آئين نامه اجرايي مدارس
آييننامه اجرايي مدارس
مقدمه:
اهميت و نقش آموزش و پرورش در بهسازي و توسعه زندگي فردي و اجتماعي موجبشدهاست كه جامعه و اولياي دانشآموزان انتظار داشته باشند كه مدرسه محيطي رشد دهنده، پويا و زمينهساز پرورش استعدادهاي بالقوه و خداداد فرزندان آنان باشد. تحقق اهداف متعالي آموزش و پرورش و لزوم توجه به روحيات و ويژگيهاي نسل جوان ، تفاوت هاي ناشي از شرايط جغرافيايي و محيطي و محدوديت منابع و امكانات ، ايجاب ميكند كه اداره امور مدارس مبتني بر افزايش قدرت تصميمگيري، استقلال نسبي ، انعطاف پذيري و روشهاي غير متمركز و مشاركت جويانه باشد تا بتواند فضاي عمومي مدرسه را پويا ، پرنشاط و فعال نموده و توانمنديها و خلاقيتهاي مديران ، معلمان و دانشآموزان را به خوبي شكوفا و متجلي سازد. بدين جهت لازم ديدهشد آييننامه اجرايي مدارس با توجه به سياستها و راهبردهاي اساسي آموزش و پرورش از جمله تمركززدايي، مدرسه محوري و توسعه مشاركت همه بعدي تنظيم گردد و با تفويض اختيارات لازم به مدارس، زمينه مناسبتري براي تحقق اهداف تعليم و تربيت فراهمشود.
فصل اول - كليات
ماده 1- مدرسه ازمهمترين نهادهاي اجتماعي، تربيتي و آموزشي و اصليترين ركن تعليم و تربيت است كه به منظور تربيت صحيح دانشآموزان در ابعاد ديني، اخلاقي، علمي، آموزشي، اجتماعي و كشف استعدادها و هدايت و رشد متوازن روحي و معنوي وجسماني آنان براساس اهداف مصوب دورههاي تحصيلي ،برابر ضوابط و دستورالعملهاي وزارت آموزش و پرورش تأسيس و اداره مي شود.
ماده 2 - مدرسه با همكاري كليه كاركنان و با مشاركت دانشآموزان و اولياي آنان زير نظر مديرمدرسه اداره ميشود. تعداد كاركنان مدرسه و شرح وظايف هريك از آنان توسط وزارت آموزش و پرورش ابلاغ ميشود.
فصل دوم - اركان و شوراهاي مدرسه
ماده 3- اركان و شوراهاي مدرسه عبارتند از:
1 - مدير مدرسه.
2 - شوراي مدرسه.
3 - انجمن اولياء و مربيان.
4 - شوراي معلمان.
5 - شوراي دانشآموزان.
1ـ مدير مدرسه :
ماده 4 ـ مدير مدرسهبه عنوان نماينده آموزش وپرورش منطقه مسئول حسن اجراي فعاليت هاي آموزشي ، پرورشي، مالي و اداري مدرسه ميباشد و در كليه امور مدرسه مسئوليت دارد و موظف است براساس مقررات با برنامهريزيهاي مناسب و استفاده از مشاركت كاركنان ،دانشآموزان و اولياي آنها و با بهرهگيري از امكانات و ظرفيتهاي داخل و خارج از مدرسه، جهت تحقق اهدافمصوب دوره تحصيلي تلاش كند، به گونهاي كه ارزيابي عملكرد سال تحصيلي بيانگر ارتقاء و رشدكيفي و مطلوب دانشآموزان در ابعاد مختلف باشد.
ماده 5- مدير مدرسه موظف است با مشاركت كاركنان مدرسه و اولياي دانش آموزان برنامه سالانه خود را در ابعاد مختلف با رعايت ضوابط آموزش وپرورش تنظيم و به تصويب شوراي مدرسه برساند.
ماده 6- مديرمدرسه موظف است بااستفاده بهينه از منابع مالي دولتي وبابهرهگيري از مشاركتهاي اختياري مردمي و كمكهاي خيرين و تقويت منابع اعتباري مدرسه شرايط لازم را براي اجرايمناسب برنامه مدرسه فراهم كند.
ماده 7- مدير مدرسه بايد با وظايف و مسؤليتهاي خود و با شرح وظايف همكاران كه ازسوي آموزش و پرورش ابلاغ ميشود بخوبي آشنا باشد. مدير مدرسه موظف است شرح وظايف مصوبهريك از كاركنان مربوط را به آنان ابلاغ نمايد و بر اجراي صحيح آن نظارت كند.
ماده8ـ مدير موظف است بطور منظم و برنامه ريزي شده شوراي مدرسه ،انجمن اوليا و مربيان،شوراي معلمان و شوراي دانشآموزان را تشكيل دهد و براجراي مصوبات و چگونگي ثبت و نگهداري سوابق و صورت جلسات مربوط نظارت كند. مدت فعاليت شوراها و انجمن اولياء و مربيان تا تشكيل شوراها و انجمن سال تحصيلي بعد خواهد بود.
ماده 9- انتصابمديرانمدارس با رعايت اصل شايسته سالاري برابر آييننامه انتصاب مديران مصوب شوراي عالي آموزش و پرورش خواهد بود.
2- شوراي مدرسه:
ماده 10- در راستاي سياست مدرسه محوري و تفويض اختيارات به مدارس و به منظور توسعه مشاركت، همكاري و استفاده از تجارب معلمان ،مربيان و اولياي دانش آموزان در اداره مدرسه، بهبود فرايند تصميمگيري ،ارتقاي كيفي فعاليتهاي آموزشي و پرورشي و اداري ،تدوين برنامههاي سالانه مدرسه و هماهنگي امور و نظارت بر فعاليتهاي مربوط، در هر يك از مدارس شورايي به نام شوراي مدرسه تشكيل ميگردد. تركيب اعضا و شرح وظايف شوراي مدرسه به شرحزير است:
الف- تركيب اعضاء:
1- مديرمدرسه.
2- معاونين مدرسه .
3- يك نفراز مربيان امور تربيتي يا مشاوران به انتخاب مربيان و مشاوران مدرسه .
4- نماينده شوراي معلمان.
5- نماينده انجمن اوليا و مربيان به انتخاب انجمن.
تبصره - درصورت لزوم و به ويژه درمواقعي كه پيشنهادهاي شوراي دانشآموزان مطرح است مدير مدرسه از نماينده شوراي دانشآموزان و برحسب مورد از افراد ذيربط و صاحب نظر براي شركت در جلسات شوراي مدرسه دعوت ميكند.
ب - شرح وظايف :
1ـ مراقبت و نظارت بر فعاليتهاي مدرسه در چارچوب اهداف مصوب دوره تحصيلي و مفاد اين آييننامه .
2- نظارت بر حسن اجراي مصوبات شوراي عالي آموزش و پرورش و دستورالعملهاي مربوط و بخشنامههاي ابلاغي از سوي وزارت آموزش و پرورش و برنامه ريزي براي توجيه و آموزش عوامل ذيربط.
3- بررسي و تأييد برنامههاي پيشنهادي سالانه مدرسه كه از سوي مدير، در چارچوب مقررات و ضوابط مربوط ، به شورا ارائه ميشود.
4- بررسي و اتخاذ تصميم در مورد پيشنهادهاي ارائه شده از سوي شوراي معلمان ،انجمن اوليا و مربيان و شوراي دانشآموزان.
5- بررسي و تأييد برنامههاي مربوط به بزرگداشت ايامالله و مناسبتهاي مختلف ديني و انقلابي و ملي.
6- بررسي و تأييد برنامههاي مربوط به مسابقات علمي،ورزشي،فرهنگي و هنري در سطحمدرسه.
7 - بررسي و تأييد برنامه اردوها و بازديدهاي دانشآموزان از مراكز علمي، فرهنگي،حرفهايبارعايت ماده 107 اين آيين نامه
8- بحث و اتخاذ تصميم در مورد چگونگي برگزاري امتحانات با رعايت مقررات و دستورالعملهاي مربوط.
9- تصميمگيري در مورد تشويق و تنبيه دانشآموزان برابر مندرجات بندهاي پ 2 و 3 فصلششم اين آيين نامه.
10- برنامهريزي براي تقدير از كاركنان و دانشآموزان نمونه به منظور ارائه الگوهاي شايسته باهمكاري انجمن اوليا و مربيان.
11- تصميمگيري در مورد تخلفات امتحانات داخلي دانشآموزان برابر آييننامه رسيدگي به تخلفات امتحاني.
12ـ تصميمگيري درمورد لباس و پوشش دانشآموزان ،در چارچوب مباني و ضوابط مندرجدر فصل پنجم اين آييننامه.
13- نظارت برفرآيند بودجه بندي برنامه درسي ارائه شده از سوي شوراي معلمان و تأييد آن براي اجرا.
14ـ بررسي مشكلات موردي دانش آموزاني كه با مسائل خاصي از نظر آموزشي و پرورشيمواجهند و ارائه پيشنهاد به كميسيون خاص ادارات آموزش و پرورش مربوط با توجه به اختيارات كميسيون مذكور.
15ـ صدور مجوز اخذ امتحان از دانشآموزي كه در امتحان پاياني[1] داخلي و امتحان جهش تحصيلي و تغيير رشته غيبت موجه داشته است تا دو هفته پس از پايان ايام امتحانات.
16- بررسي و تصويب پيشنهاد شوراي معلمان در مورد تعيين پايه تحصيلي دانشآموزان دوره ابتدايي مشمول ماده 43 اين آيين نامه .
17ـ برنامهريزي براي كمك به دانشآموزاني كه شرايط استفاده از ماده 54 اين آيين نامه را دارا ميباشند.
18- تصميم گيري در مورد داير بودن مدرسه در ايام تعطيل رسمي و اوقات فراغت ، براي فعاليتهاي فوق برنامه آموزشي و پرورشي ،با مسئوليت مستقيم مدير مدرسه.
19- برنامه ريزي براي ارتقاي هر چه بيشتر دانش معلمان و كاركنان مدرسه.
20- ترويج و گسترش فعاليتهاي آموزشي ،پرورشي و تقويت اعتقادات ديني ، قرآني و نماز و مكارم اخلاقي و فراهم آوردن امكانات و زمينههاي برگزاري شايسته مراسم گوناگون عبادي-سياسي.
21- بررسي و اتخاذ تصميم در مورد چگونگي ارتقاء مهارتهاي زندگي و اجتماعي مورد نياز دانشآموزان.
22- برنامه ريزي مناسب به منظور توسعه تربيت بدني ،بهبود وضع امكانات ورزشي ،حفظ و توسعه نمودهاي عيني اخلاق و آداب اسلامي ،ارتقاي سطح بهداشت ،بهبود وضعيت فضا و تجهيزات كارگاهي، آزمايشگاهي و نمازخانه و حفظ محيط زيست
23- بررسي و اتخاذ تصميم در مورد نحوه مشاركت مؤسسات و دستگاههاي آموزشي خارجاز مدرسه در آموزشهاي علمي وعملي دانش آموزان براساس آييننامههاي مربوط .
24- بررسي واتخاذ تصميم درمورد عرضه توليدات وارائه خدمات حاصل از فعاليتهايآموزشي (عملي - كارگاهي) دانش آموزان به متقاضيان براساس آيين نامه مربوط .
25- برنامه ريزي مناسب براي برقراري ارتباط و تعامل بين مدرسه وجامعه محلي به منظوربهرهمندي از امكانات وظرفيتهاي پيرامون مدرسه درارتقاء اموركمي وكيفي مدرسه .
26- تعيين پايه تحصيلي دانشآموزي كه در نظام آموزشي خارجي تحصيل كرده و متقاضي ادامه تحصيل در مدرسه ايراني خارج ازكشور است، با رعايت مفاد آئيننامه ارزشيابي مدارك تحصيلي خارجي.[2]
27- تغيير رشته تحصيلي دانش آموزاني كه رشته تحصيلي آنان در كشور محل انتقال موجود نميباشد، (چنانچه دانش آموز بايد در امتحان برخي از دروس به عنوان تغيير رشته شركت كند ميتواند ضمن ثبت نام و ادامه تحصيل در رشته مورد نظر ، دروس مربوط را تا پايان سال تحصيلي امتحان دهد).[3]
28- انتخاب دانش آموز جهت تحصيل در مدرسه شبانه روزي با رعايت اساسنامه مدارس شبانهروزي .
29ـ بررسي واتخاذ تصميم در مورد دانش آموزاني كه با مشكلات اخلاقي و رفتاري خاص مواجهند با حفظ و رعايت شأن و كرامت انساني آنان و تصميم گيري در مورد دانش آموزان مشمول ماده 84 اين آييننامه. در چنين مواردي موضوع با حضور مدير، يكي از معاونين بهانتخاب مدير،يك نفر از مربيان امور تربيتي به انتخاب مربيان و مشاور مدرسه (در صورتوجود مشاور در مدرسه )بررسي و تصميم لازم اتخاذ ميشود.
ماده 11- رياست شوراي مدرسه با مديراست ودستورجلسات شوراي مدرسه بانظراعضايشوراي مذكور توسط مدير مدرسه تعيين مي شود. مسئوليت اجراي تصميمهاي شوراي مدرسه نيز با مدير خواهد بود. همه كاركنان مدرسه موظفند براي اجراي مطلوب مصوبات شورا همكاري نمايند.
تبصره - دبير شوراي مدرسه در اولين جلسه ازبين اعضا تعيين ميشود. دبير شورا موظف است خلاصهاي از مذاكرات يا تصميمات متخذه هر جلسه را ثبت نموده و به امضاي اعضاي شورا برساند.
ماده 12- در هر سال تحصيلي مدير بايد در اولين فرصت و حداكثر يكماه پس از بازگشايي مدارس نسبت به تشكيل شوراي مدرسه اقدام كند. شوراي مدرسه حداقل هر دو هفته يكبار تشكيل جلسه خواهد داد.
ماده 13- شوراي مدرسه با حضور ماده 13- شوراي مدرسه با حضور دو سوم اعضاء رسميت مييابد و مصوبات آن با رأي اكثريت حاضرين جلسه قابل اجرا ميباشد. مصوبات شورا نبايد با آييننامهها و مقررات عمومي كشور و ضوابط وزارت آموزش و پرورش مغايرت داشته باشد.
تبصره - در مدارسي كه به علت كم بودن تعداد دانش آموز و عدم حضور برخي از افراد موضوع بند الف ماده 10 تعداد اعضاء كمتر از 3 نفر باشد شورا تشكيل نميشود و وظايف آن به مدير واگذار ميگردد.
3ـ انجمن اولياء و مربيان :
ماده 14- به منظور تقويت همكاري و مشاركت اولياي دانشآموزان براي كمك به ارتقاي كيفيت فعاليتهاي آموزشي و پرورشي و گسترش ارتباط دو كانون مقدس خانه و مدرسه ، انجمن اوليا و مربيان تشكيل ميشود. تركيب اعضا و وظايف انجمن اوليا و مربيان مدارس به شرح زير است:
الف - تركيب اعضا:
1- مدير مدرسه.
2- يكي از معاونين به انتخاب مدير.
3- نماينده شوراي معلمان.
4- معاون پرورشي يا يكي از مربيان امور تربيتي و در صورت نبودن مربي ، يكي از معلمان آگاه به مسائل تربيتي به انتخاب مدير.
5- منتخبين اولياي دانشآموزان.
تبصره1- تعداد اولياي دانشآموزان و نحوه انتخاب آنان جهت عضويت در انجمن و چگونگي وزمان تشكيل جلسات برابر آيين نامه انجمن مركزي اوليا و مربيان خواهد بود.
تبصره2 - درصورت لزوم مدير مدرسه ميتواند از نماينده شوراي دانشآموزان و برحسب مورداز افراد ذيربط و صاحبنظر براي شركت در جلسات انجمن دعوت كند.
ب - شرح وظايف:
1- تأمين مشاركت فكري، فرهنگي ، عاطفي و آموزشي اوليا و تقويت هماهنگي و همسويي تربيتي و آموزشي خانه و مدرسه.
2- برنامهريزي و تشكيل جلسات عمومي اولياي دانشآموزان.
3- برنامهريزي و تصميمگيري جهت تشكيل جلسات آموزش خانواده.
4- همكاري و مشاركت با شوراي معلمان در برگزاري كلاسهاي فوق برنامه.
5- مشاركت در اجراي برنامههاي كارآموزي هنرجويان در هنرستانها .
6- همكاري و مشاركت با مدير مدرسه در اجراي فعاليتهاي پرورشي،برگزاري اردوهاي دانشآموزي و بازديد از مراكز علمي،آموزشي و فرهنگي.
7- همكاري و مشاركت درباره چگونگي قدرداني از كاركنان،اوليا و دانشآموزان واعضايشوراهاي مدرسه با رعايت ضوابط و مقررات مربوط.
8- جلب همكاري اولياي دانشآموزان جهت مشاركت و كمك به ارتقاء كيفيت فعاليتهاي مربوط و ارائه پيشنهادهاي لازم به مدير مدرسه.
9- تلاش و همكاري براي جلب مشاركت اولياي دانشآموزان، صاحبان حرف، افراد خير و مؤسسات خيريه در تأمين امكانات مورد نياز و بهبود اداره امور مدرسه.
10- نظارت بر چگونگي اخذ كمكهاي مردمي با رعايت قوانين و مقررات مربوط.
11- تشكيل شوراي مالي مدرسه با عضويت مدير مدرسه ،رئيس انجمن و نماينده شوراي معلمان در اولين جلسه انجمن.
12- نظارت بر نحوه هزينه وجوه حاصل از كمكهاي مردمي ،خدمات فوقبرنامه،سرانهدانشآموزان و كمكهايشوراهاي آموزش و پرورش ازطريق شوراي مالي و مطابقت موارد هزينه بابرنامههاي مصوب شوراي مدرسه.
13- بررسي و اتخاذ تصميم نسبت به سرويس رفت و آمد دانشآموزان.
14- انتخاب نماينده براي شركت در شوراي مدرسه.
15- انجاماموريكهبراساسبخشنامههايانجمنمركزياولياو مربيان به عهده انجمن مدرسه محولميگردد.
تبصره1- درمدارس بزرگسالان و مدارس كمجمعيتي كه برابر آييننامه انجمن مركزي اوليا و مربيان، امكانتشكيل انجمن نميباشد،وظايف انجمن به مدير مدرسه واگذار ميشود.
تبصره 2- مدارس ضميمه و مدارسي كه به صورت مجتمع (ابتدايي ،راهنمايي تحصيلي و متوسطه) توسط يك مدير اداره ميشوند ميتوانند درصورت تمايل مدير، انجمن اولياء و مربيان را به صورت مشترك تشكيل دهند.
4- شوراي معلمان :
ماده 15- به منظور بحث و تبادل نظر و هماهنگي در امور آموزشي، پرورشي و اداري مدرسه و تأمين مشاركت معلمان در حسن جريان آموزشي و پرورشي و اداري مدرسه، شورايي به نام شوراي معلمان با شركت همه معلمان ، مربيان و مشاوران مدرسه تشكيل ميگردد. وظايف شوراي معلمان به شرح زير است:
1- نظارت بر همسوييبرنامهها و روشهايكاري در چار چوب اهداف مصوب دوره تحصيلي ومفاد اين آييننامه.
2- مشاركت مؤثر و كارآمد در تهيه برنامهها و فعاليتهاي آموزشي و پرورشي مدرسه و همكاري در اجراي آن پس از تأييد شوراي مدرسه.
3- بودجهبندي برنامه درسي با رعايت مقررات مربوط و ارائه آن به شوراي مدرسه جهت تأييد.
4- بررسي و تبادل نظر پيرامون چگونگي افزايش اثر بخشي روشهاي تدريس .
5- چاره انديشي براي تأمين مشاركت فعال دانشآموزان در فرايند آموزش و پرورش .
6- تلاش در ارتقاي كيفيت برنامههاي آموزشي و پرورشي و بررسي علل افت تحصيلي دانشآموزان و برنامه ريزي براي كاهش آن .
7- مشاركت در تنظيم برنامههاي پرورشي، تقويت اعتقادات ديني و اخلاقي و آداب اسلامي در دانش آموزان .
8- بررسي و تبادل نظر به منظور هماهنگ كردن نحوه تشويق و تنبيه دانشآموزان.
9- بحث و تبادل نظر و اتخاذ تدابير مناسب در مورد مسائل آموزشي، پرورشي و انضباطي دانشآموزان و بهبود اداره مدرسه.
10- بحث و تبادل نظر درباره محتواي كتابهاي درسي و انعكاس آن به مسئولين ذيربط از طريق مدير مدرسه.
11- تبادل نظر و هماهنگي در مورد نحوه استفاده از وسايل آموزشي ، كمك آموزشي و كارگاهي .
12- ارائه راهكارهاي مناسب براي ترغيب دانشآموزان به منظور انجام مطالعات درسي و غيردرسي.
13- ايجاد هماهنگي در ارتباط با نحوه و ميزان تكاليف درسي دانش آموزان متناسب با نياز، استعدادها و علائق آنان .
14- همكاري،برنامه ريزي و تصميمگيري در خصوص چگونگي تشكيل كلاسهاي فوقبرنامه با مشاركت انجمن اوليا و مربيان و رعايت ضوابط مربوط.
15- بررسي منابع آموزشي ،كمكآموزشي و پرورشي و انتخاب و معرفي كتب، نشريات، نوارهاي صوتي و تصويري جهت استفاده در مدرسه با رعايت ساير مقررات.
16- انتخاب نماينده يانمايندگان شوراي معلمان براي شركت در شوراي مدرسه و انجمن اوليا و مربيان در اولين جلسه شوراي معلمان.
17- تعيين پايه تحصيلي دانش آموزان مشمول ماده 43 اين آييننامه و ارائه پيشنهاد به شوراي مدرسه.
ماده 16- رياست شوراي معلمان به عهده مدير و در غياب مدير برعهده نايب رئيس است كه توسط شوراي معلمان تعيين ميشود. مدير مدرسه مسئول تعيين دستور جلسات و اجراي تصميماتي است كه اتخاذ ميشود.
تبصره1- مدير مدرسه ميتواند در صورت لزوم از متخصصين تعليم و تربيت، معلمان بازنشسته، كارشناسان و مسئولين آموزش و پرورش و اولياي دانش آموزان جهت شركت درشوراي معلمان و تبادل نظر در زمينههاي مربوط دعوت كند.
تبصره2ـ دبير شوراي معلمان در اولين جلسه توسط اعضاي شورا تعيين ميشود و موظف است خلاصهاي از مذاكرات يا تصميمات متخذه هر جلسه را ثبت نموده و به امضاي اعضاي شورا برساند.
تبصره3- شوراي معلمان مي تواند به منظور انجام بهتر وظايف خود نسبت به تشكيل گروههاي درسي و آموزشي اقدام نمايد.
ماده 17- مديران مدارس موظفند اولين جلسه شوراي معلمان راحتي الامكان قبل از بازگشايي مدارس و حداكثر تا ده روز پس از آن تشكيل دهند.جلسات شوراي معلمان حداقل هر ماه يك بارتشكيل ميشود.
5- شوراي دانش آموزان:
ماده 18- به منظور مشاركت دانش آموزان در امور مربوط به مسائل آموزشي، پرورشي ،انضباطي ، ورزشي و فوق برنامه و ايجاد ارتباط صحيح و مستقيم دو سويه بين دانشآموزان و اوليايمدرسه و ارج نهادن به شخصيت و كرامت آنان و تقويت اعتماد به نفس و خودباوري و مسئوليتپذيري و مشاركت جويي در آنان ،شوراي دانشآموزان درسطح مدارس تشكيل ميشود. تركيباعضا و شرح وظايف شوراي دانشآموزان به شرح زير است:
الف - تركيب اعضا:
اعضاء شوراي دانشآموزان ،ازميان دانش آموزان شاغل به تحصيل همان مدرسه خواهند بود، تعدادو نحوه انتخاب اعضابرابر دستورالعملي خواهد بود كه توسط وزارت آموزش و پرورش تنظيم وابلاغ ميگردد.
ب - شرح وظايف :
1- مراقبت برهمسويي فعاليتهاي شوراي دانشآموزان با مفاد اين آيين نامه .
2- بررسي پيرامون چگونگي مشاركت دانشآموزان در بخشي از فعاليتهاي آموزشي وپرورشي و اجرائي مدرسه و ارائه پيشنهاد به مدير مدرسه.
3- همكاري در برنامهريزي و اجراي مناسبتهايمذهبي، انقلابي وملي در مدارس.
4- اداره نشريه ديواري و همكاري دراداره امور كتابخانه مدارس.
5- همكاري در برگزاري مسابقات فرهنگي،هنري،علمي و ورزشي دانشآموزان.
6- همكاري در برگزاري بازديدهاي علمي و اردوهاي تفريحي و مذهبي.
7- همكاري دربرگزاري نماز جماعت و اداره نمازخانه مدارس.
8- همكاري درتشكيل و اداره تعاوني دانشآموزان در مدارس.
9- همكاري در امور انتظامي و بهداشتي مدرسه.
10- همكاري در تنظيم برنامهامتحانات داخلي مدرسه .
11- انتخاب نماينده براي شركت موردي در شوراي مدرسه و انجمن اولياءومربيان .
12- ارائهپيشنهادبهمديرمدرسهجهتتشويقدانشآموزانيكهمشاركتفعالدراموراجراييمدرسه داشتهاند
ماده19 - شوراي دانش آموزان يك شوراي درون مدرسهاي است و فاقد شعبه و تشكيلات خارجاز مدرسه خواهد بود. شوراي دانش آموزان مجاز به ايجاد رقابتهاي ناسالم سياسي و فعاليتجناحي وحزبي در داخل يا خارج از مدرسه نميباشد و نمي تواند درانتخابات له ياعليهكانديداها فعاليت نمايد.
ماده 20- مدير مدرسه موظف است نسبت به تشكيل شوراي دانشآموزان برابر شيوهنامه ابلاغيدر هر سال اقدامنمايد.جلسات شوراي دانش آموزان حداقل هرماه يكبار تشكيل ميشود.
تبصره1- براي اثربخشي بيشتر شوراي دانش آموزان ،يكي از معاونان يا مربيان امور تربيتي و درغياب آنها يكي از معلمان مدرسه به انتخاب مدير، ضمن هدايت جلسات شوراي دانشآموزان، مشكلات آنان را پيگيري مينمايد.
تبصره 2- شوراي دانش آموزان ميتواند با موافقت شوراي مدرسه نسبت به تشكيل انجمنهاي ديني، فرهنگي ، هنري ، ورزشي و علمي اقدام كند.
ماده 21- شوراي دانش آموزان درمدارس نقش مشورتي و مشاركت در امور اجرايي دارد و تصميمهاي آن با رأي اكثريت و پس از تأييد مدير بارعايت مفاد اين آئين نامه قابل اجرا خواهد بود. مدير مدرسه همكاري لازم رابراي رفع مشكلات شوراي دانش آموزان در حد امكانات و توان به عمل خواهد آورد.
نكات ضروري درمورد انجمن اولياء ومربيان وشوراهاي مدرسه :
ماده 22ـ تشكيل هرگونه انجمن يا شورايي در مدرسه به غير از موارد مندرج در اين آييننامه، قبل از تصويب شوراي عالي آموزش و پرورش مجاز نيست.
تبصره- انجمنها و شوراهايي كه براساس مقررات عمومي كشور مانند مصوبات مجلس شوراياسلامي، شوراي عالي انقلاب فرهنگي و هيئت دولت تشكيل ميشوند تابع مقررات خاص خودخواهند بود.
ماده 23 - مكاتبات يا هر نوع ارتباط اشخاص حقيقي يا حقوقي با انجمن اولياء و مربيان يا هريك از شوراهاي مدرسه فقط از طريق مدير مدرسه انجام ميگيرد.
ماده 24- شوراهاي مندرج دراين آيين نامه درسطح مدرسه فعاليت ميكنند و تشكيل آنها درسطح منطقه يا بالاتر بدون تصويب شوراي عالي آموزش و پرورش مجاز نخواهد بود.
ماده 25ـ در مواردي كه تصميمهاي اتخاذ شده در انجمن اوليا و مربيان يا هر يك از شوراهاي مدرسه، با نظر مدير مغاير باشد،مدير موضوع را به اداره آموزش و پرورش مربوط منعكسكرده و رأي و نظر رييس اداره متبوع لازم الاجرا ميباشد.
ماده 26ـ مدير مدرسه موظف است هرسه ماه يكبار گزارشي از نحوه فعاليت شوراها و انجمناوليا و مربيان شامل تعداد جلسات و اهم تصميمگيري هاي شوراي مدرسه رابه اداره آموزش و پرورش محل ارسال نمايد.
تبصره - اداراتآموزش وپرورش ، انجمن اولياء و مربيان و شوراهاي فعال مدارس را مورد تشويق قرار خواهند داد.
فصل سوم - شرايط ثبت نام وادامه تحصيل دانش آموزان
ماده27- ثبت نام دانشآموزان براي ورود به هر يك از دورههاي تحصيلي در مدارس داخل كشور با اصل شناسنامه و در مدارس خارج از كشور با اصل شناسنامه يا گذرنامه صورت ميگيرد.
ماده 28- هنگام ثبتنام دانشآموز در پايه اول دبستان و انتقال دانش آموز پايه مذكور از يك مدرسه به مدرسه ديگر،مدير مدرسه بايد پس از رؤيت شناسنامه ، صحت شرط سني دانشآموز را با قيد تاريخ مطابقت درظهر تصوير (فتوكپي) شناسنامه،گواهي و امضانمايد. گواهي مذكور بايد درپرونده تحصيلي دانشآموز ضبط و نگهداري شود.
ماده29ـ مديران مدارس بايد هنگام ثبتنام دانشآموز در پايه اول ابتدايي، كارت بهداشتي تنظيمشده از سوي مراكز بهداشتي را مطالبه و در پرونده تحصيلي دانش آموز ضبط و نگهداري نمايند.
تبصره- در شهرستانها و مناطقي كه طرح سنجش سلامت جسماني و آمادگي تحصيلي ،بينايي و شنوايي نوآموزان براي ورود به دبستان اجرا ميشود، ارائه گواهي سلامتي و بلامانع بودن ثبت نام دانشآموزان در مدرسه عادي كه توسط پايگاههاي سنجش صادر ميشود، ضروري است.
ماده 30- برگزاري آزمون ورودي، مصاحبه و تعيين شرط معدل براي ثبتنام دانشآموزان و دريافت هرگونه وجه اجباري (به جز وجوه مربوط به بيمه حوادث و كتابهاي درسي) در زمان ثبتنام مجاز نيست و نبايد دانشآموزي به دلايل مذكور از ثبتنام محروم شود.
تبصره- مدارسي كه داراي قانون و ضوابط خاص ميباشند ازحيث ثبتنام تابع قوانين و مقرراتمربوط به خود خواهند بود.
ماده31- ثبتنام دانشآموزاني كه محل سكونت آنان به مدرسه نزديكتر است، در اولويت خواهد بود و ثبتنام از دانشآموزاني كه والدين آنان هر دو شاغل هستند در مدرسه نزديك به محل كار پدر يا مادر بلامانع است.
مطالب مشابه :
شيوه نامه ي نگارش نامه هاي رسمي و اداري
3- نمونه اي از يك نامه اسامي و عناوين و اصطلاحات علمي يا دفتر آموزش كاركنان
آئين نامه اجرايي مدارس
از مراكز علمي تقدير از كاركنان و آييننامه، قبل از تصويب
برنامه سالانه و تقويم اجرايي
در اجراي ماده 5 و قسمت ب بند 3 ماده 10 آيين نامه علمي و فني كاركنان تقدير از كاركنان و
ارزشیابی
سايــر كاركنـــــان آز دريافت تقدير نامه از رييس كه از طريق مراكز معتبر علمي به
برنامه سالانه و تقويم اجرايي مصوب مجتمع آموزشی پرورشی شهید طباطبائی نژاد
در اجراي ماده 5 و قسمت ب بند 3 ماده 10 آيين نامه علمي و فني كاركنان تقدير از كاركنان و
معاونت درمدرسه
14-استفاده از نمایش نامه ها 11-تقدير از --شناسايي توانمنديهاي علمي و فني كاركنان
با تصويب در هيئت وزيران؛ آيين نامه "اعطاى لوح تقدير توسط رئيس جمهور" ابلاغ شد
با تصويب در هيئت وزيران؛ آيين نامه "اعطاى لوح تقدير تقدير نامه از كاركنان وزارت جهاد
برچسب :
نمونه تقدير نامه علمي از كاركنان