افرادی که به نوعی تیپ شخصیتی مشابه دارند، باز هم در برخی موارد با یکدیگر متفاوت هستند.

به طور کلی همیشه افراد موفقی از تیپ های شخصیتی مختلف در تمام مشاغل هستند و نمی توان دقیقا اعلام کرد که فقط تیپ های شخصیتی خاصی هستند که در این شغل موفق می شوند. اما طی تحقیقاتی که صورت گرفته تیپ های شخصیتی ای که برای این شغل معرفی می شوند، عموما این کار را بیشتر پسندیده و رضایت شغلی بیشتری در آن داشته اند.


شخصیت های مناسب این شغل بر اساس شخصیت شناسی MBTI :

ISTJ   این تیپ شخصیتی از دقت بالایی برخوردار است و دارای مهارت های فنی خوبی می باشند. 

 ISFJ این تیپ شخصیتی توجه زیادی به جزئیات داشته و با زندگی روزمره سروکار دارد.

ESTP این تیپ شخصیتی از اطلاعات فنی خوبی برخوردار بوده و به خوبی می تواند با ابزارهای مختلف کار کند. او بیشتر مایل است برای خود کار کند.

 


مطالب مشابه :


قابل توجه پذیرفته شدگان دانشکده نفت و گاز گچساران

دانشکده نفت و گاز گچساران www ثبت نام کاملا به صورت غیر حضوری (از طریق سیستم جامع گلستان)




معرفی شغل جوشکار

دانشکده نفت و گاز گچساران www.gogu.ir سیستم جامع گلستان(دانشگاه یاسوج) سایت اصلی دانشگاه




اطلاعیه ثبت نام ورودی های جدید دانشگاه یاسوج

دانشکده نفت و گاز گچساران www.gogu.ir پست الكترونيك| سایت دانشگاه یاسوج| سیستم جامع گلستان.




جزوه ی كامل انتقال حرارت مهندسی شیمی دانشگاه آزاد شیراز

دانشکده نفت و گاز گچساران سیستم جامع گلستان. ***جهت ورود به سیستم جامع دانشگاهی گلستان




قابل توجه پذیرفته شدگان دانشکده نفت و گاز گچساران

قابل توجه پذیرفته شدگان دانشکده نفت و گاز گچساران سیستم گلستان سیستم جامع گلستان




اسامی دانشگاه هایی که مهندسی صنایع در آن ها تدریس می شود

کهگیلویه و بویر احمد : گچسارانگلستان : علی آباد کتول : گنبد کاووس : سیستم جامع گلستان.




زمین لغزش پل دختر (سیمره) بعنوان بزرگترین زمین لغزش بلوکی جهان-دکتر احمداحمدی

شهبازان بوده، بر روی سازند گچساران فرو افتاده اند و در نقاطی که ضخامت سیستم جامع گلستان.




لینکستان4

وب سایت دانشگاه آزاد واحد گچساران وب سایت دانشگاه علوم پزشكی گلستان سیستم جامع




برچسب :