راهنماي نگارش پايان نامه کارشناسي ارشد وکارشناسی
به نام او که هم شاهد است وهم مشهود راهنماي نگارش پايان نامه کارشناسي ارشد وکارشناسی |
بخش هاي مختلف پايان نامه
الف:صفحات مقدماتي(صفحه بسم ا... ، صفحه عنوان، تقديم، تشکروسپاسگزاری،فهرست و چکيده)
ب:متن اصلي پايان نامه
- فصل اول:طرح تحقیق ،کلیات ومقدمه نیز نامیده می شود.
- فصل دوم:واکاوی ادبیات پژوهش ( مروري بر مطالعات انجام شده یا پیشینه پژوهش)
- فصل سوم: روش پژوهش
- فصل چهارم: يافته هاي پژوهش(تجزیه وتحلیل)
- فصل پنجم: بحث و نتيجه گيري
ج: پيوست ها:فرم ها، عکس هاو....
مشخصات کلـي و ظاهــري پاياننامه
1- بايد تمامي مشخصات مربوط به پايان نامهی تايپ شده،اعم از مشخصات دانشجو، اساتيد راهنما و مشاور، عنوان پايان نامه و روش کار مطابق با پروپوزال تصويب شده دانشجو باشد.
2- پیکره اصلی رساله یاپایان نامه در 5فصل به شرح زیرتدوین گردد.
3- مطالب بايد در برنامه ميکروسافت وُرد (Word2007) و روي کاغذ سفيد يک دست و مرغوب تايپ شود. بعد از تایید، بايد آخرين نسخه کامپيوتري مربوط به پايان نامه اصلاح شده به صورت يک فايل واحدبر رويCD تحويل دانشکده مربوطه گردد.
4- قلم متن فارسي لوتوس يا بی زر(LotusياZar)با فونت 14 و انگليسي TimesNew Roman با فونت 12 باشد (البته براي عناوين و فهرست مي توان از فونت درشتتر استفاده کرد.) فاصله سطرها در تمامي متن فارسي بايد5/1سانتی متر باشد . حاشيه از بالا و سمت راست صفحه 3 سانتي متر و از پايين و سمت چپ 5/2 سانتي متر باشد.
5- کليه بخش هاي پايان نامه کاملاً ساده و بدون کادر باشد. قبل از شروع هر فصل و همچنين قبل از شروع بخش منابع، يک صفحه سفيد بدون کادر که شماره و نام فصل و عنوان منابع با اندازه درشت و خوانا در آن درج شده قرار گيرد. شماره صفحات بايد در پايين صفحه و در وسط قرار گيرد و از پايين صفحه 5/1 سانتي متر فاصله داشته باشد.
شروع شماره صفحه از ابتداي فصل اول و پايان آن انتهاي بخش مراجع باشد.
صفحات سفيد عناوين فصول که قبل از هر فصل قرار مي گيرند نبايد شماره صفحه داشته باشد.
6- صفحات بسم ا... الرحمن الرحيم، صفحه عنوان، تقدير و تشکر، صورتجلسه دفاعيه ، چکيده فارسي و چکيده انگليسي بدون شماره صفحه باشد. در مورد فهرست بهتر است از شماره گذاري بر اساس حروف ابجد (الف، ب، ج، د، ه ...) استفاده شود. پيوست هاي پايان نامه با حروف ابجد شماره گذاري شوند.
7- تمامي بخش هاي پايان نامه (از جمله جداول، نمودارها، شکل ها، اعداد، شماره صفحات و ...) بايد کاملاً فارسي بوده مگر در مواردي که معادل فارسي واضح و مصطلح براي آنها يافت نشود و يا استفاده از کلمه فارسي به مفهوم اصلي صدمه بزند- درصد با علامت % مشخص شود.
8- واژه انگليسي معادل اصطلاح علمي بکار برده شده رابايددراولين محلي که مورد استفاده قرار مي گيرد به صورت زير نويس درج نمود. در مورد استفاده از کلمات اختصاري نيز بايد دراولين محل مورد استفاده عنوان کامل اصطلاح نوشته شود و در جلوي آن در داخل پرانتز کلمه اختصاري درج شود. در اين مورد نيز واژه کامل انگليسي را بايد به صورت زيرنويس در پايين صفحه نوشت. مثلا آزمون بدون استرس بديهي است که در محل هاي بعدي فقط کلمه اختصاري انگليسي نوشته شود.
9- در متن بايد نام اشخاص به فارسي نوشته شود و تلفظ انگليسي آن به صورت زيرنويس نگاشته شود. قلم زيرنويس با قلم متن اصلي بايد متفاوت باشد. عبارت مورد نظر توسط شماره ي کوچک در بالا و سمت چپ آن مشخص شده و در زيرنويس توضيح آن آورده شود.
10- منابع به ترتيبي که در متن مورد استفاده واقع مي شوند شماره گذاري شود و در بخش منابع به ترتیب حروف الفبا آورده شوند.
11- روابط رياضي و فرمول ها نيز با توجه به فصل مربوطه و ترتيب قرارگيري شماره گذاري شوند، به عنوان مثال (رابطه 7-3) نشان دهنده هفتمين فرمول در فصل سوم است.
12-هر جدول بايد داراي شماره و عنوان (توضيح) باشد كه به صورت وسط چين در روي آن با قلم نازنين 11 سياه نوشته مي شود. همه اعداد جدول بايد به صورت فارسي و وسط چين با قلم نازنين 12 تايپ گردند.
جدول (2-3) ميزان توليد رنگ هاي فعال در دو سال گذشته
سال |
توليد (تن) |
2008 |
100000 |
2007 |
200000 |
13- در نگارش متن اصلى، عناوين اصلى در وسط سطر، و کليه عناوين فرعى در ابتداى سطر با شماره بندى دو عددى نوشته شود. قبل از شروع هر عنوان اصلى دو سطر، و قبل از شروع هر عنوان فرعی یک سطر خالى منظور شود. عناوينفرعى تر در ابتداى سطر نوشته شده و مطالب بلافاصله بعد از علامت : آغاز ميشوند. به هر يک از عناويناصلى و فرعى تا دو لايهفرعى شماره اى تعلق می گیرد که نحوه شماره گذارى آن در فهرست آمده است.
14-جملات متن حتی الامکان کوتاه و مطابق قواعد دستور زبان فارسى و بصورت مجهول نوشته شده باشد.
15-برای آنکه مطالب در هم آمیخته نشود وخواننده در آنها دچار اشکال نشود باید هر قسمت از نوشته را که حاوی اندیشه ،خواست ،یا مطلب مخصوصی است در یک بند(پاراگراف) بیاوریم.
16-اگر مطلب،گفتار،یا نتیجه پژوهشی را از کسی عیناً در نوشته خود میآورید باید آن را داخل « » قرار داده واول نوشته یاپایان نوشته در داخل پرانتزنوشته وبعداز علامت پرانتز نقطه بگذارید. (نام نویسنده،سال انتشار وشماره صفحه را درج نمایید).
17-قواعدنشانه گذاری ونکات دستوری را رعایت کرده وازکاربردواژهای دشوار وبیگانه خودداری نمایید.
18- جلد پايان نامه بايد از جنس مقوايي سخت با روکش کالينگور بوده و حدود 2 تا 3 ميلي متر ضخامت داشته باشد. رنگ پايان نامه براي دانشجويان کارشناسي سرمه اي و نوشته هاي روي جلد، زرکوب باشد.
دانشگاه پیام نور واحد الشتر دانشکده علوم انسانی
پایاننامه جهت دریافت درجهیکارشناسی گرایش.............
عنــوان تحقيق: ...... استـاد راهنما: ...... استـاد مشاور: ..... نگارش: ....
زمستان1391
|
طرح روي جلد از بالاي صفحه تا پايين آن به ترتيب:
آرم دانشگاه
نام دانشگاه
نام دانشکده
پایاننامه جهت دریافت درجهی..........
گرایش:.............
عنوان پايان نامه
استاد راهنما
استاد مشاور
ارائه دهنده
ماه و سال
همين صفحه انگليسي هم تنظيم شود.
صفحات مقدماتي: ترتيب صفحات به شرح زير مي باشد.
صفحه بسم ا... الرحمن الرحيم
صفحه عنوان :شبيه صفحه روي جلد خواهد بود
صفحه صورتجلسهو تاييد هيات داوران
صفحه تقديم:فقط در يک صفحه و انتخاب فونت به عهده دانشجو است.
صفحه تشکر و قدرداني:تقدير و تشکر از کليه افراد و ارگانها تنها در يک صفحه باشد.
چکيده فارسيشامل: زمينه و هدف/ روش کار/ نتايج/ نتيجه گيري نهايي و واژه هاي کليدي مي باشد و بايد حداکثر 400 کلمه و حتي الامکان در يک صفحه باشد. در چکيده از اشاره به تاريخچه/ زمينه تحقيق/ توصيف تکنيک ها، بحث و ذکر منابع خود داري شود.
فهرست مطالب: شامل فصل اول/ دوم/ سوم/ چهارم/ پنجم/ منابع و مآخذ پيوست ها/ چکيده انگليسي/ صفحه عنوان به انگليسي
فهرست جداول: شامل شماره و عنوان جداول
فهرست نمودارها: شامل شماره و عنوان نمودار
فهرست شکل ها: در صورت نياز شامل شماره و عنوان شکل
فونتهايي كه در تهيه پايان نامه مورد استفاده قرار مي گيرند به صورت زير است:
عنوان |
نام و سايز فونت براي نوشتار فارسي |
نام و سايز فونت براي نوشتار انگليسي |
سرفصلها |
تيتر 34 |
Times New Roman 14 Bold |
عناوين اصلي |
زر 14سياه |
Times New Roman 12 Bold |
عناوين فرعي |
زر 12سياه |
Times New Roman 12 Italic |
متن اصلي |
نازنين ،زریا لوتوس14 |
Times New Roman 12 |
متن اصلي پايان نامـه:
فصل اول: شامل بيان مساله، اهداف ، فرضيه هاي پژوهشي، تعريف متغير ها است.
بيان مساله:بيان مساله به معناي توصيف و توجيه موضوع پژوهش است. در اين قسمت بايد به اين سوال جواب داده شود که چرا مساله پژوهش مساله اي است که بايد مورد تحقيق علمي قرار گيرد. اصل کلي در بيان مساله رعايت يک روند منطقي است بطوريکه شروع آن با مشکل و ختم آن با هدف تحقيق مي باشد.
محقق در بيان مسئله هدف خویش را بیان میکند ؛ یعنی چه چیزی میخواهد بگوید یا چه چیزی را میجوید. مهمترين پيشنياز براي بيان مسأله خوب، انتخاب سؤال پژوهشي خوب است.در بيان مساله معلوم مي شود که بروز و شيوع مشکل چقدر است؟ چه کساني را در بر مي گيرد؟ اين موضوع از چه زماني و به چه ترتيبي در جامعه بصورت مساله در آمده و چه تحولي داشته است؟ دلايل احتمالي مشکل چيست؟ چه راه حل هايي تا کنون بکار رفته است؟ و تا چه اندازه موفق بوده است و چرا اين روش انتخاب شده است؟ همچنين در اين قسمت تحقيقات ديگران مرور مي شود و نواقص موجود مشخص مي گردد. لازم است عوارض ناشي از تداوم مشکل و فوايد ناشي از اجراي تحقيق و کاربرد آن به روشني مطرح گردد.
بیان مسئله تحقیق شامل: تعریف مختصر از موضوع مورد بحث تحقيق و بیان وسعت ،شدت و بار مسئله تحقیق (مي بايستي مستند باشد)، ذکر نیازهای مرتبط با مسئله و ابعاد مسئلهآمیز آن، عوامل اقتصادی- اجتماعی مؤثر بر مسئله و پیامدهای حاصل از مشكل و اقداماتی كه در حال حاضر برای حل مشكل انجام می شود و تفاوت آن با اقدامات قبلی می پردازد.
بیان مسئله بایدكوتاه ومختصروكامل باشد ،باعنوان تطبیق داشته باشد ،از ارائه جدول و نمودار خودداری شود ، بیان احساسات، مطالب بدیهی،کلیگویی وتکرار مطلب و همچنین مقدمه چینی برای بیان مسئله لازم نیست و مطالب همراه با منابع ذكر شود.
اهداف:اهداف بايد صريح ،روشن، بدون ابهام و واقع بينانه باشد و بصورت منطقي و با افعال رفتاري بيان شود. اهداف بايد با عنوان، يان مساله، فرضيه و سوالات پژوهش هماهنگ باشد.
فرضيه و سوالات:بصورت يک جمله خبري و حتي المقدور جهتدار نوشته شود و حاوي يک حدس وپيشگويي بوده والبته زيربناي علمي داشته باشد. در مطالعات توصيفي به جاي فرضيات سوالات تحقيق ذکر مي شود.
تعريف متغيره و واژهها: در تعريف نظري متغير ها بايد از يک مرجع معتبر استفاده نمود و به طور دقيق و واضح و با کلمات ساده آن را تعريف کرد. در تعريف عملي متغير بصورت واقعياتي قابل اندازه گيري با کلمات ساده و واضح بيان شود.
پيش فرض ها:جملاتي هستند که درستي و اعتبارشان پذيرفته شده است و احتياج به استدلال ندارند و مساله پژوهش بر اساس آن بنا نهاده شده است. بنا بر اصول پيش فرض ها، همه پديده ها دلايل پيشين دارند، حوادث طبيعي بر حسب تصادف نيستند و احتمالا بنا بر دلايلي هستند.
فصل دوم: شامل چارچوب پژوهش و مروري بر مطالعات است.چارچوب پژوهش مطالعات تحقيقي چارچوبي از دانش زمينهاي دارند که پايه هاي مطالعه را تشکيل مي دهد.همه مطالعات روي مدل پنداشتي يا تئوري پايه گذاري نمي شود،اما هر مطالعه اي يک چارچوب دارد اگر مطالعه بر اساس مدل پنداشتي ويژه اي طراحي شده باشد به آن چهارچوب پنداشتي مي گويند و اگر بر اساس تئوري خاصي برنامه ريزي شده باشد به آن چارچوب نظري مي گويند.
مروري بر مطالعات : مروري بر مطالعات به معناي جستجوي منابع اطلاعاتي مختلف به منظور دستيابي به جنبه هاي مختلف موضوع پژوهش است که براي محقق فرصتي فراهم مي سازد تا درک کند در اين زمينه چه کارهايي انجام شده و چه اطلاعاتي در اين زمينه وجود دارد و او بايد از کجا شروع کند و يا چه کاري و چگونه کار را انجام دهد. در حقيقت مروري بر مطالعات خلاصه اي از نکات اصلي، نتيجه گيري عمومي و خلاء موجود در مطالعات و کاربرد در تحقيق مي باشد. در هنگام سازمان دهي مرور مطالب، اول بحث را به مطالعاتي که حداکثر ارتباط را با مطالعه حاضر دارند اختصاص دهيد.
فصل سوم: شامل نوع پژوهش/ جامعه پژوهش/ محيط پژوهش/ نمونه پژوهش/ روش نمونه گيري/ حجم نمونه و روش محاسبه آن/ روايي و پايايي ابزار/ توضيح ابزار و روش گردآوري اطلاعات و روش تجزيه و تحليل داده ها است.
اعتبار(روايي):منظور اين است که وسيله اندازهگيري،مقياس و محتواي ابزار يا سوالات مندرج در ابزار، دقيقا متغيرها و موضوع مورد مطالعه را بسنجد؛ مثلا اگر قرار است كه رضايت شغلي حسابرسان سازمان حسابرسي اندازه گيري شود دقيقا رضايت شغلي را اندازه گيري كند نه براي مثال علايق شغلي حسابرسان را.
روایی صوری یا ظاهری: مقصود منطقی بودن، جالب بودن وتناسب ظاهری ابزار سنجش است وزمانی اهمیت پیدا می کند که ظاهر ابزار در انگیزش وتمایل آزمودنی برای همکاری وپاسخ دادن به سوالها اثر داشته باشد برای تعیین روایی صوری ابزارآن را حداقل به 5نفر متخصص در رشته مربوطه می دهیم تا ظاهر آن را تایید نمایید.
روایی محتوا:در این حالت مشخص می شود که آیا سوالات تهیه شده ،منعکس کننده آن چیزی است که ما می خواهیم ظاهر ومحتوای آن را طرف خود بکشانیم.در این روش محتوا وهدفها را از طریق چندکارشناس خبره (حداقل 3نفر)مقایسه می کنیم تا مشخص شود که آیا اهداف با محتوا تناسب دارد یا نه؟سپس بین نمرات آنها از طریق همبستگی توافقی، ضریب همبستگی میگیریم در نهایت مشخص میشود که آیا همبستگی وجود دارد یا نه؟
اعتماد(پايايي ):پايايي ابزار که از آن به دقت و اعتمادپذيري نيز تعبير مي شود، عبارتست از اينکه اگر يک وسيله اندازه گيري که براي سنجش متغير و صفتيساخته شده در شرايط مشابه،در زمان يا مکان ديگر مورد استفاده قرار گيرد ، نتايج مشابهي از آن حاصل شود .
( به عبارت ديگر:از خاصيت تكرار پذيري و سنجش نتايج يكسان برخوردار باشد). براي تعيين پايايي ابزار اندازهگيري شيوههاي مختلفي وجود دارد از جمله روش اجراي دوباره (بازآزمائي)، روش موازي(همتا)، روش تنصيف(دو نيمه كردن)، روش كودر، ريچاردسون و روش آلفاي كرونباخ.
فصل چهارم (يافته ها): مطالب اين بخش تنها بر اساس يافته هاي حاصل از پژوهش تنظيم مي گردد و شامل اطلاعات نوشتاري، جداول و نمودارها مي باشد. بايد از ذکر اطلاعات يکسان در الگوهاي متفاوت (متن/ جداول و نمودار ...) پرهيز شود. البته ضروري است يافته ها در ابتدا با جملات ساده و روان بيان شده و براي بيان جزئيات به جداول و نمودار استناد شود. اين فصل به بيان يافته ها اختصاص دارد نه تفسير آنها ، لذا صرفا نتايج به ترتيب منطقي و متناسب با اهداف و فرضياتي که بيشتر در پرپوزال طراحي شده بود بيان گردد و از تناقض گويي پرهيز شود.
فصل پنجم :اين فصل شامل قسمت هاي بحث / نتيجه گيري / پيشنهادها / منابع و مأخذ / چكيده انگليسي و صفحه عنوان به انگليسي است.
بحث :پاراگراف اول بحث پاسخ به سؤال پژوهش است سپس نتايج با يافته هاي ديگر محققين مقايسه مي گردد و دلايل تفاوت ذكر مي شود. در اين فصل بايد به يافته هاي مهم و شاخص پايان نامه با دلايل منطقي و علمي اشاره شود و تنها نتايجي مورد بحث قرار گيرد كه در فصل يافته ها به آن اشاره شده است.
نتيجه گيري:در آخر بحث آورده مي شود. در اين قسمت نتايج اختصاصي و مهم به صورت دسته بندي ارائه مي گردد، طوري كه خواننده پايان نامه باخواندن آن بتواند يافته هاي مهم پايان نامه را به دست آورد.
پيشنهادات:در اين بخش از پايان نامه به مسائل بي جواب در رابطه با تحقيق انجام شده اشاره مي شود و پيشنهاداتي براي تحقيقات بعدي به استناد نتايج بدست آمده در اين تحقيق ارائه مي شود.
منابع و مأخذ (مرجع نگاري):
نحوه نگارش فهرست منابع و ارجاع آن در متن
کتاب با یک نویسنده
-نام خانوادگی نویسنده، نام نویسنده. سال انتشار(داخل پرانتز). نام اثر. محل انتشار: نام انتشارات. در صورتی که نوبت چاپ داشته باشد در پایان قید میشود.
. -بشیریه، حسین . (1386). موانع توسعه سیاسی در ایران. تهران: نشر نی. چاپ دوم.
کتاب بادو ویا سه نویسنده و بیشتر
نام خانوادگی نویسنده اول، نام نویسنده اول ، نام و نام خانوادگی نویسنده دوم، نام و نام خانوادگی نویسنده سوم، نام و نام خانوادگی نویسنده چهارم. سال انتشار. نام اثر. محل انتشار: نام انتشارات.
-ازکیا، مصطفی، غلامرضا غفاری، علیایمانی و رشید احمدرش. (1389). نظریه های اجتماعی معاصر (با رویکرد توسعه). تهران:علم.
نحوه نگارش ارجاعات در متن
کتاب با یک نویسنده**(نام خانوادگی نویسنده، سال انتشار: صفحه) مانند- (آزاد ارمکی، 1386:ص 45)
کتاب با دو نویسنده**(نام خانوادگی نویسنده اول و نام خانوادگی نویسنده دوم سال انتشار، صفحه)-(ازکیا و غفاری ، 1384:ص219)
کتاب با بیش از دو نویسنده**(نام خانوادگی نویسنده اول و دیگران سال انتشار، صفحه)-(براون و دیگران، 1370:ص 30-28)
شیوهی نگارش فهرست منابع مربوط به کتاب ترجمه شده در پایان یک کار پژوهشی
کتاب ترجمه شده با یک یا دو مترجم
-نام خانوادگی نویسنده، نام نویسنده. نام اثر. نام و نام خانوادگی مترجم اول و نام و نام خانوادگی مترجم دوم. سال انتشار. محل انتشار: نام انتشارات.
-باتومور، تی . بی. جامعه شناسی.ترجمه سید حسن منصور و سید حسن حسینی کلجاهی.(1357).تهران: نشر اگه.
**نشانه گذاري**
نشانه گذاري در انتقال معانی و منظور نویسنده بصورت شیوا و رسا تاثیر فراوانی دارد. نويسندگان در نوشته هاي خود از نشانه هائي براي تفكيك مطالب يا كمك به خواننده دردرك وفهم بهترجمله استفاده ميكنند.درپايان نـامـه نويسي نيزمحقق براي رساتر كردن مطالب خود بايـــداز نشانـه هاهماننـد نوشته هاي ديگراستفاده نمايد.
نشانه هاي رايج و پذيرفته شده به قرار زير است:
(.)نقطه، اين نشانه معمولاً در موارد زير بكار مي رود:
1) در پايان جمله هاي بياني و امري قرار مي گيرد و ختم جمله را اعلام مي دارد.
2) پس از حروف مستقلي كه ابتداي چند كلمه يا صورت مخفف واژه ها است. نمونه: د. ع. پ. ت ( = دانشگاه علوم پزشكي تبريز).
(؟) علامت سؤال، اين نشانه در موارد زير بكار مي رود:
1) در پايان جمله هاي سؤالي مستقيم
2) براي نمايش مفهومي كه در آن شك و ترديد وجود دارد كه در اين مورد معمولاً آنرا در داخل دو كمان يا پرانتز () قرار مي دهند.
نمونه: نظريه مركزيت خورشيد در منظومه شمسي براي اولين بار توسط گاليله (؟) مطرح شد.
3) در انتهايي عبارتي كه مفهوم پرسشي دارد و خود عبارت قسمتي از يك جمله مي باشد.
مثال: پايان نامه آقاي …. تحت عنوان « آيا زنجبيل در استفراغ حاملگي مؤثر است؟ » در جلسه شوراي پژوهشي مطرح گرديد.
(!) علامت تعجب، علامت مذكور در انتهاي عباراتي كه نشانگر تعجب، هيجان يا تأكيد هستند مورد استفاده قرار مي گيرد.
(،) ويرگول، براي جدا نمودن كلمات يا قسمتهاي جمله بكار مي رود.
نمونه: از علايم كمبود ويتامينC مي توان به خونريزي لثه ها، عدم ترميم زخمها، كاهش مقاومت بدن در برابر بيماريها و خستگي عضلاني اشاره كرد.
(؛) نقطه ويرگول يا جدائي نما، براي تفكيك دو جمله بيانـي كـوتاه كه ارتباط و پيونـد نزديكي با يكديـگردارند، مورد استـفاده قرار مي گيرد.
نمونه: از عوامل مؤثر در بروز عوارض، مدت زمان عمل جراحي بود؛ بطوريكه جراحي هاي طولانيتر، با عوارض بيشتري همراه بودند.
(:) دو نقطه، در اين موارد استفاده مي شود:
1) براي برشمردن و بيان كردن بخش هايي از يك كل يا تفضيل يك موضوع
مثال: علايم بيماري اسكلروز متعدد عبارتنداز:
2) قبل از نقل قول مستقيم 3) پس از خطاب يا عنوان نامه مثال: همكار گرامي:
4) پيش از مطلبي كه به عنوان تكرار يا توضيح مطلب قبل از آن مي باشد. نمونه: كار محققين فوق به دو مطلب مهم اشاره مي كند:
5) بين رقم ساعت و رقم دقيقه
6) بين عنوان اصلي و عنوان فرعي كتاب، مقاله و … مثال: روشهاي تحقيق در علوم پزشكي: با تأكيد بر مسايل آماري
(…) سه نقطه، اين علامت در موارد زير استفاده قرار مي گردد:
1) بجاي يك يا چند كلمه حذف شده 2) بجاي واژه هائي مانند ”و غير”
(-) تيره كوتاه، دراين موارد استفاده مي شود:
1) براي تقطيع كلمات 2) براي نشان دادن ناتمامي كلمه اي كه در پايان يك سطر قرار گيرد و بقيه آن در سطر بعد نوشته شود.
3) براي پيوستن كلمه ها به منظور ايجاد مفهوم مثال: مطالعه مذكور يك مطالعه توصيفي ـ مقطعي مي باشد.
4) در دو طرف جمله اي درون جمـله هاي ديگر استفاده مي شود به طوريكه نويسنـده توجه به مفهوم آن را ضروري مي پندارد اما به طور مستقيم به متن اصلي مرتبط نيست. نمونه: از عوارض اين بيماري به نابينايي ـ كه در آمريكايي هاي آسيايي تبار بيشتر است ـ و آتروفي قشر مغز اشاره كرد.
( ) پرانتز، براي توضيح اضافي استفاده مي شود:
نمونه: محمد حسين طباطبايي ( كه نبايد با علامه طباطبايي اشتباهش كنيم) به عنوان فيلسوف بزرگ سالهاي اخير شناخته مي شود.
(« ») گيومه، در موارد ذيل استفاده مي شود:
1) در دو طرف جمله يا عبارتي كه عيناً از مرجعي نقل مي شود استفاده مي شود.
2) درآوردن عنوان سخنراني ها و مقاله ها و فصلهاي يك كتاب و … براي مشخص كردن آنها نمونه: «در تأثير تربيت» باب هفتم گلستان سعدي است.
مثال: عنـوان اولين سخنراني كنگره، « تأثير نحوه احيا بر مرگ و مير نوزادان نيازمند احيا » مي باشد.
نكته اي كه در نقل قول پايان نامه بايد به آن توجه كرد اين است كه استفاده از نقل قول هاي بسيار طـولاني در پايان نامه از لحاظ ساختار نوشتاري چندان مناسب نيست. اما وجود نقل قول هائي به صورت مختصر و مفيد، مطلب و نوشته فرد راحتي جلوه مي دهد و نشانه اي از احاطه او بر موضوع مورد بحث است.
( / ) مميز: براي نشان دادن تاريخ هاي معادل در دو يا چند دستگاه گاه شماره؛ مانند: 1368ش/1989م.
[ ] قلاب/ كروشه، در اين موارد كاربرد دارد:
- براي نشان دادن اطلاعات افزوده به نقل قول، به منظور رفع ابهام ياتكميل ساخت نحوي جمله؛ مانند:«او[حسن ] نيز از جمله افرادي بود كه در جنگ شركت جست.»
- براي نشان دادن خطا يا لغزش در جمله يا عبارت نقل شده، همراه با كلمة « كذا » يا نظاير آن؛ مانند:
يا « اين سخن را از استخري [ اصطخري ] نقل كرده است. »
- به جاي كمانك در داخل كمانكي ديگر؛ مانند: اين مطلب را از همان كتاب ( فصل پنجم [ يا بخش پنجم] ) نقل كرده بود.
- در مورد عناصر وضعيت نشر كتاب كه معلوم نباشد يا از صفحة عنوان يا صفحة حقوق تاليف يا بخش هاي ديگر متن به دست نيامده باشد؛ مانند:
[بي نا، 1365 ] و امثال آن
(*) ستاره : گاه در ارجاع به جاي شماره به كار مي رود. ولي بهتر است بجز در موارد ضروري، براي اين منظور از آن استفاده نشود.
خط كشيدن ذيل كلمات و عبارت
براي برجسته كردن بخش هايي از نوشته، معمولاً ذيل آنها خط مي كشند ( و در چاپ آنها را با حروف ايرانيك يا كج مي چينند). مواردي از اين نوع به قرار زير است: عناوين كتاب ها، مجله ها، روزنامه ها، نمايشنامه ها، فيلم ها، آثار هنري، قطعات موسيقي و اشعار بلند؛ مانند:فرهنگ فارسی معین
مطالب مشابه :
نمونه هايي از تقديم و تشكر براي صفحه تقديم پايان نامه
صفحه تقديم / تشكر در پايان نامه يكي از مهمترين صفحات در تمامي پايان نامه هاست كه اغلب دانشجويان و محققان به دنبال كلماتي شيوا و زيبا براي تدوين آن هستند. در ادامه
نمونه هايي از تقديم و تشكر براي صفحه تقديم پايان نامه
صفحه تقديم / تشكر در پايان نامه يكي از مهمترين صفحات در تمامي پايان نامه هاست كه اغلب دانشجويان و محققان به دنبال كلماتي شيوا و زيبا براي تدوين آن هستند.
تمامیت طلب یا تقدیم به مادرم پدرم و همسرم!
اما صد بار به روم آوردی و به خاطر یه جمله لعنتی اول اون پایان نامه ببین چه دردسری به پا شد! از همون اول ... اما این جملات معنیش اینه که اونا بر تو اولویت دارند یا تو بر اونها!
متن تقدیر و تشکر و سپاسگزاری پایان نامه
وبلاگ دانشجویان حسابداری - متن تقدیر و تشکر و سپاسگزاری پایان نامه - موسسه آموزش عالی کوثر قزوین - وبلاگ دانشجویان حسابداری.
خانومم شما اسمت چیه؟؟! از این جمله متنفرم.....
22 مه 2012 ... ن : دیشب نشستم متن تقدیمی های پایان نامه رو که آخر دفاع باید بخونم نوشتم....صبح کله سحر زنگ زدم واسه مامانه خوندم...می بینم پشت تلفن گریه
راهنماي نگارش پايان نامه کارشناسي ارشد وکارشناسی
مائیم ومی ومطرب واین کنج خراب - راهنماي نگارش پايان نامه کارشناسي ارشد وکارشناسی ... صفحه عنوان، تقديم، تشکروسپاسگزاری،فهرست و چکيده) ... 14-جملات متن حتی الامکان کوتاه و مطابق قواعد دستور زبان فارسى و بصورت مجهول نوشته شده باشد.
متن نامه های اداری و رسمی
متن نامه اداری از سه قسمت مقدمه ، پیام و نتیجه تشکیل می شود. دربیشتر نوشته های اداری درآغاز و قبل از مقدمه عبارتی برای " ادب و احترام " و در پایان بعد از نتیجه
نامه ی تشکر آمیز همسری به همسری
30 مه 2012 ... جملات زیبا و دلنشین راد - نامه ی تشکر آمیز همسری به همسری - از دل نوشته ... من تمام این جملات را تقدیم میکنم به شما عزیزان. ... ღ✿عشق بی پایان✿ღ.
اشعار تقدیمی به استاد دكتر ناصر كاتوزيان
وبلاگ هواداران پروفسور امیرناصر کاتوزیان - اشعار تقدیمی به استاد دكتر ناصر كاتوزيان - مجموعه مقالات حقوقی، ... پایان نامه های راهنمایی شده توسط پروفسورکاتوزیان
متن اهنگ اشتباه احمدوند تقدیم به همکلاسی های خوبم
هر چی بخوای***** - متن اهنگ اشتباه احمدوند تقدیم به همکلاسی های خوبم - ی دخترم با ی عالمه حرف - *****هر چی بخوای***** ... سامانه پیامک | مشاوره پايان نامه · دیوار کاذب
برچسب :
جملات تقدیمی برای پایان نامه