مطالبی چند راجع به قله بينالود

بنا به درخواست دوست عزیز و گرامی جناب آقای جهان آرا که لطف نموده و از همدان با ما ارتباط داشتند و برای آگاهی بیشتر شما عزیزان از منطقه کوهستانی بینالود تصمیم بر آن داریم که به معرفی قله اصلی این رشته کوه (قله بینالود)، مسیرهای صعود، شرایط اقلیمی و دیگر نکات لازم برای عزیمت و صعود به این قله بپردازیم. امیدواریم مثمر ثمر باشد.

رشته كوه بينالود در شمال شرق ايران، همانند ديواري بلند، دو دشت وسيع و حاصلخيز مشهد و نيشابور را از يكديگر جدا كرده است. اين رشته كوه با آب و هواي سرد كوهستاني و دره هاي خوش آب و هوا و قله هاي بلند نظير بينالود و شيرباد و فلسكه تامين كننده آب شهرهاي مشهد، نيشابور، چناران و روستاهاي كوه پايه اش می باشد.

قله بينالود با ارتفاع حدود ۳۳۰۰ متر با شكوهي وصف ناپذير در شمال شهر تاريخي نيشابور قرار گرفته است.

بینالود به معنی کوهی است که بین دو دشت قرار گرفته و آنها را از هم جدا کرده کهیکی دشت مشهد و دیگری دشت نیشابور است. افراد محلی  به آن بینالوت یا  بنلی نیز می گویند.

پوشش گیاهی و جانوری منطقه:  

بدلیل آب و هوای خوش و معتدل، منطقه از پوشش گیاهی مناسبی برخوردار است، وگیاهان خودروی زیادی در منطقه وجود دارند، از قبیل: گون، ریواس ، آویشن ، زرشککوهی، تمشک دم گاو ، زیره کوهی ، گلپر، و موسیر. بدلیل وجود همین تنوع گیاهی، منطقه دارای پوشش جانوری مناسبی نیز هست، و از جملهحیواناتی مانند قوچ، میش، عقاب، پلنگ، گرگ، شغال و روباه را می توان در این ناحیه مشاهده کرد.

مسیرهای صعود:

از دو جبهه متفاوت می توان برای صعود به قله بینالود بهره برد. که در زیر به آنها اشاره می کنیم: 

  1. جبهه شمالی: که شامل یال فریزی است و مبدا آن روستای فریزی یکی از آبادی های شهر چناران است.
  2. جبهه جنوبی که شامل سه مسیر صعود است:
  • یال دو کوهی (مناسب برای صعودهای زمستانی)
  • یال گرده
  • مسیر سوزنی ها

و اما شرح مسیر جبهه ها: 

جبهه شمالی:

  • برای صعود به قله از این جبهه، کوهنوردان می توانند از شهر مقدس مشهد بعد از گذراندن ۵۲ کیلومتربه پلیس راه چناران برسند.
  • مسیر روستای فریزی از مسیر اصلی جدا شده و پس از طی ۱۸ کیلومتر به آبادی فریزی می رسد. در اینجا تیم پس از دو و نیم ساعت به خانه چه ی ابراهیمی که در ابتدای مسیر صعود است می رسد.(لازم به ذکر است این مسیر می تواند توسط یک دستگاه نیسان طی شود).
  •  از خانه چه ی ابراهیمی به طرف پناهگاه ایمانی حرکنت می کنیم. پس از پشت سر گذاشتن باغ ها و کمی ارتفاع گرفتن به راه مالرو می رسیم که پس از ۵/۲ ساعت ما را به پناهگاه ایمانی می رساند.
  • جهت صعود به قله به طرف پناهگاه مدرس و سوزنی اول از جبهه شمالی حرکت کرده و پس از ۵/۳ ساعت به قله میرسیم.

جبهه جنوبی:

برای صعود به قله از این جبهه ابتدا باید به روستاهای صومعه و عیش آباد که در دو طرف رودخانهمیرآباد قرار دارد رسید. این دو روستا به فاصله ۱۵ کیلومتری از شمال نیشابور قراردارد. از نیشابور به مدت ۲۰ دقیقه می توان به این روستاها رسید.
پس از رسیدن بهاین روستاها در امتداد راهی که به رودخانه می رسد و سپس در خلاف مسیر رودخانه ادامهمسیر می دهیم.پس از ۵/۲ ساعت راهپیمایی به منطقه ای به نام کمر کندول می رسیم٬ (خاک های این منطقه از نوع کنگلومرا است و مسیرهایی با درجه سختی۹/۵ دارد) پساز ۵ دقیقه ادامه مسیر به دوراهی ای می رسیم که اسم آن دوراهی کتل است . این دوراهیاز سمت چپ رودخانه جدا شده است. تا این دوراهی را می توان جهت تسریع برنامه و ذخیرهانرژی با نیسان پیمود.
بعد از ۵/۱ ساعت پیاده روی در دره کتل به باغی که دردامنه های راس قرار دارد می رسیم. با پر کردن ظرف های آب مسیر کتل را که همچون ماریبر روی کوه قرار گرفته ادامه می دهیم بعد از حدود ۴۰ دقیقه به روی یال میرسیم ازاین نقطه پناهگاه دو شهید دیده می شود ( در هوای صاف) بعد از طی مسیری پر افت و خیزبه چشمه نهه می رسیم که در صعود های زمستانی می تواند به عنوان کمپ اول کوهنوردانباشدبا ادامه مسیر به زرشک زار می رسیم و پس از سوار شدن روی یال منتهی به پناهگاه، پس از ۲۰ دقیقه به پناهگاه دو شهید می رسیم. این پناهگاه با ارتفاع ۲۴۴۵ متر و گنجایش ۳۰ نفر در مسیر قله بینالود و در دامنه کوه زرگران قرار گرفتهاست .این پناهگاه در سال ۱۳۷۰ ساخته شده است.

مسیرهای این جبهه:

  • مسیر دو کوهی:

این یال در جهت شمال غربی پناهگاه دو شهید قرار دارد. این یال با شیب ملایم خود این فرصت را به صعود کننده می دهد تا آهسته و پیوسته خود را به قله برساند.معمولا کوهنوردان از این یال برای صعود های زمستانی استفاده می کنند. به علت این که در مسیر این یال می توانند از خطر سقوط بهمن در امان باشند. از این مسیر می توان ۵/۳ ساعته به قله دست پیدا کرد. در طول مسیر چند چشمه وجود دارد که می توان آب مورد نیاز را از آنها تامین کرد. 

  • یال گرده:

 این مسیر سریعترین راه دستیابی به قله است.این یال دقیقا به روی قله منتهی و موجب می شود که صعود کننده در فاصله کمتری از مسیر های دیگر به قله برسد و به همین خاطر بیشتر کوهنوردان از این مسیر برای صعود های سرعتی استفاده می کنند.

گرده در بین یال دوکوهی و سوزنی ها قرار گرفته است و در سمت شمال پناهگاه دو شهید خودنمایی می کند.در ابتدای شروع این یال چشمه ای دائمی وجود دارد که کوهیاران عزیز قبل از صعود می توانند آب مورد نیاز را در طول این صعود از این چشمه تامین کنند. پس از برداشتن آب بعد از ۵/۲ ساعت به قله می رسیم.قسمت انتهایی این یال در زمستان محل ریزش بهمن است و کوهنوردان عزیز در هنگام صعود این یال در زمستان باید نهایت احتیاط را بنمایند.

  • مسیر سوزنی ها:

این مسیر یکی از فنی ترین و پر هیجان ترین راههای صعود به قله بینالود است. از پناهگاه دو شهید پس از ۵/۱ ساعت به ابتدای مسیر سوزنی ها می رسیم. در اینجا پناهگاهی به همت کوهنوردان مشهد بنا شده است. پناهگاه مدرس از روی یال دوشهید نیز قابل رویت است و ارتفاع آن ۲۹۰۰ متر می باشد. از پناهگاه مدرس می توان ۵/۳ ساعته از طریق صعود سه سوزنی دشوار به قله رسید. لازم به یادآوری است در این مسیر کوهنوردان باید به فنون کوهنوردی آگاه باشند و چون فرد صعود کننده در طول مسیر باید معابر سنگی را پشت سر بگذارد به همین علت این مسیر از هیجان و جذابیت خاصی برخوردار است و علاقمندان بسیاری را به سوی خود می کشاند.

کروکی جبهه جنوبی قله:

375311.jpg

منبع: وبلاگ اخبار هیئت کوهنوردی نیشابور


مطالب مشابه :


تصاویر برنامه صعود به قله بینالود 3 - 4 - 90

گروه کوهنوردی توانا جانپناه شهید ایمانی . تصویری جالب از یار قدیمی و اولیه گروه توانا




قله بینالود

در راه بازگشت از قله به سمت دو شهید: گروه کوهنوردی توانا




مراسم یادمان هیمالیانورد و پهلوان ملی خطه خراسان رضوی، مهدی عمیدی

گروه کوهنوردی توانا بزرگراه شهید کلانتری - جنب هتل پردیسان - پردیسان شهید بهشتی




گزارش برنامه کرمان

گروه کوهنوردی توانا. (البته در تابلوی ورودی، از اونجا با عنوان "شهر شهید پرور لاله زار" یاد




گزارش مراسم سالروز تاسیس باشگاه

باشگاه كوهنوردي شهيد توانا یزدانی ریئس محترم هیت کوهنوردی دراز مدت گروه




محمد اوراز

برمی دارد و در این راه جان می بازد، شهید به حساب کوهنوردی توانا یک گروه خانوادگی




طبیعت گردی گرمابدشت به طرف چشمه ذغالی زیارت

باشگاه كوهنوردي شهيد توانا گروه های کوهنوردی باشگاه کوهنوردی شهید توانا




مطالبی چند راجع به قله بينالود

گروه کوهنوردی توانا. ۴۰ دقیقه به روی یال میرسیم از این نقطه پناهگاه دو شهید دیده می




کلات نادر _ قره سو (قله سه چینگه)

گروه کوهنوردی توانا مدرسه شبانه روزی شهید علیپور تیم ما یک گروه خانوادگی _ کوهنوردی




گزارش صعود به قله شیرباد بام خراسان بزرگ 8 - 9 - 92

گروه کوهنوردی توانا - گزارش صعود به قله شیرباد بام خراسان بزرگ 8 - 9 - 92 - (شهید رضوی)




برچسب :