حضور 52 طلبه غیرایرانی حافظ نهج­ البلاغه در یک مرکز حوزوی


80799543-4816010.jpg

حجت­الاسلام محمدرضا حاج­خضر در گفتگو با خبرگزاری حوزه، با اشاره به اهمیت پرداختن عالمان و مبلغان دینی در عرصه بین­الملل به مباحث قرآنی، گفت: بر کسی پوشیده نیست که یکی از راه­های مطمئن جذب جوامع به معارف انسان­ساز قرآن و اهل­بیت­(علیهم­السلام)، ارائه آموزش­های قرآنی به عامه مردم است.

وی با بیان این که خاستگاه نهضت­ها و بیداری اسلامی در عرصه بین­الملل، قصص و حرکت­های انبیاء در قرآن کریم است، افزود: علت همراهی مردم کشورهای اسلامی با این موج، تنها به خاطر آموزش­های قرآنی و انتقال مفاهیم این کتاب گهربار به آنها بوده است.

مدیر اداره قرآن و حدیث مجتمع آموزش عالی فقه، قرآن را "حبل­ الله المتین" خواند که می­تواند موجب انسجام و وحدت هر چه بیشتر میان مسلمین شود، خاطرنشان کرد: هدف این اداره، تربیت طلاب قرآنی و تسلط آنان به قرائت صحیح و مفاهیم قرآنی است.

حجت­الاسلام حاج­خضر با اشاره به برنامه های آموزشی و ترویجی قرآنی در مجتمع آموزش عالی فقه، یادآور شد: در ترم نخست سال تحصیلی گذشته، 260 طلبه در قالب 24 کلاس قرآنی و حدیثی، در ترم دوم سال تحصیلی گذشته، بیش از 400 نفر در قالب 33 کلاس و در ترم تابستانی امسال نیز با وجود گرما و شرایط آب و هوایی قم و مسافرت تبلیغی تابستانه طلاب، 220 طلبه در 16 کلاس در برنامه­های متنوع قرآنی و حدیثی شرکت کردند.

وی با بیان این که قبل از تعیین کلاس برای طلاب از آنها ارزیابی قرآن و حدیث به عمل می­آید، خاطرنشان کرد: در سال گذشته، 1134 طلبه و در شش ماهه نخست امسال نیز 758 نفر مورد ارزیابی قبل از دوره قرار گرفتند.

برنامه های قرآنی و حدیثی

مدیر اداره قرآن و حدیث مجتمع آموزش عالی فقه، تشکیل کلاس­های تجوید مقدماتی و تکمیلی، تربیت مربی قرآن، صوت و لحن، ترتیل­خوانی، حفظ قرآن، حفظ نهج­البلاغه، حفظ صحیفه سجادیه و دعا و مناجات­خوانی را از برنامه­های امسال این اداره اعلام کرد و ابراز داشت: این مرکزدارای 52 حافظ نهج البلاغه است که هشت نفر از آنها حافظ بیش از نیمی از این کتاب نورانی هستند.

وی با اشاره به تشکیل کلاس حفظ صحیفه سجادیه، ادامه داد: برپایی این کلاس از جمله برنامه­های جدید در سال جاری که امیداریم بتوانیم طلاب غیرایرانی را با مفاهیم دعاها و مناجات حضرت سیدالساجدین(ع) آشنا سازیم.

تربیت 200 مرتل قرآن کریم

این کارشناس قرآنی با بیان این که بیش از 200 مرتل قرآن در مجتمع آموزش عالی فقه تربیت شده­اند، اظهار کرد: طلاب در وهله نخست در کلاس ترتیل­خوانی شرکت می­کنند و پس از تسلط مقدماتی، به کارگاه تربیت مرتل وارد می­شوند تا آماده اجرای مراسم در برنامه­های مجتمع و در محافل رسمی و رسانه­ای ­گردند؛ برای نمونه در برنامه جزء­خوانی روزانه ماه مبارک رمضان این مجتمع، 40 مرتل قرآن کریم شرکت داشتند.

وی برگزاری مسابقات قرآنی مجتمع را مورد توجه قرار داد و اضافه کرد: در هر ترم تحصیلی، مسابقات تفسیر و مفاهیم قرآنی از یک و نیم جزء قرآن برگزار می­گردد. اگر توفیق ادامه این کار را به صورت مستمر داشته باشیم، در مدت ده سال، موفق به آموزش یک دوره کامل تفسیر قرآن را در قالب مسابقه به طلاب می­شویم.

حجت­الاسلام حاج­خضر با اظهار این که منابع این مسابقه، تفسیر نمونه و المیزان می­باشد، افزود: کارگروهی از مسئولان اداره­های قرآن و حدیث و گروه­های قرآن و حدیث جامعة­المصطفی تشکیل شده است تا با تلخیص این دو منبع ناب تفسیری شیعه، انتقال مفاهیم قرآنی به طلاب با شتاب بیشتر و اختصاص مدت کمتری صورت پذیرد.

طرح تشکیل سامانه قرآنی و حدیثی

مدیر اداره قرآن و حدیث مجتمع آموزش عالی فقه، راه­اندازی و تجهیز دارالقرآن­های مدارس و خوابگاه های وابسته به این مرکز را از دیگر برنامه­ها برشمرد و تأکید کرد: لازمه تقویت و شتاب فعالیت های قرآنی، بازخورد گیری از کارهای انجام گرفته گذشته است، بر این اساس اداره قرآن و حدیث، مسئولیت ایجاد طرح ساماندهی ارزیابی فعالیت­های قرآنی و حدیثی جامعة­المصطفی را تقبل نموده است تا با تشکیل سامانه­ جامع قرآنی، فعالیت­ و رشد قرآنی هر طلبه از ابتدای پیوستن به این نهاد بزرگ علمی تا دانش­آموختگی وی را مورد رصد قرار دهد.

وی با بیان این که در آینده در صدد پرداختن به متون دیگر حدیثی شیعه مانند کتب اربعه هستیم، ابراز داشت:­ با توجه به اهتمام مراکز و مدارس اسلامی در دیگر کشورها به حفظ احادیث و آیات و نیاز و انتظار جوامع اسلامی، شایسته است دانش­آموختگان جامعه­المصطفی نیز به صورت موضوعی حافظ آیات و روایات باشند.

خبرگزاری حوزه



مطالب مشابه :


سامانه جامع معاونت آموزش حوزه علميه قم آغاز به كار كرد

سامانه جامع معاونت آموزش حوزه آموزش حوزه علميه قم مدیر حوزه علمیه




سامانه اطلاع رساني معاونت آموزش حوزه علميه قم راه اندازي شد

رايانه اي معاونت آموزش حوزه علميه سامانه با کوشش در حوزه علمیه قم پذیرش شده و




کلیپ مداحی (تصویری) در وصف حضرت فاطمه معصومه

مدرسین حوزه علمیه قم. جامع معاونت آموزش مرکز سامانه جامع معاونت آموزش مرکز




خلاصه زندگینامه حضرت معصومه علیها سلام

مدرسین حوزه علمیه قم. جامع معاونت آموزش مرکز سامانه جامع معاونت آموزش مرکز




حضور 52 طلبه غیرایرانی حافظ نهج­ البلاغه در یک مرکز حوزوی

تا با تشکیل سامانه­ جامع قرآنی آموزش حوزه علمیه قم. جامع معاونت آموزش حوزه




سايت كتابخانه آستانه مقدسه

مدرسین حوزه علمیه قم. جامع معاونت آموزش مرکز سامانه جامع معاونت آموزش مرکز




برچسب :