معماری پایدار
ساختمان "آرتز سنتر" به مساحت 1600 فوت مربع، سفارش "مرکز هنرهای 5.4.7 "با همکاری گروه معماری "استودیو 804 " و دفتر فنی فارغ التحصیلان مدرسه معماری و شهرسازی دانشگاه کانزاس در شهر گرینسبورگ ایالت کانزاس طراحی و اجرا گردیده است.
احداث و واگذاری این مجموعه به کارفرما برای سالگرد گردبادی که گرینسبورگ را ویران کرده بود تدارک دیده شد. گرچه این مرکز نیز همچون هر ساختمان دیگر در طولانی مدت توسط بهره بردار (آرتز سنتر) مورد استفاده قرار میگرفت اما در حقیقت ویژگی و ثمره آنی احداث چنین مرکزی آن بود که به عنوان اولین موقعیتی تلقی میشد که توسط مردم شهر و بخش خصوصی امکان تجربه ساختن بنایی با الگوهای معماری پایدار فراهم میگردید. چنین موقعیتی در میان تلاشهای بلند پروازانه ای که در راستای بازسازی شهر صورت میگرفت به عنوان مشوق مهمی در فرایند طراحی مرکز محسوب میشد.
پس از وقوع تورنادو، شورای شهر گرینسبورگ لایحه ای تصویب نمود که بر اساس آن، بازسازی تمام ساختمانهای عمومی شهر (که با استفاده از بودجه عمومی ساخته میشوند) منوط به رعایت مقررات و دستورالعمل های موسسه معماری سبزایالات متحده ( LEED Platinum )* گردیده است. با اینکه "آرتز سنتر" از بودجه عمومی استفاده نکرد و "استودیو 804 " بخش عمده ای از هزینه این پروژه را تامین نمود، معهذا مجری ایمان داشت میتواند بالاترین حد استاندارد های Leed را پیاده کرده و الگویی از معماری پایدار را برای نشان دادن قابلیت اجرایی لایحه شورای شهر ارایه نماید. در شانزدهم جون سال گذشته، "آرتز سنتر" به عنوان اولین الگوی معماری پایدار و بنای ساخته شده بر اساس دستورالعمل "ال-ای-ای-دی پلاتینیوم" در ایالت کانزاس معرفی گردید و جالب آنکه طراحی و اجرای آن به کمک دانشجویان صورت پذیرفت.
از آنجاکه این مرکز اولین ساختمان عمومی شهر که با الگوهای معماری پایدار باز- ساخته میشد تلقی میگردید، عملکرد های متعددی در آن پیش بینی شد تا از این طریق به مردم نشان دهد چگونه اصول معماری سبز در ساخت خانه های شخصی نیز امکان پذیر است. این بنا در عین حال، گالری هنر، محلی برای دیدار و ملاقات، مهمانی ها، گذران اوقات فراغت، کلاسهای آموزش هنر و سخنرانیها به حساب میاید. این مرکزدر آخر هفته ها با نمایش فیلم در فضای آزاد، به تاتر شهر! و به عنصر اصلی جذب گردشگران به شهر تبدیل میگردد. در واقع بوسیله این مرکز، حومه شهر به عنوان مقصد اصلی گردشگران شناخته شده است.
"گروه 804 " با استفاده از طراحی امروزی و بوسیله تکنیکهای زیر به دنبال نیل به اهداف خود و رسیدن به معماری پایدار است:
طراحان بوسیله طراحی هوشمندانه، تغییرات طبیعی درجه حرارت و حرکت هوای ناشی از این تغییرات را (که قابلیت پیش بینی آن در ساعات مختلف روز و طی هر فصل سال وجود دارد) کنترل کرده و از آن برای تنظیم شرایط محیط داخلی ساختمان استفاده نموده اند. استقرار چهار بخش عملکردی ساختمان در امتداد هم سبب شده تا فرم ساختمان به صورت مستطیل کشیده ای در بیاید که بیشترین پهنای آفتابگیر در سمت جنوب را به دست میدهد. از طرفی در مقایسه با ساختمانهای معمولی ضمن استفاده حداقل از انرژیهای تجدیدناپذیر، با بکارگیری از انرژی باد، بین 80 تا 120 درصد بار انرژی الکتریکی مورد نیاز ساختمان تامین میگردد و بدین صورت، ساختمان از نظر مصرف انرژی، ازبازدهی بالایی برخوردار گردیده است.
* "Leadership in Energy and Environmental Design" برای آشنایی بیشتر به http://en.wikipedia.org/wiki/LEED_Platinum مراجعه کنید.
پانوشت: این مطلب ترجمه من است از: http://www.archdaily.com/111344/the-sustainable-prototype-studio-804/#more-111344
مطالب مشابه :
ساختمانهای خورشیدی ، حركت به سوی معماری پایدار
معمار فردا - ساختمانهای خورشیدی ، حركت به سوی معماری پایدار - معمار فردا
معماری پایدار
معماران جوان - معماری پایدار - ژان نوول : " معمارانی كه حرف بیشتری برای گفتن دارند معمارانی
معماری سبز - پایدار
cafememarblogfa.com - معماری سبز - پایدار - معماران گراشی - cafememarblogfa.com. اهداف کلی ساختمانهای پایدار :
معماری پایدار
معمــــــاری - معماری پایدار - پروژه ، مقاله ، جزوه ، عکس ، کلیپ
معماری پایدار
معماری پایدار که هدف از طراحی ساختمانهای پایدار کاهش آسیب آن بر روی محیط
معماری پایدار
honar va memari - معماری پایدار - هنر و معماری به نام معمار هستی معماری پایدار (Sustainable Architecture )
زلزله و ساخت و ساز پایدار
E.A.C - زلزله و ساخت و ساز پایدار - Everything About the Civil - E.A.C
استانداردهای طراحی مجتمع مسکونی
که هدف از طراحی ساختمانهای پایدار کاهش آسیب آن بر روی محیط پایدار از
گزارشات و طرح هاي حرفه اي: ساختمانهای سبز و پایدار : بخش اول - شناخت و لزوم ساختمانهای سبز و پایدار
بانک اطلاعات شهرسازی - گزارشات و طرح هاي حرفه اي: ساختمانهای سبز و پایدار : بخش اول - شناخت و
معماری پایدار
ارگشهــــــر - معماری پایدار - وبلاگ تخصصی معماری و شهرسازی ساختمان "آرتز سنتر" به مساحت
برچسب :
ساختمانهای پایدار