دانلود رایگان مقاله کوتاه محاسبه درصد پیشرفت فیزیکی پروژه با استفاده از مقایسه زوجی‎‎(مهندس حسن فراه

دانلود رایگان مقاله کوتاه محاسبه درصد پیشرفت فیزیکی پروژه با استفاده از مقایسه زوجی

چکیده:
تعیین درصدهای وزنی از تعیین کننده ترین بخش های بسته مدیریت و کنترل پروژه، به ویژه در تعیین پیشرفت فیزیکی کار می باشد . تعریف ساختار اطلاعاتی پروژه، برنامه ریزی، به روز رسانی و گزارش گیری از پروژه کاملاً تحت تأثیر دقت مدیر در تعیین درصدهای وزنی پروژه خواهد بود . در برخی از پروژه ها که میزان پیشرفت پروژه، مبنایی برای پرداخت ها می باشد، اهمیت این موضوع دو چندان می گردد (مانند پروژه هایی که نحوه پرداخت آنها بصورت مقطوع می باشند). در اینگونه موارد، نحوه تعیین درصد پیشرفت پروژه پایه بسیاری از مسائل در روابط حقوقی در ارتباطات کارفرما و پیمانکار ( خواه پیمانکاران طرح و ساخت، خوا ه پیمانکاران متداول ) است.

در این مقاله الگوریتمی برای تعیین درصد پیشرفت فیزیکی ارائه شده و با روش های موجود مقایسه شده است.


1- مقدمه
هم اکنون در کشور تعیین درصدهای وزنی دراکثر پروژه ها دارای ضابطه خاصی نبوده و براساس معیارهای شهودی نماینده کارف رما می باشد.  تفاوت برداشت کارفرما و پیمانکار از پیشرفت پروژه عامل بسیاری از منازعات می باشد  . به منظور کاهش منازعات میان کارفرما و پیمانکار بدنبال روشی مناسب و مورد قبول طرفین جهت محاسبه درصدهای وزنی می باشیم .

نرم افزارهای کنترل پروژه موجود نیز مانندMSP  و p3e  و ... در صورت مشخص نبودن درصدهای وزنی، بطور پیش فرض وزن زمانی را معیار محاسبه وزن هر فعالیت در نظر می گیرند. این روش در بسیاری از فعالیت ها از دقت کافی برخوردار نمی باشد بطور مثال نرم افزار MSP  در مقایسه دو فعالیت مانند خاکبرداری و حمل و نقل پرسنل در یک پروژه سد سازی، وزن حمل و نقل پرسنل را بیشتر در نظر می گیرد زیرا این فعالیت در تمام طول پروژه ادامه دارد و زمان زیادی به آن اختصاص دارد در حالیکه ممکن است خاکبرداری در مدت زمان کوتاه تری انجام گیرد ، اما مسلما" وزن عملیات خاکبرداری در پیشرفت واقعی پروژه بیشتر است.

در این مقاله بدنبال بررسی این موضوع و ارائه مدلی جهت تعیین درصد پیشرفت واقعی تری برای پروژه می باشیم . در ادامه ابتدا روش های موجود تعیین درصد پیشرفت فیزیکی پروژه آورده شده است.

2- روش های موجود برای تعیین درصد پیشرفت فیزیکی :
برخی از روش های تعیین درصد پیشرفت فیزیکی پروژه بصورت زیر می باشد :

2-1-تعیین ارزش کسب شده :

رو یکرد مدیریت ارزش کسب شده در مدیریت پروژه در دهه شصت در پاسخ به چالش های ذاتی بوجود آمده در قراردادهای هزینه محور که از تکنولوژی های پیچیده استفاده می کردند بوجود آمد . پس از چندین دهه تغییر و تحول این تکنیک هنوز یکی از موثر ترین ابزار برای مدیریت چنین قراردا دهایی می باشد.

مدیریت ارزش کسب شده، ابزاری در اختیار مدیر برنامه ریزی پروژه است تا به مدیریت عملکرد پروژه بپردازد. سیستم حسابداری مقدار هزینه پرداخت شده برای اتمام یک کار را محاسبه می کند . پس از اتمام پرداخت ها می توان آن ها را با پرداخت برنامه ریزی شده برای بررسی جریان نقدینگی مقایسه کرد. ارزش کسب شده روشی را برای تعیین مقدار کار انجام شده در یک زمان مشخص ارائه می دهد . در این مقاله ما از روش ارزش کسب شده استفاده نکرده ایم .

2-2-تعیین وزن فعالیت ها و رسم منحنی پیشرفت اجرایی  :

در منحنی پیشرفت فرضی اجر ایی که به منحنی پیشرفت تجمعی پروژه معروف است، در محور افقی، زمان مطابق نمودار میله ای و در محور قائم، پیشرفت عملیات بر حسب ریال یا درصد درج می گرد د. درذیل منحنی دو ردیف در نظر گرفته می شود، ردیف اول حجم عملیات انجام شده تا پایان هر ماه را نشان می دهد که ح اصل ضرب در صد های مندرج بر روی نمودار در وزن عملیات است و در ردیف دوم،حجم عملیات از ابتدا تا پایان هر ماه نوشته می شود که همان حجم انباشته و تجمعی عملیات فرضی یااجرایی می باشد .

برای تعیین وزن عملیا ت روش های متفاوتی وجود دار د. بطور مثا ل:

الف ) روش زمانی :

وزن هر عملیات با تقسیم مدت زمان انجام آن فعالیت بر جمع مدت زمان تمام فعالیت ها بدست می آید. در نرم افزارهای کنترل پروژه موجود ، اگر وزن عملیات بطور جداگانه تعریف نشود، برنامه بطور خودکار از همین روش استفاده می کن د. اشکال این روش این است که ب رخی فعالیت ها مانند هزینه تلفن دفتر فنی کارگاه، علی رغم داشتن مدت زمان طولانی، در حقیقت از وزن بالایی در انجام کل پروژه برخوردار نیستن د. بنابراین اگر این روش به تنهایی برای تعیطن وزن فعالیت ها به کار رود از دقت بالایی برخوردار نخواهد بو د. فرمو ل ۱:

مدت زمان هر فعالیت =  وزن انجام فعالیت  \زمان تجمعی فعالیت ها

ب) روش ریالی :

وزن هر عملیات با تقسیم هزینه انجام آن فعالیت بر هزینه انجام تمام فعالیت ها بدست می آید. درصورتی که نمودارها بر اساس وزن ریالی تهیه شده باشند، با افزودن منحنی هزینه اجرایی پروژه در پایان هر ماه به آن، در مقام مقایسه سود و زیان پروژه را در هر مقطع زمانی نشان می دهد. بدیهی است درهر زمانی که منحنی هزینه اجرایی پایین تر از منحنی پیشرفت باشد نشان دهنده سود و در صورتی که منحنی بالاتر واقع شود، نماینگر ضرر خواهد بو د. فرمول ۲:

وزن انجام فعالیت = هزینه انجام هر فعالیت\  هزینه انجام تمام فعالیت ها

برای دریافت مقاله کامل از اینجا دانلود کنید...

بازگشت به صفحه اصلی وبلاگ مهندسی عمران راه و ساختمان(مهندس حسن فراهانی)

منبع


مطالب مشابه :


نحوه محاسبه درصد پیشرفت

نحوه محاسبه درصد پیشرفت برای محاسبه درصد پیشرفت پروژه در صد پیشرفت فیزیکی




محاسبه درصد پیشرفت پروژه ها

نحوه محاسبه قیمت تمام شده کالای محاسبه درصد پیشرفت پروژه ها. درصد پیشرفت فیزیکی.




طریقه محاسبه درصد پیشرفت فیزیکی برنامه ای و واقعی پروژه

آنگاه برای محاسبه پیشرفت فیزیکی برنامه ای پروژه برای محاسبه پیشرفت فیزیکی نحوه گزارش




دانلود رایگان مقاله کوتاه محاسبه درصد پیشرفت فیزیکی پروژه با استفاده از مقایسه زوجی‎‎(مهندس حسن فراه

درصد پیشرفت فیزیکی پروژه با پروژه هایی که نحوه پرداخت محاسبه درصد پیشرفت




طراحی چارچوب کاربردی برای مدیریت نقدینگی در جهت کاهش اثرات ریسک در پروژه های EPC

نحوه محاسبه درصد پيشرفت خارجی که بیشتر جهت محاسبه پیشرفت فیزیکی پیشرفت پروژه.




نحوه اجرایی برنامه ریزی وکنترل یک پروژه

تا بتوانید راحت تر پیشرفت فیزیکی یک . پروژه را نحوه کنترل یک پروژه . محاسبه تاخیرات




فرم های کمکی برای کنترل و نظارت بر مراحل اجرای ساختمان

فرم پیشرفت پروژه فرم پیشرفت فیزیکی پروژه های فرم دستورالعمل نحوه محاسبه مابه




دانلود پروژه کارآفرینی کارگاه تولید قوطی کنسرو

پروژه و مقالات دانشجویی جدول 11 واحدهای با پیشرفت فیزیکی 25 الی محاسبه هزینه تولید در




روند اجرایی پروژه های ساختمانی

۲-۳-مبلغ پیمان ، نوع فهرست بها ، سال فهرست بها و نحوه محاسبه پیشرفت فیزیکی و پروژه ‌ها. ۸




برچسب :