گزارش برنامه صعود قله دماوند از جبهه غربی
کوه دَماوَند کوهی در شمال ایران است که به عنوان بلندترین کوه ایران و بلندترین آتشفشان خاورمیانه شناخته میشود. این کوه در قسمت مرکزی رشتهکوه البرز در جنوب دریای خزر و در بخش لاریجان شهرستان آمل قرار دارد. این قله که از نظر تقسیمات کشوری در استان مازندران قرار دارد در هوایی صاف و آفتابی از شهرهای تهران، ورامین و قم و همچنین کرانههای دریای خزر قابل رؤیت است. نزدیکترین شهر بزرگ به این کوه لاریجان است. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
دماوند در اساطیر ایران هم مطرح است و شهرتش بیش از هرچیز به خاطر این است که ضحاک (پادشاهی ستمگر و اژدهافش) در آن به بند کشیده شدهاست. در آثار ادبی فارسی نیز فراوان به این اسطوره و به طور کلیتر کوه دماوند اشاره شدهاست. دماوند دارای چشمههای آب گرم لاریجان، اسک و وانه است.
ارتفاع
منابع مختلف اندازههای گوناگونی برای ارتفاع قلهٔ دماوند از سطح دریا ذکر کردهاند. به نقل از درگاه ملی آمار، ارتفاع این قله ۵٬۶۱۰ متر است منابع دیگر، از جمله پایگاه ملی دادههای علوم زمین ایران و وبگاه رصدخانهٔ زمین ناسا، ارتفاع ۵٬۶۷۰ متر و ۵٬۶۷۱ متر[۶] را نیز برای قلهٔ این کوه ذکر کردهاند. دایرةالمعارف فارسی فهرستی شش موردی از ارتفاعهایی که برای این قله آمدهاست ذکر میکند که از ۵٬۵۴۳ تا ۶٬۴۰۰ متر میرسد.
فاصله از شهرهای نزدیک
این قله در ۶۹ کیلومتری شمال شرقی تهران، ۶۲ کیلومتری غرب آمل و ۲۶ کیلومتری شمال شهر دماوند واقع شدهاست.
رودخانههای پیرامون
رودخانه تینه در شمال، رودخانه هراز در جنوب و شرق و رودخانه دلیچای در غرب این کوه واقع شدهاند.
کوهستان
قله دماوند در شرق کوهستان البرز مرکزی (استان مازندران) از رشته کوه البرز قرار دارد. قلههای مجاور آن ورارو، سه سنگ، گل زرد و میانرود است.
مسیرهای اصلی صعود
برای رسیدن به قله مانند تمامی کوهها از هر مسیری میتوان پیش رفت ولی شناختهشدهترین آنها این جبههها هستند:
· جبهه شمالی؛ مسیر صعود این جبهه از میان دو یخچال سیوله (سمت راست) و دوبی سل (سمت چپ) صورت میگیرد.
· جبهه شمال شرقی؛
· جبهه جنوب غربی؛ پناهگاه سیمرغ در این مسیر قرار دارد.
· جبهه جنوبی؛ از سمت جنوب شرقی کوه. پلور، رینه، گوسفندسرا و بارگاه سوم در این مسیر قرار میگیرند.
آسانترین این مسیرها جبهه جنوبی و سختترین آنها جبهه شمالی است[۵۸]. سه جبهه شمالی، جنوبی و شمال شرقی در نزدیکی روستاها قرار گرفتهاند و همچنین همگی دارای جانپناه در میان راه هستند[۵۹].
پناهگاهها
در نقشه راهنمای صعود به قلههای البرز مرکزی پناهگاههایی به شرح زیر مشخص شده است:
· پناهگاه گوسفندسرا (کوهپایه) در ارتفاع ۲۹۵۰ متری.
· بارگاه سوم (یال جنوبی) در ارتفاع ۴۱۵۰ متری.
· پناهگاه سیمرغ (یال جنوب غربی) در ارتفاع ۴۱۵۰ متری.
· پناهگاه تخت فریدون (یال شمال شرقی) در ارتفاع ۴۳۶۰ متری.
یخچالهای معروف
· یخچال سیوله (جبهه شمالی)
· یخچال دوبی سل (جبهه شمالی)
· یخچال عروسکها (جبهه شمالی)
· یخچال یخار (شمال شرقی)
منبع:ويكيپديا
گزارش برنامه صعود دماوند(جبهه غربي 7/6/1386)
ساعت 15/4 از ميدان توحيد كرج حركت كرديم. پس از توقف جلوي درب شركت سايپا(براي برداشتن وسايل) و ميدان آزادي و بين راه بالاخره ساعت 6 ابتداي جاده هراز بوديم كه با ترافيك سنگيني كه در اين ساعت كه روز تعطيل هم بود(به مناسبت نيمه شعبان) مواجه شديم. پس از طي كردن اين ترافيك سنگين به پلور رسيديم. در آنجا پس از خريد به فدراسيون كوهنوردي براي صرف صبحانه رفتيم. هوا بسيار خوب و دماوند مانند هميشه استوار ايستاده و نظاره گر اطرافش مي باشد.بعد از صرف صبحانه ساعت 20/10 به سمت پاركينگ جبهه غربي حركت كرديم. بعد از گذشت مسافت كوتاهي به دوراهي رينه رسيديم(مستقيم به سمت سدلار مي رود). ساعت 25/10 به ابتداي جاده خاكي بوديم(توضيح اينكه جاده خاكي سنگلاخ مي باشد و اتوبوس نمي تواند در آن تردد نمايد. براي عبور از اين جاده مي بايست از ميني بوس، نيسان و يا .. استفاده نمود).
ساعت 12به پاركينگ ماشينها رسيديم، پس از آماده شدن بچه ها و انجام مراسم معارفه و گرفتن چند عكس از پايه كوه دماوند گروه كه 22 نفر بود به جلوداري آقاي كامبيز بختياري ساعت 13 به سمت پناهگاه حركت كرد. هوا بسيار عالي بود حتي يك لكه ابر هم در آسمان نبود به همين خاطر طبع آوازخواني بچه ها گل كرد و مسير را با شادماني طي كرديم ساعت 14 به پناهگاه 4150 متري سيمرغ رسيديم. البته پناهگاه پر بود و چادرهايي نيز اطراف پناهگاه زده شده بود. به محض رسيدن شروع به برپليي چادرها كرديم. بعد از صرف ناهار و استراحت كوتاه و صحبت درباره مناظر زيباي اطراف دماوند و به قول بچه ها رصد كردن قلل اطراف كه از آن نقطه قابل ديدن است(آزاد كوه، سيالان و...) براي انجام هم هوايي تقريبا 300 تا 400 متر بالاتر از پناهگاه رفتيم و برگشتيم(به دوستان توصيه ميشود كه هم هوايي را حتما در صعودهاي دماوند انجام دهند و شب قبل از صعود حتما از غذاي سبك و آبكي استفاده نمايند، در غير اينصورت به هنگام صعود به قله دچار سردرد و حالت تهوع ميشوند، همچنين جهت جلوگيري از سردرد ناگهاني صعود و فرود مي بايستي به آرامي انجام شود). بعد از برگشت از هم هوايي و با توجه به تاريك شدن هوا بچه ها مشغول استراحت شديم و ساعت 4 صبح گروه به سمت قله حركت كرد. پس از طي حدود 400 متر يكي از هم هنوردان به دليل اختلاف فشار و سرگيجه مجبور به بازگشت به سمت پناهگاه شد و بقيه گروه به راه خود ادامه داد.
با طلوع خورشيد و ايجاد سايه مخروطي شكل دماوند منظره زيبايي در پشت سرش قرار دارد كه منظره جالبي براي عكاسي ميباشد. بالاخره انتظار ما به پايان رسيد و حدود ساعت 10/10 اولين نفرات به بام ايران بالاي قله دماوند رسيدند. با توجه به تعطيلات سه روزه بالاي قله شلوغ بود. حالا در اينجا مي توان به اين صعود افتخار كرد و مناظر اطراف كه در زير پاي شماست به دقت نظاره كرد و لذت برد. آخرين گروه نيز ساعت 11 بالاي قله رسيد.
صعود موفقي بود از 22 نفر 21 نفر صعود كرده بودند. ساعت 10/11 گروه به سمت پايين حركت كرد و ساعت 20/13 اولين گروه به پناهگاه رسيد و ساعت 20/15 نيز به دليل ضعف جسماني و مشكل از ناحيه پا براي گوهنوردان آخرين گروه به پناهگاه رسيد. ساعت 30/15 اولين گروه به سمت پاركينگ حركت كرده و پس از پايان ماشينها ساعت 30/18 به سمت تهران حركت كردند.
گزارش : محمد اوجانی
: عكسهايي از برنامه
عکس: محمد رضا یادگاری،حميدرضا اكبري
مطالب مشابه :
آلودگي صوتي در كلانشهرها ، پلور ، آزمايشگاه شيمي آب
آلودگي صوتي در وضعيت پلور و حواشي گردشگري آب و هواي خوش و پاك اين
گزارش نشست دوستان وبلاگ نویس در بام ایران
ها در محل حاضر بودند و دوستان را سوار کردند و عازم پلور شدیم بيني وضعيت آب و هواي
گزارش برنامه غار گل زرد
غار گل زرد در منطقه پلور و در مراتع شمالي روستاي منظريه قرار پيش بيني وضعيت آب و هواي
جشنواره حفاظت از شقایق های پلور
آمل - پلور- قرارگاه پلور. پیش بینی آب و هوای سبلان 3000 وضعيت آب و هواي شهر تان
صعود زمستاني انفرادي و يك روزه دماوند
باد شديد و هواي ابري.قرار شد به پلور رسيديم و بعد از خريد آب معدني و كمي تنقلات به
گزارش برنامه صعود قله دماوند از جبهه غربی
مواجه شديم. پس از طي كردن اين ترافيك سنگين به پلور رسيديم. پيش بيني وضعيت آب و هواي
گزارش تراورس قله دماوند از مسیر شمال /شمال شرقی به جنوبی
وضعيت آب آشاميدني : 22 از گوسفند سرا به سمت پلور و از انجا به سمت اراك ادامه آب و هواي
معرفي پدر آب وهواشناسي ايران
ديكشنري آنلاين gis پيش بيني وضعيت هواي درباره آب و هواي منطقه پلور و امام
گزارش صعود به قله دماوند از مسیر یال داغ
وضعيت آب و هواي ساعت 10 با آژانسی سر جاده پلور رفتیم و با همان اتوبوسی که آمده
برچسب :
وضعيت آب و هواي پلور