قیمت بلیط سینما

افزایش قیمت بلیت، مثبت یا منفی؟

پیش از این مهدی کرم‌پور پیشنهاد کرده بود كه قیمت بلیت سینما شناور شود. او با اشاره به اینکه مخاطبان مجازی نباید معیار باشد، درباره وضعیت اکران فیلم‌های سینمایی با نگاهی به تعداد مخاطبان هشت ماه اخیر به مهر گفت: تعداد تماشاگران افزایش یافته سال ۸۵ مربوط به اکران تعدادی فیلم خاص می‌شود که از نگاه من تماشاگرانی که فقط برای دیدن این کارها به سینما می‌آیند، مخاطب ثابت سینما نیستند.
وی ادامه داد: برای رسیدن به تحلیل مناسب از تعداد تماشاگران سینما و اینکه آیا در حال حاضر با افت تماشاگر روبه‌رو هستیم یا افزایش آن، باید ابتدا آماری از میانگین مخاطب در اختیار داشته باشیم و با معیار قرار دادن آن ارزیابی‌ها را انجام دهیم. مخاطبان مجازی فیلم‌ها یعنی کسانی که فقط برای دیدن تعدادی خاص از آثار به سینما می‌روند، نمی‌توانند معیار مناسب سنجش باشند.
کرم‌پور تعیین سقف ۱۸ سینما را برای تمام فیلم‌هایی که به نمایش عمومی در می‌آیند، چنین تحلیل کرد: برای قضاوت در مورد سقف تعیین شده تعداد سینماهای هر فیلم باید ظرف و مظروف را در نظر گرفت. نمی‌توان اجازه داد اغلب سالن‌ها در اختیار گروهی خاص از فیلم‌ها باشد و به این ترتیب تعدادی دیگر از فیلم‌ها امکانی برای نمایش به دست نیاورند.
رییس شورای صنفی نمایش گفت: مدت‌ها تعداد زیادی فیلم فرهنگی در انتظار نمایش باقی ماندند و بعضی از آنها همچنان امکان نمایش ندارند. امسال با شروع طرح اکران فیلم‌های فرهنگی به نوعی این شرایط سامان یافته و اگر تمام امکانات نمایشی برای اکران گروهی خاص از فیلم‌ها اختصاص یابد، با حبابی مواجه می‌شویم که نمی‌توان آن را امیدی برای سینمای ایران دانست.
وی که با افزایش قیمت بلیت سینما در روزهای پایانی هفته مخالفت ندارد و معتقد به شناور شدن قیمت‌ها است، افزود: در همه جای دنیا که صاحب سینمای حرفه‌ای هستند، طرح بلیت شناور اجرا می‌شود. فروش بلیت شناور به این شکل است که در ساعت‌های مختلف روز و روزهای مختلف هفته قیمت بلیت تغییر می‌کند و قیمت‌ها اغلب در روزهای پایانی هفته افزایش می‌یابد.
کرم‌پور در پایان گفت: سینما رفتن در ایران تفریحی گران نیست. از همین رو افزایش قیمت بلیت در روزهای پایان هفته نمی‌تواند چندان نادرست باشد؛ اما برای فروش بلیت‌ها با قیمت شناور ابتدا باید سیستم مکانیزه فروش بیلت در سینماها نصب شود.


این در حالی است که علت کاهش مخاطب در سال گذشته در ادامه کاهش 40‌میلیونی مخاطبان سینماهای کشور از سال 71 تا 86 و کاهش 14‌درصدی تماشاگران در سال 86 نسبت به سال پیش از آن، تصویری مبهم از آینده سینمای ایران پیش رو قرار می‌دهد. در تهران هفت میلیون نفر به سالن‌های سینما رفته و در کل کشور این رقم نزدیک به 14‌میلیون مخاطب است. این آمار و ارقام نشان‌دهنده کاهش 14‌درصدی تماشاگر نسبت به سال 85 است که شرایط سینمای ایران را نامشخص و در نوسان نشان می‌دهد. این در حالی است که در دو سال گذشته بیش از 10 سالن جدید سینما به چرخه اکران تهران افزوده شده است.
سینمای ایران امسال هر چند نسبت به سال گذشته با افزایش مخاطب مواجه شده، اما از آنجا که سال 86 از سال‌های ناموفق سینمای ایران در جذب مخاطب بوده، قیاس تعداد مخاطبان امسال با پارسال چندان قابل استناد نیست. در بررسی تعداد سینماروهای امسال با دو سال پیش افتی قابل توجه دیده می‌شود و نگرانی‌هایی را در سینمادوستان برمی انگیزد.
اکران سال 87 با فروش یک میلیاردی «دایره زنگی» ساخته پریسا بخت آور آغاز شد. «دایره زنگی» بیش از یک میلیارد‌تومان فروخت و این فروش در حد و اندازه فروشی بود که «آتش‌بس» به کارگردانی تهمینه میلانی در سال 85 به آن دست یافت؛ اما یک تفاوت ویژه بین این دو فروش یک میلیاردی وجود دارد و آن هم قیمت بلیت‌های سینماها است. قیمت بلیت‌ها در سال 87 دو برابر سال 85 است و به همین خاطر نمی‌توان فروش یک میلیاردی «آتش‌بس» و «دایره زنگی» را در یک سطح دانست. اکران «آتش‌بس» موجب شد یک‌میلیون نفر راهی سینماها شوند و با نمایش «دایره زنگی» حدود 500‌هزار نفر به سینما رفتند.
تعداد تماشاگران سینما در ماه خرداد 87 هم نسبت به خرداد 85 کمتر است. «زن‌ها فرشته اند»، «همخانه»، «قرنطینه»، «تلافی» و «دایره زنگی» که روزهای پایانی اکران را پشت سر می‌گذاشتند، در خردادماه نتوانستند بیش از 573‌هزار تماشاگر را به سینماها بیاورند. این رقم حدود 200‌هزار کمتر از تعداد تماشاگران سال 85 است. منحنی تعداد مخاطب سال 85 در تیرماه با صعودی جدی همراه است. در این ماه «آتش‌بس» به نمایش درمی آید و سیل تماشاگران راهی سینماها می‌شوند و به این شکل فقط در این ماه یک میلیون و 113‌هزار تماشاگر به سینما می‌روند؛ اما در تیرماه امسال 787‌هزار نفر به سینما رفتند. این رقم از تعداد مخاطبان سال قبل بیشتر است. اکران «همیشه پای یک زن در میان است» ساخته کمال تبریزی که دیگر این سال‌ها به کارگردانی محبوب بین مخاطبان بدل شده است، در مردادماه تعداد مخاطبان را بالا برد. تعداد تماشاگران سینما در سال 87 حدود 60‌هزار نفر بیشتر از سال 85 و 300‌هزار نفر بیش از مخاطب سال 86 است.
افت تعداد مخاطبان سینما در شهریورماه که همزمان با ماه مبارک رمضان بود، به طور قابل توجه مشاهده می‌شود. در شهریور 87 با حضور 445‌هزار نفر در سینماها حدودا نصف تماشاگران سال 85 و دو سوم مخاطبان سال 86 به سینما رفته‌اند؛ اما در مهرماه با پایان یافتن ماه رمضان و اکران فیلم‌هایی چون «دعوت» ساخته ابراهیم حاتمی کیا و «آواز گنجشک‌ها» فیلم جدید و تحسین شده مجید مجیدی تعداد تماشاگران سینما‌ها به حدود دو برابر سال‌های 85 و 86 رسید. تعداد تماشاگران در این ماه در سال 87 حدود 647‌هزار نفر بوده است.
حسین فرحبخش: گران شدن بلیت واقعیت ندارد


حسین فرحبخش تهیه‌كننده‌ای كه در نظرسنجی ویژه‌نامه جشنواره فجر روزنامه دنیای‌اقتصاد از سوی بعضی از منتقدان به عنوان تنها كسی كه تهیه‌كننده واقعی بخش‌خصوصی نام گرفت در مورد گرانی بلیت سینماها نگاه مثبتی دارد. او اعتقاد دارد، تازه از این رقم هم باید گران‌تر شود. او در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» گفت: «اصلا اینكه می‌گویند گران شده واقعیت ندارد و به نظر من اشتباه كردند كه این موضوع را اعلام كردند، چون این اتفاق نیفتاده است و از فردا هم این اتفاق نمی‌افتد، چون قیمت بلیت سینمای درجه یك 1500 تومان است كه همان رقم قبلی است، سینمای درجه 3 هم چند تا سینما بیشتر در تهران نداریم. در سینمای فوق مدرن هم همین الان از 5 بعدازظهر به بعد 3000 تومان است. معمولا هم تا پنج بعدازظهر كسی سینما نمی‌رفت. در سینماهای دیگر هم قیمت 2000 تومان، شده 2500 تومان، پس فرق چندانی نكرده.»
فرحبخش در ادامه به نقد سیاست‌های دولت پرداخت: «یكی از اشتباهات چهارسال گذشته مقاومت و مخالفت با افزایش قیمت بلیت سینماها بود. قیمت كپی صفر فیلم در ابتدای دولت نهم بین یكصد تا 120هزار تومان بود، الان 340هزار تومان است. تبلیغات فیلم آن زمان 30میلیون تومان بود، الان كف تبلیغات برای یك فیلم 100میلیون تومان است، اما قیمت بلیت تنها دوبرابر افزایش پیدا كرده، این یك نوع خیانت است. دولت كه نباید سوبسید سینما را از جیب بخش‌خصوصی بدهد. دولت باید خودش خسارت بدهد، نه این كه خسارت را به بخش‌خصوصی تحمیل كند.»
فرحبخش در بخش دیگری از صحبت‌هایش اشاره كرد: «اكثر سینمادارها هم با گران شدن بلیت سینماها موافق هستند. به نظر من حداقل قیمت بلیت باید 4000 تومان باشد. بعد می‌گویند فیلم دیدن نیاز مردم نیست. اتفاقا سینما رفتن نیاز مردم است. زمانی كه بلیت 120 تومان بود، فیلمی در همین تهران 5میلیون و 700هزار تومان فروش كرد و دكه جلوی سینما 18میلیون فروش كرد. فیلم نیش كه خودم تهیه‌كننده‌اش بودم در سال 1373 در مشهد با بلیت 50تومان تنها در سینما هویزه 200هزار تومان فروخت. بوفه سینما سه میلیون فروش كرد. این گرانی اساسا به نفع سینماست.»
فرحبخش در مقابل این پرسش كه اگر با گران شدن بلیت موافق است نگران پایین آمدن آمار تماشاگران سینماست، گفت: «اگر آمار سینماروها كم شده، به سیاستگذاری مدیران و سانسور مربوط است نه قیمت بلیت، اگر فیلم مردمی ساخته شود، آمار تماشاگر بالا می‌رود. اگر همین الان فیلمی مثل اخراجی‌ها روی پرده بیاید مردم می‌روند می‌بینند، ما بالاترین فروش‌هایمان را در سینماهای مدرن داریم، چون كیفیت فیلم دیدن برای مخاطب مهم‌ شده است. این هم كه می‌گویند در روزهایی كه بلیت سینما نصف قیمت است آمار تماشاگر بیشتر است به فرهنگ ایرانی‌ها بازمی‌گردد نه چیز دیگر، ما ایرانی‌ها اگر یك حراجی ببینیم به سمتش می‌رویم تا چیزی كه ارزان‌تر است را ولو اینكه نیاز نداشته باشیم بخریم.

كاش این افزایش قیمت به چرخه تولید باز گردد

قاسم قلی‌پور تهیه كننده فیلم آتش بس بیشتر مشهور به ساختن فیلم‌های كم‌مخاطب اما فرهنگی است، او در مورد گران شدن بلیت سینماها نظر دیگری به خبرنگار دنیای اقتصاد داد: «گمان می‌كنم اگر همه این پول‌هایی كه از گران شدن بلیت‌ سینماها به جیب تهیه‌كننده‌ها می‌رود به چرخه تولید برگردد. در عرصه رسانه‌ها این اتفاق افتاده و در رسانه‌های تصویری فیلم‌های تولیدی بالا رفته؛ اما این كافی نیست و باید خیلی بیشتر تولید شود.»
قلی‌پور در مورد كمبود آمار تماشاگران ناشی از گران شدن بلیت سینماها گفت: احتمالا این اتفاق می‌افتد، البته آنقدر عوامل بازدارنده نسبت به سینما زیاد است كه گران شدن بلیت در میان آن گم است. نشاط و شادی در جامعه آنقدر كم است كه كسی حوصله سینما رفتن ندارد. باید سیاستی اتخاذ نمود كه آیین سینما رفتن فراموش نشود. سینمای خانگی و فیلم‌های خارجی چرخه تولید سینما را نابود كرده كه خود جای حرف دارد، حالا اگر قیمت بلیت را هم زیاد كنیم، بر این ماجرا ستمی مضاعف وارد كرده‌ایم.»


مدیر سینما آفریقا:
با گران شدن همه چیز مخالفم
سینما دارها هم در معرض این گرانی واقع شده‌اند و شاید اولین هدف پیكان گرانی قیمت بلیت سینماها آنها باشند. با یگانه، مدیر سینما آفریقا كه در این مورد صحبت كردیم نگاه خیلی مثبتی نسبت به این ماجرا نداشت. این گرانی بی‌تاثیر نیست، البته من در كل با گران شدن همه چیز مخالفم مدیریتی باید حاكم باشد كه این گرانی را بتواند كنترل كند. جامعه ما به همبستگی نیاز دارد. فیلم كه تهیه می‌شود هزینه دارد، سینما هم هزینه دارد، هزینه آب و برق و پرسنل، وزارت ارشاد باید به تهیه كننده و سینمادار همزمان بها بدهد. این مساله باید كنترل شده باشد، جوری كه تماشاگر از سینما رفتن پشیمان نشود و پس نزند.»

گزارش دوم
مخاطب سینما پس از مواجهه با بلیت‌های 3 هزار تومانی چه واکنشی خواهد داشت؟

افزایش قیمت بلیت‌های سینما در دوره‌ای که فضای متفاوت اجتماعی کلیت سینمای ایران را به لحاظ تولید و اکران تحت تأثیر قرار داده است، می‌تواند تبعاتی را برای سینما به همراه داشته باشد، هرچند که مسئولان این تصمیم‌گیری معتقدند رسیدن به رقم‌های تازه قیمت بلیت در شرایطی که هزینه تولید و اکران افزایش چشمگیری یافته امری طبیعی است.

قیمیت بلیت با امکانات متناسب است

مهدی کرم‌پور رئیس شورای صنفی نمایش یکی از مسئولان تصمیم‌گیری در زمینه افزایش قیمت بلیت‌های سینما محسوب می‌شود. او معتقد است مطالبات تهیه کنندگان و مسئولان اکران فیلم‌های سینمایی به گونه‌ای بوده تا شورای صنفی نمایش را بر آن دارد که در زمینه قیمت بلیت‌های سینما تصمیماتی تازه اتخاذ کند. او در این زمینه می‌گوید: «قیمت بلیت‌های سینما در دو سه سال اخیر ثابت مانده بود اما دست‌اندرکاران سینما قیمت بلیت‌ها را با هزینه‌ای که برای تولید فیلم‌ها صرف می‌شود، متناسب نمی‌دانند در این شرایطی راهی غیر از افزایش قیمت بلیت‌ها باقی نمی‌ماند.»

او درباره رقمی که برای قیمت بلیت‌ها تعیین شده است، می‌گوید: «این روزها سینماهای باکیفیتی در اختیار تماشاگران قرار گرفته است. پردیس‌های سینمایی و سالن‌های بازسازی شده به نسبت قدیم مکان‌های باکیفیت‌تری محسوب می‌شوند و تماشاگران می‌توانند در شرایط بهتری به تماشای فیلم‌ها بنشینند.» او ادامه می‌دهد: «به هر حال تمامی این تغییر و تحولات هزینه بر بوده و باید هزینه‌ای که برای آن‌ها صرف شده نتیجه‌ای نیز داشته باشد.» کرمپور در مورد قیمت بلیت‌های این گروه از سالن‌های سینما می‌گوید: «قیمت تعیین شده برای سالن‌های سینمایی که در پردیس‌های تازه‌ساز قرار دارند، 3000 تومان تعیین شده است. تصور نمی‌کنم این قیمت برای مجموعه‌هایی که امروز در اختیار تماشاگر است، چندان نامعقول و یا دور از انتظار باشد.»

او در مورد قیمت دیگر سالن‌های سینما می‌گوید: «سالن‌های سینمای ممتاز که مجهز به سیستم فروش بلیت مکانیزه هستند، بلیت‌ها را به قیمت 2500 تومان می‌فروشند و قیمت بلیت سینماهای ممتاز که بلیت مکانیزه نمی‌فروشند، 2000 تومان خواهد بود.»

طبق اعلام رئیس شورای صنفی نمایش بلیت در سینماهای درجه 1، 1500؛ درجه 2، 1200 و درجه 3، 1000 تومان خواهد بود. کرم‌پور در مورد احتمال بروز واکنش منفی تماشاگران به این شرایط قیمت بلیت‌های سینما می‌گوید: «انتظار می‌رود تماشاگران این شرایط را درک کنند که قیمت بلیت‌ها در پی افزایش بیش از حد هزینه‌های سینما بعد از دو سال ثابت بودن رقم فروش بلیت‌ها اتفاق افتاده است و از سوی دیگر همچنان رفتن به سینما یکی از ارزانترین تفریحات محسوب می‌شود.»

سرتیپی: افزایش قیمت بلیت نتیجه افزایش تورم

علیرضا سرتیپی مدیر شرکت پخش فیلم، فیلمیران، با مثبت ارزیابی کردن افزایش قیمت بلیت‌های سینما می‌گوید: «هزینه‌ها در سینما بسیار بالا رفته است. بازیگری که تا دو سال قبل دستمزد 10 میلیون دریافت می‌کرد، امروز دستمزد 40 میلیونی مطالبه می‌کند. از سوی دیگر هزینه تأمین ابزار مورد نیاز برای فیلم و یا حتی رفت‌و‌آمد عوامل به سر صحنه فیلمبرداری به حدی افزایش داشته که نمی‌توان انتظار داشت در این شرایط قیمت بلیت‌های سینما همچنان مانند گذشته باقی بماند.»

او با اشاره به افزایش هزینه‌ها برای اداره سالن‌های سینما نیز می‌گوید: «سینماداران نیز در شرایط بدی به سر می‌برند، نمی‌توان حقوق پرسنل و یا پول مورد نیاز برای نگهداری سالن‌های بزرگ سینما را از بلیت‌های 2000 تومانی تأمین کرد.» او با بررسی تمامی این عوامل می‌گوید: «تماشاگر این روزها فیلم خوب را در سالن سینمای خوب می‌بیند و باید برای رسیدن به این شرایط هزینه‌ای در حد امکاناتی که در اختیارش قرار می‌گیرد بپردازد. در غیر این صورت با عدم تعادلی در سینما مواجه خواهیم بود که قطعاً تبعاتی منفی به همراه خواهد داشت.»

سرتیپی در مورد احتمال کاهش مخاطب با افزایش قیمت بلیت‌های سینما می‌گوید: «افزایش قیمت‌ها در حدی نیست که موجب نارضایتی تماشاگر شود. تماشاگری هم که مایل است با هزینه کمتری فیلم ببیند می‌تواند در روزهای سه‌شنبه به سینما برود و از امکانات بلیت نیم بها استفاده کند.»

پیشنهاد ما 4 هزار تومان بود


محمد اشرفی، رئیس انجمن سینماداران، معتقد است افزایش قیمت بلیت‌های سینما کمتر از مبلغی بوده که این انجمن خواستار بوده است. او در این زمینه می‌گوید: «سالن‌های سینما با هزینه‌های بسیار بالا اداره می‌شوند. اداره مجموعه‌ای به بزرگی سالن‌های سینما کار ساده‌ای نیست و تأمین تمامی امکانات مورد نیاز صرف هزینه بسیاری را موجب می‌شود.»

او ادامه می‌دهد: «در این سالها قیمتی که برای بلیت‌ها تأمین شده بود، بخش بسیار کمی از خواسته و مطالبات ما را برآورده می‌کرد. نمی‌توان با فروش بلیت 2000 تومانی سالنی با کیفیت را در اختیار مخاطب قرار داد، هرچند که در این مدت تلاش شد تا بهترین امکانات با همین مبالغ اندک تأمین شود.»

او در مورد رقم بلیتی که از نظر این انجمن مورد قبول بوده است، می‌گوید: «در صورتیکه بلیت‌های سینما با قیمت 4000 تومان به فروش برسند، آنگاه شاهد شرایط بهتری خواهیم بود و سینمادار می‌تواند در وضعیت مورد قبول‌تری فعالیت کند. اما سایر افراد مسئول در این زمینه معتقدند افزایش قیمت بلیت در این حد و اندازه می‌تواند تبعات منفی به لحاظ جذب تماشاگران را به همراه داشته باشد از همین‌رو ما به قیمت 3000 تومان رضایت دادیم.»

اهمیت واکنش مخاطب


بسیاری از کارشناسان فعال در سینما اعتقاد دارند بالا رفتن قیمت بلیت به نفع سینما نخواهد بود. به اعتقاد کارشناسان هر چند که اقتصاد سینمای ایران دچار بحران است اما افزودن بر قیمت بلیت راهکار مناسبی برای غلبه بر این مشکل نیست.

صاحب‌نظران سینما به کمبود تماشاچی در سینمای ایران اذعان دارند. در همین راستا تاکنون راه‌های مختلفی از جمله شناور شدن قیمت بلیت و تقلیل آن به نصف در روز سه‌شنبه برای کشاندن مردم به سینما امتحان شده است. مسئله افزایش قیمت بلیت‌های سینما در سال گذشته از سوی شورای عالی تهیه کنندگان مطرح شد و معاونت امور سینمایی و اداره کل نظارت و ارزشیابی در جریان این درخواست قرار گرفت. در یکسال گذشته بررسی‌های گسترده در این زمینه انجام شده است.

افزایش قیمت بلیت در روزهای پایانی هفته از دیگر طرح‌های عنوان شده بود که در نهایت افزایش قیمت در کل روزهای هفته به تصویب رسیده و از 15 تیرماه اعمال خواهد شد. واکنش مخاطبان به قیمت‌های افزایش‌یافته بلیت سینما مهمترین نگرانی مسئولان پس از این تصمیم‌گیری است. میزان مراجعه مخاطبان به سینما پس از نیمه تیرماه نشان می‌دهد که واکنش‌ها به افزایش قیمت بلیت‌های سینما پس از سه سال چطور خواهد بود.

و بالاخره سیدجمال ساداتیان تهیه کننده به رنگ ارغوان و دایره زنگی هم نطرش را چنین اعلام کرد:

تعیین قیمت بلیت‌های سینما در پی بررسی‌های مفصل و حساب شده‌ای انجام می‌گیرد. مسئولان برای رسیدن به رقم معقول قیمت بلیت‌های سینما، هزینه‌های تمام شده برای تولید یک فیلم سینمایی را با آمار میانگین تماشاگران فیلم‌ها مقایسه آمار میانگین تماشاگران فیلم‌ها قرار می‌دهند و براساس فرمول‌هایی قیمت بلیت سینما به دست می‌آید. این رقم البته در سینمای ما بسیار کم‌تر و پایین‌تر از آن چیزی است که به واقع برای تولید فیلم‌ها هزینه می‌شود، زیرا سینمای ایران در بخش‌های مختلف از حمایت‌های دولتی برخوردار است و همین مسئله کمک می‌کند تا قیمت بلیت‌ها بیش از یک حد مشخص بالا نرود.

اما افزایش قیمت بلیت‌های سینما پس از سه سال ثبات آن در رقم 2000 تومان امری عادی و طبیعی است. در تمامی عرصه‌های اقتصادی با شروع سال جدید و با درنظر گرفتن، تورم موجود در کشور قیمت‌ها افزایش پیدا می‌کند اما گویا سینما و قیمت بلیت‌های سینما از این قاعده مستثنی است زیرا بدون وجود نداشتن معیار و یا زمان مشخص چند سال یک‌بار سینماگران موفق می‌شوند تاحدودی تناسب میان قیمت بلیت و هزینه‌هایی که برای تولید فیلم‌ها صرف می‌شود را معقول‌تر و مناسب‌تر کنند. سینماهای مدرن و باکیفیت این روزهای ما آثار را با کیفیت مناسب به بینندگان عرضه می‌کنند.

اداره و مدیریت این سینماها کار دشوار و البته هزینه‌بر است. ازسوی دیگر سینماداران خصوصی از سوی نهادهای مختلف تحت‌فشار قرار می‌گیرند که سینمای خود را بازسازی کنند، در حالی که از یک سو تلاش می‌شود تا محصولی مناسب به تماشاگر عرضه شود باید نتیجه نیز مشاهده شود و رسیدن به این هدف نیازمند افزایش قیمت بلیت‌های سینما است. هرچند که با همین افزایش قیمت بلیت هم سینما رفتن در ایران نسبت به سایر کشورها بسیار کم‌هزینه‌تر است.



منبع : دنیای اقتصاد و خبر


مطالب مشابه :


قیمت بلیط قطارهای مسافری در محور تهران- مشهد

راه اهن - قیمت بلیط قطارهای مسافری در محور تهران- مشهد - راه اهن و خدمات ریلی و




قیمت بلیط سینما

:: daily blog :: - قیمت بلیط سینما - ا فزایش قیمت بلیت، مثبت یا منفی؟ پیش از این مهدی کرم‌پور




فروش بلیط هواپیما چارتری

کوثر گشت - فروش بلیط هواپیما چارتری - فروش بلیط هواپیمای مشهد و کیش و برگزاری تور ارزان قیمت




قیمت بلیط حمل خودرو با قطار

راه اهن - قیمت بلیط حمل خودرو با قطار - راه اهن و خدمات ریلی و




قیمت جدید بلیط هواپیمای تهران-جهرم

به گزارش خبرگزاری چاره ی جهرم جدول قیمت جدید بلیط هواپیما در مسیرهای داخلی منتشر شد.شورای




افزایش تدریجی قیمت بلیط هواپیما و قطار

وزیر راه و ترابری با بیان این‌که بلیت قطار تهران - اراک از قیمت یک پاچه گوسفند ارزان تر است




قیمت بلیط پارک دلفینها

غواصی در ایران - آموزش شنا - قیمت بلیط پارک دلفینها - وبلاگی خبری آموزشی در مورد غواصی شنا




افزايش قيمت بليط هواپيما از 23 دیماه

خرید اینترنتی بلیط جزیره کیش 1 فرودگاه بین المللی امام




برچسب :