سقط > نه


                                          سقط >>> نه


سلام دوستان . پس از مبحث سقط که تو پست قبلی گذاشتم ، دلم نیومد این حرفها رو نزنم . متاسفانه میزان سقط تو جامعه خیلی بالاست و مادرای ما خیلی راحت تن به این "قتل " میدن .

به جز موارد واااقعا استثنایی و خاص،

شما مادر گرامی چطور دلتون میاد هدیه ای که خدا بهتون داده رو بهش پس بدین؟

جنین موجود بی آزار و نیازمندیه که به رحم شما چنگ زده و تو این دنیا فقط 2 نفر رو داره که بهشون پناه آورده  : یکی خدا ، یکی مادر...

35078914712788610045.jpg

یه خواهش دیگه ای دارم از مادرانی که بچه دار شدن و به هر دلیلی میخان سقط کنن:

خواهشا یا درست و توسط فرد خبره این کار رو انجام بدین ...یا اصلاااا سراغ سقط نرین .

ما خیلی موارد داریم که مادر با خوردن داروهای گیاهی و زعفرون و ...این چیزا سعی کردن سقط کنن و موفق نشدن و جنین رشد کرده و متاسفانه دچار عوارض شده .

دوستای عزیز: زعفرون یه جنین سالم رو نمیندازه . یا خیلی چیزای دیگه که شنیدیم باعث سقط هستن . اینا چون جفت رو ضعیف میکنن، تو خانومای باردار ممنوع شدن و به اسم "سقط آور " معروف شدن .

ولی دوستان عزیز، اینا واااقعا باعث سقط کامل نمیشن .

حتی دوستان عزیزی که تازه می فهمن باردار هستن و به اصطلاح تو "جو " هستن و عصبانی هستن و هزار تا بلای گیاهی سر جفت و جنین میارن و در آخر هم همون جنین رو نگه میدارن . این کار از صد تا کودک آزاری هم بد تره .

حتی کسانی رو داشتیم آمپول یا قرص و شیاف سقط استفاده کردن و بچه شون نیفتاده و همون جنین رو خدا خواسته و نگه داشتن ...ولی این داروها عوارض خودشو گذاشتن .

پس:

1. درست و قاطع تصمیم بگیرید. جنین اسباب بازی نیست تو رحم شما 

2. اگه با در نظر گرفتن همه ی جوانب "منطقی " و نه "احساسی" تصمیم به سقط گرفتین ، سرسری و شانسی انجام ندین . درست انجام بدین .

15679077398284664641.jpg

57311611413149393418.jpg

85553498398796285439.jpg

________________________________________________________________________________

بخشی از عوارض سقط:

    سرطان دهانه رحم، تخمدان و کبد: زنانی که یک بار سقط انجام داده اند در مقایسه با زنانی که سقط انجام نداده اند در معرض 3/2 خطر نسبی سرطان دهانه رحم قرار دارند و زنانی که دو بار یا بیشتر سقط انجام داده اند با خطر نسبی معادل 92/4 روبه رویند. خطرات افزایش یافته مشابه درباره سرطان تخمدان و کبد نیز با سقط های منفرد یا متعدد گزارش شده است. افزایش احتمال سرطان های زنان در دنباله ی سقط به طور واضح است با تخریب غیر طبیعی تغییرات هورمونی که بارداری را خاتمه می بخشد همچنین تخریب درمان نشده دهانه رحم مرتبط است

 03023768558814418319.jpg

- سوراخ شدن رحم: 2 تا 3 درصد زنانی که سقط جنین می کنند در معرض خطر سوراخ شدن رحم قرار دارند. بسیاری از این جراحات تشخیص داده نشده و درمان نشده باقی می مانند مگر این که معاینه  لاپاراسکوپی توصیه و انجام شودچنین معایناتی به ویژه هنگامی که سقط در مرکز غیرحرفه ای انجام می شود سودمند خواهد بود. خطر سوراخ شدگی رحم برای زنانی که قبلاٌ زایمان کرده اند یا هنگام سقط بیهوشی عمومی داشته اند افزایش می یابد. تخریب رحم ممکن است به عوارضی در بارداری های بعدی منجر شده و حتی به شکل مشکلاتی که محتاج هیسترکتومی اند ظاهر شود که خود بالطبع منجر به تعدادی از عوارض و صدمات دیگر همچون پوکی استخوان می شود.

 

- پارگی های دهانه رحم: پارگی های مشخص دهانه رحم که نیازمند بخیه زدن هستند در حداقل 1% سقط های سه ماهه اول رخ می دهد. پارگی های کوچک تر یا جراحات میکرو که درمان نمی  شوند نیز در دراز مدت به تخریب سیستم باروری منجر می شوند. تخریب پایدار دهانه رحم متعاقب سقط ممکن است به شل شدگی دهانه رحم، زایمان زودرس و عوارض  زایمان منجر شود. خطر تخریب دهانه رحم برای نوجوانان، سقط های سه ماهه دوم و در مواردی که از لامیناریا برای اتساع دهانه رحم استفاده نمی شودد، بیشتر می شود.

 

- جفت سرراهی: سقط جنین خطر جفت سرراهی در بارداری های بعدی را 7 تا 15 برابر بیشتر می کند (که خود تهدید کننده ی زندگی مادر و بارداری خواسته است).

 

-  تشکیل غیر طبیعی جفت به علت تخریب رحمی، خطر بدشکلی های جنینی، مرگ قبل از زایمان و خونریزی بیش از حد طی زایمان را افزایش می دهد.

- نوزادان معلول در بارداری های بعدی: سقط جنین مرتبط است با تخریب رحمی و دهانه رحم همراه است که خطر زایمان زودرس ، عوارض زایمان و تشکیل غیر طبیعی جفت در بارداری های بعدی را افزایش دهد. این عوارض از جمله علل منجر به معلولیت در بین نوزادان است.

- حاملگی نابجا: سقط به طور ویژه احتمال حاملگی های نابجا را افزایش می دهد. حاملگی های نابجا، خود تهدید کننده زندگی بوده و ممکن است منجر به کاهش باروری گردد.

-بیماری التهابی لگن [1](PID): PID بالقوه بیماری تهدید کننده زندگی بوده و ممکن است به افزایش خطر حاملگی نابجا و کاهش باروری منجر گردد. 23 درصد از زنانی که در زمان سقط عفونت کلامیدیا دارند طی 4 هفته دچار PID می شوند. مطالعات نشان داده است که 27-20% متقاضیان سقط جنین دارای عفونت کلامیدیا هستند. تقریباٌ 5% بیمارانی که عفونت کلامیدیایی نداشته اند طی 4 هفته پس از سقط سه ماهه اول دچار PID می شوند. به همین دلیل منطقی آن است که در صورت امکان زنان قبل از اقدام به سقط جنین برای غربالگری و درمان چنین عفونتهایی به پزشک مراجعه کنند.

-اندومتریوز: از خطرهای بعد از سقط برای همه زنان است. زنان نوجوان 5/2 برابر زنان 29-20 ساله مستعد دچار شده به اندومتریوز متعاقب سقط هستند.

- عوارض آنی: تقریباٌ 10% از زنانی که سقط ارادی انجام می دهند از عوارض آنی رنج می برند که تقریباٌ 5/1 آنها تهدید کننده زندگی است.  9 مورد از شایعترین عوارض بیهوشی توهم، هموراژی، جراحت دهانه رحم و شوک اندوتوکسیک. شایع ترین عوارض جزئی عبارتند از: عفونت، خونریزی و تب، سوختگی درجه 2، درد مزمن شکمی، استفراغ و اختلالات معدی روده ای و حساسیت RH

-  افزایش خطرات در زنانی که سقط های متعدد می کنند: در مجموع اکثر مطالعات نشانگر وجود خطر برای زنانی است که تنها یک بار سقط انجام می دهند. اما همین مطالعات نشان می دهند که زنانی که سقط های مکرر داشته اند در معرض خطر بزرگ تری از تحمل این گونه عوارض قرار می گیرند. این نکته به ویژه از آنجا قابل تامل است که در بیشتر موارد، سقط ها مکرر می شوند.

-  افزایش خطر برای نوجوانان: نوجوانان که حدود 30% تمام سقط ها را تشکیل می دهند، نیز در معرض خطر بسیار بالایی از بسیاری از عوارض مرتبط با سقط می باشند که هم در مورد عوارض آنی و هم در مورد تخریب دراز مدت باروری صدق می کند.

-  فقر بهداشت عمومی محققان: در تحقیقی بر روی 1428 زن، دریافتند که از دست رفتن بارداری به ویژه به علت سقط القایی به طور مشخص با سطح پایین تر بهداشت عمومی ارتباط دارد. سقط های مکرر هماهنگ است با وضعیت بهداشت موجود. تحقیق قبلی گزارش می داد که در سال اول متعاقب سقط، زنان به میزان 10% بیشتر برای تمامی علل و 180% بیشتر به دلایل روانی اجتماعی به دیدار پزشکانشان می روند. همچنین نشان داده اند که اگر شریک جنسی در جریان سقط حضور نیابد و حمایت نکند میزان سقط چهار برابر زمانی خواهد بود که شریک جنسی حاضر و حمایتگر باشد. اگر شریک جنسی حاضرنباشد میزان سقط 6 برابر بیشتر می شود

-خطر فزاینده مشارکت در عوامل خطر سلامتی: سقط به طور ویژه با تغییرات رفتاری مانند هرزگی، سیگار کشیدن، مواد مخدر و اختلالات تغذیه ای ارتباط دارد که همگی مسبب افزایش عامل های مخاطره بر انگیز  سلامت اند. هرزگی و سقط هر دو  با میزان فزاینده PID و حاملگی های نابجا ارتباط دارند. آنچه ممکن است پنهان بماند ولی اهمیت ویژه دارد آن است که هرزگی به خودی خود واکنشی است در برابر صدمات پس از سقط و فقدان اعتماد به نفس

52364589843561626903.jpg

حق سقط جنین و احکام و  آن(14 بهمن 91)


«… من قتل نفساً بغیر نفس او فساد فی الارض فکأنّما قتل الناس جمیعاً و من احیاها فکأنّما احیا الناس جمیعاً…» (مائده، ۳۲). هر کس انسانی را بدون حق قصاص یا بی آنکه فساد و فتنه ای در زمین کند، به قتل برساند مثل آن است که همه مردم را کشته و هر که نفسی را حیات بخشد مثل آن است که همه مردم را حیات بخشیده است.



مراحل پنجگانه صدور مجوز سقط جنین
۱- پذیرفتن شرایط سقط جنین: شرایط پزشکی قانونی برای انجام سقط جنین عبارت است از: بیمارى جنین که به علت عقب افتادگى یا ناقص الخلقه بودن موجب حرج مادر است. بیمارى مادر که با تهدید جانى مادر توام باشد. تشخیص قطعى سه پزشک متخصص در خصوص یکى از موارد بالا. قبل از ولوج روح ( چهار ماهگی )
۲- تهیه مدارک لازم: ارائه شناسنامه زن و شوهر- سه قطعه عکس تمام رخ- تصویر صفحه اول و دوم شناسنامه ها، معرفی نامه از پزشک متخصص معالج به همراه سونوگرافی معتبر و علاوه بر این مدارک حضور زوجین در این معاینه الزامی است.
۳- پرداخت هزینه های رسیدگی: در سال ۱۳۹۰ تعرفه تعیین شده براى درخواست سقط جنین ۲۰ هزار تومان تعیین شده است.
۴- بررسی مدارک
۵- تقدیم مدارک به مراجع دیصلاح

صدور مجوز سقط درمانى بر اساس قانون مصوب سال ۱۳۸۴ مصوب مجلس شوراى اسلامى و آیین نامه این قانون که به تصویب سازمان پزشکى قانونى رسیده است به عهده سازمان پزشکى قانونى است. البته پزشکى قانونى مجوزهایى که قبل از چهارماهگى به اجرا درنیامده باشد را اجرا نمی کند. بالای ۱۹ هفته سقط ممنوع است

در نظام حقوقی ایران  با توجه به قوت و استحکام باورهای دینی در جامعه و الهام پذیری قوانین و مقررات حقوقی از موازین و احکام شرعی موجود در فقه امامیه، سقط جنین در اکثر موارد، جرم و فقط در موارد محدود جرم محسوب نمی گردد.

در تفکر لیبرالیستی غرب به دلیل اصالت فرد و منافع فردی نه تنها از حق حیات جنین حمایت نمی شود، بلکه برعکس افرادی که اقدام به سقط جنین می کنند از حمایت قانونی برخور هستند. (آیت اللهی، ۱۳۸۱: ج۳، ص۱۱۹) این رویکرد نتیجة انقلاب جنسی است که حدود سه دهه جامعه غربی را متحول نمود و کلیه رفتارهای مربوط به روابط جنسی، خانواده و… را تغییر داده است. امروزه غرب از دیدگاهی که سقط جنین را فاجعه ای مجرمانه می دانست به دیدگاهی رسیده که سقط جنین را از موارد حقوق بشر و نشانة افتخارآمیز شخصیت و آزادی زن می داند، در حقیقت سقط جنین به یک انتخاب تبدیل شده و هدف از آن آزادسازی جنسی و هوس است. در نتیجه اهمیت ازدواج و رابطه جنسی در حد یک تفریح تقلیل پیدا کرده و هدف اصلی که همانا ایجاد آرامش و خلق حیات است، به کناری نهاده شده است. (ویلیام مورچیسون، ۱۳۸۳: صص۶۴-۵۹)

 جنین همان حمل در شکم مادر است که به خاطر استتار و پوشیده بودن آن در شکم مادر، به این نام خوانده می شود. این واژه از ریشة «اجتنان» به معنای پوشش و فعیل به معنای مفعول است و واژه «سقط» در لغت عربی به معنای بر زمین افتادن می باشد. (جُرّ، ۱۳۸۰: ج۲، ص۱۱۹۷) همچنین در اصطلاح فقها به معنای افتادن جنین از درون رحم زن است. (نجفی، بی تا: ج۴، ص۱۱۰؛ شهید ثانی، بی تا، ج۱، ص۱۲۱) این اصطلاح عام بوده و شامل جنین دختر یا پسر و جنین پس از دمیده شدن روح و پیش از آن می شود.

بنابراین «سقط جنین» در اصطلاح فقها عبارت از افکندن یا خارج کردن عمدی جنین از درون رحم مادر و در نتیجه سقط، پایان دادن به حاملگی قبل از موعد طبیعی می باشد، خواه قبل از ولوج روح یا بعد از آن باشد و خواه بر اثر جنایت بر یکی یا بر هر دو باشد. بر همین اساس در فقه، به جای سقط جنین، از تعبیر اسقاط جنین یا حمل استفاده می شود.


 در اصطلاح سازمان پزشکی قانونی نیز سقط جنین عبارت است از: خارج شدن حاصل بارداری از رحم، در حالی که موجود تکوین یافته، قادر به زندگی در خارج رحم نباشد، یعنی ختم حاملگی قبل از آن که جنین قابلیت زندگی مستقل پیدا کرده باشد که معمولاً تا هفته بیستم حاملگی این عنوان قابل تحقق است. (قضایی، ۱۳۷۳: ص۵۳۶) بنابراین از نظر پزشکی مهم این است که جنین سقط شده نتواند مستقل از مادر به زندگی خود ادامه دهد. لذا اگر جنین قبل از موعد از رحم مادر خارج شود ولی با دستگاه های پزشکی مخصوص بتوان آن را زنده نگه داشت، سقط جنین صدق نمی کند.  تقسیم بندی سقط از نظر سازمان پزشکی قانونی که شایع ترین تقسیم بندی ارائه شده است و به سقط جنین طبیعی (عادی، اتفاقی)، طبی(پزشکی) و جنایی (ضربه ای؛ اعم از عمدی یا شبه عمدی) تقسیم می شود. (عباسی، ۱۳۸۳: ص۷۳)

سقط جنین جنایی یا اخراج جنین پیش از موعد طبیعی، ممکن است توسط مادر با دستکاری رحم، خوردن دارو و ضربه عمدی انجام شود یا توسط پزشک و اشخاص دیگری غیر از مادر، با ترغیب وی به سقط جنین، ایراد صدمه به وی از طریق ضرب و شتم یا بر اثر خطرات ناشی از قصور پزشکی از قبیل بی احتیاطی، بی مبالاتی، عدم رعایت نظامات دولتی و عدم مهارت صورت گیرد. (عباسی، ۱۳۷۹: ج۲، ص۷۱) بدیهی است اصطلاح سقط جنین در این بحث به سقط جنینی اطلاق می شود که ارادی باشد، خواه به دلیل وجود دلائل پزشکی (سقط درمانی) انجام شود، خواه بر اثر عمل آگاهانه نسبت به زن حامله که در نتیجه آن جنین وی سقط شود، صورت بگیرد (سقط جنایی عمدی).

 دلائل حرمت سقط جنین

۱. کتاب

بعید نیست آیات حرمت قتل نفس، سقط جنین را هم شامل شود از جمله: «لاتقتلوا النفس التی حرّم الله الّا بالحق» (انعام، ۱۵۱). نفسی را که خداوند حرام کرده جز به حق (مثلاً به حکم قصاص) به قتل نرسانید. بنابراین اگر به جنین، حتی قبل از ولوج روح، نفس اطلاق شود، خداوند کشتن به ناحق و عمدی وی را حرام نموده است. البته فقها در اطلاق کلمه نفس بر جنین اختلاف نظر دارند. برخی آیه را شامل جنینی می دانند که تام الخلقه است و روح در آن دمیده شده باشد و برخی دیگر ادعا می کنند جنین از ابتدای تشکیل نطفه، نفس بالقوه است و بعد از چهل روز دارای اعضایی چون سر و دست می شود و قبل از چهار ماهگی یعنی قبل از ولوج روح حرکت می کند؛ اما مادر به دلیل اینکه جنین با حجم کوچک، درون کیسه آب رحم شناور است، این حرکات را احساس نمی کند. به علاوه امروزه وسائل پیشرفته ای وجود دارد که در هفته پنجم می توان صدای ضربان قلب جنین را شنید یا حرکت جنین را حتی قبل از هفته پنجم می توان مشاهده نمود. حتی بعضی معتقدند، جنین از ابتدای تشکیل نطفه دارای تحرک است. (محسنی، بی تا: ص۶۰) با توجه به آنچه ذکر شد، بعید نیست آیه کریمه شامل مرحله قبل از ولوج روح بشود و در نتیجه می توان به حرمت سقط جنین قبل از ولوج روح قائل شد.

۲) سنت

در روایات زیادی مسأله حرمت سقط جنین به طور خاص مطرح شده که در آنها سقط در هر مرحله ای از مراحل جنینی ممنوع و حرام می باشد. برخی از این روایات از باب نمونه ذکر می شود:

الف)ـ معتبره[vii] اسحاق بن عمّار قال: «قلت لابی الحسن (ع) المرأة تخاف الحبل فتشرب الدواء فتلقی ما فی بطنها؟ قال لا. فقلت: انما هو نطفة، فقال: ان اوّل مایخلق نطفة» (عاملی، ۱۴۱۲ق: ج۲۹، باب ۷، ح۱، ص۲۵). اسحاق بن عمار می گوید از امام کاظم (ع) سؤال کردم: آیا زنی که از ادامة حاملگی خود می ترسد، می تواند دارویی استعمال کند تا جنین خود را سقط نماید؟ حضرت پاسخ دادند: جایز نیست. اسحاق بن عمار می گوید به حضرت عرض کردم، اگر حمل آن زن در مرحلة نطفه باشد، چطور؟ حضرت فرمود: منشأ خلقت انسان همان نطقه است (یعنی تفاوتی ندارد).

در این روایت، اسحاق بن عمّار شبهه ای را مطرح می کند که مدت کمی از حاملگی زن می گذرد و جنین در اولین مرحله از مراحل رشد جنینی است،[viii] امام در پاسخ، سقط نطفه را ممنوع و حرام اعلام می نماید. از اینکه اسحاق در مورد زنی سؤال می کند که از ادامه حاملگی خوف دارد و امام سقط را نهی می فرماید، معلوم می شود حتی در فرض شک، از باب احتیاط در دماء، سقط جنین جایز نیست. (مکارم شیرازی، ۱۴۲۲ق: ص۲۸۸)

ب)ـ عن ابی عبیدة، قال: «سألت ابا جعفر (ع) عن امرأة شربت دواءً عمداً و هی حامل و لم یعلم بذلک زوجها، فألقت ولدها، قال فقال: ان کان له عظم و قد نبت علیه اللحم، علیها دیة تسلّمها الی ابیه، و ان کان حین طرحته علقة او مضغة، فان علیها اربعین دیناراً… » (عاملی، ۱۴۱۲ق: ج۲۶، باب ۸، ح۱، ص۳۱). زیاد بن عیسی، ابوعبیده (غروی حائری، ۱۴۰۳ق: ج۲، ص۴۰۱) از امام باقر (ع) دربارة زن حامله ای که بدون اطلاع شوهرش عمداً و با علم و آگاهی، دارویی استعمال می کند و بچه اش را سقط می نماید؛ سؤال می کند، امام می فرماید: اگر جنین استخوانش شکل گرفته[ix] و بر آن گوشت روییده باشد[x]، باید دیه کامل به پدر جنین (شوهرش) بپردازد و اگر جنین هنگام سقط، در مرحلة علقه[xi] یا مضغه[xii] باشد، باید ۴۰ دینار (مثقال طلا) یا قیمت برده ای را به عنوان دیه به پدر جنین بدهد. ذیل روایت ابوعبیده مشتمل بر مراحل علقه و مضغه است که یقیناً قبل از دمیده شدن روح در جنین می باشد. بنابراین سقط جنین عمدی قبل از ولوج روح که شامل مرحله علقه و مضغه نیز می شود، حرام است. به علاوه روایات زیادی که به حد تواتر یا نزدیک به آن می رسند، حکم وضعی سقط جنین، یعنی وجوب دیه را خواه قبل از ولوج روح و خواه بعد از آن بیان می کنند که به دلالت التزامی بر حرمت سقط جنین دلالت می کنند. (رک. عاملی، ۱۴۱۲ق: ج۲۹، باب ۱۹، ص۳۱۲) زیرا دیه برای جبران خسارت حاصل از سقط جنین عمدی جنایی است و سقط عمدی حتی قبل از ولوج روح به جز در مواردی که اجازه آن از سوی شارع مقدس صادر شده[xiii]، ممنوع و حرام است. (مکارم شیرازی، ۱۴۲۲ق: ص۲۸۶)

۳) عقل

عقل، حکم به حرمت ظلم می کند و سقط جنین را ظلم فاحش، بلکه از بدترین ظلم ها می شمارد؛ زیرا اقدام به آن در واقع تجاوز به کسی است که قدرت دفاع از خود را ندارد و این گونه تجاوز از نظر عقلی حرام و ممنوع می باشد. (همان)

۴) اجماع

علمای اسلام بر وجوب دیه به عنوان جبران خسارت ناشی از جنایت عمدی بر دیگری اتفاق نظر دارند. وجوب دیه، از دلالت التزامی حکم حرمت جنایت عمدی استفاده می شود. بنابراین سقط جنین که جنایت عمدی علیه موجودی بی گناه است؛ حرام می باشد. (همان، ص۲۸۷) بنابراین با توجه به دلائل چهارگانه فوق نسبت به حرمت سقط جنین، خواه قبل از ولوج روح و خواه بعد از آن، به حکم اولی هیچ شک و شبهه ای وجود ندارد؛ گرچه در برخی موارد به حکم ثانوی حرمت آن برداشته می شود. (رک. همان، صص۲۷۰-۲۳۳)



شورای نگهبان در نظریه شماره ۶۰۵۳ مورخ ۱۹/۱۱/۱۳۶۳ درخصوص ماده ۱۷ آیین نامه انتظامی نظام پزشکی مصوب کمیسیون های مشترک بهداری و دادگستری مجلسین رژیم منحله از لحاظ انطباق آن با موازین شرعی، سقط جنین برای حفظ جان مادر را تنها در صورت دمیده نشدن روح در جنین جایز می داند. این نظریه که با اکثریت آراء به تصویب رسید به شرح ذیل است:

«ماده ۱۷ که دلالت بر سقط جنین برای سلامت مادر دارد به طور اطلاق، شرعی نمی باشد؛ زیرا سقط جنین برای حفظ مادر صور مختلف دارد. لذا باید صور مختلف آن مشخص گردد. مثلاً در مواردی که قبل از دمیده شدن روح در جنین یقین یا خوف عقلایی حاصل شود به تلف مادر و توقف حفظ نفس او بر سقط جنینی که در این حال هنوز روح در او دمیده نشده، جایز است و در مورد پس از دمیده شدن روح اگر امر دائر باشد بین حفظ یکی از آن ها به این صورت که اگر اقدامی نشود یا مادر جان به سلامت می برد یا جنین، سقط جنین برای حفظ جان مادر جایز نیست و در سایر موارد نیز باید مشخص شود و حکم مطابق موضوع تعیین گردد» (گلدوزیان، ۱۳۸۳: ص۲۱۳).

با توجه به نظریه فوق، ماده ۶۲۳ ق.م.ا. تخصیص می خورد و تنها شامل موردی می شود که روح در جنین دمیده نشده باشد؛ اما پس از آن، حفظ حیات مادر در مقایسه با جنین ترجیحی ندارد.



مطالب مشابه :


جوابيه اي به گزارش مسلخ جنين‌هاي ناخواسته‌ جام جو انلاين

وبلاگ تخصصی سقط جنین - جوابيه اي به گزارش مسلخ جنين‌هاي ناخواسته‌ جام جو انلاين - این وبلاگ




معضل فروش داروهاي سقط جنين

وبلاگ تخصصی سقط جنین - معضل فروش داروهاي سقط جنين - این وبلاگ سعی دارد آگاهی شما را در مورد




سقط > نه

حتی کسانی رو داشتیم آمپول یا قرص و شیاف سقط استفاده کردن و هرزگی و سقط هر دو با میزان




انواع سقط

حالتي است که در آن 3 سقط پشت سر هم با علت نامشخص اتفاق مي افتند. سقط دارويي با قرص و شیاف




سقط جنین با آمپول پروستاگلندین قرص و شیاف

مشاوره و پاسخ سؤالات جنسی شما - سقط جنین با آمپول پروستاگلندین قرص و شیاف - - مشاوره و پاسخ




راه های جلوگیری از بارداری

وبلاگ تخصصی سقط جنین آنها به شکل کرم، کف، ژل، یا شیاف اصولاً با اجتناب از مقاربت طی




کشتار زیرزمینی نوزادان

وبلاگ تخصصی سقط جنین براساس اين لايحه، «سقط درماني» با تشخيص قطعي سه پزشك متخصص و تاييد




انواع سقط

حالتي است که در آن 3 سقط پشت سر هم با علت نامشخص اتفاق مي افتند. سقط دارويي با قرص و شیاف




برچسب :