آفات لوبیا
از آفات مهم لوبیا که خسارت های شدیدی به محصول وارد می آورد می توان به شته ها، مگس گیاه خوار، پروانه ی گل و غلاف خوار و کنه ی لوبیا اشاره کرد.
مگس گیاه خوار لوبیا- این آفت روی ساقه ی حبوبات مختلف به ویژه لوبیا تغذیه می کند. حشره ی بالغ مگس سیاه رنگ براق به طول 4 میلی متر تا حدی کوچک تر از مگس خاگی است.لارو سفید آن در رگیرگ برگ ها به طرف ساقه ی گیاهچه تونل زده و در همانجا تغذیه می کند و تبدیل به شفیره می گردد. برای جلوگیری از خسارت این آفت باید تا زمانی که دمای خاک به 16 درجه ی سانتی گراد نرسیده است از کشت لوبیا خودداری نمود، ضمنا در اراضی که تحت کشت یونجه یا کود سبز بوده اند از کشت لوبیا اجتناب شود. مصرف لیندین،دیازینونف اندوسولفان، دیمتوات و فوازالوان به میزان 1 تا 2 لیتر در هکتار 2 تا 3 روز پس از سبز شدن گیاهچه ها برای ضدعفونی خاک موثر است.
پروانه ی گل خوار لوبیا- لارو این پروانه به رنگ سبز روشن تا قهوه ای است و روی سطح بدن آن را موهای ریزی پوشانده است. این لارو از گل ها و سپس غلاف های لوبیا و لوبیا چشم بلبلی تغذیه می نماید. هم چنین به دانه ها در داخل غلاف حمله می کند. شخم عمیق و سمپاشی توسط سموم لاروکش در چندین نوبت در دفع این آفت موثر است.
پروانه ی غلاف خوار لوبیا- لارو این شب پره بر روی برگ، گل، غلاف و بذر بسیاری از حبوبات مانند لوبیا، لوبیا چشم بلبلی، ماش، لپه هندی تغذیه می کند. این آفت به آسانی از دو جفت لکه گرد و تاریک بر روی ژست در قسمت شکمی قابل تشخیص است. این آفت گیاه را در شروع گلدهی مورد هجوم قرار می دهد و گل ها، غنچه ها و برگ ها را توسط تارهای ابریشمی به هم متصل می سازد. کاشت ارقام مقاوم و مصرف سموم حشره کش (کارباریل یا سوین، تری کاروفن یا دیپترکس) ۱۰ روز بعد از شروع گلدهی توصیه می شود.
کنه ی دو نقطه ای لوبیا- این کنه در اکثر نقاط دنیا به لوبیا و ماش حمله می کند و معمولا در پشت برگ ها تار می زند. کنه ها که بسیار ریز و غیرقابل رویت با چشم غیرمسلح هستند، با دهانی مکنده شیره ی گیاه را مکیده و باعث زردی، تغییر شکل، خشک شدن و سپس افتادن برگ ها می شوند. برای مبارزه با آن بایستی از پروپارژیت (امایت، امولسیون ۵۷درصد) و کلتان (دیکوفول، امولسیون ۵/۱۸درصد) به میزان ۵۰۰-۴۵۰ میلی لیتر در هکتار استفاده کرد. البته لازم به ذکر است تا سه هفته پس از سمپاشی باید از برداشت محصول خودداری شود.
مطالب مشابه :
گیاه لوبیا
روستای مهدی آباد - گیاه لوبیا - استان مرکزی 30 کیلومتری اراک.منطقه پل دوآب.در جوار کوه لجور و
مختصری در مورد زراعت لوبیا
روستای اندج الموت Andej village alamut - مختصری در مورد زراعت لوبیا - - روستای اندج الموت Andej village alamut
لوبيا
لوبیا لوبیا (Kidney جانبی کنار برگها بوجود می آیند جام گل لوبیا سفید یا ارغوانی میباشد گل
لوبیا سبز
گل : گل لوبیا اغلب 10پرچم دارد که 9 تا از آنها چسبیده به هم هستند و یکی به صورت آزاد است .
خوراک گل کلم و لوبیا سبز
آشپزی - خوراک گل کلم و لوبیا سبز - آموزش آنلاین شیرینی پزی و آشپزی ایرانی و ملل
زراعت لوبیا قرمز
گل لوبیا خودگشن است. براثر تلقیح گل میوه آن که به صورت غلاف یا نیام می باشد، بوجود می آید
آفات لوبیا
پروانه ی گل خوار لوبیا- لارو این پروانه به رنگ سبز روشن تا قهوه ای است و روی سطح بدن آن را
لوبيا
کنار برگها بوجود می آیند جام گل لوبیا سفید یا ارغوانی میباشد گل لوبیا خودگشن است.
اهمیت لوبیای سبزومارکیتینگ آن:
جام گل لوبیا سفید یا ارغوانی می باشد بر اثر تلقیح گل میوه آن که به صورت غلاف یا نیام می باشد
لوبیا سبز
گل لوبیا اغلب 10 پرچم دارد که 9 تای آنها به هم چسبیده است و یکی آزاد است . گلها خود گشن و
برچسب :
گل لوبیا