معرفی پارامترهای مؤثر در ارزيابي سيستمهاي عمليات از راه دور (قسمت سوم)
جراحي الكتريكي تك قطبي (Monopolar Electrosurgery)
در يك وسيله جراحي الكتريكي تك قطبي، برش به وسيله يك الكترود شبيه خودكار انجام مي شود و الكترود ديگر صفحه اي است كه مسير عبور جريان و بازگشت آن به دستگاه را فراهم مي كند كه ممكن است زمين وصل شده و يا از آن جدا باشد.
جراحي الكتريكي دو قطبي (Bipolar Electrosurgery)
در يك وسيله جراحي الكتريكي دوقطبي، دو الكترود با نوك فلزي وجود دارد كه يكي از آنها الكترود بيمار و ديگري الكترود مولد نام دارد. جريان از الكترود مولد وارد بدن بيمار شده و از فاصله كم درون بدن بين دوالكترود عبور مي كند و به الكترود بيمار باز مي گردد. بنابراين به جز ناحيه ي كوچكي از محل برش جريان، از قسمت ديگري از بدن عبور نخواهد كرد.
[نحوه اتصالالكترود مرجع (Plate)
1- حالت زمين شده (Grounded)
[2- حالت مرجع زمين شده (Earth Grounded)
3- ايزوله شده / شناور (Isolated / Flaoting)
حالت الكترود صفحه اي مرجع
[[الكترود صفحه اي با نام هاي مختلف الكترود خنثي، غير فعال يا پخش كننده شناخته شده و به يكي از صورت هاي كه در بالا به آن اشاره شد، استفاده مي گردد:
[-1 حالت زمين شده [[الكترود صفحه اي زمين شده ، بيمار را در برابر پتانسيل هاي فركانس راديويي كه به زمين مربوط مي شود، محافظت مي كند، ولي در برابر جريان نشتي فركانس پايين توليد شده بوسيله تجهيزات ديگر متصل شده به بيمار محافظت نمي كند.
-2 حالت مرجع زمين شده يا خازني صفحه مرجع زمين شده يا خازني، بيمار را در برابر افزايش پتانسيل فركانس راديويي محافظت مي كند. همچنين جريان نشتي از ديگر دستگاه هاي متصل شده به بيمار را محدود مي كند. در اين حالت اگر اتصال زمين ديگر وسايل وصل شده به بيمار اشكال پيدا كند يا به صورت صحيح وصل نشده باشد، ممكن است جريان نشتي فركانس پايين افزايش يابد و براي بيمار خطرناك باشد.
-3 ايزوله شده / شناور الكترود صفحه اي در حالت شناور از بيمار در برابر نشت جريان فركانس پايين محافظت مي كند ولي در عوض ممكن است پتانسيل فركانس راديويي در بدن بيمار تا حد خطرناكي افزايش يابد.
[[واحد جراحي الكتريكي دردندانپزشكيهمانگونه كه در مباحث مقدماتي عنوان شد، از واحد جراحي الكتريكي (Electrosurgical Unit) در بخش هاي مختلف جراحي استفاده مي گردد. جراحي هاي مرتبط با دندان نيز از اين قاعده مستثني نبوده و مي توان از تكنينك هاي فوق در دندانپزشكي نيز بهره برد. نكته مهم در به كارگيري اين تجهيزات در جراحي هاي دنداني، محدوده فركانسي و توان مورد استفاده است كه همانطور كه عنوان شد، براي كاربردهاي مختلف، متفاوت خواهد بود.
بر طبق استانداردهاي موجود در انجمن دندانپزشكي آمريكا (ANSI/ADA)، تجهيزات الكتروسرجري پر كاربرد در دندانپزشكي در محدوده فركانسي 1.5 تا 4 مگاهرتز عملكرد مناسبي داشته و داراي ماكزيمم توان خروجي 100 وات و كمتر است، به علاوه اينكه حداقل مقدار توان، 50 وات است كه اعداد فوق با قابليت ماكزيمم كارائي در نظر گرفته مي شود. همچنين بواسطه سروكار داشتن جراح با يك ناحيه موضعي كوچك و البته با حساسيت بالاتر نسبت به بافت بخش هاي ديگر بدن، توصيه مي گردد كه از تجهيزات الكتروسرجري دوقطبي (Bipolar) و يا دستگاه هائي كه قابليت سوئيچينگ بين حالت تك قطبي و دوقطبي دارند، استفاده گزدد تا در صورت نياز و بسته به كاربرد بتوان حالت كاري دستگاه را تغيير داد. [
تست هاي حفاظت الكتريكي
بحث حفاظت الكتريكي در تجهيزات پزشكي از جايگاه ويژه اي برخوردار است و اين مسئله، در تجهيزاتي چون يونيت هاي الكتروسرجري با حساسيت بيشتري دنبال مي شود. تجهيزات جراحي الكتريكي از هر نوع و با هر كاربردي، از استانداردهاي جهاني پيروي نموده و عملا بدون اين استانداردها فابل استفاده نخواهند بود. ليست برخي عناوين تست هاي مربوط به اينگونه تجهيزات در زير آورده شده است :
IEC 60601-1-1 ; Electrical Safety for Medical Devices
IEC 60601-1-2 ; European Standard for Electro Magnetic Compatibility
IEC 60601-1-2 ; High Frequency Surgical Particular Standards
UL 2601-1 (UL 60601-1) ; North American Safety for Medical Devices
IEC 60601-1-4 ; European Standard for Programmable Medical Devices
AAMI HF18 ; Electrosurgical Units
کاربردهاي باليني پزشكي از راه دور
در تله مديسين انتقال دادههاي زير صورت مي گيرد که شامل عکس هاي پزشکي، گزارشهاي دوجانبه سمعي و بصري، گزارش هاي پزشکي بيمار، استخراج دادهها از مراکز پزشکي (شامل ا طلاعات ضروري) و فرستادن آن به صورت فايل است. تله مديسين در دنياي امروز شامل برهم کنش دو سيستم سمعي بصري بين بيمار و تخصص هاي پزشکي، فرستادن دادههاي مربوط به بيمار از منزل به کلينيک يا انتقال فايل مربوط به دادههاي پزشکي بيمار است. بطور کلي تله مديسين با هدف بالا بردن کيفيت درمان، بهبود ارتباط ميان مراکز پزشکي، بهينه سازي دسترسي به متخصصان، کاهش نياز به حمل و نقل بيماران و کاهش هزينه هاي درماني به کار گرفته مي شود. امروزه بسياري از تخصصهاي پزشکي از تله مديسين به طور گسترده استفاده مي کنند. از متخصصان قلب و عروق گرفته تا متخصصان پوست، مراقبت هاي پزشکي، خانگي، متخصصان غدد، جراحان، راديولوژيستها و حتي روان پزشکان اين فنآوري پيشرفته را به خدمت گرفته اند. ثابت شده است که تله مديسين در مراقبت هاي پزشکي بهداشتي مناطق روستايي داراي بهترين فايده و تاثير میباشد.
* مراقبت در منزل
باتوجه به رشد جمعيت سالمند در ایران و کمبود پزشک متخصص مراقبت در منزل از طريق تله مديسين داراي پتانسيل روبه رشد فراواني میباشد.
* مانيتورينگ بيمار
با مانيتور از راه دور بيمار که جايگزين مانيتورينگ هولتر شده است ميتوان اطلاعات بيمار را از خانه وي به محل کار متخصص قلب منتقل نمود. و یا در مناطق دور دست که روانپزشک ساکن ندارند. ميتوان از بيماران به طريق ويديو کنفرانس، شرح حال گرفت و تحت درمان و پيگيري توسط روانپزشک ساکن منطقه ديگر قرار داد.
* جراحي
موارد استفاده ويديو کنفرانس در جراحي به صورت: Intra-Operative ، Pre-Operative ، Post–Operative میباشد. ميتوان از بيماران با استفاده از ويديو کنفرانس شرح حال گرفت. تا غربالگري اوليه کانديداهاي عمل صورت گيرد. اين روش از مسافرت بيماران جهت مشاوره به مراکز جراحي در مناطق ديگر جلوگيري ميکند. طي عمل جراحي، تله مديسين ميتواند جهت ارتباط برقرار کردن با يک استاد ديگر حين عمل مورد استفاده قرار گيرد که تله مديسين ناميده ميشود. و يا ميتواند جهت نشان دادن روش عمل به پزشکان و دانشجويان استفاده شود که در اين صورت از حضور آنها در اتاق عمل و شلوغي ناشي از آن جلوگيري ميشود. بالاخره ميتوان از تله مديسين جهت پيگيري هاي بعد از عمل بهره گرفت.
* پزشكي از راه دور اورژانس
یکی از کاربردهای عمده تله مدیسین بخش اورژانس است و پزشکان همواره در اين بخش نياز به مشاوره انواع تخصص ها دارند. به خصوص در مناطق دور افتاده که دسترسي به تخصص هاي مختلف فراهم نيست. تله مديسين امکانات گستردهاي را جهت بالابردن کيفيت درمان در بخش اورژانس فراهم مي کند. البته تاثير کارآيي تله مديسين به امکانات و زير ساخت هاي هر مرکز مربوط مي شود. امروزه کاربرد اين فرايند تا آن حد پيش رفته است که کاهش اشتغال پزشکان در بخش اورژانس به يک نگراني در جامعه متخصصان اورژانس تبديل شده چرا که مرکز اورژانس مي توانند بدون نياز به پزشک متخصص اورژانس و با اتکا به مشاوره چندين متخصص مستقر در مراکز شبکههاي تله مديسين خدمات خود را با کيفيت بهتر ارائه دهند. (در تحقيقات نشان داده شده است که جهت پوشش ICU هاي امريکا به صورت 24 ساعته و 7 روز در هفته احتياج به 35000 پزشک متخصص طب اورژانس وجود دارد. در صورتيکه در حال حاضر فقط 5500 پزشک اورژانس در آمريکا وجود دارد)
* سیستمهای تله رادیولوژی (Tele RadiologySystems)
سیستمهای تلهرادیولوژی (رادیولوژی از راه دور)، انتقال الکترونیکی تصاویر رادیویولوژیک و متون مشاوره ای، از محلی به محل دیگر را به عهده دارند. سیستمهای تله رادیولوژی، به نحوی طراحی شدهاند که تشخیص و مشاوره را تسهیل نموده و امکان برقراری ارتباط بخشهای مختلف بیمارستان با سایر بخشها، منزل پزشکان یا درمانگاه را از طریق خطوط تلفن، شبکههای دیجیتالی و یا انتقال مایکروویو یا ماهواره ای را فراهم میآورند. از آنجا که امکان انتقال دادههای تصویری به مسافت هزاران کیلومتر وجود دارد، بیمارستانها و مراکز پزشکی اورژانس دور دست که فاقد رادیولوژیست مقیم می باشند، میتوانند تصاویر مربوطه را جهت مرور و تفسیر به رادیولوژی در بیمارستان بزرگتری انتقال دهند تا بررسی و تفسیر مناسبی در این زمینه، صورت گیرد. رادیولوژی از راه دور، امکان مشاوره online دو سویه را فراهم ساخته و این امکان را به رادیولوژیست می دهد که به چندین درمانگاه رادیولوژی مستقل یا مرکز سیار، خدمات رسانی کند بدون آنکه بخش رادیولوژی بیمارستان را ترک نماید. همچنین تله رادیولوژی، توسط ارتش در مواقع جنگ و بوسیله پرسنل پزشکی اورژانس در هنگام بروز بلایای طبیعی، مورد استفاده قرار
گرفته و از این طریق تشخیص و درمان اورژانس را بهبود می بخشد.
* سیستم های ویدئو کنفرانس VideoConferencing Systems
سیستمهای ویدئوکنفرانس تله مدیسین، به منظور تشخیص و تجویز درمان طبی بیمارانی که در نقاط دور قرار دارند، مشاوره بالینی متخصصین از راه دور، آموزش پرسنل پزشکی و امور اداری-تجاری مورد استفاده قرار میگیرند. تله مدیسین میتواند به اندازه یک مکالمه تلفنی میان پرسنل یا ارسال فاکس از یک متخصص قلب به پزشک مراقبتهای اولیه ساده بوده و یا در حد معاینه ویدیوئی همزمان، توسط پزشکانی که صدها کیلومتر از یکدیگر فاصله دارند پیچیده باشد. امروزه، متداولترین مورد مصرف این تکنولوژی، آموزش و مدیریت است. البته موارد استفاده از تکنولوژی تله مدیسین رو به افزایش است. امروزه از مواردی که در آنها تصاویر (مثل تصاویر رادیوگرافی یا اسلایدهای پاتولوژی) و دیگر اطلاعات مربوط به بیمار در یک طرف گرفته شده و به سیستم حافظه در سمت دیگر ارسال می گردد تا بعدا مورد بازبینی قرار گیرد، در تله رادیوگرافی، تله پاتولوژی و تله درماتولوژی استفاده می شود.
استفاده از تکنولوژی ویدئوکنفرانس تله مدیسین میتوان هزینههای مسافرت متخصصین و انتقال بیمار و زمان لازم جهت تشخیص بیماری و تصمیم گیری در مورد درمان را کاهش دهد. مفید بودن تکنولوژی تله مدیسین به خصوص در ادغام منابع بالینی سیستمهای بهداشتی-بیمارستانی، غلبه نمودن بر موانع جغرافیایی و کمبود پرسنل پزشکی در هنگام درمان بیماران در سوانح و موقعیتهای جنگی و ارائه خدمات مراقبت بهداشتی به بیماران واقع در مناطق ایزوله (مثل نواحی روستایی و زندانها) به اثبات رسیده است. انتظار میرود پذیرش و استفاده گستردهتر از تکنولوژی تله مدیسین کیفیت مراقبت را افزایش داده و از هزینه مراقبتهای تخصصی بین المللی بکاهد.
* آموزش از راه دور
آموزش مداوم کارکنان حرف پزشکی امروزه به یک ضرورت اجتناب ناپذیر تبدیل شده است. آموزش ممکن است شانس تشخیص صحیح بیماریها در مرحله اول را افزایش داده و همچنین با توجه به پیشگیری و توصیههای بهداشتی از قبیل رژیم غذایی و رعایت بهداشت و دیگر ضرورتهای یک زندگی سالم هزینهها و تجهیزات مصرفی را به حداقل برساند.
مسائل تكنولوژيك پزشكي از راه دور
از آنجاييکه تله مديسين در روابط پزشک و بيمار به کار مي رود، تکنولوژي نقش بسيار مهمي را در ایجاد این ارتباط ایفا میکند. مسائل تکنولوژي تله مديسين را مي توان به ارتباطات راه دور تکنولوژي تصوير و صدا و شبکه تقسيم بندي نمود.
* انتخاب بستر ارتباطی راه دور :
اولين و سخت ترين گام پيشروي برنامه نويسان تله مديسين، انتخاب نوع ارتباط از راه دور است که شامل انواع مختلفي از نظر پهناي باند و انواع گوناگوني از نظر تكنولوژي مخابراتي مانند ماهواره ميکرويو، بي سيم، کابل و اينترنت میباشد. به عنوان يك مثال ساده مي توان زير ساخت هاي ارتباطي را از جنبه هاي مختلف به صورت جدول زير مقايسه نمود.
* تکنولوژي صدا و تصوير
از آنجايي که عملکرد تله مديسين بر مبناي انتقال دوطرفه اطلاعات صدا و تصوير بنا شده است. بنابراين پيشرفت اين تکنولوژي کليد موفقيت استفاده باليني از تله مديسين میباشد.
* شبکه :
ارتباط سريع و پايدار بين دو مرکز دور و بيمار جهت استفاده باليني تله مديسين حياتي میباشد و به همين دليل تهيه شبکههاي ارتباطي با در نظر گرفتن نکات فني مناسب لازم است. شبکه بايد داراي قابليت پيگيري انتقال اطلاعات باشد و قابليت اتصال به شبکه هاي ديگر را نيز داشته باشد. خصوصيات فني مانند پهناي باند، پردازش اطلاعات، امنيت اطلاعات و ترافيک اطلاعات در اين زير مجموعه میباشد.
پیدایش اینترنت و گسترش آن تغییرات زیادی را در هر علم و صنعتی ایجاد کرده است، علم پزشکی نیز از این قاعده مستثنی نبوده و اینترنت در توسعه و بهبود ارائه خدمات پزشکی نیز تاثیرات بسزایی داشته است. استفاده از فناوری های ارتباط از راه دور، جهت ایجاد ارتقا یا تسریع خدمات سلامت را Telemedicine (پزشکی از راه دور) می گویند. در حقیقت این یک مفهوم جدید نیست و برای سال های متمادی به صورت تلفن و فکس وجود داشته است. این مفهوم قبل از آن که در سال ۱۹۷۰ توسط “توماس برد” به صورت Telemedicine به کار برده شود، از ابتدای اختراع تلفن مورد استفاده بوده است.
موارد زیر از جمله اهداف Telemedicine است:
1- بهبود مراقبت از بیمار
2- بهبود دسترسی و مراقبت پزشکی برای نواحی روستایی و محروم
3- دسترسی بهتر به پزشکان جهت مشاوره
4- در دسترس قرار دادن امکانات برای پزشکان جهت هدایت معاینات خودکار
5- کاهش هزینه های مراقبت های پزشکی
6- کاهش نقل و انتقالات بیماران به مراکز درمانی
گروه خبرگان عصر نوینپزشكي ازراه دور Telemedicine
[[[
تعريف و ضرورتوجود
استفاده از اطلاعات پزشكي منتقل شده توسط ابزارهاي ارتباطي، به منظور تامين بهداشت، مراقبت هاي درماني يا آموزش بيمار با هدف ارتقاء وضعيت بيمار «پزشكي از راه دور» ناميده مي شود. به عبارت ساده، پزشكي از راه دور با بهره گيري از تكنولوژي ارتباطات و اطلاعات دستيابي به اطلاعات متخصصين پزشكي را تسهيل مي كند و هدف آن افزايش كيفيت و كاهش هزينة مراقبت بهداشتي و درماني از طريق تبادل اطلاعات پزشكي است.
. Telepathology
با توجه به تعريف فوق، ضرورت استفاده از سيستم پزشكي از راه دور در موارد زير به صراحت روشن است:
- مناطق دور افتاده و روستايي
- روي كشتي، داخل هواپيما
- مناطق جنگي
- زندان هاي دور
با توجه به اينكه امكان حضور پزشكان متخصص مجرب در مكان هاي فوق الذكر دشوار است، به كار بردن روشي براي بهره مندي از تجربيات و دانش متخصصين در اين محل ها لازم است. از طرفي در بسياري موارد افراد به دليل مشغله ها يا ساير علل معمولاً پس از چند روز يا چند هفته پس از بروز علائم بيماري به پزشك مراجعه مي كنند در نتيجه ممكن است بيماري پيشرفته تر شده و درمان آن سخت تر شود. پس اگر به هر صورت خدمات پزشكي سهل تر در اختيار افراد قرار گيرد مي تواند در اجتناب از بروز اين معضل موثر باشد. با توجه به اين نكات پزشكي از راه دور مي تواند كمك مهمي به گسترش بهداشت و سلامت عمومي كند. البته بايد توجه داشت كه تجهيزات مربوط به سيستم پزشكي از راه دور گران بوده و در برخي موارد استفاده از آن مقرون به صرفه نيست. البته پيشرفت هاي بيشتر در تكنولوژي باعث ارزان تر و متداول تر شدن دسترسي به امكانات پزشكي از راه دور خواهد شد.
ارتباطات در سيستم پزشكي از راهدور
ارتباط بين طرفين درگير در پزشكي از راه دور كه عمدتاً پزشك و بيمار هستند به دو صورت كلي انجام مي شود:
1- ارتباط همزمان : شامل مكالمة مستقيم از طريق تلفن، ويدئو كنفرانس يا صفحة وب است. در طي اين نوع ارتباط بيمار بايد در همان لحظه به موضوعات مطرح شده توجه كامل داشته باشد.
2- ارتباط غيرهمزمان از طريق نامة الكتريكي و مانند آن صورت مي گيرد. در اين حالت امكان استفادة موثرتر و منعطف تر از زمان متخصص فراهم مي شود.
با توجه به مطالب فوق پزشكي از راه دور با توجه به نوع ارتباط به چندين روش انجام مي شود:
1- ارتباط ويدئويي زمان حقيقي
2- ذخيره و ارسال
3- مراقبت بهداشتي و مونيتورينگ خانگي
متدوال ترين روش پزشكي از راه دور از طريق ارتباط زمان حقيقي ويدئويي است كه با به كار بردن تجهيزات ويدئو كنفرانس و ملحقات تصويربرداري مخصوص مانند Endoscope و ملحقات صوتي مانند گوشي پزشكي الكتريكي و خطوط انتقال با ظرفيت مناسب صورت مي گيرد.
در روش «ذخيره و ارسال» خلاصة موضوع به صورت متني نوشته مي شود مثلاً در قالب پست الكترونيكي. تصوير يا در صورت لزوم فيلم با دوربين عكس برداري يا فيلم برداري ديجيتال گرفته مي شود. مورد با پست الكترونيك به مركز بهداشتي ارسال مي شود. متخصص مربوطه در مركز موضوع را بررسي مي كند و جواب لازم را به بيمار يا اطرافيان او ارائه مي كند.
افزايش بيماري هاي مزمن از يك طرف و تمايل به كاهش طول مدت بستري در بيمارستان و هزينه هاي گزاف آن از سوي ديگر تمايل به مراقبت خانگي از بيمارانرا افزايش داده است. از ديد پزشكي راه دور امكان ارتباط سريع بين بيمارستان و خانه اي كه بيمار در آن بستري و تحت مراقبت است وجود دارد. از امكانات اينترنت و وب مي توان براي اين منظور استفاده كرد. علاوه بر اين بايد در نظر داشت كه با پيشرفت تكنولوژي تجهيزات پرتابل اندازه گيري الكترونيكي ميزان فشار خون، گلوكز خون، نرخ تنفس و سيگنال هاي حياتي در دسترس عموم است. اين موضوع نيز مي تواند به مراقبت بهداشتي از طريق سيستم هاي پزشكي از راه دور كمك كند.
پزشكي از راه دور براي مونيتورينگ خانگي پارامترهاي حياتي نيز مورد استفاده قرار مي گيرد. به اين ترتيب كه پارامترهاي حياتي فرد در خانه توسط دستگاه هاي اندازه گيري ثبت شده و به مراكز باليني تخصصي ارسال مي شود. مونيتورينگ آريتمي هاي قلبي، مونيتورينگ گلوكز خون بيماران ديابتي براي كنترل قند خون آنها، مونيتورينگ وزن در رژيم هاي لاغري، كنترل آسم با استفاده از Peak Flow Meter متصل به كامپيوتر شخصي نمونه هاي متداول مونيتورينگ پارامترهاي فيزيولوژيكي از طريق سيستم پزشكي از راه دور مي باشند.
سيستم پزشكي از راه دور امكان مراقبت خانگي از بيماران دچار نارسايي قلبي را فراهم مي سازد. مونيتورينگ پيوستة وضعيت بيماران دچار نارسايي قلبي طول زندگي آنها را افزايش مي دهد. از برنامه هاي تحت وب براي مرتبط كردن بيماران در منزل و پزشك يا پرستار در مراكز تخصصي كلينيكي استفاده مي شود. به اين منظور وزن، فشار خون، علائم و سيگنال هاي حياتي مونيتور مي شوند.
در پزشكي از راه دور هم بين پزشك متخصص و بيمار يا اطرافيان او تعامل[9] دو طرفه وجود دارد. فرايند ارتباط دوجانبه شامل گرفتن دادة بيمار، انتقال داده و ارائه جواب مساله به بيمار تعامل ناميده مي شود.با توجه به اين موضوع مولفه هاي اصلي مورد نياز سيستم پزشكي از راه دور به ترتيب زيرند:
1. وسيله اي براي گرفتن اطلاعات
2. وسيله اي براي انتقال اطلاعات
3. وسيله اي براي نمايش اطلاعات
قرار گرفتن اين ابزارها به دنبال هم و عملكرد صحيح آنها سخت افزار لازم براي سيستم پزشكي از راه دور را تعيين مي كند.
مثال هاي كاربردي پزشكي از راهدور
در اين بخش چند نمونة ساده از سيستم هاي كاربردي پزشكي از راه دور كه در عمل مورد استفاده قرار مي گيرند ارائه شده است:
پزشكي از راه دور براي درمان امراض پوستي (Teledermatology)
تشخيص بيماري هاي پوستي از طريق بررسي سوابق بيماري، معاينه و بيوپسي صورت مي گيرد. در پزشكي از راه دور براي درمان بيماري هاي پوستي بايد تصاوير رنگي با رزولوشن بالا از محل عارضه تهيه شود. بيوپسي را مي توان از طريق پست به مركز تخصصي ارسال كرد. همچنين در مورد اين نوع امراض تعامل زمان حقيقي بين متخصص و بيمار ضروري نيست. در يك مركز Teledermatology از كاربران خواسته مي شود كه با دوربين ديجيتال 608*832 پيكسلي و 24 بيت رنگي تصاويري از محل عارضة پوستي خود تهيه كنند. بررسي توسط 4 متخصص پوست انجام مي شود. در يك مطالعة آماري 308 نفر كه 104 تاي آنها بيوپسي هم داشته اند سوابق بيماري و تا 5 تصوير را فرستاده اند، زمان متوسط بررسي توسط هر پزشك 6/22 ثانيه بوده است.
تصويرگيري التراسوند از راه دور(Tele-ultrasound)
تصويرگيري التراسوند يك روش ايمن، بدون درد و بدون استفاده از تشعشع است كه سخت افزار آن هزينة نسبتاً پاييني هم دارد . اپراتور مي تواند نحوة تصوير گيري با تجهيزات التراسوند را به سادگي بياموزد ولي توانايي تفسير تصاوير حاصل را ندارد و اين كار بايد توسط متخصص انجام شود. در كلينيك هاي محلي تصويرگيري التراسوند از نواحي مورد نظر انجام شده و تصاوير به صورت زمان حقيقي توسط پزشك متخصص مشاهده مي شود.
دستگاه التراسوند پرتاب
مانيتور ضربان قلب جنين از راه دور
مانيتورينگ جنين در منزل به منظور استخراج داده هادر طولانی مدت و با هزينه کمتر بسيار مناسب است. است . اين روش شامل پردازشسيگنال آکوستيک ( صوتی ) آشفته دريافتی از شکم مادر می باشد .
اين پردازش بر اساس کشف و آشکار سازی صدا هایدياستوليک و سيستوليک به وسيله قرار دادن آنها در دو باند فرکانسی مجزا ، از طريقاتوکروليشن بر روی فواصل زمانی پيش بينی شده ، صورت می گيرد . اتوکروليشن معياریبرای تعيين مشابهت بين سيگنالهای پی در پی است .
بااستفاده از اين روش به طورقابل توجهی داده های انتقالی به مرکز کامپيوتر بيمارستان کاهش می يابد .اين روشباعث می گردد تا تنها داده های حاصل از پريد های زمانی بسيار آشفته که بيانگر بروزمشکل برای جنين هستند به بيمارستان انتقال يابند . بر پايه اين روش ، يک سيستمفنوکارديوگرافی ( ضبط صدای قلب ) جنين از راه دور ، بدون محدوديت در اندازه گيری ،می تواند ايجاد شود.
وضعيت خونرسانی و ضربان قلب جنين شاخص بالينی مهمیدر تشخيص بسياری از نارسايی های جنينی است . تشخيص و بررسی فعاليت قلب جنين بهچند روش امکان پذير است .
- الکتروکارديوگرام جنين
- فنوکارديوگرافی
- روش ماوراء صوت داپلر
فنوکارديوگرافی به معنی ضبط صدای قلب است.در اين روش صدای قلب جنين که ناشی از حرکات مکانيکی مجموعه اجزای متحرک آن است , مستقيما با گوشی پزشکی ( استتوسکوپ) يا ميکروفن ( همراه با آمپلی فاير صوتی ) از سطح بدن مادر اخذ می شود . سيگنال بدست آمده حساسيت زيادی به نويز و اصوات مزاحم خارج بدن و داخل شکم مادر دارد و هنگام انقباض های رحمی امکان دريافت صدای قلب جنين به اين روش وجود ندارد .
در صورت توفيق در اخذ سيگنال صوتی خوب و شنيدن صداهای S1,S2 , تغييرات نرخ ضربان قلب را هم می توان دنبال کرد . ضمنا خط پايه نسبتا کم نويزی خواهيم داشت .
موج p دپلاريزاسيون دهليزی- QRS در اثر دپلاريزاسيون بطنی - T رپلاريزاسيون بطنی.در خلال سيستول بطن منقبض می شود , S1 صدای بسته شدن دريچه ميترال و به موازات تخليه خون از بطن دراثر بسته شدن دريچه آئورت, S2 شنيده می شود .
الکتروکارديوگرام جنين (FECG) اطلاعات بسيار مهمی درباره وضعيت جنين بدست می دهد و در تشخيص اختلالات و ديسترس های جنينی در طول بارداری و حتی مراحل زايمان بسيار مفيد است . بسياری از محققين و دانشمندان روی متدهای تشخيصی جديد برای ارزيابی وضعيت جنين و مادر در پريدهای زمانی طولانی مدت , تحقيق می کنند .
تجزيه و تحليل وضعيت مادر و جنين با مانيتورينگ در بازه های زمانی طولانی و يا حتی بهتر است بگوييم مانيتورينگ دائمی , ابزار قدرتمندی در آشکار سازی مشکلات و موارد خطرناک در طول بارداری است . روشهای کمتر تهاجمی يا مانيتورينگ خارجی مورد توجه بيشتر محققين قرار گرفته است . در تحقيق اخير يک متد پردازش جديد, برای بهبود و افزايش قدرت سيگنال اخذ شده از قلب جنين , پيشنهاد شده است .در نتيجه ميزان ضربان قلب جنين به طرز درست و صحيحی آشکار خواهد شد .
در حقيقت , متخصصان زنان با روش فنوکارديوگرافی جنينی ، آشنايی زيادی ندارند، زيرا از نظر آنان سونوگرافی داپلر بسيار قابل اعتماد می باشد و در نتيجه به ميزان زيادی پذيرفته شده است . اما استفاده از سونوگرافی داپلر که امروزه به طور وسيعی مورد استفاده قرار می گيرد , روش مناسبی برای مانيتورينگ طولانی مدت نيست. اختراع خارق العاده مانيتورينگ الکتريکی جنينی به دنيای پزشکی زنان و زايمان باعث شد که تشخيص ديسترس جنينی ديگر فرضی نباشد .با اطلاعات دقيق تشخيص قطعی ديسترس جنين و جلوگيری از مرگ يا موربيديته جنين ممکن شده است . البته مانيتورينگ دائمی بر مانيتورينگ منقطع ارجحيت دارد .
نتايج تحقيقات نشان می دهد ؛مانيتورينگ خانگی جنين با روش فنوکارديوگرافی نسبت به فرايند اندازه گيری بوسيله اولتراسوند که هم پيچيده و هم دارای هزينه بالايی است ، ارجحيت دارد
فنوکارديوگرافیطولانی مدت
فنوکارديوگرافی ( ضبط صدای قلب) يک ابزار مناسب برای ارزيابی وضعيت سلامت جنين است که چندين سال
است که مورد توجه محققين و دانشمندان قرار گرفته است و مطالعات زيادی نيز در اين زمينه انجام گرفته است .
يکی از محاسن فنوکارديوگرافی ، امکان اندازه گيری و سنجش ضربان قلب جنين در طولانی مدت است . اين نکته مهمی است زيرا پارامترهای فعاليت قلب جنين به ميزان زيادی تغيير پذيرند .مانيتورينگ خانگی جنين با روش فنوکارديوگرافی نسبت به فرايند اندازه گيری بوسيله اولتراسوند که هم پيچيده و هم دارای هزينه بالايی است ، ار جحيت دارد .
اتو کروليشن
يک روش رايج در سنجش فعاليت قلب جنين ,اتو کروليشن است.در اين روش سيگنال دريافتی با آخرين سيگنال مقايسه می شود و شباهت ها مشخص می گردد .اتو کروليشن توانايی تعيين و تخمين زمان شروع پريود سيستوليک و دياستوليک ( صدا های s1,s2 ) حتی در آشفتگی های بسيار بالا را دارد. با شناسايی اين صدا ها ، زمان ضربه تا ضربه (beat to beat) T bbو تغيير پذيری آن قابل محاسبه است . علاوه بر اين ، صداهای جنينی اضافی ( غير عادی) ؛ صداهای انعکاسی, مور مور ها و غيره نيز قابل شناسايی هستند .
در بعضی بازه های زمانی ( پريودهای زمانی ) , سيگنالهای صوتی ( آکوستيک ) ثبت شده از شکم مادر بسيار آشفته شده به طوری که بر شکل صداهای S1,S2 تاثير می گذارند. برای غالب آمدن براين اشکال ، و برای بهره برداری از سطوح متفاوت اين تغيير شکل ها , روش و متد کروليشن بايد در دو پهنای باند فرکانسی به کار گرفته شود .
داده ای که از اين راه به دست می آيد ، مطالبات و احتياجات تشخيصی را مرتفع نموده و بنابراين می توان از آن برای مانيتورينگ جنين استفاده کرد. با تجزيه و تحليل رکوردها و دادهای ثبت شده ، مشخص گرديد که علاوه بر تعيين ميزان ضربانات قلب جنين ، اطلاعات تنفسی جنين نيز ممکن است تحت پوشش قرار بگيرد . بدين معنی که حرکات تنفسی ، بدون نياز به استفاده از سنسورهای اضافی و تصاوير سونوگرافی گران قيمت قابل اندازه گيری هستند . اساس اين روش ، ملاحظاتی هستند که به کروليشن بين سيگنالهای آکوستيک ( صوتی ) و حرکات تنفسی ، مربوط می شوند .
مانيتور کردن و ارزيابی جنين برای دراز مدت , به نحو مطلوبی از طريق سيستمهای پزشکی از راه دور انجام پذير است .
در حال حاضر سيستمی جامع و کامل , برای مانيتورينگ قلب جنين وجود دارد که از طريق سونوگرافی قابل انجام است , البته سونوگرافی محدوديت های خود را در کاربردهای دراز مدت(long term ) دارد.
اين مقاله به شرح ، يک روش کاربردی فشرده و بسيار معتبر برای ارزيابی و مانيتورينگ جنين به مدت طولانی در منزل , می پردازد . اين روش يک سيستم پزشکی از راه دور را بر اساس فنوکارديو گرافی انفعالی (passive) شکل می دهد .
بعضی از قسمتهای عمليات محاسباتی بوسيله واحدهای کم هزينه قابل راه اندازی با باتری در منزل, قابل انجام است , در حاليکه تجزيه و تحليل جزئيات پريودهای آشفته در مرکز کامپيوتر بيمارستان به اجراء در می آيد .که تمام داده ها ی مورد نياز فشرده شده و انتقال می يابند .
متدها
سيگنالهای شنوايی ( آکوستيک ) بوسيله سنسورهای الکتروديناميک با پهنای باند پايين از شکم مادر ,دريافت می شوند و آنگونه که صدای فعاليت قلب مادر را مهار می کنند و از دريافت نويزهای خارجی نيز جلوگيری می نمايند .دامنه ECG مادر 5 برابر جنين است ولی با الکترودهای مخصوص اين امواج را ضغيفتر از ECG جنينی ثبت می شوند.
با شناسايی دقيق صداهای s1,s2 ، می توان سه نوع از پريودهای زمانی ,را متمايز نموده و تشخيص داد . که عبارتند از :
1- نسبتا بدون نويز ، صداهايی که به خوبی قابل شناسايی هستند .
2- با آشفتگی در سطح متوسط که اجازه شناسايی بعضی صداهای جنينی را با دقت بالا فراهم می سازد ، اما بعضی ضربه ها غير قابل تشخيص
مانده و در ارزيابی های بيشتر هم ناديده گرفته می شوند.
3- پريودهای زمانی بسيار آشفته که بايد از ارزيابی به طور کامل خارج شوند .
الف) اتوکروليشن بر روی مقاطع پيش بينی شده
سيگنال دريافتی در پهنای باند 100-20 هرتز به طور موثر فيلتر شده و شکل دهنده اولين باند کروليت شدهB1 خواهد بود .باند دوم B2 اجزاء مزاحم با فرکانس پايين را در فرکانس قطع fc فيلتر می نمايد .
فرمول 1 ؛ به محاسبه حداقل ميزان نسبت سيگنال به نويز( (SNR به منظور کشف حداکثر آشفتگی ، می پردازد اين معادله وابستگی SNR را به فرکانس fc شرح می دهد. P(x, fc) نشان دهنده توان عمل x فيلتر شده با فرکانس قطع fc می باشد.در واقع فرکانس قطع مناسب برای بدست آوردن حداقل نويز ممکن بين صداهای s1,s2 جستجو شده و انتخاب خواهد شد . مقدار مناسب fc بين 50 تا 70 هرتز می باشد .سيگنالی که در 2 پهنای باند فرکانسی اتوکروليت خواهد شد در شکل 2 نشان داده شده است .در اغلب موارد ، طيف فرکانسی صدای s2 که ازبسته شدن دريچه های آئورت و پولمونری ( ريوی) سرچشمه می گيرد ، همان طور که شکل 1 ديده می شود ، بالاتر قرار می گيرد .همچنين , شکل, پنجره های زمانی که برای اتو کروليشن مهم هستند را نشان می دهد .
الف ) اينتروالهای بين پنجره ها,
در اولين فاز از تخمين دقيق زمان ضربه(beat timing)می توانند ناديده گرفته شوند. جمع شدگی بازه زمانی در اولين فاز از اتوکروليشن , زمانهای محاسباتی مورد نياز را کاهش می دهد .بايد توجه داشت الگوريتمها از برآوردهای طيف فرکانسی برای حذف اينتروالهايی که معمولا به خاطر پيچيدگی بالا و تغييرات فرکانسی سيگنال ، ناکارآمد هستند ، استفاده می کنند .با استفاده از فرمول (2) , پيش بينی ضربه بعدی با متوسط گيری از ارزشهای Tbb قبلی(سابق) رخ می دهد.
K= تعداد سيکلها
Wk.b= وزنهای وابسته به اطمينان از بهبود ضربه ها
به طور مشابه , برای فاز دوم , زمان سيستوليک پيش بينی شده بوسيله اين عبارت ، محاسبه می شود .فرمول(3 ):
Tsys زمانهای سيستوليک و Wk, b وزن ها هستند.
ب)سيگنالهای انشعاب دار(Splitted signal)
سيگنالهای انشعاب دار در اثر انفکاک صداهای قلبی بوجود می آيند در بعضی مواقع صدای s2 که ناشی از بسته شدن دريچه های آئورت و پولمونری می باشد , به 2 قسمت تقسيم شده و در نتيجه سيگنالی که ؛ دونيمه و انشعابی , خوانده می شود" ايجاد می گردد. Component اول A2 مربوط به بسته شدن دريچه آئورت, componentدوم P2 مربوط به بسته شدن دريچه پولمونری است.درواقع در خلال دم , s2 به دو جزء قابل سمع می شکند و A2, P2 اندکی از هم جدا می شوند , اما در طول بازدم اين دو با اتصال به هم يک صدای واحد s را توليد می کنند.در متد ما , زمان S2 هميشه بوسيله اولين اوج (peak)سيگنال شناسايی خواهد شد . همان طور که می دانيم, اين peak به طور طبيعی با بسته شدن دريچه آئورت مطابق خواهد بود .
ج) بهبود سنجش فعاليت تنفسی
[ تنفس يکی از مهمترين علامتهای وضعيت خوب و مناسب جنين می باشد,که به طور وسيعی ساليان گذشته بر روی آن تحقيق شده است.راه های متعددی برای استخراج ميزان تنفس جنين به وسيله بررسی تغييرات منحنی FHR اتخاذ شده است .-.می دانيم در هنگام دم ضربان قلب افزايش و در هنگام بازدم کمی کاهش می يابدکه به اين پديده Sinus Arrhythmia می گويند.- اثر دوم که مورد استفاده قرار می گيرد ، افزايش تغيير پذيری Tbb در طول پريود فعال از نظر تنفسی در مقايسه با وضعيت ثابت است . افزايش تغيير پذيری در زمان سيستول نيز مورد ملاحظه قرار گرفته است ,که بديهی است , نياز به تعيين بسيار دقيق از زمانهای صدای قلب , دارد-سومين حالت ممکن برای شناسايی تنفس , اين می باشد که بيشترين طول زمان احتمالی برای حرکت های تنفسی جنين 1/ 1تا 3/1 ثانيه می باشد .
برای نشان دادن حرکات تنفسی جنين ، سيگنالهای دريافتی با فيلتر پايين گذر با فرکانس قطع(cut off ) 25 هرتز فيلتر می شود .در بسياری مواقع , در اينتروالهای آشفته , پريودهای مهم ( معنی دار) يافت می شود که ممکن است اين پريودها در نتيجه تنفس جنين حاصل شده باشند . تغيير پذيری ضربه به ضربه Tbb بوسيله اندازه گيری های هم زمان از اينتروال R-R استخراج شده از نوار ECG مورد بررسی قرار می گيرد .
برای جداسازی حرکات تنفسی از ديگر حرکات جنين يا حتی اغتشاشاتی که خصوصياتی شبيه دارند, قوانين زير برای قابل اعتماد نمودن تشخيص تنفس به کار برده می شوند :
- حداقل 3 تناوب بلند 1/1 تا 3/1 ثانيه ای بايد به طور متوالی ( پی درپی ) ظاهر شوند .
- در طول اين اينتروالهای زمانی , تغيير پذيری بايد از پريدهای غير آشفته ( به طور معنی داری ) بلند تر باشد .
د- دياگرام ( نمودار)مراحل کار
سيستم پزشکی از راه دور از 2 بخش تشکيل شده است:
يک پردازنده خانگی که با باتری ارزان قيمت کار می کند ، آن قسمت از پردازش که با قابليتهای الکترونيکی محدود اين پردازنده انجام می شود ؛ را انجام می دهد .آناليز جزئيات و فرايندهايی که پريدهای زمانی به شدت آشفته دارند بوسيله کامپيوتر مرکزی بيمارستان صورت می گيرد ,که بخش دوم اين سيستم پزشکی از راه دور را تشکيل می دهند .
اولين قدم توليد 2 باند فرکانسی B1, B2 با استفاده از فيلتر باتروث می باشد .
به دنبال آن ، اتوکروليشن , قسمت های مهم را بر طبق صداهای S1,S2 پيش بينی شده , ( با ايجاد تيغه ) از هم جدا می کند و باعث ايجاد Cr1,Cr2 می شود .
بر اساس اين موارد FHR,Tbb و خط پايه و تغيير پذيری کوتاه مدت قابل محاسبه است .
.پيدا نمودن زمان صحيح صداهای s1,s2 قدم بعدي است , که با تلاش برای پيدا کردن صداهای اضافی و غير عادی صورت می گيرد . .در نهايت واحد خانگی سعی در يافتن بعضی از صداهای حرکات تنفسی دارد .
داده های خروجی از اين فرايند ( در زمان واقعی ) (real time ) موقتا در حافظه لوكال ( محلی) جمع آوری شده و قبل از انتقال به مرکز کامپيوتر فشرده سازی می شوند .
پاسخ ها
[[[[مجموعه ای از چندين رکورد فنوکارديوگرافيک , اتخاذ شده از بيماران , جمع آوری شده است . برای تحقيقات جامع تر ، 47 فرد انتخاب شدند . در اين فاز از تحقيق موارد پر خطر پاتولوژيکی مستثنی شدند . خانمهای باردار ديابتی نيز در اين بررسی وارد شدند.
ثبت های مشابه با تقريبا سيگنالهای دريافتی با فرکانس پايين يا صداهای ضربان قلب مادری خيلی قوی, رد شدند.
ميزان تخمين درست از صدای s1,s2 برای تمام رکوردها بالای 92 % بود .
اندازه گيری و مانيتورينگ روی 28 نفر از آن 47 خانم انتخابی , که دارای سن بارداری 30 تا 40 هفته بودند ,به مدت 3 هفته با يک واحد مونيتورينگ تجربی انجام شد .زمان متوسط اندازه گيری حدود 20 تا 40 دقيقه بود , ولی در 6 نفر از مدت 5/1 ساعت هم فراتر رفت , که اين افزايش زمان به خاطر دريافت داده های کافی از وضعيت تنفس جنين بود . بايد در 30 دقيقه از زمان ارزيابی , جنين 30 حرکت تنفسی داشته باشد .تمام ارزيابی های تجربی بين ساعتهای صبح9 تا 12 ظهر انجام شد زيرا در اين زمان قند خون جنين بالاتر و در نتيجه حرکات وی از جمله فعاليت تنفسی اش حداکثر است .
وضعيت صحيح قرار گيری سنسورهای آکوستيک بر روی شکم بسيار مهم است و بايد مدام چک شود .
تنفس به کمک تکنيک تصوير سازی همزمان با تصوير سازی اولتراسوند , کنترل می شود .زيرا استفاده از روش فنوکارديوگرافی به تنهايی برای ارزيابی وضع تنفس جنين ،گيج کننده است . اکثر مشکلات از پالسهای مادری و حرکات اعضاء و شکم جنين ناشی می شود .تلاشهای بيشتری برای بالا بردن و افزايش قابليت متدها ,لازم است.
انتقال داده ها در فرم فشرده به مرکز کامپيوتر بيمارستان صورت می گيرد که حدود 15 % از کل داده های جمع آوری شده را تشکيل می دهد .در مرکز کامپيوتر يک متخصص زنان ، بر نمايش منحنيFHR و تغيير پذيری و حرکات تنفسی ثبت شده نظارت دارد .
نتيجه گيری:
نتايج حاصل از آزمايشاتی که بيشتر از جنين های سالم به دست آمده بود اين را پيشنهاد می کند که با بهبود کيفيت , ممکن است تعداد بيشتری از تشخيص ها ی حاصل از مانيتورينگ سيگنالهای آکوستيک دريافتی , به صورت صحيح برای وضعيتهاي high risk جنيني نيز به دست آيند .
امکان موفقيت بيشتر اين متد زمانی است که از آن در يک سيستم تله مديسن جديد استفاده شود , که اجازه مراقبت طولانی مدت ( long term) جنين را فراهم می سازد .
از آنجا که اطلاعات صحيح وحتمی تنها با اندازه گيری و سنجش طولانی مدت دريافت می شوند؛ الکتروکارديوگرافی خارج از رحم جنينی و مانيتورينگ خانگی جنين با روش فنوکارديوگرافی نسبت به روشهای فعلی ( سونوگرافی و مانيتور داخلی)که هم پيچيده و هم دارای هزينه بالايی است ، ار جحيت دارد و لازم است با انجام تحقيقات عملی بيشتر در اين زمينه مشکلات و کمبود ها شناسايی شوند تا بارفع نقصهای موجود, کاربرد فنوکارديوگرافی دراز مدت از طريق سيستم پزشکی از راه دور ، به طور وسيع امکان پذيرگردد.
الگوريتم حافظه دار براي ارسال اطلاعاتپزشكي از راه دور
امروزه ارسال تصاوير پزشكي و تله مديسن از اهميت خاصي برخوردار شده است. اين امر در كشورهاي توسعه يافته به علت وجود زير ساخت هاي مناسب وارتباطات سريع به صورت چشم گيري وجود دارد. با اين حال در كشورمان به دليل پايينبودن سرعت انتقال اطلاعات و پر هزينه بودن و از طرف ديگر بالا بودن حجم داده هايپزشكي براي انتقال قابليت هاي تله مديسن به صورت بسيار محدود و در مكان هاي خاصديده مي شود. امروزه كمتر كسي پيدا مي شود كه در زمينه تصاوير پزشكي فعاليت كردهباشد ولي نام Dicome/pacs به گوشش نخورده باشد. اين استاندارد و امكانات مختلف آنتوجه هر مركز درماني و تصوير برداري را به خود جلب مي كند. در حال حاضر پزشكان متخصص بر خلاف گذشته، ترجيح مي دهند تشخيص خود را به جاي تصويرهاي معمولي نصب شده بر روي ديافونوگراف، از طريق مانيتورهاي پزشكي انجام دهند و در بسياري از موارد، لازم است تا از راه دور به تصاوير پزشكي دسترسي داشته باشند. با وجود تمام امكاناتي كه امروزه شركت هاي بزرگ در اختيار مشتريان خود قرار مي دهند ممكن است پزشك احتياج به برنامه اي داشته باشد كه در آن هر نوع اطلاعات پزشكي از قبيل متن پرونده بيمار يا تصوير راديولوژي از يك رايانه به رايانه ديگر با هر روشي ارسال شود. به دليل اينكه در پزشكي هر نوع تغيير در اطلاعات ممكن است باعث تشخيص غلط و عواقب سوء ناشي از آن شود مسئله ارسال و انتقال سالم و بدون تغيير اطلاعات و دريافت آن بسيار مهم است. براي مثال همانطور كه در تصوير مشاهده مي شود اگر چند پيكسل در يك رديف تصوير دچار خطا در ارسال شوند و تغيير رنگ كوچكي از سفيد به خاكستري دهند در تشخيص تعبير هاي مختلفي مي تواند داشته باشد كه يكي از آنها فرو رفتن يك قطعه فلز بسيار نازك در بدن بيمار است. در ادامه به معرفي الگوريتمي مي پردازيم كه به صورت بسیار ساده و در حد يك ايده براي جلوگيري از بروز اين نوع خطا در ارسال اطلاعات مي تواند كاربرد داشته باشد.
معرفي الگوريتم
امروزه در تمام تجهيزات ارسال اطلاعات كه يكي از متداول ترين آنها مودم رايانه هاي خانگي است از الگوريتم هاي رياضي مختلفي براي كد كردن اطلاعات و تست تطابق اطلاعات فرستاده شده و در يافت شده استفاده مي شود ، با اين وجود به دليل اينكه در حرفه پزشكي نبايد هيچگونه خطايي در ارسال اطلاعات وجود داشته باشد الگوريتمي طراحي شده تا عملكرد اين سخت افزار ها را توسعه دهد. الگوريتم داراي مراحل ساده ولي كاربردي بوده و از دو بخش اصلي تشكيل شده است :
1- ساخت كد هاي تست
2- بازخواني كد هاي ساخته شده در مقصد
بخش اول بيشتر به طراحي برنامه مربوط مي شود كه 1- برنامه چه اطلاعاتي را مي خواهد ارسال كند2- تست در چه ابعادي انجام خواهد شد. در ادامه فرض خواهیم کرد که هدف، ارسال اطلاعات تصویری است.
اگر طراح بخواهد تصوير پزشكي را ارسال كند براي ساخت كد تست خود مي تواند از قسمت هاي مختلفي از تصوير استفاده كند، براي مثال مي توان رنگ قرمز، آبي يا سبز (RGB) پيكسل يا حتي روشنايي پيكسل يا تركيب تمام اين ها را با يكديگر در نظر گرفت، كه هرچه تعداد متغير ها بيشتر باشد درصد موفقيت تست نيز بيشتر خواهد شد. در ادامه طراح بايد تعيين كند كه اين تست بر روي چه تعداد از پيكسل ها انجام شود زيرا هرچه تعداد پيكسل بيشتر باشد درصد موفقيت نيز بيشتر خواهد شد و در مقابل سرعت انتقال اطلاعات كمتر خواهد بود. تا اينجا طراح اطلاعاتي را كه مي خواهد از تصوير برداشت كند انتخاب مي کند. مرحله بعد استفاده از اين كد ها براي ساخت كد تست است.
در اين مرحله از اطلاعات تصوير به نحوي استفاده مي شود كه چنانچه در هر پيكسل خطايي روي داده باشد در تمام كدهاي تست بعد از آن پيكسل نيز خود را نشان دهد.
حال اين سوال مطرح مي شود
مطالب مشابه :
دیاگرام های بیمارستان
دیاگرام ارتباطی درمانگاه. دیاگرام ارتباطی سالن
Use Case Diagram برای یک مطب پزشکی یا کلینیک
دانلود رایگان پروژه با سیروس باباخانی - Use Case Diagram برای یک مطب پزشکی یا کلینیک - دانلود پروژه
رساله و پروژه معماری
مطالعات مجموعه تفريحي توريستي ستاره پروژه رساله دياگرام استاندارد مجموعه پروژه درمانگاه.
طرح مسجد آل مومنين از استوديو معماران CAAT
پایان نامه معماری - طرح مسجد آل مومنين از استوديو معماران caat -
مطالعات رساله هتل طرح نهایی هتل طرح هتل
رساله مطالعات درمانگاه. رساله مطالعات دهکده ورزشهای زمستانی فهرست دياگرام
روش های گردآوری داده های آماری
سالنامه مزبور داراي نقشه، نمودار و دياگرام است و ترويج، درمانگاه، شركت تعاوني
مهندسي پزشکي در فاصله رشته تحصيلي تا بازار کار
اگر چه از نظر بلوک دياگرام بسيار شبيه يکديگر بايد قادر باشد درمانگاهها، بخشها و
سندرم تونل كارپ وگز گز دستها وانگشتان
الگوهاي محتمل و کلاسيک بر روي يک دياگرام مربوط به علايم دست براي درمانگاه درد
معرفی پارامترهای مؤثر در ارزيابي سيستمهاي عمليات از راه دور (قسمت سوم)
ارتباط بخشهای مختلف بیمارستان با سایر بخشها، منزل پزشکان یا درمانگاه را د- دياگرام
برچسب :
دياگرام درمانگاه