دیزلی

سلام دوستان

از نظراتتون خیلی متشکرم .

برای امروز میخوام در مورد جدیدترین موتور شرکت مرسدس مطلب بذارم . امیدوارم این مطلب مورد توجهتون قرا بگیره .

New Mercedes 4-Cylinder Diesel Engine

New Mercedes 250 CDI engine

شرکت مرسدس با معرفی نسل جدید موتورهای دیزلی خود بار دیگر در معرفی موتورهای پیشرفته ی دیزلی پیشتاز است . اولین خودروی دیزلی سواری در سال ۱۹۳۶ توسط مرسدس معرفی شد این خودرو با کد ۲۶۰ D شناسايي ميشد .

پس از آن مرسدس با سعي و تلاش بسيار توانست تا به طور دائم دست به بهينه سازي موتورهاي ديزلي بزند تا زماني كه در سال 1977 با مدل 300SD اولين خودروي " توربوديزل " جهان را نيز معرفي كرد . پس از اين نوآوري ها شركت مرسدس بيكار نمانده و همواره دست به توليد نوآوري ميزند . نوآوري هايي مانند بلوتك - نصب چهار سوپاپ در سيلندر و... كه هر يك سهم گسترده اي در پيشرفت تكنولوژي موتورهاي ديزل داشته اند .

پس از 48 ماه سعي و تلاش متخصصان نمونه ي پروتوتايپ موتور چهار سيلندر ديزل جديد پا به مرحله ي آزمايش گذاشت . متخصصان مرسدس در طول دوره ي ساخت اين موتور از پيشرفته ترين ابركامپيوترها استفاده كردند . البته تنها به اين اكتفا نشد چرا كه پس از معرفي گونه ي پروتوتايپ اين موتور در آگوست 2005 تيم مهندسي مرسدس بيش از 100000 ساعت بر روي قطعات اين موتور آزمايش انجام داد . در كنار تست قطعات - اين موتور بر روي خودروهاي مختلف مرسدس نصب شد و اين خودروها در مناطق مختلف كره ي زمين - از گرم ترين بيابان ها تا هواي سرد قطبي - مورد 10 ميليون كيلومتر تست قرار گرفتند . تستي كه در هواي خشك - باراني - مرطوب و... صورت گرفته بود .

نتيجه ي كار اين همه كار و تلاش در پاييز 2008 بر روي سي كلاس ديده خواهد شد . البته در حال حاضر فقط سي كلاس از اين موتور استفاده خواهد گرفت ولي اين موتور جاي گسترش بسياري دارد و ميتواند در ساير مدل هاي بنز نيز نصب شود . همچنين ميتوان اين موتور را در كنار سيستم " بلوتك " قرار داد تا ميزان آلايندگي كاهش يابد .

New Mercedes 250 CDI engine

موتور جديد مرسدس از تكنولوژي هايي سود مي برد كه تاكنون بر روي هيچ خودروي سواري معمولي ديزلي نصب نشده است برخي از اين تكنولوژي ها عبارتند از :

  • دو عدد توربوشارژر براي توليد بيشتري قدرت و بالاترين گشتاور
  • سيستم كامون ريل نسل چهارم و افزايش فشار ريل هاي سوخت از 400 بار به 2000 بار به همراه استفاده از انژكتورهاي " پيزو " كه تطبيق پذيري بيشتري با شرايط كاركرد موتور دارد و مصرف سوخت و آلودگي كمتري را به ارمفان مي آورد .
  • فشار احتراق زياد كه برابر 200 بار ميباشد . اين فشار ميتواند دود را سريعتر از سيلندر تخليه نمايد .
  • نازل روغن و واترپمپ هر دو با شرايط موتور هماهنگ شده اند تا بي جهت انرژي مصرف نكنند .
  • بلوك سيلندر از آهن و سر سيلندرها از آلومينيوم ساخته شده اند .
  • پيستون هاي آلومينيومي در محفظه ي آهني بالا و پايين مي روند تا حداقل اصطكاك به وجود بيايد .
  • ياطاقان ها از استيل فورج شده ساخته شده اند و مهندسان مرسدس توانسته اند با تكنيك هايي از وزن آن ها بكاهند .
  • براي خنثي كردن لرزش هايي كه در موتورهاي چهار سيلندر ديده ميشوند دو عدد لرزه گير در مركز بلوك سيلندر جاسازي شده كه نسبت به انواع ديگر اصطكاك كمتري نيز دارند .
  • استفاده از دو چرخ طيّار باعث شده تا لرزش ناشي از احتراق در موتور به حداقل ممكن برسد و موتور بسيار نرم و روان كار كند .

با استفاده از اين تكنولوژي هاست كه يك موتور 1/2 ليتري ديزلي ميتواند 204 اسب بخار قدرت و 500 نيوتون متر گشتاور ايجاد كند .

يكي از آلاينده هاي مهم موتورهاي ديزلي اكسيدهاي نيتروژن (‌NOX يا ازت ) ميباشد . اين اكسيدها در هنگام سوختن در دماي بالا ايجاد ميشود . موتورهاي ديزلي به دليل داشتن ضريب تراكم بالا ( براي اطلاعات بيشتر به مطلب - ضريب تراكم و رابطه ي آن با قدرت - منتشر شده در همين وبلاگ مراجعه كنيد ) اكسيد نيتروژن زيادي توليد ميكنند كه بسيار خطرناك است و حذف آن دردسرهاي زيادي دارد به همين دليل مهندسان مرسدس ضريب تراكم اين موتور را از 1 : 5/17 به 1 : 2/16 كاهش داده اند .

New Mercedes 250 CDI engine

يكي از رموز افزايش قدرت و گشتاور در كنار توليد آلايندگي كم افزايش فشار احتراق است . مرسدس بنز يكي از بهترين خودروسازان در اين زمينه است .  بدين منظور از شمع هاي سراميكي به جاي شمع هاي فلزي استفاده شده تا دماي داخل سيلندر حدود 200 درجه ي سلسيوس ( سانتيگراد ) افزايش يابد ( از 1050 درجه به 1250 درجه ي سلسيوس ) .

استفاده از دوتوربوشارژر به جاي يك توربوشارژر باعث تنفس بهتر موتور ميشود ولي اين تنها دليل نيست . در اين موتور از يك توربوشارژر بزرگ و يك توربوشارژر كوچك استفاده شده چرا كه يك توربوشارژر بزرگ هر اندازه هم كه پيشرفته باشد نميتواند در ابتداي حركت به دور لازم براي توليد قدرت مناسب برسد به همين دليل استفاده از يك توربوشارژر كوچك پر فشار ( HP)  در كنار توربوشارژر بزرگ كم فشار ( LP ) ضروري است .

توربوشارژر كوچك در مانيفولد خروجي جاگذاري شده تا بتواند در ابتداي حركت خودرو چرخش نموده و 248000 دور در دقيقه بچرخد ! البته يك سيستم كنترل نيز تعبيه شده تا توربو چرخش بيش از حد نكند .

در زير توربين كوچك دو خروجي گاز وجود دارد كه به توربين بزرگ منتهي ميشود . اين گازها ميتوانند توربين 50 ميليمتري بزرگ را با حداكثر سرعت 185000 به گردش در بياورند .

در زماني كه موتور در دورهاي مياني كار ميكند سيستم ورودي توربوشارژر بزرگ به اندازه ي زيادي پهن ميشود تا كم ترين ميزان انرژي گازهاي خروجي هدر برود .

دو توربوشارژر بزرگ و كوچك به طور موازي نصب شده اند به طوريكه هواي ناشي از احتراق پس از تصفيه ابتدا از توربين بزرگ عبور ميكند و آن را به حركت مي اندازد و پس از آن در توربن كوچك جريان پيدا ميكند .

New Mercedes 250 CDI engine

با توجه به اين كه دماي هوا در اين حالت افزايش پيدا ميكند پس از حركت موتور در دورهاي بالا دريچه هاي كنترل فشار توربو به طور كامل باز ميشوند تا هوا به اينتركولر انتقال يابد اين بدان معناست كه توربوشارژرهاي كوچك مدت زيادي كار نميكنند و علكرد آن ها مربوط به همان ابتداي حركت است .

اينتركولرها در اين خودرو نقش مهمي را ايفا ميكنند چرا كه دماي هواي ورودي به آن ها 140 درجه ي سانتيگراد است و البته هواي زيادي را نيز دريافت ميكنند.  اين موتور از سيستم HFM نيز كمك ميگيرد . اين سيستم ميتواند با استفاده از سنسورهاي دقيق خود حجم هواي گرم را اندازه گرفته و با اطلاع دادن به سيستم كنترل مركزي موتور حجم هواي تازه را مشخص نمايد .

اين سيستم مزاياي زيادي را به دنبال دارد و ميتواند در مواقعي كه موتور سرد است و يا بيش از اندازه داغ شده كمك كند و از مصرف سوخت و انتشار آلاينده ها بكاهد .

با كمك اين سيستم و سيستم پيشرفته ي EGR ( با گرداندن گازهاي خروجي به موتور ) اين خودرو ميتواند در دماي 0 درجه ي سانتيگراد نيز استارت زده و بدون نياز به گرم كردن طولاني حركت نمايد .

پايان سخن :

 

New Mercedes 250 CDI engine

در پايان بايد گفت كه شركت مرسدس بنز توانسته بار ديگر موتوري در خور نام و اعتبار اين شركت معرفي كند كه توانسته در زمينه ي موتورهاي ديزلي انقلابي برپا كند .

مطمئنا قرارگيري اين موتور در كنار يك سيستم هيبريدي ميتواند منجر به نتايج قابل توجه تري شود .

در پايان شما را به ديدن جدول مشخصات اين موتور دعوت ميكنم : (‌در صورت عدم نمايش نوشته هاي جدول آن ها را با موس انتخاب كنيد ) .

250 Cdi 220Cdi 200CDiتعداد سيلندر 4 4 4تعداد سوپاپ در هر سيلندر 4 4 4حجم ( سي سي ) 2143 2143 2143ضريب تراكم 2:1/16 2:1/16 2:1/16توان خروجي ( اسب بخار / دور در دقيقه ) 204/4200 170/3200-4800 136/4600-3000گشتاور 500/1800-1600 400/2800-1400 330/2800-1600

000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000


مطالب مشابه :


رونمایی از خودروهای دیزلی جدید بی ام دبلیو

شرکت بی ام دبلیو از دو مدل خودروی دیزلی M 550 dx درایو و تورینگ رونمایی کرد . این دو مدل خودروی




کامیون داف هیبریدی

اگرچه این کامیون 12 تنی، حدود 300 کیلوگرم از مدل دیزلی آن سنگین‎تر است، اما بنا به گفته




لیلاند مدل ۱۹۶۰

قطعات دست دوم ماشین الات دیزلی - لیلاند مدل ۱۹۶۰ - خرید و فروش لوازم دسته دوم ماک,بنز و




فروش لیزینگی کشنده اسکانیا مدل r420 شرکت ماموت دیزل،اسکانیا لیزینگی ۴۲۰

این اسکانیا با داشتن یک موتور دیزلی V8 می‎تواند » فروش لیزینگی کشنده اسکانیا مدل r420




مشخصات و اطلاعات فنی نیسان های دیزلی:

مشخصات و اطلاعات فنی نیسان های دیزلی: نام و مدل اتومبیل: وانت نیسان دیزلی. شرکت




رونمایی از خودروهای دیزلی جدید ب ام و

شرکت ب ام و از دو مدل خودروی دیزلی m 550 dx درایو و تورینگ رونمایی کرد . این دو مدل خودروی اسپرت




دیزلی

شرکت مرسدس با معرفی نسل جدید موتورهای دیزلی خود بار دیگر كه در سال 1977 با مدل 300sd اولين




برچسب :