استان زنجان،بستر مناسب برای مهار بیکاری را داراست

راهکارهای کاهش معضل بیکاری در استان بررسی شد:

استان زنجان،بستر مناسب برای مهار بیکاری را داراست

بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاه ها را نشانه رفته است

اسدا... قربان زادهبیکاری در استان زنجان موضوعی است، که همواره سعی بر کاستن آن و شناسایی ظرفیت های موجود برای ایجاد اشتغال پایدار صورت گرفته است. با این وجود این موضوع همواره گریبان گیر برخی اقشار جامعه بوده و لاینحل باقی مانده است. در این بین بیکاری قشر تحصیل کرده با توجه به ظرفیت ها و پتانسیل های موجود در استان از  معضلاتی است که دولت مردان همواره آن راطی مقاطع مختلف بر دوش یدک کشیده و در تلاشند راهکار اساسی و مناسب برای حل آن بیابند: بی تردید یکی از معضلات اساسی ومخاطره آمیز در کشورهای جهان سوم، مساله بیکاری است. که عمدتا از نقش وجایگاه آنها در معادلات و مناسبات جهانی از یک سو و شاخص های رشد و توسعهاقتصادی- اجتماعی و سیاست های خرد و کلان نظام های داخلی تاثیرگذار است. البته نباید فراموش کنیم، کشوری که ازساخت سنی جوان برخوردار بوده و دارای خیل عظیم قشر تحصیل کرده و دانشگاهی است، به نوبه خود یک امتیاز بزرگ برای کشور تلقی می شود، کهانرژی، هوش، انگیزه بالا جهت ترقی و پیشرقت در عرصه های مختلفبه خصوص در عرصه های علمی هستند و باید با برنامه ریزی اصولی و مدون از قابلیت ها و استعداد های تحصیلی وعلمی آنها بهره مند شد.

جوانان؛ظرفیتی مغفول مانده

بدیهی است، اگر می خواهیم کشور توسعه یافته در ابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی، سیاسیو فرهنگی داشته باشیم و در مناسبات جهانی حرفی برای گفتن داشته باشیم باید رویکرد مناسب و مطلوبی نسبت به قشر جوان بویژه دانش آموختگان دانشگاههاداشته باشیم و بتوانیم با برنامه ریزی صحیح و عقلانی و مدیریت صحیح نیازهاو خواسته های نسل جوان جامعه که محور توسعه هستند، را فراهیم سازیم. در عین حال اگر از این امر مهم همچنان غافلباشیم و نتوانیم راهکار اساسی برای معضل بیکاری پیدا کنیم، پیامدهای منفی آنبه صورت اعتیاد، فقر، ناامنی، سرقت، بزهکاری فساد اخلاقی و... گریبان گیرجامعه خواهد بود.  نازخند صبحی کارشناس مسائل اجتماعی معتقد است: بیکاری به ویژه در سطح دانش آموختگان نباید به معضلی تبدیل شود که هر کدام از دستگاه های ذیربط استان، دیگری را مسئول آن بدانند و در مقابل هیچ کدام اقدامی در این مورد انجام ندهد. وی با بیان اینکه وزارت علوم و دانشگاه های استان باید متناسب با نیازهای استان در زمینه های مختلف اقدام به جذب دانشجو نمایند،می افزاید: دستگاه های متولی اشتغال استان نیز باید در انجام امور خود جدیت بیشتری داشته باشند. صبحی در ادامه با بیان اینکه در چند سال اخیر میزان بیکاری دانش آموختگان دانشگاهی بیش از میزان بیکاری جامعه بوده،اظهار می دارد: این معضل و آسیب اجتماعی نوعی تهدید برای جامعه خواهد بود. این کارشناس،تعداد بیکاران فارغ التحصیل را دانش آموختگان کشاورزی عنوان می کند و ادامه می دهد: اگر در استان از 20 درصد بیکاران این رشته به نحوه مطلوب بهره مند شویم، ارتقا بهره وری در این بخش و اشتغال زایی بیشتری را شاهد خواهیم بود.   

عدم تناسب شغل با متقاضی

افزایشجمعیتوکمبودتقاضاینیرویکاراتوماسیون،مهمترینعللبیکاری محسوب می شوند. یکعاملمهمبیکاری،افزایشرقابتبینالمللیدرصنایعیاستکهپیشرفتروزافزونغرببرپایهآنبنیادنهادهشدهاست. دکتر سعدا... نصیری نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی در این باره می گوید: با توجه به رکود اقتصادی و تاثیر آن در بحران های بین المللی، فرصت های شغلی ایجاد شده تناسبی با افزایش متقاضیان کار ندارد و این مسئله باعث افزایش نرخ بیکاری می شود. وی بر لزوم ایجاد فرصت های شغلی پایدار تاکید دارد و نقش برنامه ریزان و دستگاه های اجرایی استان را در این خصوص مهم می داند. نصیری معتقد است: باید به سمتی برویم که سرمایه گذاری در حوزه های واقعی اقتصاد از جمله کشاورزی و صنعت استان چشم گیر باشد، تا زمینه برای اشتغال پایدار فراهم شود. نماینده مردم زنجان و طارم با اعلام اینکه،نباید سرمایه گذاری در مشاغلی باشد که پس از مدتی افراد شاغل از گردونه شاغلان خارج شده و دوباره عنوان جویای کار را یدک بکشند،اظهار می دارد: اگر می خواهیم،آمار قابل استنادی ارائه دهیم باید به گونه ای باشد که برای مردم قابل پذیرش و هضم باشد. 

تعامل صنعت و دانشگاه

 در این بین تعامل سازنده بین صنعت و دانشگاه می تواند، فرصت های شغلی متنوعی را فراهم کند. اما این تعامل در استان زنجان زیاد چشمگیر نیست. طوری که برخی مسئولان دانشگاهی بر لزوم این تعامل و همفکری تاکید دارند. دکتر اصغر پرتوی استاد دانشگاه با اعلام اینکه سال هاست ارتباط بین صنعت با دانشگاه  مطرح است، ولی در عمل این مقوله عملی نشده، لزوم تعامل بیشتر از سوی صنایع و معادن استان را خواستار شد. وی ظرفیت دانشگاه های استان را در راستای همفکری با صنعت استان بسیار مطلوب ارزیابی می کند و  می افزاید: باید از ظرفیت های دانشگاهی استان برای پیشبرد اهداف اشتغال زایی و کارآفرینی بهره مند شویم. به این مطلب باید اضافه کنیم که تعداد فارغ التحصیلان دانشگاهی که در رشته تحصیلی مرتبط خود با کار مشغول فعالیت هستند،کمتر از 30 درصد می باشد. نکته ای که جهرمی وزیر وقت دولت نهم عنوان کرده بود. 

پرداخت 5 میلیارد و 600 میلیون تومان بیمه بیکاری

در چهار ماههنخست سال جاری پنج میلیارد و 600 میلیون تومان بیمه بیکاری به افراد تحتپوشش این بیمه در استان زنجان پرداخت شده است. ابراهیم شکیبی مدیرکل تامین اجتماعی استان با اعلام این خبر می گوید: در همین مدت، سه میلیارد و 600 میلیون تومان از سوی بیمه شدگان بیمه بیکاری دریافت شده و در مقابل پنج میلیارد و 600 میلیون تومان به این افراد پرداخت شده است. به گفته شکیبی، بیشترین میزان افزایش بیکاری در سال جاری مربوط به لواش پزی هاست که پس از هدفمندی یارانه ها دچار مشکل شده اند. وی با اشاره به افزایش تعداد بیکاران بیمه شده،می افزاید: هم اکنون، چهار هزار و 266 نفر در استان زنجان تحت پوشش بیمه بیکاری هستند.  

بیکاری، بزرگ‌ترین معضل خدابنده
آمارها حکایت از بالا بودن نرخ بیکاری  در شهرستان خدابنده  دارد. طوری که، علی‌رغم ظرفیت های بسیار زیاد در ایجاد صنایع تبدیلی و استقرار کارخانجات، بیکاری، بزرگ‌ترین معضل این شهرستان محسوب می شود. چند وقت پیش مجید عسگری سرپرست معاونت برنامه‌ريزي استاندار  با بیان این خبر اظهار می دارد تحولات و تغییرات ایجاد شده در وضعیت  این شهرستان در این مدت قابل تقدیر بوده، ولی قانع‌کننده نیست و باید به‌خاطر شایستگی‌های مردم شهر، تلاش‌های زیادی صورت گیرد. وی با اشاره به تلاش‌های همه‌جانبه مسئولان استان برای توسعه این منطقه، افزود: وحدت، بستر توسعه می‌باشد که باید با کار و تلاش مضاعف، استان زنجان به جایگاه واقعی خود برسد. وی حضور مدیران استانی در شهرستان خدابنده را  یکی از شاخص‌های ارزیابی عملکرد مدیران استانی، می داند و معتقد است: در همین راستا حضور برخی از مدیران استانی در این شهرستان،می تواند در کاستن مشکلات و ارزیابی توانمندی های آنها مفید و قابل قبول باشد.

حرف آخر،بهره مندی از ظرفیت های استانی

بايد به واسطه ظرفيت‌هاي بالايي که در استان وجود دارد، شاهد عدم وجود مشکل بيکاري در استان باشيم، اما امروز به خاطر استفاده نادرست از ظرفيت‌هاي فراوان استان، شاهد بيکاري در استان هستيم. براي رفع اين معضل اجتماعي بايد زيرساخت‌هاي اقتصادي در بخش کارآفريني را تقويت کرد. علاوه بر آن با توجه به پتانسيل‌هاي بالقوه استان همچون موقعيت استراتژيک، منابع زير زميني، کشاورزي، صنعتي، معدني، نزديکي به پايتخت و اتصال به جاده‌هاي ترانزيتي و نيروهاي کارآمد و کافي، مي‌توان انتظار داشت که زنجان به سمت توسعه‌يافتگي حرکت کند. معضل بزرگی به نام تأمین منابع برای ایجاد فرصت‌های شغلی وجود دارد و باید با روش‌های جدید بتوانیم هزینه‌های سرمایه‌گذاری در بحث اشتغال را کاهش دهیم.


مطالب مشابه :


آگهی استخدام در استان زنجان

بازار كار( خبرهاي از آزمون هاي استخدامي) - آگهی استخدام در استان زنجان - جدیدترین اخبار




استخدام نیمه وقت "پاره وقت "

بنام خدا سلام اینجانب جویای کار نیمه وقت یا پاره وقت میباشم فوق دیپلم کامپیوتر پایان خدمت




دنیای کار / ایش کاغاذی / job paper / شماره 1291/ مشاغل روز سه شنبه 17/4/93

آشپز جویای کار آماده همکاری با زنجان ، خیابان بعثت ، مابین شرکت غله و چهارراه




یوی در کاراته به چه معناست؟

kyokushinkazanjan کیوکوشین کاراته زنجان - یوی در کاراته به چه معناست؟ استخدام و جویای کار در زنجان




استان زنجان،بستر مناسب برای مهار بیکاری را داراست

استان زنجان،بستر مناسب برای شاغلان خارج شده و دوباره عنوان جویای کار را یدک بکشند




جویای کار نیمه وقت

جویای کار نیمه وقت خانم- 34 ساله متخصص در مکاتبات بازرگانی به زبان انگلیسی ترجمه متون انگلیسی




اولین کمپ بین المللی کیوکوشین کاراته اروپاIFK با حضور مدرس جهانی شیهان دیوید پیکتال

شهاب سلطانی رئیس هئیت کاراته استان زنجان 09121418380 و مهدی کریمی استخدام و جویای کار در زنجان




حکم مربی گیری فدراسیون کاراته ایران

شهاب سلطانی رئیس هئیت کاراته استان زنجان 09121418380 و مهدی کریمی استخدام و جویای کار در زنجان




برچسب :