پرسش و پاسخ ویژه 41
پرسش و پاسخ ویژه 41
تعداد ديگري از پرسش و پاسخ هاي قابل توجه پست هاي مختلف وبلاگ و يا ارسالي با ايميل، پرسشها خلاصه شده، درود و سپاس، خوب و بد، و اين قبيل را حذف كردم، و تا آنجا كه شده اشتباه هاي املايي و انشايي آنها را اصلاح نموده ام. بمنظور گسترش محیط دمکرات و آزادی اندیشه و قلم اینترنتی، این پرسش و پاسخ ها توسط بانو پرنیان حامد پاسخ داده می شود، جهت پرسش و پاسخ های انوش راوید در اینجا بروید.
توجه: عزیزان، بمنظور تحقیقات بیشتر، و نیز با این سرعت و کار کرد اینترنت، گاه ممکن است پاسخها مدت زیاد تری زمان ببرد، لطفاً حوصله نمایید، مطمئنا بمنظور پیش برد اهداف وبلاگ، هیچ نظر و پرسش بی پاسخ نمی ماند. در ضمن اگر پرسش تأیید شد، و پاسخ آن نبود، در اولین پست بعدی پاسخ داده می شود، * همچنین اگر پرسشی از قلم افتاد، لطفاً یاد آوری نمایید.
نظر 1379: 1. بیشتر ناراحتی ما از این است با این که آنقدر آثار تاریخی داریم که کل دنیا به چشم ندیده و حتی در یونسکو آثار ثبت شده ی ایران در هر زمینه ای بیش از هر کشوری است! بعد از ایران اسپانیا حتی یک یک ششم ایران هم آثار ثبت شده نارد!!!! ولی آثار تاریخی ایران باستان عظمت دیوار چین و کالسیوم را ندارند! البته شاید بعضی قلعه های تاریخی مثل رودخام و الموت و ....باشند ولی باز بنگرید عظمت تمدن مایا ها را!!
راستی یک سوال در مورد مصر ایران و اینا و شباهت نماد ها در ایران و مصر که فنیقی ها از مصر ایران به مصر امروزی رفتند!!! ولی نگاه کنید نماد فروهر هم در ایران و هم در مصر و هم در مکزیک وجود دارد!!؟
پاسخ پرنیان حامد: قدیمی ترین سند فروهر قبل از آشور و هخامنشی مربوط به ایلامی هایی است که آشور بانی پال این تمدن را با خاک یکسان کرده و آثار انان را به غارت برده است.
انوش راوید: پاسخ شما را بارها در وبلاگ نوشته ام، در دو پست قبلی هم می باشد، استعمار و امپریالیسم دست از سر ایران بر نمی دارند، آنها هزار جور بازی در می آورند، ببینید برای انرژی اتمی ایران چقدر حرف در می آورند، انواع و اقسام تحریم ها را می گذارند، و هر گونه مزاحمت که بتوانند برای دولت ایران می کنند. این بازی های آنها از بدو پیدایش استعمار در ایران بوده و خواهد بود، جوانان باهوش ایران باید هوشیار تر و آگاه تر باشند، تا اغفال ترفند های دشمنان تاریخ ایران نشوند.
پاسخ پرسش شما را به مرور می نویسم، در دو پست قبلی از مهاجرت اقوام به ایران شروع کردم، در پست قبلی از شکل گیری اقوام ایرانی نوشتم، و به زودی اینها را بخش بندی می کنم. اگر یک پلیس جنایی بخواهد یک جنایت را کشف کند، از سر نخ و ابتدای شکل گیری آن آغاز می کند، بدون در نظر گرفتن تمام موضوعات که یک کارآگاه خوب باید بداند نمی توان کلید جنایت دروغ های تاریخ را کشف کرد، با وجود بانوی گرامی پرنیان حامد، خیلی کار ما ایرانی شده است.
توجه: عزیزان اطلاع تاریخی و جغرافیای شهر های خود جمع آوری نمایید، و با عکس بفرستید تا در وبلاگ بنام خودتان منتشر نمایم. بدانید این وظیفه ملی و مردمی شماست، که تا می توانید اطلاعات شهر خود را جمع آوری نمایید، باید همگان و همه جهان بیش از پیش بدانند، که بزرگی و زیبایی ایران بی همتاست.
ادامه پرسش: 2 ــ تاریخ فارسنامه ی ابن بلخی را چقدر قبول دارید؟؟ در آن اشک از اسکندر خواست انطیخس را از ملک برون برد تا وصیت دارا اجرا شود و اینگونه هم شد!!! و انطیخص و امثالش بر ایران حکم نراندند!!!! البته کتاب در دست دو اروپایی ترجمه و چاپ شده!!!
پاسخ پرنیان حامد: ملوک الطوایف 90 پادشاه داشت یکی اشک بود حدود ارمنستان یکی انطیخس بود حدود سوریه و .... 88 خاندان دیگر هم جانشین او بودند و می توانند ادعا کنند.
ادامه پرسش: 3 ــ در مورد تاریخ نقاشی در ایران کتابی دارم ولی پر از دروغ و همش در مورد تاثیر هنر یونانی و... حرف میزند یا تاثیر حمله ی مغول!! چرا هنرمندان ایرانی به چهره های چشم بادومی اینقدر علاقه دارند! آیا مثل الان است که ژاپنی ها انیمه میسازند با چشمانی گرد!
پاسخ پرنیان حامد: چشم بادامی یک ژن بشری است که نسل آن حتی قبل از حمله مغول تا خراسان ایران دیده می شده است! این چه ارتباطی به حمله مغول دارد!
ادامه پرسش: 4 ــ کتاب جمهوری اشکانیان شما کی چاپ میشود؟؟ من منتظرم!
پاسخ پرنیان حامد: چاپ ! دوست گرامی بفرمایید اول کی نوشته می شود! این تاریخ آنقدر سهمناک است که جدی نمی دانم با اشکانیان چه کنم! آنقدر پرت و پلا به خوردمان داده اند که باورتان نمی شود. فعلا هنوز مشغول روی هم انداختن هستم. باید سرکذشت های مشابه را روی هم بگذارم ببینم بالاخره در این 200 و اندی حکومت اشکانی چند مهرداد چند فرهاد و ... داشتیم.
ادامه پرسش: 5 ــ نظر شما در مورد رمان پسر ایرانی چیست؟
پاسخ پرنیان حامد: این کتاب را نمی شناسم، لطفا آن را معرفی کنید. (در باب؟ نویسنده؟ انتشارات)
ادامه پرسش: در تاریخ ابن اثیر به سراحت میگوید اسکندر یونانی!! مربوط میشود به حکمرانی اسکندر بر مکران یا تحریف در کتاب است؟؟
پاسخ پرنیان حامد: جمله های بعد و قبل را نگاه کنید ببینید اگر منظور پادشاهی او در یونان است که درست است اما اگر نوشته از خاندان یونی منظورش کهرم و مخلوطی از کهرم و اسکندر است.
ادامه پرسش: 7 ــ طبق لیست حکمرانان ایران بنا به اهل غرب در ضمیمه ی کتاب!!! از کوروش بانی بیت المقدس طبق همان سال هایی که خودش گفته کم کنیم آخر اسکندر پس از داریوش چهارم میشود حدود هفتاد میلادی البته اگر کوروش را سی و شش سال پس از الکساندر فرض کنیم!!!! اگر اسکندر را شصت و پنج قبل از میلاد فرض کنید آنوقت سال حکمرانی کوروش نه 2312 شما میشود و نه 2500 سال!!! یک چیزی میانه ی این دو میشود!!!! و اگر کورش را 2500 سال قبل حساب کنیم آنوقت اسکندر میقدون حدود 120 قبل از میلاد در میاید!!! کلا طبق آن لیست که بین داریوش سوم تا اسکندر چند شه اضاف دارد (که به نظر من مشکل از اینجا نیست) طبق سال هایی که برای هر شاه در نظر گرفته اسکندر 65 ق م و کوروش 300 ق م جور در نمیاید و باید از یکی از این دو صرف نظر کرد!!!
پاسخ پرنیان حامد: دیدید آفرین به شما و دقتتان 141 سال اینجا اضافه بر مکتوبات ایران که هخامنشی = 222 سال نوشتند. 125 سال روی اشکانی - سلوکی اضافه کردند که الکساندر را با اسکندر یکی کنند. این اصل چیزی است که غربیان نوشتند و هخامنشی ان = 363 سال می شود که با هخامنشی ما = 222 سال تفاوت دارد! که درهم ریختگی بعدی ان کورش کبیرش = 433 ق.م می شود که با حمله الکساندرشان حدود 100 سال اختلاف زمانی خواهد داشت و بعد 222 سال را از روی تاریخ ایران تصحیح کردند یک کلاف سر در گمی درست کردند که خودشان هم توش مانده اند بعد از پس آن هی مهرداد و فرهاد آوردند یکجوری سر و ته این قضیه را هم بیاورند, نمی شود تاریخ کشور خودمان را از روی تاریخ کشور خودمان حساب کنیم! عجیب است لقمه را چرا از پشت سرتان می پیچانید!؟
می دانید ابوریحان بیرونی در مورد این جدول چی نوشته است:
"در کتاب سیر و اخبار که از روی کتب اهل مغرب نقل شده ملوک ایران و بابل را نام برده اند و از فریدون که نزد آنان یافول نام دارد شروع کرده اند تا دارا که آخرین پادشاه ایران است. ولی با آنچه ما می دانیم از حیث عدد ملوک و نام های ایشان و مدت پادشاهی و اخبار در دیگر احوال ایشان اختلاف دارد. و آنچه به وهم سبقت می جوید این است که ملوک ایران را با عمال ایشان در بابل رویهمرفته نام برده اند و اگر ما اقوال مذکور را در اینجا برای خوانندگان نقل نکنیم اولا متاع خود را به سنگ تمام نفروخته ایم ثانیا در دلهای خوانندگان تولید نگرانی کرده ایم و ما این اقوال را در جدولی جداگانه قرار می دهیم تا آنکه اراء و اقاویل بهم مخلوط نشود."
روحش شاد از آن موقع داشته اخطار می داده که اهل مغرب تاریخ ما را به عمد قاطی کرده اند هیچکس توجه نکرده است. دوست گرامی ما هم جدول را آوردیم تا در دلهای خوانندگان تولید نگرانی نکرده باشیم و تصور نشود که هخامنشی ها از جانب ما مردودند!
اما تاریخ سلطنت کوروش را برای شما از تاریخ ایرانی حساب کردم که حکومت ساسانی ان = 431 است و حکومت اشکانی ان 276 سال است و حکومت اسکندرش 14 سال و حکومت هخامنشی اش 222 سال مکتوب است. جمع این اعداد برابر 943 سال است یعنی به حساب تاریخ مکتوب خودمان کوروش کبیر حدودا 943 سال قبل از حمله اعراب به ایران بوده است که جمع آن با 1360 سال پیشی که اعراب به ایران حمله کردند برابر حدودا 2303 سال پیش (حدود 10 سال پس و پیش روی آن حساب کنید) می شود 291 ق.میلادی (که اروپایی ها به حضرت عیسی نسبت می دهند و ق.م می نویسند در حالی که این تاریخ میلاد ارومیان در اروپاست ) و برابر است با 354 ق. میلاد واقعی حضرت عیسی.
من تاریخی که یونانی و اروپایی برایم حساب کرده نمی پذیرم چون از میلادش ایراد دارد تا حساب شاهانش و اضافه کردن به عمد 266 سال در آن! حکومتی با نام سلوکی در ایران که بر روی مبدا تاریخ ایران تاثیر گذاشته باشد را هم به هزار دلیل نمی شناسم. کافی است دوست گرامی جدی کافی است به خودتان بیایید ابوریحان بیرونی از 300 ه.ق دارد اخطار می دهد به خودتان بیایید. هیچ مبدا و ماخد قاطی کرده ای در مورد کشورم را نمی پذیرم. چرا که خودم در کشورم تاریخ دارم که حساب آن از این تاریخ ها خیلی دقیق تر است.
پرسش 1380: آیا مورخین باستانی یونانی از روی عمد الکساندر را با اسکندر یکی کرده اند و دروغ نوشته اند؟ آیا سه جنگ الکساندر در مکان هایی که گفته اند رخ نداده؟ مانند گوگمل و ایسوس و..؟ یا این مکان ها در غرب ایران بوده؟ آیا جاماسپ نامه که بهش استناد کردید آن قسمتش مربوط به حمله ی کهرم نبوده؟ اخه توش نوشته اتور و ترکان و ارومین.
پاسخ پرنیان حامد: لیست و سال مورخین را دیدید؟ قدیمی ترین مورخی که در مورد الکساندر نوشته است 50 ق.م بوده است! سندی قبل از او در دست نیست! کدام مورخ کدام یکی را نوشته؟ جاستین اصلا راجع به الکساندری سخن می گوید که والی اشکانی در هیرکان (آندروگوراس) بوده است! تکرار می کنم در تاریخ ایران ذکر شده کی هروم به پایتخت گشتاسپ حمله کرد آن را سوزاند دخترانش را به اسارت برد و تا هندیجان پیش رفت، به حساب تاریخ ایران 320 ق.م این اما 266 سال قبل از شخصی است که با نام اسکندر در تاریخمان آمده است! (مورخین قاطی نوشتند معلوم نیست چه کسی از کدام یکی سخن می گویید اما مفسیرین به عمد این دو را به هم دوختند)
گوگمل = گوگ مله واژه کردی است و از دو پاره گوگه (گ گ) به معنی گوساله است همچنین در کردستان و یزد به گردن مله می گویند. گوگه مله یعنی گردنه گوساله نمونه این نام: گوگا در جنوب تبریز, گوگ آلا در مراغه؛ گوگ تپه در میاندوآب؛ .... به نوشته مورخین جای گوگمل در 19 فرسنگی شرق اربیل و پنج فرسنگی جنوب غربی موصل بوده است. اربیل در 84 کیلومتری شرق موصل است پس گوگمل باید در 195 کیلومتری شرق موصل باشد چگونه ممکن است در سی کیلومتری جنوب غربی موصل هم باشد؟ جای گوگملی که مورخین یونانی نشانی داده اند باید در کوهستان میان سردشت (در ایران) و قلعه دزه (در عراق) بوده باشد (احمد حامی).
جاماسپ نامه و زندوهومن یسن هر دو نوشته اند به 300 سالگی دین = 300 سال پس از زردشت و گشتاسپ این اتفاق افتاده است .
پرسش 1381: چرا در متون پهلوی مانند اداویراز نامه, نام الکسندر آمده؟
پاسخ پرنیان حامد: همین الان بر جستار: http://www.tarikhema.ir/forum/topic-t906-75.html#p26519 دقیقا بحث بر سر همین نام تلقین شده ای است که برایتان هزار جور می توانم بخوانم و فقط چون حمله الکساندر نامی تلقین شده است این نام را به این صورت خوانده اند قسمتی از این گفتگو:
پاسخ بزرگواری با نام ایرج از این جستار به سوال من برای خواندن این لغت در زبان پهلوی:
پرنیان حامد: اما بزرگوار نه آنکه حمل بر جسارت باشد تنها پرسش است.
از شما تقاضا دارم باریدیگر مرا روشن بفرمایید:
چرا حرف دوم این لعت را به جای ( ر) (ل) می
خوانید درحالی که در ترکیب بعدی که الان برای سوال بعدی ارسال
خواهم کرد این ترکیب در اولکلمه را احتمالا (ارومی) و نه (الومی) خواهید خواند؟
مرا ببخشید جدا نمیخواهم جسارت کنم و روی سخن شما که صد
البته دانسته هایی خیلی بیش از من دارید سخنبگویم. اما از شما استدعا دارم باری
دیگر و بدون پیش فرض ها ترکیب دو اوای اول اینکلمه را و گونه های مختلف خواندن آن
را برای من توضیح بدهید. باسپاس
ایرج: بستگی به جمله دارد. در زمانهای كهن يكی از شيوههای
نويسندگیايرانيان، تندنويسی بود. بنابراين واكهای نزديك به هم (مانند
ل و ر) را برپايهءسادهترين شكلش مینوشتند. برای نمونه نويسهء ل يك
زائدهء اضافه نسبت به نويسهء ردارد اما در تندنويسی اين زائده گذاشته نمیشود. پس برای
خوانش واژهها نياز بهجمله داريم. اما خوانش نامهای خاص نياز به اطلاعات
بيشتری دارد همچون تقارن با ديگردبيرهها.
پرنیان حامد: بزرگوار پس این لغت به صورتهای گوناگون خوانده خواهد شد و ترجمه الکساندر از متن کارنامه اردشیر بابکان تنهابه علت پیش فرض دیکته شده حمله الکساندری است که بر سکه اش نیز الس آندروس (یا بهتربگویم الح سندوروس و به تفسیر یونانی الکس = حامی, آندروس = ناحیه فرشا در سوریه = حامی سوریه) نوشته شده و آن هم به همین سبک با کلی تفسیر و اما و شاید الکساندرخوانده شده است! لاجرم اجازه می فرمایید اینلغت را مثلا:
دو حرف اول آن را به جای (ال ) برای شما (خ ر) بخوانم و آن را به خرو (خریدرو) اوستا = دیو خشم = خشم خونیندرفش (ائشم خرویدرو) ازسپاهبدان اهریمن تفسیر کنم و قسمت دوم نام را نیز بهزناشویی خشم و منوشک نسبت بدهم که از این زناشویی گروه فره کاستان (کوخرید) اهریمنیزاده شدند و برای شما از زند و هومن یسن سند بیاورم که منظور این گروهند: آن ازآهن الوده فرمانروایی بیدادانه ژولیده مو از تخم خشم باشد. ... دیوان ژولیده موی ازتخم خشم آن بد تخمان از گسته خراسان به ایرانشهر بریزند .... فرمانروایی از این خشمتخمگان (ترکان چرمین کمر در نسخه پازند) به شیداسپان کرسیاک ارومایی دروج در دهسلمان (دیلمان) رسد ....
یا تفسیر را کنار بگذارم ولغت را مستقیم به صورت:
ارد ش ا خ ی ل = ار ت ش ا خی ل = ارتشاخ یل بخوانم و سپس در شجره نامه اشکانیان بلعمی – طبری: اشک پسر حره پسر رسستان پسر ارتشاخ پسر هرمز پسر ساهم پسرروان پسر اسفندیار: نام او را بیابم و به یاد داشته باشم که:ساسانیان, اشکانیان را نتیجه تدبیر خائنانه اشک (برادرساسان) دانسته اند و قسم خورده انتقام بودند و بنابراین اسکندر را اشک ارتشاخ برادرساسان از نوادگان بهمن معرفی کنم.
یا اگر بدون یونانی و مورخین آن هیچ سندی از کشور خودمانپذیرفته نیست! آن را به صورت:
اراکساندر بخوانم و آن را بهرود آراکس هرودوت = ارس نسبت بدهم و به اراکس اندر تفسیر کنم که با ارومی (ارومی + یه = محل زندگی ارومی ها) نیز همخوانی داشته باشد؟
بزرگوارآیا می توانم چنینکنم؟ بزرگوار آیا می توانم تاریخ کشورم را به تفسیر تاریخ کشور خودم و اوستابخوانم و تفسیر یونانی و اروپایی را که به عمد در تاریخ کشورم دخالت کرده اند کناربگذارم؟
پرسش 1397: آیا بیت کاسی (باکسایا )در عراق. قرقیسیا (کارکاسیه در سوریه). قرقیسین (در همدان و قزوین) صحیح است؟ قرقیزستان نیز با کاسی ها ارتباطی دارد؟
پاسخ پرنیان حامد: بله درست است. نامهای باستانی قزوین = کاس پین ، همدان (اکباتان ) = کارکاسی
به استناد تاریخ هرودوت از آنجا که دو اکباتان موجود بوده است لاجرم کارکاسیه سوریه همان اکباتان سوریه است. بیت کاسی در عراق نیز در رابطه با کاس ها است. همچنین نام واقعی دریای کاس پیان در شمال ایران (دریای خزر) نیز یادگار کاسپها بوده است. در باب قرقیزستان نیز تصور می کنم با کاسها مرتبط باشد.
پرسش 1398: جسارت است خانم پرنیان ولی اقای Xاز نام کاخی را اورد که 3000 سال قدمت داشته و در جزیره کرت در جنوب یونان است شما که گفته بودید قدیمی ترین ساختمان در جزایر دریای اژه 2700 سال دارد که در اصل بنا به تاریخ ایران 2500 سال است! کهن ترین ساختمان یونان امروزی چه نام دارد؟
پاسخ پرنیان حامد : اصلا جسارت نیست بسیار عالی برای 300 سال (266 ) سالی که از دستکاری در تاریخ ایران برای خودشان قدمت اضافه کرده اند اصلا با کسی بحثی ندارم. میمند یازده 11000 سال. چغامیش 6000 الی 7000 سال و.... بفرمایید ایشان برای آنکه ثابت کنند یونانی برای ما فرهنگ آورده هنوز 3000 - 4000 سال از ایلام کم دارند. تازه بعد باید چیزی مشابه میمند با بیش از 11000 سال قدمت را در یونان به ما نشان بدهند تا بگوییم فرهنگ ایلامی از میمند نبوده است و اتنی و یونانی برایمان در ایلام خانه سازی کرده اند.
پرسش 1399: اقایX فرمودند که زرتشت در زمان ویشتاسپ و پسرش داریوش ظهور کرد و این را به استناد به سخنی از مورخین یونانی و رومی زد. ایا ممکن است این داریوش همان داریوش مادی یا اسفندیار باشد؟ ایشان تکلیف 17 سال جانشین الکساندر و سلوکوس را تعیین فرمودند هرچند که در کتاب هلنی ها در ایران از دکتر محمد حسین خنجی خوانده بودم که چند سال بعد از مرگ الکساندر 22 سال اشوب و قتل بین سرداران الکساندر بود (ایشان نوشته اند 40 سال) و بطلیموس در سال 322 پ.م در جنگ با پردیکاس گرفت وی را کشت!
پاسخ پرنیان حامد: اول آنکه هرودوت نام پدر داریوش را هیستاسپ نوشته است ای نه گشتاسب است و نه ویشتاسپ. دوم آنکه شجره نامه خاندان هوو به هیچ تقدیر با هخامنشی یکی نمی شود. شما کتاب را ببینید دانه دانه با هم مقایسه کردم به هیچ روی قابل یکی شدن نیستند. سوم آنکه در تاریخ ایران بین اسکندر و جانشینان آنان 22 سال فاصله دیده نمی شود! مورخین یونانی نیز از 6 سال آشوب سخن گفته اند حال شد 17 و بعد 22 و ایشان می فرمایند 40 سال! ببینید چه تاریخ مشکوک و پر از تفسیری را ملاک و مبدا تاریخ ایران قرار داده اند! سند دقیق از مورخین یونانی بیاورند حکومت سلوکیان در ایران و در افغانستان از چه تاریخی آغاز شده است.
پرسش 1400: ایا شما در این متن بین مهرداد ششم و منجی زرتشت (هوشیدر) ارتباطی میبینید؟ (.... بالجمله ضد هلنی و علیه سلطه سیاسی شاهان سلوکی جانشینان اسکندر گجسته باشد که در عین حال یاد اور افسانه تولد عیسی حسب روایت انجیل متی است. میگویند کتاب دانیال یهودی هم که پیشگویی هایش جنبه ضد هلنی (سلوکی) دارد, بر اثر بهمن یشت و ملاحم گشتاسپ (جاماسپ نامه) و هم متاثر از ان نوشته امده است, ملاحم ضد یونانی مزبور نوید بخش زوال هرومیان و رهنمون به احیای شاهنشاهی ایران بر اسیا باشد. چنانکه در بهمن یشت موعود مسیح زرتشتی (پشوتن) پسر گشتاسپ خوانده شده در پیشگویی گشتاسپ (کتاب جاماسپ) نام وی شاه بزرگ امده, هم از اینرو برایش دوباره خاندان هخامنشی مطلوب و مراد بوده است. انگاه در سده یکم ق.م مهرداد ششم ایرانی (اوپاتور) پونتوسی (63-121ق.م) که خود را از تبار داریوش هخامنشی میدانست, یک پادشاه پهلوان دانشمند شرقشناس یوناندوست اما ضد رومی قهار و خستگی ناپذیر هم به سال 90ق.م در جزوه تبلیغات ضد رومی خود پیشگویی های جاماسپ نامه را به یونانی ترجمه کرد که البته زهر ضد مقدونی ان را گرفت و بر لحن ضد رومی ان افزود و تغییر داد. به هر حال انتشار ترجمه یونانی جاماسپ نامه مهرداد پونتوسی, در محافل یهودی و مسیحی هم از بابت ظهور موعود موثر شد, پس انگاه نویسنده ی لاتین (لاکتانتیو lactanz هم شرحی درباره ان نوشت). همچنین تخت سلیمان را در ادامه "اورمیه" نوشته است!
پاسخ پرنیان حامد: ادعا نشد که مهرداد پنتوس هوشیدر زردشتی است! خیر تصور نمی کنم مهرداد پنتوس هوشیدر باشد. تخت سلیمان با ارومیه فاصله زیادی ندارد! به راحتی می توان گفت تخت سلیمان ارومیه است.
عکس آثار تاریخی شهر جیرفت، عکس شماره 1425 .
جنبش برداشت دروغها از تاریخ ایران http://ravid.ir
مطالب مشابه :
نمایندگان فروش شاتل در شهرستان ها Shatel resellers
بردسیر، خیابان کاشانی، جنب فروشگاه فرش (پرنیان) رضا شیر مراغه. مهندسان
پرسش و پاسخ ویژه 87
فروشگاه اینترنتی اینترنتی، این پرسش و پاسخ ها توسط بانو پرنیان این مجسمه در شهر مراغه
مقايسه اجمالي دانشگاهها و صنعت شهرستان بناب با شهر
فروشگاه اینترنتی بانک نرم افزار پرنیان. رئيس دانشگاه آزاد اسلامي واحد مراغه
صفحه اصلی سایت
وبلاگ شخصی عباس عباسی - صفحه اصلی سایت - مدرس فیزیک منطقه مراغه
نام های اصیل ایرانی با معانی آنها
آب وهواي مراغه وساير شهرهاي فروشگاه دختر زیبا ، دختری همچون پرنیان
پرسش و پاسخ ویژه 41
فروشگاه اینترنتی اینترنتی، این پرسش و پاسخ ها توسط بانو پرنیان آلا در مراغه؛ گوگ تپه در
آدرس درمانگاه فرهنگیان
مراغه. 0421. 223555. میدان مدنی ـ خیابان سبلان جنوبی ـ نبش کوچه شهید پرنیان. 5. 10. 021. طالقانی
دشت مغان
پرنیان. نیستان. امید فروشگاه این نوع حیوان وحشی گویا فقط در مغان، شماخی، قره باغ و مراغه
رمان ایلگار دخترم 5
پرنیان. آخرين فروشگاه اینترنتی مونو مگه من تو مراغه به دنيا
آدرس درمانگاههای فرهنگیان سراسر کشور
فروشگاه اینترنتی مراغه. 0421. 223555. میدان خیابان آیت اله مدنی ـ خیابان سبلان جنوبی ـ نبش
برچسب :
فروشگاه پرنیان مراغه