چند نظريه براي جلوگيري از نفخ بعد از غذا

چند نظريه براي جلوگيري از نفخ بعد از غذا
or_3223887.jpgاگر شما هم از آن دسته افرادي هستيد كه بعد از خوردن، نفخ مي‌كنيد، به راحتي مي‌توانيد با تغيير دادن رژيم غذايي، به خودتان كمك كنيد.
همه‌ي ما مي‌دانيم كه خوردن يك غذاي خوب چه لذتي دارد و بعد از خوردن بيش از اندازه‌ي غذا چه حس بدي به انسان دست مي‌دهد.
پس نفخ كردن بهايي است كه ما بايد براي خوردن بيش از اندازه بپردازيم، در حالي كه بسياري از مردم اين حس را يك حس كاملاً طبيعي قلمداد مي‌كنند.

اما خيلي زود تسليم نشويد. هنوز هم اميد هست. با تغيير رژيم غذايي و ايجاد تغييرات ساده در عادات غذا خوردن، مي‌توانيد از غذا خوردن لذت ببريد و يك حس خوب بعد از خوردن داشته باشيد.

چند نظريه براي اين كه بعد از غذا نفخ نكنيد

* براي هضم راحت‌تر غذا، در طول روز آب زيادي بنوشيد، البته نه همراه با غذا! سعي كنيد جرعه‌هاي آبي كه مي‌نوشيد كم باشد و به آرامي آن‌ها را قورت بدهيد، نه اين كه آن قدر با صدا باشد كه انگار صداي شكسته شدن ظرف مي‌آيد، البته نوشيدني‌هايي مانند نوشابه‌هاي گازدار و قهوه كه خاصيت مدر بودن دارند، جزء اين ليست قرار نمي‌گيرند.

* اضافه كردن ماست به ليست رژيم غذايي مي‌تواند دستگاه گوارش را تقويت كند، البته توجه داشته باشيد كه براي گرفتن نتيجه‌ي مثبت حداقل چند هفته بايد اين دستورات را رعايت نماييد.

مقدار كالري‌اي كه مي‌خوريد هم مي‌تواند يكي از دلايل بروز نفخ باشد. مقدار بيش از اندازه كالري در وعده غذايي باعث ترشح هورمون‌هايي از ديواره روده شده و باعث حالت تهوع و نفخ مي‌شود

* بعد از غذا خوردن به پياده‌روي برويد و يا به طور كلي ورزش كافي داشته باشيد كه هر دوي اين كارها مي‌توانند به عدم بروز نفخ و همين طور به هضم شما كمك كنند.

دكتر رابرتز مي‌گويد: «درمان واقعي براي اين مشكل اين است كه بيش از نياز بدن‌مان به آن كالري وارد نكنيم و به قول قديمي‌ها بيشتر از اندازه شكم‌مان غذا نخوريم».

چرا  بعد از غذا خوردن نفخ مي‌كنيم ؟

به طور اختصار، اين حس ناراحت‌كننده ناشي از وجود گاز در روده‌ها است، البته گاز بيش از حد. اين به نوبه‌ي خود باعث تورم و احساس فشار در معده مي‌شود.

* ولي در مورد علت دقيق نفخ، بايد گفت كه دلايل آن در هر فرد با فرد ديگر متفاوت است. بعضي از مردم بعد از خوردن زياد احساس نفخ مي‌كنند، به همين سادگي. هر چه قدر يك فرد بيشتر مي‌خورد، بيشتر هم طول مي‌كشد تا غذا از معده به روده كوچك برود تا هضم شود، بنابراين احساس نفخ بيشتر مي‌شود، البته برخي از افراد هم به يك‌سري غذاها حساس هستند.

* در افرادي كه عدم تحمل لاكتوز دارند، مصرف روزانه‌ي شير و فرآورده‌هاي لبني موجبات ناراحتي آن‌ها را فراهم مي‌كند.

* به علاوه، فيبر بيش از حد در رژيم غذايي شما مي‌تواند نفخ پس از غذا خوردن به وجود بياورد.

* مقدار كالري‌اي كه مي‌خوريد هم مي‌تواند يكي از دلايل بروز نفخ باشد. مقدار بيش از اندازه كالري در وعده غذايي باعث ترشح هورمون‌هايي از ديواره روده شده و باعث حالت تهوع و نفخ مي‌شود. سعي كنيد چهار تا شش وعده‌ي غذايي كوچك را به جاي 3 وعده‌ي غذايي بزرگ بخوريد.

چگونه مي‌توان احساس نفخ را پس از خوردن غذا از بين برد؟

* خوردن وعده‌هاي كمتر و كوچك‌تر غذايي مي‌تواند جلوي نفخ كردن را بگيرد. اين‌ها از گفته‌هاي جوآن بليك، استاديار باليني در گروه علوم پزشكي در دانشگاه بوستون است. بليك مي‌گويد: «در خوردن عجله نداشته باشيد!».

* خوردن و يا آشاميدن با سرعت بيش از حد معمول مي‌تواند باعث بروز مشكل شود. شما با اين كار هواي زيادي را مي‌بلعيد كه اين باعث نفخ مي‌شود.

خوردن غذاهاي با فيبر بالا اگر به خوردن آن‌ها عادت داريد مسأله‌ي مهمي نيست، اما اگر عادت نداريد و يكباره شروع به مصرف غذاهاي پُرفيبر كرده‌ايد، ممكن است كه اين حس ناخوشايند به سراغ شما هم بيايد به علاوه، حواس‌تان به خوردن‌تان باشد و توجه داشته باشيد كه چه چيزي مي‌خوريد. لونا سندون، استاديار گروه تغذيه باليني در مركز پزشكي دانشگاه تگزاس در جنوب غربي دالاس مي‌گويد: «غذاهاي چرب‌تر به زمان بيشتري براي هضم نياز دارند». همچنين سبزيجاتي نظير بروكلي، گل كلم، لوبيا و يا حبوبات مي‌توانند گاز بيشتري را به وجود بياورند و باعث ايجاد ناراحتي شوند.

البته اين بدان معنا نيست كه شما از خوردن اين مواد غذايي سالم و مغذي دست بكشيد، بلكه فقط سعي كنيد مقدار كمتري از آن‌ها را در رژيم غذايي خود استفاده نماييد و به اين ترتيب به بدن‌تان در هضم راحت‌تر كمك كنيد.


مطالب مشابه :


باستان شناسی دوران اسلامی در ایران

موزه هنرهای زیبای بوستون ایرانیان ما از مرکز و نحوه تولید سفال




چند نظريه براي جلوگيري از نفخ بعد از غذا

حقوقی ، علمی ، فرهنگی ، سیاسی گروه علوم پزشكي در دانشگاه بوستون مرکز مطالعات




ریچارد نلسون فرای برجسته ترین ایران شناس معاصر درگذشت+بیوگرافی و تصاویر

ریچارد فرای استاد پیشین ایرانشناسی دانشگاه هاروارد در شهر بوستون فرهنگی و تاریخی مرکز




اموزش قلاویز کاری

مرکز اطلاع رسانی پایگاه اموزش مجازی معاونت فرهنگی وزارت حوزه علوم اسلامی




اتحادیۀ دینی و فرهنگی مخیتاریست ها

و فعال ترین مرکز فرهنگی رم در قرن امریکا (بوستون ایرانیان کشور




برچسب :