گرمی برای کشاورزی و باغداری شرایط بهتری نسبت به پارس آباد و مشگین شهر دارد
مزیت آب و هوای گرمی
دکتر میر ناصر سیدی:
گرمی برای کشاورزی و باغداری شرایط بهتری نسبت به پارس آباد و مشگین شهر دارد
آزادلو : در یک جامعه برای پیشرفت و توسعه لازم هست اول کشاورزی سپس صنایع و بعد از آن مدیریت در حد لازم توسعه یافته و پیشرفته باشد. برای رسیدن به اقتصاد مقاومتی باید نقاط حساس و شکننده اقتصاد را شناسایی و سپس این نقاط را ترمیم و تقویت نمود. و چون بالای ۹۵ درصد مردم و مسؤلین گرمی به نوعی با کشاورزی در ارتباط هستند ، پس با تقویت این بخش می توان توان اقتصادی مردم و درآمد آنها را افزایش داد. ما اگر بتوانیم ۱۲۵ هزار هکتار را آبی یا نصف آن را آبی کنیم حتما انقلاب بزرگی در سیمای کشاورزی شهرستان بوجود خواهد آمد و همین توسعه مقدمات صنایع تبدیلی و فن آوری محصولات را به دنبال خواهد داشت.برای کشاورزی و باغداری چهار عامل اکولوژیکی از قبیل دما، خاک، نور و آب لازم هست و نسبت به سایر عوامل از اهمیت بیشتری برخوردار هستند. در یک مقایسه جزئی این عوامل با شرایط پارس آباد که قطب زراعت و باغبانی کشور و استان و با شرایط مشگین شهر به عنوان قطب باغات کشور می توانیم مزیت گرمی را تشخیص دهیم.
دما: دمای گرمی نه مانند مشگین سرد هست که خطر سرمازدگی بهاره وجود داشته باشد( خطر سرمازدگی باغات در مشگین ۱به ۲ هست ولی خطر سرما زدگی گرمی ۱به ۱۰ می باشد) و نه مانند پارس آباد زیاد است که بیماری های قارچی و آفات را زیاد کند. چون شب های گرمی بسیار خنک هست همین عامل باعث خوش رنگ شدن میوه ها می گردد.
خاک: خاک گرمی اکثرا از نوع لومی است. این مورد را می توان با بررسی آزمایشات خاک مشاهده و اثبات کرد. خاک گرمی نه مانند پارس آباد رسی است که خفه کننده ریشه باشد و نه مانند مشگین شنی هست ( جمع آوری سنگ از یک هکتار زمین مشگین برابر ارزش زمین در گرمی هست) بلکه بهترین نوع خاک برای درخت کاری است.
نور: از مهترین عوامل در غذاسازی درختان می باشد عواملی مانند آلودگی هوا و رطوبت زیاد می تواند مانع با کیفیت بودن نور گردد. در پارس آباد رطوبت نسبی هوا باعث کاهش کیفیت نور و در مشگین نیز بالا بودن ارتفاع باعث افزایش درصد نورهای ماوراء بنفش در نور دریافتی خواهد شد. ولی گرمی حالت متعادلی از عوامل فوق را دارد.
آب: تنها محدودیت گرمی از لحاظ تامین آب برای تابستان هست ، که با مدیریت می توان آن را از کمبود به فرصت تبدیل کرد. در این خصوص ما در زمان دکتر صابری (استاندار سابق اردبیل) طرحی با عنوان طرح گلستان هادی داده بودیم که فعلا به صورت راکد مانده است. با این طرح گرمی به قطب باغات بهاره و شیلات تبدیل می شد و بالای ۵ هزار هکتار از زمین ها در هر سال آبی می شد. این طرح در مقایسه با سد کلسر بالای ۲۵ درصد کارآئی داشت. زراعت گرمی اکثرا از نوع دیمکاری هست که در مقایسه با زراعت دیم سایر مناطق نوعی دیمی کاری می باشد.
نبود تناوب مناسب، نبود برنامه های مناسب برای ذخیره آب در خاک، نبود مدیریت و عدم آشنای مردم با روش های صحیح زراعی از مشکلات عمده زراعت گرمی هستند. به عنوان مثال در زراعت عدس بیشترین هزینه مربوط به مرحله برداشت آن می شود چون همه محصول در یک زمان صورت می گیرد به همین خاطر تقاضا برای نیروی کار بیشتر شده و هزینه کارگری بالا می رود ولی می توان با آوردن ارقام زودرس، میان رس و دیررس رسیدگی محصول را غیر همزمان کرد تا کارگران در زمان طولانی تر و با هزینه کمتر برداشت را انجام دهند. با چنین برنامه ریز می توانیم در تولید منطقه انقلابی بوجود آورد اگر مسئولین همت کنند.
خوشبختانه وضعیت اقلیمی و خاکی گرمی طوری هست که می توان تنوع بیشتری از گیاهان را در منطقه کشت نمود که گیاهان داروئی و ادویه ای از این دسته اند که خوشبختانه کشش خوبی در بین مردم دارد. شرکت ما توانسته تا به حال ۳۲ نوع درخت میوه و ۱۴ نوع گیاه داروئی را در منطقه پرورش دهد که تولید آن موفقیت آمیز بوده است. به نظر می توان این تنوع را حتی ۴ برابر کرد. با توجه به آمار ارائه شده ۵۴ واحد دامداری و مرغداری راکد در منطقه وجود دارد که اگر ارزش تقریبی آنها را برآورد کنیم ارزش این طرح ها بالای ۲۷۰ میلیارد ریال می باشد. اگر برنامه خوب و عملی در مورد آنها طرح و اجرا نشود بخش اعظمی از دارائی منطقه در طول ده سال از بین خواهد رفت. با جلساتی که با اکثر این عزیزان داشتیم دریافتیم که این مجریان دارای تجربه های زیاد و با ارزشی هستند که نباید از زمینه تولیدی دور شوند یا غیر فعال شوند که باید برای این افراد کمک کرد.
منطقه از لحاظ مکانیزاسیون ضعیف است و زمینه برای راه اندازی شرکت های مختلف مکانیزاسیون وجود دارد. با برنامه ریزی در این بخش می توان زمینه اشتغال ۷۵ نفر را به صورت مستقیم ایجاد کرد با تنگ نظری های که در برخی مسئولین وجود دارد دفاتر خدمات کشاورزی خیلی کمتر است که می توانیم در بحث مشاوره، توزیع سموم و کود شیمیایی وتوزیع فرآورده های دامی و طیور زمینه اشتغال فاروغ التحصیلان بیشتری را ایجاد کنیم. با تغییر در سیمای تولیدی منطقه و تنوع تولید و افزایش در سطح تولید منطقه، زمینه برای این صنایع مناسب خواهد بود در این خصوص نباید عجولانه و مغرضانه تصمیم گرفت. چون کوچکترین خطا می تواند منجر به ورشکستگی و ناامیدی در بین سرمایه گذاران بوجود بیاورد. صنایع زیادی می تواند در منطقه راه اندازی کرد حداقل ۱۰ نوع کارخانه می توان در گرمی راه اندازی کرد که هر کدام به صورت تقریبی بالای بیست نفر اشتغال زائی خواهد داشت. تولید بیشتر در کشاورزی از اهداف سیستم های زراعی می باشد. در کشورهای پیشرفته که درآمد مردم بالاست به خرید محصولات سالم و ارگانیک رو آوردند. در سیستم های تولیدی ارگانیک مقدار محصول تولیدی پایین هست به همین خاطر محصولات تولید شده باید با ارزش بالایی بفروش برسند تا کشاورز ضرر نکند. با این توصیف ها در منطقه ما درآمد کم و توان کشاورزان هم پایین هست پس تولید ارگانیک جواب نخواهد داد. از طرف دیگر مراکز صادر کننده گواهی محصولات ارگانیک و مراکز خرید و فروش مختص این محصولات در کشور وجود ندارد. به نظر بنده ما به جای تولید ارگانیک باید برای تولید پایدار برنامه ریزی کنیم. اگر لازم شد در این خصوص توضیحات لازم را خواهیم داد. در اکثر این موارد جوانان و مردم گرمی بدنه اصلی این فعالیت ها هستند. ولی باید این افراد به ویژه فاروغ التحصیلان نیز آستین بالا زده و به عنوان مجریان وارد عرصه فعالیت شوند. البته برخی جوانان در این مورد پیش قدم هستند. به عنوان مثال هفت نفر از دانشجویان کشاورزی اقدام به کشت ۴ هکتار گیاهان داروئی کرده اند که در سطح استان یک نوع نوآوری هست و ما نیز در تهیه هزینه و راهنمائی ها در زمینه زراعت و فروش و تامین نهاده ها در خدمت این عزیزان هستیم. مسئولان باید نقاط ضعف و قوت کشاورزی منطقه را شناسایی کنند. سپس برای تک تک این نقاط باید برنامه ریزی کرد. باید موانع موجود در ادارات را حذف کرد و به همه افراد از قشرهای مختلف و بدون غرض ورزی اجازه فعالیت داد و این را باور کنند که مسئول یک منطقه آباد ، بهتر از رئیس یک خرابه بودن هست. انشاا.. در نوشته های آینده که از طریق پایگاه خبری آزادلو منتشر خواهد شد به صورت تفصیلی به وضعیت دامپروری شهرستان گرمی اشاره می شود.
مقاله از دکتر میر ناصر سیدی (رییس هیأت مدیره مجتمع کشت و صنعت گسلتان هادی گرمی) – منتشر شده در هفته نامه امید اردبیل (ویژه گرمی)
منبع:http://azadlo.ir
مطالب مشابه :
نحوه محاسبه حقوق كارمندان دولت
نحوه محاسبه حقوق كارمندان دولت بر اساس قانون مدیریت مترجم پارس رستم آباد آموزش منابع
قانون رسیدگی به تخلفات اداری كارمندان دولت
قانون رسیدگی به تخلفات اداری كارمندان مديريت آموزش وپرورش پارس آباد. حقوق، تفاوت
گرمی برای کشاورزی و باغداری شرایط بهتری نسبت به پارس آباد و مشگین شهر دارد
گرمی برای کشاورزی و باغداری شرایط بهتری نسبت به پارس آباد و (فيش حقوق منطقه پرورش دهد
انتصاب آقای مهندس علی دولتی مهر به مدیریت اداره هواشناسی استان اردبیل
عقد تفاهم همکاری بین ادارات کل آموزش و پرورش و هواشناسی استان اردبیل ! (فيش حقوق)
بازدید کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان از اداره هواشناسی شاهرود
بازدید کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان از اداره هواشناسی شاهرود (فيش حقوق)
دکتر بهلول علیجانی
(فيش حقوق) هوای پارس آباد لوح سپاس از معاون وزیر آموزش و پرورش و رییس سازمان
لغو کامل پرداخت فوق العاده ويژه به 16 دستگاه اجرايي
(فيش حقوق) هوای پارس آباد(واندرگراندا) ۹- وزارت آموزش و پرورش و سازمان های
برگزاری دیسکاشن هوا - راه در استان اردبیل
ورود به سیستم کارکنان هواشناسی(فيش حقوق) كارگروه شبكه پايش هواشناسي استان
محمد اصغری مجری معروفی که مدیرکل شد.
هوای پارس آباد كارمندان و روابط عمومی وزارت اموزش و پرورش و روابط عمومی سازمان
برچسب :
فيش حقوق كارمندان آموزش پرورش پارس آباد