جزئیات جدید رتبهبندی معلمان و استخدام مربیان پیشدبستانی
حاجیبابایی اعلام کرد:
جزئیات جدید رتبهبندی معلمان و استخدام مربیان پیشدبستانی
حاجی بابایی: در این نظام رتبهبندی ماده واحدهای
وجود دارد که در لایحه پیشنهادی به هیئت دولت جهت ارسال به مجلس آمده است و
بر این اسا دولت مکلف است به منظور جذب و تامین منابع انسانی آموزش و
پرورش در تمام دورههای تحصیلی و اداری به صورت امر حاکمیتی، نظام جذب
منابع انسانی آموزش و پرورش را تدوین و به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی
برساند
وزیر آموزش و پرورش درباره جزئیات نظام رتبهبندی معلمان، گفت: آموزش و پرورش موظف شده طی سه سال این نظام را اجرا کند و این آغاز بازمهندسی نیروی انسانی آموزش و پرورش است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از ایسنا، حمیدرضا حاجیبابایی درباره نظام رتبهبندی معلمان، گفت: در مرداد ماه سال گذشته جلسه مشترکی با کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در مشهد برگزار کردیم که در آن نظام رتبهبندی معلمان در دستور کار قرار گرفت.
وی افزود: آموزش و پرورش جزئیاتی درباره نظام رتبهبندی معلمان به شورای عالی انقلاب فرهنگی پیشنهاد داد و یکی از مهمترین موضوعاتی که عنوان شد، این بود که نظام رتبهبندی معلمان در حیطه قانون خدمات مدیریت کشوری نباشد که این امر نیز نیازمند مصوبه مجلس است.
حاجیبابایی ادامه داد: جزئیات نظام رتبهبندی معلمان در شورای عالی انقلاب فرهنگی پیشنهاد شده و بخش مهمی از قوانین آن که دارای بار مالی است به امضای دولت رسیده است.
وزیر آموزش و پرورش گفت: در این نظام رتبهبندی ماده واحدهای وجود دارد که در لایحه پیشنهادی به هیئت دولت جهت ارسال به مجلس آمده است و بر این اسا دولت مکلف است به منظور جذب و تامین منابع انسانی آموزش و پرورش در تمام دورههای تحصیلی و اداری به صورت امر حاکمیتی، نظام جذب منابع انسانی آموزش و پرورش را تدوین و به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی برساند.
وی تصریح کرد: همچنین وزارت آموزش و پرورش مکلف شده طی یک دوره زمانی سه ساله ضمن اجرای زیر نظامهای ششگانه مصوب سند تحویل بنیادین، نسبت به اصلاحات ساختاری و محتوایی فعالیتهای آموزش و پرورش و ارتقا، کارآیی و مهندسی نیروی انسانی خود اقدام کند.
به گفته حاجیبابایی، در نظام رتبهبندی معلمان، اهداف، جزئیات، شیوهنامهها، گزینش و همچنین ارتقای جایگاه معلمان مورد بررسی و تصویب شورای عالی آموزش و پرورش قرار گرفته و دولت نیز نحوه تشکیل کارگروههای ممیزی استانی، عناوین رتبهها، هیات ممیزی استانی و مرکزی، نحوه تشکیل گروهها و گواهینامه صلاحیت حرفهای را مشخص کرده است.
به گفته وزیر آموزش و پرورش، آنچه که در دولت در خصوص نظام رتبهبندی معلمان مصوب شده در چارچوب قانون مدیریت خدمات کشوری است، اما آموزش و پرورش از مجلس درخواست کرده تا این نظام را به صورت مستقل و خارج از قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب کند.
وی در توضیح بیشتر گفت: این نظام رتبهبندی همزمان در شورای عالی انقلاب فرهنگی، مجلس شورای اسلامی و شورای عالی آموزش و پرورش در حال بحث و بررسی است و زمانی که مجلس آن را مصوب کند، شورای عالی آموزش و پرورش آن را در دستور کار قرار خواهد داد و دولت نیز برای تامین بار مالی آن را مصوب خواهد کرد. بر اساس این نظام رتبهبندی، پرونده تعیین سطح معلمان برای قرار گرفتن در رتبههای مربی معلم، استادیار معلم، دانشیار معلم و استاد معلم در دستور کار قرار میگیرد. ضمن آنکه برای تعیین این سطح، معلمان باید شش ماه دوره حرفه معلمی را بگذرانند و پس از گرفتن مجوز گواهی حرفه معلمی، میتوانند در کلاسها حضور داشته باشند.
به گفته حاجیبابایی، تا زمانی که معلمان در سطحبندیها این رتبهها را کسب نکنند، روال قبلی کار آنها ادامه خواهد داشت.
وی ادامه داد: آموزش و پرورش تنها از طریق دانشگاه فرهنگیان، دانشگاه رجایی و در موارد خاص تنها از طریق آزمون، نیروهای تخصصی خود را به کار خواهد گرفت و تنها کسانی میتوانند سر کلاسها به امر تدریس مشغول شوند که پس از گذراندن دوره شش ماهه گواهی حرفهای معلمی را دریافت کنند.
وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه مهندسی نیروی انسانی از نظام رتبهبندی معلمان آغا میشود، گفت: پیشبینی میشود طی سه سال از طریق تعاریفی که برای این نظام رتبهبندی شکل گرفته و گزینش تخصصی، بتوانیم نظام رتبهبندی معلمان را آغاز کنیم.
به گفته حاجیبابایی، با اجرای این قانون، معلمی که به رتبه استاد معلمی برسد، حداقل 60 تا 70 درصد افزایش حقوق خواهد داشت.
وی با تاکید بر اینکه ما آموزش و پرورش را دانشگاهی میدانیم که از مقطع ابتدایی شروع و به دانشگاه ختم میشود، گفت: در مقایسه حقوق یک معلمی که به فرض 12 سال سابقه دارد و دارای رتبه استاد معلمی است با یک استاد دانشگاه نباید حقوق این معلم حداقل از 80 درصد حقوق استاد دانشگاه پایینتر باشد و ضرورت این امر در مصوبه دولت تاکید شده است.
مربیان پیشدبستانی که در آزمون پذیرفته شوند، در ابتدایی به کار گرفته خواهند شد
حاجیبابایی در پاسخ به سوال دیگر درباره تعیین و تکلیف مربیان پیش دبستانی در برگزاری آزمون که چندین بار از سوی وزارتخانه اعلام شده، گفت: مجلس شورای اسلامی مصوبهای دارد که بر اساس آن آموزش و پرورش برای همیشه باید تکلیف مربیان پیشدبستانی را روشن کند و موظف است طی دو سال با برگزاری آزمون، این نیروها را تعیین و تکلیف کند. بر همین اساس با توجه به اینکه حدود هشت ماه از زمان ابلاغ این قانون به آموزش و پرورش میگذرد، وزارتخانه موظف شده با برگزاری آزمون، تمام نیروهایی را که به نوعی اظهار کردهاند در پیشدبستانی برای آموزش و پرورش فعالیت داشتهاند، برای آنها آزمون برگزار کند.
حاجیبابایی گفت:بر اساس قانون، آموزش و پرورش میتواند طبق نیاز بر اساس تخصص، رشته، منطقه و جنسیت این آزمونها را برگزار کرده و نیروهای پذیرفته شده را تعیین و تکلیف کند.
وزیر آموزش و پرورش در توضیح بیشتر تصریح کرد: این آزمون یک بار برای همیشه برگزار خواهد شد و پس از آن هیچ نوع آزمونی برای مربیان پیش دبستانی برگزار نخواهیم کرد، چرا که میخواهیم همانند نیروهای شرکتی و حقالتدریسی برای همیشه این نیروها را ساماندهی کنیم.
حاجیبابایی با تاکید بر اینکه پذیرفته شدههای آزمون مربیان پیش دبستانی بر اساس نیاز، تخصص، جنسیت و منطقه در دوره ابتدایی جذب آموزش و پرورش خواهند شد، بار دیگر تاکید کرد: این آزمون تکرار نخواهد شد.
وی همچنین درباره تعداد مربیان پیش دبستانی متقاضی آزمون گفت: هیچ گونه آمار و ارقامی در این زمینه نداریم، اما تعداد مربیان پیش دبستانی که به دنبال اخذ مجوز برای ایجاد مراکز پیش دبستانی بودند، نسبت به سال گذشته افزایش بالایی را نشان میدهد، به طوری که سال گذشته بیش از 7000 مجوز جدید مرکز پیش دبستانی را صادر کردیم.
به گفته وزیر آموزش و پرورش، در قانون برگزاری آزمون ویژه مربیان پیش دبستانی، تضمین، عدم تکرار این آزمون آمده است، چرا که اگر چنین نباشد دچار تسلسل میشویم و آموزش و پرورش باید همواره به دنبال برگزاری چنین آزمونهایی باشد، این در حالی است که بر اساس قانون جذب نیرو برای آموزش و پرورش، منع قانونی دارد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا رایزنی جدیدی برای اجرای برنامههای آموزش و پرورش در دولت یازدهم صورت گرفته یا نه؟ و همچنین اظهارات دکتر روحانی درباره برخی از مشکلات آموزش و پرورش، گفت: در تمام دیدگاه کاندیداهای ریاست جمهوری و از جمله رییسجمهور منتخب ایران نگاه به آموزش و پرورش، نگاه مثبتی بوده و در بیان مطالب خود جایگاه آموزش و پرورش و سند تحول را مورد تاکید قرار دادهاند.
حاجیبابایی با ابراز خرسندی از توجه همه به جایگاه و شان معلم، گفت: مواردی که مطرح شد نشان از تغییر نگاهها به آموزش و پرورش دارد و اگر در مواردی انتقادها و یا ایرادهایی وجود دارد، همه آنها را قبول داریم، چرا که تغییرات در آموزش و پرورش آغاز شده و تا رسیدن به نقطه مطلوب، زمان زیادی میطلبد.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه در بیانات مقام معظم رهبری و در سیاستهای ابلاغی ایشان، جایگاه برنامههای سند تحول مشخص است، تصریح کرد: هر آنچه را که باید طی چند سال گذشته انجام دادهایم، اما اقدامات بسیاری نیز وجود دارد که باید در آموزش و پرورش شکل بگیرد.
وی با اشاره به اینکه در گذشته آموزش و پرورش سند و نقشهای نداشت، اظهار کرد: امروز سیاستهای ابلاغی رهبری برای ایجاد تحول در آموزش و پرورش، سند تحول بنیادین، درس ملی، فلسفه تعلیم و تربیت و برنامه پنجم توسعه، اسناد بالادستی و نقشه راه آموزش و پرورش است و هر آنچه که باید در آموزش و پرورش اتفاق بیفتد، باید در ذیل این تفکر شکل بگیرد.
کودکان از مهدکودک تا دانشگاه باید تحت پوشش آموزش و پرورش قرار بگیرند
حاجیبابایی با تاکید بر اینکه در سیاستهای ابلاغی رهبری، آموزش و پرورش به عنوان یک نهاد حاکمیتی است، اظهار کرد: با این نگاه، تمام دیدگاههای گذشته نسبت به آموزش و پرورش به پایان رسیده و از مهدکودک تا دانشگاه، کودکان باید تحت پوشش آموزش و پرورش قرار بگیرند.
آمادهسازی پنج زیر سند تحول بنیادین تا شش ماه آینده
وزیر آموزش و پرورش در ادامه گفت: پنج زیر سند برنامه درس ملی - برنامه راهبردی در مدیریت تربیتی، تربیت معلم و تامین نیروی انسانی، تامین و تخصیص منابع مالی، تامین فضا و تجهیزات و پژوهش فناوری جزو اسنادی است که باید تا شش ماه آینده آماده شود که برای هر یک از این اسناد، ناظر و متخصصین ویژه مشخص شده است.
حاجیبابایی با بیان اینکه آموزش و پرورش هیچ معوقهای ندارد، گفت: معلمی نداریم که حقالزحمه اضافه کار خود را دریافت نکرده باشد و در فروردین ماه اضافه کارهای اسفند را پرداخت کردهایم.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا برنامههای در حال اجرای آموزش و پرورش از جمله ساختار جدید نظام آموزشی 3-3-3-3 و تعطیلی پنجشنبهها با تغییر دولت از مهرماه 92 اجرایی خواهد شد یا نه؟ گفت: اجرای نظام 3-3-6 اولین مرحله اجرای نظام جدید بود و از مهرماه امسال حدود 20 درصد از مدارس نظام 3-3-3-3 را اجرا خواهند کرد چرا که در ذیل برنامههای نظام جدید، دو دوره شدن ابتدایی یکی از اولویتهای کاری آموزش و پرورش است.
وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه مهیا بودن امکانات، شرایط و همچنین رضایتمندی خانوادهها یکی از شرایط اجرای دو دوره شدن مقطع ابتدایی است، گفت: این قانون مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی را دارد و هر آنچه که در آموزش و پرورش انجام میشود، بر اساس قانون و مصوبه است.
حاجیبابایی خاطر نشان کرد: همه نگاهها به آموزش و پرورش مثبت است و رئیسجمهور جدید نیز شان و منزلت معلم را مورد توجه قرار دادهاند و گفتهاند معلم را باید بزرگ دید و قطعا در چارچوبهای سیاستی خود و نظام، خدمات ارزشمندی را به آموزش و پرورش ارائه خواهند داد.
وی با بیان اینکه نباید اختلافنظرها به مسائل سیاسی به گونهای مطرح شود که اذهان جامعه، خانوادهها و دانشآموزان به تشویش کشیده شوند، گفت: یک سر سوزن از قانون عدول نمیکنیم و همواره بر اجرای قوانین مصوب آموزش و پرورش تاکید داریم.
وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به سوال یکی دیگر مبنی بر استیضاح وی و تحقیق و تفحص از آموزش و پرورش، گفت: چندین هفته است که این موضوع مطرح میشود، اما زمانی که در مجلس هستم، هیچ کس در این باره سخنی نمیگوید.
حاجیبابایی گفت: مجلس و نمایندگان مجلس همواره یار و یاور آموزش و پرورش بودهاند، اما این حق قانونی و طبیعی یک نماینده مجلس است که بخواهد از وزیر سوال بپرسد و یا درخواست تحقیق و تفحص از وزارتخانهای را بدهد و آنچه که اخیرا مطرح شده درباره نمایندگان یکی از استانها بوده است.
وی درباره دانشآموزان شینآبادی و پرداخت مطالبات آنها نیز گفت: اخیرا دو نفر از این خانوادهها با بنده ملاقات داشتهاند و درخواستشان بستری فرزندشان در بیمارستان ساسان تهران بود که با هماهنگی که با وزارت بهداشت صورت گرفت، مجوز بستری برای آنها فراهم شد و تاکنون هیچ کاری وجود ندارد که توانسته باشیم، اما برای آنها انجام نداده باشیم.
حاجیبابایی با بیان اینکه بر اساس قانون، وزارت بهداشت موظف است تمام هزینههای درمانی این دانشآموزان را پرداخت کند، تصریح کرد: هر مبلغ که هزینه درمان این دانشآموزان شود، تا ریال آخر پرداخت میشود و استخدام آنها نیز در آینده جزئی از تعهدات وزارت آموزش و پرورش است.
15 تیر ماه پایان ثبتنام دانشآموزان در مدارس
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه 15 تیرماه پایان ثبتنام است، ضمن قدردانی از معاونان و مدارس، گفت: ممکن است گاهی در بین چندین هزار مدارس تخلفهای مختصری نیز صورت بگیرد، اما همه مدیران همکاری لازم را برای اجرای برنامههای آموزش و پرورش انجام دادهاند.
وی گفت: سال گذشته، سال مالی سختی برای آموزش و پرورش بود و زمانی که مشکلی برای بودجه به وجود میآید، قطعا این مشکل برای آموزش و پرورش سختتر میشود، چرا که بیشتر اعتبارات آن جاری است و نمیتوان امر تعلیم و تربیت را تعطیل کرد.
حاجیبابایی ادامه داد: تغییر نظام آموزشی کار آسانی نبود، اما با همت دولت، مجلس و فرهنگیان این کار مهم ریلگذاری و اجرا شد، هر چند که معتقدم بدون ایراد و اشکال نیست، اما باید با همکاری همه، این قانون جدید به طور کامل اجرا و ایرادهای آن برطرف شود.
وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برخی از مدارس به اجبار برای دو دوره کردن ابتدایی، پرونده دانشآموزان را به مدارس دیگری ارسال میکنند، گفت: رضایت والدین شرط اصلی اجرای نظام 3-3 در ابتدایی است، اما باید در نظر داشت که اگر بخواهیم تمایل تک تک خانوادهها را برای ادامه تحصیل فرزندش در یک مدرسه خاص در نظر بگیریم، با این تفاسیر نمیتوان این قانون را اجرا کرد.
به گفته وی، امسال حدود 134 میلیون جلد کتاب برای مهرماه چاپ خواهد شد که حدود 20 میلیون از این کتابها، مربوط به کتابهای جدید پایه سوم و هفتم است.
حاجیبابایی درباره دریافت وجه نقد برای فوق برنامهها در برخی از مدارس غیردولتی که به صورت نامتعارف عنوان میشود، گفت: حدود پنج قانون وجود دارد که بر اساس آن اجازه داده شده اولیا برای فوق برنامهها وجه پرداخت کنند، اما باید در نظر داشت این پرداخت وجه در قبال چه موضوعات و خدماتی است.
وزیر آموزش و پرورش افزود: برخی از خانوادهها که فرزندان خود را در مدارس غیرانتفاعی ثبتنام میکنند، تمایل دارند خدمات خاصی دریافت کنند، لذا وجوه فوق برنامه نیز با توافق بین والدین و مدیر مدرسه اخذ میشود، بنابراین نمیتوان گفت که این مدارس تخلف میکنند چرا که خانوادهها در صورتی که تمایلی نداشته باشند، میتوانند در مدرسه دیگری ثبتنام کنند.
وی گفت: برای اینکه آموزش و پرورش فشارهای ناشی از مسائل اقتصادی را در بین خانوادهها کاهش دهد، ظرفیت مدارس شاهد، نمونه دولتی و سمپاد را افزایش داده، این در حالی است که در گذشته تنها 60 هزار دانشآموز تیزهوش امکان ادامه تحصیل داشتند، اما امروز با افزایش ظرفیتهای مدارس خاص دولتی، این رقم را به 150 هزار نفر در سمپاد، 400 هزار نفر در نمونه دولتی و 400 هزار نفر در شاهد افزایش دادهایم.
بنا بر این گزارش ،وزیر آموزش و پرورش با ابراهیم، معاون وزیر تربیت عراق دیدار و درباره تبادل تجربیات و استفاده از ظرفیتهای آموزش و پرورش گفتوگو کردند و هر دو گزارشی را از روند برنامههای آموزش و پرورش کشورهای ایران و عراق ارائه دادند.
مطالب مشابه :
فانی: روش فعلی جذب مدارس سمپاد و نمونه دولتی مغایر اساسنامه است.
تمام هزینههای مدارس سمپاد و نمونه دولتی وی درباره رتبهبندی مدارس نیز که در زمان
اعلام جزئیات نظام رتبه بندی معلمان
وزیر آموزش و پرورش با تشریح نظام رتبه بندی مدارس سمپاد، شاهد مدارس نمونه
مهلت ثبتنام در آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی تا 10 اردیبهشت
» جزئیات طرح رتبهبندی معلمان سمپاد 830 نفر؛ در مدارس راهنمایی سمپاد 780 نفر برای
جزئیات جدید رتبهبندی معلمان و استخدام مربیان پیشدبستانی
به گفته حاجیبابایی، در نظام رتبهبندی معلمان در مدارس. دولتی و سمپاد را
اعلام نتايج آزمون ورودی مدارس استعدادهای درخشان (سمپاد)و نمونه دولتی در سال91
حدسها وتخمین ها در مورد رتبه رتبه بندی ، به اطلاع میرساند نتایج آزمون مدارس سمپاد
اعلام نتايج آزمون ورودی مدارس استعدادهای درخشان (سمپاد)و نمونه دولتی در سال91 سایر استانها
رتبه بندی دانشگاههای اعلام نتايج آزمون ورودی مدارس استعدادهای درخشان (سمپاد)
نتایج رتبهبندی دانشگاهها اعلام شد/ اعلام امتیاز 26 دانشگاه کشور
شرایط مدارس (سمپاد) تیزهوشان در رتبه بندی سال 89 امتیاز این دانشگاه ها از مجموع 100 به
نتایج رتبه بندی دانشگاههای علوم پزشکی/ جداول برترین دانشگاهها
شرایط آیین نامه مدارس (سمپاد) تیزهوشان نتایج رتبه بندی حاصل از ارزشیابی فعالیتهای
جزئیات جدید رتبهبندی معلمان و استخدام مربیان پیشدبستانی
جزئیات جدید رتبهبندی معلمان و در مدارس. دولتی و سمپاد را افزایش داده
اعلام جزئیات نظام رتبه بندی معلمان/ پرداخت تمامی حقوق دانش آموزان شین آبادی
با تدوین نظام رتبه بندی معلمان جایگاه آنکه قوانین مدارس سمپاد، شاهد، هیات
برچسب :
رتبه بندی مدارس سمپاد