تاسیس مرغداری

راه‌اندازی یک مرغداری ۲۰ هزار قطعه‌ای چقدر تمام می‌شود؟

بسیار اتفاق می‌افتد که در جریان راه‌اندازی یا احداث واحد صنعتی، به اصطلاح، کار لنگ می‌شود و حتی بسیاری اوقات اتفاق می‌افتد که واحد صنعتی در نیمه‌های راه متوقف می‌شود. برای جلوگیری از این اتفاق، اولین کاری که باید کرد این است که به میزان سرمایه نگاه کرد و یک برآورد هزینه دقیق از کار داشت. 694519_503.jpgبه گزارش گروه بازار باشگاه خبرنگاران ، سال‌ها، کار تولید بسیار دشوار و مردافکن شده و بسیاری را نیز از میدان به درکرده است، همچنان سعی می‌کنند در این عرصه بمانند و بجنگند. در این میان، بسیار اتفاق می‌افتد که در جریان راه‌اندازی یا احداث واحد صنعتی، به اصطلاح، کار لنگ می‌شود و حتی بسیاری اوقات اتفاق می‌افتد که واحد صنعتی در نیمه‌های راه متوقف می‌شود. برای جلوگیری از این اتفاق، اولین کاری که باید کرد این است که به میزان سرمایه نگاه کرد و یک برآورد هزینه دقیق از کار داشت. احداث یک واحد صنعتی اصولی دارد که در نظر گرفتن آنها ضروری است. در این نوشتار هزینه‌های متعارف احداث یک واحد صنعتی همچون مرغداری را بررسی کرده‌ایم.
راه‌اندازی یک مرغداری ۲۰ هزار قطعه‌ای چقدر تمام می‌شود؟
 
یک واحد صنعتی قبل از هر چیز به امکانات سخت‌افزاری نیاز دارد؛ یعنی این که باید زمینی برای آن فراهم کرد و پس از آن است كه ساختمان‌ها یا سوله‌های آن طراحی و ساخته می‌شود. هر واحد صنعتی نیاز به امکانات ضروری همچون آب، برق و گاز دارد که بسته به این که واحد صنعتي در یک شهرک صنعتی احداث شود یا این که در خارج از شهر باشد، متفاوت است.

به گزارش كسب و كار، ابزارآلات گرمایشی و سرمایشی و تکنولوژیک (ماشین آلات) که قلب تولید یک واحد صنعتی هستند، از دیگر ملزومات احداث آن است. همه این امکانات بسیار هزینه‌بر هستند و عدم تهیه هرکدام از آنها ایجاد واحد صنعتی را متوقف می‌کند. هر چند قبل از عملیات کلنگ‌زنی، نیاز به گرفتن مجوزهایي است که در بعضی واحدها هزينه كسب آنها بسیار زیاد است. مثلا مجوز یک واحد مرغداری صنعتی ۲۰ هزار قطعه‌ای ۲ تا ۳ میلیون تومان هزینه دارد.

تهیه زمین، اولین گام
هر واحد صنعتی بسته به نوع تولید و حجم تولیدات، به مقداری زمین نیاز دارد. به عنوان مثال اگر کسی بخواهد یک واحد مرغداری صنعتی احداث کند، حتما باید در خارج از شهر زمین تهیه کند و دیگر اینکه به مراجعه‌کنندگانی که کمتر از ۱ هکتار زمین داشته باشند، اصلا مجوز داده نمی‌شود. ۱ هکتار زمین در اطراف یک شهرستان، حداقل ۴۰ میلیون تومان هزينه دارد. البته اين هزينه در استانی مانند تهران، بسیار بیشتر است. در یک هکتار زمین می‌توان یک واحد مرغداری ۲۰ هزار قطعه‌ای راه‌اندازی کرد. البته زمین اگر ناهموار باشد، باید هزینه‌ای هم برای مسطح کردن آن متقبل شد. زمین‌هاي کشاورزی، مسکونی یا بایر هم هر كدام قيمت متفاوتی دارد.

تأمین برق و آب
واحدهای صنعتی معمولا در خارج از شهر احداث می‌شوند و ممکن است زمینی که خریداری شده، با نزدیک‌ترین تیر برق فاصله زیادی داشته باشد. در چنين وضعيتي باید برای وصل کردن واحد صنعتی به شبکه برق، هزینه زیادی متحمل شد که این هزینه تماما از جیب سرمایه‌گذار پرداخت می‌شود. قبل از هر چیز باید تیرهای برق و کابل و سیم و دیگر ملزومات را خرید. به عنوان مثال برای هر صد متر یک تیر برق نیاز است که اگر مثلا واحد صنعتی ۴۰۰ متر با شبکه برق فاصله داشته باشد، ۴ تیر برق نیاز است که با سایر هزینه‌ها در حدود ۴۰ میلیون تومان هزينه دارد. حالا تصور کنید که برای یک واحد مرغداری که خارج از شهر است، چقدر هزینه باید کرد؟ نکته‌ای که درباره مرغداری وجود دارد این است که این واحدها حداقل باید ۱ کیلومتر از واحد همجوار فاصله داشته باشد؛ پس نمی‌توان دو واحد با هم هزینه اتصال یا کشیدن برق را متحمل شوند. در اینجا باید سعی شود که چند واحد که لزوما مرغداری نیستند، از یک مسیر برق مشترک استفاده کنند.

البته در شهرک‌های صنعتی، دیگر چنین مشکلی وجود ندارد و قبلا شرکت آن را وصل کرده است که همین امر مي‌تواند یک مزیت باشد. هر واحد صنعتی به آب هم نیاز دارد که اگر از طریق لوله‌کشی شهری بتوان به دست آورد، هزینه آن بسیار پایین‌تر است و باید فقط هزینه لوله‌کشی را داد و یا عوارضی هم پرداخت کرد؛ اما معمولا واحدها برای تهیه آب به حفر چاه اقدام می‌کنند که گرفتن مجوز چاه بسیار سخت است و در بسیاری از مناطق به خصوص مناطق مرکزی کشور، به علت پایین بودن سفره‌های زیرزمینی مجوزداده نمی‌شود. کندن چاه برای یک واحد مرغداری در استانی مثل اصفهان، نزدیک به ۱۰ میلیون هزینه برمی‌دارد.

سوله و انبار؛ هزینه گل‌درشت
هر واحد صنعتی احتیاج به یک یا چند سوله دارد که یکی از هزینه‌بردارترین مراحل احداث واحد صنعتی است. البته این هزینه باز هم بسته به نوع تولید و این که ارتفاع سوله و مساحت آن چقدر باشد، متفاوت است. یک واحد مرغداری ۲۰ هزار قطعه‌ای احتیاج به ۲ سوله حدودا ۴۵ در ۱۵ متري دارد که برای ساخت هر کدام از آنها حداقل باید ۱۳۰ ميليون تومان هزینه کرد. علاوه بر سوله‌ها باید برای واحد صنعتی یک یا چند انبار در نظر گرفت که معمولا هزینه آن از سوله کمتر است. یک انبار مناسب برای یک مرغداری که مساحتی حدود ۱۲ در ۲۶ متر داشته باشد، نزدیک به ۷۰ میلیون تومان هزینه برمی‌دارد.کیوسک نگهبانی یا اتاق استراحت کارگران و یا کارفرما نیز، هزینه‌ای ایجاد می‌کند که معمولا بین ۲۰ تا ۳۰ میلیون تومان می‌شود.

سوخت و انرژی
سوخت از جمله مهم‌ترین ملزومات یک واحد صنعتی است و با توجه به هدفمند کردن یارانه‌ها این روزها بسیار پرهزینه شده است. البته بسته به این که از گازوئیل، گاز یا سوختی دیگر استفاده کرد، هزینه‌ها هم متفاوت خواهد بود. در یک واحد مرغداری اگر سوخت گازوئیل باشد، باید قبل از هر چیز یک تانکر خرید و قيمت یک تانکر ۳۶ هزار لیتری این روزها ۵ میلیون تومان است. در زمستان طبیعی است که میزان مصرف سوخت بالاتر می‌رود، اما برای هر دوره ۵۵ روزه ۳۶ هزار لیتر گازوئيل کافی است. اگر از گاز استفاده شود، باید ملزومات گازکشی فراهم شود. در مجموع هزینه گازکشی نزدیک به ۳۰ میلیون تومان است. نکته‌ای که در اینجا وجود دارد، این است که درست است که هزینه گازکشی بسیار بیشتر است، اما برای سال‌ها می‌توان از آن استفاده کرد و به نظر می‌رسد که استفاده از گاز در طولانی مدت بسیار به‌صرفه‌تر باشد.

ابزار و ماشین‌آلات
ابزارآلات و ماشین‌ها عناصر مهم و اصلي توليد در يك واحد صنعتی هستند. در واحدهای صنعتی که بیشتر بر ماشین تکیه دارند - مثل یک کارخانه آرد یا هر تولیدی دیگر- طبیعی است که این امر مهم‌تر است. در یک واحد مرغداری یک آسیاب برای خرد کردن دان و یک میکسر و بالابر نیاز است که در مجموع ۱۰ میلیون تومان خرج دارد. همچنین ماشین‌های سرمایشی و گرمایشی هم مورد نیاز است تا دمای محیط واحد زیاد دچار تغییر نشود. در یک واحد مرغداری مثلا به ۸ فن ۱۲۰ در ۱۲۰ برای هر سوله، و هم چنین یک فن ۶۰ در ۶۰ نیاز است که در مجموع ۱۵ میلیون تومان هزینه برمی‌دارد. هزينه آب‌خوری و دان‌خوری‌های اتوماتیک نزدیک به ۳۰ میلیون تومان است. هزینه دیگری که یک واحد صنعتی حتما باید متحمل شود، مربوط به حصارکشی اطراف مجموعه است که بستگی به نوع مصالح (آجر، بلوک یا دیوار آماده) به کار رفته دارد. اگر از آجر استفاده شود، معمولا برای ۲ هکتار ۳۰ میلیون تومان تمام می‌شود.

تکمله کار
بعد از احداث واحد صنعتی، برای پیش‌برد روند تولید، به یک سرمایه در گردش نیاز است که در یک واحد مثل مرغداری که بازگشت سرمایه سریع‌تر است و هر دو ماه یک بار صورت می‌گیرد، به حداقل ۱۵۰ میلیون تومان سرمایه نیاز است که معمولا خرج خریدن جوجه یا دان و سایر هزینه‌های جاری می‌شود. البته نکته‌ای که در اینجا باید ذکر شود این است که نیروهای انسانی و کارگران واحد صنعتی را نیز باید در نظر گرفت که بخش اساسی تولید هستند. در یک واحد مرغداری مکانیزه، حداقل به ۲ کارگر نیاز است که ماهیانه ۷۰۰ هزار تومان به آنها پرداخت می‌شود. در مجموع می‌توان گفت که برای احداث یک واحد مرغداری صنعتی ۲۰ هزار قطعه‌ای، بین ۴۵۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان هزینه لازم است که اگر سرمایه در گردش را هم به آن اضافه کنیم ۶۰۰ تا ۶۵۰ میلیون می‌طلبد.
منبع: اقتصادایران آنلاین


مطالب مشابه :


تاسیس مرغداری

بسیار اتفاق می‌افتد که در جریان راهاندازی یا احداث واحد صنعتی، به اصطلاح، کار لنگ می‌شود




راهنمای احداث و راه اندازی مزرعه پرورش مرغ گوشتی

راهنمای احداث و راه اندازی مزرعه پرورش مرغ گوشتی. نحوه ساخت سالن های مرغداری




افتتاح دو طرح خدماتی و بهداشتی در اشکنان در ششمین روز از هفته دولت

در ششمین روز از هفته دولت یک واحد مرغداری گوشتی با رسید .برای راه اندازی این طرح 85




براورد هزینه ها و درآمد یک واحد مرغداری

morghdar javan - براورد هزینه ها و درآمد یک واحد مرغداری - مدیریت فارم.جیره نویسی.مرغ گوشتی - morghdar javan




دستگاه اتوماسیون نسل هفتم صنعت مرغداری

دستگاه اتوماسیون نسل هفتم صنعت مرغداری که این هدف فقط با راه اندازی دستگاه های نسل




افزایش تولید گوشت سفید در شهرستان سیریک

محمد اسفندیاری در حاشیه بازدید و بهره برداری از این مرغداری ها افزود: برای راه اندازی و




فاکتورهای یک زمین برای احداث گاوداری یا مرغداری

وبسایت دانشجویان علوم دامی90 بوعلی همدان - فاکتورهای یک زمین برای احداث گاوداری یا مرغداری




نکاتی در مورد راه اندازی مزرعه پرورش شتر مرغ

مطالب علمی درموردرشته کشاورزی(علوم دامی) - نکاتی در مورد راه اندازی مزرعه پرورش شتر مرغ - کمک




نبود کشتارگاه طیورموجب جلوگیری از رشد این صنعت در جنوب کرمان شده است

وی افزود:شهرستان کهنوج وجنوب کرمان برای راه اندازی صنعت مرغداری وپرورش طیور مستعد می باشند.




برچسب :