سئوالات کنکور 93 و گزینه های مشکوک (مستند سازی پاسخ های کنکور مشاوره)
مستند سازی پاسخ های مشکوک کنکور سراسری مشاوره ۹۳
اصول و مبانی مشاوره
117 – سبک یا شیوه زندگی از چه عناصری تشکیل شده است؟
1) اراده، من خلاقه، خود ایده آل
2) خود، نگرش، انتظارات
3) هدف های ذهنی، هدف های عینی، هدف های آرمانی
4) اهداف، انتظارات، خواسته ها
پاسخ: واقعا نمی توان گزینه ای را انتخاب کرد. اگر هم بتوان اقدام به انتخاب گزینه ای نمود سلیقه ای است. زیرا بر اساس متون مختلف، نظرات تفاوت دارد.
براساس کتاب نظریه های مشاوره و روان درمانی دکتر شفیع ابادی عناصر سبک زندگی عبارتند از: خود واقعی، خود ایده آل، ارتباط فرد با دنیا و اعتقادات اخلاقی (نظریه های مشاوره وروان درمانی - شفیع ابادی وناصری - ص ).
براساس کتاب تجدید نظر شده نظریه شغلی ایشان عبارتست از: خویشتن پنداری، تصمیم گیری و نیازها ( راهنمایی و مشاوره شغلی و حرفه ای - ص۴۵۰ - نمودار).
براساس کتاب
118 – اولین و مهمترین اصل از اصول اخلاقی در مشاوره چیست؟
1) سودمندی
2) منصفانه بودن
3) صادقانه بودن
4) احترام به استقلال مراجع
سلام. اولین تناقض در کتاب مهارتهای پایه و پیشرفته در مشاوره روان درمانی - ص 129. اولین و مهم ترین وظیفه اخلاق حرفه ای پدیدآوردن قوانینی مبتنی بر اخلاق در شغل مورد نظر است. یعنی بطور کلی صحبت شده و بطور ویژه بر موردی تاکید ندارد. باز هم تناقضات بر اساس کتب مختلف مشخص خواهد شد.
129 – کدام فن موجب فراخوانی عاطفی نمی شود؟
1) شوخ طبعی
2) نصیحت گویی
3) تصور متناقض
4) ایفای نقش
پاسخ: گزینه تصور متناقض را با وجود گزینه نصیحت کردن نمی توان پذیرفت.
ص ۷۱ کتاب فنون وروش های مشاوره دکتر شفیع آبادی: در پند دادن مشاور رهبری جلسه را به عهده می گیرد و با تکیه بر دانش و تجربه خود با استفاده از شیوه ذهنی و عقلی می کوشد مشکل مراجع را حل کند. پند دادن اگر به طور نامناسبی اعمال شود در مراجع مقاومت ایجاد می کند و مشاور باید در استفاده از این روش بسیار محتاط باشد.
یا ص ۳۰۹ کتاب جرالد کوری: درمانگر شیوه الیس عمدتا از قانع سازی استفاده می کند که بر آموزش تاکید دارد. یا ص ۳۱۱ چون رفتار درمانی عقلانی - هیجانی اصولا فرایند رفتاری - شناختی رهنمودی است رابطه عمیق بین درمانگر و درمانجو ضروری نیست. یا ص ۳۲۱ همین کتاب: رفتاردرمانی عقلانی هیجانی بسیار رهنمودی، قانع کننده و مواجهه ای است. این درمان بر آموزش دادن درمانجو تاکید دارد که به اشتباه نوشته شده درمانگر...
فنون و روشهای مشاوره
۱۳۳– هنگام استفاده از مهارت سهیم شدن و مشارکت بهتر است چه تجاربی را با مراجع در میان بگذارید؟
1) تجارب اجتماعی
2) تجارب خانوادگی
3) تجارب شخصی
4) تجارب حرفه ای
این سئوال ۲ پاسخ درست دارد. گزینه ۳ و گزینه ۴
ص ۷۳ کتاب مقدمه ای بر مشاوره و روان درمانی دکتر احمدی. در رفتار مشارکت مشاور تجربه های شخصی و حرفه ای خود را با مراجع در میان می گذارد (چاپ اول - ۱۳۷۹).
ص ۷۱ کتاب فنون و روشهای مشاوره دکتر شفیع ابادی در نقض کلید سازمان سنجش. مشاور ممکن است صحنه ای از زندگی خصوصی خود را با مراجع در میان بگذارد و او را متوجه سازد که مشکلش منحصر به فرد و غیرعادی نیست.
نکته: رفتار مشارکت و سهیم شدن در کتاب دکتر شفیع ابادی به معنای ارائه صحنه ای از زندگی شخصی و در کتاب گلدارد به عنوان خودافشایی است. بعدا نگویند که رفتار مشارکت با ارائه صحنه ای زندگی شخصی و خودافشایی فرق میکند! چون این موضوع به بدتر شدن اوضاع می انجامد...
144 – مشاوری از مراجع می پرسد " چطور خودت را این همه درگیر کردی؟" این سوال چگونه سئوالی است و جایگاه آن در مشاوره چگونه است؟
1) سوال چرایی، نباید مطرح سود.
2) سوال بسته که سبب مقاومت می شود.
3) سوال باز که ارزش ها را به چالش می کشد.
4) سوال فرضی که احتمالات را می سنجد.
پاسخ سازمان سنجش را نمی توانم بپذیرم:
۱- براساس کتاب مهارتهای پایه و پیشرفته در مشاوره و روان درمانی: ص ۶۴ خط ۶مشاور با پرسش از مراجع درباره معنای داستان و چرایی آن در جلسه مشاوره می تواند اطلاعات مفیدی را درباره باورهای مراجع راجع به جهان (مضامین) و چگونگی احساس و رفتار او به این مضامین (الگوها) به دست آورد.
آیا این پاراگراف بیشتر به گزینه ۱ نزدیک است یا ۳ . براساس گزینه ۱ که کاملا توضیح کتاب بی ارزش جلوه می کند! درضمن جدول ص ۶۵ و استفاده از سئوالات بازپاسخ (چگونه...) برای بررسی احساسات و فرایندهاست. آیا این مورد چیزی جز بررسی ارزش های مراجع است؟
145 – مشاوری که در جلسه مشاوره به مراجع گوشزد می کند: "من به عنوان متخصص این را می گویم" حاکی از نقض کدام اصل است؟
1) پذیرش
2) اقتدار
3) احساس اعتماد
4) اصالت انسانی
پاسخ: با گزینه ۴ موافق نیستم و گزینه ۱ به پاسخ نزدیک تر است.
علت: اول باید تعریف پذیرش و اصالت بررسی شود تا بعد درباره جمله بالا که نقض کننده کدام است داوری شود.
تعریف پذیرش: ص ۵۱ کتاب فنون و روشهای مشاوره دکتر شفیع آبادی. احترام بدون قید وشرط به مراجع و توجه به احساسات و افکار او که باعث مشارکت فعال مراجع و طرح مشکل در جلسه مشاوره می شود.
پذیرش به معنای موافق بودن با مراجع نیست بلکه به این معناست که مراجع را مثل یک شخص مجزا و مستقل بدانیم. ص ۲۱۵ کتاب شارف
تعریف اصالت یا همخوانی: ص ۲۱۵ کتاب شارف. درمانگر در رابطه درمانی باید خالص باشد و به مراجع کلک نزند. خلوص در درمان به این معناست که درمانگر در جریان مواجهه و رابطه با مراجع همان خودواقعی خویش باشد. وی بدون هرگونه ظاهر سازی، احساسات و نگرش های خود را بروز دهد.
اما متن کتاب کوری درباره پذیرش نامشروط: ص ۱۹۳. درمانگر بجای نگرش "من در صورتی شما را قبول دارم که...." باید نگرش "من شما را همین طوری که هستید قبول دارم" را داشته باشد. درمانگران از طریق رفتار خود به درمانجویان می رساند که برای آنها به همان صورتی که هستند ارزش قائلند و درمانجویان آزادند تا احساسات و تجربیات خود را بدون اینکه نگران از دست دادن پذیرش درمانگر خود باشند ابراز کنند. طبق پژوهش راجرز هرچه میزان اهمیت دادن، ارزش قائل شدن و پذیرش درمانجو به صورت غیرانحصار طلبانه بیشتر باشد احتمال اینکه درمان موفقیت آمیز تر باشد بیشتر است.
146 – سریع ترین و راحت ترین شیوه جمع آوری اطلاعات در مشاوره فردی کدام است؟
1) شرح حال نویسی
2) مصاحبه
3) مشاهده
4) پرسشنامه
پاسخ: گزینه درست ۴ است. کلید سازمان سنجش مبنی بر گزینه ۱ قابل قبول نیست. ص ۸۱ کتاب فنون و روشهای مشاوره دکتر شفیع آبادی: پرسشنامه در مقایسه با مصاحبه مقرون به صرفه تر و انجام آن سریع تر است.
در ارتباط با شرح حال نویسی هیچ جا اشاره نشد که سریع ترین روش به حساب می آید تازه در ص ۸۵ کتاب فنون و روشهای مشاوره دکتر شفیع آبادی ذکر شده که مشاور می تواند پس از مطالعه شرح حال، با دانش آموز جلسه مصاحبه ترتیب دهد و موارد مبهم ونارسا را با او بررسی کند و به ارائه توصیه های عملی برای حل مشکلات بپردازد (همه اینا میگه که استفاده از اطلاعات شرح حال زمان بر هست). از سوی دیگه شرح حال نویسی روش ترجیحی جامعه شناسان و مورخان هست (ص۸۴) که روشی کیفی و دقیق و بلند مدت می باشد...
نظریه های مشاوره و روان درمانی
218. هدف درمانگر آدلری از بررسی جو حاکم بر منظومه خانوادگی مراجع کدام است؟1. تعیین اشتباهات اساسی
2. تعبیر خاطرات اولیه
3. بررسی ترتیب تولد
4. تفسیر شیوه زندگی
پاسخ: این سئوال ۲گزینه درست دارد و نباید گزینه ۱ و ۴ با هم قرار بگیرند. براساس متن کتاب جرالد کوری ص ۱۲۰ آدلر معتقد بود که خانواده اصلی تاثیر مهمی بر شخصیت فرد دارد. او اظهار داشت که هرکسی از طریق مجموعه خانواده دیدگاه منحصر به فردی درباره خود، دیگران و زندگی تشکیل می دهد. این تعریف از سبک زندگی است که در صفحه ۱۰۹ عنوان شده است.
ص ۱۰۹: سبک زندگی عقاید و فرض های اساسی که فرد از طریق آنها واقعیت خودش را سازمان می دهد و در رویدادهای زندگی معنی پیدا می کند، سبک زندگی او را تشکیل می دهند. همچنین در صفحه ۱۱۰ به صراحت گفته شده است که سبک زندگی عمدتا در طول ۶سال اول زندگی بوجود می آید و در ادامه گفته شده است که وقتی از الگوها و استمرار زندگی خود آگاه می شویم در وضعیتی قرار می گیریم که می توانیم این فرض های غلط را اصلاح کنیم و تغییرات اساسی به وجود آوریم. ما می توانیم درتجربیات کودکی بازنگری کنیم و هوشیارانه سبک زندگی تازه ای را به بار آوریم.
اعتراض بنده به این سئوال از این جهت است که سئوال هدف بررسی جو خانواده را مطرح کرده است و در کتب نظریه های مشاوره بیش از تعیین اشتباهات اساسی بر شناخت و اصلاح سبک زندگی تاکید شده است. مساله اینجاست که اصلاح سبک زندگی در گرو شناخت اشتباهات اساسی است. اگر سئوال هدف نهایی بررسی جو خانواده را مورد پرسش قرار می داد با گزینه ۱ موافق بودم ولی با طرح سئوال در غالب "هدف درمانگر آدلری..." بیشتر هدف اولیه که همانا شناخت و تفسیر سبک زندگی است به ذهن متبادر می شود نه هدف غایی. کما اینکه بررسی و تفسیر سبک زندگی از مراحل درمان آدلر است و هرگز نمی بایستی گزینه ۱ در کنار گزینه ۴ قرار می گرفت.
نهایت اینکه مطالعه کتاب شارف (ص۱۵۴) بر این گفته ها مهر تایید می زند. به جایی که از سنجش و تحلیل در شیوه آدلر صحبت می شود دقت کنید. در سنجش سبک زندگی افراد، توجه به روابط خانوادگی اولیه یعنی رابطه خواهر و برادرها و والدین و رابطه با دوستان و معلمان خیلی مهم است. خانواده مدل کوچکی از جامعه است. این مطالب تا انتهای صفحه ۱۵۵ همچنان درباره اهمیت شناخت سبک زندگی از طریق بررسی منظومه خانوادگی است...
224. گسترش پدیده مثلث شوم افسرگی اعتیاد پرخاشگری حاصل کدام مورد است؟1. هجوم افکار مزاحم
2. تحریف های شناختی
3. شرطی وسیله ای و ساده
4. نداشتن معنا در زندگی
پاسخ گزینه ۴ مورد قبول نیست. به لحاظ منطقی تمام گزینه ها درست هستند زیرا از نظریه خاصی صحبت نشده است. بااین حال گزینه مورد نظر ما ۲ می باشد. زیرا مفهوم مثلث افسردگی براساس تحریف های شناختی است و طبق نظریه بک به سایر اختلالات روانی گسترانیده می شود. ص ۲۳۶ کتاب کوری خط ۵ و همچنین پاراگراف آخر خط ۱. درضمن درمان شناختی - رفتاری بک بیشترین کاربرد را در مورد اختلالات بالا داشته است (ص ۳۲۴ - خط ۱۰ به بعد...).
نکته دیگر اینکه در صورت سئوال از هیچ نظریه یا رویکرد خاصی صحبت نشد. به ویژه اینکه داوطلبان در نظریه های مشاوره به مطالعه کتب مطرح در حوزه نظریه می کنند نه مبانی! آنهم کتابی (مقدمه ای بر مشاوره و روان درمانی دکتر احمدی) که طی سال های ۸۰ تا ۹۳ بطور میانگین از ۴۰سئوال مبانی و فنون ۱۰٪ سئوالات هم از آن طرح نشده است. آیا می توان بطور یکجانبه تنها افسردگی و سایر اختلالات روانی را به نداشتن معنا نسبت داد؟! آیا بهتر نیست که طراحان در تدوین سئوال به زمینه ای که سئوال مورد نظر از آن استخراج می شود توجه کنند؟ لطفا به این سئوال در کتاب دکتر احمدی برگردید و ببینید که از کدام مبحث طرح شده است بی آنکه به رویکرد مورد نظر در خود سئوال اشاره ای شود. درنتیجه داوطلب دچار فکر خوانی می شود و اینجاست که باید عرض کنم تمام گزینه ها به نوعی درست محسوب می شوند زیرا نام رویکرد یا نظریه اصلا اعلام نشده است. افرادی که نظریه های مشاوره و رواندرمانی را مطالعه می کنند به روشنی می دانند که در هر نظریه مفهوم سازی ویژه ای درباره اختلال یا بیماری روانی وجود دارد. بنابراین گزینه ۱ به رویکرد الیس، گزینه ۲ به رویکرد بک، گزینه ۳ به رویکرد رفتاری و درنهایت گزینه ۴ به رویکرد وجودی برمی گردد. از این جهت صورت سئوال نمی تواند دلالت بر گزینه ای داشته باشد. منظور طراح سئوال این بود که با دیدن کلمه "مثلث شوم افسردگی ...." یاد متن کتاب ایشان از مبحث وجودی بیفتیم! که اصلا قابل قبول نیست... بدون سوگیری واقعا سئوال بار فنی ندارد...
227. در فرایند درمان روانکاوی فروید اولویت با کدام مورد است؟1. بررسی مداوم انتقال ها
2. استفاده از تداعی آزاد
3. درک وضع روانپویشی
4. حل وفصل مقاومت ها
229. در درمان وجودی مشکل یا بیماری چه موقع درمان میشود؟1. درمانجو فلسفه زندگی را دریابد.
2. درمانجو به اصالت وجودی برسد.
3. درمانجو وجود طبیعی خود را بپذیرد.
4. درمانجو به وجود زیستی خود پی ببرد.
با گزینه ۲ موافق نیستم. گزینه ۱ درست تر است. ص ۱۶۵ کتاب جرالد کوری بطور واضح درباره مفهوم "وجود محدود" و مشکل صحبت می کند. اینکه مراجع باید از نقش قربانی خود آگاه شود و اینکه چگونه می توانند نحوهای که زندگی می کنند را گسترش دهند و... مقدمه نیل به اصالت وجودی فهمیدن فلسفه زندگی است. همچنین ص ۱۶۴ که اشاره دارد هدف سوم درمان وجودی کمک به درمانجویان برای بازنگری خود و دنیای خویش است به صورتی که اصالت بیشتری را در ارتباط با زندگی پرورش دهند. این جمله باز هم بر اولویت داشتن گزینه اول دلالت دارد. دقت کنید بعد این جمله درباره ایجادتغییر صحبت شده است.
استدلال دیگر از کتاب شارف می باشد. ص ۱۹۲ بحث اهداف روان درمانی وجودی... باز هم مقدمه اصالت در پیدا کردن هدفی برای وجود و دنبال کردن آن معرفی شده است. به جمله: "وقتی فرد می فهمد در زندگی تکلیفی دارد بهتر می تواند ارزش های خود را محقق کند" دقت کنید. همچنین جمله خط آخر همین صفحه: "مشاوره وجودی آموزش هنر زندگی است".
علاوه براینها خود سئوال اشتباه است! زیرا بر اساس ص ۱۹۳ و نظر می، هدف درمان وجودی اصلا معالجه کردن نشانه ها نیست! بلکه تجربه کامل وجود خود است...
نهایت اینکه از نظر فرانکل رویکرد معنادرمانی به مراجعان کمک می کند تا معنای زندگی خودشان را بیابند... ص ۱۹۷ و طبق تاکیدهای کتب مختلف بر بررسی دنیای پدیداری مراجع و کشف معناهای جدید و بازسازی فلسفه زندگی واقعا نباید نسبت به گزینه ها بطور کتابی برخورد کند. اینکه درفلان کتاب چنین نیامده و در فلان کتاب آمده است. زیرا معمولا طراحان از نحوه توضیح یک نظریه در کتب دیگر بی خبرند و اطلاع خودشان هم کامل نیست!
نظریه های شخصیت
239. در دیدگاه روان کاوی اضطراب عامل ایجاد کننده چیست؟
1. انکار
2. تضاد
3. هیجان
4. تحریف
طبق کتاب پروین و نظریه روان پویشی فروید ص 73 پاراگراف دوم نوشته "ازلحاظ ساختاری، ایجاد اضطراب بخاطر ایجاد تعارض بین فشارغریزی نهاد وتهدید به تنبیه فراخود پیش می آید" و درکتاب شولتز رویکرد روانکاوی ص63 پاراگراف آخر ترجمه کریمی نوشته "اضطراب فرد را آگاه میکند که خود مورد تهدید است واگر کاری صورت نگیرد ممکن است بکلی درهم شکسته شود... درنهایت شخص برای دفاع ازخود به مکانیسمهای غیرعقلانی متوسل میشود". تضاد عامل ایجاد اضطراب و اضطراب عامل ایجاد مکانیسم دفاعی (انکار و تحریف و...).
که طراح سئوال مورد دوم رو از ما خواسته بودند اما مورد اول رو هم بعنوان پاسخ مطرح کردند.
آمار و روش های تحقیق
42- نمونه گیری هدفمند مستلزم انتخاب کدام نمونه است؟1) فرضیه محقق را تایید کند.
2) محدودیت های مالی محقق را بر طرف کند.
3) به خوبی معرف یک جامعه تعریف شده باشد.
4) با توجه به اهداف تحقیق اطلاعات خوبی در بر داشته باشد.
گزینه 3 صحیح است. با گزینه ۴ موافق نیستیم...
اگر منظور از "نمونه گیری هدفمند" نمونه گیری قضاوتی و نظری باشد طبق صفحه 121 کتاب روش های تحقیق در علوم رفتاری دکتر رمضان حس زاده آورده شده که در نمونه گیری هدفمند محقق سعی میکند با استفاده از قضاوت، داوری شخصی و تلاش سنجیده نمونه ای انتخاب کند که در حد امکان معرف جامعه مورد مطالعه باشد" . اگر منظور از نمونه گیری هدفمند مفهومی کلی و نمونه گیری خوب و بدون سوگیری باشد.
صفحه 103 همین کتاب
" سه اصل اساسی در انتخاب روش نمونه گیری باید رعایت شود : الف نمونه انتخاب شده معرف باشد (یعنی نماینده واقعی جامعه باشد و..."
اینها عین متن کتاب هستند.
48- چنانچه قصد داشته باشیم دو نسبت مستقل را با هم مقایسه کنیم کدامیک از آزمونها مناسبت تر است؟ 1) z
2) t 3) x24) f
سازمان سنجش گزینه 1 رو زده. چون نگفته در چه مقیاسی با توجه به مثال بنده هیچ گزینه ای نمیشه یا حداقل خی دو یا نهایتا t
مطالب مشابه :
مستند سازی تجربه مدیریت
مستند سازی برای اینکه تجربه مدیریتی خود را بهتر انتقال چگونه مطالعه کنیم
مستند سازی تجارب مدیریتی و سازماني
مستند سازی ضرورت هایی را بیان کنیم که منشا شکل تجربه عملی خود را ارایه کرده
مستندسازی تجربیات مدیران
مستند سازی تجربه و ضرورت هایی را بیان کنیم که منشا شکل خود را بهتر انتقال
تحقیقی در مورد یادهی یادگیری در مدارس
را باور کنیم تا مدرسه تجربیات عقاید خود را رد و و از تجربیات مستند سازی
شبیهسازی در تصمیمگیریهای مدیریتی
تصمیم گیری خود را پیشبینی و پیش بینی کنیم. شبیه سازی در حقیقت و مستند سازی
سهیم سازی تجربه، پرهیز از آزمون و خطا
آنچه که از بیرون وارد می شود چگونه خود را برای مستند سازی تجربیات
چگونه یک کسب و کار موفق راه اندازی کنیم؟
کرد که ما با تمام وجود آنها را احساس کنیم. خود را بشناسید و مستند سازی
سئوالات کنکور 93 و گزینه های مشکوک (مستند سازی پاسخ های کنکور مشاوره)
(مستند سازی پاسخ این سوال چگونه سئوالی تا احساسات و تجربیات خود را بدون اینکه
رجیو امیلیاچیست؟
سمینار " کودکان با صد زبان ، مستند سازی را در کلاس خود مستند تجربیات خود را
برچسب :
چگونه تجربیات خود را مستند سازی کنیم