راهنمای خرید اندروید فون قسمت دوم: حداقل قیمت در رده میانی
در قسمت قبلی راهنمای خرید اندروید فون به گوشی های ارزان قیمت این کلاس با محدوده قیمتی زیر 250 هزار تومان پرداختیم در این قسمت با گذر این مرحله به رده بالاتر این کلاس یعنی گوشی های با حوزه قیمتی 300 تا 420 هزار تومان پای خواهیم گذاشت و بهترین ها و مناسب ترین نمونه ها را در این رده قیمتی معرفی خواهیم کرد. با ما همراه شوید.
دسته میان قیمت اندرویدی برخلاف نمونه های ارزان قیمت این کلاس از امکانات بالاتر در هر دو رده نرم افزاری و سخت افزاری برخوردار بوده و قابلیت های سخت افزاری و پردازشی برخی مدل های این رده گه گاه به راحتی با نمونه های بسیار گران قیمت High-end نیز قابل مقایسه است. گوشی های متوسط اندرویدی با اینکه نسبت به دیگر پلتفرم ها بسیار گران تر به نظر می رسند اما تعدد امکانات و پشتیبانی نرم افزاری فوق العاده، راه را برای توجیه خرید این مدل ها کاملا همواره می سازد. سایر صفحه نمایش در گوشی های مختلف این کلاس از 3.2 اینچ تا 4 اینچ متغیر است و وضوح صفحه نمایش نیز HVGA (480×320 پیکسل)، WVGA (480×800 پیکسل) و یا FWVGA (854×480 پیکسل) است. فناوری ساخت صفحه نمایش در این مدل ها در نمونه های ساده تر از نوع TFT معول و در مدل های جدیدتر از نوع AMOLED یا SC-LCD ست که هر کدام از نقاط ضعف و قوت مخصوص به خودی برخوردارند. در اعضای پیشرفته تر این رده از پوشش مقاوم Gorilla Glass بروی سطح صفحه نمایش استفاده شده که لایه ای مقاوم در برابر ضربات ناشی از افتادن گوشی یا خراشیدگی ایجاد می کند. وضوح دوربین اینگونه مدل ها حداکثر 8 مگاپیکسل در عکاسی و 720p در حین فیلمبرداری ست. پردازنده های 1 گیگاهرتری تک هسته ای و برخورداری از حداکثر 768 مگابایت RAM سقف انتظارات پردازشی میان قیمت های اندرویدی را تشکیل می دهند. در برخی مدل های این کلاس از حافظه های داخلی حجیم استفاده شده و حضور کارت های حافظه جانبی در محتویات جعبه این نمونه ها امری معمول است. در ادامه برای بررسی بهتر گوشی های این کلاس آنها را به دو بخش کاملا مجزا تقسیم بندی نموده ایم جائیکه در دسته نخست بهترین گوشی های با قیمت 300 تا 420 هزار تومان جای می گیرند و دسته دوم به مدل های 420 تا 510 هزار تومانی تعلق دارند. این دسته بندی بدلیل اختلاف ماهیتی مابین اغلب گوشی های این دو رده در هر دو بخش سخت افزاری و پردازشی انتخاب را برای خریداران با بودجه های متفاوت آسان تر می نماید. بعلت حجم بسیار بالای مطلب در این مقاله تصمیم گرفتیم که در این نوبت به مدل های 300 تا 420 هزار تومانی پرداخته و مقاله جداگانه دیگری برای گروه 420 تا 510 هزار تومان تهیه نمائیم. مدل های زیر از دید نویسنده این مقاله به ترتیب از بالا به پائین بهترین های کلاس قیمتی 300 تا 420 هزار تومان به حساب می آیند:
1- Sony Ericsson XPERIA X10
بدون شک X10 را می بایست یکی از استثناهای بزرگ دنیای اندروید فون ها در یک سال گذشته تلقی نمود این گوشی فوق العاده که حضور رسمی آن در بازار به نزدیک به 1.5 سال پیش در مارچ 2010 باز می گردد بعلت قابلیت های سخت افزاری و پردازشی پیشرفته و ساپورت نرم افزاری که علیرغم تاخیرهای پیاپی همچنان از سوی سونی اریکسون صورت می پذیرد هنوز هم یکی از محبوب ترین و بهترین نمونه های حاضر در این کلاس قیمتی ست. تا جائیکه به جرات می توان گفت یافتن مدلی با مشخصات X10 در این رده قیمتی امر کاملا محالی ست. طراحی X10 به شیوه متفاوت و زیبائی صورت گرفته که در هر دو چینش سفید و مشکی این مدل در یک نگاه تاثیر فراوانی بر حس اولیه کاربران برجای خواهد گذاشت. ابعاد دستگاه 13×63×119 میلیمتر است و 135 گرم وزن دارد. صفحه نمایش گوشی یک نمونه 4.0 اینچی با وضوح 854×480 پیکسل (FWVGA) با فناوری لمسی خازنی و تکنولوژی ساخت TFT ست این صفحه نمایش در حال حاضر از 65 هزار رنگ پشتیبانی می کند که پائین بودن این رقم بیش از آنکه به مسائل سخت افزاری و پردازشی مرتبط باشد به طراحی آن برای نخستین سیستم عامل ارائه شده برای X10 یعنی ورژن 1.6 اندروید که تنها از همین مقدار رنگ پشتیبانی می کرد ارتباط دارد. کیفیت این صفحه نمایش در سطح ایده الی قرار دارد و مخصوصا در نور مستقیم خورشید عملکرد فوق العاده ای از خود بر جای می گذارد. هر سه کلید زیر صفحه نمایش شامل Back، Home و منو از نوع فیزیکی فشاری هستند و از لحاظ طراحی و ساختار تفاوتی با دیگر محصولات قدیم و جدید سونی در این رده ندارند. در بخش بالای صفحه نمایش Proximity Sensor و اسپیکر برقراری تماس دیده می شود و از دوربین دوم و حسگر نور نیز خبری نیست. کنترلرهای پیرامونی X10 شامل Rocker تغییر صدا و شاتر دوربین در سمت راست و کلید Power/Lock، جک 3.5 میلیمتری هدست و پورت Micro USB در بالا می شود که این پورت آخری با پوششی پلاستیکی محافظت می شود.
دوربین X10 یک نمونه 8 مگاپیکسلی اتوفوکوس مجهز به یک فلش LED ست که هم در عکاسی و هم در فیلمبرداری 720p با 30 فریم در ثانیه یکی از نمونه های موفق و با کیفیت در این زمینه محسوب می شود از جمله نکات بسیار مثبت دوربین X10 باید به فوکوس پیوسته در حین فیلمبرداری آن اشاره نمود که امکانی کم نظیر در میان دوربین های این رده قیمتی ست. X10 همانطور که پیشتر اشاره شده در ابتدا با نسخه 1.6 اندروید به بازار ارائه شده این سیستم عامل با اینکه در زمان نمایش X10 در نوامبر 2009 آخرین نسخه اندروید محسوب می شد اما با معرفی Eclair یا نسخه 2.1 در سه ماهه نخست 2010 و نسخه Froyo در ماه های بعدی به ناگاه به اینترفیسی بسیار قدیمی و محدود بدل شد. سونی اریکسون با تاخیری بسیار فراوان در نوامبر 2010 بلاخره این گوشی پر طرفدار را به نسخه 2.1 اندروید آپگرید نمود آپدیتی که بار دیگر نتوانست کاربران این دستگاه را راضی نگه دارد چرا که همرمان با این ارتقا نسخه جدیدتر سیستم عامل اندروید یعنی 2.3 یا Gingerbread برای حضور در گوشی های پیشرفته به نمایش گذاشته شد. اما خوشبختانه این پایان کار نبود و سونی اریکسون علیرغم ارائه اندروید فون های جدید با سیستم عامل جینجربرد، X10 را نیز از یاد نبرد و اسمارت فونی که در ابتدا قرار بود با همان نسخه 1.6 به عمر خود پایان دهد نه تنها به ورژن 2.1 آپگرید گردید بلکه با یک پرش از روی نسخه 2.2 در هفته گذشته پس از انتظاری چندین ماهه به ورژن 2.3.3 اندروید نیز ارتقا یافت و بدین ترتیب کاربران X10 برای اولین بار در طی حیات 16 ماهه این گوشی هم طراز مدل های پیشرفته اندرویدی به آخرین ورژن این اینترفیس دست یافتند. پردازنده X10 نسخه 1 گیگاهرتزی Qualcomm MSM8250 Snapdagon با چیپ ست گرافیکی Adreno 200 است و از 384 مگابایت RAM و 1 گیگابایت حافظه فلش بهره می برد. به همراه دستگاه یک کارت 8 گیگابایتی Micro SD ارائه می شود که با کمک اسلات کارت حافظه جای گرفته در زیر باتری می توان تا 32 گیگابایت آن را ارتقا داد. این گوشی چهار باند GSM در دو ورژن متفاوت از تمامی فرکانس های شبکه HSDPA نیز پشتیبانی می کند و سریع ترین گزینه اتصال تحت شبکه آن نیز به 3G تا سرعت 7.2Mbps تعلق دارد. وای فای این مدل از نوع 802.11b/g ست و امکان DLNA و hotspot نیز برای آن فراهم شده است. بلوتوث نسخه 2.1 و گیرنده GPS با قطب نمای دیجیتالی دیگر امکانات این مدل را تشکیل می دهند. نکات مثبت X10 در یک نگاه در مواردی همچون طراحی زیبا و چشمگیر، صفحه نمایش بسیار با کیفیت، دوربین با کیفیت در هر دو رده عکاسی و فیلمبرداری، سیستم عامل پیشرفته، پردازشگر قدرتمند و قیمت بسیار رقابتی خلاصه می شوند و در دیگر سو نیز محدودیت در تعداد رنگ های مورد پشتیبانی صفحه نمایش، محدودیت تماس چندگانه بروی صفحه نمایش به دو نقطه (Dual-Touch)، صدای نسبتا پائین مکالمه، جایگیری کارت حافظه در زیر باتری و عدم امکان Hot Swap و حافظه نچندان بالای RAM بعنوان نکات منفی آن تلقی می شوند. قیمت فعلی X10 در بازارهای داخلی در حدود 400 هزار تومان است.
2- HTC Desire
دومین مدل برتر این کلاس یکی دیگر از پر افتخارترین اسمارت فون های تاریخ اندروید است؛ HTC Desire که در فوریه 2010 به نمایش عموم گذاشته شده و یک ماه بعد به بازارهای جهانی راه یافت علیرغم حضور مدل های متعدد و جدید این کلاس همچنان محبوبت خود را حفظ کرده است. Desire را در حقیقت می توان پلی مابین مدل های کلاسیک و جدید اچ تی سی در رده اندروید فون ها تلقی کرد جائیکه پس از این مدل طراحی بدنه مدل های جدید این شرکت با تغییرات مشهودی روبرو شد و بعنوان مثال Desire در تقابل کامل با Hero عضلانی و Desire HD نسبتا ظریف با کنترلرهای تمام لمسی ست. ابعاد Desire برابر 11.9×60×119 میلیمتر با وزن 135 گرم است که قطر اندک و وزن نسبتا بالا دو نکته قابل اشاره در این قسمت را تشکیل می دهند. صفحه نمایش Desire در ابتدا توسط سامسونگ با پنل AMOLED ساخته می شد این پنل که پس از مشکلات ایجاد شده در ساخت انبوه آن با پنل جدید SLCD شرکت سونی جایگزین شد یک نمونه لمسی خازنی با ابعاد 3.7 اینچی و با وضوح 800×480 پیکسل (WVGA) است که از نمایش 16 میلیون رنگ پشتیبانی می کند تفاوت اصلی پنل های متفاوت این گوشی بر طبق انتظار در میزان روشنائی و کنتراست آنها نهفته است که در نمونه AMOLED میزان کنتراست و در پنل SLCD میزان روشنائی در سطح بالاتری قرار می گیرد. هر دو پنل متفاوت Desire از پوشش مقاوم Gorilla Glass برخوردار شده اند. کلیدهای زیر صفحه نمایش در این مدل نیز کاملا فیزیکی طراحی شده و شامل Search و back در یک مجموعه در سمت راست، دو کلید Home و Menu در سمت چپ و Trackpad نوری در مرکز می شوند. کنترلرهای جانبی دیزایر به Rocker تغییر صدا در سمت چپ، جک 3.5 میلیمتری هدست و کلید Power/Lock در بالا و پورت محافظت نشده Micro USB در پائین محدود می شود که نبود شاتر دوربین همچون همگی مدل های HTC مهمترین نکته منفی در آن به حساب می آید.
دوربین دیزایر 5 مگاپیکسلی با فوکوس اتوماتیک و یک فلش LED ست که با آپدیت سیستم عامل امکان فیلمبرداری 720p با 30 فریم در ثانیه برای آن فراهم شده است. کیفیت تصاویر گرفته شده توسط این دوربین کاملا رضایت بخش و مطلوب ارزیابی می شود و فیلمبرداری آن نیز در سطح مناسبی قرار دارد. HTC Desire نیز در ابتدا با سیستم عامل 2.1 اندروید به بازار ارائه شد این سیستم عامل در اواسط سال گذشته با نسخه 2.2 یا Froyo جایگزین شد که بجز تغییرات اصلی مرتبط با رام مثل امکان App 2 SD و پشتیبانی از Flash، وضوح فیلمبرداری دوربین را از WVGA با 15 فریم در ثانیه به 720p با 30 فریم در ثانیه ارتقا داد. افزوده شدن امکان Hotspot به گیرنده Wi-Fi دستگاه از جمله دیگر تغییراتی بود که Froyo برای Desire به همراه آورد. البته دیزایر نیز خوشبختانه در نسخه 2.2 به کار خود پایان نداد و با اینکه در ابتدا اعلام گردید که بعلت مشکلات ناشی از کمبود حافظه امکان پورت کردن Gingerbread برای این مدل وجود ندارد اما بلاخره در یک گفتار رسمی آپدیت 2.3 اندروید برای این مدل تائید شد و این آپدیت با تاخیری چند روزه بلاخره روز گذشته به صورت رسمی ارائه گردید. حضور پوسته اختصاصی Sense UI جذابیت اصلی این مدل در رده نرم افزاری ست پوسته ای که علاوه بر زیبائی ظاهری نحوه تعامل با سیستم عامل اندروید را نیز کاملا متحول کرده است. پردازنده Desire یک نمونه 1 گیگاهرتزی از نوع Qualcomm MSM8250 Snapdragon با چیپ ست گرافیکی Adreno 200 است و از 576 مگابایت حافظه RAM و 512 مگابایت حافظه فلش بهره می برد. دیگر مشخصات Desire مشابه مدل های دیگر این کلاس است: پشتیبانی از چهار باند GSM و HSDPA در برقراری تماس، سرعت 7.2Mbps اتصال 3G، وای فای با استاندارد 802.11b/g و hotspot، بلوتوث نسخه 2.1 و GPS با قطب نمای دیجیتالی. نکات مثبت دیزایر در عناوینی همچون طراحی مدرن، صفحه نمایش با کیفیت، دوربین مناسب، صدای زنگ بسیار بالا، پشتیبانی نرم افزاری در دریافت آپدیت های جدید اندروید، پوسته Sense UI و بلاخره گزینه های ارتباطی مناسب خلاصه می شوند و اندک موارد منفی آن نیز به عدم ساخت نمونه های دارای پنل AMOLED، اجبار به خارج کردن باتری برای دسترسی به کارت حافظه، نبود کلید اختصاصی شاتر و عدم پشتیبانی از استاندارد 802.11n در گیرنده Wi-Fi محدود می شود. قیمت فعلی Desire نزدیک به 420 هزار تومان است.
3-HTC Google Nexus One
نخستین تجربه شرکت گوگل برای حضور مستقیم در بازار سخت افزار گوشی های اندرویدی با شرکت HTC و مدل Nexus One آغاز شد این مدل که همچون همزاد تازه آن Nexus S این شانس را داراست که همواره آخرین آپدیت های سیستم عامل اندروید را پیش از دیگر گوشی های این رده دریافت کند در ژانویه 2010 به بازارهای جهانی راه یافت و اندکی پس از آن شرکت HTC نمونه کاملا مشابه ای از این مدل با نام Desire را روانه بازار کرد. Nexus One برای مدلی که عنوان اولین نمونه را در کلاس خود یدک می کشد بسیار زیبا و ماهرانه طراحی شده است. نکته اصلی در طراحی این مدل قاب فلزی گرداگرد صفحه نمایش است که به شکلی زیبا به قسمت پشتی گوشی نیز ادامه پیدا کرده و پلتفرم یکپارچه و کاملا محکمی برای دستگاه بوجود آورده که از آن بعنوان طرح Uni body یاد می شود و پس از Nexus One در مدل های جدیدتر HTC نیز دنبال شده است که از آن میان می توان به مدل های جدیدی همچون Desire HD و Desire S اشاره کرد. مابقی بخش پشتی گوشی از جنس نرم و متفاوتی ساخته شده که علاوه بر بهبود قابل ملاحظه در دست گیری گوشی در برابر اثر انگشت نیز نسبتا مقاوم است. ابعاد Nexus One برابر 11.5×59.8×119 میلیمتر با وزن 130 گرم است که در مقایسه با همزاد خود یعنی Desire تها 0.4 میلیمتر کاهش قطر و 5 گرم کاهش وزن داشته است و در سایر موارد هیچ تفاوتی دیده نمی شود. صفحه نمایش این مدل 3.7 اینچی لمسی خازنی با وضوح WVGA و فناوری AMOLED است که از نمایش 16 میلیون رنگ پشتیبانی می کند. کیفیت این پنل همچون دیگر نمونه های AMOLED در مواردی همچون کنتراست، زاویه دید و نمایش رنگ ها در سطح فوق العاده ای قرار دارد اما بعلت روشنائی کمتر نسبت به پنل های LCD و سطح براق بازتابنده نور در آن عملکرد چندان مناسبی در نور مستقیم خورشید ندارد. دیگر تفاوت مهم این پنل با نمونه حاضر در Desire نبود پوشش محافظ Gorilla Glass در این قسمت است که با اینکه به نسبت پنل های معمول مقاومت مناسبی در برابر خراشیدگی دارد اما Desire در این زمینه با مقاومت بسیار بالا در برابر خراشیدگی و آسیب های ناشی از سقوط، برتری کاملی بر حریف گوگلی خود دارد. کلیدهای اندرویدی چهارگانه این مدل برخلاف Desire بصورت لمسی خازنی و در نوار مشکی رنگ زیر صفحه نمایش جای گرفته اند. این کلیدها از چپ به راست شامل جستجو، Home، منو و back هستند و از لحاظ حساسیت در یک سطح با صفحه نمایش به سر می برند. در زیر این قسمت Trackball برجسته گوشی دیده می شود که برخلاف Trackpad اپتیکال دیزایر کامل بصورت فیزیکی عمل می نماید این قطعه سخت افزاری که در اغلب مدل های سال گذشته دیده می شود از جمله بخش های کاملا حذف شده در مدل های جدید اندرویدی ست. کنترلرهای پیرامونی نکسوس وان هیچ تفاوتی با Desire چه از لحاظ تعداد و چه به لحاظ محل جایگیری ندارند در ایجا بار دیگر از Rocker تغییر صدا در سمت چپ، کلید Power/Lock و جک 3.5 میلیمتری هدست در بالا و پورت Micro USB در پائین استفاده شده است و سمت راست گوشی نیز خالی از هر المان قابل ذکری ست. تنها تفاوت ظریف این قسمت با دیزایر حضور پین های اتصال سه گانه در بخش پائینی گوشی در کنار پورت Micro USB ست که برای برقراری اتصال گوشی با داک دسک تاپ این مدل که بصورت جداگانه ارائه می شود در نظر گرفته شده است.
دوربین Nexus One در بالای بخش پشتی و در کنار تک فلش LED کوچکی قرار گرفته است این دوربین اتوفوکوس 5 مگاپیکسلی از عملکرد مشابه ای در عکاسی نسبت به دیزایر برخوردار است اما فیلمبرداری آن در حالت معمول با وضوح D1 یا 480×720 صورت می پذیرد که با توجه آپدیت وضوح فیلمبرداری دوربین دیزایر در نسخه جدید اندروید به 720p از کیفیت پائین تری برخوردار است البته Developer های متعدد و بی شمار این گوشی بلاخره این مشکل را نیز حل کرده اند وضوح فیلمبرداری نکسوس وان را نیز به 720p ارتقا بخشیده اند هرچند که هنوز مشکلاتی در این زمینه دیده می شود. سیستم عامل نکسوس وان در آخرین آپدیت به ورژن 2.3.4 اندروید آپگرید شده است که این ورژن در حال حاضر تنها برای نکسوس اس و یکی دو مدل معدود دیگر ارائه شده است و صحبت هائی نیز در زمینه امکان آپدیت قریب الوقوع این مدل به سیستم عامل 2.3.5 به گوش می رسد. نکسوس وان در بخش منوئی برخلاف دیزار از ساختار استاندارد اندروید استفاده می کند و پوسته جداگانه ای برای آن تعریف نشده است. پردازنده دستگاه بدون تغییر Qualcomm MSM8250 با فرکانس 1 گیگاهرتز و چیپ ست گرافیکی Adrno 200 است و 512 مگابایت RAM و به همین میزان حافظه فلش دارد. همراه گوشی یک کارت 4 گیگابایتی Micro SD ارائه می شود که تا 32 گیگابایت امکان ارتقا دارد اما همچون دیزار برای دسترسی به آن می بایست باتری را از جای خود خارج کرد. سایر امکانات Nexus One هیچ تفاوت قابل ذکر دیگری با دیزایر ندارد. نکات مثبت این مدل شامل طراحی یک پارچه و مستحکم، صفحه نمایش با کیفیت AMOLED، دریافت پیاپی آپدیت های جدید و بلاخره سیستم عامل و پردازنده با کیفیت می شود و عملکرد نسبتا ضعیف صفحه نمایش در نور مستقیم خورشید، وضوح فیلمبرداری پائین در حالت معمول، عدم پشتیبانی از استاندارد 802.11n در اتصال وای فای و حافظه فلش نچندان بالا نکات منفی آن را تشکیل می دهند. قیمت فعلی Nexus One با افت شدید در ماه های اخیر به رقمی در حدود 360 هزار تومان رسیده است.
4- Motorola DEFY
تولیدات موتورولا در هر سطح و هر کلاس قیمتی همواره از مشخصات و طراحی خاصی برخوردارند که نشان آن را در کمتر نمونه دیگری می توان یافت؛ DEFY یکی از این نمونه هاست. این مدل اولین و ظاهرا آخرین گوشی اندرویدی مقاوم در برابر خراشیدگی، گرد و خاک و قطرات آب است که کاربری آن را در مصارف ورزشی و نظامی کاملا افزایش می دهد. طرح DEFY با اینکه در نگاه اول اندکی زمخت و قطور به نظر می رسد اما اصلی ترین جذابیت این مدل نیز در همین بدنه زره پوش و متفاوت آن نهفته است این مدل 118 گرم وزن دارد و ابعاد آن 13.4×59×107 میلیمتر است که بدین ترتیب از لحاظ ارتفاع کوچکترین اسمارت فون اندرویدی با این سایز صفحه نمایش است. صفحه نمایش DEFY یک نمونه 3.7 اینچی با وضوح 854×480 پیکسل با فناوری TFT و امکان نمایش 16 میلیون رنگ است که از پوشش مقاوم Gorilla Glass برای محافظت از آن استفاده شده است. زیر صفحه نمایش چهار کلید لمسی اندرویدی و در بالای آن حسگرهای Proximity و تنظیم نور در کنار اسپیکر برقراری تماس و نشانگر LED کوچکی به چشم می خورند. در سمت چپ دستگاه پورت Micro USB کاملا محافظت شده با یک درپوش پلاستیکی قرار دارد و تنها المان حاضر در سمت راست نیز Rocker تغییر صداست. جک 3.5 میلیمتری هدست نیز که به همراه کلید Power/Lock در بخش بالائی جای گرفته است، همچون پورت Micro USB با یک درپوش پلاستیکی مخصوص مخافظت می شود. دوربین 5 مگاپیکسلی اتوفوکوس به همراه تک فلش LED آن در گوشه سمت چپ بخش پشتی گوشی دیده می شوند، اسپیکر اصلی دستگاه نیز در همین قسمت قرار دارد اما این اسپیکر تنها در صورتی قابل مشاهده است که کاور باتری از جای خود خارج شود. کیفیت تصاویر گرفته شده توسط دوربین DEFY حداکثر در سطح متوسطی جای می گیرد امری که در مورد ویدئوهای این دوربین با وضوح VGA با 30 فریم در ثانیه نیز کاملا صادق است.
سیستم عامل DEFY در اخرین ارتقا به نسخه 2.2 اندروید آپگرید گردیده است که بدین ترتیب امکاناتی نظیر نصب برنامه بروی کارت حافظه، پشتیبانی از محتوای فلش و برخی امکانات صوتی و تصویری دیگر به آن افزوده شده است. پردازنده این مدل از نوع TI OMAP3630 با فرکانس 800 مگاهرتز است و 512 مگابایت RAM و 2 گیگابایت حافظه فلش در آن دیده می شود. حافظه جانبی دستگاه نیز بجز کارت 2 گیگابایتی همراه گوشی تا 32 گیگابایتی دیگر قابل ارتقا خواهد بود. امکان Hot Swap در اسلات کارت حافظه این مدل نیز وجود ندارد. دیگر موارد قابل اشاره در مورد DEFY همچون راه های ارتباطی، سرعت اتصال 3G و گیرنده GPS هیچ تفاوت قابل ذکری با دیگر رقبای این مدل ندارد. اتصال Wi-Fi دستگاه از نوع 802.11b/g/n با امکان DLNA و تشکیل hotspot است که از جمله برتری های بخش ارتباطی این مدل به حساب می آید. نکات مثبت DEFY شامل طراحی متفاوت و مقاومت در برابر صدمات محیطی، ابعاد مناسب علیرغم صفحه نمایش بزرگ، گزینه های ارتباطی پیشرفته و حافظه فلش بالا می شود و نکات منفی آن به دوربین نچندان با کیفیت، عدم حضور نسخه آخر سیستم عامل و فرکانس پائین تر پردازنده نسبت به دیگر رقبا باز می گردد. قیمت فعلی DEFY در حدود 395 هزار تومان است.
5-Samsung Galaxy Ace S5830
سامسونگ در زانویه 2011 چهار گوشی با نام های Gio، Mini، Fit و Ace به بازار عرضه نمود که سه مدل اول که پیش از این به آنها پرداختیم در دسته ارزان قیمت و Ace همانطور که از نام آن می توان حدس زد به رده بالاتر و کلاس میانی تعلق دارد. Ace از لحاظ طراحی شباهت های نزدیکی به Galaxy S دارد و از نگاهی دیگر و به سبب تشابه در ابعاد صفحه نمایش تا حدودی به آیفون نیز نزدیک است. ایعاد این مدل 11.5×59.9×112.4 میلیمتر است و 113 گرم وزن دارد. صفحه نمایش لمسی خازنی دستگاه 3.5 اینچی با وضوح 480×320 پیکسل (HVGA) و امکان نمایش 16 میلیون رنگ است که با پوشش Gorilla Glass محافظت می شود کیفیت این پنل در سطح متوسطی قرار دارد جائیکه علیرغم روشنائی و کنتراست قابل قبول، زوایای دید آن مناسب نیست، عملکرد فوق العاده ای در نمایش رنگ های زنده نداشته و در نور مستقیم خورشید نیز به هیچ عنوان کیفیت مطلوبی ندارد. پائین صفحه نمایش در ترکیب آشنای سامسونگی دو کلید لمسی Back و منو در دو سوی کلید فیزیکی Home قرار گرفته اند بخش بالائی نیز تنها به Proximity Sensor و اسپیکر برقراری تماس تعلق دارد و از دوربین و سنسور تنظیم نور در آن خبری نیست. در نوار نقره پیرامون دستگاه کلید Rocer در سمت چپ، اسلات کارت حافظه Micro SD و کلید Power/Lock در سمت راست و جک اتصال هدست و پورت Micro USB با پوشش کشوئی در بالا قرار گرفته اند.
پشت گوشی همانطور که پیش از این نیز گفتیم در طرح مشترک سامسونگ برای تمامی مدل های سال 2011 بصورت کاملا برجسته و طرح دار ساخته شده و جلوه خاصی به این قسمت بخشیده است. اسپیکر اصلی گوشی، دوربین 5 مگاپیکسلی اتوفوکوس و فلش LED آن حاضران این قسمت را تشکیل می دهند. کیفیت تصاویر این دوربین در سطح فوق العاده ای قرار دارد و تمامی جنبه های کیفیت سنجی همچون میزان کنتراست، قدرت رندر کردن رنگ ها، سطح جزئیات و میزان نویز همگی در حداکثر انتظار از یک دوربین 5 مگاپیکسلی موبایلی جای گرفته اند. فیلمبرداری این دوربین اما با وضوح QVGA با 15 فریم در ثانیه تعریف چندانی ندارد. سیستم عامل پیش فرض Ace نسخه 2.2 اندروید است که چندی پیش در آخرین ارتقا به ورژن 2.3 آپگرید گردید. ساختار منوئی این مدل البته همچون همیشه بر پایه TouchWiz UI 3.0 شکل گرفته است. پردازنده Ace از نوع Qualcomm MSM7227 Turbo با فرکانس 800 مگاهرتز است و از چیپ ست گرافیکی Adreno 200 در آن استفاده شده است. حافظه RAM این مدل 384 مگابایت و حافظه فلش آن 512 مگابایت است که از این میزان حافظه فلش در حدود 180 مگابایت بعنوان حافظه داخلی در اختیار کاربر است. حافظه جانبی دستگاه نیز بجز کارت 2 گیگابایتی همراه گوشی تا 32 گیگابایت دیگر قابل ارتقا است. Galaxy Ace نیز در گزینه های ارتباطی تفاوتی با رقبای خود ندارد. Wi-Fi این مدل نیز از نوع پر سرعت 802.11b/g/n با پشتیبانی از DLNA و hotspot است و GPS نیز طبیعتا در آن وجود دارد. نقاط قوت این مدل به قیمت رقابتی، طراحی مدرن، دوربین با کیفیت و سیستم عامل پیشرفته باز می گردد و نکات منفی آن نیز شامل صفحه نمایش نچندان با کیفیت، فیلمبرداری ضعیف، حافظه RAM نچندان بالا و پردازنده نسبتا قدیمی است. قیمت فعلی Ace در حدود 320 هزار تومان است.
6- HTC Wildfire S
شرکت HTC در فوریه 2011 و در خلال نمایشگاه MWC سه گوشی جدید با پسوند S با نام های Incredible S، Desire S و Wildfire S را به معرض نمایش عموم گذاشت که پائین ترین قیمت در میان این سه مدل به Wildfire S تعلق داشت. Wildfire S همانطور که از نام آن به وضوح مشخص است آپدیتی از اسمارت فون موفق Wildfire است که در قسمت قبلی به آن پرداختیم؛ این مدل تقریبا تمامی مشکلات و نقائص Wildfire را به خوبی با قابلیت های جدید و پیشرفته پوشش داده است. طراحی کمپکت با پلاستیک مقاوم در برابر اثر انگشت و ترکیب رنگ متنوع، جذابیت های اصلی Wildfire S را تشکیل می دهند. ابعاد این مدل 12.4×59.4×101.3 میلیمتر با وزن 105 گرم است که بدون در نظر گرفتن 13 گرم کاهش وزن اصلی ترین تغییر آن نسبت به Wildfire کاهش 5.5 میلیمری ارتفاع گوشی ست که عمدتا بدلیل حذف Trackpad نوری دستگاه ایجاد شده است. صفحه نمایش لمسی خازنی گوشی با اینکه سایز 3.2 اینچی خود را حفظ کرده اما وضوح خود را به دو برابر مقدار پیشین و به رقم 480×320 پیکسل ارتقا داده که این امر مطمئنا مهمترین تغییر صورت پذیرفته در این مدل جدید است. تعداد رنگ های مورد پشتیبانی در این صفحه نمایش 256 هزار رنگ است. کیفیت این صفحه نمایش البته در مواردی همچون میزان کنتراست و زوایای دید تعریف چندانی ندارد و سطح نسبتا براق آن نیز کار در محیط های خارجی بخصوص در نور مستقیم خورشید را مشکل می کند. پوشش مقاوم Gorilla Glass البته همچون قبل برای این مدل در نظر گرفته شده است. بالای صفحه نمایش دستگاه محل اسپیکر برقراری تماس و Proximity Sensor است و از دوربین و حسگر تنظیم نور در آن به چشم نمی خورد، در بخش پائینی نیز چهار کلید لمسی خازنی همیشگی در نوار مشکی رنگ زیر صفحه نمایش حضور دارند. المان های سخت افزاری گرداگرد دستگاه شامل Rocker تغییر صدا و پورت Micro USB در سمت چپ و جک هدست و کلید Power در بالا می شود که هیچ تفاوتی با موارد حاضر در Wildfire ندارند.
کیفیت تصاویر دوربین 5 مگاپیکسلی گوشی که به همراه یک فلش LED در پشت گوشی قرار دارند با اینکه نسبت به Wildfire بسیار بهبود یافته است اما همچنان در مواردی نظیر میزان جزئیات و کنتراست در سطح پائینی قرار می گیرد داستان فیلمبرداری نیز به گونه مشابه ای دنبال می شود چرا که علیرغم افزایش رزولوشن به VGA با 24 فریم در ثانیه بعلت استفاده از فرمت 3GP و قفل شدن فوکوس یک لحظه قبل از شروع فیلمبرداری عملا با کیفیت چندان راضی کننده ای روبرو نیستیم. Wildfire S بصورت پیش فرض با نسخه 2.3 اندروید و پوسته نرم افزاری Sense UI 2.1 ارائه شده که هر دو بعنوان اصلی ترین نکات مثبت این مدل رده نرم افزاری به حساب می آیند. پردازنده گوشی با یک ارتقا ملایم به چیپ ست Qualcomm MSM7227 با فرکانس 600 مگاهرتز دست یافته است و حافظه RAM و فلش آن نیز این بار هرکدام 512 مگابایت در نظر گرفته شده اند. برای این مدل نیز یک کارت 2 گیگابایتی Micro SD ارائه می شود که تا 32 گیگابایت با امکان Hotswap قابلیت ارتقا دارد. از دیگر موارد متفاوت Wildfire S نسبت به استانداردهای این کلاس باید به بلوتوث نسخه 3.0 اشاره نمود و گذشته از این مورد هیچ تفاوت دیگری نسبت به سایرین در این مدل وجود ندارد. نکات مثبت Wildfire s به قیمت رقابتی، طراحی جذاب، سیستم عامل پیشرفته و حافظه RAM مناسب باز می گردد و در سمت دیگر نیز صفحه نمایش نچندان با کیفیت، دوربین نسبتا ضعیف و فرکانس پائین پردازنده اصلی ترین نکات منفی آن را تشکیل می دهند. قیمت فعلی این مدل در حدود 295 هزار تومان است.
7- LG Optimus One P500
P500 یکی از معدود اسمارت فون های اندرویدی شرکت ال جی در بازارهای داخلی ست که با برخورداری از مشخصات نسبتا مطلوب و قیمت رقابتی از جمله انتخاب های قابل ذکر در این رده است. استفاده از گوشه های گرد در طراحی و برخورداری از پنج رنگ بندی مختلف شامل نقره ای، مشکی، آبی، قرمز و نارنجی ظاهر جذابی برای این مدل فراهم کرده اند. ابعاد Optimus One برابر 13.3×59×113.5 میلیمتر با وزن 129 گرم است که بدین ترتیب از لحاظ ارتفاع یکی از بلندترین نمونه ها در این ابعاد صفحه نمایش به حساب می آید. صفحه نمایش این مدل 3.2 اینچی با وضوح HVGA و امکان نمایش 256 هزار رنگ است نمایش رنگ های زنده و شفاف، کنتراست و زاویه دید مطلوب در کنار روشنائی بالا از صفحه نمایش P500 نمونه با کیفیتی ساخته اند عملکرد این صفحه نمایش با اینکه در نور مستقیم خورشید نیز رضایت بخش تلقی می شود اما عملا بدلیل بازتاب نور از سطح شفاف این پنل امتیاز چندان بالائی را در این قسمت بخود اختصاص نمی دهد. کلیدهای چهارگانه اندرویدی این مدل همگی از نوع فیزیکی و فشاری هستند که شامل یک Rocker مرکزی با دو کلید back و home در وسط و Search و Menu در طرفین این قسمت می شوند. بر بالای صفحه نمایش نیز همچون اغلب دیگر مدل های این کلاس از دوربین و سنسور تنظیم نور خبری نیست. کلید دوگانه تغییر صدا تنها مورد قابل ذکر در سمت راست دستگاه است و سمت چپ نیز خالی از هر المان قابل ذکری ست. کلید Power و جک هدست بر بالای گوشی و پورت Micro USB در پائین آن تعبیه شده اند. دوربین Optimus One یک نمونه 3.15 مگاپیکسلی اتوفوکوس بدون فلش یا کاور محافظ است که در مرکز بخش پشتی و بر بالای نشان گوگل دیده می شود. در ساختار منوئی این دوربین تنظیمات متعدد و فراوانی دیده می شود که برای دوربینی با این وضوح لیست بلند بالائی به حساب می آید. کیفیت تصاویر این دوربین برای یک نمونه 3 مگاپیسلی در سطح نسبتا قابل قبولی قرار دارد اما مشکلات مشهودی نظیر نویز نسبتا بالا، جزئیات نچندان فراوان تصویر و عملکرد ضعیف در رندر کردن رنگ ها در آن به چشم می خورد. فیلمبرداری این دوربین با وضوح VGA با 18 فریم در ثانیه صورت می گیرد که فشردگی بالای تصویر و استفاده از فرمت 3GP تاثیر منفی فراوانی بروی خروجی این قسمت گذاشته است.
Optimus One در اکتبر 2010 با نسخه 2.2 اندروید به بازار ارائه شد و چندی پیش پس از مدتها انتظار به ورژن 2.3.3 ارتقا پیدا کرد که یکی از نتایج مستقیم این ارتقا بجز مسائل نرم افزاری افزایش فوق العاده دوام باتری در این رام جدید است. پردازنده P500 همان نسخه 600 مگاهرتزی Qualcomm MSM7227 با چیپ ست گرافیکی Adreno 200 است و از 512 مگابایت RAM و به همین میزان حافظه فلش برخوردار است. همراه گوشی یک کارت 2 گیگابایتی Micro SD با امکان ارتقا تا 32 گیگابایت ارائه می شود که البته امکان Hot Swap برای آن در نظر گرفته نشده است. در گزینه های ارتباطی این مدل هیچ نکته خاصی دیده نمی شود. Wi-Fi دستگاه از نوع 802.11b/g با پشتیبانی از hotspot است و GPS با قطب نمای دیجیتالی نیز در آن حضور دارد. سه عامل برتری P500 شامل طراحی زیبا با رنگ بندی متنوع، صفحه نمایش با کیفیت و سیستم عامل جدید می شود و از نقاط ضعف اصلی آن نیز می بایست به دوربین نچندان فوق العاده، پردازنده نسبتا ضعیف و ساپورت نرم افزاری نسبتا ضعیف تر نسب
مطالب مشابه :
HTC DESIRE
فروش لوازم جانبی برای همه گوشی Vehicle Extract Charger Adapter for HTC قیمت : CAPDASE Smart Pocket Case Callid for HTC Desire
راهنمای خرید اندروید فون قسمت دوم: حداقل قیمت در رده میانی
در قسمت قبلی راهنمای خرید اندروید فون به گوشی های ارزان قیمت این قیمت HTC یعنی Aria که (smart
قیمت
قیمت انواع گوشی های HTC Desire V. 8,550,000. 8,550,000. HTC ChaCha. 4,270,000. 4,820,000. HTC One V. 6,290,000. 6,290,000. LG T375 Cookie Smart.
جدیدترین قیمت گوشی موبایل در بازار +جدول
جدیدترین قیمت گوشی موبایل در بازار +جدول - اخبار و رویدادهای شهرستان مهرستان
لیست قیمت روز گوشی موبایل (15 بهمن)
لیست قیمت روز گوشی موبایل قیمت (تومان) HTC-One-32G- LG-Cookie-Smart-T375-150MB-”3.2-2Sim:
قیمت اچ تی سی
قیمت. HTC Amaze. ۵۳۰. Desire Smart Radar Chacha 8S طراح قالب وبلاگ گرافیکی گوشی موبایل : وطن اسکین | Weblog
جدیدترین قیمت گوشی در بازار +جدول
جدیدترین قیمت گوشی در حال حاضر samsung، sony، apple، huawei، htc، lg، nokia مطرحترین smart-t375 -150mb-"3.2-2sim
برچسب :
قیمت گوشی htc smart