گزارش سفر هيئت سرمایه گذار گرجستاني به تبريز

     

     يك هيئت سرمايه گذاري گرجي به سرپرستي آقاي كوبا ناقوبيا – نماينده ملجس ملي و سهامدار شركت ژئوپروماينينگ و مالك شركت معدني مادنئولي آن كشور به شرح زير در تاريخ 11/02/1390 به منظور بازديد از مجتمع و معدن مسك سونگون ، بررسي زمينه هاي همكاري و تسهيل و تسريع در استخراج معدن طلاي خاروانا( آسترگان و ميوه رود) با هماهنگي سازمان صنايع و معادن استان وارد تبريز گرديد.

1-     آقاي ديميتري كالاندادزه – معاون اول رييس شركت ژئوپروماينينگ

2-     آقاي زوراب كوتليا       - مديرعامل شركت اكتشافات صنعت و معدن

3-     آقاي باكور كيكادزه- مشاور و مترجم شركت

4-     آقاي محمدرضا بهرامن

اين گروه بعد از بازديد از مجتمع مس سونگون و آشنايي با فعاليت هاي آن و مذاكره با مديران آن مجتمع در همان تاريخ با جناب آقاي احمد عليرضابيگي – استاندار آذربايجان شرقي ملاقات و مذاكره نمود.

 خلاصه مذاكرات طرفين به قرار زير مي باشد:

آقاي بيگي- استاندار:

آذربایجان شرقی به موقعیت ممتاز جغرافیایی گرجستان در مجاورت با دریای سیاه واقف بوده و معتقد است افزایش همکاری ها در حوزه های مختلف ضامن دوستی و تفاهم دو ملت است.

در اين دیدار استاندار آذربایجان شرقی بر توسعه و تعمیق روابط ايران و استان با گرجستان تاکید کرد.

استاندار آذربایجان شرقی گفت: همکاری کشورهای منطقه برای همه آنها سودمند بوده و ضامن تفاهم و استمرار دوستی بین ملت هاست.

وي اظهار داشت: ايران اسلامي با توجه به پيشرفت هاي اخير خود در عرصه هاي مختلف خواهان برقراري روابط تنگاتنگ اقتصادي و سياسي با كشورهاي مختلف از جمله گرجستان است.

عليرضابيگي با اشاره به مشتركات مختلف ايران و گرجستان گفت: در حال حاضر گرجي هاي ايراني تبار زيادي در كشورمان زندگي كرده و آثار تمدني ايران زيادي نيز در گرجستان وجود دارد كه نشان دهنده عمق روابط دوجانبه است.

وی توفیقات گرجستان در زمینه فرآورده های دامی و نیز اکتشاف معادن را یادآور شد و در عین حال گفت: این کشور هنوز در ابتدای راه است ولی ایران تلاش خواهد کرد گرجستان گام اول را با موفقیت بردارد.

وي استقبال از سرمايه گذاران بخش خصوصي گرجستان در آذربايجان شرقي را مورد اشاره قرارداد و افزود: در اين زمينه اين استان آمادگي كامل براي پذيرش سرمايه گذاران در بخش هاي مختلف را دارد.

آقاي احمد علیرضابیگی لغو روادید آمد و شد بین این کشور و جمهوری اسلامی ایران را نشانه اعتماد متقابل دولت های دو کشور دانست و افزود: ما به اهمیت گرجستان در روابط خارجی خود و نقش این کشور در مناسبات منطقه واقف هستیم و از توسعه روابط با فعالان اقتصادی گرجستان استقبال می کنیم.

وی با اشاره به اشتراکات فراوان آذربایجان شرقی با گرجستان خاطرنشان کرد: درک مشترک از روابط فیمابین باعث خوشحالی است و ما به آینده این روابط خوشبین هستیم.

بیگی با تاکید بررفع مشکلات پیش روی هیأت اقتصادی گرجستان، به فعالیت های معدنی این هیأت اشاره کرد و گفت: هر فعالیتی که در حوزه اکتشاف معدن صورت می گیرد مورد حمایت بخش صنعت و معدن آذربایجان شرقی است.

وي با ابراز تمايل به اجراي طرح‌هاي عمراني و اقتصادي در گرجستان افزود: بخش خصوصي آذربايجان شرقي طرح‌هايي را در زمينه فراورده‌هاي گوشتي و توليد كاميون در گرجستان آغاز كرده است.

بيگي خاطرنشان كرد: اميدواريم با راه‌اندازي كارخانه توليد كاميون، ضمن حضور در كشور گرجستان، با ديگر قابليت‌هاي اقتصادي اين كشور نيز آشنا شويم.

استاندار آذربايجان شرقي به ایجاد پرواز مستقیم بین ایران و گرجستان اشاره كرد و گفت: این موضوع در مرحله اول با برقراری پرواز تهران – تفليس توسط یک شركت هواپيمايي متعلق به آذربايجان شرقي محقق شد و پرواز مستقیم تبریز - تفلیس نیز در دستور کار قرار دارد. شايد راه اندازي اين پروازها در مراحل اوليه سخت باشد اما از طريق پروازهاي تهران مي توان با استفاده از شركت هاي هواپيمايي آذربايجان شرقي اين ايده را محقق ساخت.

وي افزود: در اين زمينه مسير هوايي تبريز- ترابزون- تفليس مي تواند مورد توجه قرار گرفته و عملياتي شود.

وي همچنین ابراز داشت: موضوع فراورده‌هاي دامي و امكاناتي كه از اين جهت در گرجستان وجود دارد براي ما قابل توجه است و تلاش می کنیم از این ظرفیت استفاده کنیم.

آقاي كوبا ناقوبيا – نماينده ملجس ملي:

کوبا ناقوپیا، نماینده مجلس گرجستان هم در این دیدار با تاکید بر تعمیق روابط با آذربایجان شرقی گفت: ایران یکی از بهترین نقاط دنیا برای سرمایه گذاری است و بستر مناسبی که در این کشور وجود دارد راه را برای فعالیت های اقتصادی به ویژه در بخش معدن باز می کند. با توجه به اينكه آذربايجان شرقي يكي از مناطق مهم معدني ايران است آمادگي داريم تا اين زمينه سرمايه گذاري كنيم. در اين ارتباط برخي كارهاي مقدماتي انجام شده كه اميدواريم اين كارها به مرحله بهره برداري رسد.

این نماینده مجلس گرجستان همچنین به بازدید خود از معادن طلای در دست اکتشاف آذربایجان شرقی، اظهار امیدواری کرد، با توانایی بالا و دانش فنی مهندسان گرجستانی ،بهره برداری از این معادن به زودی آغاز شود.

وي گفت: مشکل خاصی برای ادامه عملیات شرکت گرجی در معادن طلای آذربایجان شرقی وجود ندارد و همکاری مسئولان محلی قابل تمجید است.

وي روابط ايران و گرجستان را خوب توصيف كرد و اظهار داشت: اين روابط در عرصه هاي مختلف به خصوص سرمايه گذاري هاي بخش خصوصي بايد قوي تر و مستحكم تر شود.

وی افزود: در حال حاضر شرکاي تجاری ما در ایران هیچ مشکلی ندارند و کار خود را با آرامش ادامه می دهند.

ناقوبيا با اشاره به بازدید هیأت گرجستانی از معدن مس سونگون و ابراز رضایت از این بازدید، ایران را کشوری غنی از نظر معدنی عنوان کرد و گفت: معدن مس سونگون یک معدن مدرن و با تجهیزات روز دنیاست و مدیریت بسیارتوانمندی دارد.

وی با بیان این که بخش معدن گرجستان دانش فنی اکتشاف و استخراج معادن را دارند اظهار داشت: موضوع معدن و فلزات رنگی حوزه مورد علاقه ما برای سرمایه گذاری در آذربایجان شرقی است؛ با این حال سرمایه گذاری ما محدود به این بخش نبوده و ظرفیت های دیگر این استان را هم بررسی خواهیم کرد.

نماینده مجلس گرجستان با ابراز امیدواری نسبت به استمرار همکاری با ایران، آمادگی سرمایه گذاران گرجستانی را برای مشارکت در خصوصی سازی صنایع و معادن کشورمان اعلام کرد.

وی با قدردانی از میزبانی استان آذربایجان شرقی از هیأت گرجستانی، لغو روادید رفت و آمد بین ایران و گرجستان را اقدامی مثبت در توسعه روابط دو کشور عنوان کرد و افزود: ایجاد پرواز مستقیم تبریز - تفلیس قدم بعدی در این راه است. : اين موضوع مي تواند در تسهيل آمد و شد سرمايه گذاران و اتباع دو طرف موثر باشد. با تفاهم نامه ای که امروز رئیس شرکت هواپیمایی ملی گرجستان با مسئولان فرودگاه تبریز امضا می کند این موضوع عملی خواهد شد.

مسافري رييس سازمان صنايع و معادن:

اعطای مجوز بهره بردرای از معادن طلای ورزقان به گرجستان

رئیس سازمان صنایع و معادن آذربایجان شرقی از صدور گواهی بهره برداری معادن طلای "میوه رود" و "استرقان" این استان به سرمایه گذراان گرجی خبر داد.

علی مسافری در حاشیه دیدار یکی از نمایندگان مجلس گرجستان با استاندار آذربایجان شرقی گفت: گزارش شرکت گرجی درباره اکتشاف این معادن مورد تائید فنی سازمان صنایع و معادن آذربایجان شرقی قرار گرفت و لذا گواهی بهره برداری از معادن مزبور به شرکت گرجی اعطا شد.

وی گفت: عیار طلای این معادن، نیم گرم در تن معادل حداقل عیار لازم برای استخراج معدن طلاست اما این شرکت گرجی نسبت به اقتصادی بودن این استخراج با توجه به در اختیار داشتن تکنولوژی بالا امیدوار است.

رئیس سازمان صنایع و معادن آذربایجان شرقی یادآور شد: شرکت گرجی 90 درصد و طرف ایرانی 10 درصد از سهم اکتشاف و استخراج این معدن را در اختیار دارند.

به گفته مسافری، تا کنون برای عملیات اکتشاف معادن طلای "میوه رود" و "استرقان" آذربایجان شرقی 20 میلیون دلار هزینه شده و قرار است برای فاز بهره برداری این معادن نیز رقمی بالغ بر 50 میلیون دلار هزینه شود.

گفتنی است هیأتی اقتصادی از گرجستان به منظور بازدید از ظرفیت ها و امکانات صنعتی و معدنی آذربایجان شرقی به تبریز سفر کرده است که مسئولیت این هیأت را نوگاپیا نماینده مجلس گرجستان بر عهده دارد.

وی همچنین سهامدار یک شرکت معدنی در گرجستان است که در زمینه اکتشاف معادن در کشورهای روسیه، ارمنستان و گرجستان فعالیت می کند.

معادن طلای "میوه رود" و "استرقان" از توابع ورزقان در 100 کیلومتری شمال شرقی تبریز، مرکز آذربایجان شرقی واقع است. اين معادن توسط یک شرکت گرجی در دست اکتشاف است.عیار این معادن نیم گرم در تن معادل حداقل عیار لازم برای استخراج یک معدن طلاست.


مطالب مشابه :


نرخ بلیت هواپیما تبریز - تفلیس( گرجستان)

شرکت خدمات هوایی وجهانگردی مرند سیر - نرخ بلیت هواپیما تبریز - تفلیس( گرجستان) - صدور اسناد




تاكيد بر گسترش روابط اقتصادي تبريز و تفليس

تبریز سر ایران است. - تاكيد بر گسترش روابط اقتصادي تبريز و تفليس - گزارش ها, تحلیل ها ی




مقدمه سفر به گرجستان از طريق تركيه

تبريز سفر مسافرت مكانهاي د يدني - مقدمه سفر به گرجستان از طريق تركيه - تبريزسفرآذربايجان




امامزاده ابراهيم تبريز

امامزاده سيد ابراهيم تبريز عبدالرحيميان قونسول تفليس در ارابه هاي گاوي با زحمت




تاریخ تئاتر ارامنه تبریز

البته روشن است که در آن زمان، آذربايجان از گرجستان و تفليس و دو از تفليس وارد تبريز




پرواز مستقيم از تبريز

تبریز 2020 - پرواز مستقيم از تبريز - اخبار عمرانی و اقتصادی تبریز و آذربايجان




گزارش سفر هيئت سرمایه گذار گرجستاني به تبريز

تبریز سر ایران است. - گزارش سفر هيئت سرمایه گذار گرجستاني به تبريز - گزارش ها, تحلیل ها ی




تبريز سرزمين رازها(2)

خيلي دور خيلي نزديك - تبريز سرزمين رازها(2) - روز نوشت های يك خبرنگار سياسي




همکاری تبریز و شهرهای بزرگ قفقاز

تشكيل كارگروه مشورتي شهرهاي بزرگ كشورهاي منطقه‌اي قفقاز و تبريز تفليس از




برچسب :