مقايسه اجمالي دانشگاهها و صنعت شهرستان بناب با شهر

الف- توسعه يافتگي علمي که شاخصه‌هاي آن وجود مراکز آموزش عالي و تحقيقاتي است اگر نگاه بسيار اجمالي به دانشگاه‌هاي موجود در شهرستان بناب و شهرهاي همجوار بندازيم عدم پیشرفت و رکود در چهار سال گذشته بيشتر نمود پيدا مي‌کند:

دانشگاه آزاد اسلامي ملکان: که در15 کیلومتری شهرستان بناب است که از جمعيتي به مراتب کمتر از بناب برخودار است، واحد ملکان داراي چندين رشته در مقطع کارشناسي ارشد در آن تحصيل مي‌شود. در خبرها داشتيم که دكتر بشير بيگ بابايي اعلام نمودند: در دانشگاه آزاد ملکان در مهرماه 90 در بيش از 80 رشته تحصيلي در مقاطع كارشناسي ارشد، كارشناسي و كارداني مشغول تحصيل شده‌اند. از اين تعداد 120 نفر در 9 رشته كارشناسي ارشد به مجموع دانشجويان اين مقطع افزوده شده كه در سطح منطقه بي نظير است

اگر با کمي چرخش به مشرق با 15 کيلومتر حرکت به شهري با جمعيتي بیشتراز بناب برخورد خواهیم کرد. در خبرها داشتيم آقاي دکتر کفشنوچي رئيس دانشگاه آزاد اسلامي واحد مراغه فرمودند: در سايه تلاش‌هاي موثر و مجدّانه نماينده محترم مجلس شوراي اسلامي دکتر نجفي و پيگيريهاي اين مجموعه، موفق به کسب امتياز ايجاد 12 رشته جديد کارشناسي ارشد در عرض يک سال شد که با کسب امتياز اين 12 رشته، کل رشته‌هاي کارشناسي ارشد اين دانشگاه به 17 رشته ارتقا يافت. با تلاش مسئولان مختلف این واحد ، هم اكنون حدود 5 هزار و 700 دانشجوي دختر و پسر در 72 رشته تحصيلي مقاطع كارداني، كارشناسي، كارشناسي ناپيوسته، كارداني پيوسته و كارشناسي ارشد در دانشگاه آزاد اسلامي مراغه مشغول تحصيل هستند.

قضاوت در مورد دانشگاه آزاد اسلامی واحد بناب و کیفیت سخت افزاری و نرم افزاری دانشگاه و علل کاهش نزدیک به 50% دانشجویان در این 4 سال را بر عهده مردم میگذاریم .



مراکز دانشگاهي دولتي

دانشگاه پيام نور بناب و دانشگاه پيام نور مراغه و مياندوآب و ملکان تقريباً همسان رشد کرده‌اند و از نظر جمعيت دانشجو شهرستان ملکان کمتر است و شهر ملکان هنوز دانشگاه دولتي خاصي ندارد فقط دانشگاه جامع علمي و کاربردي در صورت تصويب و نياز دانشجو مي‌پذيرد، اين کار در مياندوآب نيز انجام مي‌شود. اما دانشگاه مراغه از سال 1366 با عنوان آموزشكده كشاورزي با جذب 40 نفر دانشجو آغاز به كار كرده و طي سال‌هاي 1370 تا 1373 اقدام به خريد زميني به مساحت 110 هكتار جهت توسعه نموده و اين آموزشکده در سال 1377 به دانشکده کشاورزي ارتقاء يافته است. در بهمن 1383 با تبديل آن به مجتمع آموزش عالي مراغه موافقت به عمل آمد و در ارديبهشت ماه 1384 موافقت قطعي آن صادر گرديده است. اما در شهر کوچک بناب در سال 1374 با جذب 35 دانشجو در رشته برق- الکترونيک در مقطع کارداني با نام آموزشکده فني بناب وابسته به دانشگاه تبريز فعاليت آموزشي خود را آغاز نمود پس از اختصاص رديف اعتباري مستقل در مجلس شوراي اسلامي با فعاليت‌هاي مستمر نماينده مجلس وقت بناب(دکتر صديقي) با شماره 116001 در سال 1383 روند توسعه بيش از پيش سرعت گرفت. در سال 1386 با تصويب شوراي محترم گسترش آموزش عالي به طور رسمي از دانشگاه تبريز منفک و به دانشکده فني و مهندسي ارتقاء پيدا کرد. در سال 1388 با ادامه روند توسعه ، شوراي محترم گسترش آموزش عالي با ارتقاء دانشکده فني و مهندسي بناب به مجتمع آموزش عالي فني و مهندسي بناب موافقت گرديد. در شهريور سال 1390 با موافقت وزارت علوم، تحقيقات و فناوري، مجتمع آموزش عالي به دانشگاه بناب ارتقاء يافت.





ب- وجود مراکز صنعتي

چند سال پیش وقتي از تبريز وارد بناب مي‌شدیم عظمت توسعه را در مناطق بسيار باير بناب مي‌ دیدیم نيروگاه حرارتي(700 مگاواتي) با توسعه به 1400 مگاوات، مجتمع‌هاي عظيم فولاد بناب، مجتمع پژوهشي انرژي اتمي بناب و صدها کارگاه کوچک و بزرگ منطقه شورزار را به جولانگاه ماشين‌هاي سنگين و نورافکن‌هاي صنايع بزرگ مبدّل کرده بود. از صنايع مستقر در اين شهرک صنعتي اشارت همين بس است که در مجتمع‌هاي عظيم فولاد بناب 3 ميليون و پانصد هزار تن از 12 ميليون ميلگرد و آهن‌آلات توليدي کل کشور را بر عهده داشت و در ظرف چهار سال هفت هزار شغل مستقيم در اين مجتمع ايجاد شده بود. این واحد های تولید و صنعتی به علت وجود زيرساخت‌هاي صنعتي و کشاورزي شهرستان بناب در اين مجتمع جذب شده‌اند. از زير مجموعه اين صنايع عظيم مي‌توان به شرکت‌هاي فولاد شاهين‌، فولاد صنعت ، فولاد صنعت شهريار و فولاد صنعت سهند مي‌توان اشاره نمود.

اما درحال حاضر اگر به شهرک صنعتي مراجعه کنيد عدم تکاپو و جنب و جوش را در آن خواهيدديد، و از خود می پرسید چه بر سر این شهرک افتاده است و چرا شهرک صنعتی فعال سالهای نه چندان دور به این روز افتاده است واقعا عجيب است! در اين خصوص از تلاش‌هاي شما نمايندگان صاحب نفوذ در ارکان مجلس چه خبر؟و چرا بیش از 80% کارخانه های شهرک تعطیل شده است ؟سوال دیگری که اکثر صاحبان صنایع می پرسند این است که با وجود اینکه شهرستان بناب بعد از تبریز دومین قطب اقتصادی استان میباشد الان چه اتفاقی افتاده است که اداره صنایع و معادن که قرار بود مستقلا در بناب ایجاد شود و ایجاد نشد و صاحبان صنایع بناب باز هم مجبورند برای انجام کارهای اداری خود به مراغه یا تبریز بروند ؟

ج- دليل اين عقب ماندگي و واپسگرايي چه بوده است؟

با نگاهي اجمالي که به وضعيت علمي و اقتصادي و رونق صنعتي بناب در مقايسه با شهرستان‌هاي همجوار انداختيم واپسگرايي و رکود را در شهرستان بناب به وضوح مي‌بينيم. اما دلايل مختلفي مي‌‌توان براي اين مشکل يادآور شد:

1- راه‌ يافتگان به قوه قانونگذاري كشور از حوزه بناب در وادي سياست غرق شده و از مسايل مهم و اقتصادي و رفع مشکل بيکاري و معيشتي شهرستان غافل شده‌اند.

2- راه ‌يافتگان به مجلس در شهرستان بناب از ميان افراد فاقد تحصيلات مناسب انتخاب شده‌اند. اينان در مجلس شوراي اسلامي بجاي رسيدگي به امور حوزه انتخابيه خويش به امور تحصيل پرداخته‌اند تا مدرکي مشابه مدرک مرحوم کردان دست و پا کنند ، بعد از 16 سال به اين مدرک ببالند و شعر گل و بلبل و عشق و مستي بسُرايند. در صورتيکه مردم شهرستان بناب قبلا در طي 16 سال آقاي دکتر رسول صديقي با مدرک فوق دکترا از دانشگاه‌هاي آمريکا و عضو هئيت علمي دانشگاه شريف و رئيس مرکز ليزر تهران را به مجلس گسيل داشتند، که از غناي مالي و علمي برخوردار بود و ايشان توانستند در طي اين مدت سيماي شهر کوچک بناب کاملاً کشاورزي را به شهر علمي و صنعتي تبديل کنند. اما اکنون بیشتر جوانان بنابی يا بيکارند و يا در مراکز صنعتي شهرهای دیگربه کار گرفته مي‌شوند.

3- رويکرد نماينده بناب در مجلس حسب مدارج تحصيلي و گرايش آن بيشتر سياسي بوده است.قبلا نماينده بناب دکتر صديقي بعنوان رئيس کميسيون انرژي، برنامه و بودجه و ...در مجلس فعاليت نموده‌اند

4- عدم انتخاب مشاوران توانا از ميان خيل تحصيل‌کردگان در بناب. ولی در مقابل ، در دیگر شهرستان های همجواربا ايجاد مراکز پژوهشي و دانشگاهي اتاق فکر توسعه ايجاد شد، که اکثراً از شهرهاي همجوار از جمله بناب تشکيل گرديده بود. اين گروه (دکتر کفشنوچی - دکتر رحیمی - دکتر احدی و...) در کارگرداني و توسعه نماينده شهرستان خود را ياري نمودند، که اکنون ثمره‌ اين ممارست و کار گروهي را مي‌بينيم.

5- غوغاسالاري و عدم توجه به آحاد مردم به کار گماردن افراد نه در خور شان دانشگاه ، وغرور کاذب منشاء جدايي نماينده بناب از خيل تحصيل کردگان و نوابغ شهرستان گرديد.

6- جذب سرمايه های خصوصي داخلي و سوق آن به شهرستان بناب از جمله آقاي زنوزي که بيشترين سرمايه‌گذاري در کشور را در سال‌هاي اخير داشته است.چرا در این دوره صورت نگرفت ؟ و چرا بیش از 50 سرمایه گذار بناب در عجب شیر سرمایه گذاری کردند و آیا مسئولين منصوب شده در ادارات شهرستان جهت حضور غياب در ستادهای انتخاباتی می باشند ؟



*علي رغم وجود صنایع عظیم هنوز جوانان تلاشگري که سرمايه‌هاي اجتماع هستند بيکارند و انتظار دارند با بسترسازي در صنعت و سرمايه‌گذاري در بخش توريسم فرصت‌هاي شغلي ايجاد شود تا بتوانند حداقل نيازهاي زندگي را تأمين نمايند.

* راه‌هاي داخل شهری در بناب علی الخصوص محلات دیزج و آغداش معضلي اساسي است و ، هنوز راه‌هاي داخل شهری و روستایی بناب همّت مضاعف مي‌طلبد.

*پتانسيل بالقوه کشاورزي و دامداري در بناب امکان سرمايه‌گذاري بخش خصوصي در صنايع تبديلي کشاورزي را تقويت نموده است. ولي متأسفانه عدم حمايت از سوي سيستم بانکي و عدم ارائه تسهيلات بانکي هر سرمايه‌گذار را با شکست مواجه نموده است و عدم مساعدت برخی ادارات در مکانيزه نمودن سيستم کشاورزي و باقيماندن الگوهاي سنتي در اين حوزه ، کارنامه موفق کشاورزی شهرستان بناب را به سمت نابودی سوق مي‌دهد و سختگيري‌هاي بانک هاي دولتي در اعطاي تسهيلات بانکي در رکود اقتصادي منطقه، فضاي کسب و کار را مزيد بر علت شده است.

* دو متغير بحراني تهديد کننده يعني بيکاري و توّرم در بناب به حدي در راستاي اثربخشي منفي خود عمل نموده اند که واقعا" هويت ملي و فرهنگي جوانان را در معرض تهدید جدی قرار داده و علامت‌هاي منفي آن به گوش هر تحليلگر سياسي و اقتصادي مي‌رسد.

* دوگانگي و عدم مديريت واحد در بعد فرهنگي و گرايش جوانان به سوي فرهنگ ابتذال غرب، با پيش فرض عدم اشتغال و بيکاري، زنگ خطر ديگري است که توجه مسئولين منطقه به آن الزامي و اجتناب ناپذير است.

* شهرستان بناب به لحاظ دوري از مديريت نوين آبي، يکي از مشکلات جدّي مردم خصوصا روستاييان دسترسي به آب شرب مورد نياز مي‌باشد.آبی که از مياندوآب پمپاژ مي‌شود و 200 کيلومتر آن طرفتر مردم تبريز از آن بهره مند مي‌شوند ولي دربیشتر روستاهای بناب و شهرک صنعتی ، مردم از آب شور استفاده مي‌کنند.

*با وجود آنکه مي‌توان در بناب براي جذب گردشگر سرمايه‌گذاري انجام شود، اما تاکنون آنطور که بايد مسئولان مربوطه اقدامات لازم را نکرده‌اند.


مطالب مشابه :


نمایندگان فروش شاتل در شهرستان ها Shatel resellers

بردسیر، خیابان کاشانی، جنب فروشگاه فرش (پرنیان) رضا شیر مراغه. مهندسان




پرسش و پاسخ ویژه 87

فروشگاه اینترنتی اینترنتی، این پرسش و پاسخ ها توسط بانو پرنیان این مجسمه در شهر مراغه




مقايسه اجمالي دانشگاهها و صنعت شهرستان بناب با شهر

فروشگاه اینترنتی بانک نرم افزار پرنیان. رئيس دانشگاه آزاد اسلامي واحد مراغه




صفحه اصلی سایت

وبلاگ شخصی عباس عباسی - صفحه اصلی سایت - مدرس فیزیک منطقه مراغه




نام های اصیل ایرانی با معانی آنها

آب وهواي مراغه وساير شهرهاي فروشگاه دختر زیبا ، دختری همچون پرنیان




پرسش و پاسخ ویژه 41

فروشگاه اینترنتی اینترنتی، این پرسش و پاسخ ها توسط بانو پرنیان آلا در مراغه؛ گوگ تپه در




آدرس درمانگاه فرهنگیان

مراغه. 0421. 223555. میدان مدنی ـ خیابان سبلان جنوبی ـ نبش کوچه شهید پرنیان. 5. 10. 021. طالقانی




دشت مغان

پرنیان. نیستان. امید فروشگاه این نوع حیوان وحشی گویا فقط در مغان، شماخی، قره باغ و مراغه




رمان ایلگار دخترم 5

پرنیان. آخرين فروشگاه اینترنتی مونو مگه من تو مراغه به دنيا




آدرس درمانگاههای فرهنگیان سراسر کشور

فروشگاه اینترنتی مراغه. 0421. 223555. میدان خیابان آیت اله مدنی ـ خیابان سبلان جنوبی ـ نبش




برچسب :