حقوق ورزشی_لزوم احراز سلامتی ورزشکاران در نگاه حقوق ورزشی_
حقوق ورزشی لزوم احراز سلامتی ورزشکاران در نگاه حقوق ورزشی پیشتر تاکید شد که مهمترین و محوریترین وظیفه و تکلیف قانونی و مسئولیت حقوقی مدیران ورزشی، اعم از مدیران مستقیم و غیر مستقیم، مراقبت از سلامت جسمانی و روحی روانی ورزشکاران است.
مدیران ورزشی در پی این تکلیف، وظایف پر شمار دیگری را نیز به عهده دارند. از جمله مدیران مستقیم ورزشی مانند مربیان و یا معلمان ورزش باید پیش از اجازه دادن به انجام فعالیت ورزشی، از سلامت عمومی ورزشکار مطمئن شوند. فارغ از تکلیف خاص معلمان ورزشی در مدارس برای احراز سلامتی دانشآموزان ورزشکار، روشن است که در باشگاههای ورزشی، این بحث اصولاً در مواردی مطرح میباشد که فرد جدیدی به باشگاه مراجعه و میخواهد فعالیت ورزشی خود را تازه شروع کند. در این صورت مربی ورزشی نباید بدون احراز سلامتی چنین فردی، اجازه شروع فعالیت ورزشی بدهد.
اگر احراز سلامتی نکند، یعنی از سالم بودن این متقاضی، اطمینان پیدا ننماید و او را ثبت نام کرده و اجازه آغاز فعالیت به وی بدهد ممکن است فردی که مثلاً بیماری قلبی یا ناراحتی تنفسی دارد را بدون آگاهی از وضعیت جسمانیش، به همراه سایر ورزشکاران برای مدت طولانی به دویدن وادارد و همین امر موجب بروز حادثه شود. در این صورت بدیهی است که مربی در نگاه حقوق ورزشی به این دلیل که سلامتی ورزشکار را پیش از آغاز، احراز ننموده، مقصر و مسئول شناخته میشود. همچنین است اگر در مورد احراز سلامتی اقدام کرده باشد اما با وجود اینکه معلوم شده ورزشکار، از سلامتی جسمانی برخوردار نیست و مثلاً بیماری تنفسی دارد به او اجازه داده باشد مانند سایرین، فعالیت ورزشی کند.
در این صورت هم با بروز حادثه، مربی به طریق اولی مسئول خواهد بود. حتا در این باره، ممکن است مسئولیت کیفری که شدیدترین نوع مسئولیت میباشد بر عهده چنین مربی قرار گیرد. با این اوصاف، نیاز ضروری است، مربیان یا مدیران مستقیم ورزشی در راستای احراز سلامتی ورزشکارانی که جدیداً به باشگاهها مراجعه و ثبت نام میکنند فرمی که دربردارنده همه اطلاعات لازم در باره سلامتی افراد باشد را تهیه و در بدو ورود فرد، اگر دارای سن قانونی است در اختیار خود او قرار دهند تا تکمیل و امضاء کند و اگر به سن قانونی نرسیده باشد، آن فرم باید به اولی f اء قانونی وی داده شود تا آن را تکمیل و امضاء نمایند.
از این طریق، یعنی گرفتن فرم تکمیل شده و بررسی اطلاعات آن، وضعیت سلامتی فرد مراجعه کننده بطور کلی برای مربی، مشخص میگردد. با گرفتن این فرم اگر بر خلاف اظهارات مندرجه، ورزشکار بیماری داشته اما پنهان کرده باشد، روشن است که اگر حادثهای رخ دهد، مدیر مربوطه یا مربی، مسئول نیست و مسئولیت متوجه خود ورزشکار یا اولیاء قانونی او خواهد بود که کتمان حقیقت کردهاند.
در راستای احراز سلامتی، به این نکته مهم هم باید توجه شود که تکلیف به احراز سلامتی اگرچه آنگونه که گفته شد عمدتاً مربوط به آغاز فعالیت ورزشی ورزشکاران است اما در حین فعالیتها نیز هر جایی که احراز سلامتی ورزشکار ضرورت یافت، اقدام به آن باز هم تکلیف مدیر مستقیم میباشد. مثلاً اگر یکی از اعضای تیم تکواندو شرکت کننده در مسابقات لیگ، در بازی اول از ناحیه پا آسیب دید ولی برای بازی دوم در حالیکه وضعیت سلامتی محل آسیب دیده روشن نیست و خود ورزشکار اصرار دارد که میتواند مسابقه دهد و از این بابت مشکلی ندارد، در چنین وضعیتی مربی، کُچ یا سرپرست تیم، حسب مسئولیت خود نباید به اظهار و اصرار ورزشکار اتکا کنند و اجازه دهند او در مسابقات شرکت نماید. بلکه باید برای احراز سلامتی او در ناحیه آسیب دیده، از پزشک مسابقات استعلام نموده و پس از تایید پزشک، اجازه مسابقه را صادر نمایند.
به هر حال، مدیران مستقیم ورزشی برای حفظ سلامتی ورزشکاران و پیشگیری از بروز حوادث و برای مصون داشتن خودشان از مسئولیتهای حقوقی، به هیچ وجه نباید نسبت به این تکلیف قانونی غفلت و یا کوتاهی و کم توجهی داشته باشند.
دکتر محمد احسنی فروز مسئول کمیته قضایی فدراسیون تاريخ ارسال:يكشنبه 23 شهريور 1393 - 11:24 تعداد بازديد: 135 کد:6957-1393
مطالب مشابه :
کتاب حقوق ورزشی
کتاب حقوق ورزشی با نگرش به ورزش تکواندو نوشته دکتر محمد احسنی فروز با نمای زیر در کتابفروشی
حقوق ورزشی
چون در منظر حقوق ورزشی، فقط داشتن صلاحیت و یا تخصص، رافع دکتر محمد احسنی فروز مسئول
کمیته آموزش و برنامه های آموزش و تشکیل کلاس ها
به بیان گویاتر، حقوق ورزشی، بایدها و نبایدهای ورزش را از منظر حقوقی (دکتر محمد احسنی فروز)
حقوق ورزشی_لزوم احراز سلامتی ورزشکاران در نگاه حقوق ورزشی_
حقوق ورزشی_لزوم احراز سلامتی ورزشکاران دکتر محمد احسنی فروز مسئول کمیته قضایی
استاد شهید قورچانی
پس از درگیری در فلسطین و لبنان، ایشان به همراه شهید دکتر چمران و احسنی فروز. حقوق انتقال
برچسب :
حقوق ورزشی دکتر احسنی فروز