انتخاب رشته کنکور سراسری 91

رزمندگان

داوطلب عزیز:

قرار گرفتن در جمع داوطلبانی که بر اساس نتایج آزمون سراسری سال جاری،مجاز به انتخاب رشته می باشند ،مرحله ای از موفقیت در این رقابت بزرگ محسوب می شود .امیدواریم در سایه عنایات حضرت حق ،با حضور فعال و تعیین کننده در فرایندانتخاب رشته،این نقطه عطف زندگی را در پرتو اتخاذ تصمیم مناسب و منطقی ،به توفیق نهایی و حصول هدف متعالی خود پیوند زنید .

نخستین مطلبی که دانستن آن لازم است ،این است که در مجموعه مراحل مرتبط با سنجش و پذیرش داوطلبان ،از زمان ثبت نام تا برگزاری جلسه آزمون ،عملکرد داوطلبان ،به طور دقیق باید منطبق بر ضوابط و قواعدی باشد که به سبکی روشمند و برنامه ریزی شده از سوی سازمان سنجش آموزش کشور و از طریق اطلاعیه ها و دفترچه های شماره ی 1و2 کنکور به آگاهی داوطلبان رسانده می شود .هریک از آنان در تمامی مراحل ملزم به تبعیت از دستورالعمل ها و اجرای بی نقص موازین ارائه شده می باشند .تنها مرحله ای که تصمیم گیری نهایی آن به شخص داوطلب واگذار می شود،مرحله انتخاب رشته است .بدیهی است اقدام هوشمندانه داوطلب است که تحقق هدف یا اهداف پیش بینی شده ی وی را تضمین می نماید و مجموعه ی تلاش های دوره های تحصیل در آموزش متوسطه و پیش دانشگاهی را با نتایجی خرسند کننده همراه می سازد .

با درک اهمیت بسیار بالای این مرحله است که کارشناسان مشاوره مؤسسه خدمات علمی آموزشی رزمندگان برآن شده اند تا به اقتضای وظایفی که بر عهده دارند ،ضمن همفکری و هم اندیشی با داوطلبان،بستر مناسبی برای تصمیم گیری مناسب و منطقی از سوی داوطلبان در این زمینه فراهم گردد.توجه داشته باشید که فرآیند انتخاب رشته در عرصه آموزش عالی به دلیل ارتباط مستقیمی که با انتخاب شغل و در نهایت ، ارائه خدمات تخصصی در جامعه دارد،لزوماً باید به گونه ای سامان یابد که مبتنی بر توانائی ها،  استعداد ها و علایق شخص داوطلب باشد.و شاخص های معینی نیز  که از یک سو انطباق این انتخاب را با استعداد و انگیزه های فرد تسهیل می نماید و از سوی دیگر ،دوران تحصیل در آموزش عالی را دوره ای پرنشاط و همراه با نتایج رضایت بخش می سازد در آن لحاظ گردد.

خوشبختانه برخورداری داوطلبان از انتخاب یک صد رشته محل،این امکان را به ما می دهد که چنانچه انتخاب ها به درستی صورت پذیرند،دامنه ی آن به طوری است که به شرط انطباق نمره ی کل مکتسبه در زیر گروه ها با حدی از نمره که در جریان گزینش مطرح می شود ،علاوه بر امیدواری به قبولی در رشته های مورد علاقه ، شانس موفقیت در رشته هایی نیز که بنا بر ملاحظات و انگیزه های دیگر تعیین می شوند از دست نرود .

کارشناسان مشاوره مؤسسه خدمات علمی و آموزشی رزمندگان استان البرز در این فرآیند،رهنمودهای مشاوره ای خود را در دو مرحله به شرح زیر به داوطلبان ارائه می نمایند:

در مرحله ی نخست،با ارائه ی اطلاعات کارنامه ی آزمون ،به سیستم نرم افزاری خاصی،مجموعه رشته محل های دانشگاهی را با حداکثر احتمال قبولی           می تواند در گستره ی انتخاب های داوطلبان قرار گیرد مشخص می نمایند.

بدیهی است هر فهرستی که از طریق کاربرد سیستم های نرم افزاری به داوطلبان ارائه می گردد ،اولاً فاقد اولویت بندی با هر نوع ملاکی است .                 ثانیاً نکات مهم دیگری نظیر رشته های دارای شرایط خاص و یا رشته های جدید، و یا شکست ظرفیت پاره ای از رشته ها به دلیل تصمیم گیری های احتمالی تازه از دیدگاه تفکیک جنسیت در پذیرش و مواردی دیگر ،مورد مداقه قرار نگرفته است و به همین لحاظ از جامعیت لازم برخوردار نیست.بنابراین ضرورت دارد که در مرحله ی دوم با استفاده از تکنیک های مشاوره ی فردی ،مجموعه عواملی که در سیستم رایانه ای به لحاظ محدودیت نرم افزاری قابل اعمال نبوده است در نظر گرفته شود . و در نهایت به طور دستی ،فهرست جامعی که ضمن در بر داشتن  رشته محل های مورد علاقه و رشته محل هایی که شانس قبولی را افزایش می دهند و دارای اولویت بندی میتنی بر خواست داوطلب نیز می باشد تهیه و به فرم انتخاب رشته انتقال یابد. تاکید بر ((اولویت بندی مبتنی بر خواست داوطلب )) به این دلیل است که داوطلبان بدانند که اولویت انتخاب ها هیچ تاثیری در جا به جا کردن اولویت علمی کسب شده  ندارد و شانس مطلق قبولی را افزایش و کاهش نمی دهد .درک این امر صرفاً ترتیب علاقه ی داوطلب را در این انتخاب ها بیان می کند . به طور مثال ، اگر در رشته محلی ، تنها یک ظرفیت باقی مانده باشد و این رشته در انتخاب اول یک داوطلب و انتخاب صدم داوطلب دیگر قرار داشته باشد: چنانچه داوطلب دیگری از لحاظ نمره کل در زیر گروه مربوطه با فاصله هر چند اندک از داوطلب اول پیشی داشته باشد ، فردی که این رشته صدمین و انتخاب ولی باشد آخرین انتخاب وی محسوب می گردد، در شرایطی که         رشته های ماقبل پذیرفته نشده باشد ، در این رشته محل قبول شناخته                می شود و ظرفیت باقی مانده را تکمیل می کند. این نکته ای است که در هیچ سیستم نرم افزاری قابل اعمال نمی باشد لذا ضروری است که امر مشاوره               در انتخاب رشته در نهایت به شیوه ی مشاوره ی فردی صورت پذیرد.

نکات مهم جهت انتخاب رشته کنکور سراسری

ü     در هنگام انتخاب رشته ، دقت کنید از بین  رشته های روزانه فقط رشته ای را انتخاب کنید که اطمینان دارید پس از قبول شدن می توانید و اجازه دارید در آن ادامه تحصیل دهید .در غیر این صورت اگر نام شما به عنوان قبول شده منتشر شود و شما به هر دلیلی نتوانید یا نخواهید در آن رشته به ادامه تحصیل بپردازید ،یک سال محرومیت از شرکت در آزمون سراسری شامل حال شما خواهد شد .ضمن آنکه در آزمون بعدی نیز حق انتخاب این رشته را نخواهید داشت. به یاد داشته باشید که هر داوطلب حداکثر 2 بار حق قبول شدن در دوره های روزانه را دارد که به این ترتیب اینگونه داوطلبان یک نوبت از دو نوبت از حق قبولی خود را                           از دست داده اند.

ü     چنانچه داوطلبی در یکی از رشته های غیر روزانه اعم از شبانه، پیام نور ، غیر انتفاعی ، یا نیمه حضوری پذیرفته شود و انصراف بدهد ، هیچگونه محرومیتی شامل حال وی نمی شود و اینگونه داوطلبان می توانند در آزمون سال بعد هم بدون هیچگونه محرومیت یا محدودیتی شرکت کنند و دوباره شانس خود را بیازمایند .

ü     ممکن است یک داوطلب نمره لازم برای ورود به یک رشته ی دانشگاهی را به علاوه علاقه لازم داشته باشد، اما داشتن توانایی در ادامه ی تحصیل نیز امری مهم است که تعدادی از دانشجویان را هر سال به فکر انصراف از تحصیل می اندازد . به خاطر داشته باشید که هرچند علاقه ی فرد و رتبه و نمره کل یکی از مهم ترین ملاک های انتخاب رشته است ، اما توانایی شما نیز تعیین کننده است .

ü     به هنگام انتخاب رشته ،داوطلب حتماً باید به سهمیه ی خود توجه کافی داشته باشد . به این مثال توجه کنید . در سال تحصیلی گذشته داوطلبی که در گروه آزمایشی علوم تجربی در منطقه ی 1 رتبه 90 داشته، در سطح کشوری رتبه ای برابر با 200 بدست آورده ، در حالیکه داوطلبی که در منطقه ی 3 رتبه ی 90 را به دست آورده ، رتبه ی کشوری او معادل 1165 بوده است. به نظر شما آیا بدون توجه به این تفاوت می توان هر دو رتبه 90 را مطلق و یکسان فرض کرد؟ و از همه بدتر ،آیا می توان انتخاب رشته مشابهی برای هر دو فرد داشت؟ و نهایتاً اینکه آیا این دو نفر به فرض انتخاب رشته مشابه در یک رشته تحصیلی و یک دانشگاه پذیرفته خواهند شد؟ بنابر این بی توجهی به این قاعده قطعاً به ضرر داوطلب                تمام خواهد شد.

ü     به هیچ عنوان به امید تغییر رشته پس از قبولی ،اقدام به انتخاب رشته نکنید. زیرا تغییر رشته در دانشگاه های سراسری ممنوع است.

ü     در دانشگاه های دولتی امکان انتقال از دوره های شبانه ، پیام نور ،

 نیمه حضوری و غیر انتفاعی به دوره ی روزانه به هیچ وجه وجود ندارد. بنابراین با  رویای تغییر دوره هرگز انتخاب رشته نکنید .

ü     بر اساس ضوابط موجود در نظام آموزش عالی هر گونه تغییر رشته یا انتقال از رشته های تحصیلی دارای شرایط خاص (بورسیه ها) و یا رشته های که پذیرفته شدگان آن ها دارای تعهد خاصی می باشند ، مثل               رشته های دبیری ، بورسیه مناطق محروم و یا.... به سایر رشته ها  و دانشگاه ها ممنوع است .

ü     مکانیزم پذیرش دانشجو در سازمان سنجش آموزش کشور به گونه ای است که پس از انتخاب رشته ، داوطلب در اولین کد رشته تحصیلی که نمره علمی لازم را بدست آورده باشد ، به عنوان قبول پذیرفته می شود . بنابراین برای داوطلب هیچ حقی برای کد رشته های انتخابی بعدی هر چند که نمره علمی لازم را هم بدست آورده باشند باقی نمی ماند . به عبارت دیگر اگر در انتخاب سوم خودتان پذیرفته شوید و نمره علمی لازم را برای قبولی در نود انتخاب دیگر را هم بدست آورده باشید ، به هیچ عنوان نمی توانید درخواست تغییر رشته از انتخاب سوم به مثلاً دهم داشته باشید. زیرا اولویت بندی شما در انتخاب یکم تا صدم به هنگام انتخاب رشته آخرین فرصت شما برای ابراز علاقه تان است .

ü     چنان چه داوطلبی پس از ارسال الکترونیکی انتخاب رشته و قبل از اعلام نتایج ، تقاضای تغییر یا افزایش رشته ها را داشته باشد به هیچ عنوان این فرصت را نخواهد داشت.

ü     خطایی استراتژیکی دانش آموزان رتبه برتر آن است که با توجه به رتبه کسب شده اقدام به تکمیل برگه انتخاب رشته به صورت کامل نمی کنند و معمولاً به چند انتخاب محدود بسنده می کنند. توصیه می کنیم که در این مرحله حداقل تمام فرصت های انتخابی خود را مورد استفاده قرار دهید، زیرا بعداً هیچ فرصت دیگری در اختیار آنان قرار نخواهد گرفت .

ü     اگر نمره کل و رتبه شما ، با انتظارات شما متفاوت است و تصمیم ندارید که امسال به دانشگاه بروید ، هرگز انتخاب رشته نکنید، زیرا داوطلبانی که به عنوان پذیرفته شده نهایی دوره های روزانه دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی اعلام شوند ، از شرکت در آزمون سراسری سال بعد محروم خواهند بود . مثلاً اگر یک داوطلب تجربی با رتبه حدود  3200 که فقط به داروسازی می اندیشد و قصد ندارد به جز در این رشته ، در رشته دیگر                             به تحصیل بپردازد ، دلیلی ندارد که انتخاب رشته ای غیر از رشته                 مورد نظرش داشته باشد. زیرا در صورت قبول شدن و نرفتن یک سال محرومیت را هم باید تحمل کند .

ü     هر داوطلب مجاز است ، حداکثر 2 کد رشته نیمه متمرکز روزانه ، 2 کد رشته نیمه متمرکزشبانه ، 2 کد رشته نیمه متمرکززبان ، 2 کد رشته نیمه متمرکز هنر را به طور هم زمان انتخاب کند ، مشروط بر آن که مجاز به انتخاب رشته در این دوره ها و گروه های آموزشی شده باشد .

ü     داوطلبانی که رشته های نیمه متمرکز را انتخاب می کنند باید انتخاب های آنان قبل از اولویت دهم قرار گیرد .

ü     چنان چه داوطلبی در رشته های غیر متمرکز پذیرفته شد و رشته مورد نظرش راضی کنند نبود به هنگام اعلام اسامی پذیرفته شدگان رشته های نیمه متمرکز ، نباید برای شرکت در آزمون عملی ، مصاحبه یا معاینه شرکت کند . به این ترتیب داوطلب با رفتار خودش اعلام انصراف رسمی داده است . اما اگر در آزمون علمی ، گزینش ، مصاحبه یا  معاینه شرکت کند و پذیرفته شود ، الزاماً و اجباراً باید در رشته نیمه متمرکز پذیرفته شده ، ادامه تحصیل دهد ، حتی اگر یک ترم از شروع تحصیل نامبرده در رشته غیر متمرکز گذشته باشد . اما اگر در آزمون عملی ، گزینش یا. مصاحبه و معاینه پذیرفته نشد ، هیچ گونه لطمه ای به قبولی قبلی داوطلب در رشته های متمرکز وارد نمی شود و کماکان او می تواند به ادامه تحصیل در رشته پذیرفته شده قبلی بپردازد .

ü     آن دسته از داوطلبانی که با تکیه بر سهمیه های خاص مثل سهمیه رزمندگان یا شاهد و ... در آزمون سراسری شرکت وپذیرفته می شوند ،در صورت انصراف یا عدم ثبت نام ، مجدداًحق استفاده از سهمیه قبلی را ندارند.

ترتیب انتخاب رشته ها برحسب میزان تقاضا و ارزشمندی بین داوطلبان گروه علوم ریاضی وفنی

 

1-    دکترای پیوسته بیوتکنولوژی ، ریاضی ، فیزیک

2-    مهندسی برق و الکترونیک

3-    مهندسی مکانیک

4-    مهندسی صنایع

¾    تولید صنعتی (پسران)

¾    برنامه ریزی و تحلیل سیستم ها (پسران)

ü     رشته های نیمه حضوری رشته هایی هستند که شرایط تحصیلی  و تشکیل کلاس در آن ها تقریباً مشابه دانشگاه پیام نور است، بنابر این قبل از انتخاب رشته به این نکته توجه کافی داشته باشید..

ü     به خاطر داشته باشید که برای انتخاب کد رشته های تحصیلی موجود در انتخاب رشته این دانشگاه با توجه به مندرجات دفترچه عمل نمایید در صورت عدم رعایت این ضوابت، از جمله بومی بودن ، کد رشته های انتخابی غیر مجاز بطور خودکار از گزینش نهایی حذف خواهند شد.

ü     این قاعده را به خاطر بسپارید:رشته هایی که در آن شانس قبولی کمتری دارید را در اولویت های بالاتر ورشته هایی که قبولی در آنها تقریباً قطعی به نظر می رسد را در اولویت های آخر(نزدیک به 100)قرار دهید.

ü     در مورد اغلب موسسات آموزش عالی غیر انتفاعی، تغییر رشته و یا انتقال از یک رشته در یک موسسه غیر انتفاعی به رشته دیگر و یا موسسه غیر انتفاعی دیگر،امکان پذیر نیست.

ü    گزینش رشته ها در کلیه رشته های نیمه حضوری به صورت استانی                 می باشد.

ü    به هنگام انتخاب رشته به رفتارهای انتخابی سایرداوطلبان نیز توجه داشته باشید. به عنوان مثال به جدول زیر توجه کنید . این جداول نشان می دهد که در سال های اخیر کدام رشته ها توسط داوطلبان بیش از بقیه رشته ها مورد استقبال و انتخاب واقع شده اند.

بر اساس آمارهای رسمی منتشر شده از جانب سازمان سنجش آموزش کشور ، بیشترین علاقمندی دواطلبان گروه های آزمایشی مختلف در انتخاب رشته به ترتیب در برگیرنده موارد زیر می شود:

5= مهندسی نفت

6-    مهندسی پلیمر

7-    مهندسی نفت

8-    مهندسی شیمی و پتروشیمی

9-    مهندسی پزشکی

¾    بیومتریال

¾    بیوالکترونیک

¾    بیومکانیک

10-        مهندسی ربوتیک

11-         مهندسی عمران(کلیه گرایش ها)

12-                                                                                                                         مهندسی مواد

13-  مجموعه کامپیوتر

¾      مهندسی کامپیوتر

¾      مهندسی IT

¾      علوم کامپیوتری

 

 

1-    گروه پزشکی

¾    پزشکی

¾    دندان پزشکی

¾    داروسازی

¾    دامپزشکی

¾    تغذیه

¾    پرستاری

¾    مامایی

2-    پیراپزشکی

¾    فیزیوتراپی

¾    اپتومتری(بینایی سنجی)

¾    پرتوشناسی

¾      گفتار درمانی

¾    هوشبری

¾    اتاق عمل

 

14-  مهندسی مخابرات

15-  مهندسی معماری

16-  مدیریت

¾      مدیریت صنعتی(پسران)

¾      مدیریت امور بانکی و مالی(دختران)

17-  علوم پایه

¾      ریاضی محض

¾      ریاضی کابردی

¾      فیزیک

v      هسته ای

v      هواشناسی

 

3-    علوم پایه

¾    شیمی کاربردی

¾    میکروبیولوژی

¾    زیست ژنتیک

¾    زیست عمومی

¾    زیست گیاهی و زیست جانوری

4-    مهندسی کشاورزی

¾    مهندسی صنایع غذایی

¾    گیاه پزشکی (دختران)

¾    ساخت ماشین های کشاورزی

5-    مدیریت ها

6-    رشته های کاردانی

ترتیب انتخاب رشته ها برحسب میزان تقاضا و ارزشمندی بین داوطلبان گروه علوم تجربی

 

 

1-     حقوق

2-     فقه و حقوق

3-     مدیریت ها

4-     حسابداری

5-      روانشناسی

                                          ·          بالینی

                                          ·         

لازم به ذکر است که ترتیب ارائه شده ، ترتیب رشته های انتخاب شده به لحاظ فراوانی است . این مسأله می تواند تحت تأثیر عوامل متعددی از جمله مطلوبیت رشته ، تنوع مراکز آموزش عالی ارائه دهنده این رشته ها و ... باشد که بحث و تحلیلی جداگانه می طلبد.

چگونگی تخصیص ظرفیت هر یک از رشته ها

مشاوره

چگونگی تخصیص ظرفیت هر یک از رشته های تحصیلی هم از جمله مواردی است که داوطلبان باید نسبت به آن آگاهی داشته باشند. زمانی که ظرفیت پذیرش در رشته ای 60 نفر اعلام می شود ، این به مفه.م آن نیست که هر داوطلبی از 60 امکان قبولی در این کد رشته برخوردار است، بلکه قواعد و قوانین خاصی بر چگونگی توزیع این 60 فرصت آموزشی حاکم است که در این جا به صورت مختصر به توصیف بخشی از آن می پردازیم.

در آزمون سراسری هر داوطلب در یکی از سهمیه های مناطق سه گانه ف رزمندگان ( شامل جانبازان ، آزادگان و رزمندگان ) نهادها و شاهد گزینش می شوند . چگونگی تخصیص ظرفیت ها در آزمون سراسری در سال جاری به شرح زیر است :

1-    با توجه به قانون مصوب ، هر ساله 40% ظرفیت رشته های مختلف تحصیلی ، به داوطلبان سهمیه رزمندگان اختصاص می یابد ، هر چند که در چند سال اخیر هرگز این ظرفیت تکمیل نشده است.

ترتیب انتخاب رشته ها برحسب میزان تقاضا و ارزشمندی بین داوطلبان گروه علوم انسانی

·         عمومی

·         صنعتی

·         تربیتی ( ادامه تحصیل در آن آسان تر است )

·         استثنایی ( ادامه تحصیل در آن آسان تر است )

6-     رشته های محض ( تاریخ ، جغرافیا ، ....)

7-     رشته های کاردانی

 

2-     60% مابقی ظرفیت رشته ها ، به داوطلبان سهمیه های مناطق ( مناطق 1 ، 2 و 3) و نهادها اختصاص می یابد. علاوه بر این مازاد سهمیه رزمندگان نیز به صورت آزاد گزینش می شود.

3-    

لازم به ذکر است که ترتیب ارائه شده ، ترتیب رشته های انتخاب شده به لحاظ فراوانی است . این مسأله می تواند تحت تأثیر عوامل متعددی از جمله مطلوبیت رشته ، تنوع مراکز آموزش عالی ارائه دهنده این رشته ها و ... باشد که بحث و تحلیلی جداگانه می طلبد.

چگونگی تخصیص ظرفیت هر یک از رشته ها

می دانیم که در رزشته های استانی ، ناحیه ای و قطبی 80% ظرفیت به داوطلبان بومی همان استان ، ناحیه یا قطب (با توجه به نوع گزینش ) تعلق می گیرد. لذا 80% از ظرفیت مربوط به داوطلبان سهمیه های مناطق و نهادها ( موضوع بند2 فوق) به داوطلبانی که محل اقامت آن ها در همان استان ، ناحیه یا قطب می باشد ، تعلق می گیرد. در 20% مابقی ظرفیت ، گزینش به صورت آزاد انجام می شود. لازم به ذکر است که در گزینش آزاد ، پذیرفته شدگان هر رشته بدون توجه به سهمیه و ضوابط بومی و فقط بر اساس نمره کل اکتسابی داوطلبان در آن رشته مشخص خواهند شد.

4-     داوطلبان سهمیه شاهد در 5% ظرفیت اضافی هر رشته (علاوه بر ظرفیت مندرج در دفترچه) گزینش می شوند.

 

آشنایی با تنوع رشته ها

برای انتخاب رشته صحیح در آزمون سراسری آشنایی داوطلب با تنوع رشته های موجود امری ضروری است . کسب آگاهی و اطلاعات در این زمینه قبل از آن که داوطلب کارنامه سراسری خود را دریافت نماید و پیش از دریافت دفترچه های شماره 2 و 3 نیز بسیار ضروری است. زیرا در مدت کوتاه انتخاب رشته احتمال تسلط داوطلب بر مندرجات دفترچه امری سخت و دشوار است . بنابراین داشتن آگاهی در مورد تنوع رشته ها می تواند راهگشای داوطب در انتخاب رشته باشد. این رشته ها عبارتند از :

رشته های متمرکز                            رشته های نیمه حضوری             

رشته های نیمه متمرکز                   رشته های استانی        

رشته های خاص                               رشته های ناحیه ای     

رشته های دبیری                            رشته های قطبی

                                                     رشته های کشوری

 

رشته های متمرکز : به رشته هایی اطلاق می شود که داوطلب با کسب نمره قبولی در آن رشته بدون هیچ گونه مصاحبه یا امتحان دیگری می تواند ادامه تحصیل دهد . اکثر رشته های آزمون سراسری متمرکز هستند.

  رشته های نیمه متمرکز:رشته های که نیاز به مصاحبه ، معاینه پزشکی و آزمون عملی دارد.هزینه دارد ، کلاس درس دارد و تنها در دوره روزانه محرومیت یکساله دارد. داوطلبان در انتخاب رشته فقط می توانند در هر دوره حداکثر دو رشته نیمه متمرکز را انتخاب کنند. یعنی داوطلبی که فقط دوره روزانه را انتخاب کرده است ، دو رشته نیمه متمرکز روزانه را می تواند برگزیند . اما اگر رشته های شبانه را نیز انتخاب کند ، دو رشته نیمه متمرکز شبانه را هم می تواند انتخاب کند. این روند برای دوره های نیمه متمرکز شبانه را هم می تواند انتخاب کند . این روند برای دوره های نیمه حضوری ، پیام ور ، غیر انتفاعی و تربیت معلم هم صادق است.

رشته های خاص : به رشته هایی گفته می شود که مربوط به ارگان های خاص مثل ارتش ، سپاه یا ... می باشد و داوطلب به عنوان بورسیه پذیرفته می شود.داوطلبان این گونه رشته ها به هنگام دریافت کارت ورود به جلسه آزمون حداکثر دو کد رشته را انتخاب نمایند . این داوطلبان به هنگام انتخاب رشته نهایی اگر این دو کد رشته را بین 100 انتخاب خود قرار ندهند، خود به خود انصراف می دهند ، اما مصمم به ادامه تحصیل در این رشته ها هستند حتماً باید کد رشته های خاص را در اولویت های اول تا نهم خود قرار دهند.

رشته های غیر حضوری :  به رشته هایی گفته می شود که داوطلب برای ادامه تحصیل الزامی به حضور در کلاس درس ندارد ، بلکه تنها در آزمون پایانی هر درس باید حضور داشته و نمره قبولی را کسب کند. این رشته ها عموماً در دانشگاه پیام نور یافت می شوند.

 رشته های نیمه حضوری : به رشته هایی گفته می شود که در آن داوطلب می تواند برخی از دروس را به صورت غیر حضوری و برخی را حضوری بگذارند و کلاس های آن معمولاً در روزهای پایانی هفته برگزار می شود.این رشته ها محدود بوده و تنها در دانشگاه هایی چون الزهرا ، بوعلی سینای همدان ، امام خمینی قزوین و ... برقرار است. اخیراً رشته های دانشگاه های پیام نور را نیز می توان در این دسته قرار داد.

رشته های استانی: به رشته هایی گفته می شود که در بیشتر مراکز دانشگاهی ارائه می شوند و در نتیجه ضرورت نقل مکان از یک مرکز دانشگاهی به مرکز دیگر را از بین می برد . این رشته ها عموماً در دانشگاه های پیام نور و سایر دانشگاه ها ارائه می شوند.

رشته های ناحیه ای : به رشته هایی گفته می شود که الزاماً در همه استان ها ارائه نمی شوند. این گونهخ رشته ها در 9 ناحیه به شرح جدول زیر تقسیم شده اند.

v        دسته بندی نواحی بومی کشور: از مجموع چند استان مجاور ، یک ناحیه بومی ایجاد می گردد. نواحی بومی به شرح جدول ذیل می باشد.

جدول دسته بندی نواحی بومی کشور

نواحی بومی

استان های تابعه

ناحیه یک      (1)

البرز،تهران،قزوین،زنجان،سمنان،قم،مرکزی

ناحیه دو       (2)

آذربایجان شرقی،آذربایجان غربی،اردبیل

ناحیه سه      (3)

اصفهان،چهارمحال بختیاری،یزد

ناحیه چهار    (4)

سیستان و بلوچستان،کرمان

ناحیه پنج     (5

بوشهر،فارس،کهگیلویه و بویراحمد،هرمزگان

ناحیه شش    (6)

کردستان،کرمانشاه، همدان

ناحیه هفت    (7)

ایلام، خوزستان، لرستان

ناحیه هشت   (8

خراسان رضوی،خراسان شمالی،خراسان جنوبی

رشته های قطبی : رشته های هستند که به لحاظ تنوع مراکز مجری کمتر بوده و در نتیجه برای تعداد بیشتری از استان ها به عنوان یک قطب در نظر گرفته شده اند . در مجموع 5 قطب وجود دارد که به شرح جدول زیر می باشند:

 

v        دسته بندی قطب های بومی کشور: از مجموع چند ناحیه ، یک قطب بومی ایجاد می گردد. قطب های بومی به شرح جدول ذیل می باشد.

 

جدول دسته بندی قطب های بومی کشور

قطب های بومی

استان های تابعه

قطب یک        (1)

البرز،تهران،قزوین،زنجان،سمنان،قم،مرکزی،گلستان، مازندران

قطب دو         (2)

خراسان رضوی،خراسان شمالی،خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان،کرمان

قطب سه        (3)

آذربایجان شرقی،آذربایجان غربی،اردبیل، کردستان، کرمانشاه ، همدان

قطب چهار     (4)

اصفهان،چهارمحال بختیاری،یزد، ایلام، خوزستان، لرستان

قطب پنج       (5)

بوشهر،فارس،کهگیلویه و بویراحمد،هرمزگان

گزینش دوره های مختلف:

¾     دوره های روزانه:

در آزمون سراسری سال جاری بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی ، گزینش بومی برای رشته های دوره روزانه به صورت ذیل انجام خواهد شد:

الف)برای رشته های به شرح جدول ذیل پذیرش بومی پس از کسر سهمیه 40% رزمندگان به صورت 60% گزینش بومی و 40% گزینش آزاد صورت می گیرد. در صورت عدم تکمیل ظرفیت اختصاصی به سهمیه رزمندگان ، باقیمانده ظرفیت به صورت 50% گزینش بومی و 50% گزینش آزاد به داوطلبان اختصاص خواهد یافت . البته گزینش بومی رشته های جدول ذیل شامل کلیه گرایش های مربوطه می باشد:

جدول گزینش رشته های پُر متقاضی

گروه آزمایشی

عناوین رشته ها

درصد پذیرش

علوم ریاضی و فنی

مهندسی برق،مهندسی مکانیک،مهندسی کامپیوتر،مهندسی عمران،مهندسی معماری و مهندسی صنایع

60% بومی

 

40%آزاد

علوم تجربی

پزشکی،دندان پزشکی،داروسازی و دامپزشکی

علوم انسانی

حقوق، روانشناسی و حسابداری

 

رشته های کشوری : به رشته های اطلاق می شود که در اکثر قطب های بومی وجود نداشته و تنها در تعدادی از دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی ارائه می شوند مثل رشته های فلسفه ، مدیریت بیمه ، مدیریت بانکداری و ... در علوم انسانی یا گفتار درمانی ، تغذیه ، بینایی سنجی و ... در علوم تجربی و به همین ترتیب در رشته های ریاضی ، هنر و زبان نیز با چنین رشته هایی روبرو هستیم که معمولاً در جدول رشته های تحصیلی در ابتدای دفترچه شماره 2 آزمون سراسری که ویژه انتخاب رشته است ارائه می شود.

ضمناً تفاوت دوره های دانشگاهی ، به صورت زیر هم قابل بحث است:

روزانه: هزینه ندارد ،کلاس دارد ، بعد از قبولی ، عدم مراجعه برای        ثبت نام ، محرومیت در پی دارد .

شبانه: هزینه دارد،کلاس دارد ،محرومیت یکساله ندارد.

نیمه حضوری: هزینه دارد،کلاس دارد، محرومیت یکساله ندارد.

غیر انتفاعی : هزینه دارد، کلاس دارد ،محرومیت یکساله ندارد.

پیام نور: هزینه دارد ، کلاس دو روز در هفته دارد ، محرومیت یکساله ندارد.

 


مطالب مشابه :


رتبه قبولی در رشته ها بر اساس کنکور 93

رتبه قبولی در رشته ها بر اساس کنکور 93 . برای قبولی در رشته دلخواه شما چه درصدهایی لازم است




با چه رتبه ای چه رشته ای قبول می شوم !!!

با چه رتبه ای چه رشته ای قبول می شوم !!! در آنها مشاوره انتخاب رشته برای دبیرستان و




منتخب کارنامه پذيرفته شدگان کنکور ۸۹ ( گروه تجربي - سهميه منطقه دو)

رتبه در سهمیه: رتبه کشوری: رشته و رشته و شهر قبولی از رشته دانشگاهی برای انتخاب رشته;




رتبه دانشگاه های دولتی

خب قرار شد که رتبه ها در پست اول 45% ظرفیت هر رشته برای بچه رتبه ها و قبولی




آشنایی با رشته فیزیوتراپی

کند و زمینه لازم برای فیزیوتراپی در بیماران رتبه قبولی در رشته ی




معرفی فیزیو تراپی

یك دانشجوی رشته فیزیوتراپی باید صبر و حوصله حدود رتبه لازم برای قبولی در کنکور




پرتقاضاترین رشته های دانشگاهی گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور سراسری براساس رتبه کشوری

قبولی در آن رشته در یک استان وجود داشته وفردی که دارای رتبه ی خوبی هم بوده برای




انتخاب رشته کنکور سراسری 91

به قبولی در رشته در سطح کشوری رتبه ای علمی لازم را برای قبولی در نود




افتخارات کنکور 92 با برنامه ریزی کلوپ مشاوره

کمی ترس از کنکور برای قبولی لازم رسولی فیزیوتراپی رتبه لازم برای قبولی در کنکور




وضعیت مصاحبه.شرایط . هزنیه و تراز لازم برای دوره های بین الملل مازندران - رامسر

هزنیه و تراز لازم برای وپس از رتبه بندی گردد قبولی قبلی آنان در رشته




برچسب :