آییننامه اجرایی قانون خدمت وظیفه عمومی مصوب 13/5/1364
فصل ششم: غیبت مشمولان وظیفه عمومی و جرایم و مجازاتها
ماده 186 ـ مشمولان زیر ، غایب محسوب میشوند مگر آن که مطابق ضوابطی که به تایید شورای موضوع تبصره 2 ماده 21 قانون خدمت وظیفه عمومی برسد عذر غیبت ایشان موجه باشد:
1 ـ مشمولانی که در تاریخ مقرر در حوزه وظیفه عمومی مربوطه جهت اعزام به خدمت حاضر نشوند.
2 ـ مشمولانی که به وضع آنها به وسیله سازمانهای وظیفه عمومی رسیدگی شده و برگ قانونی معافیت موقت دریافت و پس از انقضای مدت اعتبار آن ظرف یکماه برای تجدید رسیدگی خود رامعرفی ننمایند.
3 ـ مشمولانی که پس از تعیین محل خدمت و اعزام در پادگان محل آموزش حاضر نشوند.
ماده 187 ـ مشمولان غایب که پس از دستگیری یا معرفی خود درحین رسیدگی از لحاظ پزشکی معاف دایم شناخته شوند چنانچهعلت معافیت در ایام غیبت به وجود آمده باشد جهت رسیدگی بهاتهام غیبت به مراجع قضایی معرفی میگردند و چنانچه بهتشخیص شورای پزشکی معاینهکننده علت معافیت این گونه مشمولان در تاریخ احضار و طول مدت غیبت نیز وجود داشته ازتعقیب کیفری معاف خواهند بود.
ماده 188 ـ به مشمولان غایب که پس از حضور یا دستگیری درمعاینه پزشکی معاف موقت تشخیص داده شوند تا تعیین تکلیف قطعی (معافیت دایم پزشکی یا اعزام به خدمت) برگ معافیتموقت داده نخواهد شد.
ماده 189 ـ مشمولان غایبی که به خدمت دوره ضرورت اعزامشدهاند چنانچه در حین خدمت معاف پزشکی دایم تشخیص دادهشوند پرونده آنان به حوزه وظیفه عمومی اعزامکننده اعاده تاموضوع غیبت در محاکم صالحه قضایی مورد رسیدگی قرار گیرد.
ماده 190 ـ مشمولانی که دارای غیبت بوده و به خدمت اعزاممیشوند پس از پایان خدمت، کارت پایان خدمت به حوزه وظیفه عمومی اعزام کننده ارسال خواهد شد و حوزه اعزامکننده چگونگی غیبت را به دادسرای محل اعلام و برابر حکم صادره از دادگاه عملخواهد شد.
ماده 191 ـ مشمولان غایبی که به خدمت دوره ضرورت اعزاممیشوند در صورتی که در حین خدمت دوره ضرورت حسن رفتار واخلاق از آنان مشاهده شود و یا در عملیات جنگی ابراز شجاعت وفداکاری نمایند و مراتب مورد گواهی فرمانده نیرو یا سازمان مربوطه واقع گردد موضوع همراه کارت پایان خدمت دوره ضرورتبه حوزه وظیفه اعزامکننده اعلام تا از آن طریق به اداره وظیفه عمومی منعکس گردد که در صورت موافقت اداره وظیفه عمومی ازاعلام موضوع غیبت به محاکم صالح قضایی صرفنظر نموده و کارت پایان خدمت دوره ضرورت از طریق حوزه ذی ربط به آنان تحویل گردد.
ماده 192 ـ مراجع انتظامی موظفند مشمولان غایب حوزه استحفاظی را دستگیر نموده و به حوزه وظیفه محل تحویل دهند.
ماده 193 ـ پرسنلی که در حین آموزش اولیه مرتکب فرار از خدمتشوند ملزم هستند خود را به واحد مربوط معرفی در صورتی کهدستگیر شوند نیز باید به همان واحد تحویل گردند و چنانچه معرفی آنان به واحدهای مربوط امکان پذیر نباشد باید به حوزه وظیفه عمومی محل دستگیری تحویل تا همانند سایر مشمولین به خدمت اعزام گردند.
ماده 194 ـ به موجب اصلاحیه 1365 حذف گردیده است.
ماده 195 ـ خدمت قبلی این قبیل مشمولان پس از معرفی یا دستگیری حتی در صورت فرار مکرر جزو خدمت دوره ضرورت محسوب نخواهد شد.
ماده 196 ـ مشمولانی که پس از خاتمه دوره آموزش مرتکب فراراز خدمت شوند در صورتی که مدت فرار از خدمت آنان 6 ماه یا کمتر باشد پس از دستگیری یا معرفی نسبت به تعقیب کیفری آنان برابر مقررات قانون دادرسی و کیفر ارتش اقدام و بقیه خدمت دوره ضرورت را انجام خواهند داد.
ماده 197 ـ چنانچه مدت فرار از خدمت پرسنل وظیفه پس ازپایان دوره آموزشی بیش از 6 ماه باشد، مدت خدمت قبلی آنان جزو خدمت دوره ضرورت محسوب نگردیده و در صورت معرفی یا دستگیری توسط دژبان یا ژاندارمری محل به یگان محل خدمت قبلی اعزام و تحویل خواهند شد تا ضمن انجام خدمت دوره ضرورت نسبت به تعقیب کیفری آنان اقدام گردد.
تبصره ـ چنانچه از تاریخ ترخیص مشمولان موضوع ماده 182 ویا از تاریخ فرار از خدمت مشمولان ماده فوق بیش از یکسال گذشته باشد در صورت نیاز به تجدید آموزش بنا به تشخیص نیرو یاسازمان مربوطه جهت طی دوره آموزشی از طریق یگان محل خدمت به مراکز آموزشی همان نیرو یا سازمان اعزام خواهند شد.
ماده 198 ـ دستگیری و تعقیب کیفری پرسنل وظیفه فراری حسب مورد به عهده مأمورین دژبان و مأمورین انتظامی محل خواهد بود.
ماده 199 ـ سپاه پاسداران، کمیته انقلاب اسلامی ، ژاندارمری و شهربانی جمهوری اسلامی ایران موظفند مشمولان غایب خدمت وظیفه عمومی را شناسایی و دستگیر نموده و به حوزه وظیفه عمومی محل دستگیری تحویل نمایند.
ماده 200 ـ سازمانهای مندرج در ماده 199 این آییننامه موظفند ضمن رسیدگی به انجام درخواست مراجعین در صورتی که در سن مشمولیت باشند (متولدین 1338 و بعد از آن که وارد سن 19سالگی میشوند) مدارک مربوط به وضع مشمولیت آنان را خواستار و چنانچه فردی فاقد مدارک یاد شده باشد او را دستگیر و به نزدیکترین حوزه وظیفه عمومی معرفی و تحویل نمایند.
تبصره 1 ـ هرگاه مشمولان موضوع این ماده متهم به ارتکابجرایمی باشند بدوا جهت تعقیب کیفری به مراجع قضایی ذی صلاح معرفی و پس از رفع نیاز قضایی به منظور انجام خدمت بهحوزه وظیفه عمومی معرفی شوند.
تبصره 2 ـ مدارک مربوط به وضع مشمولیت مندرج در این مادهعبارتند از:
الف ـ کارت پایان خدمت دوره ضرورت.
ب ـ کارت معافیت دایم کامپیوتری.
ج ـ کارت معافیت موقت (کفالت یا پزشکی و یا معافیت برادر یا فرزند اسیر) در مدت اعتبار آن.
د ـ کارت تحصیلی معتبر.
ه ـ کارت شناسایی پرسنل نیروهای نظامی و یا انتظامی.
و ـ گواهی اشتغال به خدمت پرسنل وظیفه در دوره ضرورت.
ز ـ گواهی اشتغال به تحصیل و یا خدمت در وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی، وزارت آموزش و پرورش، سازمانکشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، آموزشگاه فنون هواپیمایی موضوع مواد 6ـ7ـ8و9 قانون خدمت وظیفه عمومی.
ح ـ دفترچه آماده به خدمت در مدت اعتبار آن.
تبصره 3 ـ در صورتی که سازمانهای مذکور به منظور معرفی وتحویل مشمولان غایب به حوزه وظیفه عمومی نیاز به همکاریسایر سازمانهای مذکور در ماده 199 این آییننامه را داشته باشندسازمانهای مزبور موظفند در صورت درخواست همکاری لازم رامعمول دارند.
ماده 201 ـ کلیه افرادی که در سنین مشمولیت قرار دارند موظفند مدارک مربوط به وضع مشمولیت خود را همراه داشته باشند.
ماده 202 ـ هریک از نیروهای مندرج در ماده 199 این آیین نامه جهت دریافت اطلاعات مردمی و تسهیل در انجام مأموریت فوق موظفند امکاناتی از قبیل تلفن و غیره را برای مراجعه مردم به وجودآورده و این مسأله را به وسیله رسانههای گروهی محل به اطلاع عموم برسانند تا به وسیله اطلاعات مردمی مشمولان غایب و کارفرمایان متخلف محل شناسایی و دستگیر شوند.
ماده 203 ـ وزارتخانه ها ، موسسات دولتی و وابسته به دولت ونهادهای قانونی ضمن انجام امور جاری چنانچه مشمولی فاقدمدارک مذکور در تبصره 2 ماده 200 باشد موظفند آنان را شناسایی نموده مراتب را به نزدیکترین مرجع انتظامی محل اعلام نمایند.
ماده 204 ـ مأمورین انتظامی هر محل مکلفند کلیه اماکن عمومی ازقبیل هتلها، مهمانخانه ها، گاراژ ها، سینماها، ترمینالهای اتوبوسرانی،پارکها و باشگاههای ورزشی را زیرنظر داشته تا مشمولین غایبی راکه در این اماکن حضور دارند شناسایی و دستگیر نمایند.
ماده 205 ـ هریک از سازمانهای مندرج در ماده 199 موظفندمشمولانی را که توسط حوزههای وظیفه عمومی با مکاتبه و تعیینآدرس خواسته شده باشند دستگیر و به حوزههای مربوطه معرفینمایند.
ماده 206 ـ مأمورین پلیس راه ژاندارمری و راهنمایی و رانندگیمکلفند ضمن انجام وظیفه محوله چنانچه به مشمول غایبی برخورد نمایند او را دستگیر و به نزدیکترین مرجع انتظامی تحویلنمایند.
ماده 207 ـ سازمانهای موضوع ماده 199 این آییننامه بایدبهموسسات غیردولتی از قبیل کارخانجات، کارگاهها، بنگاهها،مغازهها و سایر اماکنی که در حوزه استحفاظی آنان قرار دارد مراجعه و مشمولان غایبی را که به کار گرفته شدهاند دستگیر و نیز در مورد تعقیب کیفری کارفرما اقدام لازم انجام و با پرونده متشکله به دادسرای عمومی محل معرفی نمایند.
ماده 208 ـ در صورتی که مأمورین وزارت کار و امور اجتماعی و سازمانهای تامین اجتماعی و کمیتههای امور صنفی ضمن انجام وظایف محوله متوجه شوند که کارفرمایی مشمول غایبی را به کارگرفته است باید مراتب را به نزدیکترین مرجع انتظامی محل جهتدستگیری مشمول غایب و تعقیب قانونی کارفرمای متخلف اعلام دارند.
ماده 209 ـ مأمورین انتظامی هر محل موظفند افرادی را که در سنمشمولیت بوده و فاقد مدارک مذکور در تبصره 2 ماده 200 باشند ودر معابر عمومی به مشاغلی اشتغال دارند دستگیر و به حوزه وظیفه عمومی محل تحویل نمایند.
ماده 210 ـ حوزههای وظیفه هر محل موظفند مشمول یامشمولین غایبی را که به آنها تحویل میگردد پس از احراز هویت درصورتی که قانونا بلامانع و قادر به خدمت باشند برای آنان دفترچه آماده به خدمت صادر و به مرکز آموزش نیرو یا سازمانی که قبلا درمورد پذیرش این قبیل مشمولین هماهنگی و تعیین گردیده استاعزام دارند.
ماده 211 ـ مشمولان غایب که توسط نیروهای موضوع ماده 199این آییننامه دستگیر و بهحوزه وظیفه محل دستگیری تحویلمیشوند هرگاه از ارایه شناسنامه عکسدار خودداری نمایندحوزههای وظیفه عمومی باید برای آنان دفترچه آماده به خدمتبدون عکس با مشخصاتی که اظهار میدارند صادر نمایند و مراکز آموزش موظف به پذیرش اینگونه مشمولان خواهند بود.
تبصره ـ مراکز آموزشی موظفند مشخصات و عکس اینگونهمشمولان را به دادسراهای انقلاب اسلامی و ادارات اطلاعات محلمربوطه ارسال دارند.
ماده 212 ـ چنانچه مشمولین غایب در غیر موعد اعزام بهحوزههای وظیفه عمومی تحویل شوند و امکان اعزام آنان به مراکزآموزشی نیز نباشد حوزههای وظیفه عمومی مجازند از مشمولتضمین یا تعهد کتبی بر حسب مورد اخذ و دفترچه آماده به خدمتبرای اولین وهله اعزام صادر و تحویل نمایند.
تبصره 1 ـ در صورتی که مشمول نتواند تضمین یا تعهد لازم را بسپارد این گونه مشمولین باید تا اولین مرحله اعزام در مرکز هنگ یا گردانهای ژاندارمری تحت آموزش قرار گرفته و سپس به مراکز آموزشی اعزام گردند.
تبصره 2 ـ ژاندارمری جمهوری اسلامی ایران باید پیشبینی های لازم در مورد تامین اعتبارات مربوط به این قبیل مشمولین را بنماید.
ماده 213 ـ مشمولانی که دستگیر و به حوزههای وظیفه عمومیمحل تحویل میشوند در صورتی که به مراکز آموزشی اعزام و یا در هنگ ها و یا گردانهای ژاندارمری نگهداری شوند پایه خدمتی آنان ازهمان روز دستگیری محسوب خواهد شد.
ماده 214 ـ در صورتی که مشمولان موضوع ماده 212 در موعدمقرر که در دفترچه آماده به خدمت قید گردیده برای اعزام به موقعحاضر نشوند بایستی اسامی و آدرس آنان با ذکر هویت شخص ضامن در اختیار سازمانهای مذکور در ماده 199 این آییننامه گذارده شود تا نسبت به دستگیری مجدد مشمولان و تعقیب قانونی آنان ازطریق دادسرای عمومی محل اقدام گردد.
ماده 215 ـ مشمولانی که در موعد مقرر برای اعزام به خدمتحاضر نگردیده و پس از مدتی شخصا مراجعه نمایند بدون معرفیبه دادگاه به خدمت اعزام خواهند شد و مدت خدمت دوره ضرورت انان شش ماه بیش از خدمت مقرره قانونی خواهد بود. بدیهی استدر پایان خدمت برابر ماده 190 آیین نامه اجرایی قانون خدمتوظیفه عمومی با آنان رفتار خواهد شد.
ماده 216 ـ مشمولانی که برای بار دوم دستگیر و به مراجع قضایی تحویل میشوند پس از تعیین تکلیف و صدور حکم باید از طریقمراجع قضایی جهت اعزام به خدمت به حوزه های وظیفه عمومی محل تحویل گردند و حوزههای مربوطه باید تاریخ اعزام مجددیبرای این قبیل مشمولان تعیین و چنانچه مشمولین مذکور در تاریخ تعیین شده حاضر به اعزام نشوند حوزههای مربوطه باید مراتب راجهت اجرای حکم صادره به دادسرای محل اعلام دارند.
ماده 217 ـ مشمولانی که به حبس تعلیقی محکوم شدهاند چنانچه به اتهام فرار از خدمت نیز تحت تعقیب قرار گیرند با توجه به تبصره ماده 40 قانون مجازات اسلامی علاوه بر مجازات مقرره برای فراراز خدمت مجازات تعلیقی نیز درباره آنان اجرا خواهد شد.
ماده 218 ـ حوزههای وظیفه عمومی موظفند از تاریخ 27/4/65 برای مشمولان غایبی که شخصا خود را معرفی بنمایند و یا دستگیرشوند و یا مشمولانی که قبلا دفترچه آماده به خدمت اخذ و درتاریخ معین به خدمت نرفتهاند بر حسب مورد در دفترچه آماده به خدمت آنان مدتی را که باید اضافه خدمت داشته باشند قید نمایند.
ماده 219 ـ سازمانهای مندرج در ماده 199 این آیین نامه باید پرسنل وظیفه فراری را دستگیر و به دژبان محل تحویل نمایند و درصورت نبودن دژبان به واحدهای ژاندارمری معرفی تا به نزدیکترین واحد دژبان تحویل شوند.
ماده 220 ـ یگان دژبان یا ژاندارمری محل در مورد پرسنل وظیفه فراری بهترتیب زیر اقدام خواهند نمود.
الف ـ در صورتی که پرسنل وظیفه در مرکز آموزش مرتکب فرار ازخدمت گردیده باشند، تحویل مرکز آموزشی ذی ربط خواهند شد تامطابق ماده 59 قانون خدمت وظیفه عمومی و ماده 193 آیین نامه اجرایی قانون خدمت وظیفه عمومی با آنان رفتار گردد.
ب ـ پرسنل وظیفهای که پس از خاتمه دوره آموزش مرتکب فرار ازخدمت شدهاند از طریق دژبان یا ژاندارمری به یگان محل خدمت قبلی اعزام و تحویل خواهند شد تا در صورتی که مدت فرار ازخدمت آنان 6 ماه یا کمتر باشد بقیه خدمت دوره ضرورت را انجام داده و هرگاه مدت فرار از خدمت بیش از 6 ماه باشد مدت خدمت قبلی آنان مطابق ماده 59 قانون خدمت وظیفه عمومی جزو خدمت دوره ضرورت محسوب نگردیده و مجددا باید خدمت دوره ضرورت را در یگان قبلی انجام دهند و در هر دو مورد نسبت بهتعقیب کیفری آنان اقدام گردد.
ماده 221 ـ در صورتی که پرسنل وظیفه حسب مورد از مراکز آموزش یا یگانهای نیروهای نظامی و یا انتظامی مرتکب فرار ازخدمت گردند فرماندهان مربوطه باید حداکثر ظرف ده روز مراتب را با ذکر مشخصات و نشانی آنان جهت دستگیری به سازمانهایموضوع ماده 199 این آیین نامه و مراجع انتظامی محل خدمت وحوزه وظیفه عمومی اعزامکننده اعلام دارند تا سازمانهای مذکور آنان را دستگیر و به محل خدمت تحویل نمایند.
ماده 222 ـ برای مشمولانی که تا زمان تصویب این قانون در ایام غیبت از طریق بسیج به جبهه اعزام گردیدهاند در صورت معرفی یا دستگیری مانند سایر مشمولین غایب دفترچه آماده به خدمت صادر و چنانچه گواهی انجام خدمت در جبهه از طریق بسیج ارائه نمایند مدت خدمت تایید شده از اضافه خدمت آنان کسر خواهد شد ومراتب نیز در دفترچه آماده به خدمت قید میگردد و هرگاه مشمول به خدمت اعزام شده باشد به واحد مربوطه اعلام خواهد شد که مدت خدمت مذکور را از میزان اضافه خدمت وی کسر نمایند.
ماده 223 ـ کارفرمایان و مسوولان موسسات غیردولتی از قبیلکارگاه ها ، بنگاه ها و مغازه ها حق بکارگیری مشمولان غایب زمان جنگ را در موسسات مذکور ندارند و در زمان صلح نیز قبل از رسیدگی به وضع مشمولان حق بکارگیری مشمولان غایب زمان صلح را نیز نخواهند داشت.
تبصره ـ اشخاصی که مشمولان غایب موضوع این ماده را درموسسات خود به کار گیرند توسط نیروهای مذکور در ماده 199 اینآییننامه شناسایی و به دادسرای عمومی محل معرفی خواهند شدتا به اتهام به کار گرفتن مشمولان غایب زمان جنگ تحت تعقیب قانونی قرار گیرند.
ماده 224 ـ مأمورین انتظامی در صورت برخورد با افرادی که فاقدمدارک مذکور در تبصره 2 ماده 200 باشند تا مشخص شدن وضعیت مشمولیت با آنان همانند سایر مشمولین غایب رفتارخواهند نمود.
ماده 225 ـ کلیه افراد وظیفه در زمان جنگ باید حداقل یکسال ازمدت خدمت دوره ضرورت را در مناطق عملیاتی انجام دهند.
تبصره ـ مناطق عملیاتی مناطقی است که توسط شورای عالی دفاع به عنوان منطقه عملیاتی تعیین شده یا میشوند.
ماده 226 ـ در صورتی که هریک از نیروها یا سازمانهای نظامی و انتظامی امکان بکارگیری پرسنل وظیفه خود را به مدت یکسال در مناطق عملیاتی نداشته باشند با در نظر گرفتن وظیفه و نوع مأموریت محوله به هر نیرو یا سازمان، پرسنل وظیفه از نیرویی بهنیروی دیگر تعویض و جابجا خواهند شد و هماهنگی درباره تعویض و جابجایی پرسنل وظیفه از نیرویی به نیروی دیگر درمورد نیروهای سه گانه ارتش و ستاد مشترک و وزارت دفاع و سازمانهای تابعه با ستاد مشترک ارتش جمهوری اسلامی ایران ودرباره سپاه با ستاد مشترک سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و در مورد کمیته انقلاب اسلامی، ژاندارمری و شهربانی جمهوری اسلامی ایران با وزارت کشور خواهد بود به نحوی که این قانون در مورد کلیه افراد وظیفه به طور یکسان اجرا گردد.
تبصره ـ مشمول یا مشمولانی که با تشخیص شورای عالی دفاع وجود آنان در غیر مناطق عملیاتی ضروری باشد الزامی به انجام یکسال خدمت در مناطق عملیاتی ندارند و خدمت مقرر را در همان نیرو یا سازمان مربوط انجام خواهند داد.
ماده 227 ـ در هر استان به منظور ایجاد هماهنگی در جهت حسن انجام مأموریتها و وظایف محوله موضوع قانون الحاق موادی بهقانون خدمت وظیفه عمومی مصوب 1365 شورایی مرکب از نمایندگان سازمانهای مذکور در ماده 1 این قانون زیرنظر استاندار تشکیل میگردد.
تبصره ـ در مناطقی که به دلیل وجود مسایل خاص فرهنگی یاسیاسی امکان اقدام عمل جهت شناسایی و دستگیری سربازان فراری و مشمولان غایب به طور جداگانه و مستقل برای سازمانها وجود نداشته باشند پس از درخواست یکی از سازمانهای مذکور موضوع در شورای مذکور در ماده فوق مطرح و پس از هماهنگی درجهت انجام مأموریتها اقدام مشترک توسط سازمانها صورت خواهدپذیرفت.
مطالب مشابه :
مهلت صدور و یا تمدید دفترچه های خدمات درمانی اعلام گردید
تنها مجاز به تعویض پلاک نیاز جهت صدور دفترچه بیمه نیروهای مسلح معاونت
علت برون سپاری و دلایل ایجاد دفاتر خدمات الکترونیکی ساتا
تامین اجتماعی نیروهای مسلح. - تعویض تلفنی دفترچه نیروهای مسلح به آدرس الکترونیکی
ضمانت نامه بانکی ارزی وریالی-ال سی داخی وخارجی
ادرس سازمان بازنشستگان نیروهای مسلح به سطح قابل مراکز درمانی نیروهای مسلح در
ایجاد دفاتر خدمات الکترونیک ساتا
تامین اجتماعی نیروهای مسلح. - تعویض تلفنی دفترچه نیروهای مسلح به آدرس الکترونیکی
روش ساختن ايميل شخصي ايراني و بين المللي
براي ساختن ايميل شما نياز به انتخاب يك آدرس ايميل نیروهای مسلح . بیمه شدگان
ارایه وپرداخت وام وتسهیات 2% قرض الحسنه فوری ضروری با دستور ویژه رهبر انقلاب
نمونه، دفترچه نیروهای مسلح به سطح مراکز درمانی نیروهای مسلح در
ثبت نام در طرح سرشماری کشاورزی سال۱۳۹۳
مشاهده و چاپ سوابق بیمه جهت ثبت نام از طریق این آدرس نیروهای مسلح.
آییننامه اجرایی قانون خدمت وظیفه عمومی مصوب 13/5/1364
را که توسط حوزههای وظیفه عمومی با مکاتبه و تعیینآدرس تعویض و جابجا نیروهای مسلح
گزارش عملکرد کانون سردفتران و دفتریاران
افزار چاپ و تهیه دفترچه های بیمه درمانی اعضای نیروهای مسلح مراکز درمانی طرف
سايت عضويت سازمان نظام مهندسي كشاورزي و منابع طبيعي www.iaeo.ir
www.iaeo.ir نسبت به تعویض کارت نیروهای مسلح. آدرس و نام و شماره
برچسب :
ادرس مراکز تعویض دفترچه بیمه نیروهای مسلح