معرفی سازمانها ، معاونتها و سایر واحد های تابعه جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران

سازمان امداد و نجات

برای مشاهده اندازه واقعی آرم ازمان امداد و نجات کلیک کنید

مهمترين وظيفه جمعيت، ارائه خدمات امداد و نجات در زمان وقوع حوادث و سوانح بوده كه براساس قانون اساسنامه جمعيت ارائه كمك‌هاي اوليه توسط امدادگران، برنامه ريزي و اقدام در جهت آمادگي مقابله با حوادث و سوانح و آموزش عمومي به منظور ترويج فرهنگ ايمني و خودامدادي و ارسال كمك‌ها و اعزام عوامل امدادي در داخل و خارج از كشور ازجمله وظائف اين جمعيت، محسوب شده و در طرح جامع امداد و نجات كشور نيز مسئوليت فرماندهي و هدايت عمليات امداد و نجات در سوانح كشور به اين جمعيت، تفويض گرديده است. سازمان امداد و نجات جمعيت هلال احمر با بيش از 30 سال تجربه در زمينه آمادگي و پاسخگويي سوانح در داخل و خارج از كشور به عنوان يكي از بخش‌هاي اصلي جمعيت وظيفه دارد با امكانات گسترده عملياتي، پشتيباني، مخابراتي، امداد هوايي، دريايي و شهري و نيز نيروي انساني مجرّب و كارآزموده و ارائه آموزش‌هاي كوتاه مدت امداد و نجات همدوش ساير واحدهاي جمعيت، وظيفه خطير فرماندهي و هدايت عمليات امداد و نجات در جمعيت هلال احمر و مسئوليت دبيرخانه كار گروه كشوري عملياتي امداد و نجات را به انجام رساند.

اساساً كشور جمهوري اسلامي ايران به لحاظ موقعيت خاص جغرافيايي، اقليمي، زمين شناسي، زيست محيطي، جمعيتي، بافت سازه اي و استراتژيك، مستعد سوانح متعددي همچون زلزله، سيل، خشكسالي، رانش و لغزش زمين، بهمن، طوفان، جنگ، تصادفات جاده اي، هجوم آوارگان و پناهجويان و ... است و اين خود جمعيت هلال احمر را وامي‌دارد تا با توسعه و ساماندهي شبكه امداد و نجات كشور، توان پاسخگويي به سوانح را افزايش دهد. در حال حاضر اين سازمان با ارائه آموزش‌هاي رايگان امداد و نجات در تمامي شعب جمعيت در حال نيل به هدف ترويج فرهنگ ايمني و خود امدادي و تأمين آرمان (يك نفر آموزش ديده در هرخانواده) است، آموزش‌هاي امداد و نجات در زمينه دوره هاي امدادگري، تربيت مربي، تخصصي امداد و نجات و باز آموزي امداد و نجات نيز توسط اين سازمان و جمعيت‌هاي استان‌ها ارائه مي‌گردد. همچنين فعاليت‌هاي مختلف در زمينه امداد و نجات جاده اي (در 89 پايگاه ثابت)، امداد و نجات كوهستان، امداد و نجات ساحلي، امداد و نجات دريايي، سيستم ارتباطات و مخابرات راديويي (HF, VHF, CODAN, SAT-PHONE) انبارهاي امدادي (با مساحت حدود 200000 متر مربع انبار)، ترابري امدادي (با بيش از 3000 خودروي امدادي)، بكارگيري ابزار و تجهيزات امداد و نجات، امداد هوايي (با پنج فروند چرخبال)، تشكيل و آماده سازي تيم‌هاي امداد و نجات (بيش از 400 تيم آماده) برپايي اكيپ‌هاي امداد زمستاني، نوروزي، تخليه مصدومين و مجروحين، اعزام آمبولانس و خدمات كمك‌هاي اوليه و برپايي درمانگاه هاي صحرايي، تخليه افراد در معرض خطر، ارسال كمك‌هاي امدادي در داخل و خارج از كشور، تامين آب، إذا، وسايل تسكين آلام آسيب ديدگان و مايحتاج عمومي آنها، اسكان اضطراري آسيب ديدگان و كمك به آوارگان و پناهندگان را به انجام مي رساند.

 

سازمان داوطلبان

اين سازمان براساس اصل خدمات داوطلبانه Voluntary service كه از اصول هفتگانه جمعيت‌هاي ملّي صليب سرخ و هلال احمر است شكل گرفته و هدف اصلي آن حمايت از نيازمندان و قشرهاي آسيب پذير از طريق بهره‌گيري از توان توانمنداني است كه داوطلبانه به عضويت جمعيت درآمده‌اند، اساس كار اين سازمان را تشكيل مي‌دهد.

اين سازمان دو وظيفه عمده را دنبال مي‌نمايد

1- جذب نيروي انساني داوطلب و مشاركت‌هاي مردمي

اهميت اين وظيفه در جمعيت‌هاي ملّي هلال احمر و صليب سرخ به اندازه اي است كه همه تلاش‌ها و فعاليت‌هاي جمعيت هلال احمر، متكي به آن تعريف شده است. تفاوت و امتياز مشاركت‌هاي مردمي در جمعيت هلال احمر از ساير موسسات حمايتي در اين است كه صرفاً به منابع و مقدورات مالي، توجه نمي‌شود. بلكه بهره گيري از تجربيات، تخصص‌ها، دانش و فرصت‌هاي داوطلبان نيز در امر مددرساني به نيازمندان از اهميت ويژه اي برخوردار است و علاوه بر اشخاص از توان تشكل‌هاي غيردولتي همسو  با اهداف جمعيت هلال احمر نيز بهره مي‌جويد و فرآيند اجرايي اين وظيفه عبارتست از :

شناسايي و جذب اقشار و اشخاص توانمندي كه تمايل به عضويت دارند و پذيرش و سازماندهي داوطلبان خدمت از طريق دسته بندي در گروه هاي چهارگانه مهارت، حمايت، مشاركت و هدايت. اين اشخاص در قالب عضو و يا داوطلب مي‌توانند با اين سازمان همكاري داشته باشند.

عضو : شخصي است كه متعهد به اصول بنيادين جمعيت و نشر آن بوده، از اساسنامه پيروي و نسبت به اجراي مصوبات مجمع عمومي و شوراي عالي جمعيت اقدام نموده و حق عضويت پرداخت مي‌نمايد.

داوطلب : شخصي است كه به اصول جمعيت احترام گذاشته و در قالب گروه هاي مهارت، حمايت، هدايت و مشاركت بصورت سازماندهي شده خدمات ارائه مي‌نمايند.

ازجمله فعاليت‌هاي بخش جذب جمع آوري كمك‌هاي نقدي و غيرنقدي مردمي در زمان حوادث براي ياري رساني به آسيب ديدگان است.

 

2- ارائه خدمات حمايتي

اين خدمات به نيازمندان آسيب پذير و آسيب ديده از سوانح، حوادث و مسائل اجتماعي در حوزه وظايف تعريف شده جمعيت هلال احمر مي‌باشد. اين خدمات شامل موارد ذيل است :

ü     خدمات صندوق وام اشتغال و خودكفايي مددجويان

ü     خدمات درماني، دارويي، تجهيزات پزشكي و فيزيوتراپي

ü     كمك‌هاي نقدي مقطعي و يا موردي

ü     جهيزيه و وام ازدواج

ü     پوشاك، مواد خوراكي وبن

ü     هزينه سفر و اقامت موقت افراد در راه مانده

ü     مستمري

ü     وام خريد ديه مربوط به تصادفات منجر به صدمه و يا قتل غيرعمد

ü     حضانت از فرزندان بي سرپرست در مراكز شبانه روزي.

 

سازمان جوانان

630599_u71WsP9H.jpg

سازمان جوانان جمعيت هلال احمر (جوانان شيروخورشيد سرخ سابق) در 14 آبان ماه سال 1336 (ه.ش) بنا به درخواست جمعيت وقت و تصويب اساسنامه آن با همكاري وزارت فرهنگ و هنر تاسيس شد. در ابتدا فعاليت‌هاي سازمان، متمركز در شاخه دانش آموزي و شامل خدمت به همنوع، ترويج مسائل بهداشتي و صلح و دوستي بود. به دنبال تغيير اساسنامه در سال‌هاي 45 و 46 و به منظور گسترش فعاليت‌هاي جوانان عضو جمعيت، مركزي با عنوان خانه جوانان در سال 1348 (ه.ش) تاسيس شد. تا زمان پيروزي انقلاب عمده فعاليت‌ها در مدارس انجام مي‌گرفت و تعداد خانه هاي جوانان نيز در حدود بيست مركز بود. بعد از پيروزي انقلاب در سال 1361 خانه هاي جوانان به مراكز پرورش اسلامي تغيير نام يافت. با گسترش فعاليت جوانان در مراكز پرورش اسلامي اين مراكز ابتدا تحت سرپرستي اداره كل و سپس معاونت فرهنگي جمعيت هلال احمر قرار گرفتند. از سال 1378 با تغيير تشكيلات جمعيت، معاونت فرهنگي و سازمان جوانان (سابق) در هم ادغام گرديد و تحت عنوان سازمان جوانان جمعيت هلال احمر شروع به فعاليت نمود كه اين فعاليت تاكنون نيز ادامه دارد. در سال‌هاي اخير اقدامات اساسي و زيربنايي زيادي در سازمان صورت گرفته است كه از آن جمله مي‌توان به موارد زير اشاره نمود :

تشكيل شوراي عالي جوانان جمعيت، تشكيل كانونهاي دانشجويي هلال احمر در دانشگاه ها، انعقاد توافقنامه با وزارت آموزش و پرورش و بازنگري فعاليت‌هاي دانش آموزي، ايجاد جامعه بشردوستان جوان در سطح شهرها جهت فعاليت ساير جوانان و ...

علاوه بر تغيير ساختار تشكيلاتي، فعاليت‌ها و برنامه هاي سازمان جوانان نيز مورد بازنگري قرار گرفته است. امروزه فعاليت‌هاي سازمان در سه حوزه معاونت جذب و سازماندهي، معاونت آموزشي و پژوهشي و معاونت فرهنگي و امور اجتماعي برنامه ريزي و اجرا مي‌شود.

معاونت جذب و سازماندهي در زمينه جذب و سازماندهي جوانان داوطلب عضويت در جمعيت هلال احمر به كارگيري اعضا در امور امدادي و عام المنفعه و برنامه هاي بشردوستانه و تقويت و استمرار ارتباط اعضا با سازمان، فعاليت مي‌نمايد. تشكيل تيم‌هاي امدادي، تهيه نرم افزار جامع عضويت و برنامه ريزي فعاليت‌هاي بشردوستانه نمونه اي از فعاليت‌هاي اين معاونت مي‌باشد.

محور فعاليت‌هاي معاونت آموزشي و پژوهشي ارتقاء دانش و تقويت مهارت‌هاي اعضاي سازمان جهت انجام فعاليت‌هاي امدادي و بشردوستانه، ايجاد و تقويت بنيان‌هاي پژوهشي در ارتباط با طرح‌ها و برنامه هاي سازمان و ارزشيابي برنامه هاي مختلف سازمان است. طراحي و اجراي دوره هاي آموزشي امداد و كمك‌هاي اوليه، نهضت بين‌المللي صليب سرخ و هلال احمر، كار گروهي و خدمات داوطلبانه و برگزاري دوره هاي متعدد تربيت مربي و تربيت مدرس و نيز دوره هاي آموزشي غيرمتمركز در سطح استانها نمونه اي از فعاليت‌هاي اين معاونت مي‌باشد.

معاونت فرهنگي وامور اجتماعي با برگزاري مسابقات و جشنواره هاي فرهنگي ـ هنري، برگزاري اردوها و مسابقات ورزشي متنوع در جهت نگهداري اعضا تلاش مي‌نمايد.

 

مرکز پزشکی حج و زیارت

راه اندازی درمانگاه هلال احمر در مدینه منوره

این مرکز کلیه امور پزشکی حجاج و زائرین عتیات عالیات را به عهده دارد و با تیم های پزشکی و درمانی مجهز در مراکز درمانی در شهر های مکه معظمه ، مدینه منوره و نیز در نجف و کربلای معلی پذیرای زائرین می باشد.

سازمان تدارکات پزشکی

sazman.jpg&w=450

اين بخش از جمعيت در سال 1305 با تاسيس اوّلين داروخانه جمعيت بصورت سيار، راه اندازي شد كه در سال 1334 با تشكيل هيات مديره مستقل توسعه يافت و در سال 1355 با تشكيل سازمان تداركات درماني شير و خورشيد سرخ ايران به فعاليت‌هاي آن توجه بيشتري مبذول گرديد و تامين تجهيزات پزشكي و دارويي براي رفع نياز كشور به اين سازمان محوّل شد. پس از پيروزي انقلاب اسلامي با توجه به تحوّلات رويداده، و بخصوص در دوران دفاع مقدس، مركز فوريت‌هاي دارويي در جمعيت هلال احمر، تشكيل شد كه در سال 1367 با ادغام در سازمان تداركات درماني (سازمان تداركات وتوليد لوازم پزشكي و دارويي) را بوجود آورد. اين سازمان كه هم اكنون با نام سازمان تداركات پزشكي جمعيت هلال احمر فعاليت مي‌نمايد، اداره دو داروخانه در تهران، يك دراگ استور در كيش، داروخانه اي در مشهد و داروخانه تك نسخه اي در تهران، توزيع داروهاي وارداتي خاص درده ها داروخانه جمعيت هلال احمر در استان‌هاي مختلف كشور و اداره كارخانه هاي سرنگ هلال ايران (سها 1 )، مجتمع دارويي، بهداشتي و آرايشي (سها3 ) و كارخانه سها (2) را بعهده دارد و نيز مركز مجهز درماني در تهران شامل واحدهاي چشم پزشكي، دياليز، آزمايشگاه، راديولوژي، كلينيك‌هاي ويژه مربوطه تحت نظارت اين سازمان مي‌باشد كه با بهره‌گيري از آخرين تكنولوژي و فنآوري روز، خدمات درماني را به بيماران ارائه مي‌نمايد.

راه اندازي كارخانه ( سها 4 ) نيز كه توليد داروهاي گياهي را با آخرين استانداردهاي روز دنيا بعهده خواهد داشت نيز در دست اقدام است كه بزودي عرضه محصولات اين كارخانه نيز آغاز خواهد گرديد.

 

معاونت بهداشت ، درمان و توانبخشی

نخستين مركز توانبخشي جمعيت در دي ماه 1341 با همكاري سازمان ملل متحد، وزارت بهداري وقت و جمعيت شيروخورشيد سرخ تاسيس گرديد. در اين مركز ضمن ارائه خدمات در زمينه ساخت اعضاء مصنوعي و وسايل كمكي براي معلولين، تكنسين ارتوپدي فني (ارتز و پروتز) نيز تربيت مي‌شد و ارائه آموزش‌ها به دانشجويان به دو زبان انگليسي و فرانسه صورت مي‌گرفت. پس از پيروزي انقلاب اسلامي، معاونت درمان و توانبخشي در جمعيت هلال احمر با 11 مركز تابعه در استان‌ها توسعه يافت و عليرغم جدا گرديدن بيمارستان‌ها، درمانگاه ها و مراكز آموزشي درماني از جمعيت و محول گرديدن اداره آنها به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي فعاليت گسترده اي در حوزه توانبخشي و نيز درمان برون مرزي، شكل گرفت.

فعاليت‌هاي حوزه درمان و توانبخشي جمعيت هلال احمر

الف- فعاليت‌هاي درماني و دارويي

ب - فعاليت‌هاي توانبخشي

ج - فعاليت‌هاي آموزشي و تحقيقاتي

در بعد فعاليت‌هاي درماني : در اين بخش جمعيت هلال احمر با احداث مراكز درماني و پلي كلينيك‌ها در داخل و خارج از كشور و بازپس گيري بيمارستان‌هاي موقوفه كه براساس مصوبه شوراي انقلاب در اختيار وزارت بهداري وقت قرار گرفته بود و بازسازي كامل آنها گام موثري در ارائه خدمات درماني خصوصاً در مناطق محروم برداشته است.

جمعيت، در كشور امارات متحده عربي (دوبي) و نبطيه لبنان دو بيمارستان مجهز و فعال دارد و در كشورهاي يمن، كنيا، نيجر، غنا، مالي، نخجوان، افغانستان، آذربايجان، ازبكستان و تاجيكستان نيز داراي درمانگاهي فعال و مجهز است كه سالانه به بيش از 300000 نفر خدمات درماني و تشخيصي ارائه مي‌دهند و نيز تجهيز و راه اندازي بيمارستان در كشور يمن را در دست اقدام دارد. در حال حاضر جمعيت در استان‌هاي مختلف كشور داراي 17 درمانگاه فعال و 39 داروخانه تخصصي است. مراكز توانبخشي جمعيت هلال احمر در رشته هاي اعضاء مصنوعي و وسايل كمكي، فيزيوتراپي، كاردرماني، شنوايي سنجي، گفتاردرماني، ايزوكينتيك، هيدروتراپي، مكانوتراپي، تغذيه و اعصاب و روان فعال است و سالانه متجاوز از 63000 نفر از خدمات آن بهره مند مي‌گردند.

خدمات ارتوپدي فني در حوزه درمان و توانبخشي جمعيت هلال احمر با بهره گيري از آخرين دستاوردهاي تكنولوژيك و مدرنترين تجهيزات با افرادي مجرب و متخصص قادر به ارائه خدمات در تمامي زمينه هاي ساخت اعضاء مصنوعي (پروتز) و وسايل كمكي (ارتز) مي‌باشد. مراكز فيزيوتراپي اين حوزه مجهز به هات پك (H.P) TENS ، دياترمــي (S.W.D) ، تراكشن Tread mill , Vacuum compression ، اينترفرنشيالتراپي (IF ميكروويو C.P.M (M.W.D، زانو(Continuous passive motion ) ، ماوراء بنفش(UV) ، ويبراتورهاي ولتاژ بالا (H.V.V) و... بوده و در حال حاضر در بخش ايزوكينتيك با استفاده از دستگاه هاي متفاوتي چون دوچرخه، تشك ورزش و سيستم Technogym، توانبخشي بيماران بويژه بيماراني كه پس از اعمال جراحي ارتوپدي نياز به تقويت عضلاني دارند انجام مي‌شود.

در بخش كاردرماني با امكاناتي چون Infra red Therapy vibrator، حمام پارافين (Paraffin) Bathtitl lab ، (sensory integration)SI ، Hand therapy ، (Continuous passive motion ) C.P.Mو مكانوتراپي سرويس دهي به بيماران بخصوص بيماراني كه دچار اختلالات نورولوژيك چون CVA ، MS ، Head Injury ، ( cerebral palsy) C.P ، پاركينسون، ضايعات اعصاب محيطي و بيماراني از اين دست انجام مي‌گردد.

در بخش شنوايي سنجي نيز با استفاده از دستگاه هاي(Electro nystagmo graphy)(ENG) (VNG) Video Otoscopy ، Audiometry ، Tympanometry ، A.B.R ، خدمات تشخيصي در خصوص بيماران مبتلا به اختلالات شنوايي انجام مي‌گردد.

در بخش گفتاردرماني نيز با استفاده از آخرين تكنولوژي روز در راستاي دستيابي به مهارت‌هاي گفتاري مناسب با توانمندي‌هاي جسمي، ذهني و رواني مراجعين، تلاش مي‌گردد. در اين بخش با بهره‌گيري از برنامه هاي نرم افزاري مجهز در اطاقهاي درماني ويژه كودكان و بزرگسالان به درمان اختلالات نظير لكنت زبان، اشكالات تلفظي، مشكلات يادگيري، تاخير رشد و... پرداخته مي‌شود.

بخش تغذيه در راستاي كنترل سيستم‌هاي ارگانيك و حفظ مطلوب و وضعيت آناتوميك بدن مددجويان و ممانعت از بروز آسيب‌هاي ناشي از افزايش فاكتورهاي مضر در بدن فعاليت نموده و تحت نظر كارشناس مربوطه و با استفاده از جديدترين تجهيزات مبادرت به ارزيابي و تعيين راهكارهاي مناسب تغذيه اي براي بيماران و مراجعين مي‌باشد.

بخش اعصاب و روان در كنار بخش‌هاي ديگر توانبخشي با همكاري متخصصين روان پزشك و روانشناس باليني در زمينه هاي ذيل ارائه خدمات مي‌نمايد :

ويزيت روان پزشكي كودكان و بزرگسالان مشاوره در زمينه : تحصيل، شغل، ازدواج، روش‌هاي تربيت فرزند و ارائه راهكار به معلولين و افراد قطع عضو در زمينه پيشگيري از مشكلات رواني و مبادرت به امور روان درماني و روان سنجي مربوطه.

الف- در جهت تكميل مراكز فيزيوتراپي و ارتقاء توانمندي بيماران و مددجويان عزيز

ب - بمنظور استفاده پرسنل و خانواده محترم آنها از تسهيلات ورزشي

ج - جهت استفاده امدادگران در راستاي ايجاد آمادگي لازم در مقابله با سوانح و حوادث طبيعي

د - بمنظور استفاده داوطلبان و جوانان و ايجاد تسهيلات لازم در جهت جذب هرچه بيشتر ايشان

 

فعاليت‌هاي آموزشي وتحقيقاتي

الف- فعاليت‌هاي آموزشي

بطور كلي مجموعه فعاليت‌هاي آموزشي اين معاونت با هدف ارتقاء سطح علمي پرسنل و فراهم آوردن زمينه مساعد بمنظور دستيابي به دستاوردها و تكنيك‌هاي جديد در روند ارائه خدمات توانبخشي صورت پذيرفته كه در قالب آموزش‌هاي عمومي و تخصصي انجام مي‌شود :

 

آموزش‌هاي عمومي شامل :

تهيه كتب و نشريات و جزوات آموزشي

تهيه تيزرهاي تلويزيوني

 

آموزش‌هاي تخصصي شامل :

همكاري با مراكز دانشگاهي و آموزش عالي كشور

آموزش وتربيت تكنسين‌هاي داخلي

آموزش وتربيت تكنسين‌هاي خارجي

برگزاري سمينارها و كنگره ها

 

ب - فعاليت‌هاي تحقيقاتي

امروزه اين معاونت مي‌تواند با مسرّت هرچه تمامتر به اطلاع پويندگان راه تحقيقات و خودكفايي كشور برساند كه پس از گذشت نزديك به 20 سال از آغاز اين تلاش ملّي و خستگي ناپذير در زمينه پروتز به 90 درصد و در زمينه ارتز به 30 درصد خودكفايي دست يافته كه ثمره آن را مي‌توان در زمينه هاي زير مشاهده نمود:

تهيه وتوليد انواع قطعات و مفاصل مكانيكي مورد استفاده در ساخت انواع ارتزهاي اندام تحتاني، فوقاني و تنه

تهيه و توليد دو نوع از مفاصل مكانيكي زانو در سيستم مدولار پروتزهاي اندام تحتاني

تهيه و توليد دو نوع از آدابتورهاي چرخشي در سيستم مدولار پروتزهاي بالاي زانو

بررسي و تحقيق در مورد امكانات ساخت و توليد قطعات مورد استفاده در پروتزهاي مايوالكتريك اندام فوقاني

تهيه و توليد جكهاي قالب گيري

 

مجتمع دارویی درمانی هلال ایران

مجتمع دارویی درمانی هلال ایران با هدف ارتقاء سلامت و درمان بیماران و نیازمندان، در راستای نیت خیرخواهانه واقف آن “سرکار خانم پری آگاهی آرش” و با سرمایه گذاری جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران از سال ۱۳۷۸ فعالیت های پیشگیری، تشخیصی و درمانی خود را آغاز نموده است. هم اکنون در این مجتمع علاوه بر مرکز تخصصی و فوق تخصصی چشم پزشکی، کلینیک های قلب و عروق، دندانپزشکی، زنان زایمان و ناباروری، تصویربرداری، بخش دیالیز و خدمات خود را به عموم مردم عزیز در سطح ملی و فراملی ارائه می نماید.

از جمله افتخارات این مجموعه ، دریافت گواهینامه بین المللی سیستم مدیریت کیفیت ۲۰۰۸ : ۹۰۰۱ ISO در سال ۱۳۸۸ همچنین دریافت جایزه ملی کیفیت در نهمین دوره جایزه کیفیت ملی ایران در سال ۱۳۹۱ می باشد.

 

مراکز تخصصی مجتمع دارویی درمانی هلال ایران

ü       مرکز تخصصی و فوق تخصصی چشم پزشکی هلال ایران

ü       مرکز تخصصی ناباروری و نازایی

ü       کلینیک فوق تخصصی قلب و عروق

ü       کلینیک تخصصی دندانپزشکی

ü       کلینیک تخصصی پوست ، مو و زیبایی -  لیزر

ü       کلینیک تخصصی زنان ، زایمان

ü       کلینیک پیشگیری و پایش سلامت

ü       کلینیک تخصصی طب کار

ü       واحد توریسم درمانی

ü       بخش دیالیز

ü       واکسیناسیون و معاینات حجاج و زائرین عتبات عالیات

ü       رادیولوژی و سونوگرافی

ü       آزمایشگاه تشخیص طبیمطالب مشابه :

نوید بهار در تهران -سایت تابناک

موسسه مطالعات و تدوين تاريخ (جراح و متخصص زنان و زایمان و نازایی) نوید بهار در تهران




تولد اولین کودک به روش IVF در مرکز درمان ناباروری قفقاز اردبیل

موسسه مطالعات و (نوید) خرم آباد مشکلات لوله‌های رحمی، آندومتریوز، نازایی به دلیل




کشف ژن تهاجمی ترین نوع سرطان سینه

موسسه تحقیقاتی « موسسه ولکام تراست سانگر» انگلیس انجام شده است نوید دهنده ابداع درمان




معرفی سازمانها ، معاونتها و سایر واحد های تابعه جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران

ü مرکز تخصصی ناباروری و نازایی. ü موسسه آموزش عالی علمی شرکت خدمات هلیکوپتری نوید.




قولنج

اداب بارداری -نازایی. موسسه مطالعات سلامت ترین حالت قولنج –که نوید خوبی دارد- آن است




برچسب :