مقاله درمورد طلاق

امروزه یکی از بزرگترین خطراتی که جامعه و زندگی خانواده های ایرانی را تهدید می کند، طلاق و مشکلاتی پیرامونی آن است به طوریکه آمارها در این زمینه مانند بسیاری از معضلات دیگر در سطح جامعه تکان دهنده و غیر قابل باور است. این درحالی است که در گذشته نه چندان دور، تصمیم طلاق زمانی اتخاذ می شد که به اصطلاح "کارد به استخوان فرد رسیده بود" و ادامه زندگی مخاطرات زیادی را به دنبال داشت; اما امروزه شاهدیم زوجین در نخستین مراحل زندگی خویش و با نخستین اختلافات اقدام به طلاق می کنند. باید بدانیم قطع زندگی مشترک تازه اول مشکلات است و ایجاد انواع مشکلات کوچک و بزرگ برای هر یک از طرفین، بیماریهای فیزیکی و روانی متعددی را به همراه خواهد داشت. کارشناسان دلایل گوناگونی برای رشد آمار طلاق بیان می کنند از جمله سستی بنیان اعتقادی در نرسیدن زوجین به بلوغ روانی، بیماری، نداشتن شناخت کافی، عاطفی و اجتماعی، مشکلات اقتصادی، اعتیاد، ناپختگی یا رشد ناقص اجتماعی زوجین، فاصله کم میان خواستگاری تا ازدواج و بیکاری و .... اما سوال اساسی این است که چرا در حال حاضر نرخ رشد طلاق روند صعودی به خود گرفته به نحوی که نرخ رشد آن بیشتر از نرخ رشد ازدواج شده و این زنگ خطر بسیار جدی را برای بنیان اصلی ترین نهاد جامعه یعنی خانواده و به خصوص در شهرهای بزرگ به صدا درآورده است. براستی چرا بیشترین آمار طلاق متعلق به برخی کلانشهرهایی است که از امکانات رفاهی بیشتری نسبت به شهرهای دیگر برخوردار می باشند؟ آیا معیارها زندگی خوب و مطلوب در این شهرها تغییر یافته است؟
روند افزایش آمار طلاق و کاهش رشد ازدواج در سال های گذشته کارشناسان را بر آن داشته است تا برای رفع این معضل اجتماعی تمهیداتی بیندیشند. آنها توصیه می کنند جوانان قبل از ازدواج به مراکز مشاوره مراجعه کنند و تا زمانی که افراد به بلوغ کامل جنسی، جسمی، روانی، عاطفی و اجتماعی نرسیده اند، اقدام به ازدواج نکنند. درباره همسر آینده خود تحقیق کنند تا به شناخت کافی برسند، انتخاب هایشان را با نظام اعتقادی، رفتاری خانواده و نظام عرفی جامعه منطبق کنند و معیارهای خود را با بزرگترها و مشاوران خانواده مطرح نمایند. آموزش قبل از ازدواج در سه بعد روانی، اجتماعی و معنوی نقش موثری در کاهش آمار طلاق خواهد داشت; به نحوی که نگرش جوانان به ازدواج و واقعیت های آن تا حدودی تغییر می یابد. مشاوره قبل از ازدواج و حتی در هنگام طلاق نیز نقش بسزایی در کاهش آمار جدایی خواهد داشت. زیرا بسیاری از متقاضیان طلاق به محض آگاهی از عوارض نامطلوب جدایی و راهکار حل معضل خانوادگی خویش ترجیح می دهند که یک بار دیگر نیز زندگی مشترک را تجربه کنند .
اما چه باید کرد تا ازدواج موفقی داشته و به دور از هر گونه مشکلی زندگی پایداری داشته باشیم؟ به طور کلی ساختار خانوادگی زوجین در موفقیت ازدواج آنها نقش دارد. در صورتی که هر یک از زوجین شاهد اختلافات شدید در خانواده خود بوده یا فرزند طلاق باشند، احتمال منجر شدن ازدواج آنها به جدایی بیشتر از دیگران است.. اعتقادات مذهبی باعث استحکام بنیاد زندگی زوجین می شود. در صورتی که پایگاه اعتقادی زوجین محکم باشد و هر یک با هدف ساخت یک زندگی سالم و تداوم آن پای به این عرصه گذارده باشند، درصد منجر شدن ازدواج به طلاق بسیار کاهش می یابد. تحصیلات نیز نقش مهمی در تداوم یک زندگی خانوادگی مطلوب دارد.
بنابراین خصوصیات ازدواج پایدار را می توان در اعتماد (دوطرف اطمینان دارند که تحت هر شرایطی از هم مراقبت کرده و مورد نفی, تمسخر و خشونت طرف مقابل قرار نمی گیرند.)، ارتباط خوب (روابط خوب با صفاتی مانند صادق, باز و ارتباط کلامی و غیرکلامی خوب توصیف می شود)، رابطه پایدار و همیشگی (یکی از ارزشهای مشترک در ازدواج های پایدار, باور این مساله است که وقتی مشکلاتی پدیدار شد، رابطه بهم نمی خورد و زندگی پاشیده نمی شود)، قبول انطباق (قادر بودن به قبول خود و طرف مقابل با تمام ضعف ها و قوت ها, بدون تقاضا برای بی نقص بودن در هر دو طرف وجود دارد)، صمیمیت (وقتی عمیق ترین و آسیب پذیرترین بخش روح, روان و تن انسان با دیگری سهیم می شود، قدرت احساس نزدیکی به این عمق در دو طرف وجود دارد)، سهیم کردن متقابل عواطف و احساسات و قدردانی از یکدیگر، این احساس که هرکدام از طرفین از دیگری لذت ببرد و احساس کند که برای دیگری مهم است، شوخ طبعی (نهایتا یک احساس شوخ طبعی و سرکیف آوردن طرف مقابل که بسیار پراهمیت می باشد، شوخ طبعی است که اغلب شناسایی نمی شود و افراد آن را در خود تقویت نمی کنند) و ... خلاصه کرد

 

 . وس آی آر:  در سال ۸۹ آمار طلاق ۸٫۸ درصد و آمار فوت ۴٫۹ درصد نسبت به سال قبل افزایش داشته است.

 

به گزارش ایسنا، سازمان ثبت احوال کشور در گزارشی اعلام کرد: در یازده ماهه سال ۱۳۸۹ تعداد ۳۹۳هزار و ۶۹۷ واقعه فوت به ثبت رسیده است که در هر شبانه روز بطور متوسط تعداد هزار و ۱۷۲ واقعه فوت به ثبت رسیده است.

 

در همین مدت در هر ساعت بطور متوسط تعداد ۴۹ واقعه فوت به ثبت رسیده است.

 

در یازده ماهه سال جاری در مقابل هر ۱۰۰ فوت ثبت شده زنان تعداد ۱۲۳٫۷ مورد فوت مردان به ثبت رسیده است که همین نسبت در مدت مشابه سال قبل ۱۲۲٫۵ بوده است.

 

بر اساس این گزارش، در یازده ماهه سال ۱۳۸۹ تعداد ۸۱۲هزار و ۳۹۷ واقعه ازدواج به ثبت رسیده است. در هر شبانه روز بطور متوسط تعداد ۲ هزار و ۴۱۸ واقعه ازدواج به ثبت رسیده است.

 

در یازده ماهه سال جاری، در هر ساعت بطور متوسط تعداد ۱۰۱ واقعه ازدواج به ثبت رسیده است.

 

رشد یک درصدی ازدواج در سال جاری

 

در یازده ماهه سال ۱۳۸۹ تعداد ۸۱۲هزار و ۳۹۷ واقعه ازدواج به ثبت رسیده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود یک درصد افزایش داشته است.

 

در یازده ماهه سال ۱۳۸۹ بیشترین ازدواج ثبت شده مردان در گروه سنی ۲۴ – ۲۰ ساله با رقم ۳۲۵هزار و ۷۸۷ نفر بوده است.

 

همچنین در یازده ماهه سال جاری، بیشترین ازدواج ثبت شده زنان در گروه سنی ۲۴ – ۲۰ ساله با رقم ۲۸۳هزار و ۲۵۱ نفر بوده است.

 

بر اساس در یازده ماهه سال ۱۳۸۹ بیشترین تعداد ازدواج ثبت شده، مربوط به مردان گروه سنی ۲۴ – ۲۰ ساله با زنان ۱۹ – ۱۵ ساله بوده که تعداد آن برابر با ۱۵۵هزار و ۲۶ واقعه است.

 

افزایش ۸٫۸ درصدی طلاق در سال جاری

 

در یازده ماهه سال ۱۳۸۹ تعداد ۱۲۴هزار و ۷۴۱ واقعه طلاق به ثبت رسیده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۸٫۸ درصد افزایش داشته است.

 

همچنین در یازده ماهه سال جاری بیشترین طلاق ثبت شده مردان در گروه سنی ۲۹ – ۲۵ ساله با رقم ۳۴هزار و ۸۱۵ واقعه بوده است.

 

بیشترین طلاق ثبت شده در گروه سنی ۲۵ تا ۲۹ سال است

 

بر اساس این گزارش، در یازده ماهه سال ۱۳۸۹ بیشترین طلاق ثبت شده زنان در گروه سنی ۲۹ – ۲۵ ساله با رقم ۳۱هزار و ۱۴۵ واقعه بوده است.

 

همچنین در یازده ماهه سال ۱۳۸۹ بیشترین طلاق ثبت شده، مربوط به مردان گروه سنی ۲۹ – ۲۵ ساله با زنان ۲۴ – ۲۰ ساله بوده که تعداد آن برابر با ۱۴هزار و ۹۸۴ واقعه است.

 

رشد ۵٫۱درصدی ولادت در سال ۸۹

 

در یازده ماهه سال ۱۳۸۹ تعداد یک میلیون ۲۵۸ هزار و ۹۶۹ واقعه ولادت به ثبت رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱٫۵ درصد افزایش داشته است.

 

تعداد ولادت ثبت شده شهری در یازده ماهه سال ۱۳۸۹ برابر با ۹۹۳هزار و ۸۹۲ رویداد و تعداد ولادت روستایی آن برابر با ۲۶۵هزار و ۷۷ رویداد است.

 

بر اساس این گزاش، در یازده ماهه سال ۱۳۸۹ تعداد ولادت ثبت شده تا یکسال پس از وقوع با یک میلیون ۲۳۲هزار و۴۰۰ واقعه است.

 

تعداد ولادت ثبت شده مهلت قانونی در یازده ماهه سال ۱۳۸۹ برابر با یک میلیون و ۱۳۵ هزار و ۹۲۴ واقعه است.

 

افزایش ۴٫۹ درصدی فوت

 

در یازده ماهه سال ۱۳۸۹ تعداد ۳۹۳هزار و ۶۹۷ واقعه فوت به ثبت رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۹٫۴ درصد افزایش داشته است.

 

تعداد فوت ثبت شده در مناطق شهری در یازده ماهه سال جاری برابر با ۲۶۷هزار و۳۸۳ رویداد و تعداد فوت ثبت شده در مناطق روستایی برابر با ۱۲۶هزار ۳۱۴ رویداد بوده است.

 

بر اساس این گزارش، در یازده ماهه سال ۱۳۸۹ تعداد فوت ثبت شده تا یکسال پس از وقوع برابر ۳۲۰هزار و ۲۶۳ واقعه است.

 

تعداد فوت ثبت شده در مهلت قانونی در یازده ماهه سال ۱۳۸۹ برابر با ۲۸۶هزار و ۳۴۲ واقعه است.

 

 

ه گزارش مهر، محسن زنگنه در نشست خبری در جمع خبرنگاران رسانه های گروهی افزود: آمار ازدواج در تهران در ۶ ماهه اول سال سه و نیم درصد کاهش پیدا کرده است.

این مقام ارشد در سازمان ملی جوانان با اشاره به آمار طلاق در سال ۸۷ اظهارداشت: از ۱۱۰ هزار و ۵۱۰ مورد طلاق اتفاق افتاده در این سال، ۴۶ درصد در فاصله زمانی یک تا چهار سال رخ داده که بسیار آمار امیدوار کننده ای است.

زنگنه ادامه داد: در این آمار زوج ها در ۱۵ درصد کمتر از یک سال، ۱۳ درصد دو سال، ۱۰ درصد سه سال و ۸ درصد باقی مانده چهار سال با یکدیگر زندگی کرده اند.

رئیس سازمان ملی جوانان استان تهران خاطرنشان کرد: افزایش کلاسهای مشاوره، فرهنگسازی و توانمند سازی جوانان در مبحث ازدواج سبب شده طول مدت ازدواج از یک سال به چهار سال افزایش یابد.

نخستین جشنواره زوج خوشبخت ایرانی به همت سازمان ملی جوانان

این مقام مسئول در سازمان ملی جوانان همچنین از برگزاری نخستین جشنواره زوج خوشبخت ایرانی خبر داد و گفت: اجرای طرح آموزش ازدواج آسان، آگاهانه و پایدار،آشنایی زوج های جوان با تدارکات ازدواج، معرفی تسهیلات رفاهی دستگاه های دولتی و خصوصی و ترویج فرهنگ ازدواج در این جشنواره اجرایی می شود.

زنگنه هدف از اجرای این جشنواره را آگاهی افکار عمومی، برگزاری مراسم ازدواج و کاهش هزینه های زوجین برای تهیه اسباب، لوازم و مایحتاج اولیه زندگی عنوان کرد و گفت: این جشنواره از تاریخ ۲۸ آبان الی ۲ آذر ماه سال جاری همزمان با سالروز پیوند آسمانی حضرت فاطمه (س) و حضرت علی (ع) و با حمایت و حضور وزارتخانه ها، اتحادیه ها و شرکت های خصوصی در محل دائمی نمایشگاههای بین المللی تهران برگزار خواهد شد.

در این نمایشگاه به منظور تشویق زوجین به ساده زیستی،به زوج های جوان با مهریه کم لوازم خانگی هدیه خواهد شد. زوج های خوشبخت ایرانی می توانند در این جشنواره از خرید تمامی اجناس جهیزیه خود با قیمت تمام شده کارخانه و حمل و نقل رایگان بهره مند می شوند.

دبیر جشنواره زوج خوشبخت ایرانی در خصوص هزینه اجرای این جشنواره افزود: هزینه اجرایی جشنواره زوج خوشبخت ایرانی با همکاری ۱۸ دستگاه دولتی بسیار اندک شده است. نمایشگاه بین المللی و وزارت بازرگانی با ۸۰ درصد تخفیف سالنها را در اختیار ما قرار داده است. ضمن اینکه شهرداری تهران در امر اطلاع رسانی با این سازمان همکاری خوبی داشته است.

زنگنه بیان داشت: با همکاری سازمان های دولتی و مردم نهاد سعی در کاهش هزینه ها و رعایت اصلاح الگوی مصرف داریم.

وی برای ادامه اعطای تسهیلات ازدواج تصریح کرد: با انجام مذاکراتی با شرکت های ارائه دهنده تسهیلات ازدواج و خدمات خواستار ادامه اعطای این تسهیلات پس از برگزاری جشنواره هستیم.

راه اندازی نخستین سامانه آموزشی ازدواج

رئیس سازمان ملی جوانان استان تهران ادامه داد: نخستین سامانه آموزش الکترونیکی ازدواج از ۲۹ آبان ماه راه اندازی می شود تا جوانان بتوانند بر روی پایگاه اینترنتی از آن استفاده کنند.

زنگنه خاطرنشان کرد: با تمهیدات اندیشیده شده ۴۰ استاد روانشناسی و جامعه و مشاوران زندگی در این پایگاه پاسخگوی سئوالات جوانان خواهند بود.

وی افزود: در طول برگزاری جشنواره علاوه بر راه اندازی سامانه ازدواج، جوانان می توانند از حضور اساتید به صورت حضوی استفاده کنند و بسته های فرهنگی و آموزشی ازدواج را در اختیار بگیرند.

به گفته وی، نخستین سامانه الکترونیکی ازدواج به آدرس اینرنتی WWW.SAJ.IR در اختیار کاربران قرار می گیرد.

سن بلوغ تا ازدواج در ایران ۱۵ سال

رئیس سازمان ملی جوانان استان تهران در خصوص دلایل برخی ناهنجاریها از سوی جوانان نیز گفت: فاصله سن بلوغ تا ازدواج در ایران ۱۵ سال است که البته فاصله کمی نیست.

وی ادامه داد: با ترویج برخی از اصول و بیان نقش خانواده و کارکرد آن باید بتوانیم جوانان را جوانان ایرانی را به سوی زندگی های موفق سوق دهیم.

زنگنه با اشاره به این که جمعیت جوان ایرانی بسیار زیاد است و این یک پتانسیل بالقوه برای کشور است بیان داشت: این پتانسیل با رویکرد مثبت مسئولان می تواند به بالفعل تبدیل شود و ما به آن امیدوار هستیم.

ازدواج در ایران متولی ندارد

رئیس سازمان ملی جوانان استان تهران با انتقاد از این که ازدواج در ایران متولی ندارد گفت: جوانان ما برای این مقوله بزرگ نیاز به حمایت کننده یا متولی دارند که هم اکنون ما میخواهیم متولی باشیم.

وی خاطرنشان کرد: از این پس ازدواج با هر نگاهی از سوی جوانان و مسئولان یکی از محورهای مورد اهتمام ما است که برای ان برنامه ریزی می کنیم.

اشتغال و مسکن مشکل عدم ازدواج در ایران نیست

زنگنه با اشاره به برخی بررسی های انجام شده در خصوص کاهش ازدواج در ایران گفت: این مسئله که اشتغال مسکن مشکل اصلی عدم ازدواج جوانان است صحت ندارد.

رئیس سازمان ملی جوانان استان تهران با اشاره به استان اصفهان گفت: در استان اصفهان ۸۰ درصد از افرادی که طلاق گرفتند دارای خانه بودند.

وی تاکید کرد: در دولت دهم سازمان ملی جوانان مدعی العموم جوانان است و ما باید دلایل و مشکلات اصلی را برای کاهش طلاق و عدم ازدواج جوانان را به دست آورده و بررسی کنیم.

استانداری تهران دلایل طلاق را بررسی می کند

رئیس سازمان ملی جوانان استان تهران با اشاره به این که استانداری پایتخت دلایل طلاق تهران را بررسی می کند ، گفت: تهرانیها در افزایش آمار طلاق مظلوم واقع شده اند.

زنگنه با اشاره به این که مهاجرت سبب افزایش طلاق در تهران شده خاطرنشان کرد: نباید همه طلاقهای تهران را بومی دانست بلکه باید به مهاجران به گونه ای دیگر دیده شود.

رشد ۲۱ درصدی آمار طلاق در تهران
persianv

مطالب جالب

 

 

مدیر کل ثبت اسناد و املاک استان یزد گفت : در پنج ماهه اول سال جاری تاکنون ۶هزار و ۱۵۹ ازدواج در دفاتر ازدواج و طلاق استان یزد به ثبت رسیده است.

به گزارش ایلنا، اکبر حکیمیان با بیان این خبر افزود: آمار ازدواج در مدت زمان یاد شده نسبت به مدت مشابه سال گذشته در استان با رشد ۷/۱ درصدی مواجه بوده است.

 وی با اعلام آمار طلاق در استان یزد نیز افزود: در همین مدت ۴۰۹ طلاق نیز در استان یزد به ثبت رسیده که این میزان در مقایسه با پنج ماهه نخست سال گذشته رشد ۲۱ درصدی داشته است.
حکیمیان میانگین مهریه تعیین شده برای دختران استان یزد را در این مدت ۲۵۰ سکه بهار آزادی اعلام کرد و تصریح کرد: سفر های زیارتی شامل حج، کربلا و غیره و همچنین صداق های معنوی نظیر قرآن مجید، نهج البلاغه و آیینه و قرآن از جمله مواردی است که تقریبا در همه عقد نامه ها به ثبت رسیده است.

مدیرکل ثبت اسناد استان با اشاره به میانگین سن ازدواج در استان یزد بیان داشت: در این استان میانگین سن ازدواج پسران ۲۵ سال و میانگین سن ازدواج دختران ۲۱ سال است که این میانگین نسبت به ۱۰ سال اخیر یک سال افزایش یافته است.

 حکیمیان با اشاره به ازدواج های نادر در استان یزد عنوان کرد :کمترین سن ازدواج در سال جاری برای پسران ۱۷ سال و برای دختران ۱۳ سال به ثبت رسیده است.
او همچنین با اشاره به اسناد صادر شده از سوی اداره ثبت اسناد استان یزد خاطر نشان کرد از ابتدای سال جاری تا پایان مرداد ماه ،۱۳هزارو ۷۹۹ سند مالکیت از سوی این اداره صادر شده است که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته بیش از ۶ درصد کاهش یافته است.

 وی تعداد شرکت های تجاری و تعاونی ثبت شده در سال جاری را نیز به ترتیب ۳۹۵ و ۲۰۲ مورد اعلام کرد که این ارقام نیز نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ترتیب بیش از هشت درصد کاهش و ۶۴ درصد افزایش داشته است.

                                                                                                                                                    

 

رئیس سازمان ثبت احوال استان تهران با بیان اینکه ۳۴ هزار و ۲۹۹ واقعه طلاق طی سال گذشته در تهران روی داده، گفته است: این آمار طی مدت مشابه در سال ۸۷، ۲۹ هزار و ۴۲۹ مورد بوده که نشان از رشد ۱۶ درصدی این واقعه در تهران طی سال ۸۸ دارد.

پس از آنکه محسن زنگنه مدیر سازمان جوانان استان تهران چندی پیش اعلام کرد که در شش ماهه نخست امسال در تهران ۳٫۵ درصد کاهش ازدواج داشتیم و طلاق در یک رشد بی‌سابقه ۲۱ درصد افزایش یافته است، در جدیدترین آماری که از سوی رئیس سازمان ثبت احوال اعلام شده است، رئیس سازمان ثبت احوال استان تهران با بیان اینکه واقعه ازدواج در سال گذشته یک درصد رشد پیدا کرده، گفته است: این در حالی است که پدیده طلاق طی این مدت ۱۶ درصد رشد داشته است.

سید احمد قشمی در گفتگو با مهر با اعلام این خبر افزوده است: ۱۲۹ هزار و ۴۵ ازدواج طی سال گذشته به ثبت رسیده است.

رئیس سازمان ثبت احوال استان تهران با بیان اینکه ۳۴ هزار و ۲۹۹ واقعه طلاق طی سال گذشته در تهران روی داده، گفت: این آمار طی مدت مشابه در سال ۸۷، ۲۹ هزار و ۴۲۹ مورد بوده که نشان از رشد ۱۶ درصدی این واقعه در تهران طی سال ۸۸ دارد.

دو هفته پیش ایلنا گزارش داد که در سال گذشته ۱۲۵هزار و ۷۴۷ واقعه طلاق به ثبت رسیده که نسبت به سال گذشته ۱۳/۸ درصد افزایش داشته است. میانگین سن طلاق مردان ۳۴ سال است که نسبت به سال قبل از آن یک سال افزایش داشته، همین طور زنان نیز در میانگین سن ۲۹ سالگی اقدام به طلاق کردند به نسبت به سال ۱۳۸۷ که میانگین سن ۲۸ را داشتند یک سال افزایش سن داشته‌اند و بیشترین آمار طلاق در مردان ۲۵ تا ۲۹ سال در زنان ۲۰ تا ۲۴ سال بوده است.

طبق این آمار در تمام استان‌های کشور شاهد رشد طلاق بوده‌ایم، حتی این رشد در استان‌هایی که در سال‌های قبل شاهد ثبت طلاق کمتری بوده‌ایم، یا براساس آمارهای قبلی کاهش میزان طلاق را داشته‌اند دیده‌می‌شود. بیشترین میزان افزایش طلاق در سال ۱۳۸۸ نسبت به سال ۱۳۷۷ در استان یزد با ۳۲/۲درصد افزایش است، و کمترین میزان ثبت طلاق استان کرمانشاه است که سال گذشته نسبت به سال ۱۳۸۷ افزایش ۱/۵درصدی طلاق را داشته‌است.

بررسی آماری وضعیت طلاق در سال ۸۸

نخستین هشدارهای رشد نرخ طلاق، به شهریورماه برمی‌گشت. زمانی که محسن زنگنه، رئیس سازمان ملی جوانان استان تهران در شهریورماه خبر از رشد ۲۱ درصدی طلاق در استان تهران در شش‌ماهه نخست سال ۸۸ داد.

اندکی بعد، ناهید اعظم رام پناهی؛ معاون مرکز اطلاعات و آمار زنان، میانگین نسبت طلاق به ازدواج در کشور در شش ماهه نخست سال جاری را ۲۴/۱۳ درصد اعلام نمود.

انتشار آمار طلاق مربوط به نه‌ماهه نخست سال ۸۸، باعث شد تا نگرانی‌ها دوباره به افکار عمومی باز گردد. سازمان ثبت احول، از ثبت قریب به ۹۳هزار طلاق در ۹ ماهه نخست خبر داد. آماری بیشتر از آمار ۱۲ماهه ۸۵ و ۸۴ و با اختلافی کم نسبت به آمار ۱۰۰هزار طلاق ۱۲ماهه ۸۶٫ این آمار خبر از رشد سریع نرخ طلاق در ایران می‌داد.

مشکل در تامین حداقل هزینه زندگی، دلیل بسیاری از طلاق ها

هادی مقدسی درباره عوامل رخ‌داد طلاق باور دارد: «مشکلات معیشتی، افزایش خشونت و درگیری های خانوادگی را به دنبال دارد و در نهایت زوجین تصمیم به جدایی می گیرند.» رئیس انجمن علمی مددکاری اجتماعی ایران نیز با توجه با افزایش نرخ طلاق در سال گذشته می گوید: «از هر چهار ازدواج در تهران یکی منجر به طلاق و جدایی می شود.»

دکتر مصطفی اقلیما با بیان این مطلب افزود: «براساس آمار ثبت احوال طی ۹ ماه اول سال ۸۸، آمار طلاق در تهران ۲۶ درصد اعلام شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۶ درصد افزایش داشت.»

رئیس انجمن علمی مددکاری اجتماعی ایران بیشترین دلیل افزایش آمار طلاق در کشور را مشکلات اقتصادی می داند:«تامین حداقل هزینه های زندگی اولین نکته ضروری برای زندگی مشترک است که متاسفانه در حال حاضر بسیاری از جوانان از داشتن این امکان محروم هستند.»

کارشناسان علاوه بر مشکلات اقتصادی، مشکلات جنسی و اعتیاد را از جمله دلایل رشد نگران کننده طلاق می دانند.

اقتصاد، اعتیاد، نداشتن تفاهم

پس از آنکه رئیس سازمان ملی جوانان استان تهران در سال گذشته اعلام کرد که حوادث پس از انتخابات، بیشترین تاثیر را بر خانواده ها گذاشته و آمار طلاق را بالا برده است، نظر بسیاری از کارشناسان اجتماعی به این موضوع جلب شد و خیلی هاشان این موضوع را تایید کردند. زنگنه گفته بود: « یکی از دلایل این مسئله، دوری خانواده‌ها از مسائل اجتماعی و ارتباط مستقیم آنها با مسائل سیاسی است.»

رئیس سازمان ملی جوانان استان تهران خاطرنشان کرده بود: «افزایش کلاسهای مشاوره، فرهنگسازی و توانمند سازی جوانان در مبحث ازدواج سبب شده طول مدت ازدواج از یک سال به چهار سال افزایش یابد.»

بررسی تعداد طلاق به نسبت کل جمعیت سال گذشته نشان مى‌داد که استان‌هاى کردستان با ۲۱/۰ درصد نسبت به جمعیت، استان تهران با ۲۱/۰ درصد و استان‌هاى خراسان و کرمانشاه با ۱۹/۰ درصد به ترتیب از نظر تعداد طلاق بیشترین درصد طلاق را داشتتد و در این لیست استان‌هاى سیستان و بلوچستان و ایلام در انتها قرار دارند. اما با افزایش ۲۱ درصدی طلاق در استان تهران در سال جاری، اکنون رتبه اول به این استان رسید.بدین ترتیب، تهران از نظر آما طلاق، کردستان را پشت سر گذاشت.

کارشناسان اجتماعی، مباحث اقتصادی مانند فقر، بیکاری و دغدغه های معیشتی، اعتیاد، تفاهم نداشتن زن و شوهرها را سه دلیل اصلی افزایش طلاق در این سال ها می دانند.

 


مطالب مشابه :


تحقیق درباره طلاق تحقیق اینترنتی آماده پرینت (یاهو)

طلاق چيست ؟ طلاق بمعناي مفارقت و جدايي و بريدن ميباشد اما براي درك بهتر مفهوم طلاق شرعي لازم است به نكاتي چند توجه داشته باشيم . اول اينكه در مفهوم واقعي ازدواج در




تحقيق در مورد طلاق , مقاله در مورد طلاق

ازدواج و طلاق (سردفتر ) - تحقيق در مورد طلاق , مقاله در مورد طلاق - گرد آوري و پاسخ به سئوالات قانونی و شرعی در موضوع ازدواج وطلاق - ازدواج و طلاق (سردفتر )




مقاله(تاثيرات طلاق در خانواده)

معضلات اجتماعي مانند افزايش نرخ طلاق و گسترش اضطراب در ميان جوانان، اين روزها مورد بحث رسانه هاي همگاني و موضوع بسياري از همايش ها و سمينارها در سراسر کشور قرار




مقاله ( طلاق و پيامدهاي آن)

همچنين طلاق مي تواند براي يكي از زوجين كه آمادگي طلاق نداشته است اثرات منفي به دنبال داشته باشد.در اين مقاله به تحقيق در مورد طلاق و آثار منفي آن بر روي فرد و




مقاله بررسی مسئله طلاق علل وعوامل اصلی آن

در ایران نیز طبق آخرین آمار مربوط به سازمان ثبت احوال کشور، کل موارد ثبت شده ی طلاق در مناطق شهری و روستایی ایران در سال 1371 معادل 33983 مورد بوده است که این




یک تحقیق کاملا علمی دربارۀ علت اصلی طلاق در کشور (2)

نکته جالب آن است که ما 23 مورد را در اظهار نظرها یافتیم که همه ظاهراً عامل اصلی یا عمدۀ طلاق در کشور است.خودتان ملاحظه بفرمایید: 1- ارسال پیامک مستهجن. زهرا شرف الدین




آسیب شناسی طلاق خاموش /علل طلاق روانی (مقاله روزخانواده )

شايد براي بسياري از مخاطبان جرايد مشاهده آمارهاي روبه گسترش طلاق دادگاهي در هر ... اين چالشها و تنشها در بسياري از زندگي‌هاي مورد نظر در اين تحقيق، بيشتر زماني سر




مقاله ای درباره ی پیامدهای طلاق عاطفی

پیامدهای طلاق عاطفی. چکیده. پژوهش حاضر با هدف بررسی طلاق عاطفی است که به روش نظریه مبنایی انجام شده است. اطلاعات از طریق مصاحبه عمیق با بیست نفر از مراجعه




مقاله درمورد طلاق

شخصی - مقاله درمورد طلاق - با من بمان - شخصی. ... اعتماد (دوطرف اطمینان دارند که تحت هر شرایطی از هم مراقبت کرده و مورد نفی, تمسخر و خشونت طرف مقابل قرار نمی گیرند.)




بررسي مفهوم طلاق و پيامدهاي آن در جامعه و خانواده

كه قوانين خاصي به مورد اجرا گذاشته شد، طلاق به طور مطلق براي مرد آزاد شد و از اين تاريخ به بعد آمار طلاق در روم حتي در ميان قيصرها به شدت افزايش يافت ولي پيش از




برچسب :