برگه‌های پیش‌بینی فوتبال؛ بلای خانمان‌برانداز

حکیم قارقی: وقتی عبارت «شرط‌بندی» به گوش می‌رسد، ممکن است برای هر کسی مفهوم یا تصویر خاصی را تداعی کند. امروزه در ترکمن‌صحرا اولین تصویر یا مفهومی که پس از شنیدن آن به ذهن متبادر می‌شود، برگه‌های پیش‌بینی (تو بخوان شرط‌بندی!) فوتبال است؛ برگه‌هایی که دیگر اینقدر رواج پیدا کرده‌اند که تنها با گفتن «برگه» مفهوم کامل آن به شنونده منتقل می‌شود. این برگه‌ها در چند سال اخیر با سرعتی شگفت‌انگیز جای دفترچه‌های رسمی شرط‌بندی مسابقات اسب‌سواری را گرفته‌اند، هرچند آنها هم جایگاه خود را دارند.

البته این مسأله تنها مختص ترکمن‌صحرا نیست. چندین سال است که مردم شمال کشور ـ از گیلان و مازندران تا گلستان ـ در دام این برگه‌های فریبنده گرفتار شده‌اند؛ برگه‌هایی که «توتو» نام عمومی آنهاست. هرچند وقت یک‌بار هم گزارشی در این مورد در مطبوعات کشور و یا اینترنت منتشر می‌شود. با این حال، آش همان است و کاسه همان! عناوین برخی از این گزارش‌ها خود گویای بسیاری از مسائل هستند: «آزمون بخت یا باخت در توتو»، «گزارشی از رواج پدیده شرط‌بندی روی تیم‌های فوتبال»، «بلای توتو با روکش فریبنده خوشبختی»، «چرا به خطا می‌رویم»، «توتو؛ گرد سیاه قمار بر برگ‌های سبز شمال»، «گردش 10 میلیاردی شرط‌بندی فوتبالی در ایران»، «ﺩﺍمی ﺑﻪ ﻧﺎﻡ ﺗﻮﺗﻮ ﺩﺭ ﻛﻤﻴﻦ ﻣﺮﺩﺍﻥ ﮔﻴﻼنی»، «مسابقات توتو و شرط‌بندی فوتبال» و...

این برگه‌ها هر چند با عنوان «پیش‌بینی» عرضه می‌شوند، ولی بیشتر از آنکه به درد پیش‌بینی مسابقات فوتبال بخورند، می‌توانند پیشگوی آینده مشارکت‌کنندگان آن باشند!

نکته جالب اینجاست که در چند سالی که از ظهور این برگه‌ها می‌گذرد، آنها به‌صورت شگفت‌انگیزی حرفه‌ای شده و پیشرفت چشمگیری داشته‌اند. اگر در گذشته تنها مسابقات داخلی در کنار چند مسابقه مهم خارجی آن‌هم یک‌بار در هفته مدنظر بود که همه آنها باید پیش‌بینی می‌شد، امروزه روال دیگری دارد؛ اکنون برای هر روز برگه تهیه می‌شود تا اشتهای سیری‌ناپذیر گردانندگان آنها از یک‌سو و اعتیاد مشارکت‌کنندگان آن از سوی دیگر ارضا شود. علاوه بر آن، نه تنها لازم نیست همه آنها پیش‌بینی شود، بلکه می‌توانید حداقل 3 تا حداکثر 10 مسابقه را پیش‌بینی کنید. البته نباید نگران بود! می‌توانید برگه‌های دیگری به هر تعداد که خواستید، تهیه و پر کنید. دیگر مسابقات داخلی یا خارجی مهم نیست؛ از بازی‌های مهم گرفته تا بازی‌های دوستانه و حتی لیگ‌های دسته چندم اروپایی به فراخور موقعیت در برگه‌ها آورده می‌شود. حتی گاهی ممکن است تا یک ماه هم اثری از مسابقات داخلی نباشد، به‌ویژه که این برگه‌ها غالباً تا ساعت 4 تا 6 عصر باید تحویل نماینده گردند و مسابقات داخلی هم اکثراً قبل از این ساعات آغاز می‌شوند. برای هر مسابقه هم درصدهای برد و باخت و مساوی قید شده است؛ درصدهایی که به گفته خودشان جهانی است و با مراجعه به سایت‌هایی که معرفی کرده‌اند، علاوه بر مشاهده نتایج، می‌توان این درصدها را هم مقایسه کرد. الان هم که به پایان لیگ‌های کشورهای مختلف نزدیک می‌شویم، باز هم جای نگرانی نیست! به‌اندازه کافی در اقصی نقاط جهان مسابقات فوتبال برگزار می‌شود؛ مهم نیست زنانه باشد یا مردانه، نوجوانان یا جوانان، دوستانه یا رسمی، آفریقا یا اقیانوسیه. مهم این است که بتوان جیب عده بی‌شماری را خالی کرد و خزانه چند نفر را که شاید از تعداد انگشتان دو دست فراتر نرود، پر نمود.

صحنه‌های عجیبی است؛ چه حرص و ولعی دارند وقتی که درصدهای مسابقات انتخابی خود را با مبلغی که به‌عنوان پایه گذاشته‌اند، ضرب می‌کنند و برای بردن آن لحظه‌شماری می‌کنند. ساعت آغاز هر مسابقه هم در برگه قید شده است. با آغاز اولین مسابقه آنها هم با حساسیت و استرسی شگفت پیگیر هستند. تا پاسی از شب هر چند دقیقه یک‌بار نتایج را بررسی می‌کنند ـ و دسترسی به اینترنت با موبایل هم این را برایشان تسهیل کرده است. بعد از اتمام بازی‌ها گاهی با چه حسرتی به هم تعریف می‌کنند که تنها با یک بازی مانده‌اند یعنی نتیجه یک بازی آنها درست نبوده است. و فردا روز از نو، روزی از نو...

حداکثر مبلغ پایه برای یک برگه یک میلیون تومان است. همچنین حداکثر جایزه هم 5 میلیون تومان است؛ یعنی اگر فردی بیشتر از این مقدار برنده شد، تنها 5 میلیون به او تعلق می‌گیرد.

مقررات به همین مقدار خلاصه نمی‌شود؛ می‌توانید تنها یک بازی انتخاب کنید و به‌اصطلاح «لاین» بازی کنید! یا با مبلغی اضافه، گزینه بیشتری انتخاب کنید تا شانس بیشتری برای بردن داشته باشید.

 ewlrlb47czlhh9pympc.jpg

البته اینها سوای شرط‌بندی‌هایی است که خارج از این برگه‌های نیمه‌رسمی بین افراد صورت می‌گیرد. در واقع، در همان مکانی که برگه‌ها توزیع می‌شوند، افراد در میان خود شرط‌بندی‌های انجام می‌دهند که حداقل آنها 100 هزار تومان و بیشتر آنها میلیونی است. این، همان رویه‌ای است که در مسابقات سوارکاری هم وجود دارد.

در آنجا هم به‌صورت رسمی و قانونی و از سوی مسئولین برگزاری مسابقات، دفترچه‌هایی توزیع می‌شود که برای پیش‌بینی (همان شرط‌بندی!) مسابقات استفاده می‌شود. در این بین، مسئولان فدراسیون طرح هر گونه موضوع شرط‌بندی را تکذیب، و عنوان کرده‌اند برگه‌های ارایه شده به‌منظور تامین بخشی از جوایز نقدی مسابقه بوده و شرط‌بندی محسوب نمی‌شود! محمود حیدری سرپرست فدراسیون سوارکاری در این باره گفته است: «ما به‌طور رسمی هیچ‌گونه شرط‌بندی را برگزار نمی‌کنیم. بر اساس آنچه که در دفترچه مسابقات نوشته شده و در اختیار علاقمندان قرار می‌گیرد، پیش‌بینی نتایج مسابقات را بین تماشاگران برگزار می‌کنیم که درآمدهای آن را کنترل می‌کنیم. این مبالغ صرف هزینه‌های برگزاری مسابقات و نیز جوایز نفرات برتر می‌شود که کاملاً هم شفاف است. این کار هرگز شرط‌بندی نیست و به‌طور رسمی و قانونی انجام می‌گیرد».

بر فرض صحت این ادعا، تنها می‌توانیم مطمئن باشیم که عواید حاصل از این شرط‌بندی‌ها ـ بعد از خارج کردن جوایز برندگان پیش‌بینی‌ها ـ در فدراسیون خرج می‌شود و این مسأله در ماهیت امر خللی ایجاد نمی‌کند. بر اساس کدام منطق، رسمی نمودن یک امر ماهیت آن را تغییر می‌دهد؟ چگونه می‌توان هضم کرد که یک فدراسیون برای تامین مخارج خود از جیب مردمی بهره‌مند شود که معلوم نیست با چه بدبختی آن را به‌دست آورده‌اند؟! آیا کنترل درآمد حاصل از شرط‌بندی دلیل بر مشروعیت آن است؟ آیا این همان حیله شرعی نیست؟!

البته برای شرط‌بندهای قهار که دیگر این دفترچه‌ها ارضاکننده نیست، در میدان سوارکاری امکان شرط‌بندی‌های دیگری هم هست که هم پول بیشتری باید بدهند و هم ممکن است پول بیشتری ببرند! جالب است بدانید که همین هفته قبل بود که خبر رسید در میدان سوارکاری بندر ترکمن فردی که نزدیک 2 میلیون تومان در شرط‌بندی باخته، سکته کرده بود. همچنین در حاشیه این شرط‌بندی‌ها به‌دلایلی درگیری ایجاد شده بود که از جزئیات آن باخبر نیستم.

اگر در مناطق شهری با حداقل 2000 تومان بتوان در این شرط‌بندی‌های برگه‌ای شرکت کرد، در مناطق روستایی با 1000 تومان هم کار راه می‌افتد. حتی کار به جایی رسیده است یا بدان حد ترویج کرده‌اند، که دو نفری شریک می‌شوند و هر کدام با 500 تومان در این امر مشارکت! می‌کنند. این مسأله به‌خوبی نشان می‌دهد که تا چه اندازه برای ترویج و گسترش حوزه کاری خود از راهکارهای اقتصادی و روانشناختی بهره گرفته‌اند.

اینجاست که بی‌اختیار به‌سمت مقایسه آن با اعتیاد سوق پیدا می‌کنیم؛ اگر برای جذب مشتری بیشتر، مواد مخدر ـ در انواع گوناگون آن ـ به قیمت پایین و حتی مجانی (در مراحل آغازین) در اختیار آنها قرار داده می‌شود، در اینجا هم به‌نحوی همین رویه در پیش گرفته می‌شود. وقتی جسم فرد به مواد افیونی عادت کرد و به عبارت بهتر معتاد شد، او ناچار می‌شود برای تهیه آن خرج کند. به‌تدریج احساس نیاز به این مواد بیشتر می‌شود، لذا فرد که دیگر کاملاً معتاد شده است، به‌مرور اندوخته‌های مالی خود را برای ارضای این نیاز خرج می‌کند و از آنجایی که بر اثر استعمال این مواد، دیگر کمتر کار می‌کند یا تمایلی به آن ندارد، وضع بدتر هم می‌شود؛ فروش اثاثیه منزل، دزدی، و... که شما بهتر می‌توانید این آینده را در ذهن خود ترسیم کنید.

حالا همین فرایند را برای شرط‌بندی در نظر بگیرید؛ فرد بیکار است، مفر درآمدی ندارد، از اینکه در فقر به‌سر می‌برد احساس حقارت می‌کند و.... در این بین یک راهکار!! ظاهراً عالی پیشنهاد می‌شود. اگر موفق شدی، اوضاعت از این رو به آن رو می‌شود. ببین فلانی هفته قبل یک میلیون تومان برنده شد. هزینه زیادی هم ندارد! 1000 تومان یا 2000 هزار تومان. حتی با 500 تومان هم ممکنه موفق بشی! فوقش پول توجیبی را خرج کرده‌ای دیگر! دفعه اول موفق نمی‌شوی، ولی نزدیک بود ها!! فقط یک مسابقه اشتباه بود. بار دیگر امتحان کن! نشد... باز هم.. اشکالی ندارد! اگر برنده شدی همه آن قبلی‌ها را جبران می‌کنی! یکی دو بار هم ممکن است برنده باشی... همین روند باعث می‌شود فرد به‌نوعی اعتیاد روانی به این مسأله پیدا کند که دل کندن از آن به‌ظاهر بسیار سخت باشد. با چند بار برنده شدن ممکن است به 1000 تومان یا 2000 تومان قانع نشود و 10 هزار، 20 هزار و حتی در حد میلیونی و در فضایی غیر از این برگه‌ها شرط‌بندی کند. آن‌وقت دیگر می‌توان به‌تدریج شاهد آب رفتن اندوخته‌های مالی فرد و.... بود. البته ممکن هم هست در این میان افرادی به سود سرشاری برسند که در مقابل خیل عظیم مال‌وجان‌باخته‌ها عددی نیستند.

بر همین قیاس، عده‌ای بر این باورند که شرط‌بندی ـ در هر نوع و به هر شیوه‌ای ـ همچون اعتیاد ـ به هر گونه ماده مخدری ـ خانمان‌برانداز است. به نظر شما چنین اعتقادی قرین به صحت نیست؟

اینکه باید چنین مسائلی ریشه‌یابی شوند و به‌صورت ریشه‌ای با آنها برخورد شود، شکی نیست، ولی برخورد قهری هم در کوتاه‌مدت لازم است. بدون تردید نقش مشکلات اقتصادی همچون فقر، بیکاری، تورم و... در بروز چنین پدیده‌هایی غیرقابل انکار است، اما شاید مشکل بزرگ‌تر فقر آگاهی ـ در انواع مختلف آن: فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و... ـ در میان افراد جامعه باشد. اگر نتیجه کمبود آگاهی سیاسی افراد یک جامعه در اوضاع سیاسی آن جامعه متجلی می‌شود، نتیجه کمبود آگاهی فرهنگی و اجتماعی هم می‌تواند همین اوضاعی باشد که در این موضوع شاهد آن هستیم. هر چند تعمیم چنین کمبودهایی به تمام اقشار جامعه دور از منطق است.

ترکمن‌ها ضرب‌المثل‌های خوبی در مورد انواع مسائل اجتماعی دارند که یکی از آنها شاید بی‌ارتباط با این بحث نباشد. می‌گویند: «قریب نأمه قریب، عقله قریب». این ضرب‌المثل به‌صراحت دلیل فقرِ فقیر را نه امور مالی، که عقلانی می‌داند: فقیر به‌خاطر چه چیزی فقیر است، به‌خاطر عقل!  به‌قول «محمد توانگری»، در زمانه ما گرسنگی فکر از گرسنگی نان فاجعه‌آمیزتر است...

در هر صورت، در انتها بخشی از نوشته «محمد خادملو» در این زمینه را ضمیمه می‌کنم تا بخشی از واقعیت این مسأله در بندر ترکمن روشن‌تر گردد:

********

قابل توجه مسئولین اماکن نیروهای انتظامی بندرترکمن

قمار علنی در کنار خواب سنگین مسئولین امر در شهرستان ترکمن

مغازه‌های بدون پروانه کسب در این شهرستان آزادانه مبادرت به فروش برگه شرط‌بندی فوتبال می‌کنند

قمار یکی از انواع بازی‌های مخرب و خانمان‌سوز است که متأسفانه با عنوان فریبنده ورزش فکری، بر مفاسد آن سرپوش گذاشته می‌شود. از نظر اسلام، این بازی ناسالم، جزء گناهان کبیره است. قمار باعث تشدید تضادهای داخلی، اختلافات خانوادگی، ازدیاد کینه و دشمنی می‌گردد.

همین قمار به‌صورت علنی مدت‌هاست در شهرستان ترکمن و جلوی دید چشم مسئولین این شهرستان به‌طور چشمگیری رو به افزایش می‌باشد!!!

شرط‌بندی فوتبال در شهرستان بندرترکمن  آنقدر عادی شده که دیگر کسی به‌عنوان قمار به آن نگاه نمی‌کند؛ کافی است رابطی پیدا کنید و برگه‌های شرط‌بندی و پیش‌بینی بازی‌های فوتبال را از او بگیرید، بعد هم هر آنچه دارید، دودستی به دامان گروهی سودجو بریزید تا در ازای آن به شما رویا بفروشد، اما وقتی به خودتان می‌آیید که فرش زیر پای خانواده خود را فروخته و خرج برگه کرده‌اید یا در حرص و جوش یک‌شبه میلیونر شدن طلاق گرفته و گرفتار اعتیاد شده‌اید؛ باورکردنش سخت است، اما این حکایت برخی از مردان ندانم‌کار بندرترکمن است، پیر و جوان هم نمی‌شناسد.

آنها با پول جیبی یا به باد دادن هزینه زندگی خانواده‌شان اندک اندوخته خود و خانواده‌هایشان را پای برگه‌هایی می‌ریزند که سال‌هاست مردم آن را به‌نام «برگه فوتبال» می‌شناسند.

 1j8d9c0q1gi3idtssz.jpg

برای این‌که از زیر و بم این شرط‌بندی‌ها با خبر شوید، هیچ نیازی به کارآگاه شدن نیست؛ کافی است در شهر، روستا یا کوچه پس کوچه‌های بندرترکمن بگردید و یا پای درددل جوانانی که رویابافی با برگه شرط‌بندی را تجربه کرده‌اند، بنشینید تا برایتان از رد و بدل شدن میلیونی پول‌هایی بگویند که تنها رویایش برای آنها باقی می‌ماند.

در روز جاری به احدی از عوامل زیرمجموعه  که با اجاره دادن هشتاد هزار تومان به صاحب قهوه‌خانه در آنجا برگه شرط‌بندی توزیع می‌کرد، پیشنهاد کار نگهبانی و پرداخت حقوق طی ضوابط اداره کار در یکی از کارخانجات منطقه را به ایشان دادم، اما ایشان به‌دلیل درآمد بیشتر با فروش برگه شرط‌بندی فوتبال با این درخواست کار مخالفت کرد!

و از همه جالب‌تر بعضی از افراد مرتبط با مرکز اصلی این شرط‌بندی برای فروش برگه با دادن حدود 80 الی 140 هزار تومان اجاره  به صاحبان قهوه‌خانه برای خود میز و دستکی راه انداختند و از طرفی بازگشایی مغازه برای این امر در این شهرستان رو به افزایش می‌باشد، در صورتی که اگر جوانی بخواهد یک مغازه کوچک بزند و به‌صورت حلال امرار معاش کند، آقایان محترم اماکن و نیروی انتظامی و شهردار و... به او بابت پروانه کسب و جواز و اتیکت قیمت و هزار موضوع ریز و درشت دیگر به‌شدت سخت‌گیری می‌کنند به‌طوری که طرف در بدو کار باید چند صد هزار تومان خرج کند تا بتواند کسب و کارش را شروع کند که بعضاً بعضی افراد به‌دلیل همین سخت‌گیری‌ها همان اول از هر چه کسب حلال پشیمان می‌شوند!!!

بنگاه شرط‌بندی آدین، پدیده، کاسپین، کمینه، و همچنین آقایان ب و ق از جمله کسانی هستند که پیر و جوان و نوجوان شهرستان بندرترکمن را به آلودگی کشانده‌اند و مبالغ هنگفتی بدون زحمت به‌دست می‌آورند، در شهر با احترام و آسودگی خاطر می‌چرخند و حتی یکی از سازمان‌های دولتی با دریافت کمک جهت ساخت ساختمان جدید .... میدان بیشتری را برای این متخلفین باز کرد و امروز کسی هم نیست به این ترویج‌دهندگان گناه کبیره بگوید: بالای چشم‌تان ابروست!!

مضافاً این قمار در قشر کارمند رسوخ بسیار زیادی داشته و بعضی از کارمندان ادارات به‌جای انجام امور اداری و خدمت به ارباب رجوع به شغل شریف «برگه شرط‌بندی» مشغولند و گاهی دیده شده چندین کارمند دور هم جمع شده‌اند و به‌صورت مشورتی در حال پر کردن برگه‌های فوق هستند!!!!

دانش‌آموزان مدارس هم به این عادت بد مبتلا شده‌اند و هر چند برگه‌های 2000 تومانی و کم‌هزینه می‌زنند، اما از همین حالا به قمار عادت کرده‌اند و عواقب بسیار بدی در انتظار نسل آتی خواهد بود.

البته همین حالا هم اگر جلوی این قمار علنی گرفته شود، کمی دیر است و مدت‌ها باید کار فرهنگی انجام داد تا بتوان عواقب سوء این عادت مبتلا به را رفع اثر کرد، اما اگر این قمار علنی به همین منوال ادامه یابد، مسلماً مشکلات زیر را در پی خواهد داشت:

1ـ روحیه کار و تلاش از جوانان ما گرفته می‌شود؛

2ـ ارزش کار حلال در نزد مردم و جوانان کاسته شده و پول درآوردن به هر روش و وسیله‌ای زرنگی به‌حساب خواهد آمد. جاری شدن مال حرام در بین مردم نیز عواقب بسیار بدی خواهد داشت؛

3ـ ارزش کسب علم و فراگیری دانش و صنعت در نزد جوانان کم شده و عادت به امور تفریحی و بی‌ارزش جای آن را خواهد گرفت؛

4ـ بسیاری از اوقات ارزشمند جوانان و کارمندان صرف تماشای مسابقات (جهت پیدا کردن مهارت در پیش‌بینی‌های بعدی) خواهد شد و مسلماً جایی برای تحصیل و تهذیب و ورزش نخواهد گذاشت؛

و...

در هر صورت لازم است مسئولین محترم شهرستان بندرترکمن در زمینه برچیدن این قمار علنی اقدامی جدی به‌عمل آورند.



مطالب مشابه :


آدرس سایت های پیش بینی مسابقات فوتبال

با سلام وبلاگ رایگان در سال 1387 با هدف معرفی سایت های تجارت الکترونیک و درآمد رایگان از




پیش بینی مسابقات فوتبال

سایت بی طرف محلی است برای علاقمندان به ورزش فوتبال ، تا با پیش بینی مسابقات هفتگی از جوایز




بزرگترین سایت مجاز پیش بینی فوتبال در ایران

بزرگترین سایت مجاز پیش بینی فوتبال فوتبال من و کارشناسی مسابقات فوتبال دنیا و پیش




پیش بینی مسابقات فوتبال

آموزش گام به گام و تصویری سایت NeoBux - پیش بینی مسابقات فوتبال - How to Earn a Passive Income with NeoBux




کارشناسی فوتبال: پیش بینی دقیق مسابقات فوتبال 100% تضمینی

سایت پیش بینی دقیق و رایگان و روزانه تمام لیگهای جهان فوتبال به همراه نظرات بهترین




برگه‌های پیش‌بینی فوتبال؛ بلای خانمان‌برانداز

درد پیشبینی مسابقات فوتبال می‌گیرد، پیشبینی نتایج مسابقات را سایت ‎ها و




برچسب :