سود زعفران باخرز به دلالان رسيد زحمت توليدش به کشاورزان!
پايان برداشت زعفران در باخرزسود زعفران باخرز به دلالان رسيد زحمت توليدش به کشاورزان!خراسان رضوي - مورخ چهارشنبه 1392/09/13 شماره انتشار 18567
نويسنده: داود نشتيفانيعکس:نشتيفاني
آبان که تمام مي شود، روزهاي سخت کشاورزان براي برداشت زعفران هم تمام مي شود. اوايل آبان اگر در بعضي از روستاهاي خراسان رضوي به دست هاي مردان، زنان و حتي کودکان روستايي نگاه کني، انگشتان بنفش آنان از زمان چيدن گل زعفران خبر مي دهد. زعفران به عنوان يک کالاي تجاري که در سال هاي گذشته براي کشور ارز آوري بسيار خوبي داشته است، اين روزها اوضاع مناسبي ندارد. متأسفانه امروزه در بازارهاي داخلي برخي واسطه گران و دلالان بيشترين سود را به جيب مي زنند و برخي نهادها هم تنها نظاره گر اين آشفته بازار هستند. کشاورزان به عنوان توليد کنندگان اصلي زعفران فقط به سودهاي ناچيزي دل خوش کرده اند و هر سال بايد شاهد سوء استفاده دلالان از بازار طلاي سرخ باشند. کشور ايران با ۷۳ هزار و ۱۱۹هکتار سطح زير کشت زعفران و توليد ۲۵۴تن زعفران خشک، ۹۲ درصد زعفران جهان را توليد مي کند و استان خراسان رضوي با توليد ۱۹۶ تن زعفران خشک، رتبه اول را در کشور دارد.
توليد ۴ و نيم درصد زعفران کشور در شهرستان باخرزمدير جهاد کشاورزي شهرستان باخرز درباره ميزان توليد زعفران در اين شهرستان گفت: «شهرستان باخرز با ۳هزار و ۳۰۰ هکتار سطح زير کشت زعفران، ۱۵ تن زعفران خشک توليد مي کند که معادل 4.5 درصد زعفران کشور است.»
مهندس «حسن مسافري» با بيان اين مطلب که هزينه توليد يک کيلو زعفران خشک حدود 2.5 ميليون تومان است، افزود: «با توجه به اين که هر سال در آستانه فصل برداشت، زعفران کاران به دليل مشکلات مالي و نداشتن مکان مناسب براي نگهداري زعفران توليدي، اقدام به فروش آن مي کنند، قيمت زعفران با کاهش چشمگيري روبه رو مي شود که سود کشاورزان را از اين محصول پايين مي آورد.
از جمله موضوعات اساسي براي ساماندهي مشکلات حوزه زعفران، دوره کوتاه مدت برداشت آن مي باشد يعني کشاورزان بايد در مدت کوتاهي، حجم بسيار زيادي از گل زعفران را برداشت کنند و به علت کمبود نيروي انساني، مجبور به فروش گل زعفران به قيمت هاي بسيار پايين به دلالان مي شوند. دلالان هم از اين عجله اجباري کشاورزان، سود بسيار بالايي به جيب مي زنند که امسال نيز همچون سال هاي گذشته قيمت هر کيلو زعفران خشک از ۵ ميليون تومان به حدود 3.7 ميليون تومان کاهش داده و اين کاهش قيمت، کشاورزان را با مشکلات متعددي روبه رو کرده است.» وي ادامه داد: «زعفران نيز مانند ديگر توليدات کشاورزان در فاصله رسيدن به مصرف کننده دستخوش تغييرات قيمتي بسيار زيادي مي شود که دلال ها، عامل اصلي اين تغيير قيمت ها به شمار مي روند. يکي از راه هاي حذف دلالان و واسطه ها، تشکيل تعاوني هاي زعفرانکاران با هدف جذب و سرمايه گذاري در خصوص راه اندازي کارخانه هاي بسته بندي و فرآوري است تا با خريد مستقيم از کشاورزان و حذف واسطه ها، حداکثر سود به توليد کنندگان تعلق گيرد.» «مسافري» همچنين درباره اين که جهاد کشاورزي در سال هاي اخير با همکاري شوراي ملي زعفران، طرح بهبود کيفيت فرآوري زعفران را دنبال مي کند، تأکيد کرد: «اين طرح در راستاي توليد محصول سالم و بهداشتي با حفظ کيفيت زعفران در حال اجرا مي باشد و زعفران توليد شده تحت نظارت اين طرح، با قيمت بالاتري نسبت به بازار خريداري مي شود که اجراي اين طرح موجب مي شود دست دلالان از بازار زعفران کوتاه تر و سود بيشتري نصيب کشاورزان بشود.»
خريد و فروش زعفران در بيش تر نقاط استان به صورت سنتي استفرماندار باخرز نيز با اشاره به اهميت محصول زعفران گفت: «با توجه به اين که زعفران در دنيا با نام «ايران» شناخته مي شود و به دليل سودآوري بالا، از رونق بسيار خوبي برخوردار است، توجه ويژه به مجموعه توليدکنندگان زعفران در خصوص خريد تضميني زعفران ضرورت پيدا کرده است.»
مهندس «محسن مه آبادي» با اشاره به خريد و فروش زعفران به صورت سنتي افزود: متأسفانه زعفران در بيش تر نقاط استان به صورت سنتي خريد و فروش مي شود که شهرستان باخرز نيز با وجود توليد زعفران با کيفيت بسيار بالا در حجم انبوه، به دليل نبود واحد فرآوري از اين قاعده مستثني نيست و کشاورزان به دليل نبود شرايط نگهداري مناسب مجبورند با قيمتي بسيار کمتر نسبت به بازار، محصول را به دلالان بفروشند.
وي همچنين با اشاره به نبود مرکزي رسمي براي خريد و فروش زعفران در شهرستان باخرز گفت: «با توجه به اين که اغلب مردم به صورت خرده مالکي داراي زمين زعفران هستند، بيش تر مغازه داران و صنوف مختلف در بحث خريد و فروش زعفران ورود پيدا کرده اند که کاري غيرقابل قبول و نامناسب است که نبود مرکز رسمي خريد و فروش زعفران مهم ترين عامل اين کار در شهرستان محسوب مي شود. بنابراين ضرورت دارد تا اداره صنعت، معدن و تجارت نظارت دقيقي بر اين کار داشته باشد و موضوع را با جديت بيشتري دنبال کند.
وي خاطر نشان کرد: شناسايي اصنافي که در خريد و فروش زعفران فعاليت دارند و کدگذاري واحدهاي مجاز از جمله اقداماتي است که در دستور کار اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان باخرز قرار گرفته است تا زمينه فعاليت دلالان زعفران کاهش يابد.»
يک عضو شوراي ملي زعفران در گفت و گو با ايسنا درباره رقم نجومي سود دلالان در بازار زعفران مي گويد: «با اين که حدود ۵۰درصد از زعفران ايران توسط دلالان خريداري مي شود، به صورت ميانگين از هر ۹۰کيلوگرم گل زعفران، يک کيلوگرم زعفران خشک توليد مي شود که با احتساب نرخ خريد کيلويي ۳۰ هزار تومان گل زعفران از سوي دلالان، هر کيلوگرم زعفران براي آن ها حدود 2.7 ميليون تومان تمام مي شود در حالي که اين محصول در بازار حدود ۵ ميليون تومان به فروش مي رسد. مهندس «علي حسيني» افزود: «با احتساب اين که سالانه حدود ۱۰۰ تن زعفران توسط دلالان خريد و فروش مي شود، آن ها از اين طريق ۲۵۰۰ ميليارد ريال سود مي کنند.»
مطالب مشابه :
بانک سرمایه رکورد پرداخت سود روز شمار را شکست
بانک سرمایه رکورد پرداخت سود روز شمار را یکساله خود را 25/17 درصد به صورت روز شمار
کدام بانک بیشترین سود را میدهد؟
هماهنگی مدیران بانکهای دولتی و کانون بانکهای خصوصی نرخ سود روز شمار 7 درصد و نرخ سود
بانک سامان با 20.20 درصد بالاترین نرخ سود سپرده های بانکی را ارایه می کند
این بانک با ارایه 20.20 درصد سود قابل پرداخت در سررسید یک سال به سپرده های پنج ساله سود
گزارش بازار
روز شمار بورس. ساعت بيشترين تاثير مثبت را نماد خودرو با 11.13 پيش بيني 350 ريالي سود هر سهم
سخن از مادر است ، مقدس ترين موجودي که زيباترين جلوه اش در وجود آدمي تجلي ميکند
افرادي كه بيشترين سود را از روز مادر مي باعث معلوليت و حتي مرگ شمار زيادي از
طرح مقایسه سرمایه گذاری در بانک و بیمه پاسارگاد (سهامی عام)
چگونه دراولين قرار ملاقات بيشترين سود های بسیار و با محاسبه سود روز شمار
سود زعفران باخرز به دلالان رسيد زحمت توليدش به کشاورزان!
متأسفانه امروزه در بازارهاي داخلي برخي واسطه گران و دلالان بيشترين سود شمار مي روند
۱۵ شرکت بورس امسال بیش از ۱۰۰۰ میلیارد تومان سود میدهند
۱۵ شرکت بورس امسال بیش از ۱۰۰۰ میلیارد تومان سود طول روز خدمت جاري بيشترين سود را
برچسب :
بيشترين سود روز شمار