//گزارش ایسنا از مشکلات بیمارستان های شیراز// رئیس یک بیمارستان:عدم همخوانی بین هزینه و درآمد بیمارستان ها را فقیرتر می کند |
سرويس: / بهداشت و درمان / کد خبر :9715
1385/6/27 9:48 |
|
بیمارستان، پرسنل شاغل در بیمارستان، بیماران و همراهان آنان، شرکت های دارویی و تجهیزات پزشکی، خانواده ی بهداشت و درمان را تشکیل می دهند که درست انجام ندادن وظیفه یکی باعث به مقصد نرسیدن این اجتماع بزرگ خواهد شد.
خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه فارس،در گفت وگو با تعدادی از رؤسای بیمارستان های شیراز به بررسی مشکلات این بیمارستان ها پرداخته است.
دکتر هاشمی رئیس بیمارستان خلیلی شیراز در گفت و گو با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه فارس، به بیان مشکلات بیمارستان ها پرداخت و گفت: از عمده ترین مشکلات بیمارستان ها می توان به کمبود اعتبارات، خودگردان بودن بیمارستان ها، فرسوده شدن تجهیزات ونیاز به تهیه تجهیزات جدید، عدم امکان خرید تجهیزات جدید، تأخیر در پرداخت بیمه و اعمال کسوراتی غیر معقول، تراکم بیمار در بیمارستان ها و کمبود نیروی استانی با توجه به سیاست های استخدامی دانشگاه علوم پزشکی ودولت، مشکلات مدیریتی، بدهکاری به شرکت های دارویی و تجهیزاتی و عدم همکاری لازم شرکت های مذکور با بیمارستان ها، عدم پاسخگویی تعرفه های دولتی به نیازهای بیمارستان و تأخیر در ابلاغ آن و عدم پیش بینی هزینه های سرباری و مرجوعین خارج از استان اشاره کرد.
دکتر فروتن رئیس بیمارستان علی اصغر (ع) شیراز نیز در رابطه با غیرواقعی بودن تعرفه ها به خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه فارس، گفت: عدم همخوانی تعرفه ها با افزایش قیمت خدمات و خرید نگهداری تجهیزات مشکل ساز است.
وی افزود: افزایش حقوق شرکت های خدماتی در سال جاری 40 الی 45 درصد اعلام شده و افزایش تعرفه ها10 تا 11 درصد است که به دلیل تأخیر در ابلاغ، ما مجبور شدیم از آغاز سال جاری با قوانین کار جدید و تعرفه های قبل کار کنیم.
همچنین دکتر زند رئیس بیمارستان نمازی شیراز در گفت و گو با ایسنا به بیان علل به وجود آمدن مشکلات ذکر شده اشاره کرد و گفت: به دلیل تأخیر در پرداخت های بیمه بیشترین درآمد بیمارستان از بیماران است.
وی گفت: طبق قانون هر شرکت بیمه موظف است 80% هزینه ی بیماران تحت پوشش خود را به صورت علی الحساب پرداخت کند که شرکت های بیمه به دلیل تهیه برخی از لوازم دارویی و مصرفی بیماران توسط آنان خارج از بیمارستان در پرداخت بدهی خود تأخیر می کنند.
او افزود: بهره وری پایین بودن پرداختی به کارمندان ، عدم پیش بینی هزینه های سرباری و غیرواقعی بودن تعرفه ها باعث بدهکارتر شدن بیمارستان ها به خصوص به شرکت های دارویی می شود و بیمارستان نمی تواند لوازم دارویی مورد نیاز خود را تأمین کند. بعضی شرکت های دارویی هم کار نمی کنند و وقتی بیمار برای تهیه داروی خود از بیمارستان خارج می شود بیمه بدهی خود را پرداخت نمی کند، سیکل معیوب می شود و عدم همخوانی بین هزینه و درآمد بیمارستان ها را فقیرتر می کند که صدمه اصلی را مردم خواهند دید.
وی گفت: خودگردانی زمانی معنا پیدا خواهد کرد که بین درآمد وهزینه همخوانی وجود داشته باشد.
دکتر زند افزود: شرکت های دارویی این اجازه را دارند که اگر یک بیمارستان بیشتراز یک ماه به آنان بدهکار باشد در زمینه تهیه دارو با آن بیمارستان همکاری نکنند.
دکتر زند در رابطه با سایر مشکلات به کمبود پرسنل اشاره کرد و ادامه داد: اختلاف نظری بین مسئولین بهداشت و درمان و سازمان مدیریت برنامه ریزی و بودجه بر سر پرسنل مورد نیاز بیمارستان ها وجود دارد که طبق برآورد ما، به ازای هر تخت به 8/2 نیروی انسانی نیاز است و سازمان مدیریت و برنامه ریزی این تعداد را 7/1 نفر می داند
وی در ادامه به عدم پیش بینی هزینه های سرباری اشاره کرد و گفت: هزینه سرباری به هزینه های خوراک، استراحت، ایاب و ذهاب و آموزش دانشجویان کارآموز در بیمارستان ها گفته می شود که متأسفانه در بودجه تعریف خاصی برای آن در نظر گرفته شده است.
او اضافه کرد: بودجه های درمانی به صورت استانی تخصیص داده می شود که بیمارستانی مثل بیمارستان نمازی به دلیل سرویس و خدماتی که در اختیار بیماران خارج ازاستان قرار می دهد با افت کیفیت مواجه است.
دکتر زند بخشی دیگر مشکلات بیمارستان ها را مربوط به بخش های مدیریتی دانست و گفت: رؤسا و مدیران بیمارستانی در تصمیم گیری اختیار کافی ندارند و از آن جمله می توان به عدم اختیار مدیران در انتخاب و یا توبیخ پرسنل اشاره کرد.
همچنین رئیس بیمارستان خلیلی به اختیار کم مدیران بیمارستانی اشاره کرد وگفت: مشکلات مدیریتی بیمارستان ها مربوط به اختیارات کم آنان در سیستم های آموزشی درمانی است.
وی ادامه داد: انتصاب مسئولین بیمارستان از طرف واحد دانشگاه، عملکرد مستقل گروه های آموزشی و محدودیت های مالی از جمله مسائلی است که برای مدیران مشکلات جدی ایجاد می کند.
به گزارش ایسنا مدیران بیمارستان های خارجی ملزم به گذراندن دوره های مدیریتی 2 ساله هستند و در ادارات بیمارستان 75 % مسائل مدیریتی و 25 % مباحث مربوط به پزشکی دخیل است.
دکتر هاشمی رئیس بیمارستان خلیلی در این رابطه گفت با توجه به مقررات دانشگاه رؤسای بیمارستان ها باید عضو هیأت علمی دانشگاه باشند و مدیران از بین پزشکان با تجربه دوره مدیریتی و آشنا به مدیریت انتخاب می شوند.
وی ادامه داد: مدیران ما بهتر است مدیرانی باشند که با پزشکی آشنا هستند. دکتر فروتن رئیس بیمارستان علی اصغر (ع) شیراز اما اعتقاد دارد: مدیریت بیمارستان های خارجی و ایرانی را نمی توان مقایسه کرد.
وی افزود: آنان مشکل بودجه ندارند، دوره های کاردانی یا کارشناسی می گذرانند و مدیریت می کنند اما کار مدیران در ایران مدیریت بحران است.
او ادامه داد: هنر مدیریت مالی و اقتصادی، و کاری و چانه زنی باید در یک نفر جمع باشد تا بتواند مدیریت کند، با یک دوره ی کاردانی یا کارشناسی نمی توانند مشکل را حل کنند.
وی گفت: به نظرمن مدیران ایرانی چند سرو گردن از مدیران خارجی بهترند.
دکتر تدین مدیر داخلی بیمارستان علی اصغر (ع) نیز گفت: مدیران ایران دچار روزمرگی شده اند، آنقدر مشکل دارند که نمی توانند مدیریت کنند، صبح هر روز با توجه به مشکلات پیش بینی نشده آن روز مواجه می شوند و تازه آن موقع باید تصمیم بگیرند که چه باید بکنند.
وی با بیان وجود دوره های کوتاه مدت مدیریتی گفت: با توجه به مشکلاتی که برمی خوریم دوره های کوتاه مدت می گذارنیم و تا به حال در کل 500 ساعت دوره گذارنده ایم.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه فارس، نارضایتی مردم از برخورد بد پرسنل، نظافت بیمارستان ها، وقت های طولانی، عدم تشخیص صحیح بیماران، تأخیر در درمان و عدم اطلاع رسانی پزشکان به بیماران از جمله مشکلات بیماران بیمارستان ها است.
با این وجود محمد پ همراه یکی از بیماران بیمارستان نمازی گفت: من چهار ماه است در سه بیمارستان شیراز رفت و آمد دارم. برخورد پرسنل خوب است، خصوصاً پرستاران در ارائه خدمت تمامی تلاش خود را می کنند. البته گاهی اوقات به دلیل فشارکاری مواردی دیده می شود اما بعضاً درخواست خود ارباب رجوع ها نامعقول است.
او در رابطه با تشخیص صحیح واقدامات لازم پزشکان در رابطه با بیماری گفت: پدرم در یکی از بیمارستان های شیراز بستری بود پزشکان اول در تشخیص توافق نداشتند، حتی بعد از تشخیص در درمان تعلل کردند و بعد از تصمیم گیری وقت طولانی دادند.
وی ادامه داد: به سفارش یکی از آشناها او را ترخیص کردیم و در بیمارستان خصوصی عمل کردیم.
او افزود: اکثر بیماران بخش شیمی درمانی و پرتو درمانی به دلیل تشخیص نادرست بیماری و تعلل در درمان دچار مشکلات زیادی شده اند و اکثراً در بیمارستان های خصوصی عمل کرده اند.
این همراه بیمار با اشاره به وضعیت بیمار خودگفت: الان هم از وضعیت جسمی پدرم بی خبرم، دکتر اطلاعات درستی در رابطه با بیماری و وضعیت پدرم به ما نمی دهد و این باعث استرس بیشتر ما شده است.
رئیس بیمارستان نمازی شیراز در رابطه با موارد مورد اعتراض بیماران گفت:وقتی پرسنل بهداشت و درمان تکریم نمی شوند می توانند مجری طرح تکریم ارباب رجوع باشند.
دکتر زند ادامه داد: بخش دیگر نارضایتی بیماران به عدم تشخیص صحیح ونحوه اطلاع رسانی پزشکان از وضع بیمار بر می گردد.
او تصریح کرد: امکان عدم تشخیص صحیح و به موقع در بهترین مراکز درمانی دنیا نیز وجود دارد که مسائلی هم چون همکاری نکردن بیماران، مراجعه دیرهنگام، عدم آگاهی جامعه از علائم بیماری و سطوح خدمات اولیه ناکافی از دلایل آن هستند.
دکتر زند گفت: مشغله زیاد پزشکان متخصص، سطح فرهنگ عمومی پایین، نیاز به مدت زمان زیاد برای توضیح مشکل وامکان بروز سوء تفاهم در صورت اطلاع رسانی در مورد بیماری به بیمار و یا همراهان سبب فاصله بین پزشکان و بیماران می شود.
به گزارش ایسنا واقعی کردن تعرفه ها، افزایش بیمارستان های تخصصی و صد در صد دولتی کردن بیمارستان ها از جمله راهکارهای پیشنهادی مسئولین است.
در این رابطه رئیس بیمارستان نمازی شیراز به بیان راهکارهایی برای حل مشکلات پرداخت و گفت: عدم تأخیر در تعرفه های مصوب، تعدیل در افزایش قیمت کالا و خدمات و یا جبران و پرداخت این تفاوت، پیش بینی هزینه های سرباری در بودجه و تخصیص بودجه های خارج از استان برای بیمارستان هایی مثل بیمارستان نمازی، برگزاری دوره هایی به صورت کارگاه های آموزشی برای افزایش سطح مدیریتی و آموزش مسائل کلاسیک مدیریتی برای مسئولین بهداشت از جمله مسائلی است که مسئولین بهداشت و درمان و دولت مردان برای بهبود وضعیت بیمارستان باید در نظر بگیرند.
دکترتدین مدیر داخلی بیمارستان علی اصغر (ع) نیز به ما گفت: درمان با جان مریض سرو کاردارد و نمی توان به آن نگاه اقتصادی کردبنابراین اگردولت خود توزیع کننده دارو باشد ناصرخسرو و انوری جمع می شوند.
|
|
|
مطالب مشابه :
برای پایگاه داده بیمارستان چه موجودیت ها و صفت هایی لازم هست؟
برای پایگاه داده بیمارستان چه چند روز پیش یک document برای یک سیستم بیمارستان به دستم
معاون علوم پزشکی کرمانشاه: بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی احداث می شود
پایگاه خبری که از سال آینده برای احداث آن تخصیص داده بیمارستان صحنه و مرکز
تمرین 2 تبدیل ERD بخش بستری بیمارستان به جداول
پایگاه داده. نسخه انگلیسی . Powered By BLOGFA.COM . تمرین 2 تبدیل ERD بخش بستری بیمارستان به
پایگاه داده
پایگاه داده یک مجموعه از دادههای وابسته بهم چندین پیکربندی ممکن برای پایگاه داده وجود
مقالات پایگاه داده
مقالات پایگاه داده اساس این Query ها پایگاه داده ای برای یک بخش های بیمارستان. 9.
انالله و انا الیه راجعون" / خبرنگار احمدی در بیمارستان امام رضا تبریز بستری شد
پایگاه خبری بخش انالله و انا الیه راجعون" / خبرنگار احمدی در بیمارستان امام برای اطلاع
اعتبار نوسازی بیمارستان ولیعصر اراک تامین شد
نوسازی بیمارستان اختصاص داده است این بیمارستان برای یک و این پایگاه خبری
نزاع جمعی در اردبیل؛ از خیابان تا داخل بیمارستان
نزاع جمعی در اردبیل؛ از خیابان تا داخل بیمارستان پایگاه خبری روی داده و درپی
رسانه ای برای دیده نـشدن
پایگاه پرستاران بیمارستان را بدون حضور پررنگ مـا حرفه مان را هدف قرار داده
رئیس یک بیمارستان:عدم همخوانی بین هزینه و درآمد بیمارستان ها را فقیرتر می کند
پایگاه اطلاع رئیس یک بیمارستان: بعضی شرکت های دارویی هم کار نمی کنند و وقتی بیمار برای
برچسب :
پایگاه داده برای بیمارستان