اصول ماهیگیری در دریای خزر (شمال) و منابع آبی شمال کشور
دوستان عزیز در این پست سعی میکنم تا جایی که دانش و تجربم همراهیم میکنه نکاتی رو پیرامون صید ماهیهای شمال کشورمون مطرح کنم امیدوارم مورد استفاده قرار بگیره!
دوستان در ماهیگیری اولین قدم انتخاب مکان مناسب صیده که چون اکثر دوستان این فاز رو رعایت نمیکنن در ماهیگیری به مشکل بر میخورن! مشخصا" هر جایی که آب داره دلیل بر برخورداری از ماهی نیست! شمال کشورمون دارای ذخایر و منابع آبی خوبیه و از مردابها، برکه ها ، رودخانه ها و سدهای زیادی برخورداره ولی متاسفانه مکانهای مناسب صید حرفه ای خیلی محدوده !!! دریای شمال هم بعلت صید بیرویه و مشکل آلودگی در حاشیه سواحلش عملا" صید ترفه ای ماهی سفید و کپور رو بشدت کاهش داده! اکثرا"کفالهای کوچیک و سگ ماهی به قلاب ماهیگیران میخوره! پس چاره کار کجاست!
دوستان قبل از هرچیزی بایدتصمیم بگیرین که دوست دارین در دریا ماهی بگیرین یا رودخانه های منتهی به دریا ، سدها یا مردابها! اگه دوست دارین در حاشیه دریا ماهیگیری کنین نباید مناطقی رو انتخاب کنین که دارای بستر ماسه ای با شیب یکنواخته!چون سواحلی که فقط ماسه ای باشن دارای اندوخته ی پایینی از نظر بیولوژیکی و تغذیه ای هستن! پس باید دنبال مناطقی باشین که دارای بستر نیمه سنگی با شیب تند به طرف عمق و یا در فاصله 50 متری از ساحل دارای فروررفتگی طبیعی باشه! چنین مکانهایی در سواحل بابلسر و تالش قابل شناسایی هستن! اما بهترین مکان در حاشیه دریا، لنگرگاها و اسکله های سنگی هستن که خوشبختانه عمق مناسبی رو برای شما محیا کردن! و این مناطق هم بعلت برخورداری از منابع متنوعی از سختپوستان و نرمتنان دریای خزر و هم عمق مناسب یکی از ایده الترین مکانها جهت تجمع ماهیهاست!
اما اینم بگم برای ماهیگیری در دریا همیشه بهترین روش استفاده از قایقه ! اگه بتونین قایق مناسبی اجاره کنین و 1 کیلومتر از نوار ساحلی فاصله بگیرین میتونین صیدتون رو تضمین کنین! روش صید با قایق رو در پستهای بعدی ارائه میکنم!
سر مل بندر انزلی
اما اگر به ماهیگیری در سدها و رودخانه های شمال علاقه دارین میتونین از اطلاعاتی که در پستهای قبلی اشاره کردم و در آرشیو موجوده استفاده کنین!
گام بعدی شناخت ماهی مورد نظر جهت صیده! کلا" در منابع آبی شمال و دریای شمال ماهیهایی که میتونین با قلاب صید کنین عبارتند از کپور طلایی،نقره ای و معمولی، ماهی سفید ،اردک ماهی و سوف، کفال، کلمه،سیاه کولی،کاس کولی و شاه کولی ،ماهی آزاد یا سامون(سالمون)، ماهی سیم ،و در بعضی مناطق ماهی زردپر و قزل آلا! و ماهی های خاویاری مثل ازون برون که فقط با قایق و در عمق بالای 6 متر قابل صیدن!
شما باید بدونین فصل صید هر ماهی دقیقآ کی شروع میشه! مثلا" فصل صید ماهی کپور بعد از تخمریزیشه که در شمال کشور از اواسط خرداد شروع میشه و تا آبان ماه ادامه داره! ولی شهریور ماه بهترین زمان صید ماهی کپوره پس دوستانی که علاقمند صید کپور هستند واسه صید این ماهی شهریور ماه رو همیشه در نظر داشته باشن!
بهترین زمان صید سایر ماهیها عبارتند از: ماهی سفید مهرماه، ماهی سوف و اردک ماهی آبان ماه، ماهی سالمون مهرماه، البته این به این معنی نیست که مثلا" ماهی سوف در شهریور قابل صید نیست ! منظور من از بهترین زمان بیشترین راندمان صیده، خوشبختانه ماهیهایی مثل خانواده کولی و کفال هم کل تابستان و تا اواسط پاییز قابل صیدن!
گام بعدی انتخاب سیستم صحیح ماهیگیره که برای هر ماهی شیوه ای منحصر به گونه داریم! من بهترین روشهای صید ماهی های شمال کشور رو در آرشیو دارم که دوستان میتونن بررسی کنن،اما چند نکته رو لازم میدونم مطرح کنم! اولین نکته ای که اکثر دوستان باهاش مشکل دارن اینه که سیستم روآبی همراه شناور رو انتخاب کنن یا زیر آبی و کف خواب رو! دوستان انتخاب سیستم همیشه باید نسبت به گونه ماهی و شرایط محیطی مثل جریان آب، عمق آب و مهمتر از همه بستر آب تنظیم بشه! مثلا" وقتی در مرداب انزلی یا قرق اقدام به ماهیگیری میکنین بستر مکان مورد نظر اصلی ترین نقش رو در انتخاب سیستم ایفا میکنه! در این مناطق بهترین روش استفاده از سیستم رو آبیه! بخصوص در صید انتظاری اردک ماهی،برای صید ماهی کپور در این مناطق حتما" از طعمه پاشی متمرکز (ذرت،جو و ماش تخمیر شده و برنج نیم پز) بهره بگیرین. البته اینم بگم در صورتی که در مردابهای شمال بتونین بستر مناسبی پیدا کنین که ریسه تون میان گیاهای آبی احاطه نشه و به موانع زیر آبی گیر نکنه استفاده از سیستم کف خواب و زیر آبی مطمعنا" واسه صید ماهی کپور بهتر از سیستم شناوره!
برای صید ماهی کولی یا سیم و یا حتی کلمه استفاده از سیستم روآبی همراه با طعمه پاشی متمرکز از ملزوماته!
برای صید اردک ماهی در برکه ها و مردابهای شمال سیستم اسپنینگ قاشقک و ماهی ژله ای بهترین روشه! اما در صورتی که با مشکل گیر کردن لانسه و طعمه مصنوعی به موانع طبیعی برخورد کردین میتونین از سیستم انتظاری ماهی زنده همراه شناور یا طعمه ماهی مرده در عمق میانی آب استفاده کنین!
گام بعدی انتخاب طعمه مناسبه! بیشتر دوستان مشکل اصلی در عدم صیدشون رو به طعمه ها ربط میدن و اکثرا" از این موضوع شاکین که در بیشتر سایتهای آموزش ماهیگیری در مورد طعمه ها اطلاعات غلط انعکاس میدن که این امر موجب گمراهیشون میشه! من اینبار بهترین طعمه ها رو جهت یاداوری مطرح میکنم که مورد تایید اساتید بزرگ این حرفه در کشوره، که همراه شده با دانش مختصر وتجربه ی شخصی خودم! در صورتی که جواب مثبت نگرفتین من در این وبسایت پاسخگوی شما عزیزان هستم.
بهترین طعمه ها جهت صید ماهی های شمال کشور
ماهی کپور:ذرت تخمیر شده، انجیر خشک خیس خورده،کرم خاکی ،خمیر آغشته به اسانس یا مواد معطر، نون پیچ، سوسیس و...... که بهترین گزینه ترکیب ذرت با کرم خاکیه!
در مورد بکارگیری بویله ها(جوشانده) من بارها پست گذاشتم و توضیح دادم که سیستم بکارگیری و استفاده از طعمه بویله مهارت و تجربه خاصی میطلبه و مخصوص صید ترفه ای و ماهیهایی با وزن بالای 2کیلوست! حتی ریسه و قلاب بکار رفته واسه طعمه بویله باید حتما" بدقت و تخصصی نصب و بافته بشه! بخصوص طعمه پاشی با برنامه زمانی متمرکز از ملزوماته صید با این سیستمه! پس اگه تجربه و مهارت بکارگیری این سیستم رو ندارین خودتون رو ملزم به استفاده از این سیستم نکنین!
اصولا" بکارگیری طعمه بویله واسه ماهیگیرایی خوبه که بومی منطقه باشن و میتونن برنامه طعمه پاشی رو مرتب و طی برهه زمانی خاص اجرا کنن نه واسه ماهیگیرای گذری و مهمان!
ماهی سفید: بهترین طعمه واسه صید این ماهی در دریای شمال انواع صدف دو کفه ایه چه با پوسته چه مغزش! راستش سایر طعمه ها در دریای شمال کارایی صدفها و نرمتنان بومی خود خزر رو ندارن! پس اگه میخوان در صید این ماهی موفق باشین سراغ سایر طعمه ها نرین!
اردک ماهی و سوف: ماهی قرمز نوروز یا بچه کپور بصورت زنده! و کیلکا یا ماهی کلمه بصورت مرده!
ازون برون :بکار گیری کفال یا ماهی کلمه بصورت کف خواب و مرده در عمق بالای 6 متر!
ماهی آزاد(سالمون): بچه قزل الا یا کیلکا بصورت انتظاری در بستر رود خانه هایی که مسیر حرکتی و مهاجرتی دارن!
ماهی کولی: لارو مگس(کاسی) ، خربزه ، خمیراسانس دار. واسه صید ماهی کولی در شمال لارو مگس بهترین گزینه است ولی چون اکثر دوستان از این طعمه چندششون میشه یا نمیتونن تهیه اش کنن بهتره از دو گزینه بعدی استفاده کنن!
ماهی کفال:مغز صدف و حلزون،خمیر اسانسدار،کرم خاکی
ماهی سیم:لارو مگس، کرم خاکی، خمیر اسانسدار
موفق باشید..........مسعود تقی پور /بهار92
مطالب مشابه :
نام برخی حشرات به ترکی
کرم خاکی. ساری آری = زنبور "سوغولجان" کرم معده است که و "یئر قورتی یا یئر قوردو" کرم خاکی
اصول ماهیگیری در دریای خزر (شمال) و منابع آبی شمال کشور
ذرت تخمیر شده، انجیر خشک خیس خورده،کرم خاکی که بهترین گزینه ترکیب ذرت با کرم خاکیه! در
خرید و فروش کود و کرم ورمی کمپوست
ورمی کمپوست از عبور دادن مواد آلی از سیستم گوارشی گونه ای از کرم خاکی و در ساری فروش کرم
بازدید از طرح ورمی کمپوست خانگی در معیت مدیریت محترم
زیست/ Environment/حیات وحش /معرفی جاذبه های گردشگری وتوریستی خواف و ساری کرم خاکی در
ورمی کمپوست مشهد-خریدوفروش ورمی کمپوست
کود آلی ورمی کمپوست Vermicompost * کرم خاکی آیزینیا در خصوص تولید ورمی کمپوست رشت،ساری
تاثیر ورمی کمپوست لیست گیاهان دارویی
پرورش کرم خاکی ساری، کوک، هرد، کرکم کود |کرم حلزون|کرم خاکی |ورمی کمپوست در ایران
ورمی کمپوست فرصت تهدیدآمیز در شرق مازندران/ بیتوجهی به کارآفرینان
گوارشی کرم در محیط باقی می ساری مراجعه کردند غذایی، کود، کرم خاکی در کشور
استفاده از منابع پروتئینی جدید در تغذیه طیور
استفاده از منابع پروتئینی جدید در پودر کرم خاکی یکی دیگر از ساری و کارشناسی
پرورش کرم خاکی:
گیاه پزشکی دانشگاه ساری. رده بندی کرم خاکی را در جدول زیر می آورم : Kingdom: Animalia
برچسب :
کرم خاکی در ساری