سابقه وزرای پیشنهادی حسن روحانی

 //www.bargozideha.com/static/portal/79/798844-815778.png


IMAGE635112935907544485.jpg

IMAGE635112361995543787.jpg

03%283%29.jpg

گروه سياسي- مهدي عباسي: بالاخره با انجام مراسم تحليف، کار حسن روحاني در ساختمان رياست‌جمهوري آغاز شد. رييس‌جمهور دولت يازدهم از امروز تا 4 سال ديگر وقت دارد تا با تدبير، اميدهاي ايجاد شده در کشور را به سرانجام برساند. اميدهايي که معلوم نيست با توجه به ميراثي که براي روحاني از دولت احمدي‌نژاد به يادگار مانده، چه آينده‌اي خواهد داشت. روزگذشته، حسن روحاني اقدامي‌مبتکرانه کرد و پيش‌از پايان سخنراني اش در مجلس، ليست کابينه را نيز اعلام کرد. کابينه‌اي که مدتي است گمانه‌زني‌هاي بسياري در قبال آن صورت گرفته بود و اينک بايد ديد مجلس چه برخوردي با آن صورت خواهد داد. روحاني چهره‌هايي که قرار بود به عنوان اعضاي کابينه معرفي کند را هم با خود به مجلس برد. نگاهي کلي به اين ليست حکايت از آن دارد که روحاني کوشيده تا همراهانش براي فعاليت در دولت يازدهم را از چهره‌هايي معتدل از دو طيف سياسي انتخاب کند. اگر معاون اولي را، اسحاق جهانگيري عهده‌دار شده، علوي به وزارت اطلاعات و پورمحمدي نيز براي وزارت دادگستري انتخاب شده‌اند و رحماني فضلي براي وزارت کشور معرفي شده تا کابينه‌اي از همه نگاه‌هاي سياسي معتدل تشکيل شود. البته اولين انتصاب توسط روحاني با انتخاب محمد نهاونديان به عنوان رييس دفتر رييس‌جمهور، صورت گرفت. ساعاتي بعد از استقرار حسن روحاني در ساختمان رياست‌جمهوري در پاستور، طي حکمي نهاونديان رسما رييس دفتر شد تا نشان داده شود دولت تدبير و اميد، با برنامه مي‌خواهد هرچه سريعتر امور اجرايي کشور را مديريت کند. نهاونديان هم در همان ابتداي امر در حکمي عليرضا خان‌کرمي را به سمت مشاور نهاد و رئيس مرکز حراست رياست‌جمهوري منصوب شد. بدين ترتيب، علاوه بر نام‌هايي که به عنوان اعضاي کابينه معرفي شده‌اند، چهره‌هايي هم در کنار روحاني هستند که جزو مديران ارشد دولت يازدهم به حساب مي‌آيند. چهره‌هايي که با روحاني به مجلس رفته بودند تا همراهي با روحاني را نشان دهند. حسين فريدون، ياسر‌هاشمي، علي عسگري، مسعود نيلي، سيدرضا صالحي، محمدباقر نوبخت، محمد شريعتمداري، محمد فروزنده، علي يونسي، محمدرضا صادق، سيدرضا اکرمي، اکبر ترکان، اميرحسين زماني‌نيا، مرتضي بانک، حسام‌الدين آشنا، محمد سلطاني‌فر و محمود سريع‌القلم از جمله افرادي بودند که روز گذشته در مجلس براي مراسم تحليف حضور داشتند.

ليست پيشنهادي براي دولت تدبير و اميد

همانطور که مطرح شد، حسن روحاني قبل از آنکه از پشت ميکروفن مجلس کنار برود، ليست وزراي پيشنهادي براي دولت اش را به رييس مجلس ارائه کرد تا بدين ترتيب اراده اش براي رفع نابساماني‌ها با سريع ترين زمان را اعلام کند.

بدين ترتيب عبدالرضا رحماني فضلي براي وزارت کشور معرفي شد. رحماني فضلي رياست کل ديوان محاسبات کشور را از سال 87 تاکنون برعهده دارد. از سوابق وي مي‌توان به معاون آموزش و پژوهشي دانشکده ادبيات و علوم انساني دانشگاه فردوسي مشهد، از سال 68 الي 70، نماينده دوره چهارم مجلس شوراي اسلامي، حوزه انتخابيه شيروان، استان خراسان شمالي از سال 71 تا 75، قائم مقام سازمان صدا و سيما جمهوري اسلامي ايران (سال شروع:1375)، معاون برنامه‌ريزي، امور مجلس و استان‌ها و معاون سياسي سازمان صداوسيماي جمهوري اسلامي ايران، رئيس دوره نهم ستاد انتخابات رياست‌جمهوري سازمان صداو‌سيماي جمهوري اسلامي ايران (سال پايان فعاليت در سازمان صدا‌و‌سيما:1385)، عضو کميته شوراي اطلاع رساني دولت به مدت شش سال، معاون امور بين‌الملل و توسعه اقتصادي استان‌ها و رياست شوراي اطلاع رساني وزارت کشور جمهوري اسلامي ايران، از سال 85 تا 86 و قائم مقام و معاون فرهنگي رسانه‌اي و اجتماعي شوراي‌عالي امنيت ملي به مدت 18 ماه از سال 86 اشاره کرد.

حجت‌الاسلام سيد محمود علوي هم براي وزارت اطلاعات مطرح شد. علوي عضو فعلي مجلس خبرگان رهبري و نماينده پيشين مجلس شوراي اسلامي در دوره‌هاي اول، دوم، چهارم و پنجم است. وي همچنين در سال‌هاي 68 تا 70 معاونت نظارت و بازرسي و معاونت روابط عمومي و تبليغات سازمان عقيدتي سياسي وزارت دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح را برعهده گرفته بود و در سال‌هاي 79 تا 88 نيز رئيس سازمان عقيدتي، سياسي ارتش بود.

براي وزارت اقتصاد هم حسن روحاني، علي طيب‌نيا را معرفي کرد . طبيب‌نيا تمام مراحل تحصيلي خود اعم از کارشناسي، کارشناسي ارشد و دکترا را در دانشگاه تهران گذرانده و بعد از اينکه در سال 1372 رساله دکتراي خود را با عنوان «تورم ساختاري در ايران» ارائه مي‌دهد، به عنوان هيئت علمي در همين دانشگاه مشغول به کار مي‌شود. وي از سال 1376 به مدت سه سال دبير کميسيون اقتصاد هيئت دولت نهاد رياست‌جمهوري در کميسيون اقتصاد بود و از سال 1384 به مدت يک سال و نيم نيز همين سمت را بر عهده داشت.طيب‌نيا در سال 1380 به مدت 4 سال معاون طرح و بررسي نهاد رياست‌جمهوري و در سال 1385 نيز به مدت يک سال معاون اقتصادي و هماهنگي امور برنامه و بودجه معاونت اقتصادي سازمان مديريت و برنامه‌ريزي کشور بود. وي عضويت در شوراي پژوهشي سازمان بررسي و نظارت، عضويت در شوراي پول‌و‌اعتبار و کارشناس متخصص در مسائل پولي و بانکي اين شورا در خصوص بانک مرکزي، عضويت در شوراي پژوهشي نهاد رياست‌جمهوري، کارشناس ارشد سازمان بهره‌وري آسيايي جهت تهيه برنامه ملي ارتقاي بهره‌وري در ايران سازمان بهره‌وري آسيايي را در کارنامه دارد.

محمدرضا نعمت‌زاده هم براي وزارت صنعت، معدن، تجارت اعلام شده است . چهره‌اي که در ستاد روحاني نقش به سزايي داشت. ‌محمدرضا نعمت‌زاده در سال 1324 در تبريز به دنيا آمد. وي اولين مدرک دانشگاهي خود را در رشته محيط‌زيست از دانشگاه برکلي گرفت. تعدادي از واحدهاي کارشناسي ارشد را هم در رشته مديريت صنعتي دانشگاه کاليفرنيا گذراند ولي سال آخر بود که به ايران برگشت و در ايران مشغول کارهاي صنعتي شد.محمدرضا نعمت‌زاده وزير صنايع و معادن دولت سازندگي بود. وي در دولت اصلاحات نيز مديرعامل شرکت ملي صنايع پتروشيمي بود و در دولت احمدي‌نژاد معاونت وزارت نفت در امور پخش و پالايش را به‌عهده داشته‌است.

محمدجواد ظريف هم قرار است به وزارت امور خارجه برود. ظريف در دوران دولت اصلاحات مدتي معاون حقوقي و امور بين‌الملل وزارت خارجه بود. پس از آن به نمايندگي ايران در سازمان ملل منصوب شد و تا مدتي پس از انتخاب محمود احمدي نژاد به عنوان رييس‌جمهور نيز در اين سمت باقي بود. وي پس از عزل از اين سمت به تهران بازگشت و تاکنون در دانشکده روابط بين الملل وزارت خارجه مشغول کار بوده است. ظريف همچنين در بين سال‌هاي 82-84 در کنار سيروس ناصري رياست تيم مذاکره کننده هسته‌اي را برعهده داشته است.وي که سابقه تحصيل در دانشگاه‌هاي دنور و سانفرانسيسکو در رشته‌هاي روابط بين‌الملل و مطالعه بين‌المللي داشته است، سابقه معاونت بين‌الملل دانشگاه آزاد اسلامي، دستيار ارشد وزير در وزارت امور خارجه در سال‌هاي 1386 - 1389، سفير و نماينده دائم ايران در سازمان ملل - نيويورک در سال‌هاي 1381- 1386، معاون حقوقي و بين المللي وزارت امورخارجه در سال‌هاي 1371- 1381، سفير و معاون نماينده دايم نمايندگي در سازمان ملل - نيويورک در سال‌هاي 1368- 1371، مشاور وزير وزارت امور خارجه در سال‌هاي 1367- 1368، مشاور سياسي، رايزن، کاردار نمايندگي در سازمان ملل - نيويورک در سال‌هاي 1361- 1367 و مشاور سرکنسولگري در سانفرانسيسکو در سال‌هاي 1357- 1359 را در کارنامه داشته است.

براي وزارت دفاع هم حسين دهقان مطرح شده است. دهقان با مدرک دکتراي مديريت از دانشگاه تهران، تاکنون مسووليت‌هايي همچون معاونت رييس‌جمهور و رييس بنياد شهيد و امور ايثارگران در دولت‌هاي هشتم و نهم، جانشيني وزارت دفاع در دولت‌هاي هفتم و هشتم و فرماندهي رده‌هاي مختلف سپاه پاسداران انقلاب اسلامي در دوران دفاع مقدس را در کارنامه کاري خود داشته است.

اما سيد‌حسن قاضي‌زاده‌هاشمي ، چهره اي است که براي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي اعلام شده است . قاضي‌زاده‌هاشمي متخصص چشم پزشکي و فوق تخصص جراحي قرنيه، رکورددار عمل جراحي ليزيک چشم در کشور است و پيش از اين در سمت‌هايي از جمله دبيرکلي انجمن چشم پزشکي ايران، عضو فرهنگستان علوم پزشکي، دبير شوراي سياستگذاري رشته چشم پزشکي، دبير شوراي آموزش پزشکي و تخصصي، مشاور وزير بهداشت در زمان وزارت دکتر محمد فرهادي، رئيس بخش قرنيه بيمارستان فارابي، کارشناس رشته چشم پزشکي در هيئت انتظامي نظام پزشکي، مدير گروه چشم پزشکي دانشگاه علوم پزشکي تهران، مؤسس و عضو هيئت مديره انجمن پزشکي ليزري ايران و عضو هيئت امناي ارزي وزارت بهداشت بوده است.

براي وزارت علوم هم نام جعفر ميلي‌منفرد اعلام شده است. ميلي‌منفرد هم بعد از اينکه مدرک کارشناسي خود در رشته مهندسي برق- قدرت را از دانشگاه صنعتي اميرکبير (پلي تکنيک تهران) دريافت کرد به پاريس رفت و تحصيل خود را تا مدرک دکتري در دانشگاه پاريس ادامه داد. ميلي‌منفرد در زماني که مصطفي معين از تصدي وزارت علوم استعفا داد، به مدت يک ماه سرپرست اين وزارتخانه بود و بعد از راي اعتماد گرفتن جعفر توفيقي به عنوان وزير علوم، تحقيقات و فناوري به سمت قائم مقام وي و معاون طرح و توسعه در اين وزارتخانه مشغول به کار بود.

حميد چيت‌چيان هم به عنوان وزارت نيرو در ليست روحاني براي دولت يازدهم اعلام شده است. وي نخست فرمانده بخش اطلاعاتي سپاه پاسداران در تبريز بود و سپس به شهرهاي ديگر آذربايجان رفته و در آن شهرها نيز بخش‌هاي اطلاعاتي سپاه پاسداران را راه‌اندازي کرد. پس از برپائي وزارت اطلاعات در سال 1362 در بخش‌هاي گوناگون اين وزارتخانه داراي پست و مقام شد.

چيت‌چيان در انتخابات دوره سوم مجلس شوراي اسلامي به مجلس راه يافت و بعد از آن به عضويت در هيأت مديره شرکت توانير درآمد. سال 71 آغازي براي فعاليت‌هاي مديريتي چيت‌چيان در صنايع آب و برق کشور بود. وي تا سال 89 در پست‌هاي مختلفي از جمله هيأت مديره شرکت توانير، هيأت مديره سازمان توسعه برق، معاون وزير نيرو در امور برق و انرژي، معاونت برنامه‌ريزي وزارت نيرو فعاليت داشته است. سرانجام در دولت «محمود احمدي‌نژاد» به پست قائم مقام و مشاور عالي وزارت نيرو رسيد.

از سوي ديگر عضويت در هيأت علمي دانشگاه صنعتي سهند، عضويت در هيأت علمي پژوهشگاه نيرو،‌ عضويت در هيأت امناي دانشگاه صنعتي سهند و دانشگاه هنر اسلامي تبريز، عضويت در هيأت امناي دانشگاه تربيت معلم آذربايجان شرقي، عضويت در هيأت امناي دانشگاه جامع علمي‌– کاربردي، عضويت در هيأت امناي پژوهشگاه نيرو،‌ عضويت در هيأت مديره انجمن علمي انرژي بادي ايران و عضويت در شوراي مرکز رشد فناوري‌هاي دانشگاه صنعت اميرکبير از سوابق علمي چيت‌چيان است.

براي وزارت راه و شهرسازي هم عباس احمد آخوندي مطرح شده است. آخوندي در سال 1356 وارد دانشکده فني تهران شد و با مدرک کارشناسي ارشد مهندسي راه و ساختمان از دانشگاه تهران به انگلستان رفت و در کالج رويال‌هالووي لندن، در رشته اقتصاد سياسي به ادامه تحصيل پرداخت و موفق شد مدرک دکتراي خود را دريافت کند. وي مرداد سال 1361 به عنوان معاون سياسي علي‌اکبر ناطق نوري وزير وقت کشور انتخاب شد و در دولت دوم آيت‌الله‌هاشمي رفسنجاني نيز به عنوان وزير مسکن و شهرسازي مشغول به کار بود.

آخوندي از سوي شهيد بهشتي در اولين شوراي مرکزي جهاد سازندگي به عنوان عضو شورا انتخاب شد و مسئوليت امور استان‌ها را بر عهده داشت و پس از شروع جنگ تحميلي مسووليت پشتيباني جبهه‌هاي جنگ را نيز برعهده گرفت. وي در سال 1376 نماينده ويژه رييس‌جمهور وقت براي اجراي طرح احداث سالن بزرگ همايش‌هاي بين‌المللي جمهوري اسلامي ايران بوده است.

محمود واعظي که جزو حلقه اصلي ياران روحاني به حساب مي‌آيد به عنوان وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات مطرح شده است. واعظي داراي مدرک دکتراي روابط بين‌الملل و هم چنين کارشناسي ارشد مهندسي الکترونيک است. اولين سمت رسمي وي مديرعامل شرکت مخابرات ايران از سال 1358 تا 1365 بود.واعظي هم‌اکنون معاون پژوهش‌هاي سياست خارجي مرکز تحقيقات استراتژيک مجمع تشخيص مصلحت نظام و عضو شوراي مرکزي حزب اعتدال و توسعه است. واعظي در سال 58 تا 65 مديرعامل شرکت مخابرات ايران بود و در سال 65 با سمت مشاور وزير خارجه وارد اين وزارت‌خانه شد و در کنار علي‌اکبر ولايتي وزير خارجه وقت قرار گرفت. واعظي يک‌سال پس از ورود به وزارتخارجه و از سال 66 رئيس ستاد روابط اقتصادي خارجي شد و تا 68 اين سمت را عهده‌دار بود و از آن به بعد تا انتهاي دولت سازندگي معاون سياسي اروپا و آمريکا وزارت امور خارجه بود. وي در دو سال ابتدايي دولت اصلاحات نيز معاون اقتصادي کمال خرازي در وزارت امور خارجه بود.

مسعود سلطاني‌فر هم به عنوان وزير ورزش و جوانان اعلام شده است. مسعود سلطاني فر متولد 1338 است و مدرک کارشناسي ارشد علوم سياسي دارد. از سوابق کاري وي مي‌توان به چهار سال عضويت در شورايعالي اداري کشور، چهار سال عضويت در شوراي‌عالي اطلاع‌رساني کشور، 12 سال سابقه استانداري در سه استان گيلان، زنجان و مرکزي (اراک)، 8 سال معاون سياسي در استانداري‌هاي فارس، همدان و هرمزگان و معاون اسبق سازمان تربيت بدني اشاره کرد.

محمود حجتي هم قرار است سکاندار وزارت جهاد کشاورزي شود. محمود حجتي در سال 1334 در نجف آباد متولد شد و از دانشگاه صنعتي اصفهان در رشته مهندسي عمران مدرک کارشناسي گرفت. وي پس از پيروزي انقلاب اسلامي وارد جهاد سازندگي شد و پس از آن به عنوان استاندار سيستان و بلوچستان خدمت کرد و با شروع عمليات اجرايي عظيم سد کرخه به عنوان مدير اجرايي اين پروژه تا زمان بهره‌برداري در اين حوزه خدمت کرد. حجتي در دوره اول رياست‌جمهوري خاتمي به عنوان وزير راه و ترابري و دوره دوم وي به عنوان وزير جهاد کشاورزي از مجلس راي اعتماد گرفت.

چهره‌هاي خبرساز کابينه

در اين ميان اما برخي چهره‌هاي معرفي شده، حواشي بيشتري داشته اند و به قول معروف خبرسازتر هستند‌.

علي جنتي يکي از اين چهره‌هاي بسيار خبرساز است که براي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي مطرح شده است. خبر ساز از اين جهت که فرزند احمد جنتي است. اگرچه او به لحاظ سياسي به‌هاشمي رفسنجاني نزديک است. گفتني است جنتي در آغاز سال 1359 به‌عنوان مدير صدا‌و‌سيماي جمهوري اسلامي مرکز اهواز منصوب شد و در دي ماه همان سال، پس از تصويب قانون اداره صدا‌و‌سيما، از سوي شهيد آيت‌الله دکتر بهشتي به‌عنوان نماينده قوه‌ قضاييه در شوراي سرپرستي صدا‌و‌سيماي جمهوري‌ اسلامي ايران معرفي شد و تا سال 1362 به‌عنوان عضو شورا و در مقطعي به‌عنوان مدير شبکه اول سيما خدمت کرد. درسال 1363 با حکم ميرحسين موسوي استاندار خوزستان شد و در سال 1366 که‌ هاشمي رفسنجاني با حکم امام(ره) به جانشيني فرماندهي کل قوا منصوب شد، علي جنتي را رييس دفتر خود کرد. وي همزمان به عضويت ستاد قرارگاه خاتم‌الانبيا نيز درآمد.‌هاشمي که به رياست‌جمهوري رسيد، جنتي نيز با وي به دولت سازندگي آمد و در سال 1368 بود که با حکم‌هاشمي استاندار خراسان شد.

سال 71 در زماني که مدت زمان زيادي از استعفاي خاتمي از وزارت ارشاد و جايگزيني لاريجاني به‌جاي خاتمي نمي‌گذشت، با حکم وزير ارشاد جديد، معاون امور بين‌الملل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي شد. جنتي تا سال 77، يعني يک سال بعد از اتمام دولت‌هاشمي و انتخاب خاتمي در همين سمت مشغول فعاليت در وزارت ارشاد بود و طي اين مدت، دو وزير ارشاد ديگر (مهندس ميرسليم و عطاءالله مهاجراني) را تجربه کرد.

جنتي از سال 77، سفير ايران در کويت شد. پنج سال از سفارت جنتي در کويت مي‌گذشت که به رياست کميته فرهنگي ــ اجتماعي شوراي‌عالي امنيت ملي در زمان دبيري حسن روحاني منصوب شد.

با انتخاب احمدي‌نژاد به رياست‌جمهوري در سال 1384، مصطفي پورمحمدي وزير کشور وقت وي را به سمت معاونت سياسي وزارت کشور انتخاب کرد، اما بازگشت جنتي از کويت يک سال بيشتر طول نکشيد و در سال 85 با حکم احمدي‌نژاد مجدداً به‌عنوان سفير کويت، به اين کشور بازگشت تا رکورددار سفارت اين کشور در طول تاريخ جمهوري اسلامي باشد. وي تا سال 89 سفير کويت بود و در اين سال به‌خواست حسن روحاني به‌عنوان پژوهشگر سياست خارجي در مرکز تحقيقات استراتژيک مشغول به کار شد که تا امروز نيز کماکان در همين سمت به همکاري با روحاني ادامه داده است.

محمدعلي نجفي هم که براي تعيين ليست انتخاباتي شوراي شهر اصلاح طلبان تلاش بسياري صورت داد، به عنوان وزارت آموزش و پرورش مطرح شده است . نجفي هم به دليل نقشي که در ائتلاف روحاني و عارف داشت، چهره اي خبرساز بوده است. نجفي تحصيلات آکادميک خود را در دانشگاه صنعتي شريف و در رشته رياضي آغاز و مدرک کارشناسي ارشد خود را نيز از دانشگاه MIT آمريکا دريافت کرد. وي در دولت شهيد محمدجواد باهنر و محمدرضا مهدوي‌کني مسئوليت وزارت آموزش و پرورش را بر عهده داشت و پس از آن نيز در دولت ميرحسين موسوي در همين مسئوليت ابقا مي‌شود. نجفي در دولت اول و دوم سازندگي نيز وزير آموزش و پرورش بود و در دولت اصلاحات نيز با حکم سيدمحمد خاتمي به عنوان رئيس سازمان برنامه و بودجه منصوب شد. وي همچنين جزو موسسان حزب کارگزاران سازندگي است.

محمدعلي نجفي براي شرکت در سومين دوره انتخابات شوراي شهر تهران در ليست ائتلاف اصلاح‌طلبان قرار گرفت و توانست به شوراي شهر تهران راه يابد.

در اين ميان اما تصور مي‌شود علي ربيعي که براي وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي مطرح شده است با بيشترين حواشي در روز راي به کابينه در مجلس روبرو باشد. چراکه از هم اکنون روح‌الله حسينيان براي او خط و نشان مي‌کشد. ربيعي مشهور به «عباد» در دوره دبيري شوراي عالي امنيت ملي حسن روحاني، مسئول اجرايي دبيرخانه اين شورا و مشاور اجتماعي رئيس جمهور در دوره رياست‌جمهوري خاتمي بود. وي در دوره‌اي ديگر رياست کميته سياست‌گذاري تبليغات شوراي عالي امنيت ملي را بر عهده‌ داشت. ربيعي دکتراي جامعه‌شناسي دارد و عضو هيئت علمي دانشگاه پيام‌نور است.وي همچنين عضو کميته سه ‏نفره ‏تعيين شده از سوي خاتمي براي تحقيق پيرامون قتل‌هاي زنجيره‌اي بود. ربيعي حضور در سپاه پاسداران و پس از آن وزارت اطلاعات را در پرونده خود دارد.

اما بيژن نامدار زنگنه هم به عنوان چهره‌اي با سابقه در نفت، به عنوان وزير نفت مطرح شد . تصور مي‌شود که اصولگرايان تندرو در برابر اين چهره نيز حاشيه‌سازي کنند. زنگنه از سال 1356 با مدرک کارشناسي ارشد مهندسي راه و ساختمان از دانشگاه تهران به عنوان عضو هيات علمي در دانشگاه خواجه نصيرالدين طوسي مشغول به فعاليت شد و سال 1385 با همين عنوان بازنشسته شد. وي از سال1359 تا 1361 معاونت فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي را به عهده داشت و در آبان ماه سال 1361 به عضويت شوراي مرکزي جهاد سازندگي درآمد و در سال 1362 به عنوان نخستين وزير جهاد سازندگي از مجلس اول راي اعتماد گرفت و تا اواسط سال 1367 با موفقيت عهده‌دار اين مسئوليت بود. از شهريور سال 1362 با راي اعتماد مجلس به عنوان وزير نيرو مشغول به کار شد و در سال 1368 در نخستين دولت آيت‌الله‌هاشمي رفسنجاني با راي اعتماد مجدد مجلس در اين مسئوليت ابقا شد و تا نيمه سال 1376 عهده‏‌دار اين مسئوليت بود.زنگنه در سال 1376 در دوره رياست‌جمهوري سيد محمد خاتمي براي صدارت در وزارت نفت انتخاب شد و مدت 8 سال نيز عهده‌دار اين مسئوليت بود. قرارداد کرسنت در زمان تصدي وي بر وزارت نفت از جمله موارد جنجالي کارنامه وي محسوب مي‌شود.

حجت‌الاسلام مصطفي پورمحمدي هم که در آخرين دقايق پيش از مراسم تحليف به يکباره نامش مطرح شد، قرار است وزارت دادگستري را عهده‌دار شود. حسن رحيمي مديرکل روابط عمومي قوه‌ قضاييه درگفت‌وگو با خبرگزاري تسنيم، درباره گزينه پيشنهادي رئيس قوه‌قضاييه به دولت روحاني براي تصدي وزارت دادگستري اظهار داشت: در آخرين ساعات پيش از برگزاري مراسم تحليف، جمع‌بندي‌ها تغيير يافت و حجت‌الاسلام پورمحمدي به عنوان گزينه پيشنهادي به دولت معرفي شد.وي ادامه داد: تا پيش از اين گزينه‌هاي ديگري چون بختياري وزير فعلي دادگستري و حجت‌الاسلام منتظري از گزينه‌هاي پيشنهادي براي وزارت دادگستري بودند.مصطفي پورمحمدي هم‌اکنون رئيس سازمان بازرسي کل کشور است و سابقه حضور در رأس وزارت کشور در دولت اول احمدي نژاد را نيز در سوابق خود دارد.

گفتني است اسحاق جهانگيري هم به عنوان معاون اول مطرح است. جهانگيري در انتخابات رياست‌جمهوري يازدهم و تا پيش از مرحله تائيد صلاحيت‌ها رئيس ستاد انتخاباتي ‌هاشمي رفسنجاني بود. وي در مجالس دوم و سوم به نمايندگي از مردم جيرفت در خانه‌ملت حضور داشت و در سال 1371 در دولت‌هاشمي‌رفسنجاني به سمت استاندار استان اصفهان منصوب شد و به جاي غلامحسين کرباسچي نشست. جهانگيري از موسسان حزب کارگزاران سازندگي بود و هم‌اکنون عضو شوراي مرکزي آن است. با پيروزي محمد خاتمي در انتخابات، جهانگيري به‌عنوان وزير معادن و فلزات به مجلس پنجم معرفي و موفق به کسب راي اعتماد شد. وي در هر دو دوره رياست‌جمهوري اصلاحات نيز وزير صنايع و معادن بود.


مطالب مشابه :


توصیه های پدرثروتمند ،پدر فقیر (book)

بود و درجه ي دکتري داشت و صاحب شغلي شوم و پولي و يا براي اخذ مدرک دکتري به




سابقه وزرای پیشنهادی حسن روحانی

میژووی ژِیاری كوردستان کردی است به معنی تاریخ تمدن كردستان ار.اچ.تاونی :,,گذشته چیزی را برای




بررسي تأثير نظام ارزيابي عملکرد کارکنان بر عوامل مؤثر بر بهره وري نيروي انساني

پيرو بايد به وضوح بفهمد که عملکرد در مورد اين تکليف به پرداخت پولي اعتبار (اعمال دکتري




ارزیابى وضعیت رشته روابط بین الملل در ایران

34 مسائل پولى و بانکى بین مدرک‏گرایى و گذراندن دوره اعتبار اندک




استفتائات آیت الله العظمی بهجت ره

شك در نماز مستحبي اعتبار با آن مدرک و گرفتن که البته دکتري هم به من




برچسب :