اثر تمرکز بر رنگها - خانواده آکا - تاثیر رنگ در تمرکز
خانواده - روانشناسی رنگ -اثر تمرکز بر رنگها
روانشناسان تمرکز بر رنگها را به ویژه در هنگام ابتلا به بیماری، یا وقتی که افراد قصد دارند عضوی از بدن را تقویت کنند، توصیه میکنند به طوری که معتقدند، برای درمان افسردگی و احساس تنهایی، تمرکز بر رنگهای گرم، نشاطآور است.به گزارش شبکه ایران، طی تحقیقاتی که در زمینه نقش و اثر رنگها در کلیه شئون زندگی انسان به عمل آمده است، به این واقعیت میرسیم که آثار و نفوذ رنگها بر تار و پود ذهن، روح و جسم آدمی غیرقابل انکار است ...
تاثیر رنگ در تمرکز
به طوری که آثار رنگها معمولا در دو نقش مثبت و منفی ظاهر میشود؛ به عبارت دیگر دوگانه عمل میکند، شفا میدهد و بیمار میکند؛ آباد یا تخریب میکند، شادمان یا افسرده مینماید و آرامش یا اضطراب میدهد.
بنابراین بهرهگیری آگاهانه از علم روانشناسی رنگها میتواند فواید بسیار مطلوبی را در جهت ایجاد و حفظ سلامتی و آرامش روحی، فکری و جسمی به ویژه در درمان کودکان مضطرب و ناآرام درپی داشته باشد.
انسان طی قرنها از تأثیرات شگفت انگیز پرتو رنگی بر سلامت خودآگاه بوده است و امروزه کاربرد رنگدرمانی به عنوان طب مکمل (درمان نامتعارف) قابل توجه دانشمندان قرار گرفته است.
طی مطالعاتی که در مرکز روانشناسی آلسن آلمان به عمل آمده است، نشان میدهد که شاخصترین رنگهای مورد علاقه کودک ان چهار رنگ قرمز، نارنجی، زرد و آبی است به همین دلیل کارخانههای اسباببازی بر اساس سفارش روانشناسان وسایل بازی کودک ان را اغلب در چهار رنگ مذکور تهیه و تولید میکنند.
از طرفی رنگهای خاکستری، سیاه، قهوهای و سفید مورد علاقه کودک ان نیست و اغلب آنها را میرنجاند به همین جهت مسئولان و مربیان مهدکودکها و کودکستانها باید به مبانی اولیه علم روانشناسی رنگها آشنا شوند تا در تزئین محیط آموزش و نیز در پوشش لباسهای خود و کودکان، آگاهانه دقت بیشتری به کار برند.
با توجه به اینکه رنگها اثرات عمیقی بر سلسله اعصاب و روان کودکان به جا میگذارد نباید از رنگهایی مانند سیاه، قهوهای و یا سفید یک دست در لباس استفاده کرد؛ زیرا موجبات نوعی اختلالات عصبی، خستگی روحی و بیقراری در کودکان ایجاد میکند و به بیعلاقگی و گاهی احساس نفرت نسبت به مربیان و معلمانی که از این رنگها به صورت یک دست استفاده میکنند، میانجامد.
همچنین به رنگآمیزی در تزئینات داخلی منزل به ویژه اطاق خواب کودکان، باید توجه بیشتری داشته باشیم.
متخصصان توصیه میکنند برای اتاق خواب کودکان، به خصوص دانشآموزانی که حساس و عصبانی هستند، چراغ اتاق خواب آنها با رنگ لیمو یی روشن کنید و نیز پرده لیمو یی رنگ آویزان نمایید تا موجبات تسلی خاطر و تسکین اعصاب شود و در ضمن پرتو این رنگ برای کودکان کم اشتها بسیار خوب است.
روانشناسان بر این باورند که برای کودکان و نیز اشخاص عصبیمزاج نباید از پرتو نور قرمزرنگ در اطاق خواب استفاده کرد زیرا رنگها از راههای گوناگون در زندگی ما تأثیرگذار هستند.
امروزه مردم در جهان به نوع رنگهای خاص در خصوص لباس، کفش و کلاه، لوازم خانگی و وسایل و تزئینات محیط خانه و محل کار توجه ویژه میکنند، قابل انکار نیست که آثار اقتصادی اعم از فروش تولیدات و خدمات، آثار اجتماعی، اعم از کسب اعتماد و رضایت برای ارتباط مؤثر، آثار روانی اعم از ایجاد حالت نشاط و یا افسردگی ، آثار تعلیم و تربیت اعم از ایجاد انگیزه پیشرفت و یا برعکس ایجاد یاس و انفعال به ویژه در کودکان را در برخواهد داشت
ویرایش وتلخیص:برگزیده ها
,