گزارش مشرق از قهرمانان ادوار گذشته؛

 

اولین قهرمانی تراکتور یا شکسته‌شدن رکورد علی‌پروین + آمار و تاریخچه کامل جام حذفی

لوکا بوناچیچ که هدایت مس کرمان را برعهده دارد در صورتی که بتواند عنوان قهرمانی را به مسی‌ها برساند از حیث تعداد قهرمانی در این رقابت‌ها با علی پروین برابری خواهد کرد. نکات خواندنی و تصاویری از قهرمانان گذشته/ بوناچیچ به پروین می‌رسد!/ تاریخچه پرفراز و نشیب جام حذف/ جام حذفی که بارها حذف شد/ بوناچیچ در آستانه ثبت یک رکورد ماندگار/سرویس ورزشی مشرق - بیست و هفتمین دوره رقابت های جام حذفی ایران درحالی برای نخستین مرتبه بالای سر یکی از تیم‌های مس یا تراکتورسازی قرار می‌گیرد که این دو تیم دوازدهمین تیم قهرمان این رقابتها را معرفی خواهند کرد. کرمانی ها در حالی با لوکا بوناچیچ خود را برای دیدار فینال آماده می کنند که کاندید شماره یک سقوط از لیگ برتر هستند، از طرف دیگر تراکتورسازان تا حدود زیادی موفقیت درلیگ برتر را از دست رفته می بینند و به همین خاطر برای رسیدن به آسیا به فکر بالا بردن جام در کرمان هستند.
دیدار دو تیم ساعت 16:10 روز جمعه 25 بهمن در ورزشگاه شهید باهنر کرمان برگزار خواهد شد. (نمودار کامل جام حذفی ایران در فصل 93-92)

دیدار این دو تیم  در لیگ برتر برنده نداشته است و هر دو بازی رفت و برگشت مساوی شده است اما در این مسابقه یک تیم باید برنده شود. تراکتورسازی در کویر به دنبال جام گرفتن است ولی شاید شگفتی‌سازی مس کرمان با قهرمانی تکمیل شود و کویرنشینان جشن قهرمانی بگیرند. 

مسیر تراکتورسازی تا فینال:

تراکتورسازی 3 - ماشین‌سازی تبریز 0 (بازی به دلیل انصراف ماشین سازی انجام نشد.)

نفت مسجد سلیمان 0 - تراکتورسازی 2

راه آهن 0 - تراکتورسازی 2

تراکتورسازی 1 - فولاد خوزستان 0 

مسیر مس کرمان تا فینال:

شهرداری دزفول 1 - مس کرمان 3

نفت امیدیه 1 - مس کرمان 2

مس کرمان 2 - نفت آبادان 1

استقلال تهران 1 - مس کرمان 2

به همین بهانه در گزارشی آماری تاریخچه جام حذفی ایران را مرور کرده و آمار و ارقام جالبی از این جام را برای شما منتشر کرده ایم:

تاریخچه جام حذفی ایران
جمعه سوم دی‌ماه سال 1355؛ ورزشگاه امجدیه (شیرودی) میزبان فینال نخستین دوره مسابقات جام حذفی بود، جائیکه ملوان بندرانزلی و تراکتورسازی تبریز برابر هم به میدان رفتند و ملوان با هدایت بهمن صالح‌نیا با پیروزی 4 بر یک مقابل حریف تبریزی، اولین جام این رقابتها را بالای سر برد.

محمد صالحی داور آن مسابقه بود که مقابل دیدگان حدود 15 هزار تماشاگر برگزار شد و عزیز اسپندار (79 و 90) و علی نیاکانی (82 و 87) برای ملوان بندرانزلی گل زدند و عبدالله محسنی‌زاده (89) زننده تنها گل تراکتورسازی تبریز بود.

این جام 37 ساله، پس از قهرمانی استقلال در سال 56، تا سال 65 بصورت کشوری برگزار نشد و تنها بصورت استانی پیگیری شد. از سال 1365 بار دیگر این جام با قهرمانی ملوان شروع شد و 5 دوره متوالی انجام شد ولی در سال 71 مجدد این جام برگزار نشد.

از سال 72 که سایپا با پیروزی برابر جنوب اهواز به عنوان قهرمانی دست یافت، این جام 4 دوره متوالی دیگر انجام گرفت ولی در فصل 75-76 بار دیگر این جام لغو شد. با قهرمانی پرسپولیس در فصل 77-78 با پیروزی مقابل استقلال، جام حذفی دوباره پیگیری شد، مسابقاتی که تا امروز بدون وقفه صورت گرفته و امسال بیست و هفتمین جام قهرمانی آن به یکی از دو تیم مس کرمان و تراکتورسازی تبریز خواهد رسید.

نکات خواندنی و تصاویری از قهرمانان گذشته/ بوناچیچ به پروین می‌رسد!/ تاریخچه پرفراز و نشیب جام حذف/ جام حذفی که بارها حذف شد/ بوناچیچ در آستانه ثبت یک رکورد ماندگار/

پرافتخارترین تیم‌های جام حذفی
دو تیم استقلال و پرسپولیس در فتح جام حذفی رقابت بسیار نزدیکی با همدیگر دارند که استقلال با قهرمانی در سال فصل 90-91 بالاتر از رقیب سرخپوش تهرانی قرار گرفت. آبی‌پوشان پایتخت با 6 عنوان قهرمانی و 3 نایب قهرمانی بهترین تیم در جام حذفی بوده و پرسپولیس با 5 قهرمانی و 2 نایب قهرمانی در جایگاه دوم ایستاده است.

سپاهان اصفهان که رکورد جالبی در این مسابقات دارد زیرا هر 4 مرتبه‌ای که به فینال صعود کرده، قهرمان شده است، با بالا بردن جام در فصل گذشته، به رده سوم بهترین تیم این رقابتها صعود کرد و ملوان را به رده چهارم فرستاد.

البته استقلال تهران با حضور در 9 فینال، رکورد جالبی را از خود بر جای گذاشته و پس از آن تیم‌های پرسپولیس و ملوان هم با حضور در 7 فینال مشترکا رتبه دوم را به خود اختصاص داده‌اند. در این بین ملوان طی سال‌های 65 تا 70، توانست 6 مرتبه به فینال برسد.

در این بین تیم تراکتورسازی که دو بار به فینال این رقابتها راه یافته، ناکام‌ترین تیم در فتح این جام لقب گرفته است. تیم‌های داماش گیلان، ابومسلم مشهد، هما تهران، راه‌آهن تهران، گسترش فولاد تبریز، شاهین بوشهر، جنوب اهواز و خیبر خرم‌آباد هم تیم‌هایی هستند که تنها یکبار به دیدار پایانی این رقابتها راه یافته اما قهرمان نشدند.

در این شرایط اگر تراکتورسازی تبریز بتواند در فینال روز جمعه پیروز شود، با یک قهرمانی و 2 نایب قهرمانی، رده ششم را مشترکا با تیم‌های فجرسپاسی و بهمن کسب می‌کند اما مس در صورت پیروزی برابر حریف تبریزی، رده دهم را بصورت مشترک با تیم‌های سایپا و شاهین اهاز بدست خواهد آورد.

جدول رده‌بندی برترین تیم‌های جام حذفی (تنها آنهایی که قهرمان شدند)، به شرح زیر است:

1- استقلال با 6 قهرمانی و 3 نایب قهرمانی

2- پرسپولیس با 5 قهرمانی و 2 نایب قهرمانی

3- سپاهان اصفهان با 4 قهرمانی

4- ملوان بندرانزلی با 3 قهرمانی و 4 نایب قهرمانی

5- ذوب‌آهن اصفهان با 2 قهرمانی و یک نایب قهرمانی

6- فجرسپاسی شیراز و بهمن تهران با یک قهرمانی و 2 نایب قهرمانی

8- صباباتری تهران و برق شیراز با یک قهرمانی و یک نایب قهرمانی

10- سایپا البرز و شاهین اهواز با یک قهرمانی

11- تراکتورسازی تبریز با 2 نایب قهرمانی

مربی و بازیکن رکورددار جام حذفی
علی پروین و بهمن صالح‌نیا با کسب 3 عنوان قهرمانی به ترتیب با تیم‌های پرسپولیس و ملوان، در این زمینه رکوردار هستند. صالح‌نیا در سال‌های 55، 65 و 69 ملوان را قهرمانی جام حذفی کرد و علی پروین در سال‌های 65، 70 و 77 موفق به فتح این جام شد و به مربی انزلی‌چی رسید.

لوکا بوناچیج هم که با سپاهان دو بار جام قهرمانی را بدست آورده، اگر در بازی روز جمعه بتواند به همراه مس کرمان برابر تراکتورسازی پیروز شود، به جمع صالح‌نیا و پروین می‌رسد. البته علی دایی با دو قهرمانی متوالی در پرسپولیس در سال‌های 88 و 89 رکورد جالبی را به نام خود ثبت کرد.

اما در بخش بازیکنان جلال اکبری با فتح 5 جام حذفی رکورددار است. این بازیکن در سال‌های 82، 84 و 85 به همراه سپاهان اصفهان و در سال‌های 88 و 89 به همراه تیم پرسپولیس فاتح جام حذفی شده است که در سال 89 حتی یک دقیقه هم برای پرسپولیس بازی نکرد. محرم نویدکیا نیز به همراه تیم سپاهان و محمد نوازی بازیکن پیشین تیم‌های استقلال و صبا، با کسب 4 عنوان قهرمانی در رده‌ بعدی ایستاده‌اند.

بیشترین حضور در فینال: استقلال تهران با حضور در 9 فینال ، رکورد جالبی را از خود بر جای گذاشته است. استقلال در تاریخ جام حذفی، 9 بار به فینال راه یافته که در 6 فینال برنده و در 3 فینال دیگر مغلوب شده است. پرسپولیس و ملوان نیز با حضور در 7 فینال در رتبه دوم قرار دارند.

بیشترین حضور متوالی در فینال: ملوان انزلی با 6 حضور (ملوان انزلی از سال 65 تا 70 موفق به شش بار حضور متوالی در فینال شد)

موفق ترین تیم فینال: سپاهان اصفهان

 سپاهان اصفهان در 4 حضور خود در فینال موفق به شکست حریفان شده است. سپاهان در سالهای 82، 84، 85 و 91 به ترتیب مقابل سه تیم تهرانی استقلال ، پرسپولیس و صبا و پرسپولیس به برتری رسیده و قهرمان جام حذفی شده است.

ناکام ترین تیم فینال: تراکتورسازی تبریز
این تیم تبریزی در سالهای 55 و 73 موفق به حضور در فینال شد، اما در هر دو دوره شکست خورد و موفق به قهرمانی نشد. باید دید امسال نوار این ناکامی قطع می شود یا بر نایب قهرمانی های تراکتور افزوده خواهد شد.

در بیشتر سال های دهه شصت - که لیگ سراسری برای باشگاه های فوتبال ایران وجود نداشت ـ جام حذفی تنها مسابقات سراسری و ملی ایران به شمار می رفت و قهرمان آن می توانست در جام باشگاه های آسیا ـ که بعدها با تغییر ساختار و با نام لیگ قهرمانان آسیا برگزار شد ـ راه پیدا کند. با این حال، پس از آغاز مسابقات لیگ سراسری ایران و همزمان آغاز مسابقات جام برندگان جام آسیا، نحوه مشخص شدن نمایندگان ایران در مسابقات آسیایی دگرگون شد. بدین ترتیب که قهرمان لیگ به مسابقات جام باشگاه های آسیا راه می یافت و قهرمان جام حذفی، راهی مسابقات جام برندگان جام آسیا می شد.

به گزارش مشرق، کنفدراسیون فوتبال آسیا در فصل 03ـ 2002 تصمیم به انحلال مسابقات جام برندگان جام آسیا و تغییر ساختار جام باشگاه های آسیا گرفت که در پی آن، مسابقات لیگ قهرمانان آسیا راه اندازی شد که از آن پس، همواره یکی از نمایندگان فوتبال ایران در مسابقات لیگ قهرمانان آسیا، قهرمان جام حذفی ایران بوده و اهمیتی دوچندان به این مسابقات داده است.

**اسامی قهرمانان ادوار گذشته جام حذفی هم به شرح زیر است:

فصل 1355: ملوان بندرانزلی 4 - تراکتورسازی تبریز یک

فصل 1356: استقلال تهران 2 - هما تهران صفر

فصل 1365: خیبر خرم آباد صفر - ملوان بندرانزلی 2
فصل 1366: پرسپولیس تهران یک - ملوان بندرانزلی صفر
فصل 1367: شاهین اهواز 5 - ملوان بندرانزلی 3
فصل 1369: ملوان بندرانزلی صفر - استقلال تهران صفر (ملوان در ضربات پنالتی به پیروزی 6 بر5 رسید)
فصل 1370: پرسپولیس تهران 2 - ملوان بندرانزلی یک
فصل 1372: سایپا تهران یک - جنوب اهواز یک (سایپا به علت گل زده در خانه حریف به پیروزی رسید)
فصل 1373: تراکتورسازی تبریز یک - بهمن تهران
فصل 1374: استقلال تهران 5 - برق شیراز یک
فصل 75 - 1374: برق شیراز یک - بهمن تهران یک (در ضربات پنالتی برق شیراز به پیروزی 3 برصفر رسید)
فصل 78 - 1377: پرسپولیس تهران 2 - استقلال تهران یک
فصل 79 - 1378: بهمن تهران یک - استقلال تهران 3
فصل 80 - 1379: فجرسپاسی شیراز 3 - ذوب آهن اصفهان یک
فصل 81 - 1380: استقلال تهران 4 - فجر شهید سپاسی شیراز 3
فصل 82 - 1381: ذوب آهن اصفهان 4 - فجر شهید سپاسی شیراز 4 (در ضربات پنالتی ذوب آهن به پیروزی 4 بر3 رسید) 
فصل 83 - 1382: استقلال تهران 2 - سپاهان اصفهان 5
فصل 84 - 1383: صبا تهران 2 - ابومسلم مشهد 2 (در ضربات پنالتی صباباتری به پیروزی 4 بر 2 رسید)
فصل 85 - 1384: سپاهان اصفهان 2 - پرسپولیس تهران 2 (در ضربات پنالتی سپاهان به پیروزی 4 بر 2 رسید)
فصل 86 - 1385: صباباتری تهران صفر - سپاهان اصفهان 4
فصل 87 - 1386: استقلال تهران 3 - پگاه گیلان یک
فصل 88 - 1387: ذوب آهن اصفهان 5 - راه آهن شهرری 2
فصل 89 - 1388: پرسپولیس تهران 4 - فولادگستر تبریز یک
فصل 90 - 1389: پرسپولیس تهران 4 - ملوان بندرانزلی 3
فصل 91 - 1390: استقلال تهران صفر (4) - شاهین بوشهر صفر (یک)
فصل 92 - 1391: پرسپولیس 2 - سپاهان 2 (در ضربات پنالتی سپاهان به پیروزی 4 بر 2 رسید)

در زیر گزارشی از تصاویر اهدای جام به تیم‌های قهرمان از فصل 84-85 تاکنون را مشاهده می‌کنید:
قهرمانی سپاهان اصفهان با پیروزی برابر پرسپولیس در فصل 84-85 قهرمانی سپاهان اصفهان با پیروزی برابر پرسپولیس در فصل 84-85 قهرمانی سپاهان اصفهان با پیروزی برابر صباباتری تهران در فصل 85-86 قهرمانی سپاهان اصفهان با پیروزی برابر صباباتری تهران در فصل 85-86 قهرمانی استقلال با پیروزی برابر پگاه گیلان در فصل 86-87 قهرمانی استقلال با پیروزی برابر پگاه گیلان در فصل 86-87 قهرمانی ذوب‌آهن اصفهان با پیروزی برابر راه‌آهن تهران در فصل 87-88 قهرمانی ذوب‌آهن اصفهان با پیروزی برابر راه‌آهن تهران در فصل 87-88 قهرمانی پرسپولیس با پیروزی برابر گسترش فولاد در فصل 88-89 قهرمانی پرسپولیس با پیروزی برابر گسترش فولاد در فصل 88-89 قهرمانی پرسپولیس با پیروزی برابر ملوان بندرانزلی در فصل 89-90 قهرمانی پرسپولیس با پیروزی برابر ملوان بندرانزلی در فصل 89-90 قهرمانی استقلال با پیروزی برابر شاهین اهواز در فصل 90-91 قهرمانی استقلال با پیروزی برابر شاهین اهواز در فصل 90-91 قهرمانی سپاهان با پیروزی برابر پرسپولیس در فصل 91-92 قهرمانی سپاهان با پیروزی برابر پرسپولیس در فصل 91-92


مطالب مشابه :


نمودار جام حذفی 92-93

نمودار جام حذفی 92-93. نمودار جام حذفی 92-93 + نوشته شده در سه شنبه پنجم شهریور 1392ساعت 20:48




نمودار رقابتهای جام حذفی باشگاههای کشور 92 93

هواداران نساجی مازندران - نمودار رقابتهای جام حذفی باشگاههای کشور 92 93 - fc nassaji mazandaran




قرعه کشی جام حذفی فوتبال ایران 93-94

جدول لیگ برتر فوتبال ایران 92. اساس نمودار جام حذفی وضعیت حضور نمودار جام حذفی ایران 93




گزارش مشرق از قهرمانان ادوار گذشته؛

سرویس ورزشی مشرق - بیست و هفتمین دوره رقابت های جام حذفی (نمودار کامل جام حذفی 91-92 .: Weblog




برنامه کامل ، نتایج و جدول جام جهانی 2014 - قهرمانی آلمان

مشاهده نمودار مرحله حذفی جام دیدارهای مرحله حذفی یک چهارم جام جهاني 2014 برزيل 93- گنجينه




نتیجه فینال جام حذفی پرسپولیس و سپاهان

نتیجه فینال جام حذفی پرسپولیس و سپاهان جدول و نمودار قیمت کنجاله یکشنبه 92.02.15 ساعت 18:00




برچسب :