حشرات

1)   سوسری آمریکایی <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

این حشره بومی آفریقای شمالی بوده و از آن جا به تمام نقاط دنیا راه یافته است. این حشره حرارت معادل 28 تا 32 درجه سانتی گراد را برای زندگی ترجیح می دهد. طول بزرگترین این گونه از سوسری به بیش از 4 سانتی متر می رسد. این حشره برنگ قهوه ای مایل به قرمز و در پشت بدن یک نوار زردرنگ وجود دارد. نوع نر و ماده هر دو دارای بال بوده و بال های نوع نر آن ها خط قرمزی از انتهای شکم جلوتر رفته در حالی که بال ماده درست تا انتهای شکم است. کپسول تخم به طول تقریبا 8 میلی متر و برنگ قهوه ای مایل به سیاه و با 16 دندانه می باشد کپسول در فاصله 4 تا 7 روز تشکیل شده و تقریبا 24 ساعت توسط ماده حمل می شود. سوسری ماده کپسول تخم خود را یک روز پس از تشکیل شدن در یک محل مناسب مانند نزدیک مواد غذایی مجاور دیواره های زیرزمین ها و یا درقسمت سایه محیط بیرون، بر روی چوبهای پوسیده و مرطوب میاندازد و گاهی با ترشحات دهان خود کپسول را به محلی می چسباند. میزان تولید کپسول تخم حدود یک عدد در هفته بوده و جمعا بین 15 تا 90 عدد تولید می نماید. هر کپسول دارای 14 تا 16 تخم بوده در حدود 50 تا 55 روز طول می کشد تا پوره ها در شرایط گرما و رطوبت اطاق از تخم ها بیرون بیایند. پوره های جوان دارای رنگ قهوه ای خاکستری بوده و هر یک بین 9 تا 13 بار پوست می اندازند تا حشره بالغ به وجود آید. مدت زمان لازم برای تکمیل مرحله پورگی متغیر بوده و از 160 تا 971 روز متفاوت است در شرایط آب و هوای اطاق نوع ماده معمولا حدود 440 روز و نوع نر آن، کمی کمتر زندگی می کند. پوره های بالنین در محیط های تاریک و مرطوب مانند اطراف وان حمام و سبد لباس و فاظلابها و همچنین گونه متداول آن در قسمت های فوقانی دیوارهای زیرزمین بخصوص در گوشه های آن زندگی می کنند. این سوسری ها همچنین در اطراف دریچه های فاظلاب و پشت دربهای فلزی، حوضچه های بزرگ این سوسری ها از  انواع غذاها تغذیه می کنند ولی مواد آلی فاسد شده را بیشتر ترجیح می دهند. آن ها همچنین از چسب صحافی کتابها و لباس، کاغذ آلوده به نشاسته، شربت وشیرینیجات مختلف نیز تغذیه می کنند سوسری های بالغ دارای بالهای کامل بوده ولی به ندرت پرواز می کنند.


2)   لمبه گندم

این حشره به طول 8/1 تا 3 میلی متر به شکل بیضی کشیده و به رنگ قهوه ای متمایل به قرمز براق است. بالپوش ها یک رنگ وغالبا با لکه های غیر مشخص قرمز قهوه ای دیده می شوند. تخم این حشره باریک و استوانه ای و در یک انتها مدور و در انتهای دیگرنوک دار است. تخم در ابتدا به رنگ سفید شفاف است و بعدا کدر می شود. لارو در حین تفریح، سفید و فقط سر آن تیره رنگ است. طول بدن لارو حدود 8/1 میلیمتر و پس از رشد کامل به 7 میلی متر می رسد شفیره به رنگ قهوه ای روشن است. حشره کامل در حرارتهای مساعد، یک روز پس از خارج شدن از شفیره جفت گیری می کند و این زمان در حرارت 15 تا 16 درجه تا 6 روز به طول می انجامد. جفت گیری معمولا در شب انجام می گیرد. حشره ماده معمولا در مدت 4 هفته 35 تا 126 عدد تخم می گذارد. دوران تکاملی این حشره در درجه حرارت 32 تا 36 درجه سانتی گراد، 35 روز است و در 10 درجه سانتی گراد به 147 روز می رسد این حشره در هندوستان تا 12 نسل در سال داشته است. این حشره از آفات مهم غله محسوب شده. این آفت از حشرات مرده و خون خشک نیز تغذیه می کنند.


3)   سوسری شرقی

این حشره بومی آفریقایی شمالی می باشد و با تحقیقاتی که به عمل آمده جمعیت آن رو به کاهش است. در این گونه سوسری ها، طول آن حدود 3 سانتی متر و نرها حدود 5/2 سانت می باشد. نوع ماده بال های کوتاه اولیه داشته، در صورتی که بال نرها حدود سه چهارم پشت را می پوشاند و به هر حال هیچکدام، نه نر و نه ماده پرواز نمی کنند. بالغین دارای رنگ قهوه ای تیره یا سیاه هستند. ماده ها پهن تر و سنگین تر از نرها می باشند. کپسول تخم برای مدت 30 ساعت پس از افتادن از شکم، توسط حشره ماده حمل می گردد تا آنکه در محلی نزدیک به مواد غذایی گذارده و یا به وسیله ای چسبانده شود حشره ماده به طور متوسط 8 کپسول تولید می کند که هرکدام حاوی 16 تخم بوده و در شرایط آب و هوای اطاق، حدود 60 روز طول می کشد که تخم ها به صورت پوره در آیند. آن ها از هر گونه زباله و مواد آلی فاسد تغذیه می کنند و به نظر می رسد که خیلی علاقمند به فضولات و محتویات درون قوطی های کنسرو دور انداخته شده باشند. این حشره دارای 2 جفت بال ناهمگن بوده که از نظر ساختمان با یکدیگر اختلاف دارند. بال های روئی بی شباهت به بالپوش نبوده و در حال استراحت به طور افقی بر روی بدن قرار می گیرند. سوسری شرقی با آلوده کردن مواد غذایی به انواع میکروبها، باعث آلوده شدن و از بین رفتن آن ها شده و به طور کلی باعث خسارت اقتصادی می گردند.


4)   سوسک کلکسیون

این حشره به طول 2 تا 4 میلی متر، بیضی شکل و برنگ قهوه ای تیره و سیاه مزین به نقطه های ظریف و براق است بالپوش ها تمام شکم را می پوشانند و در دو طرف موازی و درقسمت انتهایی بدن محرب اند.

تخم ها بیضی کشیده و به رنگ سفید شفاف و از ماده لزجی پوشیده شده است. لاروها پس از خروج ازتخم به طول 1- 5/1 میلی متر و برنگ سفید متمایل به زرد هستند که طول آن ها پس از رشد کامل به 7 تا 9 میلی متر می رسد و در این حالت رنگ بدن آن ها تیره است. لاروها برای شفیره شدن به سطح مواد انباری آمده و در آن جا تبدیل به شفیره می شوند. حشره کامل می تواند بدون تغذیه، در حداقل شرایط زندگی به مدت چند روز زنده بماند. طول مدت زندگی حشره ماده کامل، 20 روز تا یک ماه می باشد و در این مدت به طور متوسط 50 عدد تخم می گذارد. دوره تفریخ تخم، نسبتا سریع و حدود 3 تا 5 روز است. این آفت احتمالا فقط یک نسل در سال دارد. این حشره بیشتر روی آرد، غلات، بذر، کاهو خسارت می زند. ولی از حبوبات مانند: نخود، لوبیا، باقلا، بذور روغنی مانند کرچک، کنجد، کتان نیز تغذیه می کند.


5)   ماهی نقره ای

با وجود این که ماهی نقره ای در سرتاسر جهان مشاهده شده و زندگی می کند معهذا چیزی که در ظرف نان یا آرد درون گنجه، در آشپزخانه و یا بین کتابهایمان مشاهده می شود. ماهی نقره ای است که حشره ای بی بال و کوچک برنگ سفید مایل به خاکستری و شبیه به هویج می باشد و یکی از اعضای مشهور و شناخته شده این خانواده است این حشره در انتهای بدن خود دارای سه استطاله باریک و در ناحیه سر، دو شاخک حسی باریک و دراز دارد. پاهای این حشره نیز باریک و دراز بوده و کاملا برای دویدن مناسب هستند. تمامی حشرات این خانواده از انواع بقایای گیاهی و مواد حاوی نشاسته مانند ذرات، برگهای مرده، ریزه های غذایی که روی زمین ریخته باشد، یا حتی چسب پشت کاغذ دیواری که کنده شده باشد تغذیه می کنند. این حشرات با آلوده کردن مواد غذایی موجود در منازل و با پخش فلسهای بدن و فضولات خود به انسان خسارت می زنند و گاهی به کتابها و موادیکه بهرحال از کاغذ ساخته شده باشد خسارت فوق العاده وارد می کند. حشره شناسان تا 12 گونه از ماهی نقره ای را شناسایی نموده اند که چندین گونه آن از زندگی در جوار انسان استفاده می کنند که در اصطلاح به آن ها Synanthropic اطلاق می گردد.


6)   سوسری آلمانی

این حشره در اکثر نقاط دنیا دیده شده و به نظر می رسد بومی آفریقای شمالی باشد. حشره بالغ قریب به یک سانت و نیم طول و رنگ آن قهوه ای کمرنگ می باشد. هر 2 جنس نر و ماده داری بال با اندازه طول بدن بوده و قابل تشخیص از سایر سوسری ها بوسیله دو خط تیره بر روی قسمت فوقانی سر حشره می باشند حشره ماده کپسول تخم را در قسمت زیرین شکم خود تا بیرون آمدن تخم ها نگه داری می کند سوسری های آلمانی نسبت به سایر سوسری ها دارای تخم های  زیادتری در هر کپسول بوده و مدت در آمدن پورده از تخم نیز کمتر می باشد همچنین مدت زمان کمتری لازم است که حشره تازه از تخم درآمده به حشره بالغ از نظر جنسی برسد بنابراین در یک مدت زمان معین سوسری ها آلمانی تعداد زیادتری تخم می گذارند و بر اساس این حقیقت می توان گفت که این گونه حشره دارای قابلیت ازدیاد تولید مثل زیادی است. سوسری آلمانی بسیار فعال بوده و جنس نر و ماده آن هر دو دارای بال کامل می باشند ولی به ندرت پرواز می کنند. آن ها معمولا از طریق کیسه های سیب زمینی و پیاز، جعبه های بطری نوشابه ها، کارتن ها و بسته های غذایی از یک محل به محل دیگر منتقل می شوند. این سوسری ها در ماههایی که هوا گرم است علاقه مند به زندگی کردن در محوطه خارج خانه می شوند که این خود بر اثر کثرت آنها در داخل خانه می باشند و در این حالت معمولا آن ها بیشتر در فضولات و زباله ها یافت می شوند.


7)   سوسک پوست یا چرم

اغلب روی موادی که پروتئین زیاد دارند مانند استخوان، غذای حیوانات، پنیر، گوشت، همبرگر فعالیت می نماید. طول بدن این حشره 6 تا 10 میلیمتر و تخم مرغی شکل است. قسمت بالای بالپوش کمرنگ و بقیه قسمت ها تیره می باشد لارو و حشره کامل هر دو خسارت می زنند، مدت از تخم تا حشره بالغ تحت 18 تا 25 درجه سانتی گراد 2 تا 3 ماه طول می کشد. حشره بالغ تا 3 ماه می تواند عمر کند.


8)   شپشه دندانه دار

حشره کامل سوسک کشیده و باریک نسبتا مسطح و برنگ قهوه ای سیر و به طول 5/2 تا 3 میلیمتر است. صفحه پشت سینه در هر طرف، شش دندانه دارد که دندانه اولی و آخری از سایر دندانه ها بزرگ تر است و بالپوش ها باریک اند و تمام بطن را می پوشانند و روی آن ها خطوط موازی نقطه ای دیده می شود. تخم این حشره به شکل استوانه ای کشیده و سفید رنگ و براق است و طول آن 85/0 میلیمتر می باشد لارو زردرنگ و سر آن به رنگ قهوه ای و پاها نیز زردرنگ می باشد طول لارو کامل به 5/2 تا 3 میلی متر می رسد شفیره به رنگ زرد عاجی می باشد.

حشره ماده در شرایط مناسب تقریبا 5 روز بعد از خروج از شفیره، شروع به تخمگذاری می کند. عمر حشره کامل به طور متوسط 10 تا 12 ماه است و ممکن است تا دو سال نیز برسد. این حشره در درجه اول از دانه ها و آرد غلات تغذیه می کند و به میوه های خشک، گردو، بادام و کشمش نیز حمله می کند. در ایران این آفت از مهمترین آفات خشکبار محسوب می شود. این آفت از فرآورده های حیوانی بخصوص گوشت نیز تغذیه می کند.


9)   سوسک توتون

این حشره کوچک و کروی شکل به طول 2/2 تا 5/1 میلی متر می باشد. بالپوش ها صاف و روی آن ها شیاری دیده نمی شود. تخم این حشره بیضی شکل و سفید رنگ است. قطر بزرگ آن 45/0 و قطر کوچک آن 2/0 میلی متر است. لارو جوان به طول 55/0 میلی متر کشیده و بسیار فعال می باشد رنگ لارو سفید مایل به زرد است. شفیره آزاد به طول 5/2 میلی متر و سفید رنگ است که به تدریج قهوه ای می شود. حشره کامل در ماه های اردیبهشت و مرداد و آبان در انبارها مشاهده می شود که روزها در شکاف دیوارهای انبار یا در میان برگهای توتون انبار شده پنهان می شود. حشره کامل در طول مدت زندگی خود که از 3 تا 6 هفته می باشد تغذیه نمی کند و دو روز پس از جفتگیری در حرارت بین 20 تا 37 درجه سانتی گراد، شروع به تخم گذاری می کند سوسک توتون از آفات همه جائی است و روی انواع مواد مختلف انباری و صنعتی خسارت وارد می آورد و از اغلب نقاط دنیا گزارش شده است. مبارزه با این آفت بوسیله برودت و حرارت ضدعفونی کردن انبار عملی است، به طوری که با حرارت 40 تا 50 درجه و برودت تا 4 درجه زیر صفر، لاروها پس از چند ساعت تلف می شوند سم پاشی و ضدعفونی توتون توصیه نمی شود و برای ضد عفونی انبار، فقط ترکیباتی را می توان به کار برد که در فصل مبارزه و ضدعفونی  انبار خواهد آمد.


10)                      سوسک نان (بیسکویت)

حشره کامل، سوسک بیضی شکل محدبی به طول 2 تا 70/2 میلی متر است که به رنگ عمومی زرد قهوه ای مایل به قرمز تیره می باشد. بالپوش ها به رنگ قرمز حنایی است و روی آن شیارهای نقطه ای منظم قرار گرفته است. تخم این آفت بیضی شکل و خیلی کوچک و به طول 2/0 تا 3/0 میلی متر است. لارو قدی خمیده و به طول 5 میلی متر به رنگ سفید مایل به زرد می باشد. این حشره در تمام نقاط دنیا وجود دارد و در مناطق گرم بیشتر دیده می شود. حشره ماده دو هفته پس از جفتگیری تخم های خود را به طور منفرد در روی مواد غذایی می گذارد.

این حشره از چوب، کاغذ، کتاب، غلات و غیره تغذیه می کند. خسارت لاروهای ریشه نباتات تا کنون روی نان، غلات، آرد، بقولات، میوه های خشک، قهوه و انواع بذور و نباتات و حشرات است و از حشرات مرده و گیاهان خشک نیز تغذیه می کند.


11)                      سوسک زردآلو

این حشره نسبتا و به طول 12 تا 18 میلی متر و برنگ قرمز مایل به قهوه ای شفاف است. عرض صفحه پشتی سینه بطور بارزی بیشتر از طول آن است. حشرات کامل از نور گریزان اند و به همین جهت هنگام روز خود را در پناهگاههای مختلف مخفی می کنند و مواقع غروب فعالیت کرده و از محلی به محل دیگر پرواز می کنند. طول زندگی حشرات کامل، نسبتا کوتاه و به طور متوسط 2 تا 3 ماه است. حشرات کامل اوایل بهار ظاهر شده و چند روز بعد شروع بع جفتگیری می کنند و تخمگذاری 8 روز بعد از ظهور حشرات کامل آغاز می شود. این حشره در شرایط معمولی انبار فقط یک نسل در سال ایجاد می کند و گاهی دوره تکاملی آن از تخم تا حشره کامل 2 سال طول می کشد. این حشره در درجه اول به محصولات غله ای مانند آرد و سبوس حمله می کند و از این جهت مخصوصا در آسیابها و انبارهای آرد بسیار دیده می شود. حشره بالغ به رنگ سیاه تیره و به طول 30/1 سانتی متر است. لاروها به رنگ قهوه ای تیره می باشد. این حشره بیشتر در مناطق مرطوب و تاریک، مانند کشتارگاه ها، آردسازی ها، انبارها و زیرزمین ها دیده می شود و گاهی در لانه پرندگان و اطراف شیروانی بام ها فعالیت می نمایند. لارو این حشره به گرسنگی مقاوم می باشد.


12)                      سوسک نخود فرنگی

این حشره سوسک کوچک سیاه رنگی به طول 4 تا 5 میلی متر می باشد. عرض صفحه پشت سینه 5/1 برابر طول آن و عریض ترین قسمت آن در قاعده  است. در وسط قاعده این صفحه  یک لکه سفید رنگ وجود دارد بالپوش ها حشره کوتاه تر از بدن آن می باشد و تمام شکم را نمی پوشاند و روی آن خطوط برجسته و شیارهای منظمی وجود دارد. لارو جوان در سن اول به طول 5/1 میلی متر و برنگ سفید مایل به صورتی و داری سه جفت پای صدری است ولی پس از ورود به داخل دانه نخود فرنگی، تغییر جلد و رنگ داده و رنگ آن در این موقع سفید عاجی است و پاهای آن نیز از بین می رود.

این آفت تقریبا در تمام دنیا و در هر جایی که نخودکاری رواج داشته باشد وجود دارد. این آفت زمستان را به صورت حشره کامل به سر می برد و در بهار از گرده گل و گلبرگها و شاخه های لطیف و آبدار تغذیه می کند ولی از این راه خسارتی وارد نمی آورد. حشره ماده پس از جفتگیری تخم های خود را تک تک روی غلاف های نخود فرنگی که تازه از گل درآمده است می گذارد. تعداد متوسط تخم 300 عدد است این حشره فقط از نخود فرنگی تغذیه می کند و خسارات زیادی وارد می آورد.


13)                      سوسک باقلا

این حشره به طول 4 تا 5 میلی متر و به عرض 2 تا 5/2 میلی متر و به رنگ قهوه ای می باشد. طول صفحه پشت سینه تقریبا برابر عرض آن و عریض ترین قسمت آن در قاعده است و در این قسمت یک لکه سفید رنگ وجود دارد. بالپوش ها طویل و تقریبا به شکل مربع مستطیل می باشد و در پایین انحنا دارد و طول آن ها تقریبا دو برابر عرض بدن است. طول بالپوش ها کمتر از طول بدن است. و حلقه های آخری شکم را نمی پوشاند. تخم های این آفت بیضی شکل و به طول 5/0 میلی متر و برنگ سفید خاکستری است. این حشره در سال فقط یک نسل دارد و زمستان را به صورت حشره کامل در داخل دانه باقلا و یا در انبارها می گذراند و در بهار سال بعد به مزارع پرواز می کند. حشره ماده پس از جفتگیری تخم های خود را به طور مجزا در روی غلاف باقلا قرار می دهد. تخم ها پس از 10 تا 12 روز تفریخ و لارو کوچکی از آن ها خارج و داخل غلاف باقلا و سپس داخل دانه های باقلا می شود. این حشره بر عکس سوسک نخودفرنگی و عدس، در هر دانه باقلا 2 تا 3 لارو و ندرتا تا 5 لارو را می تواند جا  دهد دوره لاروی دو تا سه ماه به طول می انجامد و سپس تبدیل به شفیره می شود و یک تا دو هفته بعد حشره کامل خارج می گردد. این آفت در تمام نقاط باقلا کاری مشاهده می شود و در سال های طغیان خسارت قابل توجهی وارد می آورد و علاوه بر باقلا ممکن است به لوبیا و نخود فرنگی نیز حمله کند.


14)                      سوسک لوبیا

این حشره سوسک کوچک به طول 2 تا 5/4 میلی متر به فرم عمومی مثلثی و برنگ خاکستری است. سرحشره پهن و دراز و سیاه رنگ است. صفحه پشت سینه سیاه رنگ و دارای نقاط و یا فرورفتگی های کوچکی است. روی بالپوش ها نوارهای طولی تقریبا هم عرض یکدیگر قرار گرفته است. تخم ها بیضی شکل و کشیده و به طول 55/0 تا 8/0 به عرض 3/0 تا 35/0 میلی متر است که در یک انتها بزرگ تر از انتهای دیگر می باشد. تخم ها در ابتدا به رنگ سفید شفاف است و سپس مقدرجا، سفید شیری می شود. لارو که از تخم خارج می شود بین 52/0 تا 67/0 میلی متر طول دارد. شکل آن استوانه ای و سرکوچکی دارد که روی آن دو لکه دیده می شود. لاروها سفید و سر و سینه آن ها قهوه ای است و دارای سه جفت پای دراز و باریک می باشند و پس از اولین تغییر جلد پاها از بین می روند و لارو در سنین بعدی بدون پا می باشد.

حشره کامل، در اواخر زمستان ظاهر شده و مدت 3 تا 4 ماه زندگی می کند. حشره کامل تغذیه نمی کند و با این که قدرت پرواز دارد از انبار خارج  نمی گردد. این حشره تخم های خود را در سطوح مواد انبار شده نمی گذارد بلکه وارد توده مواد انباری شده و در آن تخم ریزی می کند. این آفت یکی از آفات انباری عمومی است که به هر آب و هوایی خو می گیرد، اصل این افت معلوم نیست ولی اولین بار در سال 1834 میلادی در آمریکای مرکزی دیده شده و بعد در سال 1879 در فرانسه و سپس در سایر کشورها وجود آن مشخص گردید. این حشره می تواند از انواع دانه ها غیر از دانه های روغنی تغذیه کند ولی خسارت اصلی آن روی دانه های لوبیا است.


15)                      سوسک 4 نقطه ای حبوبات

این حشره سوسک کوچک به طول 2 تا 5 میلی متر و دارای رنگ متفاوتی است (قرمز، سیاه، سفید، بلوطی، خاکستری)، صفحه پشت سینه به شکل مخروط ناقص با کناره های قدری محدب و برنگ قرمز روشن یکنواخت و یا قهوه ای روشن است. بالپوش ها قهوه ای متمایل به قرمز و طول هر بالپوش از 2 برابر عرض آن بیشتر است. تخم های این حشره نیم کروی برنگ سفید و به قطر 4/0 تا 75/0 میلی متر است تعداد متوسط تخم های گذارده شده بوسیله یک ماده 80 تا 100 و حداکثر 200 عدد می باشد.

این حشره مخصوص ناحی گرم است. جفتگیری و تخمگذاری در تاریکی صورت می گیرد افراد ماده در دوره تخم ریزی بسیار فعال بوده و به طور مداوم روی غلاف های لوبیا در مزرعه و یا روی دانه های خشک در محیط انبار رفت و آمد می کنند و شکم خود را روی آن ها می مالند و بدین ترتیب محیط را برای تخم ریزی خود مورد بررسی قرار می دهند.


16)                      سوسک چینی حبوبات

این حشره سوسک کوچکی است به طول 2 تا 4 میلی متر، دارای سر سیاه که صفحه پشت سینه آن به شکل مخروط ناقص باریک و کناره های راست و بدون برآمدگی به رنگ قهوه ای متمایل به قرمز تا سیاه رنگ است. طول هر بالپوش مساوی دو برابر عرض آن و به رنگ قرمز با لکه های نامنظم قهوه ای حشرات کامل تغذیه نمی کنند و می توانند 40 تا 50 روز بدون تغذیه به زندگی خود ادامه دهند حشرات کامل پس از خروج از شفیره جفت گیری نموده و حشره ماده در همان روز و یا یک روز بعد شروع به تخمگذاری می کند تعداد متوسط تخم گذاری روزانه 3 تا 12 عدد است. دوره تفریخ تخم در تابستان 3 تا 4 روز و در زمستان 5 هفته است. حشرات ماده در مزارع، غلافهایی بیش از چند تخم نمی گذارند و در انبار تخم خود را بر دانه هایی که پوستشان صاف و سالم باشد قرار می دهند، این آفت بیشتر به انواع دانه های لوبیا، نخودچی، نخودفرنگی، نخود معمولی، عدس، باقلا، بادام زمینی خسارت می زند.


17)                      سوسک سیاه قالی

این حشره به طول 4 تا 6 میلی متر و برنگ قهوه ای سیر می باشد بالپوش ها تقریبا مثلثی شکل و عریض ترین قسمت در بالا چسبیده به قسمت سینه است. لاروها کشیده و تقریبا استوانه ای هستند که در انتها کمی باریک تر می شوند لاروها در قسمت پشت به رنگ قهوه ای مایل به خرمایی و رنگ آن در قسمت شکم روشن تر است لاروها در دوره زندگی بین 6 تا 17 مرتبه جلد عوض می کنند حشره دارای بال های زیری است که نوک آن ها از زیر بالپوش نمایان می باشد. حشره کامل حرکت زیادی دارد و نسبتا سریع اند ولی ندرتا پرواز می کنند. درجه حرارت مناسب برای رشد و تکامل این حشره 25 درجه سانتی گراد می باشد. تعداد تخمی که یک حشره ماده می گذارد بین 20 تا 100 عدد و به طور متوسط 65عدد می باشد. این حشره یکی از آفات محصولات دامی است و به علت تغذیه از پشم، اغلب به فرش خسارت زیادی وارد می سازد.


18)                      سوسک  قالی

این سوسک کوچکی است به طول 2 تا 3 میلی متر که صفحه پشت سینه آن محدب و سیاه رنگ است بالپوش ها سیاه رنگ شفاف و با فلس های زرد و سفید رنگ آرایش شده است و این فلس ها روی هر بالپوش تشکیل سه نوار عرضی را می دهد. این حشره در تمام مواقع سال در انبارها دیده می شود. دوره زندگی کامل آن طولانی است. عمل جفتگیری و تخم ریزی در شب انجام می گیرد. یک حشره ماده می تواند از 15 تا 40 عدد تخم بگذارد. تخم ها حدود 20 روز بعد باز می شوند و از آن ها لاروهای سفید رنگی خارج و از مواد مختلف شروع به تغذیه می کنند. لارو این حشره از مواد مختلف مانند پشم، پر، مو، شاخ و غیره تغذیه می کند و خسارت آن به پشم و فرش و البسه پشمی زیاد است. تغذیه از مقوا، پنبه، گونی، چرم و ابریشم نیز دیده شده است.


19)                      سوسک نان (بیسکویت)

حشره کامل، سوسک بیضی شکل محدبی به طول 2 تا 70/2 میلی متر است که به رنگ عمومی زرد قهوه ای مایل به قرمز تیره می باشد. بالپوش ها به رنگ قرمز حنایی است و روی آن شیارهای نقطه ای منظم قرار گرفته است. تخم این آفت بیضی شکل و خیلی کوچک  و به طول 2/0 تا 3/0 میلی متر است. لارو قدری خمیده و به طول 5 میلی متر به رنگ سفید مایل به زرد می باشد. این حشره در تمام نقاط دنیا وجود دارد و در مناطق گرم بیشتر دیده می شود. حشره ماده دو هفته پس از جفتگیری تخم های خود را به طور منفرد روی مواد غذایی می گذارد. این حشره از چوب، کاغذ، کتاب، غلات، بقولات، محصولات غله ای، بذور و غیره تغذیه می کند. این حشره تخم های خود را در میان صفحات کتاب و یا در شکاف جلد کتاب می گذارد و لاروهایی که خارج می شوند دالانهایی در کتاب ایجاد می کنند. لاروهای این حشره تاکنون روی نان، غلات، آرد، بقولات، میوه های خشک، قهوه، کاکائو، شکلات، انواع بذور و ریشه نباتات طبی و زینتی دیده شده است.


19)سوسک عنکبوتی زرد (برنجی)

حشره کامل ظاهر عنکبوتی شکل به طول 4 تا 5/4 میلی متر و برنگ زرد قهوه ای است. بالپوش ها محدب و از نقاط ریزی منقوش شده اند. لارو این حشره سفیدرنگ و سر آن به رنگ قهوه ای روشن است. حشره کامل در بهار و تابستان در خارج از انبارها و بر روی گل ها، از گرده آن ها تغذیه می کند و در همان جا هم عمل جفتگیری انجام می شود. معمولا حشرات ماده تقریبا 10 روز پس از بیرون آمدن از شفیره جفتگیری نموده و پس از یک تا دو هفته شروع به تخمگذاری می کنند و بین 20 تا 100 عدد تخم در مجاورت مواد غذایی می گذارند. لاروها با سوراخ کردن تخم از انتهای آن خارج می شوند و در دوره زندگی خود 6 تا 8 مرتبه پوست عوض می کنند دوره لاروی معمولا از 5 تا 6 ماه طول می کشد و دوره شفیرگی به نسبت درجه حرارت از 7 تا 14 روز بطول می انجامد. این حشره یکی از آفات مهم کلکسیون حشرات بوده و از ابریشم، پیله ابریشم  


مطالب مشابه :


سوسك حبوبات:Acanthoscelides obetectus

سوسك حبوبات: حشرات كامل در اواخر بهار يكي از روشهاي مبارزه با آفات ،مبارزه




آناتومی حشره

مبارزه با آفات و بیماریها انواع سوسک در حبوبات. توضیحات لازم در مورد عکسهای مختلف حشرات.




کرم سیب

مبارزه با آفات و بیماریها انواع سوسک در حبوبات. از حشرات نظیر خود مشخص می شود.




حشرات

این حشرات با آلوده کردن مواد غذایی مبارزه با این آفت بوسیله برودت سوسک 4 نقطه ای حبوبات .




فیلم چرخه زندگی مگس مینوز

مبارزه با آفات و بیماریها انواع سوسک در حبوبات. توضیحات لازم در مورد عکسهای مختلف حشرات.




عکسهای آفت جالیز 1

مبارزه با آفات و بیماریها انواع سوسک در حبوبات. حشرات در برنج.ذرت.نیشکر.یونجه.




شته سبز گردو

مبارزه با آفات و بیماریها انواع سوسک در حبوبات. مراحل نشو و نمای فردی در حشرات.




آفات مهم انگور و بيماري هاي انگور

مبارزه با آفات و بیماریها انواع سوسک در حبوبات. مراحل نشو و نمای فردی در حشرات.




برچسب :