روشهای الکتروفورز

الکتروفورز در میدان الکتریکی ضربان دار:


چنانچه اشاره شد، هر چه غلظت ژل کمتر باشد با آن می توان مولکولهای بزرگتری را بوسیلة الکتروفورز ، تفکیک کرد. ولی در این رقت محدودیت وجود دارد. برای این منظور از روشهای الکتروفورز در میدان الکتریکی ضربان دار استفاده می شودکه دارای انواع مختلفی است(ادامه مطلب)

الکتروفورز در میدان الکتریکی ضربان دار تک جهتی :(UPFGE)

یکی از ساده ترین روشهای الکتروفورز در میدان الکتریکی ضربان دار، روش UPFGE می باشد. برای این روش از یک دستگاه ژل الکتروفورز افقی معمولی استفاده می شود. در UPFGE ، میدان الکتریکی در فواصل زمانی معین قطع شده و دوباره برقرار می شود. هنگامی که میدان برقرار است مولکول DNA بصورت گسترده در آمده و در جهت میدان حرکت می کند. با قطع شدن جریان الکتریکی، حرکت DNA متوقف شده و DNA فرصت می یابد تا به حالت هیئت فضایی خاص خود در آید ولی با برقراری مجدد جریان حرکت مولکول آغاز می شود. در زمانی که میدان الکتریکی برقرار نیست همة مولکولها فرصت نمی کنند بطور کامل به شکل فضایی خود در آیند هر چه مولکول کوچکتر باشد سریعتر می تواند به شکل فضایی خود در آید و از آن خارج شود. براین اساس می توان مولکولهای نسبتاً بزرگ را از هم تفکیک کرد. با استفاده UPFGE می توان مولکولهایی تا اندازه 400 کیلو جفت باز را از هم تفکیک کرد. از این روش الکتروفورزی در انالیز ژن های بزرک نظیر ژن کد کننده پروتئین دیستروفین که در پیدایش بیماری دیستروفی عضلانی نقش دارد، استفاده می شود.

الکتروفورز در میدان الکتریکی معکوس :(FIGE)

در روش FIGE، جهت میدان الکتریکی در فواصل زمانی معین ، معکوس می شود در این روش برای تفکیک مولکولهای کوچک از دامنه های زمانی کم استفاده می شود یعنی میدان الکتریکی بطور متناوب به مدت .5/. ثانیه در جهت مستقیم و به مدت 25/. ثانیه در جهت مخالف برقرار می شود. در مورد مولکولهای بزرگتر از زمانهای بیشتر ، 3 ثانیه به جلوو 1 ثانیه در جهت مخالف استفاده می شود. با این روش می توان مولکولهایی تا اندازه 800 کیلو جفت باز را از هم تفکیک کرد.


ژل اکتروفورز در میدان الکتریکی ضربان دار (:( PFGE

یکی از متداولترین روشهای الکتروفورز در میدان الکتریکی ضربان دار است. در این روش از دو میدان الکتریکی که نسبت بهم بصورت عمود قرار گرفته اند، در فواصل زمانی معین بطور متناوب استفاده می شود. یکی از این میدانها در جهت بالا به پائین و دیگری در جهت چپ به راست قرار دارد. مولکولهایDNA پس از آنکه تحت تأثیر میدان اول حرکت کردند در اثر میدان دوم 90 درجه تغییر جهت داده و حرکت می کنند. در اثر این روش مولکولهای DNA با یک حرکت چرخشی خود، در طول ژل بصورت زیگ زاگ حرکت می کنند. در روش PFGE می توان مولکولهای بسیار بزرگی در اندازه بین 20 هزار تا 2 میلیون جفت باز را از از هم تفکیک کرد.


مطالب مشابه :


فرهنگ نام های ایرانی

گذشته و آینده - فرهنگ نام های ایرانی - مجموعه مقالات و نظرات شخصی انوش راوید




اسم و فامیل بازی کردن ما ایرانی ها!!!!!

بچه زرنگ تهرووون - اسم و فامیل بازی کردن ما ایرانی ها!!!!! - بچه زرنگ فامیل: غلامی غذا




اسم فامیل بازی کردن ایرانی ها..........

ღ♥ღ♥عكس هاي باربيღღ♥ღ - اسم فامیل بازی کردن ایرانی ها - ♥ღ♥دنياي عكس هاي دخترونه




روشهای الکتروفورز

Sssssepideh Famillllllll Iraniiiiiiiiiii - روشهای الکتروفورز - دفتر یادداشت: سپیده فامیل ایرانی (((دختر پارسی




ایرانی‌ها از کی صاحب "فامیلی" شدند؟

هُدا نِت بامدیریت سیدمحمدباقری پور - ایرانی‌ها از کی صاحب "فامیلی" شدند؟ - - هُدا نِت




فرهنگ نام های ایرانی

گذشته و آینده - فرهنگ نام های ایرانی نوا ـ نوایی = نام و فامیل در ایران و قاره کهن و




فرهنگ جامع نامهای خانوادگی ایرانی

به وبلاگ مغان پیر خوش آمدید - فرهنگ جامع نامهای خانوادگی ایرانی - به می سجاده رنگین کن گرت




بازی اسم فامیل

بازی اسم فامیل . شنبه ۲۶ مرداد۱۳۹۲ :: بازی اسم فامیل یکی از جذاب ترین بازی های ایرانی است.




فرهنگ نامهای ایرانی

مینای مهر - فرهنگ نامهای ایرانی - ایران شناسی-تاریخ-فرهنگ و زبانهای باستانی




انواع مولکول DNA

Sssssepideh Famillllllll Iraniiiiiiiiiii - انواع مولکول DNA - دفتر یادداشت: سپیده فامیل ایرانی (((دختر پارسی زبان




برچسب :