راهنمای خرید تبلت!

حتما در سال‌های اخیر نام تبلت را زیاد شنیده‌اید و از کاربردهای آن باخبرید؛ صفحه نمایش لمسی قابل حملی که رقیب اصلی نت‌بوک‌ها برای کاربران به شمار می‌آید. 

وسایلی که در ابتدا و به اشتباه جایگزینی برای کتابخوان ها تصور می‌شدند ولی در کوتاه زمانی کارایی‌های متفاوت آنها به وضوح مشخص شد. همانطور که می‌دانید تبلت‌ها ابتدا با برند اپل و نام آی‌پد وارد بازار شدند و آغاز فعالیت خود را به ثبت رساندند...
 

آیپد در دنیای دیجیتال به قدری مورد توجه قرار گرفت که که شرکت‌های بزرگ جهان آی‌تی مانند سامسونگ، سونی و... به سمت طراحی و تولید تبلت‌هایی رفتند تا بتوانند با رقابت با این دستگاه سهم بیشتری از این بازار را در اختیار خود بگیرند. 

تبلت‌ها، باریک‌تر و سبک‌تر از نت‌بوک‌ها هستند و می‌توانند در یک کیف به راحتی و در فضایی بسیار کوچک قرار بگیرند. به نسبت نت بوک‌ها وزن کمتری دارند؛ به طوری که اگر چندین ساعت نیز آن را روی دست خود نگه دارید خسته نمی‌شوید. 

می‌توانید تا چندین ساعت به کارهای اینترنتی مانند مرور صفحات وب و پست الکترونیکی بپردازید. با تبلت‌ها لذت بازی نیز دوچندان می‌شود زیرا کیفیت صفحه نمایش و تنظیم آن با چشم بر جذابیت بازی می‌افزاید. 

حتی نرم‌افزارهایی که در تلفن همراه قابلیت‌های کمتری از آنها می‌دیدید حالا با کیفیت و امکانات بهتری در تبلت‌ها دیده می‌شود. تبلت‌ها قادر به پخش و ضبط صدا و تصویر نیز هستند و این وسیله را به ابزار قابل حمل چندرسانه‌ای تبدیل کرده‌اند. در اکثر تبلت‌ها دوربین نیز جای گذاری شده است و می‌توانید لحظات خود را در هر مکانی ثبت نمایید. این‌ها تنها برخی از قابلیت‌های تبلت‌ها است و نمی‌توان تمام امکانات را در همین چند جمله عنوان کرد. 

اما اگر از کارایی تبلت‌ها و امکانات آن به نتیجه رسیدید که به تبلت نیاز دارید باید موارد مهمی را در نظر بگیرید. اول بدانید که ورودی اصلی اطلاعات یا به عبارت بهتر تمام کار با یک تبلت از طریق صفحه نمایش آن انجام می‌شود زیرا این نمایشگر از نوع لمسی است و اشاره به آن کافیست تا دستور مورد نظر انجام شود. 

این صفحات از نوع خازنی و حرارتی هستند و از حساسیت مناسبی برخوردارند و عموما از قابلیت چند لمسی نیز پشتیبانی می‌کنند. پس اگر کارهای تایپی شما زیاد است و نمی‌توانید از صفحات لمسی به منظور تایپ استفاده نمایید باید از خرید صرف نظر کنید. 

به طور کلی تبلت‌ها دارای تفاوت‌هایی در اندازه صفحه نمایش، سیستم‌عامل و ... می‌باشند که باید در زمان خرید حتما به آنها توجه شود. در ادامه قصد داریم این موارد را جز به جز بررسی کنیم تا به نتایج مناسبی برای کاربر برسیم. اما بهتر است ابتدا به پر اهمیت‌ترین قسمت راهنمای خرید که قیمت است بپردازیم و ببینیم که برای خرید تبلت چقدر باید هزینه کنیم

برای خرید تبلت چقدر پول کنار بذارم؟
در حال حاضر قیمت تبلت‌ها در بازار با توجه به امکانات و ویژگی‌های آنها از ۴۵۰ هزار تومان شروع می‌شود که تا چند برابر هم این قیمت بالا می‌رود. این هزینه‌ها به نوع کاربری و کیفیت دستگاه و شرکت سازنده دستگاه ارتباط دارد. 

از لحاظ فنی نیز قیمت تبلت‌ها به عوامل کلی مانند اندازه صفحه نمایش، حافظه داخلی و قابلیت ۳G (قابلیت نصب سیم کارت) بستگی دارد. یکی از مهم‌ترین عوامل در تعیین قیمت، اندازه صفحات لمسی تبلت است. 

اگر به صفحات وب زیاد مراجعه می‌کنید و یا زیاد مطالعه می‌کنید باید از صفحات بزرگ‌تر استفاده نمایید. همچنین در صفحات بزرگ کمتر احتیاج به بزرگنمایی است. 

برخی از تبلت‌ها در هنگام ارائه به بازار به منظور مشتری مداری با ظرفیت‌های مختلف وارد بازار می‌شوند. در این صورت هر کاربر با توجه به نیاز خود اقدام به خرید تبلت با ظرفیت مورد نظر می‌نماید. 

اگر عنوان فعالیت شما به نمایش و ویرایش فایل‌های آفیس، مطالعه کتاب‌های الکترونیکی و مرور صفحات وب ختم می‌شود؛ می‌توانید از ظرفیت‌های پایین حافظه داخلی در تبلت‌ها استفاده نمایید. اما اگر به نصب نرم‌افزارهای مختلف و نمایش فیلم‌های با کیفیت در تبلت اصرار دارید بهتر است از ظرفیت‌های پایین دست بردارید. 


به دلیل اینکه انتخاب تبلت با ظرفیت بالاتر هزینه بسیار بالاتری را دربر دارد می‌توانید از تبلت‌هایی که امکان ارتقا ظرفیت از طریق کارت‌های micro SD دارند استفاده نمایید. 

در برخی تبلت‌ها امکان ۳G و GPRS تعبیه شده است. در این حالت می‌توانید با یک تیر دونشان بزنید و تبلت کار موبایل شما را نیز انجام دهد و وظیفه مکالمات تلفنی و پیام کوتاه شما را نیز برعهده گیرد. 

در این صورت باید از تبلت‌هایی استفاده نمایید که از این قابلیت نیز پشتیانی می‌کنند و در نتیجه هزینه بالاتری پرداخت نمایید. اگر همیشه به شبکه اینترنت بی‌سیم دسترسی ندارید و می‌خواهید در هر مکانی به اینترنت دسترسی داشته باشید باید از تبلت‌های ۳G استفاده نمایید. 

دقت داشته باشید که قابلیت نصب سیم‌کارت به منزله مکالمه تلفنی نیست بلکه برخی تبلت‌ها از سیم‌کارت تنها برای اینترنت بهره می‌برند.
چند اینچ؟

همانطور که گفته شد این گجت دوست داشتنی تنها از راه صفحه نمایش می‌تواند اطلاعات را دریافت کند. پس با توجه به نوع کاربری باید از صفحه مورد نظر استفاده کرد. در حال حاضر تبلت‌ها از سایز ۵ تا ۱۰.۱ اینچ به بازار عرضه شده‌اند. 

به طور کلی هرچه اندازه صفحه نمایش بزرگ‌تر باشد جزئیات مانند صفحات وب بهتر در آنها مشاهده می‌شود و چشم کاربر برای مطالعه دیرتر خسته می‌شود. اما اگر می‌خواهید از تبلت‌های جمع و جور استفاده نمایید می‌توانید از تبلت‌های ۵ تا ۷ اینچ نیز استفاده نمایید. 

از دیگر مواردی که در صفحه نمایش تبلت‌ها اهمیت دارد وضوح تصویر یا رزولوشن است. رزولوشن هرچه بالاتر باشد کیفیت نمایش فیلم و عکس بهتری خواهید داشت و حتی متون و صفحات وب نیز با جزئیات بهتری نمایش داده می‌شوند.

اندروید، iOS یا ویندوز؟
در بازار سیستم‌عامل‌ها، دو سیستم ‌عامل مطرح اندروئید و iOS جایگاه مناسب‌تری نسبت به بقیه رقبا دارند. در این بین سیستم‌عامل ویندوز نیز در ماه‌های اخیر رشد خوبی از خود نشان داده است. 

اگر بخواهیم طیف نرم‌افزارها را در این سیستم‌عامل‌ها بررسی کنیم iOS در رتبه اول قرار می‌گیرد و بعد از آن نرم‌افزارهای اندروئید هستند. یکی از نقاط ضعف ویندوزها در تعداد نرم‌افزارهای آن‌هاست. چرا که نمی‌توانند از لحاظ تعداد با اندروئید و iOS رقابت کنند. 

در بررسی سیستم‌عامل‌ها می‌خواهیم به سیستم‌عامل ویندوز که در ماه‌های اخیر نسخه ۸ آن به بازار آمده است نیز بپردازیم. همانطور که گفته شد نرم‌افزارهای این سیستم‌عامل در برابر دو رقیب دیگر بسیار کم است. 

اما امکاناتی که ویندوز ۸ به کاربر ارائه می‌دهد با رقیبان قابل مقایسه نیست. به طور مثال می‌توانید در صفحه شروع ویندوز میانبر ایجاد نمایید و یا صفحات وب مورد علاقه خود را در آنجا ذخیره نمایید. 

افرادی که از کارکردن با ویندوز در PC یا لپ‌تاپ خود لذت می‌برند در هنگام استفاده از تبلت ویندوز نیز احساس غریبی نخواهند کرد! چرا که تمام قسمت‌های نسخه قبلی ویندوز مانند تسک منیجر، دسکتاپ و ... در ویندوز۸ تبلت نیز دیده می‌شود. 

در این بین جای فروشگاهی خالی بود که مایکروسافت فکر آن‌را نیز کرده و فروشگاه ویندوز (Windows Store) را پدید آورده. از دیگر ویژگی‌های این سیستم‌عامل همسان سازی آن با گجت‌ها است. یعنی علاوه بر تبلت‌ها اسمارت‌فون‌ها نیز می‌توانند از این سیستم‌عامل استفاده نمایند. 

سیستم عامل گوگل که با اندروئید شهرت گرفته است سیستم‌عامل منبع باز Open Source است. این منبع باز بودن به این معنی است که هر شرکتی می‌تواند کدهای این سیستم را متناسب با سخت‌افزار تولیدی خود تغییر داده و بهینه نماید. 

اندروئید بیشتر تبلت‌های بازار را در اختیار دارد. اندروئید چندین صفحه ابتدایی یا home Screen در اختیار شما می‌گذارد که می‌توانید آنها را با ویجت ها و میانبرهای مختلف شخصی سازی کنید. 

در بین بازار تبلت‌های اندروئیدی امکان انتخاب بسیار گسترده است چرا که انتخاب تبلت‌هایی با قابلیت استفاده از قلم نوری یا تبلت‌هایی مجهز به صفحه کلید فیزیکی را هم خواهید داشت. 
شاید اندروئید خیلی هم جامع و کامل نباشد چرا که رابط کاربری آن برای برخی از کاربران گیج کننده است. 

و در نهایت iOS که کاربران خاص خود را در تمام دنیا دارد. همانطور که می‌دانید این سیستم عامل فقط بر روی دستگاه‌های شرکت Apple قابل دسترس است. 
از آنجایی که این شرکت سیستم عامل و سخت‌افزار را انحصاراً برای محصولات خود طراحی می‌کند، سیستم عامل و سخت‌افزار این تبلت‌ها کاملا با هم هماهنگ بوده و در زمان کار با آنها می‌توانید سرعت خوبی را تجربه کنید. 

سیستم‌عامل iOS به دنبال خود محدودیت‌هایی نیز دارد. به طوری‌که شرکت اپل و سیستم عامل iOS برای کار با تبلت و اسمارت‌فون قوانین و محدودیت‌های خاصی دارند و ترجیح می‌دهند کاربرانشان فقط از طریقی که آنها تعیین می‌کنند کارهایشان را انجام دهند. 
مثلا برای خرید نرم افزار حتماً باید به فروشگاه آنلاین این شرکت مراجعه کنید و برای انتقال فایل‌ها حتما باید از نرم افزاری که این شرکت عرضه کرده، استفاده کنید. درنهایت نرم افزارهای خریداری شده فقط روی یک دستگاه قابل نصب هستند.

نتیجه‌گیری
اگر فعالیت شما با تبلت به نرم افزارها و بازی‌ها ختم می‌شود می‌توانید از تبلت‌های ۷اینچی استفاده نمایید. اگر محدودیت‌های IOS برای شما سخت نیست و می‌توانید با آن لذت ببرید بهتر است به سراغ این سیستم‌عامل بروید. در غیر اینصورت تبلت‌های اندروییدی در جایگاه بعدی قرار دارند. 

اگر مرور اینترنت و مطالعه کتاب‌های الکترونیکی را در ذهن دارید از تبلت‌های ۱۰اینچی استفاده نمایید. چرا که تبلت۷ اینچی فضای کمتری را برای دسترسی بهتر به کاربر می‌دهد. 

اگر بخشی از کار شما با تبلت به تایپ می‌گذرد بهتر است به تبلت‌هایی که دارای کیبرد هستند نیز فکر کنید. در این بین تبلت‌های ویندوزی نیز امکانات بهتری را برای تایپ در اختیار شما قرار می‌دهند. 

اگر با ویندوز و همچنین نرم‌افزارهای آن لذت می‌برید بهتر است به تبلت‌های ویندوزی نیز نگاهی بیندازید. این تبلت‌ها در بازار با چند برند وارد شده‌اند و قدرت انتخاب شما را تاحدی بالا می‌برند.


مطالب مشابه :


خطای دید

سیستم جامع گلستان(پیام نور) دانشگاه پیام نور روانشناسی پیام نور رفسنجان. دانشمندان




اینجا رفسنجان است.

وبلاگ اختصاصی عمران 88 رفسنجان - اینجا رفسنجان است. - - وبلاگ اختصاصی عمران 88 سیستم گلستان.




راهنمای خرید تبلت!

دانشجویان مهندسیit پیام نور رفسنجان - راهنمای خرید تبلت! - سیستم جامع گلستان.




دیدنیهای رفسنجان (غار میرزا)

سیستم جامع گلستان رسیدن به غار شگفت انگیز میرزا باید راهی استان کرمان و شهر رفسنجان شوید




آموزش سی‌شارپ C# – بخش ۳

دانشجویان مهندسیit پیام نور رفسنجان سیستم جامع گلستان. پنجره‌ای که شبیه به سیستم




روزانه 11 ایرانی خودکشی می کنند

سیستم جامع گلستان(پیام نور) دانشگاه پیام نور رفسنجان. خلوت شاعرانه(استاد طالبی)




سایت دانشگاههای پیام نور وسایر دانشگاهها

راهنمای سیستم گلستان دانشجویان راهنماي استفاده از فرم ثبت نام اصلي و ترميم سيستم گلستان.




برچسب :