تعیین تعداد عکسهایی که تا کنون دوربین گرفته، روشی مناسب برای خرید دوربین دست دوم
در این مقاله قصد دارم به شما روشی رو یاد بدم که با این روش بتونید تعداد عکسهایی را که تا کنون دوربینتان و یا دوربینی که قصد دارید بخرید (فروشنده قسم حضرت عباس میخوره که دوربین مال یه خانم دکتر بوده که صبح با خودش میبرده مطب و بعد از ظهر بر میگردودنده..!) گرفته رو دقیقا مشخص کنید و متوجه بشید که آخرین عکسی که گرفته اید، دقیقا چندمین عکسی که با دوربین تا کنون گرفته شده.
در واقع این مقاله میتونه راهنمایی باشه برای خرید یه دوربین عکاسی دست دوم، برای خرید دوربین توصیه من اینه که حتما قبل از خرید یه دوربین دست دوم به یک عکاس باتجربه برای تست دوربین در شرایط مختلف نوری و ... مراجعه کنید بعد از اینکه دیدین دوربین تاکنون تعمیر نشده و پیچ هاش تاکنون بهش پیچ گوشتی نخورده ...و مشاهده کارتن دوربین (و مطابقت شماره سریالی که رو بدنه دوربین و وشماره ای که روی کارتن آن نوشته شده برای اطمینان از سرقتی نبودن آن) حالا نوبت اونه که بفهمید این دوربین مال یه خانم دکتر بوده یا مال یه شوفر حرفه ای که از 5 صبح تا 2 شب دوشیفته پشت رول بوده ..!
2 روش برای فهمیدن اینکه تا حالا دوربین چندتا عکس گرفته وجود داره:
روش اول: استفاده از نرم افزار
روش دوم: استفاده از سایتهای آنلاین
مقدمه:
تهیه عکس:
در این مرحله فقط کافیه یه عکس با تنظیمات که در زیر بهش اشاره کردم بگیرید،تا از روی اون عکس نرم افزار با خواندن اطلاعات Exif عکس به شما نشان بده کهتا کنون دوربین چند عکس گرفته.
کافیه دوربین رو تنظیم کنید تا با فرمت Jpeg یک عکس بگیرد. اگر قصد دارید از روش دوم استفاده کنید، لازمه برای اینکه سریعتر به نتیجه برسید دوربین را طوری تنظیم کنید که عکس Jpeg را در کوچکترین سایز (Small) و کمترین کیفیت (Low) بگیره تا با این کار حجم عکسی که قراره در سایت مورد نظر آپلود کنیم کاهش پیدا کند و سرعت کار افزایش یابد.
نکته خیلی مهم:
از باز کردن و ویرایش کردن عکسی که قرار است با آن عمر شاتر دوربین را بیابیم خودداری کنید زیرا بخشی از اطلاعات ضروری Exif عکس از بین خواهد رفت، نه نرم افزار و نه سایتهای آنلاین دیگر قادر به پاسخگویی به نیاز ما نخواهند بود.
روش اول:
دانلود نرم افزار:
نرم افزار Opanda Iexif 2.3 یک نرم افزار تخصصی برای نمایش اطلاعات Exif عکس هست.
EXIF چیست؟
هرگاه که شما شاتر را فشار می دهید دوربین شما اطلاعات ارزشمندی که عکس شما را توصیف می کند همراه با عکس ذخیره می کند. اطلاعاتی از قبیل تاریخ و ساعت عکسبرداری،کمپانی سازنده دوربین و مدل آن، سرعت شاتر، دیافراگم، فاصله کانونی، و ISO و بسیاری از مولفه های دیگر را در بطن عکس با فرمت EXIF ذخیره می نماید. برای مشاهده بخشی از این اطلاعات در محیط ویندوز کافیه روی عکس مورد نظر راست کلیک کرده و Properties رو انتخاب کنید. (در شاخه Details)
دانلود نرم افزار Opanda Iexif 2.3 :
لینک یک دانلود از سایت پرشین گیگ
لینک دو دانلود از سایت سازنده برنامه
نرم افزار را با حجم حدودا 2.5 مگابایت دانلود کرده و آن را نصب نمائید.
آموزش تصویری کار کردن با نرم افزار:
نرم افزار را باز کنید مانند تصویر زیرOpen را بزنید و آدرس عکسی را که قبلا تهیه کرده اید را انتخاب نمائید.
بعد از باز شدن عکس، اطلاعات Exif عکس را که شامل اطلاعات خیلی زیادی می باشد را مشاهد خواهید کرد. برای اینکه بفهمید تا کنون دوربین چند عکس گرفته، نوار پیمایش (اسلایدر) سمت راست برنامه را گرفته و به پائین صفحه مراجعه کنید در Entry جایی که نوشته Total Number Of Shutter Releases For Camera به آنچه دنبالش هستید، دست یافته اید.
روش دوم:
با جستجو در موتورهای جستجوگر سایتهای زیادی هستند که از تعداد شاتهایی که تاکنون دوربین زده ما را باخبر میکنند.
سایتی که به خوبی به نتیجه رسیدم، سایتی CAMERA SHUTTER COUNT بود که علاوه بر نشان دادن تعداد عکسهایی که تاکنون دوربین گرفته، یک تحلیل درست هم از وضعیت و میزان کارکرد و عمر مفید شاتر دوربین هم میدهد و میگوید که شاتر دوربین چند درصد کارایی و عمر مفیدش را طی کرده (برای مثال دوربین من نیکون D80 هست تاکنون 46456 شات گرفته و 93 درصد از کارکرد و عمر مفید شاتر دوربین سپری شده پس مواظب باشین از من دوربین نخرین ..!)
آموزش تصویری کار کردن با سایت :
مرورگر اینترنت خود را باز کرده حالبرای دسترسی به سایت رو این لینک کلیک کنید یا آدرس زیر را کپی کنید.
آدرس سایت:
http://www.camerashuttercount.com/
Choose File را کلیک کرده و آدرس عکس مورد نظر را انتخاب کنید سپس Upload را برای بارگزاری عکس انتخاب کنید.
مشاهده نتیجه:
در وسط کادر با فونت درشت عددی به رنگ سفید را مشاهده خواهید کرد که این عدد نشان دهنده این است که دوربین تا کنون چند عکس گرفته است.
پائین تر از این عدد،مدل دوربین و بعد از آن عددی را برحسب درصد مشاهده خواهید کرد که این عدد خیلی مهمه و بیانگر اینکه شاتر یا همون مسدود کننده دوربین چند بار باز و بسته شده.
لیست دوربینهایی که در این سایت میتوانید تعداد عکس گرفته شده آنها را بیابید:
CANON EOS 1000D / CANON EOS 100D / CANON EOS 1100D / CANON EOS 1D MARK II / CANON EOS 300D DIGITAL / CANON EOS 40D / CANON EOS 450D / CANON EOS 500D / CANON EOS 50D / CANON EOS 550D / CANON EOS 5D / CANON EOS 5D MARK II / CANON EOS 5D MARK III / CANON EOS 600D / CANON EOS 60D / CANON EOS 6D / CANON EOS DIGITAL REBEL / CANON EOS DIGITAL REBEL XSI / CANON EOS KISS X3 / CANON EOS REBEL T3 / CANON EOS-1D / CANON EOS-1D MARK II / CANON EOS-1D MARK II N / CANON EOS-1DS / CANON EOS-1DS MARK II / COOLPIX A / DSLR-A230 / DSLR-A290 / DSLR-A330 / DSLR-A380 / DSLR-A390 / DSLR-A450 / DSLR-A500 / DSLR-A550 / DSLR-A580 / DSLR-A850 / DSLR-A900 / GX-1L / GX-1S / NEX-3 / NEX-5 / NEX-C3 / NIKON 1 J1 / NIKON 1 J2 / NIKON 1 J3 / NIKON 1 V1 / NIKON 1 V2 / NIKON D200 / NIKON D2H / NIKON D2HS / NIKON D2X / NIKON D2XS / NIKON D3 / NIKON D300 / NIKON D3000 / NIKON D300S / NIKON D3100 / NIKON D3200 / NIKON D3S / NIKON D3X / NIKON D4 / NIKON D40 / NIKON D40X / NIKON D50 / NIKON D5000 / NIKON D5100 / NIKON D5200 / NIKON D60 / NIKON D600 / NIKON D70 / NIKON D700 / NIKON D7000 / NIKON D70S / NIKON D7100 / NIKON D80 / NIKON D800 / NIKON D800E / NIKON D90 / PENTAX *IST DL / PENTAX *IST DL / PENTAX *IST DL2 / PENTAX *IST DS / PENTAX *IST DS2 / PENTAX 645D / PENTAX K-01 / PENTAX K-30 / PENTAX K-5 / PENTAX K-5 II / PENTAX K-5 II S / PENTAX K-50 / PENTAX K-7 / PENTAX K-M / PENTAX K-R / PENTAX K-X / PENTAX K100D / PENTAX K100D SUPER / PENTAX K10D / PENTAX K10D / PENTAX K110D / PENTAX K2000 / PENTAX K200D / PENTAX K200D / PENTAX K20D / PENTAX K20D / PENTAX OPTIO E50 / PENTAX OPTIO E60 / PENTAX OPTIO RS1000 / PENTAX Q / PENTAX WG-3 / PENTAX X-5 / SAMSUNG GX10 / SAMSUNG GX20 / SAMSUNG GX20 / SLT-A33 / SLT-A35 / SLT-A55V / ПЛАСТМА
شاتر(مسدود کننده):
زمان که دکمه عکسبرداری فشرده نشده، کار شاتر جلوگیری از نفوذ و نشت نور و برخورد آن با سطح حساس به نور(در دوربینهای آنالوگ فیلم و در دیجیتال سنسور) هست و در زمانی که دکمه عکسبرداری فشرده میشود با توجه به زمان نوردهی تعیین شده (در دوربین های حرفه ای، زمان میتواند از چندین ساعت تا کسری کوچکی از ثانیه باشد مانند یک هشت هزاروم ثانیه)، شاتر به کنار رفته (معمولا بالا رفته) و به نوری که از لنز می آید،اجازه برخورد به سطح حساس به نور و تشکیل تصویر را میدهد.
ساختار شاتر دوربین نیکون D3S
چرا این عدد مهم است؟
چون شاتر در دوربینهای حرفه ای یک قطعه مکانیکی است و در ساختار آن کلی چرخ دنده،فنر و تیغه های فلزی نازک از جنس آلیاژ تیتانیوم و... به کار رفته، پس هر چه بیشتر عکس گرفته شود، اجزاء شاتر بیشتر دچار استهلاک میشوند و ممکن است شاتر دیگر نتواند درست عمل کند...
نرم افزار این عدد (که به صورت درصد بیان میشود) را از کجا می آورد؟
هر دوربینی که معرفی میشود شرکت سازنده با توجه به مقدار پولی که از جیب یا حساب خریدار خالی میکند عمر مفیدی برای شاتر دوربین بیان میکند، هر چقدر دوربین گرانتر باشد، عمر شاتر طولانی تر است برای مثال دوربین نیکون D80 (تولید 2006 قیمت با لنز کیت 1100 دلار) عمر مفید شاتر 50 هزار فریم است در حالی که در دوربینهای نیکون D4 (قیمت بدنه 6 هزار دلار) و کنون EOS-1D X(قیمت بدنه 6800 دلار) عمر مفید شاتر 400 هزار فریم است.
حال ما عمر مفید استانداردی را که شرکت سازنده برای شاتر دوربین تعیین کرده را داریم و تعداد فریمی که دوربینمان گرفته هست را هم داریم حال نرم افزار تنها کاری که میکند پرتغال فروش را می یابد (تعداد فریمهای گرفته شده تقسیم بر عمر مفید استاندارد شاتر ضربدر 100)
توصیه های نویسنده برای خرید دوربین:
1- دوربینهای دیجیتال را از آشنایان و یا مراکزی تهیه کنیم که حاضر به دادن ضمانت کتبی باشند و یا دوربین هایی را خریداری نمائیم که هنوز دوره گارنتی آنها به اتمام نرسیده باشد.
2- ترجیحا دوربینی را که در آتلیه ها به کار برده شده است را خریداری نکنیم،زیرا تعداد شاتهایی که با این دوربین گرفته اند تقریبا برابر عمر حضرت نوح ضربدر 100 خواهد بود.
3- از خرید دوربینهایی که به طور تخصصی برای عکسبرداریهایی که نیاز به زمان طولانی نوردهی دارند،به خصوص دوربینهایی که برای عکاسی نجومی به کار رفته اند،خودداری کنیم زیرا نوردهی های طولانی مدت به سنسور و شاتر در طولانی مدت آسیب میرساند.
4- توصیه اکثر عکاسهای حرفه ای در زمان خرید تجهیزات عکاسی، سرمایه گذاری روی لنز است. بهتر است لنزی که خریداری مینمائید آینده نگرانه باشد،اگر دوربین خود را به دوربین فول فریم ارتقا دادید مجبور نباشید سرمایه گذاری مجددی روی لنز داشته باشید...
امیدوارم این مقاله کاربرد عملی ای براتون داشته باشه منو از نظرات خودتون در مورد این مقاله و سایر مطالب و عکسهای وبلاگ بی بهره نگذارید.
آفتابی باشید ارادتمند سیدعلی حسینی فر
مطالب مشابه :
تعیین تعداد عکسهایی که تا کنون دوربین گرفته، روشی مناسب برای خرید دوربین دست دوم
عکاسباشی - تعیین تعداد عکسهایی که تا کنون دوربین گرفته، روشی مناسب برای خرید دوربین دست دوم
آخرین کتاب فروشی
خرید و فروش کتابهای دست دوم - آخرین کتاب فروشی دو کارتن کتابهای رشته مهندسی
ترفندهای جالب برای اینکه هنگام خرید گوشی سرتون کلاه نره
آموزش تشخيص گوشي نو ار دست دوم. را مشخص نموده و شما می توانید آن را با سریال روی کارتن و
بورس فروش کارتن پلاست گروه دژگستر
بورس فروش انواع کارتن پلاستهای 2 میل تا 12 اهن الات.رنگ.ابزار.سوله دست دوم و نو اماده
مراحل تهیه کاغذ درس دوم و سوم علوم تجربی ششم
کارگران چینی که در سال 751 به دست ایرانیان اسیر تهیه مقوا ، کارتن و یا دوم علوم تجربی
خاطرات مهندس امیر رضا حسنی
کارتن دوم و اومدم بذارم توی قایق که پام لیز خورد افتادم توی آب. قایق با کارتن اولی از من
برچسب :
کارتن دست دوم