معرفی منابع درس فرآیند خط مشی گذاری

در بیشتر دانشکده های مدیریت دولتی ، کتاب مبانی خط مشی گذاری عمومی و

فرآیند خط مشی گداری عمومی تألیف دکتر کرم اله دانش فرد برای درس فرآیند

خط مشی گذاری معرفی و تدریس می شود.

                                                          

معرفی کتاب: خط مشی گذاری عمومی ، زمینه مطالعاتی جدیدی را در علوم سیاسی ومدیریت دولتی ایجاد نموده است .خط مشی گذاری عمومی ، توصیفی از چگونگی قانونی کردن و مشروعیت بخشیدن به اولویت های سیاسی دولنمردان است . این فرآیند نشان می دهد تصمیمات عمومی چگونه اخذ می شوند ، چه افراد یا گروههایی در این مسیر تاثیر گذار هستند . چگونه می توان این تصمیمات را اجرایی نمود و در نهابت چگونه می توان عملکرد دولت را ارزیابی نمود و آیا با اجرای این برنامه ها نتیجه مطلوب کسب می شود یا خیر . همانطور که دولتها گسترش یافته و پیچیده تر شده اند ، رویکرد به مسائل عمومی و مطالعات دولتها افزایش یافته است . دانشمندان و پژوهشگران این رشته نیز ، ابعاد بیشتری از دولت را گسترش دادند و بر تحلیل فعالیت های سه حوزه : قانونگذاری ، اجرایی و قضایی متمرکز شدند . این رشته ، رابطه دولت و ملت را توسعه داده و بهبود بخشیده است ، سطح تخصصی دولت ها را افزایش داده و به دولت در شناسایی تقاضاها و خواسته های عمومی کمک کرده است . به مردم نیز کمک کرده اسـت درک بهـتر و عمیـق تـری نسبـت بـه فعالیـت های دولت داشـته باشند

این کتاب در ده فصل تنظیم گردیده و برای سطوح مختلف تحصیلی قابل استفاده می باشد.

فصل اول کتاب، زمینه های خط مشی عمومی و مفاهیم و تعاریف آن مورد بررسی قرار گرفت. همچنین نگاهی تحلیلی به تغییرات و روندهایی گردیده است که ممکن است وظیفه خط مشی گذاران و یا نقش آنها را تحت تاثیر قرار دهد.

فصل دوم عوامل پیشران خط مشی مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته اندعواملی که هر کدام به تنهایی و یا ترکیبی از آنها زمینه ساز طرح موضوعات خط مشی و یا تحریک عمومی برای طرح تقاضای عمومی میباشد.همچنین ابعاد این عوامل تا اندازه ای مورد بحث قرار گرفته و دسته بندی های متعددی برای شناخت این عوامل ارائه شده است.

فصل سوم، دستور کار، انواع آن و سازندگان دستور کار مورد بررسی قرار گرفته اند و شرایط لازم برای طرح مسائل در دستورکار تحلیل شده است. در این فصل نقش بازیگران در ارتباط با مسئولیتهای سازمانی آنها تحلیل شده است.

فصل چهارم، بازیگران خط مشی اعم از نهادها، گروه ها و افراد مورد تحلیل و نقد قرار گرفته است. البته تکیه این فصل بیشتر بر روی بازیگران قانونی خط مشی است. دو مفهوم مهم بوروکراسی به عنوان جزء چهارم و فدرالیسم به عنوان جزء پنجم خط مشی و ساز وکارتمرکززدایی در دولتها و نقش آنها در خط مشی گذاری با توجه به ساختار دولت ها موردتحلیل قرار گرفته است.

فصل پنجم، مرحله پذیرش خط مشی را به عنوان یک مرحله ساختارمند مورد بررسی و تحلیل قرار داده و با استفاده از روش های تصمیم گیری، شرایط تصمیم گیرندگان و نحوه ارتباط آنها را تحلیل نموده است.

فصل ششم با بررسی شرایط مناسب اجرای خط مشی، انواع اجرا و سطوح آن، پیش نیازهای اجرا و موانع اجرای خط مشی را تحلیل نموده است.

فصل هفتم ارزیابی خط مشی را به عنوان یک اقدام سیاسی تحلیل نموده، تکنیک های ارزیابی و رویکردهای ارزیابی بررسی شده و به مشکلات ارزیابی پرداخته شده است.

فصل هشتم به جمع بندی مطالب کتاب و چالش های خط مشی گذاری عمومی پرداخته است و با ارائه بحث مختصر و کوتاه، زمینه پویایی و تکامل خطمشی عمومی را بررسی کرده است.


مطالب مشابه :


فرایند خط مشی گذاری و قانون گذاری

فرایند خط مشی گذاری و در مورد یکسری مسائل و موضوعات کلیدی بحث و مذاکره می کند




تجزیه و تحلیل خط مشی و فعالیت سیاسی در سیستم های فدرال

رایزنی سیاسی و توزیع آن برای خط مشی گذاری مستند در حکومتی را در این موضوعات




معرفی منابع درس فرآیند خط مشی گذاری

خط مشی گذاری عمومی ، زمینه آنها زمینه ساز طرح موضوعات خط مشی و یا تحریک عمومی




خط مشی گذاری عمومی

موضوعات وب. فرایندخط خط مشی گذاری عمومی . http://s3.picofile.com/file/8101824834/khat_mashy.pptx.html. تاريخ




مشروعیت یافتن و قانونی شدن خط مشی

تدریجی است که شامل یک تعداد مراحل است که در مورد یکسری مسائل و موضوعات خط مشی گذاری.




عوامل مداخله گر درخط مشی گذاری

خط مشی گذاری عمومی براساس موضوعات مشترک است که دیدگاهها جهت می یابد.




فرایند خط مشی گذاری عمومی

فرایند خط مشی گذاری عمومی موضوعات وب. فرایندخط مشی گذاری.




خط مشی (Policy)

" خط مشی گذاری " ازیک دیدگاه معادل " تصمیم گیری " است یعنی براساس موضوعات مشترک است که




برچسب :