آموزش
مقدمه
كوهستان بعلت شرايط خاصي كه بر آن حاكم است ذاتاً خطرناك بوده و هر كسي كه به هر علتي وارد اين وادي ميشود، بالقوه در معرض اين خطرات واقع شده و ممكن است در صورت بالفعل شدن آنها، جان او و ديگر همراهانش به خطر بيافتد. با افزايش دانش و اطلاعات، استفاده از ابزار و تجهيزات مناسب، رعايت موارد ايمني، رفتار عقلايي در كوهستان و ...، هر چند كه احتمال خطر به طور قابل قبولي پايين ميآيد؛ ولي هيچ وقت احتمال وقوع حادثه صفر نخواهد شد. معمولاً در صورت وقوع حادثه، بسته به نوع، شدت و وسعت آن، آسيبهاي روحي و جسمي متعدد و مختلفي به افراد وارد شده و حتي مرگ در انتظار آنها است. بهمين خاطر دانستن و فراگيري تئوري و عملي كمكهاي اوليه، با نگاه ويژه به كوهستان، از ضروريات ورزش كوهنوردي بوده و هر كوهنوردي بايد بطور جدي در پي آن باشد. حداقل كاري كه شما ميتوانيد انجام دهيد مطالعهي كتب و جزوات منتشر شده در زمينهي كمكهاي اوليه ميباشد. «آنچه مسلم است اين كار هيچگاه جايگزين پزشك و درمان نخواهد شد و شما را نيز از شركت در كلاسهاي عملي امداد بينياز نخواهد كرد. اما شما را ياري خواهد كرد تا در لحظات حساس اعتماد به نفس داشته باشيد، درست تصميم بگيريد و اقدامات با ارزشي را جهت حفظ جان خود و يا اطرافيانتان انجام دهيد. درمان بيماران اورژانسي، زنجيرهاي است كه در يك سوي آن شما به عنوان امدادگر و يا اولين كسي كه با مصدوم برخورد ميكند، قرار داريد و در سوي ديگر پزشكان و پرسنل مراكز درماني قرار دارند. با آگاهي و تلاش شما، حلقهي اين زنجيره پيوستهتر و محكمتر ميشود. گرچه براي يك امدادگر كارآمد و حرفهاي شدن نياز به گذراندن دورههاي تئوري و عملي امداد داريد؛ ولي بعنوان يك كوهنورد حرفهاي كه در تمام برنامهها، ساعتها وگاه روزها با نزديكترين مراكز درماني فاصله داريد، بايد بتوانيد در مواقع لزوم احتياجات خود و همنوردانتان را برطرف كنيد. يك كوهنورد خوب حتماً بايد امدادگر خوبي باشد و اطلاعات كاملي در زمينهي امداد و اصول آن داشته باشد.
هيچكس بدون اطلاع و رعايت اصول امداد، كوهنورد كاملي نخواهد بود.
اكنون با اطلاع از اصول ابتدايي امداد قادريد در شرايط خطرناك، كمكهاي اوليه را پيش از رسيدن گروه پزشكي (يا گروه امداد و نجات) انجام داده، مصدومان را بدون اينكه آسيب بيشتري به آنها وارد كنيد يا اوضاع را وخيمتر كنيد به مراكز درماني برسانيد. ضمناً بايد بتوانيد با ارزيابي وخامت اوضاع دربارهي انتقال مصدومان يا به تعويق انداختن آن تصميمگيري كنيد و از انتقال بيمورد مصدومان و پذيرش خطرهاي ناشي از آن جلوگيري كنيد. البته در اين رهگذر مسوؤليت مهمي بر عهدهي شماست. لذا بايد حيطهي تواناييهاي خود را بشناسيد و واقعبين باشيد. گاهي واقعاً كاري از دستتان بر نميآيد. بر اعصاب خود مسلط باشيد و سعي كنيد از بدتر شدن اوضاع جلوگيري كنيد. همواره در تمام مراحل امداد به شرايط ايمني خود و ديگر افراد كمككننده توجه كافي داشته باشيد. گاه وضعيت منطقه يا وضعيت جوي براي انجام عمليات امداد مناسب نيست. خوددار باشيد و خود را با شرايط پيش آمده وفق داده، منتظر بهبودي شرايط باشيد:
* در آغاز صعود و در آخرين اتراقگاه شهري، از تلفنها و نحوهي تماس با مراكز انتظامي، آتشنشاني، هلال احمر، اورژانس و هيات كوهنوردي اطلاع حاصل كرده و از ميزان آمادگي آنها در برخورد با حوادث آگاهي يابيد.
* در تمامي طول برنامه بايد فاصلهي خود با اولين مركز درماني و نحوهي دسترسي به آن را بدانيد و اينكه براي رسيدن به آنجا به چند ساعت پيادهروي نياز است و چه مقدار از مسير را ميتوان با حيوانات اهلي (قاطر، اسب و..) طي كرد و در صورت لزوم اين حيوانات را از كجا و چگونه ميتوان تهيه كرد.
* هميشه قبل از حركت از علائم حياتي (ضربان قلب، فشار خون، حرارت و تنفس) افراد گروه اطلاع حاصل كنيد و از آنها بخواهيد اگر بيماري مزمني (ديابت، بيماري قلبي، آسم و..) دارند، اگر داروي خاصي مصرف ميكنند، سابقهي ارتفاعزدگي، سرمازدگي يا گرمازدگي و يا اگر آسيبديدگي دارند كه هنوز بطور كامل برطرف نشده است، به شما اطلاع دهند.
* مشخصات افراد را در فرمي مشابه فرم زير نوشته، همراه خود داشته باشيد:
نام و نام خانوادگي | سن | تلفن منزل | تلفن محل كار | تلفن يكي از آشنايان يا بستگان نزديك | داروهاي مورد استفاده | سابقهي بيماري | نوع بيمه |
|
|
|
|
|
|
|
|
* توانايي افراد را در ابتداي مسير بررسي كنيد و كساني را كه در صورت لزوم ميتوانند در حمل مجروح شما را ياري دهند، بشناسيد.
* هر چه آمادهتر، آگاهتر و با وسايل كاملتري به كوه برويد، قطعاً با مشكلات كمتري روبرو خواهيد شد و ميتوانيد از وقوع حوادث بيشتري جلوگيري كنيد.
* در هر جعبه كمكهاي اوليه بايد ليستي از مواد موجود در آن با قيد تاريخ انقضاي مصرف باشد. هرگاه وسايل يا داروها به تاريخ انقضاي مصرف نزديك شوند، بايد با انواع جديد جايگزين شوند. لذا جعبهي كمكهاي اوليه بايد بطور مرتب و چند روز قبل از صعود كنترل شود. در ضمن بخاطر داشته باشيد كه وجود كولهي امداد يا امدادگر در يك گروه، شما را از داشتن وسايل كمكهاي اوليه شخصي بينياز نخواهد كرد.»
اقلام مورد نياز در كيف كمكهاي اوليه شخصي يك كوهنورد:
1.چسب زخم / 10 عدد
2.باند كشي به عرض 5/7 سانتيمتر / 1 عدد
3.نوار چسب / 1 حلقه
4.باند / 3 حلقه
5.پنبه استريل / 4 عدد
6.گاز استريل به ابعاد 10×10 سانتيمتر / 5 عدد
7.پد چشمي استريل / 2 عدد
8.قرص استامينوفن / 10 عدد
9.قرص سرماخوردگي / 10 عدد
10. قرص آنتي هيستامين / 10 عدد
11. محلول ضدعفوني (بتادين)
12. پماد آنتيبيوتيك / 1 عدد
13. سرنگ / 3 عدد
14. محلول ORS / 4 بسته
15. الكل طبي / 100 سي سي
16. وازلين طبي
17. قرص كلر (براي ضدعفوني آب)
18. قرص معده (ALMgS) / 10 عدد
19. ژل پيروكسيكام / 1 عدد
20. پماد سوختگي / 1 عدد
اقلام مورد نياز در كيف كمكهاي اوليه امدادگر تيم:
1.اقلام موجود در كيف كمكهاي اوليه شخصي يك كوهنورد، ضربدر تعداد افراد
2.وسايل جراحي:
- ست بخيهي استريل (سوزنگير، پنس و قيچي)
- تيغ بيستوري
- نخ و سوزن بخيه
3.وسايل تزريقات:
- سرنگ 2 و 5 سيسي
- آنژيوكت سبز و صورتي
- اسكالپوين
- نيدل
- الكل
- گارو
4.وسايل پانسمان:
- گاز استريل
- پنبهي استريل
- باند
- چسب زخم
- چسب ضد حساسيت
5.وسايل معاينه:
- گوشي
- فشارسنج
- دماسنج
- آبسلانگ
- چراغ قوه
6.داروها:
- قرص نيترو گليسيرين زير زباني
- قرص استامينوفن
- قرص سرماخوردگي
- قرص آنتي هيستامين
- قرص ALMgS
- قرص هيوسين
- قرص متوكلوپراميد
- قرص متوكاربامول
- قرص ديكلوفناك
- قرص استازولاميد
- قرص كلر
- اسپري سالبوتامول
- پماد سوختگي
- پماد جنتامايسين
- ژل پيروكسيكام
- وازلين طبي
- آمپول ديكلوفناك
- آمپول هيدروكورتيزون
- آمپول متوكلوپراميد
- آمپول متوكاربامول
- پور ORS
- سرم نرمال سالين 500 سيسي
اقلام مورد نياز در كيف كمكهاي اوليه پناهگاهها (جهت استفاده پزشكان تيمهاي كوهنوردي):
1.اقلام موجود در كيف كمكهاي اوليه امدادگر تيم
2.وسايل احيا
- لوله تراشه
- لارنگوسكوپ
- آمبوبگ
- Airway
3.كپسول اكسيژن
4.آتل چوبي در اندازههاي مختلف
5.داروهاي اورژانس شامل (استفاده از اين داروها فقط در صلاحيت پزشك است):
- آمپول آدرنالين
- آمپول هيدروكورتيزون
- آمپول ديازپام
- آمپول نالوكسان
- ويال گلوكز 50%
- سرم نرمال سالين 1 ليتري
- سرم قندي-نمكي 1 ليتري
- سرم قندي (دكستروز) نيم ليتري
مرجع:
كمكهاي اوليه در كوهستان و طبيعت، دكتر فريد عباسي دزفولي و دكتر شهرام دانشفر، موسسه فرهنگي انتشاراتي حيان، چاپ اول، تهران، 1383.
مطالب مشابه :
چند نکته در خصوص کاربرد متوکاربامول در اسپاسم های دردناک عضلانی
دوز اولیه دارو برای 2 تا 3 روز بصورت 1500 میلیگرم (3 قرص 500 میلیگرمی) هر 6 ساعت می باشد. در
شنبه - 13 مهر
بيشتري با ايشان برقرار كنيد - براي كنترل انقباضات مي توانند از متوكاربامول 500
اطلاعات دارويي متوكاربامول (METHOCARBAMOLE )
الماس - اطلاعات دارويي متوكاربامول (METHOCARBAMOLE ) - - الماس . Tablet: 500 mg. نوشته شده در تاريخ توسط
دارو شناسی
500 mgتداخل هاي دارویي: مصرف همزمان متوكاربامول با داروهاي مضعف CNS باعث تشديد اثرات دارو مي
اقلام مورد نياز در كيف كمكهای اوليه شخصی يك كوهنورد، امدادگر تيم و پناهگاهها
آمپول متوكاربامول. پودر ors. سرم نرمال سالين 500
آموزش
مقدمه. كوهستان بعلت شرايط خاصي كه بر آن حاكم است ذاتاً خطرناك بوده و هر كسي كه به هر علتي
برچسب :
متوكاربامول 500