هر سوالی داری در مورد کامپیوتر بیا اینجاwww.barati50.com

- کدوم ویندوز بهتره؟ اونی که تازه یا یکی دو سال قبل اومده یا اونی که چند سالیه داریم استفاده می کنیم.

مطمئنا ویندوز جدید بهتره اما شاید استفاده از ویندوز قبلی الان مناسب تر باشه. در نهایت هم که ویندوز جدید جامیوفته و ویندوز قبلی کاملا از دور خارج میشه.

ویندوزها هر کدوم بعد از چند سال و همگی توسط یک کمپانی ارائه میشن و در واقع نسل بعدی ویندوز قبلی هستند. در همچین مواردی حتی درست نیست که به مقایسشون فکر کنیم, چه برسه به اینکه بگیم قبلیه بهتره.

Se7en > Vista > XP

در رابطه با نسخه های مختلف Office نیز بحث فوق صادق هست.

Office 2010 > Office 2007 > Office 2003 > Office XP > Office 2000 > Office 97

2 - کدوم سیستم عامل برای 3D کارها بهتره؟

برای یک 3D کار بعد از Mac OS بهترین سیستم عامل ویستا هست, به خاطر استفاده از DirectX 10 و ...

البته نرم افزار مکس برای مکینتاش ارائه نشده ولی مایا و زیبراش بهترین کارکرد رو روی مکینتاش دارن و در ویستا هم تا به حال باگ خاصی مشاهده نشده ...

3 - ویندوز اصل بهتر از غیر اصل هست؟ اصلا تفاوتی دارن؟

خیر. از نظر کارایی مثل سرعت, امکانات مثل اجزا و ظاهر مثل Theme ها, هیچ فرقی با هم ندارن. تفاوتشون در بخش فعال سازی هست که اون هم الان یکی شده و کرک شده ها هیچ چیزی از اصل کم ندارن.

لازم نیست دنبال ویندوز اصل باشید, وقتی به دستتون رسید تازه به خودتون میگید این که عین بقیه است. گرچه ممکنه در حین استفاده بهتون تلقین بشه که یه فرق هایی با کرک شده داره اما مطمئن باشید نداره.

الان ویندوزهای اصل هم توی وب برای دانلود پیدا میشه که هیچ اولویتی برای دانلود ندارن. بهتره سیستم عاملی رو دانلود کنید که بیخودی شلوغ نشده باشه و تا حد ممکن هم آپدیت شده باشه. اصل بود یا کرک شده, اهمیتی نداره.

4 - کلا ویندوز بهتره یا لینوکس؟

این ازون بحث هاییه که زیاد بین کاربران انجام میشه. هیچ وقت هم به نتیجه نمیرسه. ببینید, ویندوز فعلا سیستم عامل اول دنیاست. کاری نداریم واقعا برتره یا نه. اگر بخواهیم شرایط یک کاربر عادی در ایران رو در نظر بگیریم بهترین انتخاب براش همون ویندوزه. برای یک کاربر خانگی که مواردی مثل مدیریت فایل ها, بازی, اینترنت و فایل های صوتی و تصویری بیشتر وقت رو به خودشون اختصاص میدن, مطمئنا ویندوز مناسب تره. شاید انتقاد بشه که ویندوز مشکل داره, نا امنه, پایدار نیست و ... اما مطمئن باشید برای یک کاربر ایرانی بهتر از ویندوز گیر نمیاد. خیلی بخواهید تنوع گرا باشید یه ویندوز و دیگر سیستم عامل ها کنارش.

از نظر استفاده هم هر کدوم کاربردهای خودشون رو دارن. ویندوز انتخاب اول کاربران خانگی است و لینوکس هم انتخاب اول در سرورها و ... هست. فعلا هم قرار نیست هیچ کدوم اون یکی رو از دور خارج کنند.

5 - سیستم عامل 32 بیتی بهتره یا 64 بیتی؟ کدوم یکی رو بگیرم و روی سیستم نصب کنم؟ + تشخیص 32 بیتی بودن یا 64 بیتی بودن سیستم عامل و پردازنده

جواب سوال اول که کاملا مشخصه. 64 بیتی بهتره. برخی برتری های سیستم 64 بیتی بر 32 بیتی:

1- کارایی و سرعت بالاتری در مدیریت حافظه, رجیسترها و عملیات I/O دارد.
2- میزان حافظه فیزیکی و مجازی بیشتری را پشتیبانی می کند. میزان حافظه مجازی قابل دسترسی برای سیستم های 32 بیتی 4 گیگ و برای سیستم های 64 بیتی 16 ترا می باشد.
3- قابلیت محافظت بیشتری در برابر کدهای مخرب (Malicious Code) از خود نشان می دهد و در نتیجه امنیت بالاتری دارد.
4- ...

اما جواب سوال دوم بستگی به شرایط شما داره. اکثر سیستم های امروزی دارای پردازنده 64 بیتی هستند و میشه روشون سیستم عامل 64 بیتی هم نصب کرد. اما اگر سیستم عامل 64 بیتی تهیه کنید ممکنه با نکات منفی هم روبرو بشید, مثل:

1- بعضی از برنامه های رایج که 32 بیتی نوشته شده روی سیستمتون به درستی اجرا نشوند.
2- باید حتما درایورهای 64 بیتی سیستمتون و مخصوص همون سیستم عامل مثلا ویستای 64 بیتی رو داشته باشید. اگر سیستمتون جدید باشه احتمالا این درایورها درون دیسکهای ارائه شده همراه سیستم, قرار داره.
3- بسیاری از برنامه های 32 بیتی هم که به درستی روی سیستمتون اجرا میشن از مزایای 64 بیتی بودن هیچ بهره ای نخواهند برد و کارارییشون تغییری نمیکنه.
4- سیستم عاملی که خریداری کردید دارای قابلیت استفاده کمتری خواهد بود. چون روی خیلی از سیستم ها بخاطر 64 بیتی نبودن اون سیستم یا نداشتن درایور و برنامه های 64 بیتیش, قادر به نصب یا استفاده اش نخواهید بود.
5- ...

در کل دیدید که سیستم عامل 64 بیتی کاملا برتر هست اما اگر فکر می کنید یکی از اون نکات منفی ممکنه براتون مشکل ساز بشه و ترجیح میدید قید مزایای 64 بیتی بودن رو بزنید, شاید بهتر باشه فعلا همون سیستم عامل 32 بیتی رو تهیه و نصب کنید.

+

تشخیص 32 بیتی یا 64 بیتی بودن ویندوز:

در Vista
در پنجره System قسمت System روبروی عبارت System type نوع ویندوز شما نوشته شده است. برای دستیابی به پنجره System روی Computer کلیک راست کنید و گزینه Properties را انتخاب کنید. همچنین در Control Panel در حالت Classic View گزینه ای بنام System وجود دارد که همین پنجره را باز می کند.

اگر روبروی System Type نوشته شده باشد 64 بیتی یعنی ویندوز شما 64 بیتی است. از آنجایی که ویندوز 64 بیتی فقط روی سیستمی با پردازنده 64 بیتی نصب می شود در نتیجه پردازنده شما هم 64 بیتی است.

نمونه = ویستای 64 بیتی که روی پردازنده 64 بیتی نصب شده

470to6otmhpdq1xzrct.png
اما اگر نوشته شده باشد 32 بیتی یعنی ویندوز شما 32 بیتی است. چون ویندوز 32 بیتی روی پردازنده 64 بیتی هم نصب می شود در این حالت نمی توان راجع به پردازنده شما اظهار نظر کرد که چند بیتی هست.

نمونه = ویستای 32 بیتی که روی پردازنده 64 بیتی نصب شده

dts5be7nb1byyub5sw7.png

ey8m9m3l15j3mp96sg6e.png

s3a6dko4pyu9fbgkboi.png
تشخیص 32 بیتی یا 64 بیتی بودن پردازنده:

برنامه کم حجم CPU-Z مشخصات کامل پردازنده شما را نشان می دهد. پس از اجرای این برنامه در همان Tab اول, روبروی قسمت Instructions وجود عبارت EM64T یا x86-64 نشان دهنده 64 بیتی بودن پردازنده شماست. عدم وجود عبارات ذکر شده معمولا نشان دهنده 32 بیتی بودن پردازنده است. بسته به مادربورد و بایوستون ممکنه این عبارت رو هنگام راه اندازی کامپیوتر هم ببینید.

تذکر: تکنولوژی 64 بیتی از زمان پردازنده های قدیمی مثل Pentium 4 - 3.0 GHz وجود داشته و قابلیت جدیدی محسوب نمیشه. الان تقریبا همه پردازنده های رایج 64 بیتی هستند.

نکته: وجود SSE های بیشتر روبروی قسمت Instructions نشان دهنده حمایت پردازنده شما از دستورات پیشرفته تر است.

6 - آپدیت کردن ویندوز خوب هست یا نه؟

آپدیت کردن ویندوز باعث می شود سیستم عامل شما با جدیدترین سیستم عامل ماکروسافت بررسی شده و تفاوت ها تا جایی که ماکروسافت اجازه می دهد الحاق شود.

همون طور که می دانید ماکروسافت بسیاری از Patch ها یا وصله های امنیتی خود را به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار میدهد تا وقتی شما به صورت اتوماتیک به سایت ماکروسافت متصل می شوید این وصله های امنیتی روی سیستم شما نصب شود.

در ضمن آپدیت کردن ویندوز بسیار مورد توجه متخصصان می باشد و توصیه می شود.

نکته: هیچ وقت تنها به منظور آپدیت کردن ویندوز به اینترنت وصل نشوید. شما طبق معمول به اینترنت متصل شوید و به کارهای روزانه خود ادامه دهید و سپس Automatic Updates ویندوز خودتان را فعال کنید تا خودکار شروع به آپدیت کردن ویندوز شما کند. نگران سرعت اینترنت خود نیز نباشید, چون سیستم عامل های ماکروسافت طوری طراحی شده اند که در موقع استفاده از Automatic Updates از پهنای باند خالی یا بیکار شما استفاده کنند و تاثیری در سرعت اینترنت شما نخواهد داشت.

7 - آپدیت های ویندوز کجا ذخیره می شوند؟ چگونه میتوان از آپدیت ها بعد از نصب مجدد ویندوز استفاده کرد؟

آپدیتهای ویندوز در مسیر زیر قرار می گیرند:

\WINDOWS\SoftwareDistribution\Download

اما آپدیتها یه فایل تکی نیستند که شما آنها را بردارید و با نصب مجدد ویندوز دوباره بخواهید آنها را نصب و استفاده کنید. یعنی وقتی یک Patch به طور اتوماتیک دانلود می شود بعد از دانلود بلافاصله روی سیستم شما نصب می شود و این Patch یک فایل تکی نیست, بلکه موقع دانلود به چندین قسمت تقسیم می شود. به خاطر همین شما وقتی روی فایلها کلیک می کنید Error داده می شود.

راه حل این مشکل چیست؟ شما باید ابتدا برنامه زیر (با حجم 203 کیلو بایت) را دانلود و بعد هم نصب کنید و سپس با استفاده از این برنامه یک مکانی را برای ذخیره آپدیتهای ویندوز انتخاب کنید تا آپدیتهای ویندوز در مکانی که شما انتخاب کردید ذخیره شوند. با این کار شما می توانید بعد از نصب مجدد ویندوز از آپدیت ها استفاده کنید
8 - چگونه صفحه خوش آمد گویی (Welcome Screen) و کادر وارد کردن نام کاربری و رمز عبور (Classic Prompt) را غیر فعال کنم تا هنگام لود شدن ویندوز مستقیما وارد یک User بشم و صفحه Desktop رو ببینم؟

در Windows XP

1- در Run عبارت control userpasswords2 را وارد کنید.

2- یوزری را که می خواهید پیش فرض وارد اون بشید انتخاب کنید.

3- تیک گزینه Users must enter a username and password to use this computer رو بردارید.

4- Apply کنید. User و Pass برای اطمینان از شما پرسیده می شود. تایید کنید.

5- حالا دکمه Ok رو بزنید.

بعد از اولین Restart تغییرات اعمال شده و با هربار راه اندازی سیستم مستقیما وارد اون User می شوید.

نکته: برداشتن تیک گزینه Use the Welcome Screen در مسیر Control Panel \ User Accounts \ Change the way users log on or off فقط باعث می شود تا صفحه خوش آمد گویی را مشاهده نکنید و همان کادر کلاسیک برای وارد کردن User و Password ظاهر شود.

9 - فایل یا فلدر بدون نام در ویندوز؟

در ویندوز نمی توان فایل یا فلدر بدون نام داشت. اما میشه از کاراکتر هایی که دیده نمیشن در نام فایل استفاده کرد تا در ظاهر یک فایل یا فلدر بدون نام داشته باشیم. کافیه فایل یا فلدر مورد نظر را Rename کنید و کلید Alt را گرفته و با اعداد سمت راست صفحه کلید, عدد 255 را وارد کرده و Alt را رها کنید. کاراکتری شبیه فاصله (Space) نام فایل یا فلدر قرار خواهد گرفت که دیده نمی شود. Alt به همراه عدد 0160 هم همین نتیجه را خواهد داشت.

10 - داشتن بیش از 26 درایو در ویندوز؟

حتما اطلاع دارید که ویندوز به هر کدام از درایو های شما حرفی از الفبای انگلیسی اختصاص میده که هم برای نمایشش و هم آدرس دهی از اون حرف استفاده میشه. تعداد حروف انگلیسی هم که 26 تاست. این سوال برای خیلی ها پیش میاد که اگر تعداد درایو های ما بیشتر از این عدد بشه چه اتفاقی میوفته. اصلا امکانش هست؟

بله. امکان داشتن بیش از 26 درایو هست. اما بعد از اتمام حروف, درایوهای باقی مانده نمایش داده نمیشن. برای دیدن محتوای درایو های بعد از Z باید از امکان Mount استفاده کرد. به این صورت که شما فلدری خالی در یکی از درایو های NTFS موجود در My Computer ایجاد کرده و درایو مورد نظر رو به اون متصل می کنید. از این به بعد با وارد شدن به اون فلدر محتویات درایوی که حرفی بهش اختصاص داده نشده را مشاهده خواهید کرد.

برای انجام اینکار در Win XP پس از ایجاد پوشه خالی بر روی یکی از درایوهای NTFS موجود, روی My Computer کلیک راست کرده و گزینه Manage رو انتخاب کنید. در سمت چپ پنجره گزینه Disk Management را کلیک کنید. حالا در سمت راست, روی درایوی که حرفی بهش اختصاص داده نشده کلیک راست کرده و گزینه Change drive letter and paths را انتخاب کنید. با زدن دکمه Add و انتخاب دکمه رادیویی Mount کادر آدرس پایین فعال شده و با دکمه Browse می تونید فلدری رو بهش ربط بدید. در همین کادر دکمه ای برای ایجاد فلدر جدید هم وجود داره که نیازی نباشه از قبل فلدری ایجاد کنید.

نکته: این رو هم حتما می دونید که نمیشه دقیقا حرف از 26 تا زد. به هر حال استثناهایی هم داریم, مثل حروف A و B که برای Floppy Drive رزرو شده اند. منظور این بحث همون فراتر رفتن از حروف و سر نوشت درایو های بعدی هست11 - نسخه های مختلف ویندوز شامل عبارات RTM, Retail, Corporate و OEM چی هستند؟ تفاوتشون چیه؟ مال من کدوم نسخه است؟

ابتدا معنی و کاربرد هر کدوم رو می نویسم:

Retail به معنی خرده فروشی و RTM به معنای انتشار برای سازنده

RTM و Retail یکی هستند. فقط Retail با بسته بندی کامل در فروشگاه ها برای کاربران خانگی منتشر میشه, RTM که مخفف Release to Manufacturing هست رسما برای کمپانی ها (معمولا سازنده نرمافزار و سخت افزار) منتشر میشه. از اونجایی که نسخه RTM در اختیار کاربران خانگی قرار نمیگیره اگر کسی داشته باشه مشخصه که از راه قانونی نخریدتش. نسخه RTM معمولا یکی دو ماه زودتر منتشر میشه تا کمپانی ها ویندوز رو مدتی قبل از کاربران در اختیار داشته باشن و محصولات خودشون رو باهاش تست و هماهنگ کنند.

OEM به معنی سازنده تجهیزات اصلی

OEM که مخفف Original Equipment Manufacturer هست نسخه ایه که برای یک سازنده قطعات کامپیوتری در نظر گرفته شده و فقط هم برای استفاده خریدار یک کامپیوتر از اون سازنده. از نظر فنی و قانونی شما قادر و مجاز به انتقال همچین نسخه ای به کامپیوتر دیگری نیستید.

برعکس Retail که شما می تونید روی یک کامپیوتر نصب و استفاده کنید و بعد روی کامپیوتر دیگر. RTM رو هم می تونید روی یک کامپیوتر اداره نصب کرده و بعدا روی دیگری نصب کنید. البته در مورد Retail و RTM اینو بگم که نباید روی بیش از یک کامپیوتر همزمان استفاده بشن. مثلا اگر قصد داشتید یک ویندوز Retail روی کامپیوتر جدیدی نصب کنید, این ویندوز نباید در کامپیوترهای قبلی که نصب شده دیگه استفاده بشه. ترجیحا حذف شده باشه.

دقت داشته باشید که لایسنس از نوع OEM کاملا مربوط به اون کامپیوتر هست و حتی اگر کامپیوتر شما قدیمی بشه دیگه قادر به انتقالش به کامپیوتر جدیدتون نیستید و همراه کامپیوتر قدیمی از بین میره.

در ضمن گفته میشه ماکروسافت نسخه های OEM رو رایگان پشتیبانی فنی نمیکنه و باید براش هزینه بدید.

نکته: معمولا ماکروسافت ابتدا نسخه های OEM و RTM هر ویندوز یا سرویس پک رو منتشر می کنه و بعد از مدتی با انتشار نسخه Retail اون رو در اختیار کاربران خانگی قرار میده یا به اصطلاح عمومی میکنه.

Corporate به معنی شرکتی

Corporate که VL مخفف Volume License هم نامیده میشه اجازه میده تا با یک سریال یا کلید, چندین نصب انجام بشه. معمولا در موارد تجارتی, حکومتی و مراکز آموزشی کاربرد داره. مثلا یک کمپانی که تعداد زیادی کامپیوتر داره و می خواد روشون ویندوز نصب کنه.

خوب.

حالا که باهاشون آشنا شدیم. ببینیم فرقشون چیه.

راستش فرقی ندارن.

تفاوت نسخه های فوق در نحوه فعال سازی هست. امکانات و قابلیت هاشون هم یکیه. فقط ممکنه درایورهای قطعات و برنامه های اضافی پیش فرضشون فرق داشته باشه.

نکته: یک کاربر خانگی, تنها انتخابی که در مغازه داره, نسخه Retail هست.

برای اینکه ببینید ویندوز شما کدوم نسخه است, مواردی هست که میشه از روشون متوجه شد. مثلا وجود عبارت OEM در Product Code و Pid, یا رقم های آخرش که برای Retail و Corporate فرق داره. هنگام نصب هم در صفحه وارد کردن سریال اگر Corporate باشه می نویسه see your admin if you don't know the key اگر OEM باشه می نویسه contact your pc maker و اگر Retail باشه می نویسه see the sticker on the box the cd came in که شمارو به برچسب پشت قاب دیسک ارجاع میده. البته بخاطر کر-ک و دستکاری شدن ویندوزهای موجود, علائم فوق اعتبار چندانی ندارن. مثلا ممکنه ویندوزتون OEM باشه که بصورت Retail در اومده تا روی همه سیستم ها نصب و فعال بشه.


12 - Search مجهول در ویندوز؟

در جستجوی Windows که برای یافتن فایل ها و فلدر ها استفاده می کنید, کاراکترهایی تعیین شدن که به شما اجازه میده به نوعی فرمول نویسی کنید. مثلا کاراکتر ؟ به معنای یک کاراکتر مجهول هست و کاراکتر * که به معنای رشته ای مجهول با طول نامشخص هست.

مثال 1)

u?p.txt

فایلی رو پیدا میکنه که نامش سه حرفی است, کاراکتر اولش u و کاراکتر سومش p هست و پسوندش txt هست. مثلا فایل های زیر پیدا خواهند شد:

u1p.txt
uzp.txt
ukp.txt

مثال 2)

u*p.txt

فایلی رو پیدا میکنه که حرف اول نامش u و حرف آخر نامش p و پسوندش txt هست. مثلا فایل های زیر پیدا خواهند شد:

u1p.txt
uzp.txt
ukp.txt
u17t7p38p.txt
utkyp.txt

مثال 3)

i*.z?p

فایلی رو پیدا میکنه که کاراکتر اول نامش i و پسوندش سه حرفی و کاراکتر اولش z و آخرش p باشه. مثلا فایل های زیر پیدا خواهند شد:

i1ty2.zxp
i.zcp
izdy2iiu.zpp
ikn.z2p

مثال 4)

*

هر فایل یا فلدری رو پیدا میکنه.

مثال 5)

head??.rarb

هر فایلی رو که نامش 6 حرفی و چهار کاراکتر اولش head باشه و پسوندش rarb باشه پیدا میکنه.

نکته پایانی: علائم * و ؟ رو هر جای عبارت که خواستید می تونید بکار ببرید و ترکیب های مختلفی رو ایجاد کنید.

13 - فشرده سازی فوق العاده وجود داره؟

فشرده سازی کاملا به نوع فایل ها بستگی داره. در مواقعی میشه فشرده سازی بسیار زیادی رو انتظار داشت که منطقی هم باشه, مثلا 500 مگ هم بشه 2 مگ. اما فایل های بزرگ و شلوغی مثل Office 2007 یا Vista DVD که 2 مگ شدن کلک های تبلیغاتی هستند.

14 - کدوم فرمت فشرده سازی بهتره؟

طبق بحث هایی که بارها مطرح شده RAR و در مواقعی 7ZIP بهترین گزینه های فشرده سازی هستند. الگوریتم فشرده سازی قوی, سرعت بالا, اطمینان و امنیت عالی و امکانات خوب مهمترین دلایل مطرح شده هستند. البته رایج بودن فرمت های فوق هم یک عامل مثبت براشون تلقی شده.

15 - پسورد فایل های فشرده؟ یک فایل فشرده (RAR, ZIP و ...) دارم که پسورد میخواد. چه جوری پسوردشو پیدا کنم؟

اگر فایل رو از طریق اینترنت دریافت کردید، بهترین راه اینه که به همون سایتی که فایل رو گرفتید مراجعه و پسورد فایل رو پیدا کنید (معمولا پسورد زیر لینک دریافت فایل, درج میشه). اگر چیزی پیدا نکردید قسمت پایانی لینک دانلود فایل رو توسط یک موتور جستجو نظیر گوگل جستجو نموده و در نتایج سرچ به دنبال پسورد فایل مورد نظر بگردید. برای مثال اگر آدرس فایل شما

است این قسمت رو سرچ کنید: files/140075117/ZoneAlarm.KG.ZWT.rar

نکته: جستجوی عبارت فوق تضمین می کنه که در صورت پیدا شدن نتیجه ای برای جستجو, حتما به فایل خودتون برسید. اگر عبارت فوق که علاوه بر اسم فایل حاوی قسمتی از لینک هست رو سرچ کردید و به نتیجه نرسیدید, می تونید اسم فایل رو به تنهایی سرچ کنید (برای مثال ما میشه ZoneAlarm.KG.ZWT.rar). در این حالت احتمال پیدا شدن نتیجه بیشتره اما ممکنه فایل مورد نظر دقیقا فایل شما نباشه, فقط اسمش همون باشه. این روش برای مواقعی که لینک فایل رو ندارید هم مناسبه.

توجه 1: خیلی وقت ها پسورد فایل, آدرس سایتی است که فایل رو آپلود و ریلیز کرده. در خیلی از این موارد هم آدرس سایت در لینک دانلود برنامه وجود داره.

توجه 2: با دابل کلیک روی فایل فشرده در صورت وجود بخش توضیحات در سمت راست پنجره، پسورد فایل فشرده معمولا در اون قسمت درج میشه. همچنین معمولا آدرس سایت قرار دهنده فایل (که غالبا پسورد مورد نظر است) را از همین طریق در میان نام های محتویات فایل فشرده میتوان پیدا کرد.

اگر عملیات فوق به شما در پیدا کردن پسورد فایل کمک نکرد:

در این حالت اگر امکان دریافت فایل رو از طریق دیگه ای دارید، توصیه میشه این کار رو انجام بدید. اگر این چنین نیست تنها راه پیشنهادی استفاده از برنامه هایی است که برای این کار ساخته شده اند. با جستجوی این کلید واژه ها می تونید به نرم افزارهای زیادی در این زمینه برسید: rar zip password recovery cracker ...

البته توجه کنید که استفاده از این نرم افزارها هیچ گونه تضمینی برای پیدا شدن پسورد فایل شما نیست. این مسئله به خصوص در مورد فایل هایی که پسوردشان عباراتی طولانی و شامل کاراکترهای درهم (حروف، اعداد، علایم) باشه خیلی بیشتر صدق میکنه. از اونجایی که این نرم افزارها از روش آزمون و خطا برای پیدا کردن پسورد مورد نظر شما استفاده میکنن، تجربه نشون داده در صورتی که کمی پسورد طولانی باشه پروسه پیدا کردن پسورد مدت بسیار زیادی (چندین روز و حتی خیلی بیشتر) ممکنه طول بکشه و در پایان هم ممکنه که به هیچ نتیجه ای نرسه! مثلا اگر پسورد فایل شما fsd53$^&(FSf5k99h--%%gd4*@9k باشه, پیدا کردنش بدون داشتن هیچ پیش زمینه ای, ماه ها یا سالها طول می کشه و بهتره بگیم غیر ممکنه.

در نهایت, اگر هیچ کدام از موارد فوق جواب نداد:

تنها راه باقی مونده اینه که شما یک کرکر (کیجنر) بسیار حرفه ای رو در اختیار داشته باشید. خب اگه همچین فردی بتونه پیدا بشه که دیگه پیدا شدن پسورد فایل فشرده اهمیتی پیدا نمیکنه. بنابراین در این مرحله بهتره بگیم پیدا کردن پسورد فایل مورد نظر امکاپذیر نیست و باید از خیرش گذشت.

16 - فایلهایی که پسوندشون بصورت 001, 002 و ... هست رو چطوری باز و استفاده کنم؟

این فایل ها پارت های یک آرشیو هستند. همونجوری که فرمتی مثل RAR هم می تونه چند بخش باشه که اغلب آخرشون عبارت Part1 و ... دیده میشه.

برای استخراج محتوای این فایل ها, به برنامه 7ZIP یا HJSplit نیاز هست که استفاده از 7ZIP هم راحت تره و هم بهتر.

اگر 7ZIP روی سیستمتون نصب نیست نصبش کنید. روی بخش اول فایل ها یعنی اونی که آخرش 001 هست کلیک راست کنید و گزینه 7ZIP و سپس Extract Here رو انتخاب کنید. صبر کنید تا محتوای همه پارت ها توسط 7ZIP استخراج بشه. اون وقت پارت های 001 و ... رو پاک کنید.

نکته: برای استخراج باید همه پارت ها از 001 تا آخر درون یک فلدر باشند.

مثلا پارت های زیر آماده استخراج هستند و بعد از استخراج فایل کامل Concert.avi بدست میاد:

Concert.avi.001
Concert.avi.002
Concert.avi.003
Concert.avi.004

تذکر: اگر 7ZIP هنگام Extract فایل ارور داد ممکنه پارتهای عادی RAR باشن که فقط نامشون بجای Part1 عبارت 001 داره. فایلی رو که انتهاش 001 هست با WinRAR باز کنید و عادی Extract کنید.

17 - کدوم ضد ویروس بهتره؟

مهمترین نکته می تونه نحوه استفاده شما از سیستم باشه که می تونه در انتخاب ضدویروس موثر باشه. این مسئله می تونه به اندازه ای اهمیت داشته باشه که انتخاب ضد ویروس در مراحل بدی قرار بگیره .

کسانی که از اینترنت به طور روزمره یا مداوم استفاده می کنند باید در مورد عملکرد ویروس ها و همچنین آنتی ویروس ها مقداری هر چند اندک به معلومات خود اضافه کنند. آن وقت حتی بدون ضد ویروس هم می تونید از یک سیستم محافظت کنید. حالا اگر یک نرمافزار امنیتی هم به عملکرد خوب شما اضافه شود دیگه سیستمتون به این راحتی دچار مشکل نمیشه. در این حالت با داشتن یه آنتی ویروس خوب می تونید امنیت را در سیستمتون برقرار سازید.

متاسفانه چون توی کشور ما نرم افزار مفت هست هر کسی روی سیستم خودش چندین آنتی ویروس نصب می کنه و به گمان خودش امنیت را برقرار کرده. در صورتی که اگر شما یک آنتی ویروس بر اساس نوع کارتون روی سیستم نصب کنید و حتی الامکان بتونید آنتی ویروس خودتون را به روز نگه دارید مشکلی برای شما پیش نخواهد آمد.

جدا از اهمیت کار شما با سیستم, تعیین ضد ویروس بهتر به این راحتی ها نیست. نه میشه به تست های سایت های معتبر اکتفا کرد چون شرایطتون با شما یکی نیست و نه میشه به تجربه های خام فردی بسنده کرد. علاوه بر اون ضد ویروس های معروف جدید تقریبا ایده آل هستند و هیچ کدوم ضعف های گذشته رو ندارن. 18 - چطوری نوع (= فرمت) یک فایل رو تشخیص بدم؟ فایل مورد نظر پسوند نداره و اگر هم داره معلوم نیست درست باشه.

ابتدای هر فایل اطلاعاتی وجود داره که بهش Header گفته میشه و برای هر نوع فایل تقریبا منحصر بفرده.

اگر یک فایل رو با Notepad یا ابزارهای ویرایش هگز مثل WinHexEditor باز کنید می تونید Header شو ببینید.

نکته: اگر در کلیک راست گزینه Open With برای باز کردن فایل مورد نظر با Notepad وجود نداره, خود برنامه Notepad رو اجرا کنید و از منوی File و گزینه Open برای باز کردن فایل مورد نظر استفاده کنید. هر چند استفاده از ویرایش گر های هگز برای اینکار بهتره.

مثلا من فایلی رو با Notepad باز کردم و چند کاراکتر اولش ÿØ هست. این نشون میده که فایل مورد نظر عکس از نوع JPEG هست و پسوندش اگر درست نیست باید به jpg تغییر داده بشه. اگر با فایل ها زیاد سر و کله زده باشید Header های رایج رو حفظ خواهید بود و با دیدن Header فایل تشخیص می دید که نوعش چیه. اگر هم Header هارو حفظ نیستید می تونید توی وب Header ای رو که مشاهده کردید سرچ کنید تا نوع فایل مربوط به اون Header رو پیدا کنید.

نکته: اگر بجای Notepad با ویرایشگر هگز فایل مورد نظر رو باز کنید مقدار هگز اون Header رو هم می تونید مشاهده کنید که در بعضی موارد این مقدار هگز بیشتر بدرد میخوره. برای مثال ما که ÿØ بود و نشون داد JPEG هست معادل هگزش FF-D8 نشون داده میشه.

--

چند نمونه از Header های رایج رو می نویسم تا باهاشون آشنا بشید:

عکس

GIF که نشون میده فایل gif هست.
BM که نشون میده فایل bmp هست.
‰PNG که نشون میده فایل png هست.
ÿØ یا FF-D8 که نشون میده فایل jpg هست.
49-49-2A-00 که نشون میده tif هست.
00-00-01-00 که نشون میده ico هست.

آرشیو

PK که نشون میده zip هست. پسوند jar هم که برای جاوا بکار میره دقیقا همون فرمت zip هست و هدرش همینه.
Rar! که نشون میده rar هست.
7z¼ که نشون میده 7z هست.
BZh91 که نشون میده bz2 هست.
UHA که نشون میده uha هست.
StuffIt که نشون میده sit هست.
MSCF یا ISc که نشون میده cab هست.
PAR که نشون میده par هست.
F3-E3-2C-00-00-00-81-2A-41-43-45 که نشون میده ace هست.
IsZ! که نشون میده isz هست.

مولتی مدیا

0&²uŽf که نشون میده Windows Media هست و بسته به ادامه Header میتونه wmv یا wma باشه.
FLV که نشون میده flv (همون فایلهای YouTube) هست.
MThd که نشون میده mid هست.
ID3 که نشون میده mp3 هست.
RIFF معمولا نشون میده mpg هست.
moov که نشون میده mov هست.
FWS و CWS نشون میده که swf (همون فایل فلش) هست.
.RMF نشون میده که rm هست.
Ogg که نشون میده ogg هست.

دیگر

MZ نشون میده که exe هست.
%PDF که نشون میده pdf هست و دقیقا بعد از همین عبارت ورژن فایل pdf هم نوشته شده.
ایمج ها مثل iso و nrg دارای هدر 0000... هستند.

--

نکته 1: یک فایل میتونه بیش از یک Header داشته باشه. مثلا MP3 غیر از ID3 هدرهای دیگری هم داره.

نکته 2: هدر های مشترک هم داریم که برای تفکیک نوعشون از هم باید کاراکترهای بیشتری از فایل رو بررسی کرد و به نکات دیگری دقت کرد.

بحث Header ها به همین جا ختم نمیشه و نکته های زیادی داره:

Header های مشترک - مثل ایمج ها و برخی فایلهای MP3

فرمولی نویسی برای Header و استفاده از عبارات میانی فایل - لازم برای فرمتی مثل mkv یا همون matroska

نداشتن Header و فایل خام - مثل استریم های MPEG و فایل های متنی یا TEXT



19 - چرا ظرفیت کل هاردم کم نشون داده میشه؟ مثلا برای هارد 500 ای که تازه گرفتم 465 گیگ هست!

این مورد عادیه. هارد شما دچار مشکل نشده. فضاش هم خورده نشده. از اول همین جور بوده و خواهد بود.

دلیلش واحدهای دیجیتال هست که به عنوان مثال 1 گیگ 1024 مگ هست, نه 1000 مگ.

وقتی گفته میشه هارد 500 یعنی 500 میلیارد بایت. اگر بخواهید ببینید چند گیگه باید 500 میلیارد رو 3 بار بر 1024 تقسیم کنید. که حاصل میشه 465. یعنی هارد شما 465 گیگ ظرفیت خواهد داشت.

اگر ظرفیت رو برای هاردهای مختلف با روش فوق حساب کنید به نتایج زیر خواهید رسید:

هارد 5000 (5 ترا) برابر 4656 گیگ.
هارد 2000 (2 ترا) برابر 1862 گیگ.
هارد 1000 (1 ترا) برابر 931 گیگ.
هارد 750 برابر 698 گیگ.
هارد 500 برابر 465 گیگ.
هارد 320 برابر 298 گیگ.
هارد 300 برابر 279 گیگ.
هارد 250 برابر 232 گیگ.
هارد 160 برابر 149 گیگ.
هارد 80 برابر 76 گیگ.
هارد 40 برابر 37 گیگ.

می بینید که هر چقدر بالاتر بریم این تفاوت بیشتر دیده میشه.

20 - چرا هنگام پارتیشن بندی با خود ویندوز (مثلا هنگام پارتیشن بندی اولیه در ابتدای نصب ویندوز) اجبارا فضای کمی دست نخورده باقی میمونه؟


همیشه 8 مگابایت از فضای پارتیشن بندی نشده وجود خواهد داشت تا امکان تبدیل درایو به داینامیک وجود داشته باشه. در بعضی از سیستم عامل ها هم این فضای خالی به شما نشون داده نمیشه.

در ضمن بهتره با هیچ روشی حذفش نکنید و بی خیال استفاده از اون چند مگ بشید.

21 - نرمافزار مناسب برای پارتیشن بندی و تغییر نوع, مشخصات و فضای درایوها؟

نرمافزار Partition Magic مدت ها در این زمینه بهترین و بسیار رایج بود. منتهی از سال 2004 دیگه پروژه اش قطع شد و Symantec اعلام کرد که دیگه برنامه ای برای ادامه اش نداره. آخرین ورژنش هم همون 8.05 مربوط به سال 2004 هست. در نتیجه به دلیل بروز نبودش دیگه گزینه مناسبی برای پارتیشن بندی نیست. مثلا در صورت کار با پارتیشن های ایجاد شده تحت ویستا در جا کرش میکنه یا ارور میده و مواردی دیگر.

شاید الان بشه از نرمافزار Paragon Partition Manager و EASEUS Partition Master Ultimate به عنوان گزینه های مناسبی یاد کرد. در حال حاضر ورژن 10 اولی و 4 دومی عرضه شده.



مطالب مشابه :


Home

طراحی دکوراسیون داخلی روژان طراحی مغازه و فروشگاه بازی های کامپیوتری.




20سایت دانلود رایگان کتاب الکترونیکی

معماری مدرن - 20سایت دانلود رایگان کتاب الکترونیکی - decoration-civil-architect - معماری - عمران - دکوراسیون




سازه

معماری مدرن - سازه - decoration-civil-architect - معماری - عمران - دکوراسیون




مجتمع تجاری

معماری مدرن - مجتمع تجاری - decoration-civil-architect - معماری - عمران - دکوراسیون




۱۰ طرح های برتر معماری

معماری مدرن - ۱۰ طرح های برتر معماری - decoration-civil-architect - معماری - عمران - دکوراسیون




نقاشی ساختمان و رنگ آمیزی ساختمان و کاغذ دیواری و دکوراسیون

نقاشی مغازه-نقاشی کامپیوتری) و رنگ کاري نماي ساختمان ؛ اجرای دکوراسیون داخلی




مطالعات معماری داخلی

طراحی و اجرای معماری داخلی ، دکوراسیون و مغازه ، طراحی و دستی ، کامپیوتری




مطالعات هنرستان

کلیه ی کارهای نقشه کشی دستی ، کامپیوتری و مغازه ، طراحی و دکوراسیون داخلی منزل




هر سوالی داری در مورد کامپیوتر بیا اینجاwww.barati50.com

بیرجند { آنتی ابلیس}.دکوراسیون - هر سوالی داری در مورد کامپیوتر بیا اینجاwww.barati50.com - ألَم




نقاشی ساختمان و از بین بردن انواع لکه های رنگ

نقاشی مغازه-نقاشی کامپیوتری) و رنگ کاري نماي ساختمان ؛ اجرای دکوراسیون داخلی




برچسب :