با راهیان نور (7) خوزستان
هويزه: شهري كه در همان ابتداي جنگ تحميلي، مثل خرمشهرصد در صد ويران شد. دانشجويان رزمندهاي كه آن روز در هويزهميجنگيدند وقتي در محاصرهي كامل قرار گرفتند، تا آخرين نفر وقطرهي خون ايستادگي كردند و به شهادت رسيدند؛ اما تا بازپسگيرياين نقطه، بدن مطهرشان مثل آقا و مولايشان امام حسين(ع) رويزمين ماند. پيكر شصتو هفت تن از اين شهدا شناسايي گشته و دراين منطقه به خاك سپرده شد. به كربلاي هويزه؛ شهر شهيدان بيكفن وشهر مظلوم نيز ميگفتند. تنها آثار باقي مانده از شهر، قدمگاه حضرت عباس(ع)، يكساختمان در مقابل و مقداري از خرابيهاي چند ساختمان است كهاين قدمگاه اخيراً بازسازي شده، محل زيارت رزمندگان و مردم گرديدهاست. منبع سوراخ شده در نزديكي قدمگاه و همچنين چند دستگاهتانك منهدم شدهي دشمن، كنار رودخانه روي سكو مستقر شده استكه آثار ديگري از جنايات عراق است. امام خميني(ره): همين تربت پاك شهيدان است كه تا قيامت مزارعاشقان و عارفان و دلسوختگان و دارالشفاي آزادگان خواهد بود.
ارتفاعات اللّه اكبر: اين ارتفاعات در شمال سوسنگرد و رود كرخه وحدفاصل سوسنگرد تا نزديكيهاي بستان قرار دارد (سمت راستجادهي سوسنگرد به بستان) ارتش عراق پس از عبور از محور چزابه واشغال بستان و سوسنگرد، اين ارتفاعات را هم به اشغال خود در آوردو پس از آزادسازي سوسنگرد توسط رزمندگان اسلام، دشمن مواضعو نيروهاي خود را در اين ارتفاعات افزايش داد. ارتفاعات الله اكبر درعمليات امام علي(ع) در تاريخ سي و يكم ارديبهشت 1360 توسطرزمندگان اسلام آزاد گرديد.
منطقهي عملياتي طريق القدس: عمليات طريق القدس در بامدادهشتم آذر 1360 با رمز مقدس يا حسين(ع) توسط يگانهاي ارتش،سپاه، بسيج و جهاد سازندگي از غرب سوسنگرد و حوالي روستايدهلاويه آغاز شد و تا تنگهي چزابه ادامه يافت. در اين عملياتششصدو پنجاه كيلومتر مربع از خاك مقدس جمهوري اسلامي ايرانبه همراه هفتاد روستا، پنج پاسگاه و تنگهي مهم چزابه، رودخانهيكرخه، پل سابله و شهر بستان آزاد گرديد.
روستاي ابوحميزه: واقع در جادهي سوسنگرد ـ بستان، نرسيده بهدهلاويه، محل مقاومت رزمندگان ستاد جنگهاي نامنظم و محلاولين مجروحيت شهيد چمران.
روستاي برديه: بعد از ابوحميزه، محل قرارگاه مشترك سپاه وارتش در عمليات طريق القدس.
روستاي رفيه: اين روستا در زمان تجاوز عراق با خاك يكسانگرديد. و نمونهاي از منش و خوي تخريب و منهدم سازي دشمناست.
دهلاويه: روستايي است در غرب سوسنگرد؛ خط مقدمرزمندگان ستاد جنگهاي نامنظم و محل مجروحيت دكتر مصطفيچمران كه منجر به شهادت اين سردار سرافراز اسلام گرديد. مدافعاندهلاويه ده روز سرسختانه در برابر دشمن مقاومت كردند تا اينكه دربيست و چهارم آبان ماه 1359 توان مقاومت باقي نماند و دشمن بااشغال دهلاويه خود را به سوسنگرد رساند. پس از آزادي سوسنگردچندبار براي آزادي دهلاويه اقدام شد و سرانجام در تاريخ بيست وهفتم شهريور ماه 1360 در عملياتي به نام آيتاللّه مدني (اولين شهيدمحراب) دهلاويه آزاد شد. بنياد حفظ آثار و ارزشهاي دفاع مقدس، براي زنده نگهداشتن يادو خاطرهي شهيد چمران و سرداران و رزمندگان ستاد جنگهاينامنظم و شهداي دشت آزادگان يادماني را در اين منطقه طراحي واحداث نموده است.
پل سابله: پلي است روي رودخانهي سابله كه سوسنگرد را بهبستان وصل ميكند. دشمن يك هفته پس از تصرف بستان در بيستو هشتم مهر ماه 1359 اين پل را اشغال كرد؛ اما در عملياتطريقالقدس آزاد شد. پل سابله نقطهي مقاومت زرهي دشمن در عمليات طريق القدسو جنگ تانك به تانك رزمندگان اسلام است كه منجر به انهدام چنديندستگاه تانك دشمن گرديد. آثار زرهي دشمن در كنار پل سابله هنوزباقي است.
گلستان زينب: نام دشتي است بين راه سوسنگرد ـ بستان، بعد ازپل سابله. آرامگاه بيش از بيست تن از خواهران شهيدي كه، حسبنقل، در هجوم دشمن بعثي به شهر مظلوم بستان در استان خوزستان بهطرزي فجيع و ناجوان مردانه به شهادت رسيدهاند و به طور پراكنده دراين محل دفن شدهاند.
بيمارستان صحرايي امام حسن(ع): واقع در شمال شرقي پل سابله وبين پل و شهر بستان قرار دارد. اين بيمارستان در سالهاي پايانيجنگ تحميلي توسط سپاه طراحي و احداث گرديد و مجروحينمناطق فكه، چزابه و جزاير مجنون به اين بيمارستان منتقل ميشدند.
شهر بستان: از شهرهاي استان خوزستان است كه در ابتدايجنگ به اشغال عراق درآمد. دشمن با عبور از تنگهي چزابه به قصدرسيدن به اهواز، در چهارم مهر ماه 1359 شهر بستان را به اشغال خوددرآورد كه در عمليات شهيد غيور اصلي در هشتم مهر ماه 1359 آزادگرديد؛ ولي مجدداً در بيستو يكم مهر 1359 به اشغال عراق درآمد وتا عمليات طريقالقدس در اختيار دشمن قرار داشت در عملياتطريقالقدس در دهم آذر ماه 1360 بستان براي هميشه به دسترزمندگان اسلام آزاد شد و به آغوش ميهن اسلامي بازگشت. مسجد جامع بستان محل تجمع رزمندگان اسلام و محل برگزاريمراسمهاي عرفاني بود. اولين نانوايي صلواتي جنب مسجد جامع ازنقاط مهم و به يادماندني اين شهر محسوب ميشود.
تنگهي چزابه: اين تنگه در شمال غربي بستان و در مسير جادهايكه از مرز به طرف بستان كشيده شده قرار دارد. با انجام عملياتطريقالقدس و تصرف و آزادسازي مناطق بستان و چزابه ارتباطشمال به جنوب عراق از داخل ايران به طور كامل قطع گرديد. دشمنبراي باز پسگيري منطقهي مهم و استراتژيك تنگهي چزابه اقدام بهعمليات سنگيني كرد كه رزمندگان اسلام بزرگترين حماسه را به نامعمليات مولاي متقيان در اول اسفند 1360 در اين منطقه به وجودآوردند و به يگانهاي زرهي و مكانيزه و پيادهي عراق كه از پشتيبانيآتش سنگين و حملات هوايي برخوردار بودند، اجازهي هيچگونهپيشروي ندادند و با دادن دهها شهيد و مجروح حملات متعدد دشمنرا خنثي كردند. تنگهي چزابه يكي از محورهاي اصلي تهاجم عراق در روزهاياول جنگ تحميلي بود. اين تنگه به دليل قرارگرفتن در بين تپههايرملي و ميشداغ و هورالعظيم كه غيرقابل عبور براي يگانهاي نظامياست، به تنگهي چزابه معروف شده است.
مطالب مشابه :
سيستم جامع دانشگاهي گلستان
کافی نت مهدیس - سيستم جامع دانشگاهي گلستان - کافی نت مهدیس استانداری خوزستان املاک
سيستم جامع دانشگاهي گلستان دانشگاه پیام نور
سيستم جامع دانشگاهي گلستان دانشگاه پیام شرکت صنایع فولاد خوزستان سازمان ثبت احوال
عامری گلستان: درخوزستان هرچه کاروتلاش شود باز هم کم است
گردونه - عامری گلستان: درخوزستان هرچه کاروتلاش شود باز هم کم است - "همه جای ایران سرای من است
لیست آثار تاریخی خوزستان
آموزش سیستم گلستان . خیر آبادمسجد جامع اتابکانموزه بهبهان نور خوزستان.
تور ترکیبی یزد + اصفهان + شیراز + بوشهر + خوزستان + قشم + تبریز و ... .
پرتال جامع اطلاع جاذبه های گردشگری گلستان. ۵ - تور اصفهان + شیراز + بوشهر + خوزستان
با راهیان نور (7) خوزستان
راهيان نور - با راهیان نور (7) خوزستان گلستان زينب: مسجد جامع بستان محل تجمع
اعلام نتيجه مسابقات كشوري طرح درس نويسي علوم اجتماعي
مدرس جامعه شناسی خوزستان سایت جامع متوسطه (گلستان) ابراهيم اكبري
برچسب :
جامع گلستان خوزستان