نیم نگاهی بر علوم غریبه (نهان‌شناسی یا علوم خَفیه)

نیم نگاهی بر علوم غریبه (نهان‌شناسی یا علوم خَفیه) نهان‌شناسی یا علوم خَفیّه یکی از دو شاخهٔ علوم در تقسیمات باستانی است. شاخهٔ دیگر، یعنی علوم جَلیّه، به طب و منطق و هندسه و غیره مربوط است قوانین مشخصی داشت و در کتاب‌ها نوشته و در مکاتب تدریس می‌شد، ولی علوم خفیه ـ که علوم غریبه نیز نامیده می‌شوند ـ به نیروهای مافوق طبیعت می‌پردازد و اسرار آن در نزد عالمانش پنهان می‌ماند.
باور اکثریت دانشمندان امروزی بر این است که توضیحات و ادعاهای نهان‌شناسی با علم امروزین سازگاری ندارد و از راه‌های علمی بر مبنای روش‌های علوم امروزی اثبات‌پذیر نیست زیرا علوم امروزی بیشتر به نوعی ادامه دهندهٔ مسیر پوزیتیویسم (تجربه‌گرائی) صرف جهت رسیدن به حقایق هستند و با توجه به نسبی و ناقص بودن علوم امروزی نمی‌توان دلیل محکمی بر وجود یا عدم وجود چیزی که در این دایره (تجربه‌گرائی) نمی‌گنجد آورد.
شاخه‌های نهان‌شناسی اینهاست:

  • کیمیا: کوشش در دگرش (تبدیل) کانی‌ها و فلزات، علم اکسیر.
  • لیمیا: تبدیل قوای فاعل به مفعول یا بالعکس، علم طلسمات.
  • هیمیا: احوال ستارگان و حیوانات مرتبط با آنها، علم تسخیرات.
  • سیمیا: راز و رمز اعداد دیدن و تصرف موجودات تخیلی، علم خیالات.
  • ریمیا: تردستی یا علم شعبدات.
پنج حرف اول نام این شاخه‌ها که «خمسهٔ مُحتجبه» نامیده می‌شدند، عبارت «کُلَه سِر» را می‌سازد که به معنی مجموعهٔ اسرار است.
علوم و فنونی مثل طالع‌بینی، جفر (عددشناسی) و رمل در رابطه با علوم شکل گرفتند و استفاده می‌شوند.
دانشمندان و علوم خفیه

از قدیمی‌ترین نام‌هایی که با علوم خفیه پیوند خورده، نام بلیناس حکیم است، که در منابع بسیاری از جمله کتاب الفهرست (تألیف در ۳۷۷ هجری) و تاریخ الحکماء به عنوان بنیان‌گذار علوم غریبه یاد شده است. در میان دانشمندان ایرانی نیز ابن سینا، خواجه نصیرالدین طوسی و شیخ بهائی در مورد علوم غریبه آثاری دارند. ابن سینا رسالهٔکنوزالمعزمین را دراین مورد نوشت و قسمت‌هایی از کشکول شیخ بهایی به علوم غریبه و خواص اسماء حسنی اختصاص دارد.




1_کیمیا یکی از شاخه های علوم غریبه است.کیمیا به نظر باورمندان به آن عبارت است از روش تبدیل عناصر. در علم کیمیا شرایط خاص این تبدیل آمده است که سخت‌ترین از علوم غریبه می‌‌باشد اما در قدیم بخاطر ارزش بسیار طلا فقط دنبال ساخت طلا و نقره بودند اما کسی که آگاه به رموز این علم باشد می‌‌توانند مواد مختلف تولید کند.
ریشه واژه کیمیا را از زبان یونانی دانسته‌اند. دانش کیمیا از ایران برآمد و از راه عربها به اروپا هم راه یافت. این دانش را می‌‌باید زیرساخت دانش شیمی بدانیم. خود واژه شیمی هم فرانسوی شده واژه کیمیاست.
حدیثی از امام هشتم شیعیان است که معروف است به حدیث سلسله الذهب که معنی شده به حدیث سلسله طلائی که کلمه ذهب مصدر مذهب است و مذهب یعنی راه و رسم تبدیل خاک یعنی انسان به طلا یعنی انسان کامل.
کیمیاگران جملات خود را رمز آلود و با استفاده از کلمات عرفانی بیان می کرده‌اند.


2_معانی لیمیا:
  • فالگیری با حروف (جفر)
  • باور به طلسم و روشهای طلسم.
3_علم تسخیرات است وآن معرفت احوال هفت سیاره است از حیث تصرف ایشان که قوی علوی اند در قواعل سفلی ودعوات وفتحات .بخورات ایشان وتسخیر روحانی وعزایم جنیان ومعرفت قوه ومنازل مثل آن.


4_سیمیا یکی از گونه‌های نهان‌شناسی (علوم خفیه) است. از دیگر گونه‌های مرتبط با آن از کیمیا، لیمیا، ریمیا و هیمیا نام می‌برند. قدیمیان تعریفهای گوناگونی برای سیمیا آورده اند از جمله اینکه سیمیا طلسم و روش انتقال روح و تغییر اشکال موهوم است، دیدن موجودات پندارین است، روش تسخیر جن است، دانش خواص و رازهای حروف است و غیره.
کسانی که به وجود راز در حروف باور دارند حروف را دارای سه سرشت آتشی، آبی و خاکی می دانند و بر این باورند که این سرشت‌ها در حروف و نامها روان هستند و با آنها می توان در جهان طبیعت تأثیر گذاشت


5_علم شعبده و آن دانستن قوه جوهر زميني است ومزاج آن بیکدیگر از آن قوه بوجود مي آيد و از آن قوت فعلی متقرن بغرابت صدور یابد واین علم را ریمیا نام نهادند.


طِلِسم : نوشته‌ای از کلمات و اشکال و ارقام و جداول است که دعانویسان و جادوگران و فال‌بینان، بسته به میزان ماندگاری مورد نظرشان، روی کاغذ و تکه فلز و پوست و حیوانات نقش می‌کنند. تفاوت مهم میان دعا و طلسم این است که دعا را به زبان مرسوم و کامل می‌نویسند، ولی در طلسم کلماتی از دعا را با حروف لایقرایی، خط و نقطه و حروف شکلی می‌نویسند و به همین دلیل فهم نوشته‌های روی آن برای عوام ممکن نیست. پاره‌ای بر این باورند که این طلسم بر پایه دعایی که هنگام ساخت آن خوانده شده یا روی آن نوشته شده باشد دارای اثر و توانایی خواهد بود. این واژه از فارسی به دیگر زبان‌ها چون عربی (در عربی طِلَسم و جمعش طلاسم) و انگلیسی (در انگلیسی talisman) راه یافته است.
رمل : به فالگیری با ریگ رَمل یا رَمّالی می گویند.
نظر ناباورمندان به رمل : به باور ایشان رمل، رَمّالی یا فالگیری با ریگ یکی از دانش‌نماها است که افراد بسیاری آن را جزئی از خرافات می‌شمرند.

نظر باورمندان به رمل : به باور ایشان از کتب و رسالات قدیمی مثل دو چوب و یک سنگ اینطور بر می آید که: "رمل علمی است صحیح و از معجزات چند پیامبر از آن جمله دانیال نبی می باشد که مبنای ان علم نقطه است و ابزار آن مهره های رمالی است .البته با ریختن نقطه و ریگ نیز همین استخراجات انجام می شود. در کتاب لغتنامه دهخدا برای رمل منبعی ذکر شده که در اینجا می آوریم و آن کتاب نفائس الفنون فی عرایس العیون نوشته علامه آملی در جلد سوم می باشد. بطور کلی در هرشکل چهار نوع جایگاه داریم که به عنوان چهار عنصر طبیعت یعنی عنصر خاکی ، عنصر آبی ، عنصر هوا و سرانجام عنصر آتش در نظر گرفته می شود . ""شایسته است که بدانید تعریف عناصر در علوم غریبه غیر از عناصر در شیمی است . در شیمی عنصر به ماده ای گفته می شود که تنها داری یک نوع اتم خاص باشد ولی در اینجا چهار عنصر یعنی عناصر تشکیل دهنده عالم از نظر ایشان(اهالی معتقد به علوم غریبه)که همان خاک و آب و هوا و آتش است ; که البته برای هر یک از این عناصر تفسیر غیر از تفاسیر شناخته شده در علومی مثل فیزیک علم هیئت و غیره قائلند.مثلا برای خاک تفسیری غیر از خاکی که ما میشناسیم قائلند."" جایگاه اول را لحیان یا همان آتش نامند .به همین منوال سه جایجاه دیگر را آبی خاکی و هوایی !"

حروف جُمَل یا حساب جمل : به معنی ارزش عددی حروف الفبا و واژگان است. یونانی‌ها به این نوع محاسبه ایزوپسفی گفته‌اند و یهودیان آنرا به نام «گماتریا» می‌شناسند.یهودیان با این روش کلمات را با معیار و بینش مذهبی تفسیر نموده و آینده را با همین فرضیه پیش بینی کرده‌اند. این روش غالباً در احادیث و روایات توراتی (تلمود)، به کار برده شده. حروف جُمَل دارای هشت صورت است که ابجد، نام اولین صورت از صور هشت گانه آن می‌باشد: ابجد- هَــّوَز- حُطـّی- کَلمَن- سَعفـَص- قرشـَت- ثخـَذ- ضـَظـَغ. و در حساب جُمـَل، الف تا ط به ترتیب، نماینده یک تا نُه و ی تا ص به ترتیب، نماینده دَه تا نود و ق تا غ به ترتیب، نماینده صد تا هزار است. باشد.
  • گویند میرزا مهدی خان منشی، سجعی مطنطن برای مُهر نادرشاه ساخته و از نظر گذرانید. شاه برآشفت و نوشته را بدور افکند و با اینکه عامی بود و نوشتن و خواندن نمی‌دانست، گفت:
خاتم مرا بکنند «الخیر فی ما وقع». الخیر و فی ما وقع به حساب جُمَل، ۱۱۴۸ و مطابق است با سال جلوس نادرشاه. مودرا : ژستی نمادین است که در مینیاتور های هندوها و آثار هنری بودایی دیده می شود. مودرا معمولا با دستان و انگشتان همراه با آسانا ( حالت نشستن ) انجام می شود و از آن ها در تمرینات مدیتیشن استفاده می شود. هر یک از حالات مودرا تاثیر خاص خود را دارد که شخصی که در حال تمرین می باشد از آن بهره می برد. در مینیاتور های هندی و آثار بودایی از یک مودرای مشترک ولی در سایر فرقه ها مثلا در تایلند و یا لائوس از نوع مرتبط دیگری از آن استفاده می شود.

جادو : عملی آیینی که از طریق آن تلاش می‌شود تا با کمک گرفتن از نیروی مرموز بیرونی بر حوادث مرتبط با انسان‌ها یا طبیعت تأثیر گذاشته شود. جادو بخش محوری بسیاری از ادیان است و در شکل دهی به فرهنگ جوامع نانویسا تأثیر بسیاری داشته است. جادوگر کسی است که کارش خواندن افسون و جادو کردن است. جادو در زبان پهلوی jâdug بوده است. در روانشناسی تحلیلی جادو همچون پلی بین جهان نمادها و جهان ماده عمل می‌کند نخست اینکه جادو می‌کوشد تا نماد را در این جهان تجسم بخشد و بدین ترتیب حوزه عینیت را تا سطحی نمادین بالا ببرد .دوم اینکه جادو تلاشی برای به کار انداختن تصویرهای نمادین و دمیدن جان تازه‌ای در آنها تا از این طریق انرژی همبسته با آنها از نو پدیدار شود .

ستاره بینی٬ اختربینی یا تنجیم : بررسی رابطه زادروز افراد و ویژگیهای شخصیتی آن‌ها از طریق ارتباط دادن آن به اجرام آسمانی می‌‌باشد. در این شبه علم با محاسبه نموداری موسوم به زایچه که نحوه قرارگیری خورشید و سیارات در صورت‌های فلکی را در زمان زایش فرد نشان می‌‌دهد، سعی بر پیش گویی سرنوشت و ویژگیهای اخلاقی فرد می‌شود. کتابهای عامه‌پسند بسیاری در این زمینه نوشته شده است از قبیل طالع بینی و غیره که اکثراً توسط دختران دم بخت مورد ارجاع قرار می‌گیرد. با بررسی زندگی افرادی که هم‌زمان زاده شده اند، این امر معین شده است که این دانش‌نما هیچ محلی از اعتنا ندارد. به عقیده کارل گوستاو یونگ بخش قابل ملاحظه‌ای از ستاره‌بینی (طالع‌بینی) بر پایه فرافکنی‌های ناخودآگاهانه و احتمالاٌ هم‌زمان‌انگاری تصاویر بسیار عاطفی در آسمان شب بوده است .

کیمیاگری : کیمیا یکی از شاخه های علوم غریبه است. کیمیا به نظر باورمندان به آن عبارت است از روش تبدیل عناصر. در علم کیمیا شرایط خاص این تبدیل آمده است که سخت‌ترین از علوم غریبه می‌‌باشد اما در قدیم بخاطر ارزش بسیار طلا فقط دنبال ساخت طلا و نقره بودند اما کسی که آگاه به رموز این علم باشد می‌‌توانند مواد مختلف تولید کند. ریشه واژه کیمیا را از زبان یونانی دانسته‌اند. دانش کیمیا از ایران برآمد و از راه عربها به اروپا هم راه یافت.[نیاز به ذکر منبع] این دانش را می‌‌باید زیرساخت دانش شیمی بدانیم. خود واژه شیمی هم فرانسوی شده واژه کیمیاست. حدیثی از امام هشتم شیعیان است که معروف است به حدیث سلسله الذهب که معنی شده به حدیث سلسله طلائی که کلمه ذهب مصدر مذهب است و مذهب یعنی راه و رسم تبدیل خاک یعنی انسان به طلا یعنی انسان کامل. کیمیاگران جملات خود را رمز آلود و با استفاده از کلمات عرفانی بیان می کرده‌اند.

اَفسون : واژه‌هایی است که جادوگران هنگام جادو کردن کسی می‌خوانند.فُسون هم می‌گویند و کسی را که افسون می‌خواند اَفسونگر می‌گویند.و نیز به معنای نیرنگ نیز می‌باشد. مترادف‌های تقریبی این واژه، تعویذ، دعا، ورد و طلسم هستند. تعویذ به وردها و دعاهایی گفته می‌شود که نوشته‌شده و همراه برده می‌شود.
فرافکنی اثیری (به انگلیسی: Astral Projection) : از نظر برخی معتقدان به نهان‌شناسی یا طرف‌داران عصر جدید، حالتی از آگاهی است که در آن انسان آگاهی اش را از کالبد فیزیکی به کالبد اثیری منتقل می‌کند و در این حالت دنیای اثیری را تجربه می‌کند. این حالت معمولاً در خلسه عمیق و در حالت ریلکسیشن رخ می‌دهد، بعضی مواد توهم‌زا نیز می‌توانند باعث رخ دادن این تجارب شوند. در بعضی موارد نیز این تجربه به صورت خود به خود یا در اثر حادثه مانند تصادف و یا تجاربی که شخص باور کند لحظه مرگش فرا رسیده‌است رخ می‌دهد. به این نوع تجربیات تجربه نزدیک به مرگ هم گفته می‌شود. ولی معمولاً زمانی که شخص به اراده و با آگاهی کامل از حالت آگاهی فیزیکی به آگاهی اثیری وارد شود به این رویداد فرافکنی اثیری می‌گویند.

جَفر یا عددشناسی : یعنی فال حروف و یا همان پیشگویی با شماره‌ها است، و در کلام دیگر به دست آوردن مجهولی از یک سری معلومات. نظر ناباورمندان به جفر : این کار از نظر علوم تجربی مثل فیزیک شیمی جامعه شناسی مردود است و جزء خرافات شمرده می‌شود. روش فال جفر : فالگیرهای شماره‌دان، پرسشی را آماده می‌کنند بعد هم برای گرفتن "پاسخ" این گامها را طی می‌کنند:
  • تبدیل حروف پرسش به شماره ابجد
  • پیدا نمودن مدخل کلان و مدخل خُرد واژه‌ها
  • یافتن پایه همانندی هر حرف بر پایه جدولهای حروف ابجد
  • بدست آوردن زبر و بینات حروف به دست آمده
  • بخش کردن حروف
  • ویرایش
  • درآوردن یک جمله از ۱۵ سطر (مستحصله)
  • شناخت قابلیت شماره ها
  • و در پایان رسیدن به آوای ناپیدا و پاسخ درونی از ظاهر پرسش توسط قرآن.
نام یکی از متدهای محاسبه در جفر متد امام زمان کیست می باشد. کاربردها : جفر در واقع به معني پوست بزغاله اي است كه وسيع باشد وچيزهاي زيادي را در خود جا ميدهد و علم جفر بر اساس برخي روايات به اين نحوه بوده كه كتابيرا جبرائيل به خدمت حضرت محمد(صلوات الله عليه واله)اوردند كه تمامي علم عالم از اول خلقت تا به اخر انرا توضيح داده بود كه اين كتاب جفر نام داشت و روزي يكي از صحابه پيغمبر كتاب را از ايشان عرض كردند وبه بياياني رفتند تا مطالعه كنند ولي در هنگام باز گشت طوفان شديدي ميگيرد كه چندين برگ از كتاب را با خود ميبرد صحابه نيز شرمگين نزد رسول خدا آمده و ماجرا را شرح ميدهدرسول خدا به همراه صحابي به بيابان رفته و چندين برگ از ان كتاب را پيدا ميكنند ولي يك برگه از ان كتاب مفغود باقي ميماند واين علم جفري كه تا كنون در سراسر دنيا منتشر شده از همان يك ورق بوده كه خدا ميداند دست كه افتاده بوده ولي كتاب اصل ان در حال حاضر در نزد حضرت(حجت عج الله تعالي فرجه الشريف )است ولي بايد دانست كه تا آقا امام زمان به كسي نظر نداشته باشد محال است كسي بتواند به آن(جفر) دسترسي داشته باشد. علم جفر علمي است كه به وسيله حروف و يك سري فرمولها مي توان به تمامی سوالات پاسخ داد. کسانی جفر را باور دارند کاربردهای این فال را هم در این موارد می‌دانند: - یافتن عناصر چیره بر سرشت هر فرد و میزان سازگاری افراد با یکدیگر- پیشگویی برای هر فرد- پیدا کردن زمانهای خوش شگون و بدشگون از راه اخترشماری- شرایط برآورده شدن آرزوها- بهبود بیمارها با خواندن ورد و افسون- خواص واجها- دریافت "رازهای" نامهای پیشوایان اسلام از راه آیه تطهیر - تأثیر نامهای خدایی شماره‌شناسی شماره‌های آریایی، لرزشی، مادی و شماره‌های نیرومند آنها بر این باورند که شماره‌های ۳ و ۷ و ۴۰ رمز و رازی دارند. آنها میکوشند تا برپایه زمان زایش هر شخص ویژگیها و منش او را بازگو کنند. جفر در باور بعضی از شیعیان : این علم را مخصوص امام علی، پیشوای اول شیعه می‌دانند. به باور ایشان علوم اولین تا آخرین در جفر است و کتابی بنام جفر جامع که مشتمل بر 28 جلد 28 صفحه‌ای که با چهار حرف الف شروع و با چهار حرف غ به پایان می‌‌رسد تمام علوم دنیا گذشته و آینده در آن به صورت ملحوظ در ملفوظ است. به باور باورمندان به جفر راه رسیدن به این علوم اینست : آشنایی اولیه با اصطلاحات->علم نقطه-> علم عدد-> علم مدد->علم حروف ->علم جفر ->علم جفر ساده-> جفر کامل->ستاره شناسی گِماتریا (به عبری: גימטריה) : عددشناسی و فال عدد با حروف الفبای عبری و در زبان عبری است. گماتریا قابل مقایسه با حساب جُمَل در حروف عربی و ایزوپسفی در عددشناسی یونانی است. یهودیان با این روش کلمات را با معیار و بینش مذهبی تفسیر نموده و به زعم خود آینده را با همین فرضیه پیش بینی کرده اند. این روش غالباً در احادیث و روایات توراتی (تلمود)، به کار برده شده. واژه گماتریا از یونانی γεωμετρια (گئومتریا) گرفته شده که به معنی هندسه است.


مطالب مشابه :


خصوصيات جن چيست ؟

جن علوم غریبه دعا - خصوصيات جن چيست ؟ - اولین وبگاه تخصصی جن , علوم غريبه , متافیزیک , ادعیه , سنگ ها.




چرا نباید جن احضار کنیم !!!!

ماوراء و علوم غریبه - چرا نباید جن احضار کنیم !!!! - این وبلاگ در خصوص ارتباط بیشتر و تبادل تجربیات با علاقمندان به این علم ایجاد گردیده است.




اساتید دروغین و احضارات

ماوراء و علوم غریبه - اساتید دروغین و احضارات - این وبلاگ در خصوص ارتباط بیشتر و تبادل تجربیات با علاقمندان به این علم ایجاد گردیده است.




دانلود کتاب های علوم غریبه

دردیست غیر مردن ... - دانلود کتاب های علوم غریبه - هرگونه نقل مطلب باید با ذکر این وبلاگ به عنوان مرجع ومنبع اصلی انجام شود والا مسئولیت شرعی دارد.




فلسفه وجود علوم غريبه چيست

دانش بشری بر اساس یک بخش‌بندی عام و کلی به دو شعبۀ علوم غریبه(=علوم خفیه) و علوم طبیعی(=علوم متعارف) تقسیم می‌شده‌است.علوم طبیعی، علومی‌اند که با ساز و




مقدمه اي بر علوم غريبه

علوم غریبه تنها برای استفاده شخصی و یا آواره کردن و سرگردان نمودن کسی به وجود نیامده است و نیز این علم را هرگز برای منفعت خود و دنیا نیاموزید و موفق نخواهید شد




علوم غریبه قسمت اول

کشکول علوم - علوم غریبه قسمت اول - نجوم و طب سنتی و ...




ساعات كواكب در ايام و ليالى هفته

بزرگترین مرکز علوم غریبه و ادعیه قرآنی - ساعات كواكب در ايام و ليالى هفته - ×× عرفان × علوم غریبه × دعاهای قرآنی × دستورات الله و ائمه اطهار × سیروسلوک × طب




چند داستان زیبا در باب انسان و اجنه

ماوراء و علوم غریبه - چند داستان زیبا در باب انسان و اجنه - این وبلاگ در خصوص ارتباط بیشتر و تبادل تجربیات با علاقمندان به این علم ایجاد گردیده است.




نیم نگاهی بر علوم غریبه (نهان‌شناسی یا علوم خَفیه)

نیم نگاهی بر علوم غریبه (نهان‌شناسی یا علوم خَفیه) نهان‌شناسی یا علوم خَفیّه یکی از دو شاخهٔ علوم در تقسیمات باستانی است. شاخهٔ دیگر، یعنی علوم جَلیّه، به طب و منطق و




برچسب :